Πράσινη Επιχειρηματικότητα - μέρος Γ / διάλεξη - Κροκιδά Στυλιανή (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 2015)
διάλεξη: Σου όσον αφορά τις υποχρεώσεις αυτές επιβάλλουν στην κοινωνία παραδείγματα δούμε σήμερα παραδείγματα από επιχειρήσεις πριν απ' αυτόν να σας πω ότι ξέρετε ειδικά από αυτό το τονίζει κάνει βάση έφταιγε ποτέ κανένας οίκος είχε κανένας δύο και έχει να κάνει με ένα μοντέλο το οποίο για τους καινούργιους για κοινές επιχειρήσεις σαν ταψί που λέμε τους βοηθάει να δούμε λίγο την ιδέα τους να δούμε κάποια ποια κομμάτια της επιχειρηματικής του ιδέας γευστικά εφαρμόζονται από κει και να ξεδιαλύνουν λίγο την ιδέα είναι ένα κόμμα το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα Business plan για να επικοινωνήσει κάποιος είδε και κατάλαβε τι προσφέρει της και θα σας πω τις φώτο που παράθεσε κομπίνες κάνει βάση μπορεί μπορούμε σε όλες τις λειτουργίες του σόλο κομμάτι αυτού του καμβά να να μπει μέσα στο πράσινο το περιβαλλοντικό απούσα δηλαδή σοβαροί τρόπος λύσεων από αρχής μια επιχείρηση όταν κάποιος λέει φύλακας και επιχείρηση τώρα η χώρα θα προσφέρεις ρωτάμε κενού θα προσθέσει αυτό βάλτε position τι αξία έχει να προσφέρεις από παραδοσιακές αξίες που μπορεί κάποιος να πει κάποιος θα μπορεί να πηγαίνει για πάσα πρώτη υπηρεσίες κοιτάσματα από το κατάστημα σε τιμές και βλέπεις ότι έχεις κάψει σόμπες καταναλωτές στους οποίους απευθύνεσαι και όποιας μπορείς να τους κάνεις έτσι μια γέφυρα να ενημερώνεις τους έχει αποφύγει να κάνει δηλώσεις και διάφορα θέματα για τους γνωστοποίηση περιβαλλοντικά και να γνωρίζουν τη καλή πρόβα της επιχείρησής σου μπορεί στην εφοδιαστική αλυσίδα επαρχίας ο λαός πήρε το πράσινο φως και σειρά παίρνει Supply Supply Chain και αυτά που σου λέει πως μπορείς πιο περιβαλλοντικά πέμπτο πιο υπεύθυνο τρόπο να διανείμει τα προϊόντα τους στους καταναλωτές κλπ στα και εκτιμήσεις εκτιμητής της Μαρίκας σας το είπα και στο Ρέντη μπορεί να μπει μέσα πάλι το περιβαλλοντικό στοιχείο κές πρώτες ύλες και στους ανθρώπους ανθρώπους ωραία και προμηθευτικές προμήθειες που έπαιρνες μπορείς να πολλές επιχειρήσεις κάνουνε να αξιοποιούν διάφορα χαρακτηριστικά ως minimum requirements για τους προμηθευτές τους ότι θα πάρω προϊόντα όπως ένα πρώτες ύλες αλλά θέλω να είναι πιστοποιημένο κατά ISO 14001 άλλαζε έχουμε εντάξει και μάλιστα είναι και ο λόγος που πολλές είναι και οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει αυτά τα standards ποιότητας πλέον τα ISO παπά προσωπική ζωή που την ήθελαν εξαγωγικές τραβούν προς τα έξω και επειδή οι άλλες χώρες επιχειρήσεων άλλων χωρών ζητάνε απ' αυτούς από αυτές να είναι πιστοποιημένη κατά ISO βάζουνε πιστοποιεί δεκάδες για σένα και να μπούμε ξανά το πρώτο μας έξι και ανατολικά της απόχρωσης ζάντες εισπρακτικές που βάζει επιχείρηση μέσα μπορεί να είναι από πολύ χαλαρές πρακτικές όπως να πάρουν φίλτρο μέσα σε παγκόσμιο καμινάδα όποια μολύνει μεταξύ πιο Products bass πρακτικές όπως να κοιτάξουμε την αγωγή μου και να δω τι πρώτες ύλες όποιον αποφάσισε να μειώσει την ενέργεια το νερό πόσο ποιο το πάντως πρώτη ύλη ασπροπρόσωπη μέσα αυτό που σταματάει να πάρουμε πιο κάποια πιο περιβαλλοντικά πιο ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά συστήματα όπως τα διάφορα έσοδα ημάς έκανε παιδέψει εργαζόμενους γιατί όταν κάποιος πάει να φτιάξει κάποιος επιχειρήσει να επηρεαζόμενος να το υιοθετήσει και να το αξιοποιήσει ομάδα εθελοντών οι οποίοι εργάζονται σκληρά το καταλάβει πια αλλάξει αυτουνού δεν θα αποτύχει μια πρακτική έτσι θα αποτύχει απλά μετά πάμε στο ντιζάιν και πας θεσμό της της σημασίας και του προϊόντος μιας υπηρεσίας μιας υπηρεσίας μεταξύ αυτών οι πιο προχωρημένοι πρακτική δεν μας να κατοίκους γίνει στραβά απλώς να το περιορίσεις όπως είναι μετά τα φίλτρα αυτά από την αρχή να βελτιώσεις κάτι για να μην έχεις πολλές πολλές πολλούς ρύπους ωραία η διαφορά της της μου του κατίνα προ της πρόληψης με τη θεραπεία ωραία εδώ είχαμε θεραπεία το μαχητικό τύπου πρόληψη μετά από το πράσινο είναι το να φτιάξω την ανάπτυξη κάποια δικά μου πλαστά προϊόντα οι πράσινες υπηρεσίες και τώρα θα δώσει παραδείγματα και το πιο βαρύ πράγμα για επιχειρήσεις όποια καθαρά πράσινη δηλαδή η κύρια δραστηριότητά της έχει έκανε έπρεπε διοικητή με κάθε πολιτικό ταξίδι είναι ένα Side effects κάτι εκεί που κατά κάποιο τρόπο βάζει την 11 το πράσινο είναι απ την αρχή πράσινη επιχείρηση ώρα τομείς εφαρμογής σημάδι μπορεί να γίνει παντού δεν θέλω να προχωρήσω σε αυτό ας πάμε ένα ελληνική επιχείρηση ξέρετε τι κόμμα πως ξέρουν έχαιρε θα σχεδόν όλοι τώρα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πράσινης επιχειρηματικότητας στον κλάδο στην αρχή τα στρώματα αυτά αλλά έχει εξελίχθηκε και πάει και σε έπιπλα και σε ξένα πράγματα τάξη άστοχη και με στρώματα και Classic κοινή στρατηγική διαφοροποίησης τον κλάδο κι έτσι έχουν τα πράγματα ωραία καμία άλλη δεν σταμάταγαν ίσως καταστρο γιατί πράσα στρώμα για την εκπροσωπεί πρώτες ύλες είναι όλες υπάρχουν στο περιβάλλον σε αφθονία γιατί το εργοστάσιο προσωπική είναι zero Mission γιατί συσκευασίας στην οποία το οποίο την έχει επτά νάιλον που είχαν κατάστρωμα τα έχω το Μαίναλο αυτήν συν από βιοδιασπώμενο είναι ας πούμε εγώ επειδή η μεταφορά των προϊόντων τουλάχιστον στο δικό του θα το κάνει στην Ελλάδα γίνεται με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητα Αντύπας στην ολλανδία και βλέπει θετικά το ποδήλατο όποιος έχει να κρατάω το στόμα Επίκαιρο όσο ποτέ το Γεννατάς στρώμα έτσι τα πράγματα τα οποία με γέλια το δικαστήριο της ελλάδας λίγο ήδη έχει φτιάξει ποδηλατα αυτός τύπος ωραίο ότι λέει ήταν ας πούμε μια έξυπνη πρακτική εδώ πέρα αποδείξω οποιεσδήποτε δηλώνουν έτσι ιδίως στην διαδικασία στρωμάτων σε κάποιο σημείο απετράπη μηχανήματα και κόβουν το στρώμα διάστασης του ταξί τα υπολείμματα που βγαίνει προς τα έξω το πετάς πολτοποίηση για να γεμίσει με εξαιρετική συνοχή πάντως κάνει αυτό ακριβώς ωραία άρα βρίσκεις τρόπους έξυπνους να αξιοποιήσεις και να μη χάσεις κομμάτι υποτιμήσω εκπροσώπηση αυτού πειστικά και δυνατότητες έχει πάει κάποιος σε κάποιο κατάστημα του χέρι ώρα σας έκανε εντύπωση πείτε ναι όπως τους αρέσει να κάνουν εκτυπωτές εκτύπωση αλλιώς τιμές δύο η λογική όσο γωνιά της ώρα διαφοροποίηση παιδείας συνοδεύεται από αυξημένη τιμή το ξέρετε ότι άμα δεν πάει καν το οποίο διαφαίνονται τονισμό της προσφέρει κάτι περισσότερο από τον ανταγωνισμό σε αξία θαυματοποιός κάτι παραπάνω άρα να το ξέρετε αυτό οτι πάνε μαζί αυτά και καλά κάνει Εφαρμόζει διότι αν δεν μπορέσαμε να πάλι ότι πρέπει αυτό από ένα εκδήλωση που λεγόταν the Greek Greeks can εμείς οι έλληνες μπορούμε κάτι τέτοιο και καλσόν λάθος π.χ. της και λεγανε για πράγματα που κάνουν κάποιοι να είμαστε αυτοί που είμαστε διώρυγας καμία αγώνες γ νέα μαμά της κάναμε και θέλω αλλά άμα είναι έτσι είναι στα γαλλικό μαζί με άλλα δύο δισ ευρώ κανείς δεν μπορεί να πει αν θα γίνει λάθος εσείς δεν τα καταστρώματα σαμαράς στρώμα στη ολλανδία λέει ο νους τους ήτανε κάτι καλό να πάρω Γαλατά#Σαράι με την οποία μπορούσε να αυτόματα σε ένα έργα του χαλβά και περνάει καλά απέφεραν εμπειρία ένα βιβλίου μιας δυνατής αλλά όσο να ναι αλλά και δουλειά για να βγάλεις τι χρειάζεται να κάνει εξαγωγή ιρανικών 80 γράμματα πήγα αγωγή έγινε πείστηκε ότι μπορώ όταν γύρισα ήρθαν λίγο στην αρχή είχα βγάλει θα είναι μαζί μας στο δηλαδή υψηλό στα 0 , η καρτέλα βάρεσε το αγόρασα και τους συνέλαβαν χωρίς καμία εταιρεία μπορεί πήγα να την κάνει σταμάτησα τα υγιή δέντρα και να έχεις πάντα και έτσι και το πρώτο πράγμα που θα ζητηθεί για ειλεού πύλη εγώ τους είπα πως ούτε ο στάβλους να μυρίζουν διάφορες ανάγκες έτσι πάει Ιωάννης παράγουν έλλειμμα ήρωες κυβέρνηση βάζουν υψηλότερους ευρώ ζητάει ναι θέσεων μάθανε ταχύτητες των είχαν προβλέψει και οι ύστερα και από τα μανίκια πάνω κάνε Λεβαδειακός δείτε τα έργα σου γίνει νέο κόσμο παρά στον ελληνα νομίζω κύριε μάνο είναι πάνω σε πάγο πηγές της ΔΕΗ αφού λοιπόν να βρει δίχτυα στα διαφανή έχει ένα βήμα το οποίο ανοίγει και πάλι ένα αντί γι αυτό αγόρασε μεγάλο αβαντάζ για το κόμμα έτσι άβουλοι γιατί πρόεδρος πήγα ένα λαός πραγματικά πως ήθελε γερμανό αγοράς χρόνου μαξιλάρια για να βγει Galaxy Note ράλι για πελάτες και Lotus και δεν μπορεί να εισήχθη χθες επίσημα στα δικά μας κάνουμε πλέον άμαχοι καναλάρχη είχε διάφορους 9 C1 πράγματα παραπάνω ένα τόνου και λαμπερά χρώματα Ιταλοί Ισπανοί και Γάλλοι έβγαλαν συγγενείς μπορεί να έγιναν αυτά σιγά σιγά τα πράγματα πήραν οι δυσκολίες είμαστε ανασφαλείς τότε γιατί έτσι πάει ένα μήνας χάρη άρα δεν υπάρχει δυσκολία αν λοιπόν είστε ένα άμυνες να σηκώνονται και χορεύουν και παίζουν τα ρέστα τους βλέπουν να παίζουνε κανένας μας κάποιοι γιατί αλίμονο η παρέμβαση και η εταιρεία είναι ασήκωτο και δύναμη χτύπησε κατέχει γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει αυτό καταπέσει θα χτυπήσει άλλωστε ήδη το γλυκό σου σκοπός είναι να του κάνσας των αυτός συνοδοιπόρους COCO-MAT εντάξει θεωρείται από τις ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν γίνει περισσότερο και ύστατης στα διάφορα μυστήρια Ι.Κ. αναφέρει κάτι σχέση με εταιρική κοινωνική ευθύνη υπερβολικά το ποτό που έχετε στο μυαλό μακαρι και αισθαντικό κομμάτι γιατί είναι Απ' αυτή την άποψη την ερευνητική από έναν για έναν ερευνητή του πολίτη αφαιρούν την τις πρώτες όποιοι ες και ενσωματώνουν αρκετά αρκετές πρακτικές τις οποίες εμείς μελετάμε που γέννησαν οι χώρες το κανονικές αρκετά μεγάλο βαθμό εντάξει και κοινωνικά δηλαδή κάνει πράγματα αλλά και περιβαλλοντικά στο θεμάτων των ρούχων πάλι μπορεί να αξιοποιηθούν ανακυκλώσιμα ρου ΧΑ για να φτιαχτεί ένα κατάστημα το οποίο πουλάει η νεαρού Χανάνο μέταλλα άδειοι μεταποιημένα και στο θέμα της μόδας λονδίνου η Ελένη έδειξε κανείς σε αυτήν την επιχείρηση ένα ξεκάνει σάλος είναι ελληνική επιχείρηση από έλληνες του πολυτεχνείου ας πούμε έτσι το ταξίδι αυτό θα δείξει ότι βλέπω να τελειώσει ηθοποιοί οι οποίοι είχαν κάνει ακριβώς αυτό που σας έλεγα πριν 10 ένα κενό που υπήρχε σε σχέση με το θέμα των κυριακών και φτιάξαμε ένα εταιρεία η οποία κάνει δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να παρακολουθεί την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου είτε στο εργοστάσιο είτε σε κάποιο μαγαζί καταστάσεις και απεργούν κοντά στο λεπτό προς λεπτό και με διάφορες προφανώς επικράτησης ποιες εκλογές με διάφορες μεθόδους απλά το λάπτοπ το κινητό από το ξέρω πως ολογράμματα όπως γίνεται γνωστό με πρόφαση την κανένας δίνει ή Χριστίνα μπορεί να παρακολουθεί στην ενέργεια από τον ήλιο για απόδοση ένα κτιρίου με με με διαγράμματα που αυτά ας πούμε αυτά εντάξει και να βλέπει κάποιος που κάτι πάει στραβά που μπορεί να βιώσει κάτι κάνει διαχείριση δηλαδή Κυριακή ένα ένα κτιρίου εργοστάσιο προσοχή λοιπόν αυτό το ελληνικό παράδειγμα και αυτό έπρεπε λοιπόν καλύτερα να έφερνε λεφτά και δεν τα κατα έρει νέες τεχνολογικές καινοτομίες σε κόστος και είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής σκέψης προσπάθησαν να Στρυμόνα το σημαντικό είναι όμως ότι μέσω αυτής μπορούμε να πετύχουμε το στόχο της ρήξης ανάμεσα βοηθώντας μας να βγάλετε κατάφερναν λειτουργώντας κάτω από αντίξοες συνθήκες στις ΗΠΑ για να τον βρει που κατασκεύασαν οι οποίοι και λειτουργεί ένα πρωτοποριακό σύστημα το πόρισμα λίγο χρόνο να μετρήσει την κατανάλωση ενέργειας στο διαδίκτυο παρά ακολουθώντας όλες τις κεραίες τα δεδομένα διαθέσιμα λεπτό προς λεπτό ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί εξ αποστάσεως μέσω Twitter από οποιοδήποτε υπολογιστή για το μεγάλο ραντεβού κλειστεί με άλλες 9 κορυφαίες καινοτομίες πρώτος μου δεν θα τα κατάφερνε πολύ καλύτερες όχι για την εξοικονόμηση ενέργειας προστίθεται ένα ιδιότητα του λίγο αργότερα η νίκη των και καινοτόμου μάθουμε της ενεργειακής κρίσης η οποία έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών καθόλου τυχαία προτάθηκε και θα διαγωνιστεί με τις 100 πιο πολύ και από ένα , είναι και μιας κοινής γνώμης που είναι εθνικό μας καθήκον του ενεργειακού τους οποίους κ κανένας μας δεν μπορεί να διεκδικήσει ένα θέση κάτω κορυφαίες επιχειρήσεις απατηλής παγκοσμίως είναι σκόρερ συντάκτες από αυτό υπάρχουν και βραβείο επιχειρηματικό περάσεις π.χ. με ειδικότητα στο εξωτερικό νομίζω ότι της Ελλάδα ς αλλά υπάρχει ευρώ άδεια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και όλα αυτά δεν μασούσαν υπάρχει ειδικό βραβείο πάσης επιχειρηματικότητας αυτό δεν είναι απόλυτο σίγουρα θα υπάρχει κάποιο βραβείο μέσα αυτά της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σίγουρα υπάρχουν κάποιες κατηγορίες που λέει η εταιρεία κατάφερε περισσότερα σε σχέση με περιβαλλοντικά κοινωνικά και τον πάπα πράξη σήμερα βραβεία στο εξωτερικό επαφές το beatbox και να σας δείξω και λίγο από ένα άλλο βίντεο στο οποίο άμα κάποιος ας πούμε θεσμός από διαφορετικούς κλάδους για να δείτε το εύρος και ότι μπορεί ας πούμε οστικά να να υλοποιηθεί σε οποιοδήποτε κλάδο μπορεί κάποιος σκεφτεί θαρρώ πέρασαν εξαιρουμένων περιορίζεται σε κλασικούς ανεμογεννήτριες φωτοβολταϊκά σε οποιοδήποτε Converse ένα παραδοσιακό κλάδο της ομαδικότητας μπορεί να εφαρμοστεί στην πραγματικότητα και αυτό είναι ξεκάθαρο μοναδικός ένα εστιατόριο ταξί δεν είναι κλασική φράση επιχειρηματικότητα είναι καλές πρακτικές and επιχειρηματικότητας μέσα σε ένα εστιατόριο που μπορεί κάποιος να σου τρεις αυτό το χαμόγελο του κενό από χρήμα στον μάλιστα μόλις που ίδρυσε πριν από εμπορική αλλά όχι εις το εγώ έως τα ας το πούμε έτσι ώστε ο προπονητής χάνεται πολύτιμος χρόνος και λοιπόν στους ώμους τα έξι όχι δεν εννοώ στη κλείστε τις ανάγκες σου must be the show που κανείς δεν ξέρει αν θα είναι εκλογές είναι γνωστό και έχει παίξει μάλιστα μαζί του δημάρχου επικουρικής της θεωρώ ότι θα μας πάει στο the Voice ο Κώστας Αγέρης υπάρχει έλλειψη ανδρισμού μάλιστα ο S p b στη στοά Μοδιάνο ομοσπονδίες Phone H αγορά μόνο σε όλον τον κόσμο πάει πάσο στο παρίσι 1000 εργαζόμενους βασική αιτία της Γαστούνης πάνε πάρα στο μνημόνιο άδειες style μισθών Σέρρες μισθών που θα ανοίγουν τις πόρτες του και της συνάντησης μου εκεί όχι ως Special One που μόνο εσύ σ.σ. σήμερα πού τις βρίσκουμε χρόνο σοβούσα κρίση wish στένσιλ που μας δεν εννοώ και δεν μπορούσε αφού είναι προς τη σωστή OPC Ανέστης στα επίσης κι εγώ ερωτώ τώρα εγώ 100 ρύζι μίλησε για τη ζωή της δεν μπορούσε να παραστεί ο Πρωθυπουργός στα bars στα πολλά κουβάρια δίνει ρυθμό τις προάλλες το βήμα της κω πίσω είναι αξίες φέρεται πανέτοιμο είτε να οδηγήσει τη χώρα εκτός του να σας πω πως τα σταγονίδια και γαλήνιο φυσικό στήθος το κόμμα αριστερά σαν να όμως που στην στήριξη στη νήσο δίνουν απάντηση έτσι μένει το λαό εντάξει ας βάλω προφανώς προς το συνεχεία μιλάει για το πώς το κομποστοποίηση τα προβλήματα των φαγητών και τα βάζει όλα πίσω σε μια αποθήκη και γίνονται ας πούμε