1η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2023 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2023)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Кασία tell. Αμήν! Σπάσα την γήν εξήλθεν ο φόγκος σου, έξυπα το ψύχρος σου, έξυπα το ψύχρος σου, έξυπα το ψύχρος σου, έξυπα το ψύχρος σου, έξυπα το ψύχρος σου, έξυπα το ψύχρος σου, έξυπα το ψύχρος σου, έξυπα το ψύχρος σου, πως δεξαμένην τὸν λόγον σου διού Θεο πρέπος ἐδογμάτισας τὴν φύσιν τὸν ὄντων ἐτράνωστας κατὸν ἀνθρώπων ἴθηκάτε κόσμοις σας Βασίλειον ἡεράτευμα Πατερὸς ἡέ Χριστὸν τὸν Θεόν εἰκέτευε δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ Μεγαέλεως Ὁ τὸν αἰῶν ὁ ποιητῆς καὶ δεσπότης θεῦ τὸν ὄλον ἡπερούσιε ὄντος τὴν ἐνειάψειον εὐλόγησον περίοδον σώζον τὸ ἐλέη σου τὸ ἀπήρ οἱ κτύρμον πάντας τοὺς λατρεύοντας εἰ τὸ μόνο δεσπότη καὶ ἐκβοῶντας φοβολή τροτά ἔφορον πάση τὸ ἔτος χορήγησον Κύριε ἐλέησον ἡμᾶς ὁ Θεὸς κατὰ τὸ Μεγαέλεως ὁ δὲ ὑμῖν θα σου ἐπάκουσον καὶ ἐλέησον Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον ἐν τὴ δὲ ὑμῖν θα υπέρ τῶν ἐσεβῶν Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον ἐν τὴ δὲ ὑμῖν θα υπέρ τῶν ἀρχίῃ ἐπισποῦ ἡμῶν Στεφάνου καὶ Πάσης εἰσὶ Χριστὸ ἡμῶν ἀδερφῶν Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον ἐν τὴ δὲ ὑμῖν θα υπέρ τῶν ἐψεβῶν ἡμῶν ἔθνους Πάσης ἀρχίῃς καὶ ἐξουσίας Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον ἐν τὴ δὲ ὑμῖν θα υπέρ τῶν ἐψεβῶν ἡμῶν ἀρχίῃς καὶ Πάσης εἰσὶ Χριστὸ ἡμῶν ἀδερφῶν Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον, Κύριε ἐλέησον ἔτι δεῶ μεθὰ ἡπέρ τοῦ Δημάρχου τῆς Καβάλας, τοῦ Προέδρου τοῦ Δημοτικού Συμβουλίου, ἀπάντων τῶν μελῶν αὐτοῦ ἀπάντων τῶν ἐπικεφαλείς, τῶν κατά τόμπους παρατάξεων καὶ τῶν παρευρισκομένων καὶ τῶν οἰκίων αὐτῶν τῶν ἀπεκδεχομένων τῶν παρασσοῦ πλούσιων ἔλεων πότι ἐλέημον καὶ φιλάνθρωπος Θεός υπάρχεις, καὶ σὺ τὴν δόξαν ἀναπέμβομεν τὸ Πατρὶ καὶ τὸ ἱῷό καὶ τὸ ἀγίῳ Πνεῦματι εἰκέα εἰκέ εἰς τοὺς αἰῶνας τὸν αἰῶνων τοὺς Κυρίου δὲ ἡ Πόπερ Κύριε ὁ Θεός ἡμῶν ὁ κερὸς καὶ χρόνους ἐν τῇ ἡδία ἐξουσία θέμενος καὶ τὴν ζωήν ἡμῶν εἰς χεῖρας σου δία κρατῶν, ἐπάθουσον ἡμῶν δεομένον σου ἐντιευσήμα ἐσπέρατα αὐτοῖ ἐπὶ τὴ εἰσόδο ἡμῶν εἰς τὸν νέον ἡνιαυτῶν τῆς Χριστότητός σου καὶ εὐλόγησον τὴν βασιλόπηταν αὐτοῖν τὴν προσφερομένην εἰπὸ τοῦ δημοτικοὺς συμβουλεῖον, τοῦ δήμου τῆς Καβάλλας, τῆς Δόξανσιν καὶ εἰς Θημεῖν, τοῦ ἐναγίας Πατρὸς ἡμῶν βασιλεῖον τοῦ μεγάλου Ἀρχιεπισκόπου Κεσσαρείας τῆς Καπαδοκίας ἐπίβλεψον μεγαλόδορε εἰς οὐρανού ἀγίους σου καὶ κατάπεμψον ἐφημάς τοὺς θεταδωρατάφτα εὐτρεπίσαντας καὶ τοὺς ἐξαυτῶν μεταλαμβάνοντας τὰς οὐρανίους δωρεὰς σου, ὅτι ἐπὶ σὺ εἴλπήκαμεν τὸ ζῶν τὴν Θεῷ εἰς τοὺς ἐόνας, εὐλόγησοντας εἰς ὄδους καὶ ἐξόδους ἡμῶν, πλήθηνον ἐναγαθῆς τὴν ζωήν ἡμῶν καὶ κατεύθυνον τὰ διεβήματα ἡμῶν πρὸς ἐργασίαν τὸν θεῶν σου ἐντολῶν, ὅτι οὐκ ἐπὰρτο μόνος εἶσαι τὰ ἄνθρωπος. Ὁ ὅτι σοι, ὁ ἄρτος τὴν ζωής, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ εἰς τὴν δόξαν ἀναπέμπομεν ὁ ἀνάρχου σου Πατρί, καὶ τὸ Παναγίῳ καὶ ἀγαθῶ καὶ ζωοποιός σου Πνεύματι, νῦν καὶ ἀεί καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τὸν αἰῶνων ἀνήμου. Δόξα σοι ὁ Θεὸς ἡ ἐλπίσιμον, δόξα σοι. Χριστὲς ὁ ἀληθινὸς Θεὸς ἡμῶν, τὰς πρεσβείας τῆς Παναχράνδου καὶ Παναμώμου ἀγίας αὐτοῦ μητρὸς, δεσπίνης ἡμῶν Θεοτόκου καὶ ἡ Παρθένου Μαρίας, τῶν ἁγίων ἐνδόξων καὶ πανεφήμων ἀποστόλων, τοῦ ἁγίου ἐνδόξου καὶ πανεφήμου ἀποστόλου Παύλου, τοῦ ἰδρυτοῦ τῆς ἐκκλησίας ἡμῶν καὶ Πολιούπου αὐτοῖς, τῶν ὁσίων καὶ Θεοφόρων Πατέρων ἡμῶν, τῆς ὁσίας μητρὸς ἡμῶν ξένης, εἰς τὴν μνήμην ἐπιτελούμεν, καὶ τοῦ ἐν ἁγίῃς Πατρὸς ἡμῶν βασιλίου, τοῦ μεγάλου Ἀρχιεπισκόπου Κησαρείας τῆς Καπαδοκίας τοῦ οὐρανόφαντορος, καὶ πάντων τῶν ἁγίων ἐλεήσε καὶ σώσε ἡμᾶς ὡς ἀγαθὸς καὶ φιλάνθρωπος. Δι' εὐχῶν τῶν ἁγίων Πατέρων ἡμῶν, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ἐλέησον ἡμᾶς ἀμήν. Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί και αγαπητές μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου του Δήμου της Καβάλλας, με την ευκαιρία αυτή της κοπής και της ευλογίας της βασιλόπιτας, σας εύχομαι να έχετε πάντοτε την ευλογία του Θεού πλούσια σε εσάς και στη ζωή σας, στα παιδιά σας, τις οικογένειές σας και στην προσπάθεια την οποία σε σύνολο κάνετε όλοι για το καλό του τόπου μας, για το καλό της λειτουργικής, πρακτικής αλλά και ουσιαστικής συμβολής στα κοινά της ζωής των πολιτών. Σας εύχομαι με όλη μου την καρδιά γιατί βρίσκομαι ακριβώς δίπλα σας, βέβαια φωνές δεν ακούγονται μέχρι εκεί, παρόλα αυτά όμως όπως και να έχει υπόθεση, όπου υπάρχει φωνή σημαίνει ότι υπάρχει και ζωή. Άρα είμαστε ζωντανοί. Έλεγε ο μακαριστός Μητροπολίτης ο Παντελεήμων ο δεύτερος, ο οποίος με χειροτόνησε, ένας σταυμάσιος άνθρωπος ήταν, θα τον γνωρίζετε ίσως, ήταν στη Σάμο το 1965 και μετά ήρθε στη Δεσσαλονίκη το 1974 μέχρι το 2003, ήμουν συνεχώς μαζί του και στη συνέχεια βέβαια που τώρα είναι ο Μητροπολίτης Άνθημος. Μας έλεγε λοιπόν επειδή είμαστε στη διοίκηση, άνθρωπος ο οποίος δεν διαχειρίζεται τα νεύρα του αλλά δεν τα χρησιμοποιεί και όλα είναι λαπάς. Αυτό το πράγμα λοιπόν σας το καταθέτω γιατί το έχω βιώσει και εγώ εκεί. Αλλά τελειώνοντας αυτή τη σημερινή συνάντησή μας, πέρα από τις ευχές, θέλω να σας παρακαλέσω να δείτε δύο ταινίες. Ίσως σας φαίνεται λίγο περίεργο αυτό αλλά είναι θαυμάσια. Οι πρώτοι είναι διπλή, είναι πολεμικά παιχνίδια α και δύο, ένα και δύο. Δείτε το. Έχει στο τέλος μια θαυμάσια κατάληξη το έργο μέσα στο οποίο ένας νεαρός, μπορείς να το θέλει νομίζοντας ότι παίζει ένα παιχνίδι ηλεκτρονικό, μπαίνει στις πολεμικές συμμαχίες της Ρωσίας τότε εκείνη την εποχή και της Αμερικής και κινητοποιεί πόλεμο, πραγματικό πόλεμο. Αλλά στο τέλος η υπόθεση καταλήγει σε μια παρτίδα σκάκι. Είναι θαυμάσια η ταινία, δείτε την έχει διδάγματα πολλά σε σχέση με αυτά τα οποία ασκεπτόμαστε και λέμε. Και ένα άλλο πάλι θαυμάσιο έργο με σκηνοθεσία άριστη είναι το λεγόμενο Άριστα 10. Δείτε το κι αυτό. Γιατί εκεί ένας ο οποίος είναι πολίτης μιας πόλεως και ο οποίος είναι ρακέντητος δεν έχει που να μείνει και μένει σε μια πανεπιστημιακή σχολή κάτω στο καλοριφέρα. Δηλαδή είχε βρει τρόπο, μπήκε μέσα και κάθονταν εκεί. Και μια μέρα λοιπόν εκεί που βλέπει κάτω από το σίδερο που είχε από πάνω για τα νερά, πέφτουν κάποια χαρτιά. Θα διαβάζει λοιπόν, ήταν η διδακτορική διατριβή ενός φοιτητού. Τυχιακή, κάτι ήταν τέτοιο, δεν ενθυμόμαι έχει πολλά χρόνια. Όταν λοιπόν την είδε, άρχισε και τη διάβαζε. Και έλεγε τι σαχλά μάρες είναι αυτές που γράφει αυτός εδώ και άρχισε και το έσχει. Χαρτί, χαρτί στην φωτιά. Εκείνη την ώρα βλέπει τον φοιτητή που είδε που έπεσαν τα χαρτιά και πήγαινε να τα γυρέψει. Και λέει τι κάνεις, τι γίνεται, τι είναι αυτό που συμβαίνει. Κέλος πάντων γίνονται φίλοι. Και στο τέλος αυτός ορακέντητος άνθρωπος πηγαίνει και τον υπερασπίζεται το φοιτητή μέσα στην αίθουσα του Πανεπιστημίου. Και ένας έξυπνος μέσα σε εισαγωγικά καθηγητής πήγαινε να φανεί ότι τα ξέρει όλα. Και βγαίνει αυτός και λέει γιατί έκαμε ερώτημα ο καθηγητής, ποια είναι η ευελιξία του συντάγματος της Αμερικής. Ήταν νομική η σχολή. Έλεγαν, έλεγαν, έλεγαν και τους κοροϊδεύε όλους. Και σηκώνεται στο τέλος αυτός, τον κοροϊδεύει, σου λέει γιατί αυτός ήρθε με τα ρούχα του Ζητιάνου πάνω, έτσι γρόμικος που ήρθε. Και σηκώνεται ενώπιον όλον και του λέει, οι πατέρες μας ήταν σοφοί που έκαναν το σύνταγμα, γιατί χάρη σε αυτό επιβιώνει η ελευθερία της χώρας μας. Και να ξέρετε λέει και εσείς και όλοι ότι έχουν βάλει μία διάταξη ότι το σύνταγμα μπορεί να αλλάξει. Και αυτό δείχνει την ευελιξία του μέλλοντος σε σχέση με το παρό. Σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Ευχαριστούμε σήμερα. Ευχαριστούμε. Μια χαρτοπατσέτα μου γίνεται, γιατί είναι δίκιο. Πρέπει να έχεις ένα γάντι. Ναι, με ένα γάντι. Λοιπόν, το πρώτο κομμάτι είναι για τον Χριστό και την Παναγία. Σε την εκκλησία μας, θα κόψουμε το θεό. Το δεύτερο είναι για τον Δήμο Καβάλας. Για τον Δήμαρχο. Για το Δημοτικό Συμβούλιο. Λοιπόν, είχες δει και ότι κολλάει αυτό. Εδώ μάλλον δεν θα είμαστε. Το επόμενο είναι για τον Δημοτικό Συμβούλιο Νέο. Είναι ο Βασίλης Σοπούβουλας εδώ. Έλα Βασίλη να την παραλάβεις για τον Δημοτικό Συμβούλιο Νέο. Πάμε. Το επόμενο είναι για τον Βασίλη Σοπούβουλας. Είναι ο Βασίλης Σοπούβουλας εδώ. Έλα Βασίλη να την παραλάβεις για τον Δημοτικό Συμβούλιο Νέο. Είναι ο Βασίλης Σοπούβουλας εδώ. Έλα Βασίλη να την παραλάβεις για τον Δημοτικό Συμβούλιο Νέο. Είναι ο Βασίλης Σοπούβουλας εδώ. Είναι ο Βασίλης Σοπούβουλας εδώ. Είναι ο Βασίλης Σοπούβουλας εδώ. Είναι ο Βασίλης Σοπούβουλας εδώ. Είναι ο Βασίλης Σοπούβουλας εδώ. Είναι ο Βασίλης Σοπούβουλας εδώ. Είναι ο Βασίλης Σοπούβουλας εδώ. Είναι ο Βασίλης Σοπούβουλας εδώ. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία. Συνεργασία.