Προετοιμασία συλλογών για τη μετεγκατάσταση (Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, 2017)
: ΠΑΛΙΟΥΚΙΣ ΚΑΤΕΝΑ ΔΙΒΛΙΟΥΚΙΣ Εδώ και ένα χρόνο, στην Εθνική Βιβλιοθήκη συντελείται ένα τιτάνιο έργο που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα. Η επεξεργασία των 750.000 τεκμυρίων της Γενικής Συλλογής είναι μια πολύ σύνθετη εργασία που σκόπο έχει την προετοιμασία της Συλλογής για την ασφαλή μεταφορά της στο νέο κτίρι. Περισσότεροι από 60 άνθρωποι, υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης και εξωτερικοί συνεργάτες καθαρίζουν προσεκτικά κάθε ένα βιβλίο, εντοπίζουν τυχόν ανάγκης συντήρησης, καταγράφουν και ταυτοποιούν και τέλος τοποθετούν το Σύστημα Ασύρματης Αναγνώρισης, RFID. Τελευταίο βήμα είναι η ψηφιοποίηση των εξωφύλων όλων των παλαιών βιβλίων. Μέσα στο καλοκαίρι το έργο ολοκληρώνεται. Η Γενική Συλλογή είναι έτοιμη να μεταφερθεί στο νέο κτίρι. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ανοίγει τις πύλες της στη νέα γενιά αναγνωστών.