The rise of the collaborative commons | Angelo Raffaele Consoli | TEDxPatras (TEDx Patras, 2015)
: . Ας ξεκινήσω από όπου αφήσει τον Ρουσσόπουλο. Άνθρωπο στις ανθρώποι. Ο λόγος γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν δυνατότητα, δεν έχουν δυνατότητα. Όταν έχεις χωρίς εκατομμύρια γυναίκες στην Αφρική και στην Ινδία, που πρέπει να περάσουν ώρες και ώρες να περάσουν, ώστε να μπορούν να φωτιάζουν και να φάσουν σκάσμα για τους παιδιά τους, δεν είναι ελεύθεροι. Δεν έχουν τίποτα δυνατότητα. Δεν μπορούν να πιστεύουν πώς να ελευθερωθούν τους εαυτές στη ζωή τους. Από τα τελευταία 200 χρόνια, είμαστε ελεύθεροι από το πιο σημαντικό μας πράγμα, ο οποίος είναι η δυνατότητα. Η δυνατότητα για να ελευθερωθούν τη ζωή, και η δυνατότητα για να είναι ελεύθεροι, να κάνουν οικονομικά δραστηριότητες βασικά σε αυτό. Ας ξεκινήσουμε με αυτός ο άνθρωπος. Υπάρχει κάποιος στο κοινό που γνωρίζει αυτός? Ονομάζεται Thomas Sankara. Ήταν ο πρόεδρος του Burkina Faso. Είχε αποφασίσει ότι δεν χρησιμοποιούσε τη δυνατότητα, συμμετοχήθηκε με το IMF, από μια δυνατότητα πολιτική γενερική πριν. Στο όνομα των ανθρώπων του Burkina Faso. Είχε αποφασίσει ότι ήταν πιο σημαντικό να χρησιμοποιήσουν το λίγο χρήμα που είχαν, για να αντιμετωπίσει τη δυνατότητα, για να δώσει 10 λίτρες νερού, σε κάθε Βουρκινιάν, από τα 7.000.000 Βουρκινιάν, για να δώσει τη δυνατότητα και το χώρο, ώστε να έχουν φάρμα και να επιβιώσουν, στον εαυτό τους, χωρίς να περιμένουν για την εξωτερική βοήθεια. Είχε αποφασίσει μια δημιουργία στην ΕΕ, που λέει, είναι η δημιουργία, ενάντια στη δυνατότητα. Λέει, δεν γνωρίζω εμείς, οι Αφρικανοί δεν γνωρίζουν τη δυνατότητα του IMF, γιατί η δυνατότητα που πιστεύετε, που έχουμε με εσάς, είναι μία εξωτερική δυνατότητα. Αλλά η δυνατότητα που έχετε με εσάς, είναι μία δυνατότητα, γνωρισμένη στην ανθρωπότητα. Έχετε αφαιρέσει τις καλύτερες μας ενέργειες, με τη δυνατότητα, για 300 χρόνια. Μετά, έχετε δημιουργηθεί και αφαιρέσει τις καλύτερες μας ενέργειες, με τον κολονοϊσμό και τον εμπεριλισμό. Τώρα, ό,τι θέλουμε από εσάς, είναι ότι εσάς μας αφαιρέσετε μόνοι. Και έκανε αυτό το δημιουργήμα με ένα δημιουργήμα. Ο Λέβος δεν οργανίζει τη δημιουργία του, δεν υπάρχει συμπεριφορά για τη θεία του. Ήταν κοινωμένος ένα μήνα μετά αυτό το δημιουργήμα, από μια κουργασία οργανωμένη από την ΚΑΙΑ και από τις φιλικές εξωτερικές δραστηριότητες που βρίσκονται στη θέση του πρόεδρου, του κ. Μπαρέ, του καλύτερου φίλου και του δεύτερου αγώνου. Γιατί ξεκινάω με την ιστορία του Thomas Sankara? Πρώτον, γιατί λέει πολύ για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και σε όλες τις ελληνικές χώρες, με την Τρόικα και όλες τις πολιτικές αυστηριότητες που όλοι παίρνουμε. Και δεύτερον, γιατί όλοι είμαστε σκλάβοι. Δεν γνωρίζουμε, αλλά ζούμε σε μάτρικα. Και αυτές οι μάτρικες έχουν πραγματικά εξελίξει τα λόγια της θερμοδυνάμικας για εμάς. Τα λόγια της θερμοδυνάμικας λένε κάτι που τώρα θα δούμε, γιατί όλοι θα πάρουμε το μικρό κόκκινο για να δούμε τη πραγματικότητα. Καλώς ήρθατε, Chiano. Ο πρώτος κόκκινος κόκκινος που θέλαμε να πάρουμε σήμερα είναι αυτό. Έχουμε μιλήσει ότι η πολυσία, η ανθρωπότητα και οι δυσκολίες, και ο κλίματος, είναι μια ασφαλή συμφωνία του πράγματος ότι όλοι χρειαζόμαστε να έχουμε προχώρηση και να έχουμε ελευθερία για να δοκιμάσουμε τις οικονομικές δραστηριότητες. Και δεν υπάρχει αλλαγή για την ελπίδα, την ενέργεια που είχαμε για τα τελευταία 200 χρόνια. Αυτό είναι αλήθεια? Δεν είναι. Είναι πράγμα. Είναι κακό. Το Ιόνιο δίνει σε αυτήν την πλανή, δεν μπορείς να συμφωνήσεις με τα θερμοδυναμικά, 15.000 φορές περισσότερη ενέργεια από την οποία χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. 15.000, όχι 100, όχι 1.000, όχι 10.000, 15.000 φορές περισσότερη. Αυτό σημαίνει ότι αν είχαμε ακόμα μία τεχνολογία για να κατευθυμίσουμε 15.000 φορές ενέργεια, η οποία είναι ελευθερωμένη από το Ιόνιο στον Ιόνιο, θα ήταν από το καρμό, από το νουκλαιό, από όλα. Δεν θα κατευθυμίσουμε σε αυτήν την πλανή. Έχουμε πρέπει να κατευθυμίσουμε το μυαλό μας σε ένα διαφορετικό τρόπο. Έχουμε πρέπει να σταματήσουμε το φοσαλικό σκέφτο και να πάμε στο σκέφτο της Ιόνιας, γιατί έχουμε πρέπει να καταλάβουμε ότι το φοσαλικό σκέφτο έχει δημιουργηθεί μια φοσαλική κοινωνία. Η φοσαλική κοινωνία σημαίνει ότι είναι μεγαλύτερη, κεντρική, βασισμένη σε ενέργειες ενέργειες με πολύ υψηλό χρήμα, και όχι δημιουργητική, αλλά κεντρική. Αν χρειάζεται η δυνατότητα να κατευθυμίσω το μυαλό μου εδώ, χρειάζεται λίγο, αλλά τώρα η Ματρίξ μου δίνει μια υψηλό χρήμα, το φραγματικό λέει λουζίνα γκάζ. Ότι χρειάζεται όλα αυτά, ξεκινώντας από τη δραστηριότητα λουζίνα γκάζ, έχουμε επηρεάσει τον κόσμο με αυτήν την φοσαλική инφραστροχή για 200 χρόνια, πολύ πολύ χρειάζοντας φοσαλική инφραστροχή, και αυτήν την πολύ χρειάζοντας φοσαλική инφραστροχή τώρα θα κατασκευάσει, έχει ήδη κατασκευάσει από τη φοσαλική инφραστροχή, δημόσια, σκληρή και χρειάζοντας φοσαλική инφραστροχή, που θα βάλει χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους να δουλεύουν για τα επόμενα 40 χρόνια. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν δουλειές, δεν είναι αλήθεια. Δεν θέλω ακόμα να ακούω ότι είμαστε χρειάζοντας και δεν έχουμε χρειάζοντας. Όλα αυτά είναι σε αυτήν την εφημερία που γράφτηκε η Γερμανία Ριφκίν για τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Παραγωγής τελευταία εβδομάδα, που θα δώσω στους οργανισμούς εδώ, ώστε να μπορεί να είναι ελεύθεροι από το website σας, εάν θέλετε να πάει περισσότερα, γιατί σε 20 λεπτά δεν μπορώ να πάω πραγματικά σε αυτό. Υποθέτω να μιλήσω στον κοινό κοινό κοινό κοινό κοινό κοινό κοινό. Αν συνεχίσω με τις δημιουργικές ευρωπαϊκές ευρωπαϊκές δημιουργίες, όπως η TAP, η ευρωπαϊκή ευρωπαϊκή δημιουργία, που θέλουν να δημιουργήσουν, για να επηρεάσουν το τουριστικό κόσμο του Salento στην Ιταλία, από όπου έρχομαι, για παράδειγμα, θα είμαστε ακόμα σε χρήση να χρειάζοντας χρήματα ευρωπαϊκά, γιατί θα χρειαστεί να χρειαστεί το χρήμα ευρωπαϊκής ευρωπαϊκής δημιουργίας, για τα επόμενα 40-50 χρόνια, το δεύτερο βασικό κομμάτι του πλάνου. Είναι πολύ δύσκολο να κατανοηθεί η διαφορά μεταξύ της σχετικής κόστης και της πολύ υψηλής κόστης κοινωνίας για σαφινά σαφινά ενέργεια, δεν πιστεύω. Αυτή είναι η σαφινά κοινωνία, είναι μοδουλό. Αν χρειαστεί να χρειαστεί να χρειαστεί το τηλέφωνο μου, τότε θα έχω ένα πολύ μικρό πανέλογος φωτοβολταϊκός. Μπορώ να αγοράσω αυτό στον Web για 30-40 ευρώ, αλλά όλα είναι δημιουργημένα στην Κίνα ή στην Ταϊμία ή στην Κορία και τότε θα πρέπει να μας τα στείλουν. Γιατί δεν μπορούμε να αλλάξουμε έναν οικονομικό μοντέλο και να ξεκινήσουμε νέα εταιρεία που δημιουργούν αυτά τα πράγματα εδώ, ώστε να μπορούμε όλοι σε 5-10 χρόνια, αυτό είναι μια καλή ιδέα, για παράδειγμα, για το κυβέρνημα της Cyprus, να χρειαστεί χωρίς όλες τις ευρώ. Δεν πρέπει να χρειαστεί χωρίς ευρώ, πρέπει να χρειαστεί χωρίς ευρώ. Αυτό είναι το καλύτερο τρόπο, μοδουλάρ, μικρές φωτοβουλτάικες πράγματα, λίγο φωτοβουλτάικες τελεφόρνες, τότε, αν έχετε μια εταιρεία, μπορείτε να έχετε ένα φωτοβουλτάικο σπίτι, αν έχετε μια σπίτι, μπορείτε να έχετε τρία κιλοβουλτάκια, μπορείτε να έχετε νέα τεχνολογικά, όπως οργανικό φωτοβουλτάικο, και όλα αυτά είναι πολύ εργασία, δημιουργεί πολλές και πολλές εργασίες. Αυτό είναι το solar thinking και αυτό είναι το καλύτερο τρόπο να ασφαλίσει όλες τις κλίμακες προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Τελευταίες φωτοβουλτάκια, μεγαλύτερες ορικαίνες, το νησί της Κάτς στην Λουισιάννα, που τώρα υπάρχει, και τα νερά και όλα αυτά. Είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίζει όλες τις ευκαιρίσεις στον πλάνο, όπως το Deepwater Horizon incident, το Fukushima incident, και ειδικά, επειδή έχουμε ένα κεντραλισμένο τελευταίο ενέργειο, έχουμε ένα κεντραλισμένο τελευταίο οικονομικό οικονομικό οικονομικό, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, έχουμε τα πλήρως πλήρως άνθρωποι στον κόσμο, τα 300 πλήρως πλήρως άνθρωποι στον κόσμο, έχουν συγκροτήσει το πατρίμονι, το οποίο σχετίζεται με το εισόδιο των 4.000.000.000 πλήρως πλήρως άνθρωπων στον κόσμο. Έχουμε άνθρωποι που δεν ζουν ακόμα μία δολάρια μέρα, και έχουμε άνθρωποι που χρησιμοποιούν 50.000 δολάρια για μια νύχτα σε μια στιγμή σπίτι, ή έχουμε άνθρωποι που χρησιμοποιούν μία νύχτα σε μια στιγμή σπίτι, ή έχουμε άνθρωποι που χρησιμοποιούν μία νύχτα σε μία στιγμή σπίτι, δεν έχω τίποτα στιγμή σπίτι ή μία νύχτα, αλλά πιστεύω ότι η ανθρώπινη δυνατότητα θα πρέπει να δημιουργηθεί και πραγματικά χρειαζόμαστε, όχι μόνο για την κακή κρίση του 2008, αλλά επειδή ο οικονομικός μοντέλο της Φωσσάιλ είναι τώρα στο τέλος της εφαρμογής του, πρέπει να αλλάξουμε πραγματικά αυτό το μοντέλο και είναι ώρα να ξεχάσουμε από τη μάτρικα. Πώς ξεχάσουμε από τη μάτρικα? Πρέπει να ξεκινήσουμε να πιστεύουμε διαφορετικά και να ξεκινήσουμε να δημιουργήσουμε τις δημιουργικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο, από τη Φωσσάιλ στις εφαρμογές της Φωσσάιλ. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλουμε να σταματήσουμε το κλίμα της αλληλεγγύης και να καταστρέψουμε και να καταστρέψουμε την αγώνα του κλίματος της αλληλεγγύης, είναι επίσης μια ευκαιρία για να δημιουργήσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο, τότε πρέπει να πάμε από μια φωσσάιλ στις εφαρμογές της οικονομικής μοντέλα, σε έναν δημιουργικό, δημιουργικό, δημοκρατικό, ενέργειο μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά να έχουμε δυνατότητα στον κόσμο ή σπίτι. Σπίτι ή δυνατότητα στον κόσμο είναι ένας δημιουργικός τρόπος να κάνει τη δημιουργική ενέργεια. Και στη φωσσάιλ στις εφαρμογές, πρέπει να έρθει η οικονομία της δυνατότητας μέσω ένας κεντρικασμένος μοντέλος. Για να έχουμε 1 kW δυνατότητα από λεμό, είναι πιο ευκαιρία να το κάνει σε ένα μικρό δημιουργικό δημιουργικό μοντέλο, όχι σε μια μεγαλύτερη εφαρμογή στις χιλιάδες βαθμίδες. Αυτό είναι πραγματικό, αλλά αν πάμε στον κόσμο, είναι το ανεξάρτητο. Η οικονομία της δυνατότητας εφαρμογή στις χιλιάδες βαθμίδες, όχι στις κεντρικασμένες μοντέλες, οπότε δεν έχει καμία σημασία να μιλήσουμε για τη δυνατότητα της δυνατότητας εφαρμογής, για να βγάλει 200 kW δυνατότητας για να τα καλύψει με σωράρια, για να δημιουργήσει την ηλεκτρική στις οικογένειες της Ευρώπης. Θέλουμε να βγάλουμε από το γεωπολιτικό παιχνίδι, δεν θέλουμε να εξασφαλίσουμε στον Πουτίν για τη δυνατότητα της δυνατότητας εφαρμογής. Παρακαλώ, κ. Τσίπρα και κ. Βαρφάκη, να παρατηρήσετε αυτό. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της δυνατότητας του Πουτίν. Παρακαλώ, κ. Τσίπρα και κ. Βαρφάκη, να παρατηρήσετε αυτό. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της δυνατότητας της Ευρώπης. Παρακαλώ, κ. Βαρφάκη και κ. Βαρφάκη, να παρατηρήσετε αυτό. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της δυνατότητας της Ευρώπης. Παρακαλώ, κ. Βαρφάκη και κ. Βαρφάκη, να παρατηρήσετε αυτό. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της δυνατότητας της Ευρώπης. Παρακαλώ, κ. Βαρφάκη και κ. Βαρφάκη, να παρατηρήσετε αυτό. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Παρακαλώ, κ. Βαρφάκη και κ. Βαρφάκη, να παρατηρήσετε αυτό. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Παρακαλώ, κ. Βαρφάκη και κ. Βαρφάκη, να παρατηρήσετε αυτό. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης. Ας βγάλουμε από τη δυνατότητα της Ευρώπης.