Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τι πρέπει να προσέχουν (Υπουργείο Υγείας Κεντρική Υπηρεσία, 2020)
: Ο κορονοϊός, όπως και ο υιός της γρύπης, επηρεάζει σοβαρότερα τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπαθείς, άτομα με σαχαρόδι διαβήτη, κακοήθειες, υπατοπάθειες ή πνευμονοπάθειες. Η ανάγκη προστασίας αυτών των συμπολιτών μας είναι ακόμα μεγαλύτερη. Καλό είναι οι ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν την επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα, να αποφεύγουν όλα τα μη-απαραίτητα ταξίδια, ιδιαίτερα σε πληθόμενες περιοχές, να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς, όπως και σε χώρους υπηρεσιών υγείας, εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λήμωξης του αναπνευστικού συστήματος, να επικοινωνούν με τον θεράποντα γιατρό. Όσοι φροντίζουν άτομα που είναι ευπαθείς ομάδες, καλό είναι να φορούν μάσκα. Εάν εμφανίζετε συμπτώματα και έχετε ταξιδέψει πρόσφατα σε πληθόμενη περιοχή, μην προσέλθετε μόνοι σας στο νοσοκομείο. Καλέσε το γιατρό σας ή τον εωδεί και παραμείνετε στο σπίτι σας.