Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα του κορονοϊού και πώς να προστατευτείτε (Υπουργείο Υγείας Κεντρική Υπηρεσία, 2020)
: Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα του κορωνοϊού? Καταρροή, πονόλαμος, πυρετός και βύχες. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν πνευμονία ή δυσκολία στην αναπνοή. Πώς θα προστατευτώ από το κορωνοϊό? Πλένουμε τακτικά τα χέρια μας με ακολούχο διάλειμμα ή νερό και σαπούν. Καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη με χαρτομάτυλο κατά το βύχα ή το φτένισμα. Κατάμε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα όσους βύχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό. Αποφέγουμε να αγγίζουμε τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βύχα ή δυσκολία στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πλητώμενη περιοχή, επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή με τον νεοδί και παραμένουμε στο σπίτι μας.