Ξεκινά η πιστοποίηση Θεσσαλικών προϊόντων με το σήμα "THESSAGRO" (Chrysostomos Bakouras, 2014)
: Ξεκινάμε πλέον την πιστοποίηση των προλειόντων της Αλικής Γεωργίας με το πιστοποιημένο πλέον σήμα, το οποίο έχουμε κατοχυρώσει, το θεσάγιο. Είναι βέβαια και μέσα στα πλαίσια της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής για τα προϊόντα προέλευσης. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Από αύριο όλοι οι πιστοποιημένοι χωρίς... και οι αγρότες μπορούν να απευθύνονται στην ΑΕΝΟΛ, με την οποία υπογράψαμε πρωτόπολου συνεργασίας για τη διαδικασία, γιατί η ΑΕΝΟΛ θα είναι ο φορέας διαχείρισης του προγράμματος και ο κύριος θα είναι η περιφέρεια Θεσσαλίας. Συνεπώς, τα θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα πλέον θα έχουν ταυτότητα. Είναι άλλο ένα φριστοποιητικό, το οποίο θα δείχνει την ποιότητα των θεσσαλικών προϊόντων και θα συνοδεύει σε όλες τις αγορές, είτε μέσα στην Ελλάδα είτε εκτός. Όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να απευθύνονται ή στην ΑΕΝΟΛ ή στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Από αύριο θα είναι στο site της περιφέρειας Θεσσαλίας αναρτημένο όλη η διαδικασία η οποία προβλέπεται, όλο το πρωτόκολλο και μπορεί καθένας παραγωγός ή διάφοροι μεταποιητές να μπορούν να βάζουν αυτό το σήμα πάνω στα προϊόντα τους όσον αφορά τη θεσσαλικό προϊόν της Γεωργίας. Συνεχίζουμε και στις επόμενες μέρες και με το e-market, δηλαδή με το ίδιμο πρατήλιο το οποίο πρόκειται να αρχίσει να τρέχει ήδη τρέχει πηλωτικά για να μπορεί να υπάρξει και η διαδικασία να βρίσκονται αγοραστές και πολιτές ταυτόχρονο μέσα από το διαδίκτυο και ανοίγεται μια νέα προοπτική στην διαδικασία προώθησης των ασαρικών προϊόντων. Κατακάτω θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Περιβερειάρχη για την πρωτοβουλία που πήρε να προχωρήσουμε στο σήμα Θεσσαγγρου για όλη τη Θεσσαλία. Είναι ένα σήμα το οποίο θα βάσει μια βασιθέμη αξία στα προϊόντα τα οποία θα προλύνται και εντός της περιφέρας την πόλη την χώρα αλλά και στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι στα αναπτυξιακή έχουμε την τεχνογνωσία να φέρουμε εις πέρας αυτό το εγχείρημα και εμπολιπιστώ ότι θα δώσουμε μια ακόμα δυνατότητα στους παραγωγούς να προωθήσουν το προέδοτο τους. Συγχαρητήρια και μάλιστα στον κύριο Περιβερειάρχη ο οποίος πήρε αυτή την πρωτοβουλία και είναι προστιμή του.