16η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2017 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2017)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Ε result Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Αλλά επειδή θεωρώ ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό και κατεπίγον θέμα, το οποίο ενδεχομένως θα πρέπει να προλάβουμε με δικές μας ενέργειες από τη μεριά του Δήμου, ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, θα ήθελα πάρα πολύ για μισό δευτερόλεπτο. Να το θέσω ως θέμα και να το δει η διοίκηση, τίποτα περισσότερο. Δεν θέλω ούτε απαντήσεις, ούτε τίποτα. Αυτό έχει σχέση με την άντληση υδάτων από την εταιρία ΤΑΠ, στα Τενάγιντο Φιλίππον, σε συνάρτηση με δηλώσεις, προσέξτε λίγο, με δηλώσεις του διευθυντού της υπηρεσίας υδάτων της περιφέρειάς μας, όπου δημόσια είπε ότι δεν υπάρχει έτημα από τη συγκεκριμένη εταιρεία και ούτε έχει δοθεί για να υπάρξει άντληση των υδάτων. Άλλοι γνωρίζουμε ότι είμαστε σε μια περίοδο στο μέσο της καλλιεργίσιμης καλλιεργητικής περιόδου. Είμαστε σε μια περίοδο που το προηγούμενο χρονικό διάστημα και αυτό το διαπιστώνουμε και στα δημοτικά μας διαμερίσματα, αλλά και παντού ότι λόγω της ανοβρίας που υπήρχε. Αλλά και ταυτόχρονα επειδή θεωρούμε ότι ενδεχομένως θα δημιουργήσει πρόβλημα όχι μόνο για την καλλιεργίσιμη περίοδο και στους καλλιεργητές μας, αλλά ίσως και για τα λασπόλουτρα. Ναι, μην γνωρίζουμε ότι, τουλάχιστον ενημερωθήκαμε ότι, δεν ξέρω τι κ. Σοφίδου εδώ είναι, ότι από τη μεριά της δημοφέλεια έκανα ένα εξώδικο που ζητάει διευκρινήσεις. Αλλά μήπως θεωρούμε, μήπως θα πρέπει να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα μέχρι να διαπιστώσουμε εμείς, όχι το τι θα μας πει η εταιρεία, να διαπιστώσουμε ότι δεν θα μας δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ανεπανόρθωτα αυτού του είδους ενέργειες της εταιρείας. Αυτό θέλουμε να βάλουμε στην διοίκηση, να το δει και να προλάβουμε διαδικασίες, διότι θεωρώ ότι οι καταγγελίες, που ήταν το φως της δημοσιότητας, και από τη μεριά των αγροτών, και από τη μεριά των κατοίκων, και από τη μεριά, θεωρώ, και από τις δηλώσεις της κ. Σοφίδου, μήπως χρειάζονται περιτέρων ενέργειες που να διασφαλίσουμε ότι μία στο ένα εκατομμύριο δεν θα συμβεί τίποτα. Ευχαριστούμε τον κ. Βέρο. Κύριε Δήμαρχε, θέλετε να ανημερώσουμε κάτι στο σώμα επ' αυτού. Ο κ. Καλανταρίδης αύριο το πρωί θα βρίσκεται στην περιοχή να δει με τα μάτια του ακριβώς τι γίνεται, για να προχωρήσουμε και εμείς, αν χρειαστεί, σε νομικές προσφυγές, είτε σαν ασφαλιστικά μέτρα, είτε σαν διαμαρτυρία προς την εταιρεία, θα επιστρέψει και θα μας πει τι γίνεται. Κύριε Καλανταρίδη, έχετε να προσθέσετε κάτι. Ναι, μετά την ενημέρωση που υπήρχε στο Δήμο, είχα μια συζήτηση, καταρχήν, με την κυρία Ιωσιφίδου Έτσι, ώστε από την πλευρά της η Δημοφέλεια να κάνει αυτά που της αναλογούν. Και όσον αφορά συγκεκριμένα τον Δήμο, ήδη έχει κλειστεί ραντεβού για αύριο με την εταιρεία, όπου θα πάμε στο συγκεκριμένο χώρο να κάνουμε αυτοψία για να δούμε η δύσσομασή, τι ακριβώς συμβαίνει. Με ενημέρωσε σήμερα η εταιρεία ότι ποιος θα με συνοδεύσει κατά τη διάρκεια που θα βρισκόμαστε εκεί. Αυτά. Και αν χρειαστεί, ό,τι χρειαστεί θα κάνει. Δηλαδή τι υπάρχει σαν γεγονός αυτό το οποίο λέει ο κ. Βέρος. Δεν το ξέρω. Λοιπόν, εντάξει. Οπότε, νομίζω ότι τη Δευτέρα, αυτό μπορούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα να το εξαντληλίσουμε το θέμα. Κύριε Δήμαρχε, επί του θέματος της ημερής σας διάταξης, παρακαλώ. Κύριε Τουλκίδη, παρακαλώ να εισηγηθείτε το θέμα της ημερής σας διάταξης σήμερα. Ναι, συγγνώμη, μιλούσα με τον μηχανικό μου για να βοηθήσει λίγο τον καλενταρίδι αύριο. Δεν έχει άδεια, οπότε θα πάει και ο Τίμων Σικούδης μαζί αύριο, που ασχολείται με τις αρδεύσεις ατλίας και τα λοιπά, για να μπορέσει να το να επικουρήσει. Λοιπόν, στο προκείμενο. Ευχαριστώ που ήρθατε σε τόσο γρήγορο κάλισμα, αλλά καταλαβαίνετε ότι τα έγγραφα που μας ήρθαν από το Υπουργείο δεν άφηναν άλλα περιθώρια. Χθες μας ήρθε η προέγκριση και μέχρι Δευτέρα θα πρέπει να είχαμε έτοιμο το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλιώς θα πρέπει να ξαναφτιάξουμε τις μελέτες από την αρχή, γιατί αλλάζουν τα τιμολόγια. Συνεπώς έπρεπε να γίνει το Διοικητικό σήμερα, αμέσως μετά θα κάνουμε την Οικονομική Επιτροπή για τα τεύχη και αύριο θα σηκώσουμε στο ΚΕΜΔΙΣ το διαγωνισμό ως προς το επίγον. Το έργο φαντάζομαι όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι, είναι η κατασκευή στο μισό πρώτο όροφο, στο δεύτερο όροφο και στο υπόγειο του κτίριου του ΕΟΚ, έτσι ώστε να εγκατασταθούν όλες οι διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου σε ένα κτίριο. Νομίζω ότι είναι ένα έργο το οποίο θα δώσει άλλη πνοή γενικότερα στη λειτουργία του Δήμου, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, με ενωμένες υπηρεσίες, με ταχύτητα εξυπηρέτησης και βέβαια με ένα σύγχρονο περιβάλλον για τους υπαλλήλους, πέρα από το πανέμορφο μένα αλλά τελείως άβολο κτίριο στο οποίο εστεχαζόμαστε. Το έργο πέρασε από διάφορα κύματα, αλλά με αυτά και με εκείνα τελικά μας είναι εγκεκριμένο. Κομμάτι του βέβαια το έργο είναι όλο μαζί γύρω στα 2.850, 2.850.000, 2.292 συν το ΦΠΑ όπως θα δείτε στην διακήρυξη. Τα δύο εκατομμύρια είναι εγκεκριμένα, φαντάζομαι θα φτάσουν και θα περισσέψουν λογικά με βάση της εκτώσης και έτσι λοιπόν από αύριο προχωράμε, ξεκινάμε για να προχωρήσουμε στη διακήρυξη αυτού του έργου με την ελπίδα να μπορέσουμε σύντομα να δούμε τις δημοτικές υπηρεσίες συγκεντρωμένες σε ένα κτίριο και με σύγχρονη διαρίθμηση. Αν έχετε κάποιες άλλες ερωτήσεις, δεν υπάρχει κάτι άλλο που... Ευχαριστώ με το κύριο αντιδήμαρχο, η κυρία δήμαρχου ζήτησε το λόγο. Κύριε Πρόεδρε και κύριε Τουλκίδη θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ τη Δευτέρα που θα έχουμε επίσης δημοτικό συμβουλείο θα έχετε αναρτημένα όλα τα σχέδια. Το έχει ζητήσει η αντιπολίτευση πάρα πολλές φορές, δεν το κάναμε για κάποιον ιδιαίτερο σκοπό να ξέρετε, δεν το αποφύγαμε για κάτι. Ναι, θα σας παρακαλέσω επειδή ειλικρινά τρέχουμε τον τελευταίο καιρό, για άλλες υποθέσεις βεβαίως, σας παρακαλώ ιδιαιτέρως τα σχέδια αναρτημένα να τα δουν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ναι, να τα αναρτήσετε, να τα κολλήσετε με συλλοτέιπς. Ευχαριστούμε την κυρία δήμαρχο. Θέλει κάποιος να τοποθετηθεί πίσω του θέματος. Κύριος Μουριάδης, παρακαλώ. Παρ' όλο ότι ήρθαμε εδώ με το σκεπτικό ότι θα ψηφίσουμε παρόντες επειδή δεν μας έγινε παρουσίαση και το έχουμε ζητήσει, όμως με τη δέσμευση της δημάρχου ότι τη Δευτέρα μας προλάβατε, ότι πρέπει να μάθουμε και ή δυνατόν να μας το εξηγήσει και κάποιος, γιατί όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουμε τις τεχνικές γνώσεις και αν μπορούμε έχουμε εδώ ο προτζέκτορα ούτως ή άλλως, αν μπορούμε να το προβάλλουμε κιόλας και να γίνει. Ευχαριστούμε τον κ. Μουριάδη. Κύριε Κελαϊδάκη, ναι. Κύριε Βέρο, παρακαλώ. Λοιπόν, συμφωνούμε και βέβαια έχει δίκιο και ο κ. Μουριάδης αλλά και οι άλλες παρατάξεις που λέμε εδώ και καιρό ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε, δεν είναι το θέμα, δεν ήμασταν αντίθετοι. Εξ' αρχής ήμασταν θετικοί ότι θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε, να αξιοποιηθεί για τις υπηρεσίες του Δήμα, αλλά οφείλουμε να βοηθήσουμε και με κάποια, βέβαια τώρα έχει προχωρήσει όλη η διαδικασία της Δημοπράτης αυτά, τέλος πάντων, αλλά θα πρέπει πάντοτε να γνωρίζουμε όλη η Δημοτική Συμβουλή, όχι παρατάξεις και επικεφαλίσματα. Αυτό αφορά όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, έτσι, έτσι. Λοιπόν, συμφωνούμε. Συγγνώμη, παρέληψα να ενημερώσω το σώμα ότι η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου μου στείλε η mail ότι δεν θα μπορεί να παραστήσει. Δηλαδή, ο καθένας σύμβολος χωριστά, όχι σαν παράταξη. Ο κ. Παπαδόπουλος, η κυρία Ιωαννίδου και ο κ. Προυσαεύ. Ο κ. Ποτόλια, παρακαλώ. Ναι, ο κ. Ποτόλιας. Επομένως, ομόφωνα από τους παρισταμένους, εγκρίνονται οι οριστικοί δημοπράτεις του ΠΕΡΓΟΕΝΑ και λοιπά, όπως είναι ο τίτλος. Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας. Λύεται η συνεδρία. Την Δευτέρα, 8 η ώρα, θα έχουμε κανονική συνεδρία. Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE