Έργα οδοποιίας στις Κοινότητες των Αμπελίων και της Καμπής (ARTA WebTV, 2022)
: Στα Μπέλια αλοκληρώσουμε ένα πολύ σημαντικό τμήμα δρόμου, ασφαλτοστρώσουμε και τελειώσαμε χθες, όπου ασφαλτοστρώσουμε το κομμάτι που είναι εκεί στο κημητήριο, ένα σημαντικό δρόμος που ήταν και ένα πάγιο έτοιμα της τοπικής κοινωνίας και εξυπηρετεί και κτινοτροφικές μονάδες εκεί, αλλά και γενικότερα το χωριό. Και να πω και στα Μπέλια, υλοποιείται από την ΔΕΙΑ Άρταζας και είναι στο τελικό στάδιο να παραδοθεί το έργο στο τελικό στάδιο να παραδοθεί το έργο και το έργο της ίδρευσης, όπου θα μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα να ιδρεύεται ο οικισμός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και παράλληλα, έχουμε ολοκληρώς μια μελέτη για τα όμβρια ύδατα, για την αποχέτηση των ομβρίων υδάτων στο ημειραινό κομμάτι του οικισμού, όπου με την ένταξή τους που αναμένουμε σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, Στη συνέχεια θα κάνουμε και την ασφαλτόστρωση των δρόμων εκείνων που εκεί δει είναι ακόμη χαλικοστρωμένη. Όσον αφορά τώρα την Καμπή, όντως έχει αναπτυχθεί το μεγαλύτερο μέρος της ασφαλτόστρωσης που πηγαίνει και σε σπίτια αλλά και σε μονάδες και σε αγορτικές καλλιέργειες αλλά και στον Ιερό Ναό προς τον Προφήτη Ηλία και στην Αγία Κατερίνη. Είναι συνολικά και με αυτό που θα κάνουμε και από το πρόγραμμα που υλοποιούμε και αφορά και δικούς μας πόρους, αλλά και από ο Φιλόδημος, αλλά και μια εργολαβία που θα έρθει στο επόμενο διάσημο, αφορά το Λίντερς συνολικά, είναι γύρω στα 4 χιλιόμετρα, τα οποία θα ασφαλτοστρώσουμε. Καλύπτουμε πάρα πολλές ανάγκες των κατοίκων και το τοπικό συμβουλείο, που έχουμε μια εργασία με τα τοπικά συμβούλια. Και από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε με μελέτες που ήδη οριμάζομαι και έχουμε στείλει και σχετικό έγγραφο σ' όλους τους προέδρους για να μας δώσουν αιτήματα για τις μετοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις σε χωριά που πληρούν κάποιες προεδρυαφές. Δηλαδή, είναι το κατάστατο του δρόμου πάνω από 3,5 μέτρα πλάτος. Έτσι και το κάνουμε αυτό για να είμαστε έτοιμοι, εν όψη της νέας προγραμματικής περιόδου και του γυναιού προσκλήσεων, να έχουμε όριμες μελέτης στο σωστό χρόνο. Από εκεί πέρα θυμίζω στην Καμπί ότι ολοκληρώσαμε την υγειότριση, όπου εκεί λύσαμε ένα μεγάλο πρόβλημα που είχαμε με το πόσυμο νερό, που δώσαμε μεγάλη ποσότητα νερού, ποιότητα και ποσότητα νερού για όλον τον οικισμό. Και από εκεί πέρα, το επόμενο διάστημα, και ολοκληρώνουμε τη μελέτη που αφορά το κέντρο του χωριού, εκεί που είναι η πλατεία και η παιδική χαρά, να κάνουμε μια ανάπλαση γενικότερα αυτού του χώρου, όπου να κάνουμε και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε αυτό το πολύ όμορφο χώρο που υπάρχει το υγρό στοιχείο εκεί. Και θέλω να πιστεύω ότι θα αλοκληρώσουμε και τα γήπεδα του μπάσκετ και του τέννης που έχουν εκεί να βάλουμε ελαστοτικό τάπετα για να μπορούσουμε να δώσουμε καλύτερη υπαροχή για τα παιδιά και να αθλούνται με ασφάλεια. Βέβαια όλες οι καθημερινές, ας πούμε, Οι παρεμβάσεις που γίνονται μικρότερες με τα συνεργεία του δήμου, αυτά είναι μέσα στην καθημερινότητά μας και νομίζω ότι έχουμε καταφέρει είτε την πόλη είτε τα χωριά, γενικότερα της γειτονίας και της τοπικής μας κοινωνίας, να τις έχουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά τα έργα και να πω ότι σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και οικονομική που και εμείς ως Δήμη δυσκολευόμαστε στο να ανταποκριθούμε γιατί έχουν αυξηθεί τα υλικά και το ενεργειακό κόσμος έχει εκκτυναχθεί. Έγινε ένας ασφαλτικός τάπητας που εξυπηρετεί δύο χωριά και μονάδες του νετροφυγές και από τους νετροφυγές που υπάρχουν στην περιοχή και πραγματικά έγινε και η σύνδυση καλύτερα με τα γεωγραφικά όρια της κοινότητας Καμπύς. Συνεχίζουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε στις δυνατότητες που έχουμε. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, προσπαθούμε να είμαστε κοντά, να τα λύνουμε και έχουμε τη διάθεση πραγματικά να είμαστε κοντά στον πρωτογενείο τομέα για να μπορέσουμε κάποια προβλήματα που χρονίζουν χρόνια να τα λύνουμε. Αυτό μπορούμε να πούμε από την μεριά μας. Μακάρι να είχαμε τεράστιο απόθυμα χρημάτων ή να μπορούσαν να γίνουν όλα, θα υπάρχουν και λάθη, υπάρχουν και παραλήψεις. Αυτό όμως που μένει και σε τηλιακή ανάλυση είναι καλό, είναι ότι υπάρχει διάθεση και βούληση και από τη Δημοκρατία και από τον Δήμαρχο, τέτοια προβλήματα που διευκολύνουν και αφορούν τον πρωθυνικοί τομέα και τους κατοίκους να λύνονται γρήγορα. Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων των αμπυλίων. Με την υλοποίησή του διευκολύνεται κατά πολύ η διέλευση του συγκεκριμένου δρόμου, ο οποίος ήταν χωματόδρομος, διευκολύνται η πρόσβαση στις κτινοτροφικές μονάδες και στις καλλιέργειες που υπάρχουν στην περιοχή. Ευχαριστούμε τον Δήμο Αρτέων για την υλοποίησή του και στη συνέχεια προγραμματίζουμε και άλλες παρεμβάσεις για την περιοχή εδώ, για πρόσβαση και σε άλλες κτινοτροφικές μονάδες. Επιπλέον η ασφαλτόστρωση που έχει γίνει στο συγκεκριμένο σημείο μειώνει κατά πολύ και την απόσταση μεταξύ αμπυλίων και καμπύς. Εδώ τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε να δούμε άσφαλτο στο χωριό. Ήταν ένα έργο που ήταν αναγκαίο. Εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί πολύ κόσμο και αγρότες, αλλά και χωριάνους, γιατί βοηθά και μέσα στο χωριό, έπαισαν και ασφαλτοστροίς. Ναι, όπως είδαμε είναι σε κεντρικά σημεία. Ναι. Πρέπει να ευχαριστήσουμε το δήμαρχο τον κ. Τσερουγιάν, τον αντεδήμαρχο, τον κύριο Χριστούλη, που σκέφτηκαν τα προβλήματα του χωριού και προσπαθούν σιγά σιγά να τα λύσουμε. Πείτε μας πώς είναι τώρα η συνεργασία σας με τη Δημοτική Αρχή. Μέχρι τώρα είναι άψοη και ελπίζω να συνεχιστεί, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά στο χωριό μας και ελπίζουμε να μας βοηθήσουν να λύσουν κάποια από αυτά, γιατί όλα δεν λύνονται. Αυτός ο δρόμος έπρεπε να γίνει. Υπηρετικός για τα χωράφια εδώ πέρα, γενικά βολεύει πάρα πολύ. Σε τι ακριβώς έχει βοηθήσει? Στα χωράφια, στα κτήματα που πάνε ο κόσμος, ζώα. Πόσα χρόνια έχεις να δεις τέτοια έργαση εδώ στην περιοχή? Αρκετά χρόνια, αν και εμείς και μικρός, αρκετά χρόνια, ναι. Αυτό έπρεπε να γίνει πάντως. και συγχαρητήρια στις αρχές.