Χαιρετισμός Γ Παπαναστασίου Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης Προσκόπων Αγρινίου (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2016)
: Επιτροπής Κοινωνικής Παράστασης των Προσκόπων Αγρινίου σας καλωσορίζω σήμερα σε αυτή την εκδήλωση που σκοπό έχει να δώσουμε ένα χαμόγελο σε παιδιά άμπορων οικογενειών, σε παιδιά πολίτεχνων οικογενειών, σε παιδιά που δεν θα μπορέσει φέτος να τα επισκεφθεί ο Άγιος Βασίλης. Είμαι σίγουρος πως όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ σήμερα έχουμε κάνει, είτε είμαστε πρόσκοποι είτε όχι, έχουμε κάνει κάποια στιγμή μια καλή πράξη. Έχουμε αγοράσει ή επιλέξει ένα παιχνίδι από αυτά που έχουμε στο σπίτι μας και δεν τα ξουμπιούν τα παιδιά μας και το έχουμε δορήσει σε ένα παιδάκι στοχής οικογένειας. Είτε μόνοι μας είτε πηγαίνονται στο δώρο αυτό σε κάποιο σύλλογο, σε κάποια εθελοντική ομάδα στην ενωρία μας και αυτοί με τη σειρά τους το έχουν προωθήσει σε κάποια οικογένεια που έχει ανάγκη. Τυχαία. Η διαφορά της σημερινής εκδήλωσης είναι ότι τα δώρα αυτά που θα δώσουμε στα παιδάκια δεν είναι τυχαία. Είναι τα δώρα, είναι τα παιχνίδια που τα ίδια παιδάκια ζητήσανε και είναι γραμμένα σε αυτά τα γράμματα που τα ίδια παιδάκια γράψανε προς τον Άγιο Βασίλη. Ευελπιστώντας έτσι να δώσουμε μεγαλύτερη χαρά στα παιδιά αυτά και την ελπίδα ότι πράγματι υπάρχει Άγιος Βασίλης και δεν τα έχει ξεχάσει. Διαβάζοντας αρκετά από αυτά τα γράμματα προσωπικά, σας αναφέρω ότι τα παιδάκια αυτά έχουν γράψει δώρα και παιχνίδια τα οποία είναι απλά. Είναι πολύ χαμηλής χρηματικής αξίας και αυτό κατά τη γνώμη μου δείχνει ότι τα παιδιά αυτά πραγματικά έχουν ανάγκη. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ένα γράμμα που ξεχώρησα και μου έκανε εντύπωση. Είναι της μικρής Γεωργίας, η οποία είναι μαθήτρια της Δευτέρας Δημοτικού και έγραψε προς τον Άγιο Βασίλη «Αγαπητέ Άγιο Βασίλη, θέλω φέτος να φέρεις δώρο σε όλα τα φτωχά παιδάκια και ό,τι δώρο φέρεις στα άλλα παιδάκια να φέρεις και σε μένα». Μιλώντας με τον διευθυντή του σχολείου της, μου είπε ότι αυτό το κοριτσάκι δεν το έχει επισκεφθεί ποτέ Άγιος Βασίλης σε όλη του του ζωή. Αγαπητοί φίλοι, αυτή η χαρά που δίνουμε σήμερα σ' αυτά τα παιδιά δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν ήσασταν εσείς, οι εθελοντές που μας βοηθήσατε πάρα πολύ να πετύχουμε το στόχο μας και παραπάνω ίσως, γιατί φέτος έχουμε πιο πολλά παιδάκια από πέρυσι, έχουμε πιο πολλά σχολεία που συμμετέχουν από πέρυσι και γι' αυτό σας ευχαριστούμε όλους. Ευχαριστούμε τους δασκάλους και τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και επέλεξαν τρία γράμματα από την πρώτη, δευτέρα και τρίτη δημοτικού από παιδάκια που πραγματικά έχουν ανάγκη και με μόνο κριτήριο αυτό, χωρίς φιλετικές διακρίσεις, χωρίς διακρίσεις εθνικότητας. Ευχαριστούμε όλους τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης που δεχτήκαν να γίνουν ο Άγιος Βασίλης των παιδιών αυτών. Ευχαριστούμε τον Δήμο Αγρινίου για την υποστήριξη της δράσης μας. Ευχαριστούμε τους προσκόπους μας που θα αντιθούν ο Άγιος Βασίλης και θα πάνε τα δώρα αυτά πόρτα-πόρτα στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ και ανώνυμα θα γίνεται Άγιος Βασίλης αυτών των παιδιών. Καλά ευχαριστούμε Γιάννα και χρόνια πολλά!