Συνάντηση Δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση (Δήμος Τρίπολης Official, 2021)
: Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε στο Δήμο Αρχείο Τρίπολης τον κ. Παπαθουνάση, νομιωτή Υπουργό Ανάπτυξης. Σκοπός της επίσκεψης είναι να συζητήσουμε το θέμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Όπως έχουμε πει, ο Δήμος Τρίπολης συμπεριεδίκτη στο σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Όπως είπαμε και μέσα στον κ. Υπουργό και στον κ. Μουσουρούγη, ο Δήμος Τρίπολης αναγνωρίζει την πρωτοπαχεδρία του Δήμου Μεγαλόπολης, γιατί πραγματικά εκεί υπάρχουν μεγαλύτερες συνέχειες από το πλήσιο των ελληνικών μονάδων. Σ' αυτός όμως επηρεάζεται και ο Δήμος Τρίπολης. Το ισόδημα, όπως είπαμε, παράγεται στον Μεγαλόπολη, όμως καταναλώνεται γιατί είναι ένας μεγάλος αρμόσος εργαζομένος του Τρίπολης. Πραγματικά, ο Δήμος Τρίπολης έχει ενταχθεί στο σχέδιο δίκαιης αναπλησιακής μετάβασης. Ήδη έχουν καταφέρει προτάσεις για κάποια έργα, τα οποία έχουν προεγελθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο αλλά και με τον κ. Μουσουρούγη. Θα προσπαθήσουμε να εξειδικεύσουμε στο γης μέλλον της προτάσεις μας, έτσι ώστε όταν ο πρόγραμμα να λειτουργήσει, να μπορέσει ο Δήμος Τρίπολης και η δημιουργική περιοχή του Τρίπολης να ειπωταλευτούν αυτά τα χρήματα, έτσι ώστε να βρούμε σε ένα νέο ανάπτυξιακό μητένο καταρρυγόντας το Λιγνίκο και τη ΒΕΕΕΜΕ. Πόλα χρόνια έζησε την περίοδο, να πάμε σε νέες μορφές ανάπτυξης, έτσι ώστε η πόλη μας και οι περιοχοί μας να μπορέσει να βρίσκεται σε αναπτυξιακή περιοχορία τα επόμενα χρόνια και να μην επηρεαστεί τόσο πολύ από τη πλήση των ελληνικών ομάδων. Ευχαριστούμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου τον κύριο Δήμαρχο της ιστορικής αυτής πόλης για την εξαιρετική συνεργασία και κυρίως για την ουσιαστική συζήτηση που κάναμε σχετικά με το πολύ σημαντικό θέμα της απολυμνητοποίησης. Καθώς βγαίνουμε από την πανδημία, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δυναμική ανάπτυξη και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στους περιοχές που λειτουργούσαν πλιν προηγούμενα λυγνητικές μονάδες είναι ένα στίχημα του Πρωθυπουργού, το οποίο το εξέτεμψε από την πρώτη στιγμή όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Από εκεί και πέρα πρέπει τα βήματα να είναι γρήγορα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για όλους τους πολίτες της Τρίπολης και όλης της περιοχής και βεβαίως αναγνωρίζοντας το θέμα ότι η Μεγαλόπολη θα έχει τα υψηλότερα κίνητα όμως η Τρίπολη, όπως και ο Δήμος Γορτιμίας και η Χαλλία, βρίσκονται ακριβώς κοντά στη Μεγαλόπολη στα κίνητα δημιουργώντας έτσι τις προϊκοφές για την προσέχιση νέων και περισσότερων επιχειρήσεων που θα δημιουργήσουν και καλύτερα αμυγόμενες θέσεις εργασίας και περισσότερες θέσεις εργασίας. Είμαστε λοιπόν εδώ για να συνεργαστούμε με τον Δήμο, ακριβώς για να δημιουργήσουμε έναν γρήγορο αμυγματισμό έτσι ώστε πολύ γρήγορα να επιλευθούν τα προβλήματα και να δημιουργηθούν οι συνθήκες έτσι ώστε να πάμε στην αλλαγή αυτού του παραγωγικού μοντέλου. Ευχαριστώ και πάλι τον Δήμαρχο για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε σήμερα. Κύριε Υπουργέ, θα μας επιτρέψετε, όπως γνωρίζετε, ότι η Σεβαδική Ακροδοτάζου είναι επέτειος ενιακροσύν χρόνου από την άλωση της Τρίπονης. Είστε καλυσμένοι στους εμβουλειώσεις, αν σας θέλετε όλοι οι ασχολίες σας. Θέλω να σας κάνουμε ένα δώρο. Κάνουμε μια έκπαιση ενός συμπολίτου μας με έργα, ζωγραφή του, συσκευήτωτο με τον Άνθρωπο του 1821. Σε τρεις μήνες έχω πνευματικό κέντρο και θα σας κάνουμε ένα δώρο τολέφτου με αυτή την έκπληση. Ευχαριστώ πολύ κύριε Δήμαρχο. Είναι πολύ πολύ οδηγιαστικό και ένα δώρο που θα το τιμήσω και θα το έχω στο γραφείο μου πρώτο πρώτο.