Ανέζα - Μύτικας - Απόμερο Άρτας (ARTA WebTV, 2022)
: [♪ Μουσική Α vaccines τονvoice amaranth merchi Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Οι περισσότεροι ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα, έτσι περιοδοηδία, ακτινίδια, έχουμε πτυνοτροπικές επιχειρήσεις, βέβαια έχουμε και αλυφτικό συνεργασμό και το αυρικικό κόλπο που φημίζει για τη γαρίδα. Έχουμε πολλούς ψαράδες επαγγελματίες οικογένειες που δουλεύουν και εκεί. Έχουμε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης εδώ στο χωριό, έχουμε υπηαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Έχουμε βέβαια και τον Κοινό Δημαρχείο Λειτουργείο με υπαλλήλωση στους κοινότητες, που είναι το ΚΕΠΟ. Έχουμε και τα ιατρία που είναι σε όλα τα χωριά, και τα τριέ ανέζεμη την Καπόμενο. Στους κοινότητες δημοκρασίες, παλαιών και εφαρμογές δημοκρασίας στην Ελλάδα. Ο κοινός δημοκρασίας είναι και ο δικαίος δημοκρασίος. Ο δικαίος δημοκρασίος είναι και ο μηχανής του. Ο κοινός δημοκρασίος είναι και ο μηχανής του. Ο δικαίος δημοκρασίος είναι και ο μηχανής του. Ο δικαίος δημοκρασίος είναι και ο μηχανής του. Ο δικαίος δημοκρασίος είναι και ο μηχανής του. Στην Ανέζα έχουμε τις εκκλησίες τον Άγιο Νικόλαο και επίσης έχουμε και τους Άγιους Αναργύρους. Στο Μήτικα έχουμε την Αγία Παρασκυβή και στο Απόμενο την Αγία Κυριακή. Το 1860 νομίζω ιδρύθηκε ο Άγιος Νικόλαος στην Ανέζα και το 1985 ιδρύθηκε η Εκκλησία Άγια Αναργύρης, που είναι στο Νεκροταφείο δίπλα από τον Κήπεδο. Υπάρχουν οι σλόγια μας εδώ, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος της Ανέζας, ο Σύλλογος Γυναικών. Έχουμε το Σύλλογο Αλλιέων, Ελεύθεων Αλλιέων, που γίνεται και η Γιορτή Σαρδέλλας, που είναι αναγνωρίσιμη πανελλαδικά. Έχουμε την αθλητική μας ομάδα, που είναι μια ομάδα με ιστορία, με μεγάλους αγώνες, γιατί την χάνει να έχω παίξει κι εγώ ποδοσφέρο και την πονάω. Ο Μήτικας έχει το δικό του Μορφωτικό Σύλλογο, επίσης και το Απόμερο. Το Μορφωτικό Σύλλογο στο Μήτικα εφημίζονται για το αντάμωμα Μητικιωτών που γίνεται κάθε χρόνο, εκδήλωση και γιορτή. Μαζεύονται όλοι οι χωριανοί εκτός χωριού, που είναι οι μετανάστες σε Αθήνα και κάνουν μια μεγάλη γιορτή και είναι εξακουστή και σε αυτούς, πανελλαδικά δηλαδή. Στην κοινότητα μας έχουν γίνει κάποια σημαντικά έργα στο τελευταίο καιρό, όπως έχει γίνει ο κοινούρις άσφαλτος, που έγινε μόλις τελείωσε η αποχέτρυψη. Σημαντικό έργο αυτό, συν και οι αγροτικοί δρόμοι που συνδέονται με τα άλλα τα χωριά, όπως το Καλογερικό, το Πουσαθοτόπι, όλα αυτά τα χωγαβριά. Έχουμε ένα άλλο σημαντικό έργο που έχει γίνει, είναι η υγειότριση που έχει γίνει. Λύθηκε ένα μεγάλο φοβερό πρόβλημα με το νερό. Ήδη με αυτή την υγειότριση καλυπτώμαστε και τα τρία τα χωριά, Απόμερο, Μήτικα, Ανέζα. Προγραμματίζονται κάποια άλλα έργα που σημαντικά πρέπει να γίνουν, όπως είναι το Δημαρχείο. Έχουμε τις παιδικές χαρές που είναι έτοιμες, θα γίνουν στο Μήτικα και Απόμερο. Περιμένουμε να φτιάξουμε την πλατεία δίπλα στο Λύκειο και Γυμνάσιο, να τη διαμορφώσουμε. Είναι κάποια σημαντικά έργα που θα γίνουν σύντομα. Με το Δήμαρχείο έχουμε συνεργασία και περιμένουμε να γίνουν και άλλα πιο σημαντικά έργα ακόμα. Το Λύκειο είναι ένας δημοσιογραφικός δημοσιογραφικός δημοσιογραφικός δημοσιογραφικός δημοσιογραφικός.