"Η Ιστορία της Λίμνης" (Cityofathens, 2010)
: Μια φορά και έναν καιρό, σε μια ήσυχη γωνιά της γης υπήρχε μια όμορφη λίμνη με πεντακάθαρα νερά. Όλα τα ζωάκια και τα ψαράκια της λίμνης ζούσαν μια ζωή χαρούμενη και φτυχισμένη. Αφού οι άνθρωποι του κοντινού χωριού αγαπούσαν τη φύση και πρόσαχαν το περιβάλλον. Οι ψαράδες του χωριού έπιαναν όσα ακριβώς ψάρια χρειάζονταν ώστε να μπορούν να ζήσουν. Αλλά και η φυσική ισορροπία της λίμνης να μην διαταράζεται. Τα ψάρια τα έτρωχαν στους σπίτους, έπιναν και το καθαρό νεράκι της λίμνης και όλα κυλούσαν όμορφα. Το χωριδάκι άρχιζε να μεγαλώνει και έγινε κομόπουλ. Και οι άνθρωποι αυξήθηκαν και δεν πρόσεχαν τη λίμνη και το περιβάλλον όπως παλιά. Κάπου κάπου οι άνθρωποι έκαιχαν τα δάση για να φτιάχνουν περισσότερα σπίτια. Έφτιαξε και έναν τεράστιο εγκοστάσιο δίπλα στη λίμνη και αυτό μόλινε περισσότερο το περιβάλλον. Και καθώς οι πόλοι μεγάλωνε γέμιζαν αυτοκίνητα. Τα καυσέρια που έβγαζαν τα αυτοκίνητα δημιουργούσαν έθνος πάρα από την πόλη και η ζωή των ανθρώπων έγιναν υπόφορα. Πολλοί άνθρωποι της πόλης συνέχισαν το βιολί τους. Πετάγαν τα σκουπίδια χώρου που έβρισκαν και έτσι σιγά σιγά δημιουργήθηκαν λοφέ από σκουπίδια. Όταν έβρεχε το νερό της βροχής έπεφτε πάνω στους λόφους των σκουπιδιών και έτσι τα βρούμικα νερά έπεφτε πάνω στο έδωμος. Τα νερά αυτά έπεφτε στον υδροφόρο ορίζοντα και έττασαν στη λίμνη και μολύναν το νερό της. Τα ψάρια αρρώστησαν από το μολυνιχμένο νερό και έτσι άρχισαν να λιγοστεύουν. Οι ψαράδες συνέχιζαν να ψαρεύουν ψάρια και οι άνθρωποι να τα τρώνουν στο σπίτι τους. Και όταν διψούσαν έπιναν νερό από τη λίμνη. Και όλα νόμιζαν πως σκυλούσαν όμορφα. Τα άνθρωποι άρχισαν να το στρέφουν και να το στρέφουν στο νοσοκομείο. Τότε άρχισαν να αναπονούν τη ζωή που είχαν όταν η λίμνη ήταν πιο καθαρή. Έτσι άρχισαν να σκέφτονται πως πρέπει να ζουν σαρμονοί με το περιβάλλον. Να φυτέψουν πολλά δέντρα, να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενεργίας, παρατήσουν τα αυτοκίνητα και να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μασικής μεταφοράς και τα ποδήλατά τους. Έτσι η όμορφη ζωή επανήμπτου. Και οι άνθρωποι ζούσαν με σεβασμό για τη φύση και στο εξής πρόσεχαν τη λίμνη με το πολύτιμο νερό της. Και όλα πάλι κελούσαν όμορφα. Το νερό είναι αυτό να το δουλεύει. Θα πλένει με τα αμάξια να μην αφήνει με το νερό να τρέχει. Τα τελευταία χρόνια η σταθμή του νερού έχει πέσει πολύ στα βουτάνικες λίμνες. Το σπίτι πρέπει να πλύνουμε συνέχεια τελείως, να μην την αφήνουμε να στάζει. Να μην πλύνουμε τις ρίσαντες. Όταν πλένουμε τα αμάξια μας να μην αφήνουμε τις ρίσαντες.