52η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2022 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2022)
: στην Ενεδρία της Οικονομικής Ενειδητροπής. Γιώργο, έχεις ξεκινήσει και καταγραφέει, ο Μένιος που θα ξεκινήσει. Ο Μένιος, στους εγκάλες. Θα ξεκινήσουμε με το πρώτο πέμμα, την έκριση της Παρευθυντριαντέρας του 1922, υπόβαση του δικηγουργικού συμπλίου τρόπου δημόσιο δικαιονοιασμού και πρωτοβάθειας εκπαίδευσης του Καβάλας, που αφορά την έκριση του οικονομικού απολογισμού έτους 2021. Πρόεδρε, έχω λίγο το λόγο. Σας ευχαριστώ, κυρία Δρακωνάκη. Καλημέρα αρχικά και θυπικά και καλή εβδομάδα. Σας ευχαριστώ, κυρίου Καλανταρίδη, πρωτίστως, ο οποίος απουσιάζει, και τη δική μου βέβαια, για την επιλογή της ημέρας, την οποία διεξάγεται η Οικονομική Επιτροπή. Έχουμε κάνει μια, ας το πούμε, συμφωνία. Η Επιτροπή Οικονομική να πραγματοποιείται η μέρα Τρίτη. Έχουμε τακτοποιήσει τα προγράμματα μας, προκειμένου να είμαστε συνεπείς και παρόντες στη συνενδρίαση την σημαντική αφή της Οικονομική Επιτροπής. Ο κύριος Καλανταρίδης, καταλαβαίνετε, ως εκπαιδευτικός, δεν έχει την ευχέρεια και τη δυνατότητα να αφήνει τα μαθήματα και τα παιδιά του στο σχολείο για να παρίσταται. Σας παρακαλώ πολύ, δεν θα δεχτούμε σαν δικαιολογή ότι το βράδυ έχουμε δημοτικό συμβούλιο. Ή φροντίστε να κάνετε πιο συχνά δημοτικά συμβούλια, ή φροντίστε τις αποφάσεις τις παίρνουμε κάθε Τρίτη, όπως έχουμε συμφωνήσει. Άλλωστε, οι αποφάσεις που λαμβάνουν δεν παγιατεύουν για 6 μέρες για να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Θα ήθελα δηλαδή να είναι τουλάχιστον η τελευταία φορά αυτή η αναγκά επιλογή της Δευτέρας Δενικονομική Επιτροπή. Κύριε Δρακωνάκη, ναι, φυσικά και γίνεται να κατανοηθεί η παρατήρησή σας. Ωστόσο, θεωρώ ότι στην πλειονότητα των συνεδριάσεων έχουμε τηρίσει αυτό που όντως έχουμε συμφωνήσει για την Τρίτη. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όμως και για κρισιακούς λόγους και για λόγους ότι πρέπει να περάσουν κάποια θέματα τη Μαραννόμου, στη Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν νομίζω ότι το έχουμε έτσι αθετήσει από το που έχουμε συμφωνήσει, υπάρχει περίπτωση που καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να γίνει. Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για την υπόδειξη. Όσον αφορά τώρα το πρώτο θέμα, είμαστε σύμφωνοι? Γιατί είναι πρωτοβάθμια πρόεδρε. Ναι, αυτό που διάβασα ως πρώτο θέμα. Λοιπόν, έχω το λόγο. Παρακαλώ. Ωραία. Λοιπόν, πρόεδρε, νομίζω ότι κάποιος δεν έχει διαβάσει σωστά την εισήγηση και το έχει στείλει για να το συζητήσουμε και να το ψηφίσουμε με μεγάλη επιπολεότητα. Χαρακτηριστικά σας λέω ότι στην τέταρτη σελίδα του επισυναπτόμενου μας έχετε αποστείλει, αναφέρονται υπόλοιπα όψεως της Τράπεζας Αττικής και Πειραιός με ημερο... της ημερομηνίας... καταλυτικής ημερομηνίας 31-12 του 20 και όχι του 2021, το οποίο καλούμαστε να συζητήσουμε. Στη σελίδα 8 του ίδιου συνειμένου... Δεν ακούγεστε, κύριε Δρακωνάκη, δεν σας ακούμε. Μα ακούτε τώρα? Ναι, ναι, του ίδιου συνειμένου και εκεί. Πάμε. Στη σελίδα 8 στο λεκτικό του πίνακα, στον οποίο αναφέρεται πάλι η ημερομηνία 31-12 του 20, αναφέρεται ένα υπόλοιπο 32.920.54 ευρώ, ενώ στον οποίο αναφέρεται η ημερομηνία 31-12 του 20, είναι 20.54 ευρώ, ενώ στον αμέσως επόμενο πίνακα, που αναφέρονται τα ποσά και τα υπόλοιπα, το σύνολο είναι 176.015.86 ευρώ. Στη σελίδα 12 υπάρχει ο τίτλος του πίνακα του Δήμου Καβάλλας ότι μιλάμε πάλι για το 2020 και όχι για το 2021, που καλούμαστε να συζητήσουμε. Θα πρότεινα να το αποσύρετε, να ξαναδιαπαστεί και να είναι τουλάχιστον λίγο πιο προσεκτικός αυτός ο οποίος συντάσσει και στέλνει τα έγγραφα και τα υπογράφει, βεβαίως. Καλημέρα. Καλημέρα. Μάλλον είναι παραδρομή σε αυτό. Αν θέλετε να το αποσύρουμε, θα ήθελα να είναι, νομίζω, υπογραφικό λόγο. Ήταν, νομίζω, υπογραφικό λάθος. Θα μιλήσω με το λογιστή της Σχολικής Επιτροπής. Αν θέλετε να το φέρουμε την επόμενη φορά, θα είναι υπογραφικό λάθος, νομίζω. Διαφέρεται σίγουρο ότι υπάρχουν λάθη. Αν στην ουσία δεν είχε αλλάξει κάτι, να το... Επιπλέον πόσο θα μιλήσει η επιβιβλία του... Ακριβώς, να μημως όντως υπάρχει κάποιο λάθος και μία ορθή μανάς που θα έρθει στη συνέχεια να βρούμε σε ασάθληση. Θα έλεγα να το δεις, κυρία Μαρκέκ, αν έχουμε χρόνο μέχρι την επόμενη Τρίτη, που θα γίνει τη συνεδρία σου. Θέλετε να μιλήσετε με το λογιστή του... Θα μιλήσω με τον λογιστή, να του φέρουμε την επόμενη φορά, αν έχουμε περίπτωση. Πάρε ένα ταμποσίκο. Είναι υπογραφικό λάθος. Θα μιλήσω με τον λογιστή της Σχολικής Επιτροπής. Προφανώς και η γενία του ανθρώπου σημβαίνουν αυτά δέντε θέμα. Οπότε, αποσύντευτο το πρώτο θέμα, θα περάσουμε στο δεύτερο θέμα συλλογικά στον κέντρο. Δέκατια έμπλο με αναμόρφωση προϋπολογισμού Δημοκρασίας Καβάλας Οικονομικού Έντρους 2020. Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις? Παρούσα εγώ, Πρόεδρε, απ' την αντιπολίτευση, νομίζω ότι είμαι μόνο εγώ. Ο κύριος δεν είναι κάποιος άλλος, οπότε παίρνουν κατευθείαν το λόγο. Ναι, μόνο εσείς. Ωραία. Παρούσα στην αναμόρφωση, θα τοποθετηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, Πρόεδρε. Μ' ακούσατε? Ναι, σας ακούσαμε. Σ' ευχαριστούμε. Εγώ είχα κλειστό μικρόφωνο, συγγνώμη. Οπότε, εγκρίντε ομόχονα το δεύτερο θέμα. Τρίτο θέμα, έκρηση γενόμενων λαμπανών, χροντσών από την Παγιά Προκαταβολή, κοινότητα Νέας Καρβάλης, για βελτίωση αυροτύπου δρόμου. Είμαστε σύμφωνοι? Συμφωνούμε, ναι. Τέταρτο θέμα, έκρηση γενόμενων λαμπανών, χροντσών από την Παγιά Προκαταβολή, κοινότητα Κριντίνων. Είμαστε σύμφωνοι? Παρούσα, Πρόεδρε. 30 λίτρα λάδι, βάφουμε όλο το Δήμο. Εγκρίνετε ομόχονα. Τέταρτο θέμα, έκρηση γενόμενων λαμπανών, χροντσών από την Παγιά Προκαταβολή, κοινότητα Λιττιών. Είμαστε σύμφωνοι? Παρούσα. Εγκρίνετε ομόχονα. Τέταρτο θέμα, έκρηση γενόμενων λαμπανών, χροντσών από την Παγιά Προκαταβολή, κοινότητα Φουλιστήλου. Ε, ναι, Πρόεδρε. Εγκρίνετε ομόχονα. Εγκρίνετε ομόχονα. Έβδομο θέμα, απαλλαγή υπολόγου και έκρηση απόδοσης συλλογραφιασμού. Είμαστε σύμφωνοι, κοινότητα Επιτυχική Επιτυσία. Είμαστε σύμφωνοι. Ναι, Πρόεδρε. Εγκρίνετε ομόχονα το έβδομο θέμα. Όγδο θέμα, διαγραφή δεδεωμένων οπηλών και επαναβεβαίωση. Είναι κυρίως οπειλές τανόντων που χρειώνονται στους συγκινείς και στους κοιρονόμους. Ναι, Πρόεδρε. Εγκρίνετε ομόχονα ένα το θέμα, σχέδιο προσδιορισμού κριματικών προστήμων πέρα του νόμου 44-42-16 και της σκιά του 17 για τις κοινώσεις του κριτού διαγκονάκωτος του καθ' 18-18-19 και έγκριση του σχεδίου κανονισμού χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων σε καταστήματα Ιωρουμπού. Αδιαφέροντα. Πρόεδρε, εδώ θα είμαι παρούσα, γιατί δεν έχω κατανοήσει ακριβώς την αναφορά εκεί που γίνεται, σε περίπτωση που υπάρχει παράβαση σ' ό,τι έχει να κάνει την χρήση μουσικής, αν δεν έχει κάνει κάποιος δοστοποίηση. Νομίζω ότι αυτό το θέμα το έχουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε ίσως εκτενώς θα το συζητήσουμε εκεί πέρα. Σε ποιο θέμα λέτε, σε ποιο, στη δεύτερη σελίδα? Για το... Ναι. Όλοι γνωρίζουμε ότι πλέον τα καταστήματα κάνουν κομμαστοποίησης για να θέσουν την λειτουργία τους. Εκεί που γίνεται μια αναφορά με τη μουσική, ή ίσως συντακτικά, ίσως εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι. Για να μην σας καθυστερώ, θα είμαι παρούσα και θα το συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο περισσότερο. Εντάξει, ωραία. Επομένως, αν θέλατε μια ερώτηση που θα ήθελα να συζητήσω, θα το συζητήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε κάθε περίπτωση, εγκρίνεται ομόκονα το ένα το θέμα, δέκα το θέμα, τροποποίησης, παρήτημα απόφασης οικονομικής επιτροπής ως προστοπιστικό και οικονομικό αντικείμενο της προτινόμενης πράξης. Μια ορθή επανάληψη που ήρθε τελευταία φορά αυτό το θέμα, γιατί δεν πρόλαβαμε. Ναι, μπορώ να το αποτεθώ. Αρχικά, να ζητήσω και την ανοχή γιατί θα χρειαστεί να κάνουμε και οικονομική επιτροπή και εμβόλυμα μέσα στην εβδομάδα. Ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε στο πρόγραμμα Smart City του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στο πρόγραμμα αυτό, δήμος Καβάλλας, δικαιούται να καταθέτεις αντιστοιχούς στο δήμος Καβάλλας έργα ύψους περίπου 2 εκατομμύρια, λίγο κάτω από τα 2 εκατομμύρια. Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια έχουμε καταθέσει πάρα πολλά ψηφιακά έργα στα προγράμματα που έχουν εκεί. Παρ' όλα αυτά, οι προτάσεις αυτές, κυρίως η πρόταση μέσα από τον Αντώνη Στρίτσις, αλλά δυστυχώς και οι πρότασεις που είχαμε υποβάλει στο ΕΠΑΝΕΚ, δεν έχουν χρηματοδοτηθεί. Επειδή λοιπόν τα έργα αυτά που έχουν σχεδιαστεί, πολλά από αυτά είναι ουσιαστικά, σύμφωνα με την ψηφιακή στρατηγική που έχει ο δήμος και τις ανάγκες που έχει ο δήμος σαν οργανισμός, θα μεταφέρουμε κάποια από αυτά τα έργα στην πρόταση αυτή όπου η χρηματοδότηση θεωρείται δεδομένη. Γιατί ένα ψηφιακό έργο δεν έχει τη διάρκεια ζωής. Μια μελέτη, θέλω να πω, δεν έχει τη διάρκεια ζωής που έχει ένα τεχνικό έργο που μπορεί να περιμένει. Απαξιώνεται μετά από λίγο καιρό. Επομένως, υπάρχουν κάποια έργα, όπως το έργο που είχαμε καταθέσει στο ΕΠΑΝΕΚ, η Καβάλα Μία Πόλη Μουσείο που αφορά ευλουτισμό τουριστικού προϊόντος. Υπάρχει το έργο που σχετίζεται με την κυκλοφορία, με τα φανάρια που είχαμε υποβάλει στην οδική ασφάλεια. Υπάρχει το έργο κομμάτι του οποίου έχει υποβληθεί και στον Τρίτσι. Έργα που σχετίζονται με την προσβασιμότητα. Και προφανώς μετά, όπως θα δείτε στην πορεία, θα πάμε και σε άλλα έργα που δεν είχαν σχεδιαστεί, όπως η ελεγχόμενη στάθμιση υπόλοιποτητη που καθυστέρησε δύο χρόνια και. Και έργα που αφορούν τη βζηφιοποίηση των υπηρεσιών. Μια σειρά απολογισμικά που έχουν επωκείψει μετά από διαβούλευση με τις υπηρεσίες του Δήμου. Έχουν εντοπιστεί οι ανάγκες και έχει εξασφαλιστεί ότι υπάρχει και η δυνατότητα να τα λειτουργήσουμε, ενώ το προσωπικό. Οπότε, έτσι θα συμπληρωθεί το προσώπι μας, αντιστοιχή θα σημαστεί. Δηλαδή, θα πρέπει να αποσύρουμε τα έργα αυτά από τις προσκλήσεις που έχουν υποβληθεί. Έτσι δεν είναι μόνο ένα θέμα, είναι και ακετά συνεκονομική. Αν έχετε ερωτήσεις. Όχι, κύριε Μιχαήλ, ήδη από εμένα είμαι σύμφωνη. Ευχαριστούμε. Οπότε, κρίνεται ομόχονα το δέκατο θέμα. Θα περάσουμε στο ενδέκατο θέμα. Και συγχαρητήρια και τόπο λάβε την καταληπτική ημερομηνία στις 30 Νοεμβρίου. Πραγματικά, η πρόσκληση, ενώ είχαν δοθεί μήνες, δεν είναι εύκολη. Δεν είναι εύκολη. Δεν είναι εύκολη, είναι δύσκολη η πρόσκληση με πολλούς αστερίσκους και παρά το ότι έχουμε και έτοιμες πολλές προτάσεις, πολλοί δίνοι δεν θα υποβάλλουν. Η πληροφορία μας είναι ότι θα δοθεί παράταση, θα ανακοινωθεί στην Κέδε, αυτή είναι η πληροφορία μας. Εμείς, όμως, επειδή έχουμε αυτό το βάρος, αν το θέλετε, των προτάσεων που ήδη περιμένουν και δεν έχουν χρηματοδοτηθεί, πιέζουμε, να πιεζόμαστε, να υποβάλλουμε και από ότι θα υποβάλλουμε μέχρι το τέλος της προθεσμίας που έχει δοθεί, δηλαδή τέλος Νεμβρίου. Πραγματικά γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια και πιστεύω τα πολλά οδηγίδια. Είναι ομορραντικός τρόπος να δικαιώσετε και τον τίτλο της παράταξής σας, κύριε Μιχαηλίνη. Πάντως θέλω να πω ότι ούτε τα... Μέσω του προσώπου σας αδικαιωθεί αυτός ο τίτλος, μου φαίνεται. Όλοι κάνουν την προσπάθεια και ο κ. Προμούσας έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια στο οικονομικό κρίμα. Ο κ. Χρόνης έχει κάνει μέχρι στιγμής τα μεγαλύτερα έγραψη θεοποίησης. Έχουν γίνει οι ΔΕΙΑΚ, για να μη λέμε ο κ. Χρόνης. Οι ΔΕΙΑΚ έχουν γίνει πολύ σημαντικά έγραψη θεοποίησης και νομίζω ήδη έχει διαφαίνει και το αποτέλεσμα. Ο κ. Σταυρίδης δεν το συζητάμε, βλέπετε, έτσι το βλέπετε. Ωραία, πάμε παρακάτω. Είναι ακριβώς τα ίδια θέματα. Αυτό που ανέφερα πριν κ. Προμούσας είναι μια σειρά από προτάσεις που αποσύρρονται από εκεί που έχουν κατατεθεί για να πάνε στο Smart City. Ναι, συμφωνούμε, πρόεδρε. Να ρωτήσω κάτι, κ. Μιχαλίδη, είπατε ότι θα προτείνουν οικονομική επιτροπή μέσα στην εβδομάδα. Ναι, ναι. Επειδή η Γραμματείας μας θα λείπει, δεν ξέρω να συμφωνεί και το ΣΟΒΑ να την κάνουμε διαπεριφοράς εφόσον ήδη έχετε την περώσει. Είναι αποκλειστικά θα φορά τα θέματα που ανέφερα. Δηλαδή είναι επιτροπές, είναι όλο το διαδικαστικό της κατάθεσης. Καμία αντίρρηση. Σύμφωνείτε, κ. Δρακουνάκη, να την κάνουμε διαπεριφοράς. Ναι, πρόεδρε, ναι. Ωραία, σας ευχαριστώ. Να περάσουμε στο δωδέκατο θέμα. Σύσταση και ορισμός τρεμελούς της Επιτροπής Διαιρέπιστημών για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του Δ. Καβάλα στο πλαίσιο της με κωδικό 8 επανέκπρος και σπιχηματικός μετασυγματικός του ΝΟΤΑ. Κι αυτό σχετικό το θέμα, έτσι? Ακριβώς, ναι. Προέδρε, μια ερώτηση. Παρακαλώ. Εν όψη της επίσκεψης της κυρίας Ευθυμείου, η οποία θα είναι στο αντιγόνι Βαλάκου, ισχύει αυτό, ή νομίζω ήταν στη Μεγάλη Λέσκη, δεν θυμάμαι. Δεν το γνωρίζουμε. Πρέπει να μετακινήθηκε λόγω κόσμου. Λόγω κόσμου, νομίζω. Μία πρώτη προσέγγιση ήταν στη Μεγάλη Λέσκη, αλλά μάλλον επειδή θα έχει αρκετό κόσμο η βραδιά εκείνη, μεταφέρθηκε, γιατί βλέπω στο εισηγητικό σας, ότι μεταφέρεται η εκδήλωση στο θέατρο Βαλάκου. Βλέπω, πρόεδρε, ότι καλούμαστε να ψηφίσουμε μια δαπάνι, 500 ευρώ, για ηχητική κάλυψη. Αντιγώνει Βαλάκου, τι ηχητική κάλυψη θέλουμε? Δεν οργάνωσα την εκδήλωση, για να δω έτσι ακριβώς, ας πούμε την αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση. Μήπως είναι και ο κ. Χαζαρίδης, ας πούμε. Αν θέλετε, θα προσπαθήσω να δω, αν είναι δίπλα, να το δω ένα λεπτάκι και θα σας απαντήσω. Αντίστοιχο είναι και το δέκατο πέμπτο θέμα, πάλι για ένα λεπτάκι, δώστε. Αν μου επιτρέπετε, σχετικά με το πρώτο θέμα, κυρία Μαρκάκη έχει να μας δώσει κάτι απαντήσει μέχρι να πεχύνουμε τον κ. Χαζαρίδη. Θέλετε ένα λεπτάκι να του δώσουμε τον λόγο. Ναι, ευχαριστώ. Συγγνώμη λιγάκι. Με πιάσετε λίγο το 2020 που λέει, το υπόλοιπο που το εργόμενο είναι οικονομικό έδους. Αναφέρουμε το υπόλοιπο του οικονομικού έδους 20 και μετά το μεταφέρουμε στην επόμενη χρονιά του 21. Το δεύτερο που ρωτήσατε, δεν κατάλαβα. Δεν σας άκουσα. Συγγνώμη. Πες το μικρόφωνο, το δεύτερο. Μα ακούτε τώρα. Ναι, σας ακούω. Όσον αφορά το 2020, είναι το υπόλοιπο του προηγούμενου οικονομικού έδους. Ωραία, είναι 32.920. Στην τέταρτη σελίδα του εισηγητικού σας, αναφέρεται υπόλοιπα όξεως των τραπεζών Αντικής και Πειραιός της ημερομηνίας 31-12 του 2020. Ενώ εμείς μιλάμε, τώρα που είναι 22, θέλουμε να μιλήσουμε για το πώς έχει πλήσει το 21. Αφού μιλάμε για την έγκριση του απολογισμού του 2021 της πρωτοβάθμιας επιτροπής. Για να κάνουμε το απολογισμό του 21, θέλουμε να κάνουμε και μία φορά στο 20. Στα υπόλοιπα που είχαμε το 20, το 21 και μετά είναι ο απολογισμός του 21. Δεν ξέρω αν είναι. Και στη σελίδα 12, ο Πουππίνα καθυλοφορείται για το 20, ενώ είναι του 21. Πρόεδρε, νομίζω ότι αν δεν πιέζεστε με κάτι χρονικά, καλό είναι να το δείτε λίγο με την ησυχία σας και να το χτενίσετε και να το συζητήσουμε στην επόμενη οικονομική που θα γίνει θεώρος σε μία εβδομάδα. Αν θέλετε να το περάσετε, εγώ θα είμαι παρούσα. Ο κ. Προμούσας δεν είναι εκεί γιατί δεν τον βλέπω. Ναι, ναι, όχι, εδώ είμαι απλώς σε σαπώ, κυρία Ναγκωνάκη. Πάτε κοιτά, κυρία Ματσιάκη. Σε κάθε περίπτωση, λίγο, να πάμε στο ερώτημάς του κ. Χατζαρίδης εδώ. Σχετικά με την κυνηγή και την κάλυψη τα 500 ευρώ στον Φαλάκο. Με αυτά δεν μπορούμε να πάρουμε ποιοκίνημα. Παρ' και ποιοκίνημα. Μαγούτε, κυρία Δραγωνάκη. Ναι, κύριε Χατζαρίδη, καλημέρα σας ακούω. Καλημέρα, καληνύχτα. Κάνατε κάποια ερώτηση για την εκδήλωση που θα γίνει στο αντικόν Ιβαλάκο. Ναι, για την οποία καλούμαστε να ψηφίσουμε δαπάνι 500 ευρώ για ηχητική κάλυψη σε ένα χώρο που είναι θέατρο και ο οποίος στέκει ο μόνος του ηχητική κάλυψη. Το γνωρίζω. Αυτό δεν υπάρχει τεχνικώς αυτή την περίοδο και μας ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα η κυρία Ευθυμίου. Γι' αυτό και υπάρχει συγκεκριμένη δαπάνι. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα το κάναμε. Τι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή? Δεν υπάρχει διαθέσιμος τεχνικός, όπως μου είπανε από εκεί. Αυτό αναγκάστηκα και εγώ να βάλω ήχο στη συγκεκριμένη επίλωση, αλλά και για να καταλήψω τις απαιτήσεις που έχει η κυρία Ευθυμίου για να παρουσιάσει την ομιλία της. Για αυτόν τον λόγο έγινε. Σε κάθε άλλη περίπτωση όταν πηγαίνουμε εκεί υπάρχει διαθέσιμος τεχνικός. Ωραία. Λοιπόν, Πρόεδρε, στο συγκεκριμένο θέμα, εννοείται ότι είμαστε υπέρ της παρουσίας της κυρίας Ευθυμίου και δεν θα μπορέσουμε να είμαστε θετικοί σε αυτή τη δαπάνη. Γιατί τουλάχιστον, φυλικά θα σας το πω, φροντίστε γραπτός να έχετε την αρνητική απάντηση από το ΔΥΠΕΘΕ που διαχειρίζεται το χώρο για τη δυνατότητα κάλυψης με τεχνικό από πλευράς τους. Γιατί είναι αρκετά οξύμωρο 500 ευρώ να δώσουμε σε έναν καλά οργανωμένο θεατρικό χώρο. Αυτά. Ευχαριστούμε. Εκρίνεται. Είστε αρνητικοί ή είστε παρουσιανοί? Είμαι παρούσα, παρούσα είμαι, Πρόεδρε. Εκρίνεται ο ΩΠΟΝΑ. Δέκατο πέμπτο θέμα. Έγκριστη οργάνωση και συμπαντόχηση του Δημοκαβάλα σε πολιτικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις και εξυδίκεια εξυθαντής της πίστοσης. Εδώ είμαστε σύμφωνοί. Παρούσα επίσης, Πρόεδρε. Ο ΩΠΟΝΑ. Και δέκατο πέμπτο θέμα, ειςήγηση επί τη συμπαρίθμια 27-97 του 2022 της Δημήτρας Στανάκας του Μασχάλη της νεοδημάτου Καβάλας δημοτικής εκπού και δημοτικού Συκολίου Καβάλας για παροχή νεοδικής εκπαιδίσεις κατά το άρθρο 52 του 46-54 όπως αντικαταστάτηκε τη διατάξη τώρα του 52 και λοιπά. Και σήμερα, δικαστήρια μονομονελές πραγματοδίκης πνευματικού Καβάλας δικάσιμος 27-93, 2 ευαίρες πνευματικού Καβάλας δικάσιμος 26-23. Είμαστε σύμφωνοι. Πρόεδρε, επειδή στο δικαστήριο του Ιανουαρίου είμαι κι εγώ μαζί με την κυρία Σανάκας συγκατηγορούμενη και νομίζω στο επισυναπτόμενο αναφέρεται αυτό στις αποφάσεις θα πρέπει να απέχω εγώ από αυτή την ψηφοφορία. Για το δικαστήριο του Φεβρουαρίου της κυρίας Σανάκα το ψηφίζω, εννοείται, αλλά δεν ξέρω τώρα πόσα το... Επειδή βλέπω ότι είναι και οι δύο περιπτώσεις για να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα, νομίζω ότι είναι καλύτερα να απέχω. Θεωρώ πως δεν θα ήταν απαραίτητο γιατί ψηφίζω για την κυρία Σανάκα αλλά εντάξει, δεν υπάρχει κανένα. Επειδή στα συνοδευτικά αναφέρεται και η περίπτωση η δική μου δεν υπάρχει πρόβλημα, τότε συμφωνώ. Εννοείται ότι συμφωνώ. Κοιτάξτε για κάθε περίπτωση, εμείς θα βάλουμε ότι αποχωρείτε. Καλύτερα, ναι, για να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Λοιπόν, οπότε κρίνετε ομόχονα. Σας ευχαριστώ. Καλού υπόλοιπο ημέρα. Να είστε καλά, καλή δωμάτια.