ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ 30-01-2023 (Δήμος Χαλκιδέων, 2023)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE sih Ρε πως εδογμάτισας την φύσην των όντων έτραννος σας θα τον άνθρωπον ήθι κάτε κόσμοι σας. Βασίλειον Ιεράτευμα Πατεδόσιε, Χριστόν τον Θεόν ηγέτευε, δόρησας θεήμιν το μεγατέλεως. Κύριο Θεός ημών, ο καιρούς και χρόνους εν τη δία εξουσία θέμενος και την ζωήν ημών ισχύρα σου διακρατών επάκουσον ημών δεωμένον σου εν τη ευσύμω ημέρα ταύτην επί τη εισόδο ημών εις το νέο ανιευτόν της Χριστότητός σου και ευλόγησον την πίταν ταύτην την προσφερωμένη εις δόξανσιν και τιμήν του εν Αγίης Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου και Σαρίας της Καπαδοκίας επίβλεψον μεγαλό δωρε εξ ουρανού αγίου σου και κατάπεμψον εθυμάς τους θεταδωρατάπτα εκτρεπίσαντας και τους εξ αυτών μεταλαμβάνοντας τας ουρανίους δωρεά σου ό,τι επισύλπηκαμεν το ζώντι θεό εις τους αιώνας ευλόγησον εισόδους και εξόδους ημών χλήθεινων εν αγαθείς την ζωήν ημών και κατέπτεινων τα διαβήματα ημών προς εργασίαν των θείων σου εντολών οτι ουκε πάρτο μόνο ζήσετε άνθρωπος πρεσβείες της Παναχράνδου σου μικρός του εν αγίης πατρός ημών βασιλείου του μεγάλου και των συναυτώ αγίων μεγάλων ιεραρχών Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάνου του Χρυσοστόμου των προστατών της παιδείας και των ελληνικών γραμμάτων και της Αγίας εν δόξου ως Ιωπαρθενομάρτηρος Παρασκευής προστάπηδος και πολυούχου ημών και πάντων σου των αγίων. Αμήν. Στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν. Κυρία Δήμαρχε, Κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Συμβουλίοι, θέλω να εκπράσω τη μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι απόψε ανάμεσά σας και που μου δώθηκε ευκαιρία να ευλογήσω την Γασιλόπιτα, να δω τα αγαπητά μου πρόσωπά σας και να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να έχετε τρεις ευλογημένοι από το Θεό τη νέα χρονιά στην οποία ήδη εισήλθαμε και ήδη καταναλώσαμε το πρώτο της μήνα. Εύχομαι να σας δίνει ο Θεός ψυχοσωματική υγεία, να σας δίνει φώτιση και έμπνευση ώστε να ανταποκρίνεστε στην εμπιστοσύνη των ανθρώπων οι οποίοι σας εττύμησαν δια τις ψήφουτων και ακόμη να σας δίνει τα κουράγια να αντέχετε και να εργάζεστε για το κοινό το καλώς νοούμενο συμφέρον της πόλεός μας για την οποία και εμείς από την δική μας την σκοπιά όσο μπορούμε φροντίζουμε αλλά και διαρκώς προσευχόμαστε γιατί όσοι από εσάς εκκλησιάζεστε θα έχετε ακούσει ότι από τα πρώτα εθήματα τα οποία υποβάλλουμε στο Θεό είναι και υπέρ της πόλεως τάφτης αλλά επειδή στην εκκλησία μαθαίνουμε να μην είμαστε ατομιστές και εγωιστές έστω και με τον συλλογικό εγωισμό, τον ομαδικό εγωισμό προσθέτουμε και πάσης πόλεως χώρας και η χώρα πόλης είναι η ανοχήρωτος πόλης και ακόμη αμέσως μετά τον καθαγιασμό των τιμίων δώρων που έχουμε πλέον παρουσία του Χριστού επί της Αγίας Τραπέζης τον παρακαλούμε και του λέμε μίστητη Κύριε της πόλεως τάφτης εννοί παρικούμεν. Το παρικούμεν σημαίνει ότι είμαστε προσωρινεί κάτοικοι και ότι υπάρχει και μία άλλη πόλης η οποία είναι ημώνυμη και η οποία μας περιμένει και η πόλης αυτή είναι η βασιλεία του Θεού και επειδή μπορεί να περάσει από το μυαλό κάποιου ανθρώπου ότι να ο Δεσπότης βλέπετε ενδιαφέρεται τάχα για την άλλη τη ζωή έρχομαι να σας πω ότι η θέση μας σε αυτή την πόλη την ουράνια σε αυτή την πόλη που έχουμε μόνιμη την κατοικία μας εξαρτάται από τον τρόπο της ζωής μας από τις επιλογές μας και το ήθος το οποίο θα δείξουμε όντας κάτοικοι αυτής της προσκέρου πόλεως. Αν δηλαδή θα καλλιεργήσουμε την αγάπη, τη θυσιαστική προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας που είναι τα μόνα αποδεικτικά στοιχεία μιας αληθινής πίστεως στον αληθινό Θεό, τον τριαδικό Θεό, ο οποίος είναι κοινωνία προσώπων και γι' αυτό ακριβώς είναι και πρότυπο κοινωνίας για όλες τις κοινωνίες. Να σας δώσει ακόμη ο Θεός κουράγιο να μπορείτε να βγαίνετε πάνω από τα κομματικά και να βλέπετε τα συμφέροντα της πόλεως και των κατοίκων. Αυτό το τελευταίο τέλη λίγο περισσότερη ενίσχυση από το Θεό γιατί μερικές φορές οι άνθρωποι δεν είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε το καλό ακόμα και αν το βλέπουμε ότι είναι καλό γιατί κάποιος άλλος το εμπνεύστηκε ή κάποιος άλλος το εισηγήθηκε ή κάποιος άλλος ενδεχομένως μπορεί να έχει ωφέλη από μία τέτοια θέση. Πολλά σας είπα, δεν χρειάζονται γιατί εσείς είστε άνθρωποι με νου φωτισμένο από τον Θεό και ο καθένας και η καθεμία από σας έχει δώσει και τις εξετάσεις στην κοινωνία μας αλλά για να μην έρθω απλώς και μόνο και φύγω χωρίς να πω κάτι γι' αυτό σας τα είπα και σας παρακαλώ εάν σας φαίνονται χρήσιμα έστω ως υπενθύμηση αυτών που πιστεύετε και αυτών που ζείτε ας μην τα πετάξετε. Αν πάλι φαίνονται βαριά ή δύσκολα με την ελευθερία που μας έχει ο ίδιος ο Θεός Πρυκίση τα αφήνετε στην άκρη. Πάντως διακαΐς είναι ο πόδος μου να βλέπω τα καλά σας έργα και προσεύχομαι ο Θεός το ξέρει αυτό για όλους σας αλλά και για τον καθένα σε χωριστά να ζήσετε και να έχετε καλή χρονιά. Τώρα το μαχαίρι σε ποιον θα το δώσω σε εσάς ή στην πρόεδρα. Στη δήμαρχο. Με όλη μου την ψυχή για να ονοματίσετε τα τεμάχια. Βεβαίως για το διαδικαστικό κομμάτι. Ακριβώς. Το πρώτο κομμάτι είναι του Χριστού. Το επόμενο του Αγίου Βασιλείου. Του φτωχού. Του Δήμου Χαλκιδέων. Των δημοτών. Των εργαζομένων στον Δήμο Χαλκιδέων. Τους εργαζομένους στον Δήμο Χαλκιδέων. Τους εργαζομένων στον Δήμο Χαλκιδέων. Της Δημοτικής Ενότητας Ανθηδόνος. Της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας. Της Δημοτικής Ενότητας Λιλανδίων. Της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης. Και Της Δημοτικής Ενότητας Χαλκιδέων. Συνεχίζουμε με τα νομικά μας πρόσωπα. Οι ΔΕΙΑΧ. Οι ΔΕΙΑΧ. Οι ΔΕΙΑΧ. Συνεχίζουμε με τα νομικά μας πρόσωπα. Οι ΔΕΙΑΧ. Πρώτη. Αφού επιθυτείας μας αλλάξαμε λίγο το πρωτόκολλο γιατί την αγαπάμε ιδιαιτέρως. ΟΔΩΠΑΧ. ΟΔΩΑΠΕΧ. ΟΔΩΑΠΕΧ. Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή. Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή. Και τέλος για το Δημοτικό Συμβούλιο των Εφήβων ένας καινούργιος θεσμός που έχει προσφάτως συλλοποιηθεί και σεβασμιώτεται εκφράζοντας όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και όλη την μεγάλη οικογένεια του Δήμου Χαλκιδέων. Ευχαριστούμε θερμά που ευλογήσατε την Βασιλόπητα για το Δημοτικό μας Συμβούλιο και για όλο το Δήμο. Και σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως επειδή γνωρίζουμε ότι είσαστε ουσιαστικός συμπαραστάτης στις πόλους και όλους του Δήμου. Και βέβαια αυτό έχει πολλαπλές ερμηνείες γιατί γνωρίζουμε όπως και εσείς αναφέρατε ότι προσεύχεστε και ελπίζετε για μας τα καλύτερα και επιθυμείτε τα καλύτερα αλλά κυρίως γιατί πάντα οι παρεμβάσεις σας σε ουσιαστικά θέματα που αφορούν όχι μόνο στο Δήμο Χαλκιδέων αλλά και σε όλη την περιφερειακή ενότητα Εβίας είναι ουσιαστικές, σημαντικές, κέριες και χρήσιμες. Σας ευχόμαστε και εμείς με τη σειρά μας ολόψυχα να έχετε υγεία, ο Κύριος να σας χαρίσει η δύναμη και ευχόμαστε πραγματικά για όλους τους δημότες μας τους οποίους και εσείς επιμένετε να έχουν υγεία και το 2023 να είναι ένα έτος εύκολο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς περίεργα ικερικά φαινόμενα τα οποία δυστυχώς έχουν πλήξει τα τελευταία έτη όλη την Ελλάδα. Να ευχηθώ με τη σειρά μου και στους συναδέλφους, στους εργαζόμενους του δήμου αλλά και στα παιδιά που βρίσκονται σήμερα, στους εφήβους που βρίσκονται σήμερα μαζί μας μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και εύχομαι τα συλλογικά μας όνειρα να πραγματοποιηθούν αλλά και τα προσωπικά της κάθε μίας και του καθενός σας ξεχωριστά. Δεν θα πω τίποτα περισσότερο καθώς πιστεύω ότι αν ακολουθήσουμε τις συμβουλές σας θα πορευθούμε καλά. Εύχομαι λοιπόν να είναι μια χρονιά για όλους μας ιδιαιτέρως δημιουργική εποφελία των δημοτών που μας εμπιστεύτηκαν όπως είπατε. Καλή χρονιά. Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός μου, ελέησον και σώσον ημάς, αμήν. Και πάνε χρόνια πολλά, καλή χρονιά και ευλογημένη και γλυκιά χρονιά. Ναι, επειδή τώρα θα πάρουν τα γλυκιά και θα συνεχίσετε, έχετε συνεδρία. Ναι, έχουμε συνεδρία, ναι θα μιλάμε. Να σας συνοδεύσουμε, να ζήσετε, να σας συνοδεύσω εγώ. Σας είδα να είστε καλά, καλή δύναμη. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Απαρτία έχουμε, αλλά πάρουμε τις παρουσίες. Κυρία Κόντου. Καλησπέρα σας. Γουρνής Βασίλειος. Ψυχογιού Μακαρόν Αναστασία. Αιδίνη Ελένη. Κώσταρος Χαράλαμπος. Σέρας Δημήτριος. Λιβαδίτης Ελευθέριος. Σακελαράκι Δήμητρα Μημίκα. Παπαγεργόπουλος Νικόλαος. Φιλοσοφιλίδες. Βασίλειος Βασίλειος. Σακελαράκι Δήμητρα Μημίκα. Παπαγεργόπουλος Νικόλαος. Νέζης Ιωάννης. Μεγάλο Εκατερίνη. Καρβούνης Κωνσταντίνος. Παλαιολόγο Ευαγγελία. Παγώνης Χρήστος. Βαβουλότης Εβάγγελος. Μπαντούνας Γεώργιος. Γιωγιός Γεώργιος. Κεράτσας Μιχαήλ. Κυριάκου Καλαμνιώτα Εκατερίνη. Μπουραντάς Γεώργιος. Καθαροσπόρης Βασίλιος Διονύσιος. Συλλακώνη Λοινικού Αργυρούλα. Βαβουλότης Ιωάννης. Καραμούζης Παναγιώτης Σωτήριος. Κόρδης Δήμος. Μπαρούτας Κωνσταντίνος. Τσομόκος Μιχαήλ. Κουτουλής Δημοσθένης. Παναγιωτάκος Παναγιώτης. Τσιβίκα Γρανέτα. Σταματούκος Εβάγγελος. Καλαφέρης Αναστάσιος Εβάγγελος. Μιτζιφύρη Ελένη του Αλεξάνδρου. Μιτζιφύρη Ελένη του Αθανασίου. Κονδρογιάννη Σοφία. Σπανός Θεοφάνης. Δαρυβέρη Ιωάννα. Βάκας Ιωάννης. Τριανταφύλλου Αθανασίος. Ρίγος Κωνσταντίνος. Κόντου Πιτσινή Βασιλική. Γεωργαλάς Νικόλαος. Ζέρβας Κωνσταντίνος. Πάνος Γεώργιος. Σιώληλας Νικόλαος. Κυρίες συνάδελφοι, πριν ξεκινήσουμε τα θέματα της μερίσης διάταξης, θα σας αναγνώσω την επιστολή, την από 5 πρώτου 2023, απευθυνόμενη προς το Δημοτικό Συμβούλιο, επιστολή του κ. Θεοφάνης Πανού, με θέμα παρέτησης αντιδημάρχου Νέας Γενιάς και Διαβίου Μάθησης. Κυρία Δήμαρχη, κυρία Πρόεδρε. Σας αναγνωρώ την παρέτησή μου από αντιδήμαρχους και την ανεξαρτοποίησή μου από την παρέταξη Αλλάζουμε. Δύο χρόνια και κάτι ως αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Διαβίου Μάθησης, έδωσα όσο καλύτερο μπορούσα με βάση στα λίγα μέσα που μου δόθηκαν. Έγινε σημαντικό έργο στο κομμάτι της Διαβίου Μάθησης, ενώ φτιάξαμε θεσμούς όπως το Συμβούλιο Εφήβων, και θεωρώ πως με την κατάλληλη στήριξη θα παραμείνουν και θα προσφέρουν στη Νέα Γενιά και στο λαό της πόλης και των κοινοτήτων μας. Υπάρχουν πράγματα να γίνουν ακόμα, αλλά θα το θεωρούσα ανέτοιμο να μείνω μέχρι το τέλος της συζητίας μου από τη στιγμή που πήρα την απόφασή μου. Η συνεργασία μας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και γι' αυτό αποχωρώ. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να συμμετέχω στο στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προχωράμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Εγώ μια επισήμανση και μια προτροπή. Όχι θέματα ημερήσιας διάταξης. Όχι, όχι. Έχω δύο απορίες. Λοιπόν, κύριε Σταματούκο. Θέλω να επισημάνω το εξής. Είναι γνωστό σε όλους και το έχετε διαπιστώσει. Φαντάζουμε με το χειρότερο τρόπο ότι υπάρχουν εργολάβοι που σκάβουν τη Χαλκίδα για να περάσουν σωλήνες για το φυσικό αέριο. Αφήνουν τρύπες οι οποίες είναι χωρίς σήμανση και ειδικά τη νύχτα είναι επικίνδυνο να κυκλοφορούν οχήματα και πέζει ακόμα. Να πέσουν μέσα. Αυτή είναι η επισήμανση. Η προτροπή μου είναι να έρθει αρμόδιο όργανο του Δήμου σε επαφή έτσι ώστε να τους υποχρεώσει να βάλουν φωτισμό όπου αφήνουν κενά στο δρόμο. Γιατί θα έχουμε ατύχημα και θα κλέμε ανθρώπους. Αυτό. Εγώ, δύο θέματα. Το ένα είναι με αφορμή το δελτίο τύπου των μαθητικών οργανώσεων Χαλκίδα στη Σκνέ. Σε σχολή για ψυγεία και έτοιμα να πέσουμε ότι το πρωτοσυσμό μάθημα δεν γίνεται. Να σας ενημερώσω ότι πριν τοποθετηθώ εγώ μίλησα εδώ με τους συναδέλφους και είπαν ότι το έχουν φέρει και αυτοί επανειλημμένο στο θέμα, αλλά απάντηση δεν έχουμε πάρει. Όπως δεν έχω πάρει απάντηση, ακόμα επιμένω για θέματα που αφορούν τις σχολικές επιτροπές και την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια. Είναι εδώ και οι δύο πρόεδροι επανειλημμένος, με οχλήσεις και με εξενεποκεντρωμένη και σε εσάς, κυρία δήμαρχε. Δεν έχω πάρει απάντηση καμία. Και το δεύτερο, δεν ξέρω τώρα, είναι εδώ και ο κ. Κώσταρος, είναι εδώ και ο κ. Πάνος. Πολύ καιρό, πάρα πολύ καιρό βλέπω. Και αυτό τώρα αφορμή το δυστύχημα που έγινε με την εργάτευια καθαριότητα, στο ξυλόκαστρο, αν δεν απατώ με. Βλέπω εργάτες καθαριότητας, στη δημοτική ενότητα Ν. Σαρτάκης, χωρίς διακριτικά του δήμου. Χωρίς γυλέκο, χωρίς τίποτα. Δηλαδή, ας πούμε, συσαγωγικά με τα πολιτικά, και καθαρίζουν τους δρόμους κανονικά. Χωρίς διακριτικά, χωρίς καν μάπ, έτσι. Λοιπόν, αυτό τώρα το έχω παρατηρήσει επανειλημμένους, στη δημοτική ενότητα Ν. Σαρτάκης, δεν ξέρω στις άλλες ενότητες, αν κάποιος συνάδελφος το έχει παρατηρήσει. Τι γίνεται, είναι του δήμου, είναι τι? Αυτοί οι άνθρωποι εκεί πέρα, δηλαδή σε κάποιο τύχημα, έγινε που έγινε ο δήμαρχος, σύμβαση μετά θάνατον της γυναίκας. Τι κάνουμε, υπάρχουν, τις έχουμε δει, πώς είναι εκεί, πώς εργάζονται. Αυτά τα δύο θέματα. Κύριε Παγών, έχετε το λόγο. Κυρία Πρόεδρε, Κυρία Δήμαρχη, αγαπητοί συνάδελφοι, δεν θέλω να θέσω ζητήματα, θέματα για να συζητηθούν, αλλά ενημερωτικά, θέλουμε την κυρία δήμαρχο, σε επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την πόλη, να έχουμε μια ενημέρωση, έτσι ώστε οι δημοτικοί συμβουλοί, να έχουν μία εικόνα του τι συμβαίνει για σοβαρά ζητήματα, που απασχολούν επίκαιρα την πόλη. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει η οδηγία του Υπουργού, που λέει εκτός συμμερισίας δεν μπορεί να βάζουμε θέματα, αλλά ας συζητήσουμε επί της ουσίας και όχι τα τυπικά ζητήματα, των οποίων το εν τρίτο τα θέματα σήμερα, νομίζω δεν έχουν καμία, ούτε καν έπρεπε να μπουν στο δημοτικό συμβούλιο. Λέω λοιπόν για να μην μακρηγορώ. Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα που έχει να κάνει, έχει αναστατώσει την περιοχή, εξόσον γνωρίζω, της Αυλίδας, σε σχέση με κάτι διαρροές που υπήρξαν από τα ναυπηγεία. Θέλουμε μια επίσημη ενημέρωση, τι ακριβώς έχει συμβεί, τι μέτρα έχουν ληφθεί, εάν υπάρχει κίνδυνος, δεν υπάρχει, έτσι υπεύθυνα στο δημοτικό συμβούλιο. Το δεύτερο που θέλω να μας ενημερώσετε, κυρία Δήμαρχε, είναι ότι στο Λίλαντα ποταμό εκτελούνται έργα εντατικά. Τα έργα αυτά γίνονται χωρίς να υπάρχει μελέτη οριοθέτηση του Λίλαντα. Επισχεύτηκα πρόσφατα την περιοχή και είδα ότι κάνει ο καθένας, χωρίς να υπάρχει μια μελέτη οριοθέτησης, γίνονται διάφορες παρεμβάσεις και υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανησυχία που είχατε, πιστεύω και εσείς, όπως και όλοι μας πρόσφατα, μην πιάσε αυτή η βροχή και το πλημμυρικό φαινόμενο να επαναληφθεί με πολύ άσχημες συνέπειες. Με την έννοια αυτή, θέλω να γνωρίζω. Υπάρχει μια συγκεκριμένη μελέτη, υπάρχει μελέτη οριοθέτησης ή αυτή δεν γίνεται γιατί πρέπει να τακτοποιηθούν κάποια θέματα και να μην πάνε οι όχθες του ποταμού εκεί που έπρεπε να ήταν. Το τρίτο ζήτημα που θα μας απασχολεί, νομίζω όλους, γιατί έχει πολύ μεγάλες δυσμενείς οικονομικές και όχι μόνο συνέπειες για το Δήμο Χαλκιδέων, είναι τα σκουπίδια. Πού βρισκόμαστε σήμερα, ποια είναι η προοπτική τους, τι παρεμβάσεις έχουν γίνει, υπάρχουν επιστολές, υπάρχουν περσιακοί παράγοντες, παρεμβάσεις του Φορέα, των δημάρχων, της πολιτικής ηγεσίας που λένε όσα λένε, αλλά μια επίσημη ενημέρωση, τι ακριβώς πρόκειται να γίνει, ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας, σε λίγο έχουμε εκλογές, θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο, νομίζω, ή ανάλογα με το Τονάς μπορεί και νωρίτερα, όλη αυτή η αναπόθεση των απορριμάτων στα Τρίκα ή όπουδήποτε αλλού, τι πρόκειται να γίνει μετά. Υπάρχει ένα σχεδιασμός, μια πρόβληψη, κάτι. Και ένα ακόμη, ξέρετε ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει σταματήσει η δημοτική αγορά. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι. Ένα έργο που, εν πάση περιπτώσει, πολεμήθηκε από την παράταξη, σούσο πολεμήθηκε, σήμερα έχετε πεάνες γι' αυτό το έργο, χαίρομαι, αλλά αυτό έχει σταματήσει. Τι πρόκειται να ξαναρχίσει, έχει θέματα χρηματοδότησης, τι γίνεται. Είναι αλήθεια ότι η περιφέρεια δεν χρηματοδοτεί αυτό το οποίο, εν πάση περιπτώσει, έχει υποσχεθεί. Έχουμε πάρει εκταμίευση από το Αντώνης Τρίτσις. Τι ακριβώς έχει συμβαίνει, θα συνεχιστεί, θα έρθει παράταση. Όπως και με το Μουσικό Σχολείο, απ' ό,τι θυμάμαι, πρώτη Δευτέρου του 23 είχαμε δώσει μια παράταση. Αν δεν ήταν πρώτη Δευτέρου, ήταν μέσα στο Φλεβάρι πάντως. Μια ένα χρόνο παράταση. Αυτό έχει ολοκληρωθεί αυτή τη στιγμή, θα έχει και άλλες καθυστερήσεις, έχει σταματήσει, χρηματοδοτεί. Αυτά, νομίζω, είναι επίκαιρα. Μια ενημέρωση θέλουμε, για να μην ενημερωνόμαστε, νομίζω, λάθος και ανεύθυνα από διάφορες άλλες πηγές. Σας ευχαριστώ πολύ. Να τοποθετηθείτε συνολικά για όλα. Σχορείτε. Και θα ήθελα και μια ενημέρωση, το τελευταίο, για το πανόραμα και για την ίδρυυση εκεί. Καταρχάς, θα ήθελα να υπενθυμίσω στο Χριστό τον Παγώνι, ότι η παράταξή μας λέγεται «Αλλάζουμε» με επικεφαλή στην Έλληνα Βάκα. Δεν πολέμησε ποτέ τη δημοτική αγορά. Αντιθέτως, ήταν η παράταξη που ονοκλήρωσε τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση της δημοτικής αγοράς, εκπονώντας τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καταρτίζοντας τα τεύχη δημοπράτησης. Η παράταξη που ενέταξε το έργο στο Αντώνης Τρίτσις και έτσι ο δήμος Χαλκιδέων δεν θα επιμβαρινθεί με δάνειο 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή του στο έργο αυτό. Οπότε, δεν τίθεται κανένα θέμα. Πολέμω, όπως είπες αγαπητέ μου δήμαρχε. Από και πέρα, φυσικά και να σας ενημερώσω, δεν ισχύει ότι έχουν σταματήσει τα έργα στη δημοτική αγορά από τις αρχές Φεβρουαρίου. Δεκεβρίου, ένα διάστημα πριν από τα Αγιοχριστούγεννα μέχρι και σήμερα, υπήρχε τα εργοτάξια και λόγω των εορτών και είχαν σταματήσει τις εργασίες σε επίπεδο εργοταξιακό, όμως υπήρχε μια συνενόηση με τεχνική υπηρεσία σε επίπεδο μελετητικό και όλο το Δεκεύρι και μέχρι αρχές Γενάρη, αν εξαιρέσουμε τις ημέρες μόνο των εορτών, κάναν και κάποιες εργασίες κάτω στα υπόγεια. Οπότε, δεν σταμάτησε η δημοτική αγορά. Η δημοτική αγορά, να σας πω, συνεχίζει και μάλιστα σήμερα ή αύριο ολοκληρώνεται και η εκταμίευση όλων των λογαριασμών από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσις, όσοι έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής. Δηλαδή, έχουμε πάρει τα χρήματα, μάλλον, όχι εκταμίευση, η εκταμίευση έχει γίνει, μας έχουν δοθεί τα χρήματα, ολοκληρώνεται η πληρωμή από τα ταμεία του δήμου. Άρα, το έργο προχωρά. Υπάρχει ροή, γιατί δεν σας κρύβω... Όχι, δόθηκε ένα μέρος από τα τρία εκατομμύρια της περιφέρειας, ένα μέρος. Πρέπει, είναι υποχρεωτικό να πληρωθεί πρώτα όλο το Τρίτσις και μετά να πληρωθεί από την περιφέρεια. Εννοείς πότε ήρθε ως ένταξη? Ως χρήμα τώρα, έχει λίγες μέρες που έχει έρθει. Η αλήθεια είναι ότι ο εργολάβος, αν δεν είχε την ικανότητα και ο ίδιος να μπορέσει να στηρίξει το έργο, θα μπορούσε να έχει σταματήσει. Δεν σταμάτησε όμως ποτέ. Η εκταμίευση τώρα έγινε. Είμαστε από τις πρώτες περιπτώσεις έργων που εκταμιεύουν από το Τρίτσις. Όχι, δεν λειτουργεί το Τρίτσις, αλλά γιατί είχαμε έτοιμο έργο για την απορρόφηση. Το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τα έργα, λοιπόν, στην δημοτική αγορά προχωρούν κανονικά. Σχετικά με το μουσικό σχολείο και εκεί προχωρούν τα έργα. Τα επιχείσματα κάνουν, αν δεν κάνω λάθος, και τις ώψεις τώρα. Το έργο, το παράλληλο για τη διάνοξη του δρόμου, έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται στο στάδιο της κατακύρωσης. Για τι άλλο με ρωτήσατε? Το τελευταίο για το πανόρεμα. Για την αυλίδα. Για την αυλίδα, που είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, γιατί δημιουργήσε και όλη αυτή την ανησυχία. Στις 25 του μήνα, τετάρτη ήταν, αν δεν κάνω λάθος, το πρωί, ενημερώθηκα για την κατάσταση της αυλίδας και επικοινώνησα αμέσως με τον κύριο λιμενάρχη. Διανεργήθηκαν όλοι απαραίτητοι έλεγχοι. Μάλιστα και την ίδια ημέρα και την επόμενη, τα δύο εργοστάσια, η ΑΚΦΑ και τα ναυπηγεία, μαζί με το λιμενικό, καθάρισαν την ακτή. Έχει σταλεί από το λιμεναρχείο, καθώς φυσικά, όπως ξέρετε, διανεργείται προανάκριση, γιατί είναι πολύ σοβαρό ποινικό αδίκημα η ρίπανση του περιβάλλοντος και του θαλάσσιου. Διανεργείται προανάκριση και έχουν σταλεί για αναλύσεις τα ευρήματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι όταν έγινε η μόλινξ, το πρωί που διαπιστώθηκε, δεν υπήρχαν εργασίες. Εκείνη την ημέρα δεν υπήρχαν κάποιες εργασίες. Αυτό διαπίστωσε το λιμεναρχείο, το λιμενικό, κατά την αυτοψία. Αλλά πρέπει να πάρουμε τα επίσημα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους, για να δούμε τι αφορά και τη σοβαρότητα. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα θα εξαχθούν και συμπεράσματα από που προέρχονται. Η συγκεκριμένη, ας πούμε, ουσία, που είχε και έναν χρώμα κόκκινο, κεραμμυδί. Αλλά η αλήθεια είναι ότι άμεσα ενεργήσε το λιμενικό και εμείς με τις παρεμβάσεις μας και κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός. Σχετικά με το πανόραμα, καταρχάς αυτή τη στιγμή η επίλυση του ζητήματος πανόραμα, το οποίο έχετε χεριστεί και εσείς κύριε Δήμαρχε, ξέρετε ότι είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, καθώς η περιοχή αυτή, μιλάω πάντα για την προσωρινή υδροδοτή του από ένα δίκτυο, το οποίο ανήκει σε έναν ιδιότη και οποιαδήποτε πράξη μεταβίβασης στο Δήμο Χαλκιδέων για την αξιοποίησή του, που και αυτό το δίκτυο δεν είναι παρκές σε καμία περίπτωση, απαιτεί μια τυπική διαδικασία. Νομίζω τώρα ότι δεν χρειάζεται να απαντήσω σε αυτό. Να μην απαντήσω σε αυτό, καταλαβαίνετε. Το σίγουρο είναι ότι είχα μια επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες του δικτύου και είπαμε ότι δεν υπάρχει ζήτημα διακοπής της υδροδότησης. Θέλουμε να έρθουν όλα τα νόμια παραστατικά, οι τίτλοι κτήσεις τα πάντα, για να κάνουμε μια διαδικασία να εκτιμηθεί και να μπορέσουμε να το αποκτήσουμε. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτό λύνει το πρόβλημα, γιατί πρόκειται και ένα δίκτυο, το οποίο προσωρινά θα δώσει λύση. Οι λύσεις στο πρόβλημα του οικισμού πανόρεμα είναι η κατασκευή, αφού τελειώνουμε και τη μελέτη του εσωτερικού δικτύου, με βάση προδιαγραφές που απαιτούνται να γίνουν όπως γίνονται όλα τα δίκτυα ίδρευσης, και βέβαια να ενταχθεί και ο κεντρικός αγωγός. Και βέβαια προσπαθούμε να βρούμε και άλλες λύσεις, πολύ σωστά λέει ο Πρόεδρος. Προσπαθούμε να διανύξουμε και μια καινούργια διαιότριση, για να ενισχύσουμε την υδροδότηση εκεί. Πάντως, δεν χρειάζεται να απαντήσω στα 250.000 ευρώ. Ο καθένας, ό,τι θέλει, ζητάει. Ακούει ότι υπάρχει μια μελέτη 12.000 ευρώ από τη ΔΥΑ, προκειμένου να ρίξουν μία σωλήνα 1 χιλιόμετρος, όπως είναι, και να δώσουν νερό σε 5-6 πίτια, τα οποία είναι αυτά που γαβγίζουν, φωνάζουν και κάνουν. Τι? 12.000 ευρώ είναι. Τι? Τι εννοείς γιατί δεν έχει γινεί? Για να το κάνουμε. Όχι, γι' αυτό γίνεται. Ποιο γίνεται? Γίνεται. Για παίρνουμε στα σούλα. Πάτω να το κουμπήσω, παρακαλώ. Προϋπόθεση είναι να γίνει μια πλατφόρμα για να μπει καινούργια η μία δεξαμενή, που είναι υποβεχρεμένη, για να συμπληρώνουμε νερό. Αυτό έχουμε κάνει μια σύμβαση τώρα με το συνεταιρισμό, προκειμένου να τονικιάσουμε το κομμάτι αυτό. Ποια είναι η διαδικασία? Γιατί μας φαίνουν κάτι προσκόμματα με το συμβόλιο που θέλουν να κάνουν, κάτι λεπτομέρειες που δεν μπορούσαμε να συνοηθούμε. Τώρα λυθήκαν αυτά και είναι αυτή η λεπτομέρεια. Είναι δρομολογημένα όλα. Αυτή είναι η καθυστέρηση και μόνο. Τώρα, σε σχέση με το φυσικό… Θα αξιοποιηθεί μετά σαν πυρόσβεση το κομμάτι αυτό. Σε σχέση με το φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο, το οποίο έχει βομβαρδίσει τη Χαλκίδα. Και τα προβλήματα δεν είναι τωρινά, τα προβλήματα ξεκίνησαν από το Μάρτι του περασμένου έτους. Τι να σας πρωτοπώ, να σας πω για την Αγία Βαρβάρα και πόσο σύντομα έγιναν οι εργασίες του φυσικού αέριου και όπως θα δείτε μέσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, έχουμε και μια παράταση του συγκεκριμένου έργου, την πρώτη, επειδή ακριβώς κυρίως δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην Αγία Βαρβάρα λόγω του φυσικού αερίου. Να σας πω για τα δεκάδες περιστατικά που έχουμε καταγγείλει και εμείς και πολίτες, σημάνσεων που δεν υπήρχαν φωτεινών τη νύχτα, όταν πέραμε τηλέφωνο τον υπεύθυνο της εταιρείας, λέει, τις κλέβουν, τι να κάνουμε. Να κάνετε, λέω, μια περιπολία και να βλέπετε πού έχουν κλαπεί οι σηματοδότες και να τους επανατοποθετείτε. Να σας πω για κατεστραμένες περιφράξεις στις τομέες, ιδιαιτέρως επικίνδυνες για ανθρώπους και πεζούς, δηλαδή και οχήματα. Να σας πω ότι μόλις προχθές δύο αυτοκίνητα στη μακρή πέσανε μέσα σε τομή του φυσικού αερίου, στη βροχόπτωση. Ότι η αποκατάσταση των τομών αργούσε πάρα πολύ, ότι είχαμε περιστατικό με μπετόβεργες στη Χαϊνά. Μια μπετόβεργα, η οποία ήταν ιδιαιτέρως επικίνδυνη και είμαστε συνέχεια στο τηλέφωνο και κάνουμε τους χωροφύλακες και ελάτε να πάρετε την μπετόβεργα. Ποιο είναι το παράδοξο? Το παράδοξο είναι ότι ενώ για όλες τις επεμβάσεις και τις τομές, η νομοθεσία και η διαδικασία, η προβλεπτόμενη δίνει το δικαίωμα στο δήμο να εγκρίνει ή αντιστοίχως να απορρίψει τις επεμβάσεις, μόνο στην περίπτωση των παροχών και των εργασιών για την εγκατάσταση φυσικού αερίου, ο δήμος δεν γνωμοδοτεί πουθενά. Τυπικά, λοιπόν, ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα, διότι αν ήταν στο χέρι μας θα είχαμε απαγορεύσει σε πολλές περιπτώσεις και θα συζητούσαμε και με άλλους όρους. Εμείς, για το ζήτημα αυτό, πήγαμε και στα δικαστήρια, καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα και πολεμήσαμε και το να πάρουμε μια προσωρνή διαταγή, την οποία δυστυχώς δεν πήραμε. Τα ασφαλιστικά μέτρα συζητιώνται το Μάρτιο, νομίζω 15 Μαρτίου. Και εκεί, βέβαια, συλλέγουμε όλα τα στοιχεία, στα οποία ασφαλιστικά μέτρα. Θέλουμε να σταματήσει το έργο. Δεν είναι το έτοιμα μας αυτό. Ζητούμε κυρίως να γίνει το έργο με τον προσήκοντα τρόπο. Τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει ότι δεν ανοίγω πολλά μέτωπα παράλληλα, έχω μόνο ένα μέτωπο. Κάνω τις αποκαταστάσεις σε χρονολογικό, αλλά κυρίως έχω επιβλέποντες. Θα είναι εργοδηγοί, θα είναι μηχανικοί, οι οποίοι ελέγχουν καθημερινά και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, τις τομές και όλα τα προστατευτικά των συγκεκριμένων σημείων, ούτως ώστε οτιδήποτε καταστραφεί, από οποιοδήποτε λόγο, να μπορεί άμεσα να διορθωθεί. Είτε πρόκειται για περίφραξη, είτε έχουν και κάτι μεταλλικές πλάκες, τις οποίες τις βάζουν πάνω από τα φρεάτια. Αλλού φεύγουν, αλλού μπαλαντζάρουν, αλλού πάνε πιο εκεί. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά. Κι ο Βασίλος Ογουρνής που είναι εδώ, καθημερινά μιλάει με την εταιρεία, υποδεικνύει, φωνάζει και μάλιστα δεν σας κρύβω ότι εμείς, γιατί έχουμε και ένα τεράστιο πρόβλημα και στη ΔΕΙΑΚ με τις συνεχείς διακοπές νερού. Τα δελτία τύπου που βγαίνουν τον τελευταίο καιρό και μιλούν για διακοπές υδροδότησης, από τις 10 περιπτώσεις, η ενέα είναι από βλάβες που προκαλεί το συνεργείο του φυσικόαεριού. Δεν είναι βλάβες στις συνήθεις. Δεν θα είχαμε βλάβες τον τελευταίο καιρό, αν δεν είχαμε τις εργασίες του φυσικού αεριού. Λοιπόν, εμείς δεν σας κρύβω ότι συλλέγουμε και τα στοιχεία, ούτως ώστε να διεκδικήσουμε και αποζημιώσεις. Δεν θα το αφήσουμε έτσι, διότι είναι ένα έργο που επιβαρύνει ιδιαίτερα την πόλη. Αλλά δεν θα σταθώ εγώ στην κίνηση και στην καταστροφή των δρόμων, που όλοι οι δρόμοι θα γίνουν έναν πάλωμα μες σε Χαλκιδάν 90 χιλιόμετρα. Κυρίως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια. Οχημάτων και πεζών. Αυτά. Α, για τα σκουπίδια. Είναι γνωστά για τα σκουπίδια τα ζητήματα. Αυτά που έχουμε πει. Δεν αλλάζει κάτι. Διεκδίκηση χρηματοδότης για τιμαία και μάλιστα έχουμε πραγματοποιήσει κάποιες επαφές τηλεφωνικές. Μεταρχάς και στη συνέχεια έχουμε και συνάντηστα επισκεφτούμε και τον Υπουργό να αλήξει αυτό το θέμα άμεσα με τη χρηματοδότηση της ΜΕΑ. Και παράλληλα η Περιφέρεια χρηματοδοτεί και θα συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Φορέα για την αποκατάσταση του Χιτά Χαλκίδας με το δικαίωμα της προέρεσης. Εμείς φτιάξαμε αυτό το δικαίωμα μελετητικά ως δήμος, το δώσαμε στην Περιφέρεια για να γίνει έτσι η δημοπράτηση. Ούτως ώστε, αν ο οποιοσδήποτε ανάδοχος δουλέψει πάνω στο Χιτά, διαπιστώσει ότι υπάρχει χωρητικότητα και ποιες παραπάνω εργασίες απαιτούνται για να μπορούμε να εναποθέσουμε και για κάποιο διάστημα πορύματα πάλι στο Χιτά, με ασφάλεια πάντα, τότε αυτό θα γίνει. Πιστεύω ότι θα κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί μελετητικά αυτό μας έχει δείξει, ότι δηλαδή αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες κατασκευές, μπορούν να μπούν και κάποιοι επιπλέον κάποιοι δεκάδες χιλιάδες τόνια πλέον στο Χιτά Χαλκίδας. Αυτά όμως όλα είναι προσωρινά. Το ζήτημα είναι άμεση χρηματοδότηση της ΜΕΑ Χαλκίδας, την οποία ελπίζουμε ότι θα έχουμε πριν τις εκλογές. Ελπίζουμε να την έχουμε. Αν δεν την έχουμε, λυπάμαι. Να ρωτήσω κάτι, Πρόεδρε. Τάσο μία, τάσο μισό. Α, συγγνώμη. Πού θα πάντα σκουπίδια? Η απόφαση είναι για να πάνε στη νηστεία του καλοκαιριού, λέω τώρα, της Γενικής Συνέλευσης του Φορέα. Αλλά το θέμα σίγουρα θα μας απασχολήσει μέσα στο Φεβρουάριο. Ναι, θα μας απασχολήσει ως Γενική Συνέλευση στο Φόδουσα. Δηλαδή, ο δήμος διεκδικεί τη μεταχωρά στα τρίκαλα. Ο δήμος συνεχίζει να διεκδικεί όλη την ποσότητα των σκουπιδιών για τα τρίκαλα. Κοιτάξτε. Καταρχάς, εμείς έχουμε 20 τόνους. Ας τελειώνουμε. 1 μήνα τελειώνει. Πάμε. Και το θέμα δεν τη ζητάει μόνο ο δήμος. Γιατί, όπως ξέρετε, τα τρίκαλα και ο φορέας, δηλαδή, και όχι τα τρίκαλα τα ίδια, ουσιαστικά μας εξυπηρετούν. Και εμάς και το Δήμο Δηρφείων Μεσαπείων, δεν επιβαρύνονται, δηλαδή, με απορρήματα μιας άλλης περιφέρειας. Στο δήμο μας θέλουμε να αποφύγουμε τη μεταφορά στην ιστιαία. Η οποία μεταφορά στην ιστιαία, ως μεταφορά, δεν σημαίνει ότι είναι πιο δαπανίρι. Αλλά, θεωρούμε ιδιαίτερα επικίνδυνο το δικό δίκτυο προς βόρειο έβοια. Δηλαδή, αν τα μεταφέρει εργολάβος ή τα μεταφέρει άλλος και μπλοκάρει το αυτοκίνητο στον Άγιο και κάνει τι, δεν μας ενδιαφέρει που πάνε τα σκουπίδια. Άμα γίνει ένα ατύχημα, δηλαδή, δεν θα στεναχωρηθούμε. Υπάρχει θέμα με το σμά μετά εδώ πέρα, με το δίκτυο, ή έχει πρόβλημα η ιστία. Εμείς κάνουμε μία σύμβαση. Δεν είναι μόνο το δικό δίκτυο για την ιστία, είναι και το 1,5 χιλιόμετρο από αυτή τη στιγμή από την ιστία στο χιτάει ιστίας. Υπάρχει διαδικασία. Δεν έχει υποσκεφθεί η περιφέρεια να το κάνει. Το έχουμε πει αυτό. Είναι δύσκολη μεταφορά στην ιστία. Επικίνδυνη, δύσκολη. Εγώ δεν κοίτα και να σου πω κάτι. Δεν έχει σημασία. Μπορεί άμεσα να μην εμπλεκόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι το δικό δίκτυο είναι αυτό που είναι. Ή ούτε θέλουμε να επιβαρύνουμε όλο το δρόμο προς βόρειο, αίβεια, με πόσα σειρώμενα αυτοκίνητα κάθε μέρα, 7, 22 άτονα να πάνε και να έρχονται. Αυτό που λέτε εγώ δεν θέλω να σας πω πώς το χαρακτηρίζω, αλλά σε αυτό το νοδικό άξονα κινούνται καθημερινά, και κινούνται καθημερινά, χρόνια, χρόνια, τα αυτοκίνητα του Σκαλιστήρη, τα αυτοκίνητα της Λάρκο και όλα τα ιδιωτικά φορτηγά που κινούνται προς την κατέληση αυτή. Άρα, 7 φορτηγά την ημέρα δεν είναι 200. Το δεύτερο ερώτημα που θέλω να κάνω, δεν θέλετε να πάτε. Πάνω στο χιτάει στεάς από το Σκαλιστήρη. Ο Ιστιέα είναι η Ιστιέα. Άλλο λέω που λέει από το Σκαλιστήρη και γι' αυτό λέω πάνε φορτηγά στην Ιστιέα. Δε λέω αυτό. Η Λάρκο προ πού πάει, στα ψαχά είναι. Λέω, λέω, όσο λειτουργεί ο Σκαλιστήρης. Η Λάρκο, η οποία για να θυμάστε, δεν το θυμάστε, ήταν πολύ μικρότερη, κουβάλαγε πριν βάλει την παντόφλα και τα καράβια απέναντι, κουβάλαγε τα φορτηγά. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι κατέβαζε μεταάλευμα από εκεί προς εδώ. Θέλω λοιπόν να πω ότι αυτό δεν το νομίζω. Στην περίπτωση που εμείς αναγκαστούμε και δεν μας παίρνουν τα τρίκαλα, αναγκαστούμε να πάμε στην Ιστιέα. Η σύμβαση που έχουμε θα εκπέσει των διωδίων και των χιλιομέτρων που είναι το εντρίτο από αυτή τη σύμβαση που έχει φιαχτεί για τα τρίκαλα. Η σύμβαση, κύριε Καθαροσπόρη, η μελέτη έχει γίνει ακριβώς με πιθανούς προορισμούς. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Όχι, δεν είναι έτσι. Έχει γίνει με πιθανούς προορισμούς. Κάντε ακόμα μια καταγγελία στην αποκεντρωμένη και θα σας απαντήσουμε. Καταρχάς θα την είχα κάνει. Όχι, μα κάνετε. Σήμερα στη δικιά σας καταγγελία απαντήσουμε. Κάντε να σας απαντήσουμε γράφος. Θα την είχα κάνει βέβαια, αλλά σας λέω ότι έχετε κάνει μια σύμβαση χωρίς χιλιόμετρα. Άρα θα έχει μίωση, σας ρωτάω εσάς, είναι λογικό τα 600 χιλιόμετρα από 200 να είναι ευθυνότερα από αυτά που πάνε στα τρίκαλα. Έχουν προβλεφθεί όλα. Δεν έχει προβλεφθεί τίποτα και ψεύδεστε. Εντάξει. Εσείς ψεύδεστε. Κυρία Δήμαρχη, αν μου επιτρέπετε. Τώρα, εγώ φταίω, γιατί έκανα διάλογο, κύριε Επαγώνη. Δεν φταίει κανείς άλλος. Εγώ φταίω, γιατί είπαμε να απαντήσουμε, επειδή είναι κέρια ζητήματα, όπως πολύ σωστά το θέσατε. Λοιπόν, για το Λίλαντα δυο κουβέντες. Μόνο για το Λίλαντα. Όχι για τα σκουπίδια, κύριε Πρόεδρε. Αν μου επιτρέπετε, χωρίς να θέλω να δημιουργήσω ούτε ένταση, ούτε... Αν μου επιτρέπετε, κυρία Πρόεδρε, να λύσουμε θέματα. Όπως βλέπετε, υπάρχει μια καλή πρόθεση. Ακούστε, κυρία Δήμαρχη. Ναι, κυρία Πρόεδρε, μισό λεπτό. Κυρία Πρόεδρε, κυρία Δήμαρχη. Ακούστε. Όλα καλά, να πάμε, να μην πάμε στην ιστία, στα Τρίκαλλα ή στο Ισθηθήβα. Το πρόβλημα είναι το εξής. Να γίνει μια μεγάλη κινητοποίηση αυτή την περίοδο που είναι προεκλογική. Να ενταχθεί σαν δημόσια δαπάνη η κατασκευή της ΜΕΑ. Συμφωνούμε απολύτως. Η Δήμαρχη όλοι, μαζί με εδώ τη Δημοτική Αρχή που έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα και στο κάτω κατώ για μας μας ενδιαφέρει, θα πρέπει, αφού είναι όλα έτοιμα, να πιέσουμε τώρα. Άρα πρέπει να πάρετε μια πρωτοβουλία, να κινητοποιηθούμε όλοι με ό,τι χρειάζεται, δυναμικές παρεμβάσεις, γιατί πρέπει η ΜΕΑ και να σταματήσει ο κ. Γραφάκος να λέει, ότι έγινε έγινε από εδώ και πέρα θα πάμε σε σδίτ όποτε και θα δούμε, να γίνει πριν τις εκλογές με δημόσια δαπάνη αυτή η δουλειά. Είναι το μόνο που θα δώσει διέξοδος το πρόβλημά μας. Συμφωνώ απολύτως. Συγγνώμη. Εμείς πάντως είμαστε σαφώς υπέρ της κρατικής χρηματοδότησης. Να το τονίσω αυτό γιατί... Αν μπορεί ο δήμαρχος να μας ενημερώσει, τι γίνεται με την αναβάθμιση της πλατείας του Βαθέως ή αργότερα ο κ. Γουρνιές. Αύριο το πρωί τραβάτε εκεί πέρα να τα δείτε τι γίνεται να ενημερώσει τον κ. Ρήγο. Δεν μένει στο βαθύ. Δύο ερωτήσεις. Θα προχωρήσουμε. Η κυρία Παλαιολόγου και ο κ. Σιώλας... Δεν είναι υποχρεωτικό να απαντηθούν, κυρία. Δεν είπα. Εννοείται, κυρία Μπάκα. Ό,τι ερωτήσεις καν εγώ δεν είναι υποχρεωτικό. Να ακούμε εσάς από το ένα δημοτικό συμβούλιο στο άλλο να λέτε διαφορετικά πράγματα. Να καθόμαστε εδώ και να τα πούμε. Λοιπόν, αυτό είναι. Πρώτη συνέδριαση. Δεν έχει πρώτη συνέδριαση, κυρία Πρόεδρε. Ακούστε με λίγο. Όχι, δεν σας ακούω καθόλου. Μισό λεπτό. Δεν σας ακούω καθόλου. Μισό λεπτό. Όχι, εντάξει, να σας πω κάτι. Ο καθένας πεντάχτηκε, είπε ότι θέλει, κανέναν δεν διέκοψα. Σας έχω στείλει πόσες φορές ερωτήματα, το έχετε πάρει πάνω σας και μου έχετε πει ότι θα απαντήσουν. Ο κύριος Χιόλιας μου κοινοποιήσε μια απάντηση που θα σας κοινοποιήσει. Πρώτον, η κυρία Παλαιολόγου, αφήστε το, γιατί δεν θέλω. Όχι, δεν θα. Την επόμενη φορά θα σας πάρετε λοιπόν και θα κοινοποιηθούν όλες οι απαντήσεις που θα δάρκει και η κυρία Παλαιολόγου στη δευτεροβάθεια. Θα κοινοποιηθούν και σ' όλους τους συναδέλφους, δεσμεύομαι όντως. Ο κύριος Χιόλιας μου είπε ότι έχεις στείλει και όντως την έλαβα. Την άλλη φορά, ούτε με έχει καλέσει, ούτε σαν πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή, ενημερώνει για τα συμβούλια. Συγγνώμη λίγο, μισό λεπτό, κυρία Σακελαράκη. Συγγνώμη λίγο, επειδή εμπλέκομαι και εγώ και οι δευτεροβάθμοι και οι πρωτοβάθμια, είχα εξηγήσει στην κυρία Μητζιφύρη ότι τα αιτήματα όλα, λόγω του ότι εμπλέκονται και νομικοί όροι μέσα, τα έχω διαβιβάσει όλα στον κύριο Μαυρίκη και περιμένω απάντηση από εκεί γιατί είναι το προσωπικό δεδομένο. Κυρίως Μαυρίκη, κάνει έξι μήνες να απαντήσει! Τελείως! Έξι μήνες να απαντήσει! Τα ίδια αιτήματα που κυρία Βάκα, σαν πρόεδρο, εμένα, μου είχε απαιτήσει να τα δώσω και τα έδωσα. Και εσείς μου λέτε, φοβάστε μου! Κυρία Μητζιφύρη, σας εξήγησα ότι εγώ δεν είμαι νομικός. Τελείως! Την άλλη φορά, θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Τι θα κοινοποιηθούν οι πιστολές και στους υπόλοιπους συναδέλφους.