Το κράτος της Μεγάλης Μοραβίας – Ο εκχριστιανισμός των Σλάβων / Διάλεξη 2 / Βιβλία Η αποστολή των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο κράτος της Μεγάλης Μοραβίας και στη Παννονία. Το βυζαντινό υπόβαθρο της ιεραποστολής και η αντίδραση της Ρώμης. Η δημιουργία του γλαγολιτικού και του κυριλλικού αλφαβήτου. Τα πρώτα σλαβικά γραπτά κείμενα. Οι μεσαιωνικές πηγές για τον βίο και το έργο των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και των μαθητών τους. - Δεληκάρη Αγγελική (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Βιβλία Η αποστολή των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο κράτος της Μεγάλης Μοραβίας και στη Παννονία. Το βυζαντινό υπόβαθρο της ιεραποστολής και η αντίδραση της Ρώμης. Η δημιουργία του γλαγολιτικού και του κυριλλικού αλφαβήτου. Τα πρώτα σλαβικά γραπτά κείμενα. Οι μεσαιωνικές πηγές για τον βίο και το έργο των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και των μαθητών τους.: