Ψαροανακύκλωση (Cityofathens, 2011)
: Τα βαζάκια, τα πιτάκια, όλα τα κέντρικα, τα κοσάνα και μπροστά. Στέλνω και η ζητέρια παίρνει. Μέσα στο περίεργο της Βασίλειας, μέσα στο περίεργο του κόσμου, ένα γεγονός ήρθε να αλλάξει τον τρόπο όπου εμείς οι άνθρωποι ανακυκλώνουμε τα απολύματά μας. Και άσχησε κάπως έτσι, στον πρωιμό ζωντανό δίσιο. Έπτεφε η ανακοίνωση. Κυρίες και κύριοι, ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το πρωί στα ανοιχτά της θάλασσας. Δύο δείτες, καθώς πολυμπούσαν στο βυθό, είδαν τα ψάτια να ανακυκλώνουν τα σκουπίδια των ανθρώπων. Οι δείτες αέρα έδωσαν συνόδευση. Γι' αυτό το απίστευτο γεγονός. Ναι, ήταν περίγραφτο. Τα ψάρια έπαιρναν τα σκουπίδια από το βυθό και τις παραλίες και τα πετύσσαν στους σκάλους ανακύκλωσης, είπε ο αναδείτης. Μιμούς, αργέλους, ταπόκια και φώκεις. Καυδούργια, χελόμες στις θάλασσες, μέχρι και ο βόμβος του γκαράκης, μόζευαν όλη τη μέρα τα σκουπίδια να στέλνουν να κυκλοφούν. Πολλοί άνθρωποι κατάλαβαν το λάθος. Όσο μόνο είχαν δομίσει την πόλη τους, μα και τις θάλασσες και τα βουνά μέχρι και το βιάστι. Έπρεπε να κάνουν κάτι. Η αναειτούλωση είναι μια σημαντική εντύπωση για να μειωασθούν τα σκουπίδια από το περιβάλλον. Αφού περνούν τα ψάρια, μπορούμε και εμείς οι άνθρωποι, είπαμε. Και από την ίδια στιγμή και μετά, άρχισαν οι άνθρωποι να ανακυκλώνουν τα κορύματα τους. Μέχρι μετά, χεβίδα! Η ανακύκλωση είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πράγμα και συγχαρητήρια σ' αυτούς που την ανακαλύψανε. Μπράβο! Και ένα χειροκρότημα για τους. Λοιπόν, αφού δεν είχαμε τίποτα να κάνουμε, δεν βλέπουμε γι' αυτούς. Λοιπόν, και δεν πρέπει να μολύσουμε καθόλου την κατασκήνωση, γιατί μπορεί αυτές εδώ πέρα το χορτιδάκι να καταστραφεί. Αυτές έχουν αποφασίσει το πάρα πολύ. Γεια σου! Για την ανακύκλωση. Πρέπει να μικρώνουμε τα χαρτιά, για να μην κόβουμε πολλά δέντρα. Τι χρώμα έχουνε οι κάρδοι της ανακύκλωσης. Κάτσε να κλείσουμε και το μπλε και το πράσινο. Πρέπει όλοι να ανακυκλώνουμε τα πράγματα, γιατί θα έχουμε ένα κακό περιβάλλον. Να, εδώ το πράσινο. Άμα το χάσουμε, θα έχουμε αυτό το καφέ. Λοιπόν, ένα κουτί με δημιτριακά που τρώμε, ίσως να είναι το ίδιο την επόμενη φορά που θα το τρώμε. Η ανακύκλωση είναι καλή. Είναι σημαντική. Να πετάμε και να σώζουμε τα πράγματα, όπως τα πλαστικά, τα αλουμίνια και τα χαρτιά. Για την ανακύκλωση τι έχεις να πεις. Έχω να πω ότι δεν πρέπει να πετάμε τις σκουβίδια έξω από τους σκάφους, γιατί μολύνουμε το περιβάλλον και δεν είναι καλό. Πρέπει να σου πω ότι πρέπει να ανακυκλώνουμε τα πλαστικά, σακούλες και διάφορα προϊόντα. Η γνώμη σου για την ανακύκλωση. Είναι πάρα πολύ καλό να μαζεύουμε τα σκουβίδια από το θάλασσα, από τις πισίνες, γιατί μολύνουμε και κάνουμε το περιβάλλον κακό δηλαδή. Το κάνουν άσχημο. Για αυτό πρέπει εμείς οι άνθρωποι να τα μαζεύουμε κάποια στιγμή. Θέλω να είναι όλοι σας πλαστικά, ανουμήλια και όλα τα υπόλοιπα για το καλό του περιβάλλον. Και πρέπει να το συμβόμαστε το περιβάλλον, γιατί άμα δεν το συμβόμαστε θα γίνει ένα κομμάτι στάχτης. Και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κάνουμε ανακύκλωση και να προστατέψουμε το περιβάλλον για να μην κατατήσει σαν μια χανή σέντρος. Η ανακύκλωση είναι πολύ καλή, γιατί είναι φιλική προς το περιβάλλον και έτσι δεν χαλάμε πολλά προϊόντα. Θα ξαναχρησιμοποιούμε πολλές φορές. Έτσι πιστεύω πως είναι καλή. Θέλω να πω να ανακύκλωσετε τα σκυφρά κουτάλι. Θα σας πω σήμερα μόνο ένα πράγμα. Ανακυκλώνετε το καρτί γιατί κυνηδεύουν τα δέντρα. Γεια σας! Αυτή είναι η γνώμη μου για να ανακύκλωσετε. Καλησπέρα!