Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Τρίπολης - Συνέντευξη τύπου Αντιδημάρχου Ελ. Καρούντζου (Δήμος Τρίπολης Official, 2021)
: Είναι για 8 ευσέχει χρονιά. Ο δήμοσμος συμφών συμμετέχει στην Αλοβαϊκή Ερδομάκη και Ιντιφότεχ, που είναι από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου του 2021. Και φέτος είναι αφιερωμένος στη μετακινούμαστα, με μέσα θηλυκά στα περιβάλλον και παραμένουμε υγιείς και λόγω της πανδημίας COVID-19. Επομένως ξεκινώνουμε από αύριο βακόγενα. Περισσότερες δράσεις μας γίνονται μπροστά στο Μαγιαροκούλιο Θέατρο και συγκεκριμένα στις 6 η ώρα. Άντρα 16 του μήνου έχουμε τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τι είναι, τι κάνουν και πώς βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο ποδηλατικός Όμινος και ο κύριος Νικονόκουνος θα παρουσιάσουν τις τεχνικές και λειτουργικές λεπτομέρειες των ηλεκτρικών ποδήλατων και των ηλεκτρικών πατινών και σκούτερ. Και θα έχουμε, στην αδιάθεση του κύνου, θα υπάρχουν κάποια από αυτά τα ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ. Αυτά θα είναι κάποια από το στέγμα του Μαγιαροκούλου, που θα μπορεί ο κόσμος, όταν βλέπεις, να είναι σαν μία μικρή έκθεση των ηλεκτροκίνητων μέσω. Στις 19, έχουμε διακριθέτες με νεαριακοί και νεαρές αθλίκριες στο ποδήλατο, που είναι από την πόλη μας. Και συγκεκριμένα είναι από τη Νάη Τρίπολης η Φαρχαρά η Κωνσταντίνα, η Κυριαζέκου η Πριστίνα και η Φριτζίλα η Νίκη. Και από το ποδηλατικό μας το Τρίπολης είναι ο Μάκλαρης ο Αλέξης και ο Τσετσόνης ο Κωνσταντίνος, οι οποίοι θα μας μιλήσουν για τα ωφέρη της μετακίνησης με ποδήλατο και για τους κανόνες ασφαρίας με έναν το ποδήλατο. Στις 18 του μηνός, που είναι η μέρα Σάββατο, σε συνεργασία με το Σύλλογο των ΑΜΕΑ του Νομού Αρκαδίας και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κοινητικότητας, τα βρίσκονται στην πλατεία του Άραιος στις 6 η ώρα με δράσεις που αφορούν την ενημέρωση των πολιτών και την πληροφόρηση όλων των πολιτών σε συνεργασία με τους ΑΜΕΑ και πώς είναι να πραγματοποιείται η μετακίνησή τους. Στις 19 του μηνός, οι μικροί μας φίλοι με τα ποδήλατα τους θα διασκεδάσουν παιχνίδια δεξιοπλητεχνία στο Πάρκο στο Μπροάβιο Χόλ του Αποστεροπούλου Πνευματικού Κέντρου και μετά θα μπορούν να ξεναγηθούν στην έκθεση που βρίσκεται στο Αποστεροπούλιο Πνευματικό Κέντρο, αλλά και να παρδούν από κοντά μέσα σε 4 λεπτά πώς πραγματοποιήθηκε η άνοιξη της πολιτισσάς, δηλαδή είναι το ψηφιακό έκθεμο το οποίο όπως γνωρίζετε έχει συμφεί στο Πνευματικό Κέντρο. Στις 20 του μηνός, που είναι η μέρα Δευτέρα και το Απόγευμα, θα έχουμε μαθήματα πρώτων πολιτιών σε συνεργασία με τον Αεριθρό Σταυρό και διαπερδιτώσει η Στροχή Αμαρτηχημάτων. Επομένως θα ήταν πολύ καλό στις 6 ώρα να βρισκόμαστε αρκετοί στην πλατεία Πεπνούν για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τουλάχιστον μαθήματα από την Ελληνικό Αεριθρό Σταυρό και πώς μπορούμε να προστατευθούμε και να προστατεύσουμε και μόνος τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους σε περίπτωση τροχιών αμαρτηχημάτων, είτε με αυτοκίνητο, είτε με βοδίλα, είτε με μηχανές. Στις 21 του μηνός, το πρωί στις 11 η ώρα, το Υπουργείο του Ευρωβουλίου θα παραστεί στο Υπουργείο του Ευρωβουλιακής Αγωγής που εκεί με τις οδηγίες της τροχίας θα μπορούν να μάθουν τα σήματα οδικής δημιουργορίες και μέσα από ένα παιχνίδι πώς μπορούν να υπάρχει ασφαλείς τρόπος μετακίνησής τους. Και τέλος, στις 29 ενα, την Υπουργείο Ραδιοκονοίας Αγγρίκουλης θα κάνει ένα φιέραμα για τη μετακίνηση μέσα φυλικά προς το περιβάλλον με συνεδεύσεις από καθηγητές. Το έχει αναλάβει από την Δημοτική Ραδιοκονοία και θα μας το ανακοινώσει η Δημοτική Ραδιοκονοία. Όμως σήμερα, μιας και έχουμε, εκτός από την Δημοτική Ραδιοκονοίας, έχουμε και κάποιοι εκκλησίες. Σήμερα είναι μια εξαιρετική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Έχουμε την κεντρική ελευθερία στις 9 η ώρα το απόγευμα, στη συνεργασία και με την περιφέρεια μελοκονίσου αλλά και με τη χοροδία Τρίπολης και με τη χοροδία της Κυβισιάς, οι οποίες εδώ βρίσκονται, θα τραγουδήσουν για τη γραμμούδια του Χρήστο Λεωδή και θα είναι μαζί μας ο Κότσιγας. Επομένως, ναι, θα μπορούμε όλοι να είμαστε στην πλατεία του Άριος.