Haas&Hahn: How painting can transform communities (TEDx Patras, 2014)
: Εκκλησία Εκκλησία Καλώδες Εκκλησία Απλασιακή Μουσική Εκκλησία Αυτό το θεατέριο είναι καταχθαρίδητο σε η Κωπακαμβάνα, η οποία είναι η πιο γνωστή νησιά στον κόσμο. Αλλά 25 χιλιόμετρα από εδώ, στη νεοατρική Ρία, υπάρχει μια κοινωνία叫' Villa Cruzero' και γρήγορα 60.000 άνθρωποι ζουν εκεί. Οι άνθρωποι εδώ, στη Ρία, γνωρίζουν περισσότερα τη Βιλέκου Ζέρο από τα νέα. Και, ανάγκη, η νέα από τη Βιλέκου Ζέρο, συχνά, δεν είναι καλή νέα. Αλλά η Βιλέκου Ζέρο είναι και η μέρη που ξεκινά την ιστορία μας. Τέσσερα χρόνια πριν έρθαμε στη Ρία να δοκιμασιάσουμε για τη ζωή στις φαβέλες. Έγιναμε ότι οι φαβέλες είναι εμφανισμένοι κοινότητες. Υπήρξαν πριν από τα χρόνια, όταν οι εθνικοί έγιναν στις πόλεις για να δουλεύουν. Υπήρξαν για προβλήματα με το πρόβλημα, τη δικαίωση και τη δυνατότητα δικαιωμάτων μεταξύ της αστυνομίας και των δικαιωμάτων. Έτσι, μας έκανε ότι αυτές ήταν κοινότητες που οι άνθρωποι που ζήτησαν εκεί έχουν δημιουργήσει με τις δικές τους χέρες, χωρίς ένα σχετικό πρόγραμμα και σαν ένα τεράστιο εργασμό. Όπου βρισκόμαστε, στην Ελλάδα, όλα είναι σχετικά. Έχουμε ακόμα ρόλες για το πώς να ακολουθήσουμε τις ρόλες. Οι τελευταίοι μέρες της καταγωγής έγιναν στο Βιλακουζέρο, καθώς καθόμασταν σπάνια και είχαμε νερό. Υπήρξαμε αυτήν την πόλη με όλα αυτά τα χώρια και πολλοί από αυτά τα χώρια είχαν δημιουργηθεί ασφαλτικά και είχαν δύσκολα στις πόλεις μικράς, όπου είχαμε αυτήν την ιδέα, τι θα είναι αν όλα αυτά τα χώρια είχαν δημιουργηθεί ασφαλτικά. Και μετά, σκέφτησαμε ένα μεγάλο σχέδιο, ένα μεγάλο εργασμό εργασίας. Ποιος θα περιμένει κάτι σαν αυτό σε ένα μέρος σαν αυτό? Έτσι, σκέφτησαμε, θα ήταν ακόμα πραγματικό. Πρώτα, ξεκίνησαμε να σκέφτεσαν τα χώρια, αλλά σύντομα χάσαμε να σκέφτεσαν. Όμως, κάποια φορά, η ιδέα σκέφτηκε. Έχαμε έναν φίλος. Ήταν σε μια εργασία στον Βιλοκρουζέρο. Ονομάζονταν Νόγκο, και αυτός επίσης άρεσε την ιδέα. Είπε ότι όλοι εδώ θα ήθελαν να έχουν τα χώρια τους σκέφτες και σκέφτες. Είναι όταν τα χώρια έχουν τελειώσει. Έπαιξε μας στον σωστό άνθρωπο και ο Βίτος και ο Μάουρις έγιναν τη σκέφτη μας. Έπαιξα τρία σκέφτες στο κέντρο της κοινότητας και ξεκίνησα εδώ. Έκαναν λίγο σκέφτες και όλοι αρέστησαν αυτήν την σκέφτη. Έπαιξα έναν παιχνίδι. Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να σκέφτεσαν όλα το μπλου. Και πιστεύαμε ότι ήδη έκανε να είναι πολύ καλά. Όμως, οι άνθρωποι που ζούσαν το σκέφτεσαν πολύ. Είπαν, «Τι έκανατε? Έκαναν ακριβώς το ίδιο χρώμα όπως η κοινότητα. Στην φαβέλα δεν είναι καλό, και το ίδιο χρώμα όπως η σκέφτη». Άρα, γυρίστηκαν και έκαναν το παιχνίδι. Άρα, πιστεύαμε ότι ήμασταν τελειώσει. Αλλά δεν ήταν καλό, γιατί το παιχνίδι μας έκανε και είπε, «Είναι έναν παιχνίδι που σκέφτεται το σκέφτη, αλλά πού είναι αυτό το σκέφτη?» Είπαμε, «Είναι τέτοιο, πρέπει να σκέφτεσαι το σκέφτη». Και είπαν, «Να, δεν, δεν, θέλουμε να δούμε το σκέφτη». Άρα, γυρίστηκαν και έκαναν το παιχνίδι. Άρα, πιστεύαμε ότι ήμασταν τελειώσει το ίδιο χρώμα όπως η σκέφτη. Άρα, το ίδιο χρώμα όπως η σκέφτη έκανε και έκαναν το παιχνίδι. Άρα, ακόμα και ο Guardian έκανε το παιχνίδι. Αλλά ήμασταν σκέφτη και έκαναν το παιχνίδι. Κάτι πέμπιας στραγ Phar Κατά τη δώση του γεγον Colombiana Dowry, η εφημερι Mightach matchases τεχνη flush τον's και πιστεύουμε αυτό το νησί να είναι έναν νησί στον ελληνικό στυλ, με κόικαρπη που κερδίζει πίσω. Έτσι, αποφάσισαμε να χαρακτηρίσουμε αυτό το νησί. Και εφαρμόσαμε τον Ρομπ Ατμαρόλ, ο οποίος είναι τετουαρτηστής, και ειναι εξαιρετικός στον ελληνικό στυλ. Λίγο δεν ήξεραμε ότι θα χαρακτηρίσουμε πάνω σε μια χρονιά να χαρακτηρίσουμε αυτό το νησί, μαζί με τον Γιωβάνη, τον Ρομπ Ατμαρόλ και τον Βίτορ, που ζήτησαν σχεδόν. Και ακόμα και πήγαμε στο χωριό, όταν ένας από τους άντρες που ζήτησαν στον δρόμο, ο Elias, μας είπε ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε στο σπίτι του, μαζί με την οικογένειά του, που ήταν φανταστικό. Υποθέτως, μέσα στη στιγμή, έκανε άλλη αγωγή μεταξύ της κυβερνήσης και της τραπεζικής κυβερνήσης. Δεν μπορούσαμε επίσης να το δώσουμε στο σπίτι του, αλλά έκανε πως θα το δώσουμε στο σπίτι του. Έγινε το σπίτι του, και έκανε ότι θα το δώσουμε στο σπίτι του. Και μετά την αρχή, έφεραν ότι θα το δώσουμε στο σπίτι του και θα το δώσουμε στο σπίτι του. Και μετά, έφεραν ότι θα το δώσουμε στο σπίτι του και θα το δώσουμε στο σπίτι του. Και μετά, Επιτρέψαμε να το δώσουμε κάθε εβδομάδι και έγιναν να γνωρίζουμε όλους. Επίσης, είχαμε αυτή την ιδέα του χωριού. Ναι, μιλήσαμε για τη σκέλη του, γιατί αυτό το παγκόσμιο ήταν τελείως μεγάλο και ήταν τελείως εξαιρετικό. Και αυτό το προσέγγιση μας έκανε να μας καταφέρει ούτε εμείς. Επιτρέψαμε ότι πιστεύουμε ότι μέχρι αυτό το προσέγγιση, όλη τη στιγμή που είχαμε περνήσει στην περιοχή, ήταν ίσως ακόμα πιο σημαντικό από το παγκόσμιο. Έτσι, μετά όλη αυτή την ώρα, αυτό το χωριό, αυτή η ιδέα ήταν ακόμα εκεί. Και ξεκίνησαμε να κάνουμε σκέψεις, μοντέλες. Και βρήκαμε κάτι άλλο. Βρήκαμε ότι τα ιδέα μας πρέπει να είναι λίγο πιο εύκολα από αυτό το τελευταίο προσέγγιση, ώστε να μπορούσαμε να παίξουμε με περισσότερα άνθρωποι και να ανοίξουμε περισσότερα σπίτια. Και είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε σε μια κοινότητα στο κέντρο της Ρία, που ονομάζεται Santa Marta. Και δημιουργήσαμε ένα σχέδιο για αυτό το μέρος, που έγινε έτσι. Και μετά έχαμε άνθρωποι για να πάρουν μαζί με αυτό, γιατί όταν η ιδέα σας είναι τελικά μεγάλη, είναι εύκολο να έχετε άνθρωποι για να πάρουν μαζί με αυτό. Και οι άνθρωποι του Santa Marta έγιναν μαζί και μετά από ένα μήνα, έκανε αυτό το τελευταίο προσέγγιση σε αυτό. Απλαιόντως. Και αυτό το φωτογραφείο πέρασε πάνω σε όλην την κόσμο. Μετά εξαρτάμε ένας ανεξαρτάτης τηλεφωνικός πρόγραμμος από το Philadelphia Mural Arts Program. Και είχαν τη σκέψη, αν αυτή η ιδέα, η προσέγγιση μας, αν αυτό θα εργαστούσε στη Νόρθφυλλη, η οποία είναι από τις πιο δυνατές κοινότητες των ΗΠΑ. Έτσι, αμέσως είπαμε ναι. Δεν είχαμε καμία ιδέα πώς, αλλά ήθελα να κάνω ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα. Έτσι, έκαναμε το ίδιο, όπως έκαναμε στη Ρία και μεταφέραμε στην περιοχή και ξεκίνησαμε να κατασκευάσουμε. Έτσι, το πρόγραμμα έκανε πάνω από δύο χρόνια. Και έκαναμε ειδικά σκέψεις για κάθε σκέψη στην αυτοκίνηση που έκαναμε. Και έκαναμε αυτά τα σκέψη μαζί μαζί με τους τοπικούς κοινωνιστές, τους δημοκρατικούς κοινωνιστές και με ένα σύστημα από πέντε νέα άνθρωποι και γυναίκες. Εγώναν τους, και έκαναν σχετικά σχετικά σκέψεις. Και μαζί μεταφέρασαν την οικογένειά τους, την ολική πόλη, μέσα σε ένα τεράστιο σκέψι χρώμα. Και στο τέλος, η πόλη της Φιλανδελφίας ευχαριστούσε όλους τους και τους έκαναν σχέση για το έκπληκτο τους. Ας πούμε ότι έκαναμε όλη την πόλη. Πώς να κάνουμε όλη αυτήν την πόλη, τώρα? Ξεκίνησαμε να δοκιμάσουμε. Αλλά, αντίστοιχα, έκαναμε ερωτικές ερωτικές. Όπως, πόσες σκέψεις θα χρησιμοποιηθείτε να χρησιμοποιηθείτε, πόσες μήτρες σκέψη θα χρησιμοποιηθείτε, πόσο χρήση θα χρησιμοποιηθείτε και πόσο ανθρώπους θα χρησιμοποιηθείτε. Και προσπαθήσαμε για χρόνια να χρησιμοποιήσουμε σχέσεις για το χρησιμοποιήμα και να απαντήσουμε όλες αυτές τις ερωτικές ερωτικές. Αλλά τότε πιστεύαμε ότι, για να απαντήσουμε όλες αυτές τις ερωτικές ερωτικές, πρέπει να γνωρίζεις ακριβώς τι θα κάνεις πριν πηγαίνεις εκεί και να ξεκινήσεις. Και ίσως είναι λάθος να πιστεύεις τέτοιο. Θα χάσει κάποια από τις μαγικές πράγματα που είχαμε γνωρίσει, ότι αν πηγαίνεις κάπου και χρησιμοποιείς χρόνο, μπορείς να αφαιρέσεις το πρόγραμμα οργανικά και να έχεις μια ζωή της μόνης. Λοιπόν, αυτό που έκαναν είναι... αποφάσισαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το πλάνο και να το στυλίσουμε από όλες τις αριθμίες και όλες τις ιδέες και τις προβλήματα και να πηγαίνουμε στην βαθιά ιδέα, η οποία ήταν να μετατρέψουμε αυτό το χωριό σε ένα τεράστιο εργαλείο. Αντί να βρεις χρησιμοποιήσεις, ξεκίνησαμε μια πρωτοβουλία. Και σε λίγο πάνω από μήνα, πάνω από 1.500 άνθρωποι συνεχίστηκαν και δοκίστηκαν πάνω από 100.000 δολάρια. Για εμάς αυτό ήταν ένας τεράστιος στιγμός, γιατί τώρα... Απλώς γιατί τώρα τελικά είχαμε τη ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε όλα τα ιδέες που είχαμε μάθει και να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που ήταν δημιουργημένο το ίδιο τρόπο το οποίο δημιουργήθηκε η Φαβέλλα από το βαθμό μέχρι το τέλος, με κανέναν σχέδιο. Λοιπόν, πήγαμε πίσω και δουλεύαμε τον Άγγελο και είναι ένας τοπικός εργαλείος από το Βιλεκρουζέρο. Είναι ένας πολύ εξαιρετικός άνθρωπος και γνωρίζει πάνω από όλους εκεί. Και μετά δουλεύαμε τον Ελία, ένας παραδοσιακός διευθυντής που μας δημιουργήθηκε στο σπίτι του και είναι ένας αγώνας της δημιουργίας. Οπότε, καθώς αυτό συμβαίνει, φέρνουμε αυτή την ιδέα σε όλο τον κόσμο. Μετά από το πρόγραμμα που έκαναμε στη Φιλανδελφία, είμαστε επίσης εμπνευσμένοι στις εργασίες, για παράδειγμα, στην Κουρασσάου, και σήμερα σχεδιάζουμε ένα τεράστιο πρόγραμμα στη Χαϊδία. Η Βιλεκρουζέρα δεν ήταν μόνο η μέρη που ξεκίνησε αυτή η ιδέα, αλλά και η μέρη που το έκανε. Για να δουλεύεις χωρίς σχέδιο, γιατί αυτές οι κοινότητες είναι εμφανισμένοι, αυτός ήταν η εμπνευσία, και σχεδιά με τους ανθρώπους, μπορείς να δουλεύεις σαν έναν οργανισμό, όπου έχεις 100 εργασίες να παίξουν μαζί για να δημιουργήσεις μια συμφωνία. Θέλουμε να ευχαριστούμε όλους τους που ήθελαν να γίνουν μέρος σε αυτό το όνειρο και μας υποστηρίξαν μέσα στη διάρκεια, και βλέπουμε να συνεχίσουν. Ναι, και κάποια μέρα, πολύ σύντομα, όταν τα χρώματα ξεκίνησαν σε αυτά τα δάρκια, ελπίζουμε πως περισσότερος ανθρώπους θα μας συμμετέχουν, και θα συμμετέχουν σε αυτό το μεγαλύτερο όνειρο. Ευχαριστούμε.