Εγκαινιάστηκε το ΚΔΑΠμεΑ (Δήμος Τρίπολης Official, 2022)
: Σήμερα, νομίζω, η δογκή κοινωνία ετρίπολι, ο δήμος και η εκκλησία εκπληρώνουν ένα χρέος χρόνων. Ο κ. Πρόεδρε της Ενωσποντίας Αναφύλων εκπληρώνει σήμερα ένα χρέος ονών ετών, απέραντι στα παιδιά με τις ειδικές ικανότητες. Είναι, νομίζω, μια σημαντική μέρα για τον δήμο της Ευρώπης, ακριβώς, γιατί εκπληρώνει αυτό το χρέος. Είναι, όμως, μια σημαντική μέρα για τα αγαπητά παιδιά και τους γονείς των παιδιών με ιδικές ικανότητες, γιατί ένα έτοιμα τους χρόνων υλοποιεί. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Ξέρουμε όλοι ότι μια οικογένεια που έχει κάθε παιδί με ιδικές ικανότητες, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Και στόχος και του δήματος και της κοινωνίας είναι αυτά τα παιδιά να ενσωματωθούν πλήρως στην κοινωνία, να είναι από το παιδί παραγγελικά για την κοινωνία. Με το πέτρο αυτό που πριν λίγο εγκαινιάσαμε με τις αρχές που όμως εμβαζόμαστε μετά την πρωτοβολία του Μασθυριού Αλιασσάνγκου, δίνεται δυνατότητα στα παιδιά αυτά κάποιες ώρες της ημέρας, είτε μετά το σχολείο για όσα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά και όταν τελειώσει το σχολείο και τις πρωινές ώρες, να τα ασχολούνται εδώ δημιουργικά, μαθαίνοντας κάποια πράγματα ή ακόμα και κάποιες εξειότητες που θα τους χρειαστούν. Να είναι σημαντικό και για την οικογένεια να έχετε δυνατότητα τα παιδιά κάποιες ώρες να τα ασχολούνται δημιουργικά όταν κάθονται στο σπίτι να είναι κάπου που δεν τους προσφέρει κάτι. Με αυτή τη δένειά θα νομίζω ότι είναι πολύ σημαντική η σημερινή μέρα. Με ελπιστούμε ότι το Κέντρο 8 θα γίνει μια φωλιά αγάπης και ιστορκίδης για όλα τα παιδιά με τις δικές συγκανότητες και τις οικογένειές τους. Και με ελπιστούμε, όπως είπε και ο Σεβασμιώνας, ότι όταν μακροηγαρέψει το Κέντρο 8 είναι να προσφέρει τη βοήθεια που είπαμε σε όλα τα παιδιά. Πραγματικά, για μένα αποτελεί δυνατή χαρά, παρ' όλες που είπαμε σήμερα, εντός στα γένια του πραγματικά καταπληκτικού χώρου, που δείχνει πραγματικά την ευαισθησία που υπάρχει και από την κοινωνία και εκεί πότε, αλλά και από συγκεκριμένων ανθρώπων, όπως είναι ο Νίκος ο Καλαλής, και η Ψική αυτής της προσπάθειας που γίνεται εδώ, που δείχνει πραγματικά ότι η κοινωνία αγκαλιάζει όλα αυτά τα παιδιά που έχουν ιδικές δικασμότητες και, όπως είπε και πολύ χαρακτηριστικά ο Δήμαχος, μπορούν πραγματικά να είναι ένα μαζί αυτήν την κοινωνία και μέσα από αυτόν τον τρόπο να βοηθηθούν, ώστε να προσφέρουν τα νέα και τα πειρακά. Νομίζω και η κυρία, η οποία έχει πραγματικά χαράστια βράση σε αυτό το κομμάτι, θα συμπονίσει με αυτό και την παρουσία της εδώ, γιατί πραγματικά όσοι η κυβέρνηση, όσοι η πολιτεία είναι δίπλα σε τέτοιες προστάτες. Είπα και προγουμένως, και θα πείσω κύριε Προκέ, ότι στο κομμάτι του Επινομικού, όταν έρχονται ρόλοι ειδικά στον τόπο μας, στην Αρκαδία, στην Τρίπολη, έχει για μας η Εκκλησία, όπου το πολύ πλευροέργο του πειμένου, του σεβασμίου εκπράττου, του κύριου Κύριου Αλεξάνδρου, δείχνει πραγματικά έμπραγκα, πως η Εκκλησία μπορεί να παίζει κυρία το ρόλο σε αυτό το κομμάτι και εμείς και την ευχαριστούμε και οφείλουμε και πρέπει και το κάνουμε να είμαστε δίπλα της σχέσης της Εκκλησίας σε αυτό το κομμάτι. Και πάλι συγχαρητήρια κύριε Πρόεδρε, πάντα να βρισκόμαστε σε τέτοια ωραία γεγονότα. Για εμάς είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα, γιατί αλλάζει σελίδα. Αλλάζει σελίδα, γιατί θα είχαμε εικρινήσει αυτό, αλλάζει σελίδα ο Βελοκόνησος, γιατί δυστυχώς η κοινωνική πολιτική ήταν όλοι το ομορφότερο μέρος της Ελλάδας, το πιο πικιόκορφο μέρος της Ελλάδας σίγουρα, αλλά ήταν ένα μέρος που κοινωνικά σε δομές εξωστρέφτειας και δομές ακτότουμης διαβίωσης των νέων μεγάλων, δυστυχώς ο Βελοκόνησος είχε μηνυθήσει. Οπότε για εμάς, το ότι η καινούργια δίκηση της περιφέρειας, η οποία κατάφερε και πολιτικές, οι οποίες είχε συνδυάσει και μερικά το κράτος, τις έφερε επιτέλους στους πολίτες της, σε όλους όσοι τους έχουν ανάγκη, είναι για εμάς μια νέα σελίδα. Έτσι, με την περιφέρεια η οποία ξεκλείδωσε, αν θέλετε, τις πολιτικές αυτές, αλλά μόνο έτσι δεν γίνεται, με ανθρώπους στα ημία της πόλης, το δήμαρχο δεν το βλέπω τώρα, με ανθρώπους στα ημία της πόλης που προγράφουν και πραγματόνουν τις πολιτικές αυτές, με ουσιαστική στήριξη από την εκκλησία, που χρόνια κάνετε και βοητά τους πιο αντίμωρους, τους μοναχικούς, τους αχώρους, μέσα από το γυροκομείο της, μάλλον μέσα από τα γυροκομεία της, και με την στήριξη του τοπικού βιεθμίου, γιατί το δημόσιο τριόγραφο, να σας πω, έχει πάει πάρα πολύ στεχνά και από το τριογράφο σε διαχωριαΐση. Τι γίνεται, γιατί δεν προχωράει αυτό, πάτε με αυτή την πολιτική, πάτε, έλα να μας βοηθήσεις, έλα να την ανοίξεις, έλα να δεις πόσο καλά θα μας πείσει, γιατί χρόνια το περιμένουμε και τώρα γίνεται. Και εμάς, είναι σημαντική η ενίσχυση των πυροβάλλων, αλλά είναι σημαντικό να γίνεται με ενεργό τρόπο. Εμείς, για πάρεις σημαντικότητα, δεν είναι τα επιδόματα. Τα επιδόματα και η οικονομική ενίσχυση πρέπει να δίνονται. Αλλά πάμε πάνω από αυτό. Πηγαίνουμε σε νεκρικές πολιτικές και γι'αυτό το κρατ Μέα, μια τογλή που δίνει εξουστρέφια στα δώματα, παιδιά, που τα ενισχύει με δεξιότητες, που μπορεί να τα κρατεί ανεξάρτητα σε μια πόλη, που μπορεί και είναι, γι'αυτό χαιρόνιζε τη δημαρχία της, το κέντρο της πόλης, όπου βρήκατε ένα κίνητο λίγο πιο έξω, το οποίο δεν ξέρετε να κάνετε, θα το χρησιμοποιήσαμε έτσι. Για εμάς, αυτά είναι φωτεινά παραδείγματα, που θέλουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι δοίμοι, γιατί η αδοδίκηση πρέπει να είναι στην καρδιά των κοινωνικών πληροφοριών κι άλλοι δοίμοι του βιλοχόρισου και σε όλη τη χώρα. Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλή αρχή σε όλους και όλους. Πράγματι, με πολύ μεγάλη χαρά, βρισκόμαστε εδώ για να ιδιαγραφιάσουμε αυτή τη στέγη. Είναι στέγη πολιτισμού, θα έλεγα, γιατί ο πολιτισμός στις σύγχρονες κοινωνίες δίνεται μέσα από τη διάθεση που έχουν οι πιο δυνατοί να βοηθήσουν τους ευάλωνες. Και θεωρώ πως η ΕΕ, η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδίκησης, σε συνεργασία φάντοτε με το αρμόδιο υπηγείο βοηθάει προς την κατεύθυνση αχθή. Και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σήμερα εδώ στο δήμο της Κρίπολης, στο κέντρο του Μωριά, εγγενιάζουμε το πρώτο βράδυ. Αμέρα, ελπίζω να ακολουθήσουμε, όπως είπε και ο Υπουργός, κι άλλοι πορείς, κι άλλοι δήμοι και τη δημιουργία δάπα μέρα. Ξέρετε, είναι μια καλή περίοδος, δεν είναι τη δημοτροπή, ο Υπουργός, αλλά υπάρχουν πόροι, η πολιτεία έχει χροντίσει, έτσι ώστε να ενισχύσουμε αυτές τις ομέρες που έχουν στόχο να καλυτερέσουν τη ζωή των πιο ανεπάνω. Κυρίες και κύριοι που βοηθήσατε από το δήμο της Κρίπολης, να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δομή σήμερα. Θέλω να σας μεταφέρω κατά αρχή τους χερισμούς της Εθνικής Ομοσπονδίας, με αραπηρία του κυρίου Αχαχαχάη, ο οποίος λόγω ανελειμμένης, υποχρεώ σε όλους εδώ, για τους εραίνες, σήμερα εδώ. Αγαπητοί κύριοι, εδώ στην πόλη μας, εδώ στο κέντρο του Μωριά, βλέπουμε τη δομή των ατόμων με αραπηρία, που πράγματι το έχει αλλάγει ο τόπος μας. Ο Περροκόνησος είναι γεγονός του και μην πάρα πίσω από το δωμένο στις κυρίες και κύριες. Από το 2013, όταν αναλάβαμε τη δομή της Περυπηριακής Ομοσπονδίας, ατόμων με αραπηρία του Περροκονίσου, σας ενημερώνω ότι η Περυπηριακή Ομοσπονδία είναι η πρώτη στην Ελλάδα. Είναι το πρώτο της Περρυπηριακής Ομοσπονδίας σήμερα. Έγινε το ΚΤΑΚΜΑΙΑ εδώ στην Τρίπολη, όπου πράγματι με άλλη συνεργασία με τη Δημοτική Αθήκη και με τον ΤΙΜΑ, όχι και με τον κόσμο της εδώ που έρχεται στην Κουάρκου, έγινε το ΚΤΑΚΜΑΙΑ στο κέντρο της πόλης. Διότι εμείς θέλουμε το ΚΤΑΚΜΑΙΑ να είναι μέσα στην πόλη, μέσα στον κόσμο. Έτσι θα μπορέσουμε τα άτομα με αραπηρία να τα δάξουμε μέσα στην κοινωνία. Θέλουμε τα άτομα με αραπηρία να έρθουν έξω εδώ να πάρουν το τύπο τους μέσα στην πόλη. Με αυτό που έγινε σήμερα, τα άτομα με αραπηρία γίνταν εδώ, όπου βρήκαν τους φίλους τους, βρήκαν την παρέα τους. Αυτή τη στιγμή απελετρώσαμε τους γονείς όλους, διότι οι γονείς είχαν δίπλα τους άτομα με αραπηρία και δεν μπορούσαν να πάρουν κάπου αλλού έστω ένα μια φαία να πιούνε. Αγαπητοί φίλοι, περιμένουμε και άλλες δόνες σήμερα να κάνουμε, να κάνει ο δήμαρκος και θα συνεχίσει. Και έχουμε εσείς και έγραψα όλους τους δημαρκούς συμπεριφοριές και η ανάγκη μου που υπόδειγμα οδηγεί με τους τύπος, που είναι να ξανασχεδόν εσείς εγώ και εσείς.