Automata versus Management Γ.Κ. Μπήτρος 1 - μέρος Γ / διάλεξη - Κροκιδά Στυλιανή (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 2015)
διάλεξη: Στάνταρ κόστη η οποία είναι πάρα πολύ χρήσιμη λοιπόν ερωτήσεις πράγμα και εργάζεται ως παρά πάνω γίνει πιο προ τον της είχαμε συμφωνήσει πόσα χρήματα μπορώ να μιλήσω ελεύθερα πώς ξεκίνησε σαν δεξιά άποψη στη διάρκεια κατεβούμε σήμερα νομίζω ότι νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο στρεβλώσεων όσοι στραβισμό μέσα στο να βάλετε ιωάννα αυτές οι δύο λέξεις απαντά στο Google στο ίντερνετ της βάλε το ψάξετε λιγάκι είναι τα 8 , αλλιώς μπορείτε να τα βρείτε σαν σέβομαι έκανες είναι τα αυτόνομα συστήματα τα οποία δεν έχουν ανάγκη της ανθρώπινης παρουσίας οι της ανθρώπινης συνείδησης για να δουλεύουν έντυπα θεωρίες απλές vs εμπνευσμένη άρα κι όχι συνεχίζει να δρα το πρώτο σκέλος φ Κουβέλη ατύχημα ουρές αυτό δεν έχει τότε που ήσασταν εσείς πώληση το τίτλοι μας πόρτες πιο δεινή θέση σας είπα προηγουμένως ότι από την περίοδο της αγοράς στην περίοδο τη βραχυχρόνια πρέπει να μεταφέρουμε πόρους από μια αγορά σε από την περίοδο της αγοράς τη βραχυπρόθεσμη περίοδο σε μερικές αγορές στην Ηλεία μπορεί να μην είναι στιγμιαία μόνο μια μέρα μπορεί να υποστεί αύριο μπορεί να τάξη είναι πολύ βραχυπρόθεσμη δεν μπορείς να αλλάξεις ούτε τους βράχοι τους μεταβλητό συντελεστές παραγωγής σ'αυτή την αγορά τίποτα πουλάς μόνο το απόθεμα που υπάρχει τίποτα ήτο αποθεματοποίησης είδος τροφής στους καταναλωτές ρεπορτάζ από τα στη βραχυπρόθεσμη περίοδο μπορεί να προσαρμόσει την παραγωγή σου προσαρμόζοντας στους μετακλητούς παραγωγικούς συντελεστές ποιος έκανε αυτή την προσαρμογή ποιος κάνει την κάποιος πρέπει να πάρει απόφαση πριν πάρεις απόφαση πρέπει να ανακαλύψεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την με τις αγορές σε κάποιες αγορές οι τιμές ανεβαίνουν βραχυπρόθεσμα σε κάποιες άλλες τιμές πέφτουν πιο ως θα ανακαλύψει είτε πάει καλά με τις αγορές δηλαδή που η προσφορά και η ζήτηση έχουν ασυμμετρία και κάποιος πρέπει να κάνει παρέμβαση αυτός είναι από μηχανής θεός ποιοι Ημαθίας ο επιχειρηματίας είναι μηχανισμούς της ανακάλυψης της ανισορροπίας στις αγορές όχι αυστηρά γι δεν υπάρχει άλλη στη διαρκώς στις αγορές υπάρχουν συνεδρίες ανισορροπίες σε άλλες αγορές επειδή υπάρχει ξαφνική άνοδος της ζήτησης οι τιμές ανεβαίνουν σε άλλες βραχυπρόθεσμα σε άλλες αγορές επειδή έπεσαν τα εισοδήματα των καταναλωτών η αγορά πηγαίνει η συζήτηση πηγαίνει κάτω από την ασπίδα κατά κάποιος πρέπει να ανακαλύψει τις σχετικές ανισορροπίες άρη και η κυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν πέρυσι 100000 επιχειρήσεις και έκλεισαν 80000 επιχειρήσεις οι επιχειρήσεις που έκλεισαν άφησαν στο δρόμο περίπου διακόσιες 1000 εργαζόμενους οι επιχειρήσεις που άνοιξαν είναι μονοπρόσωπη είναι καφενεία καφενεία και τέτοια πράγματα σου delicatessen και μονοπρόσωπη εταιρείες τάξη κάποιοι που δημιούργησαν αυτές τις μονοπωλιακές εταιρείες σφραγίστηκαν ότι μπορούν να κερδίσουν και να ξεφύγουν από την ανεργίας στην οποίαν έχουν πάει πέντε μεγάλο ρίσκο ωραία το ρίσκο είναι συνοδεύει την επιχειρηματική πρακτική άλλος επιχειρηματίας ορίζεται σαν ένα μηχανισμός ανακαλύψεις ευκαιριών πωλείται είναι γνωστές ήδη κάποιος της ασφάλειας μετά απλώνουμε της ΔΕΗ να έχει το επιχείρημα όχι όσων πατέρα έβγαλα αυτή τη θεωρία του μου κλαίει την είσπραξη της δημιουργικής καταστροφής είναι αυτή δημιουργική καταστροφή είναι η απαξίωση ίδιοι το σπρώξιμο εκτός αγοράς ένα προϊόντος από την είσοδο ένα άλλου προϊόντος προϊόντος όποιον μπαίνει μέσα στους καταναλωτικούς ήδη στους προϋπολογισμούς των καταναλωτών ας πούμε ένα παράδειγμα παλαιότερα οι γονείς μας στο καλάθι των τροφίμων που καταναλώνουν καταναλώνουν πάρα πολλές Car πάρα πολλά χαμηλά πατάτες ρύζι για ψωμιά και τα πράγματα έτσι σε διάστημα 30 ετών αυτό το καλάθι έχει αλλάξει τρόφιμα αυτά που είπαμε έχουν υποκατασταθεί με κρέατα ένα αυγά μεγάλα τα μετά και έτσι είναι αυτό είναι μια υποκατάσταση είναι μια καταστροφή διότι τα πρώτα προϊόντα τα άλλα όσες επιχειρήσεις δουλεύανε στα προηγούμενα προϊόντα έκλεισε και δημιουργήθηκαν καινούργιες επιχειρήσεις το ίδιο συνέβηκε στην Πύλα το και στην ήπειρο το άμαξα όταν αντικαταστάθηκε από το αυτοκίνητο το ίδιο συνέβη καίνε το σιδηρόδρομο όταν υποκαταστάθηκε σιδηρόδρομος σε πολύ μεγάλη έκταση τα αεροπλάνα γίνεται μέσω της τεχνολογίας ένα καταστροφή με την έννοια ότι μπαίνουν στη μπάντα παλιά προϊόντα και στη θέση τους μπαίνουν καινούργια αλάμπρα όταν φεύγουν κάποια προϊόντα και δεν είναι άλλα προϊόντα όλο το ανθρώπινο δυναμικό και το φυσικό κεφάλαιο που δούλευαν στα προηγούμενα προϊόντα πρέπει να υποκατασταθεί πρέπει να κλείσουν οι παλιές επιχειρήσεις και να μπουν στη θέση τους και πολλές επιχειρήσεις of θανάτους είναι μια φυσιολογική διαδικασία οι έλληνες το κατάλαβαν αυτό ωδείου θανάτους δεν αφορά μόνο τα άτομα αφορά και τις επιχειρήσεις μεταπολεμικά στην Ελλάδα υπήρχε ένα λόγος πηγαίνετε στις επιχειρήσεις όπου πηγαίνετε στην Ελλάδα όπου οι επιχειρήσεις κλείνουν και γιατί όταν κλείνουν διότι έχει βρει το κράτος κάποιο μηχανισμό με τον οποίο τις συντηρεί φορολογια κάποιες επιχειρήσεις για να συντηρεί όλες τις άλλες να σας πω τι κάνανε το 100 και κάποιους περίφημους ανθρώπους το 82 83 και κάναμε πια ξανά έναν οργανισμό οργανισμό ανασυγκρότησης επιχειρήσεων στον οποίον πήραν 67 επιχειρήσεις οι οποίες προκάλεσαν αυτές επιχειρήσεις είχαν 40000 εργαζόμενους εάν τους είχαμε δώσει σύνταξη τον καιρό εκείνο ήταν η οικονομικότερη λύση εμείς και κάναμε είπαμε Άντισσα αναδιοργανώσουν κανείς πολλούς ξέρετε ότι η πολιτική ούτε ένα από αυτές λειτουργούν δύο ακόμα οι οποίες δύο ακόμα σας γράφουν τέτοια χρέη όταν εργάζονται είτε δε θα φανταζόσασταν ότι θα πληρώσετε διάθεση για επιχειρήσεις και σε αυτές τις επιχειρήσεις Λάρκο τη Λάρκο τον καίριο που γράφει εξακοσίων 1000 ευρώ το μήνα ελλείμματα και τα άλλα του σκαραμαγκά τα ναυπηγεία τα οποία τα πήρε κάποιους αντί πινακίου φακής και δεν μπόρεσε να φτιάξει ούτε τα υποβρύχια όλες εξαφανίστηκαν εκ το Δ.Σ. του οργανισμού ανασυγκρότησης επιχειρήσεων ενώ έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις επιβίωσε μέχρι το 98 99 τα μεροκάματα τα πηγαίνει δείχνουν συμβούλων μου πέφτανε κανονικά λοιπόν σπίτια ελέγχοντας λοιπόν εγώ είχα τον καθηγητή όποιος σ'αυτό το πανεπιστήμιο και του αφιέρωσε και ένα βιβλίο το 1900 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του 1962 πυρήνας καθηγητής όποιος λόγω Χριστοδουλόπουλος και με τον οποίον είχα πολύ μεγάλες αδικίες θεωρητικές αλλά ναι γέμισε από ερωτήματα και όταν επηρέασαν μερικοί είχα έναν τους καθηγητές ο πρώτος που μιλούσε για παραγωγικότητα ο σόλομον θα βρει παραγωγικότητα ποιος είναι αυτός που αυξάνει την παραγωγικότητα αυτό το πολύ πολύ που πουλέν του μπλόφα τάξης την ξινή στην ανάπτυξη συνεισφέρει και το κεφάλαιο και η εργασία αλλά τον λόγους έρχεται από ένα υπόλοιπο που είναι όλοι οι άλλοι παραγωγικοί συντελεστές και μέσα σ'αυτό το υπόλοιπο της παραγωγικότητας Total Factor κολακεύει τη λένε σ'αυτό το υπόλοιπο τα τρεις τέταρτα είναι η καινούργια γνώση καθώς κινητοποιεί αυτή την καινούργια γνώση ξέραμε τον καιρό εκείνο ότι οι Άγγλοι ήταν πολύ καλοί στη βασική έρευνα αλλά δεν κάνανε την έρευνα δείτε τι κάνανε Commercial lines η έρευνα αυτή δεν έφευγε από το στάδιο της βασικής έρευνας να πάει να γίνει Applied και μετά να γίνει η Γάλλο και να πέσει στην αγορά και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας πηγές κλπ αυτό το έκαναν οι απώλειες και οι αμερικανοί έπαιρναν τη βασική έρευνα των Άγγλων την έκαναν Applied κατάλαβα λοιπόν ότι είναι οι χειριστές της γλώσσης οι οποίοι είναι πίσω από την ανάπτυξη των εθνών ποιοί είναι οι χειριστές της γνώσης τον καιρό εκείνο το 60 δεν είχε γράψει λόγου ηλία όσον και οι άλλοι η για το ρόλο των managers τον καιρό εκείνο είχα μες στα μάτια μας στους μικρούς επιχειρηματίες φως τείνει επιχειρηματίες ενεργοποιούσαν αυτή τη γνώση και δημιουργούσαν την ανάπτυξη γι αυτό οι αυτός μηχανισμός της ανακάλυψης της γνώσης και της εφαρμογής της γνώσης για οικονομική ανάπτυξη με έφερε σε επαφή με τον κόσμο όποιας Νεριτάν αυτούς όποιος μου βάλε στο μυαλό του μηχανισμού της αγοράς σαν μηχανισμό να αποκαλύψεις είναι αλήθεια δεν την έχει κανένας από μας ίσως έχετε λίγο τι είναι ξέρετε λίγο από την αλήθεια εσείς λίγο την αλήθεια άλλο η αλήθεια όμως είναι συλλογική ποιος μηχανισμός υπάρχει που να σύνολο πηγή τη γνώση μόνο μηχανισμό της αγοράς θέλετε να σας το αποδείξω συνήθως όταν άρχιζαν τα μαθήματά μου χρόνια πολλά πριν έκαναν το εξής πείραμα Έλληνα ένα πρόταση σε σας τέσσερις Διαβάστε τη τρεις γραμμών της και σας παρακαλώ προφορικά πείτε στην από πίσω επίσης αντιδράσεων των αναλώσιμων και στο τέλος του έτους ενώ κατάρρευση ποτέ κέλερ υπάρχει ξέρετε τι αυτό που είχα δώσει εκεί το που λέτε εσείς δεν έχει καμία σχέση γιατί συμβαίνει αυτό γιατί αυτό που σας λέω εγώ και το περνάτε εσείς τόνα άλλου και γίνεται αυτό στο κενούς φιλέτα τόσο πολύ ξέρετε γιατί διότι καθώς το περνάτε στο μυαλό του άλλου χάνεται πληροφόρηση και στο τέλος όταν φτάσει εδώ η πληροφόρηση που έχει η καθηγήτρια σας είναι ελάχιστη είναι τόσο ελάχιστοι ώστε δεν μπορώ εγώ να αναγνωρίζω ότι είναι αυτό που σας είπα απ'αυτό παράγεται να θεωρεί το θεώρημα που λέγεται αντεγκλήσεων σύμφωνα τις αντρικές σύνολο ποίηση χάνουμε πληροφόρηση στη σύνολο ποίηση της πληροφόρησης ο μόνος μηχανισμός που μπορεί να κάνει αποτελεσματικά σύνολο ποίηση της Εκπαι της διεσπαρμένα σε πληροφόρηση στα άτομα σε 1000 άτομα την αγορά υπάρχει μη σας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί δεν μπορούν να το κάνουν συνήθως υποκρίνονται το κάνουν είναι δυνατόν να γνωρίζουν ακόμη μπορώ να σας το μειώσω το πρόβλημα να Δείτε πόσο δύσκολο είναι υπάρχουνε αρθρογραφία η οποία ασχολείται με τη λήψη των αποφάσεων μέσα σ'ένα Δ.Σ. ας πούμε 12 ατόμων το Δ.Σ. του ΟΤΕ όταν οι μοναχοί ήταν είχε 12 είπε ως σύνολο ποίησης τις απόψεις εις 12 ατόμων και βγάζουν αποφάσεις έχει 12 συμβούλους που σου λένε το μακρύ και το κοντό τους 1.3 για ένα θέμα οδηγείται στη συνέχεια πρέπει να πάρει ένα απόφαση ποιανού την απόφαση πώς θα πάρει από τις ως σύνολο όποιοι οδηγική της βγάζει μια σούπα από τις αποφάσεις αυτό το κάνει μόνο η αγορά και το κάνει άκρως γραμμικός εκατομμύρια το σ'όλο τον κόσμο πλέον οι αγορές είναι παγκόσμιες δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή μπορείτε από όπου σας να αγοράσετε αξιόλογο μετοχές bonus παράγωγα κλπ στο σικάγο μπόις συναινούσε το κυρίου οπουδήποτε παγκόσμια υποσύνολο οδηγείται αυτό το κάνει μόνο για αγορά παρά κινούμενη αν που την το ρίσκο που παίρνουν οι επιχειρηματίες να μετακινήσουν πόρους από ένα χρήση σε μια άλλη αυτή μετακίνηση που κάνουν οι επιχειρηματίες με τις αποφάσεις τους από τη μια Χρυσή αναλαμβάνουν κινδύνους γι αυτό λένε ωδείου ωραία επιχειρηματίας ανακάλυψε μια ευκαιρία αλλά για να την εκμεταλλευτείς αυτήν την ευκαιρία χρειάζεται καλές προϋποθέσεις επιχειρηματία στέλιο κεφαλαιούχους πολύ ποσά στην Ελλάδα έχετε ταυτίσει τον επιχειρηματία με το κεφάλαιο καμία σχέση επιχειρηματιών του κεφαλιού μπορεί κεφαλαίου βάσεις να έχει και ένα λειτουργία επιχειρηματία αλλά γίνεται κεφαλαιούχους επιχειρηματίας εκείνη τη στιγμή που ασχολείται με το πρόβλημα θέλω να συμβάλω χρήματα το κεφάλαιο επιχειρηματίας είναι μηχανισμός ανακαλύψεις ευκαιριών που δεν έχουμε δει στο παρελθόν η ατμόσφαιρα ενώ άμεσα στο μέλλον να ένα παρότι ακούτε όπερα το πρόγραμμα ας πούμε του της δημόσιας τηλεόρασης στη του δημόσιου Ραδιοφώνου κάποτε τα ακούτε για να τα ακούσετε φαίνεται να νιώθουν έτσι δίνει θέλετε να διαφωνώ και να το ανοίξετε στα κύματα και που εκπέμπει το μικρό το δημόσιο ραδιόφωνο άκουσα την εκπομπή όμως τα κύματα υπάρχουν στον αέρα δε βλέπετε δεν ακούτε θέλετε ένα εργαλείο για να ακούσετε το πρόγραμμα ας πούμε της δημόσιας τηλεόρασης αυτό το εργαλείο που κάνει τα έθνη μεγάλα και πλούσια μεγάλα και πλούσια είναι επιχειρηματίας μπορούμε να τις κάνουμε τις μετά χαράς μπορείτε να πάτε και μετά μπορείτε να πάτε και σε άλλα θέματα που σας αφορούν προσωπικά που αφορούν βέβαια την οικονομική θεωρία και του πανεπιστημίου μας υπόδικοι λοιπόν το 1985 έγραψε ένα μικρό βιβλιαράκι για το ΙΟΒΕ το νησί το ιδού το οικονομικών και βιομηχανικών όσοι από σας έχετε λίγο χρόνο να το δείτε λέγεται οι έλεγχοι των τιμών και οι συνέπειές τους σήμερα η χώρα πληρώνει τότε κανένας δεν διάβασε και το βιβλίο σας προκαλώ να πάτε να το ανοίξετε να διαβάσετε και γράφει εγώ την πτώχευση τι προβλέπει από το δεν μπορεί να καταφθάσει των πόρων μιας οικονομίας με τον τρόπο που καταχράστηκαν οι κυβερνήσεις τους πόρους της ελλάδος και να μην υποστεί τις βαριές συνέπειες εγώ ούσα δεν γράφει τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτά που έγραψα το 1985 απόδειξη ότι είπατε το βλέπετε και έλεγαν ανοίξουν οι αγορές απελευθέρωση της αγοράς των συμβολαιογράφων της αγοράς των δικηγόρων της αγοράς των γιατρών η Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα είναι μη κανονική χώρα εγώ δεν πιστεύω ότι χώρα ανήκει στη δύση χώρα είναι ένα μείγμα βυζαντινής θρησκοληψία ας εγώ πιστεύω δεν είμαι άθεος είναι βυζαντινής θρησκοληψία και έτσι κλήσεις προς την ανατολή ορθολογισμός έχει πάρει μεγάλο διαζύγιο με τους έλληνες θέλουμε βοήθεια θέλουμε ψυχολόγους ανά την ψυχολογία θα λέγονται μέρκελ θα λέγονται οτιδήποτε άλλο δεν ξέρω πάντως η αγωγή μας κάνει καλό διαγωγή παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμοι για πολλούς και θα μπορούσε να είναι πιο μακριά αυτό το είδατε διότι βιομηχανία αντιλαμβάνονται ότι δε θα μπορέσουν να προστατευτούν από την κυβέρνηση μακροχρόνια και καλό είναι να έχουν ένα μαξιλαράκι πριν απελευθερωθεί η αγορά η αγορά θα απελευθερωθεί 100% DAX και αυτό που λένε για τους κτηνοτρόφους όπου ισχύ ότι θα κλείσουν οι κτηνοτροφικές μονάδες κτηνοτροφικές μονάδες θα κλείσουν μόνο εάν συνεχίσει το κράτος να παίρνει τόσους φόρος μέσω του ΦΠΑ μέσω της επιβάρυνσης του χορτάρι όπου δίνει στα στα ζώα μέσω του ρεύματος μέσω θα κλείσουν νέο εφόσον το κράτος έχει αυτό το κακό Management όχι ότι θα απελευθερωθούν οι βιομηχανίες εντάξει πήραμε τις παιδικές τροφές από τα φαρμακεία τι σχέση έχουν οι εφαρμογές σε δικαστές τώρα η φαρμακοβιομηχανία τι τα φαρμάκια επιχειρηματολογούν ανόητα και ακούω αυτό το ραντεβού κέντρο ρε παιδί μου όλοι οι έλληνες έτσι σκέφτονται επιχειρηματολογεί ότι αν φύγουν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όχι πάντως γράφει ένα γράμμα για πάντα μέσα σου μια σουπερμάρκετ ήδη άνισο τρόπο αρκετά φαρμακεία είναι κακό γιατί θα σε ποιον έκανε κακό εκεί που θα ψωνίζει τα έχω στην αμερική Sony λογα οι ανθρωπιστές καταρρίψουν ζούνε τις τα ψώνια τους τόσο το σάββατο δίνουμε και τη συνταγή δίπλα στο φάρο στο φαρμακείο που είναι μέσα στους γερμανούς φεύγουν παίρνουν φάρμακα σχεδίων για πιο λόγο θα δε να πρέπει να περιορίζουμε αν τα φαρμακεία θα είναι εκτός τώρα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα τα άφησαν στα φαρμακεία εδώ μιλάμε για ένα ολόσωμη αποστείλετε Πολύζο ένα συμπαιγνία μια συμπαιγνία της κρατικής ολιγαρχίας ναι την οικονομική ολιγαρχία δεν πρόκειται για ελεύθερη χώρα και δεν πρόκειται και φυσικά δεν πρόκειται για Δημοκρατία ποια Δημοκρατία όταν δεν η Δημοκρατία στέκεται πάνω σε μια αρχή στην αρχή της ανάκλησης των πολιτικών οι πολίτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα της ανάκλησης του οποιοδήποτε εκλέγεται έχετε ακούσει εσείς ποτέ δεν έχει ανακληθεί πολιτικός στην αμερική ανακάλεσαν δύο προέδρους τι κάνουν 1005 πρέπει να παλέψετε για τη λαϊκή κυριαρχία πρέπει να επανέλθει η Δημοκρατία το άνισο για Political Economy κανόνες πρέπει να πρέπει να επανέλθει πρέπει να επανέλθει η Δημοκρατία στη χώρα και τη Δημοκρατία στη χώρα σίγουρα δεν μπορώ να τη φέρω αυτοί που κυβερνούν και δεν είναι μόνο όχι στις 12 πάντα βρέθηκα στις το δεκέμβριο η καθημερινή προς τιμή της μου έδωσε μια ολόκληρη σελίδα απαντά αντί βρείτε και αυτή όπου έγραψα μια ολόκληρη σελίδα τι έπρεπε να γίνει για να βγούμε από το αδιέξοδο δύσκολα βρίσκεις κυριακάτικη εφημερίδα σαν την καθημερινή και τον μαστό μια ολοκλήρωσε είναι σαν να μην γράφεις τιποτα μην αξέχαστη Ποταμιάς αύριο αύριο με ένα συνεργάτη στην καθημερινή γράφουμε για τα σημεία της διαπραγμάτευσης στη ρύθμιση του χρέους αύριο όσοι ενδιαφερόμαστε πάντα Διαβάστε τι πρέπει να κάνουμε για να ανακουφιστούμε από το χρέος είναι αυτό το χρέος δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές αν βγούμε θα πληρώσουμε ένα επιτόκιο το οποίον είναι σε τέτοιο ύψος που θα πρέπει μελλοντικά να κλείσουμε όλους αυτούς που θα κάνουν την απόφαση φυλακή λοιπόν Διαβάστε τη λύση αντί συζητήσουμε στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν εντάξει λοιπόν άλλος ερώτηση δεν πιστεύω να σας έπεισαν όλα αυτά που είπα και να μην έχετε απορίες να τις ένταξης τώρα τώρα βάλανε Hellas την τρίτη θα δει θα κάνουμε την 3η φάση της θα αθήνα να αξιόλογα για αυτό γιαυτό και φεύγουμε αμέσως από τον καιρό που ήρθε καθηγήτριας στο πανεπιστήμιο εδώ και αρκετά χρόνια έφτασα στο συμπέρασμα ότι τα τεχνικά και οικονομικά δεν είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν πρόοδο και ευτυχία σε ένα κράτος χρειάζονται και πολλά άλλα πράγματα εκτός από τα τεχνικά μαθήματα τα τεχνικά οικονομικά διότι εγώ ήμουνα βάση τους μαθηματικούς λόγους και χαρείτε μέσα στα επτά που έχω δημοσιεύσει και κάνω ένα σημαντική στροφή έκανα ένα στροφή προσπάθειες νικάει οικονομικά όπου προσπάθησαν να παντρέψουν τα τεχνικά οικονομικά με τους θεσμούς και αυτό άρχισα να το κάνω μελετώντας πολύ με τη βοήθεια διαφόρων συναδέλφων που ήταν ειδικής αυτά τα θέματα την αρχαία αθήνα η αρχαία αθήνα ένα παράδειγμα κλασική άφηνε ένα παράδειγμα το οποίο είναι ανεπανάληπτη γιατί λειτούργησε η Δημοκρατία ναι τρόπο ανεπανάληπτου στην αρχαία αθήνα και δημοσιεύσαμε καμιά 8 9 αθήνα σε κορυφαία περιοδικά τα οποία έχουν γίνει και αναφορές και έκτοτε προσπαθούν να μεταφέρω αυτή τη γνώση που είχαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι στα σημερινά δεδομένα ξέρετε στην αρχαία όλοι ήταν αμετάκλητη όλοι δεν πείθει πρώτα πρώτα όλοι εκλέγονται με κλήρο σε ένα βιβλίο που γράφω τώρα λέει ότι πρέπει να δημιουργηθούν δύο βουλές δύο δουλειές και σας το λέω αυτό διότι είστε νέοι και πρέπει να το πιάσετε το θέμα δύο βουλές ένα άβουλη των πολιτών στην οποία αυτοί που θα εκλέγονται θα εκλέγονται με κλήρο και ένα βουλή πολιτικών στην οποία θα εκλέγονται με ψήφο και η βουλή των πολιτών έχει δικαίωμα βέτο σε όλους τους νομούς που θα θέλουν να περάσουν στη βουλή των πολιτικών και θα πρέπει να γίνεται μια διαπραγμάτευση για το τι περνά και το ότι δεν περνάει και στη βουλή των και όλοι αυτοί που είχαν στη βουλή των πολιτών και στη βουλή των πολιτών θα μπορούν να ανακληθούν κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μαζεύοντας πεντακόσια ψήφους υπογραφές γίνεται ανάκληση και κατευθείαν σε βόρεια όταν οι πολιτικοί αντιληφθούν πόσο εύκολο θα είναι να τους ανακαλέσει να σοβαρευτούν εκεί θα δείξει το κόσμο στην κυριαρχία οι έλληνες θα γίνουνε κυριαρχεί στα σπίτια τους όταν καταφέρουν να ανακαλούν τους πολιτικούς και αυτός που είναι εκλεγμένοι με ευθύνη και να τους διοικούν ο οποίος δεν ανακαλείται και μονιμοποιείται με τον τρόπο που μονιμοποιήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια γίνεται κυρίαρχος επιβάλλεται σε όλους τους άλλους και καταλύει τη Δημοκρατία θέσεις για μια μας για τους PC στρατούς και όλους τους άλλους πιο επεισοδιακή κάστρο ακόμα μπορούμε να τους