Ορθολογική Διατροφή Παραγωγικών Ζώων: Σύγχρονες Προσεγγίσεις για τη Διατροφική-Επισιτιστική Ασφάλεια (Agricultural University of Athens (official channel), 2022)
: Τώρα καλύτερα, να το επαναλάβω, λοιπόν, έλεγα λοιπόν να σας καλυμματίσω και να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα. Σ' όπως επίσης να ευχαριστήσω και τους κτυματρόφους κυρίως, οι οποίοι βρίσκονται και έχουν συνδεθεί διαδικτυακά για να παρακολουθήσουν αυτή την μερίδα. Στόχος αυτής της μερίδας από το μεταπτιακό επιχειρηματικότητα και συμβουλευτική για την εργατική ανάπτυξη, αυτό είναι το μεταπτιακό που διαγωνώνει αυτή την μερίδα. Ένα μεταπτιακό το οποίο είναι διατηματικό και έχει οργανωθεί από το κτύμα οργανωτικής οικονομίας και ανάπτυξης και από το κτύμα επιστήμιου εργατικής παραγωγής από αυτά τα δύο κτύματα του ιδιοκοπτικού παρεξιμίου. Στόχος αυτής της μερίδας που διοργανώνει αυτό το μεταπτιακό είναι μέσα στα προβλήματα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή ο κτυματοσυχός ομέας. Όπως όλοι ξέρουν αυτή τη στιγμή είναι πολύ έντονο το θέμα των ζωτροφών, της χρήσης των ζωτροφών, της διατροφής και όλα αυτά. Έχουμε ετοιμάσει μια κάμμα παρουσιάσεων όπου μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες ιδέες στους ζωτρόφους, το πώς μπορούν να εξοικονομήσουν ζωτροφές και να μειώσουν το πόσες παραγωγές υλικά σε περίοδο όπου οι τιμές είναι πολύ υψηλές. Είναι μια κατάσταση η οποία δεν τελειώσει σε ένα δυο μήνες, γι' αυτό λοιπόν θα προσπαθήσουμε να δώσουμε συμβουλές στους ζωτρόφους ώστε μέσω πρόθεσμα να οργανώσει την παραγωγή τους πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Το πώς θα εφαρμόσουν οι τεχνικά καλύτερα και η διατροφή. Λοιπόν, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω άλλα λόγια, έχουμε πολλές ώρες να μειώσουμε πάνω σε αυτά τα θέματα. Θα ήθελα λοιπόν τον κύριο Υπουργό, τον κύριο και διτροβού, να τον καλέσω στο δύναμο να κηρύξω την έναξη της ημερίδας. Και να συνεχίσουμε στα δέκα. Κύριε Υπουργέ, θέλετε. Παρακαλώ. Πριν αρχίσουμε τις παρουσιάσεις, να φαίνονται οι τρεις χαιρετισμοί που θα γίνουν ο ομιλητής, ο οικάστοτες ομιλητής. Αυτό είναι το πρόγραμμα. Ευχαριστώ πολύ. Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί χειπητές, πρώτα απ' όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια για το θέμα του συνεδρίου. Είναι από τα πιο επίκαιρα θέματα, πιστέψτε με. Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, ως αρμόδιος Υπουργού του Υπουργείου Αγωτικής Ανάπτυξης και Τροφήμα, να παρεμβρίσσουμε στην ημερίδα σας, με θέμα, που είναι και υπό την αγίδα του Υπουργείου μας, με θέμα την ορθολογική διατροφή των παραγωγικών ζώων. Είναι ένα θέμα πολύ επίκαιρο, ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες τώρα που ζει ολόκληρη η Ευρώπη, αλλά και όλος ο κόσμος. Σε ό,τι αφορά την επιστημιστική ασφάλεια και τις αναπαραχές στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και τροφήμων. Με την κήρυξη του πολέμου στην Ουκρανία, αυξήθηκαν σημαντικά οι τιμές των πρώτων ηλών, που συμμετέχουν στη διατροφή των παραγωγικών ζώων, και μειώθηκαν και οι ζώες, ιδιαίτερα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται σε μεγάλη εξάρτηση από τις εξαγωγές της δοσίας και της Ουκρανίας. Είχε προηγηθεί το προηγούμενο φθινόπρο η αγορά, η απορροφήση από την Κίνα μεγάλων ποσοτήτων δημητριακών και κυρίως καλαμποκκιού από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία για την κάλυψη των αναγκών της Κίνας σε ζωοτροφές, καθώς μετά την πανδημία της κορονοϊούς, την κυναιζική αγροτική οικονομία, παρουσιάστηκε επίσης έντονη ζήτηση ζωοτροφών. Η χώρα μας, η κυβέρνηση, όπως διαβάζει και ο ίδιος ο Υπουργός και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης και να συμβάλλουμε στη διατήρηση στον έλεγχο των τιμών του καναλωτή, παρεμβαίνοντας όπου διαπιστώνονται φαινόμενα κερδοσκοπίας και στρέβλωσης της αγοράς. Βέβαια, θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι είναι ένα ντόμινο. Ήδη και πριν από τον πόλεμο, η ενεργειακή κρίση, οι ραγδαί άνοδες των τιμών του φυσικού αερίου, οδήγησε σε άνοδο των τιμών των λιπασμάτων. Έναν πολύ απλό τρόπο. Αυξήθηκε 400% το κόστος της αμμονίας. Επειδή στην παραγωγή της αμμονίας χρειάζεται μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου. Από εκεί και πέρα, συμπαρέθηκε. Ήταν ένα φαινόμενο ντόμινο. Τα λιπάσματα, για τα πιο πολλά είναι αζοτούχα, χρειάζονται αμμονία. Και τα λιπάσματα, συμπαρέθηκαν τροφές, το κόστος όλων των προϊόντων. Και υπήρχε βέβαια και η κερδοσκοπία. Θέλω ιδιαίτερα να καυτηριάσω αυτό το φαινόμενο. Τα κερδοσκόπια, σαν καιρό πολέμου, θυμίζουν τις μαυραγορείτες της κατοχής. Και γι' αυτό κάνουμε κάθε προσπάθεια για να ελέγξουμε να πατάξουμε τέτοια φαινόμενα. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της προσπάθειας, της 4ης Απριλίου, γήκε η κοινή υπουργική απόφαση 1368, περιδήλωσης από θεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροθήμων, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των θεμάτων και να αποτρέπεται κάθε σκέψη για κερδοσκοπία. Παράλληλα, κινηθήκαμε ταχύζοντα και σε όλο τον κόσμο για να βρούμε εναλλακτικές λύσεις για εισαγωγή σειτηρών και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από τη Νότια και Βόρεια Αμερική, αλλά και από τη Βόρεια Αθηνική και κυρίως από την Αίγυπτο. Αυτό είναι για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Επειδή, όμως, δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Υπάρχουν, δυστυχώς, εκτιμήσεις ότι μπορεί να κρατήσει μήνες, μερικοί λανοικεχνόνια. Πρώτα απ' όλα, ευχόμαστε στον ουκρανικό λαό να τελειώσει σύντομα το μαρτυριό του και να σταθεί όρθιος και να αποκρούσει της συσβολής. Βρέθηκαν και, λοιπόν, πάλι, όμως, πρέπει να κάνουμε και έναν μέσα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και έτσι δίνουμε κίνητρα για την παραγωγή ζωοτροφών. Μία λέξη κλειδί που θα πρέπει να θυμόμαστε σαν ένα δίδαγμα από αυτήν την κρίση είναι η αφτάρκεια. Πρέπει να ενισχύσουμε την αφτάρκειά μας, να ενισχύσουμε τη διακροτική μας αφτάρκεια, να ενισχύσουμε την αφτάρκειά μας σε ζωοτροφές. Λοιπόν, έτσι δίνουμε κίνητρα για την παραγωγή ζωοτροφών, έχουμε τροποποιήσει τις συνδεδεμένες συνισκήσεις έτσι ώστε να στηρίξουμε τις καλλιέργειες των κτηνοτροφικών κλητών και των ψυχαγητών σε συνδυασμό με την προσωρινή αναστολή του μέτρου της αγρανάπαυσης που αφορά πάνω από 380.000 στρέματα. Αυξάνουμε, δηλαδή, την έκταση της παραγωγικής γης. Αυτά είναι μερικά λόγια, μερικές πρώτες σκέψεις. Και με αυτά τα λόγια κυρίσω εκ μέρους της Υπουργίας Ευρωπηκής Ανάπτυξης και Τροφήμων την 1 Άξη της ημερίδας σας. Είμαι βέβαιος ότι θα εξαφθούν σημαντικά συμπεράσματα προς όφελος του Έλληνα παραγωγού της ελληνικής υγεομηχανίας και του Έλληνα καταναλωτή. Προσωπικά έχω γίνει σοφότερος από τις συζητήσεις με τον Πρίπτραν ή με καθηγητές σας με το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε να υπάρχουν καλύτερη αξιοποίηση των κτυνοτρόφων πάνω σε πολλές περιπτώσεις γινόταν άσκοπη σπατάλη και χρειάζεται, ο κτυνοτρόφος χρειάζεται καθοδήγηση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όπως και σήμερα, κάθε στιγμή, το Υπουργείο μας τέκεται στο πλευρό σας, το Γεωκοπωνικό Παναπιστήμιο είναι για μένα ένας πολύτιμος συνεργάτης σε όλο το πλαίσιο, δεν είναι μόνο κτυνοτροφία και με λισοκομεία και πάρα πολλά, είναι πάρα πολλοί καθηγητές σας που δεν θέλω να τους ονομάσω γιατί θα δικίσω κάποιον που θα ξεχάσω, αλλά σε αυτούς τους μήνες που είμαι στο Υπουργείο, πολλοί καθηγητές του Γεωκοπωνικού Πανεπιστημίου με έχουν βοηθήσει σημαντικά. Αλλά παράλληλα είμαστε στο πλευρό κάθε υγιούς επαγγελματικής προσπάθειας, ενσχύοντάς την με εθνικούς αλλά και με νοσιακούς πόρους με στόχο την εξειτηστική ασφάλεια της χώρας, αλλά και την διαφύλαξη και την ενίσχυση του ισοδήματος του Έλληνα παραγωγού. Σας ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Υπουργό. Παραδοέθηκε, κατάλαβε τη σημασία της ημέρας και γι' αυτό την έσωσε την διοργάνωση υπό την αγύλα του Υπουργείου της Ανάπτυξης. Θα παρακαλέσω τώρα τον κύριο Πελτανή να σου να πει δυο λόγια πάνω στο θέμα. Ευχαριστούμε πολύ. Πραγματικά, ευχαριστώ πάρα πολύ για τη θυμητική προσκήση. Η ιδιαίτερη χαρά και τιμή το Ιδιοκονοϊκό Πανεπιστήμιο οργανώνει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υπουργείου της Ανάπτυξης και Τροφήμων, αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική μερίδα η οποία έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Αξιότιμοι κύριοι Φιγκέ, αξιότιμοι κύριοι Πελτανής, αξιότιμοι κύριοι Πουσμήτορα, αξιότιμοι κύριοι Πρόεδρε, αγαπητοί και αγαπητές κυρίες και κύριοι συνάδελτοι, αγαπητοί μας φοιτητές, οι πρόσφατες διαφορετικές κρίσεις στην αφοδιαστική αγυσίδα, οι οποίες οποθετούνται φρονολογικά με τη σειρά πρώτον της κρίσης της πανδημίας κορονοϊού, η οποία επηρέασε τη ζήτηση της διδέσης των αφορές στη διαθεσιμότητα αγορετικού δυναμικού της ΡΟΝΟ. Δεύτερον, την απότομη επανικίνηση της οικονομίας στη μετακόβητη εποχή, όπως πολύ δυναφεράπερα έγραψε ο Βιοσυκλήβος. Και τρίτον, βέβαια, τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος διέκοψε η τροκοδοσία κυρίως των ευρωπαϊκών φορών σε δασκάδι διατροφής και ζωτροφών αλλά και λιπάσματον, απέδειξε περίτρανα τις λεπτές ισορροπίες, πάνω στις οποίες είναι δομημένο το παγκόσμιο σύστημα αυροδιατροφής και το ευρανωμένη σβέρα και την παραγωγή και διάθεση των ζωτροφών. Όταν αφορά τώρα τη χώρα μας, ακόμα και αν αποδεχτούμε ότι το πρόβλημα της διαθεσιμότητας των ζωτροφών μπορεί να απειληθεί με εντροχοδοσιά από διαφορετικές γεωγραφικές προελέσεις και ανάλογες εισαγωγές, εξακολουθεί να πλανάται πάνω την εχώρια χεινοτροφία το φάντασμα, να επιτρέψουμε αυτήν την βαριά κουβέτα, του αξιοσυνείωτο υψηλού κόστος. Κόστος, το οποίο οφείλεται τόσο στα μεταφορικά όσο και στην προτίμημα. Αδιαφυσβετικά, η αψίστη μέσω ζωτροφών θα οδηγήσει, ας πούμε και νομοτηριακά, σε μία μη αναστρέψημη κατάσταση ελάχισης βιωσιμότητας της εχώριας χεινοτροφικής δραστηριότητας. Έχει λοιπόν φτάσει η ορειακή εκείνη η χρονική στιγμή για τον καθολικό αναπροσανατορισμό της παραγωγής και διάθεσης ζωτροφών. Κατά μια άποψη, η διαδικασία αυτή πρέπει να στηριχθεί στους ακόλους του τουλάχιστον άξοδος. Πρώτον, η προώθηση της καλλιέργειας νέων ειδών πρώτον υλών, όπως για παράδειγμα εχώριων ψυχαλθών, αλλά και άλλων εναλλακτικών τυγών πρωτεϊνών. Η πηγή αυτές με στιγμές καν αποκλειστή από τους πραγματικότερους μοσχεδιασμούς. Ωστόσο τώρα είναι η στιγμή να μπουνε στους σχεδιασμούς, τόσο σε να φορά τους μοσχορίς, όσο και τους ιδιωτικούς. Για παράδειγμα, μπορούμε να μιλήσουμε για ιδρόβιλους οργανισμούς, μικροοργανισμούς και έντον. Δεύτερον, την ενδυνάμωση των τοπικών βραχιών, όπως ονομάζονται, εδωδιαστικών αντισίδων, παράλληλα με τη πιο μακροπρόθεση με ενίσχυση των συγκεκριναικών υποδομών και μεταφορών, καθώς και των οδηγιστικών χώρων. Τρίτον, τη χρήση νέων τεχνοδρομιών, κυρίως γεωργίας εκπαιδείας και βιογεριατών, για δραστική μείωση του κόσμου παραγωγής, με την παράλληλη επίκευξη των στόχων αφενόσμεν της μέλης παραγωγικότητας, αφεταίου δε της φύλλο περιβαλλοντικής συμμόρφωσης. Σμερνή μερίδα, όπως αναφέραμε, είναι επίκερη, όπως ποτέ άλλοτε, απαντά μέσω διακεκριμένων ομιλητών στους περισσότερους απ' αυτούς τους προβληματισμούς. Θερμαϊκοί μου συγχαρητήρια, στους διαγραμματείς και στους όλους τους συμμετείτες. Ευχαριστώ πολύ. Θα ευχαριστούμε πολύ τον κ. Πρύτανη για την τοποθετησία που άρασε, που αναμενόμενον να έχει επιστημονική υπαρκέαση, ένα άλλο φωτιστικό εξαιρετικός. Ελπίζουμε, η μερίδα, πραγματικά να καταφέρει νομωσία στην Ελληνική Εκκληκτική Ματροφία στους παρουσιασμούς. Θα παρακολούσα τον κ. Καρνικώλα, σαν πρόεδρος του Ματαρκιακού Επιχειρηματικότια και Συμβιεστική Συναγωγική Ανάπτυξη, να μας φύγει ο λόδιος για να ξεκινήσουμε τις παρουσιάσεις. Αξιότιμε, κύριε Υφυπουργέ Αγροεπικής Ανάπτυξης, αξιότιμε, κύριε Φρίτανε του Διοφορετικού Μανεπιστημίου Αθηνών, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φοιτητές, κυρίες και κύριοι. Αναμφίβολα, η ζωική παραγωγή και τα ποιοτικά προϊόντα της αποτελούν ένα βασικό πυλώνα του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα. Το έτοιμα για ανάπτυξη των κλάδων ζωικής παραγωγής στη χώρα μας είναι πάντα διαχρονικό και επίκαιρο. Από την άλλη πλευρά, οι πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις επισύουν τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας επιστητικής κρίσης, ενώ παράλληλα έχουν ήδη προκαλέσει θεαματικές αυξήσεις στις τιμές βασικών ζωοτροφών στην Ελλάδα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη διτουργία ακτινοτροφικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων. Από τη δουλειά μας στο Σμήμα Αυρωτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης έχουμε κατεπανάληψη διαπιστώσει ότι η διατροφή των ζώων είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την παραγωγικότητα των ζώων, καθώς και το κόστος παραγωγής των κτινοτροφικών προϊόντων. Η υποστήριξη σε ένα στρατηγικό τομέα, όπως η ελληνική κτινοτροφία, γίνεται συνήθως αντιληπτή με όρους ισοδηματικής στήριξης. Εκτός όμως από τη στήριξη αυτή υπάρχει και κάτι άλλο ακόμα πιο σημαντικό. Η παραγωγή επιστημονικής γνώσης για την ορθολογική διατροφή των παραγωγικών ζώων. Η παροχή αλλά και η πρακτική εφαρμογή αυτής της γνώσης μπορεί να αποδειχθεί πολλαπλά οθέλημη στο επίπεδο των κτινοτροφικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων, αλλά και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της. Ανταποκρινόμεν λοιπόν στο διαχρονικό έτοιμα για ανάπτυξη της ελληνικής κοινοτροφίας, αλλά και στη διάχυτη αγωνία για τις επιπτώσεις των πρόσφατων εξελίξεων, διοργανώνουμε τη σημερινή ημερίδα. Η ημερίδα διοργανώνεται, όπως ήδη ακούστηκε, από το διαθρηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη, των συνεργαζών ενωτυμμάτων της Ελληνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και Επιστήμη Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφήμων. Μέσα από εξειδικευμένες εισηγήσεις εκλεκτών συναδέλφων, καθώς και στελεχών της πραγματικής οικονομίας, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κρίσιμες όψεις αυτού του σπουδαίου ζητήματος, να ανοιχνεύσουμε πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης και να συμβάλουμε στην έναξη ενός ανοιχτού και επικοδομητικού δημόσιου διαλόγου. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας ευχαριστούμε πολύ. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να μιλήσω σε αυτή την ημερίδα. Θα ευχαριστήσουμε και τον κύριο υπουργό για την στήριξη, εσάς και τον κύριο Καρανικώλα. Σήμερα θα πούμε κάποια πράγματα για τη σημασία της ορθολογικής διατροφής στις τηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Κάποια πράγματα ίσως είναι γνωστά περισσότερο ή λιγότερο, κάποια πράγματα ίσως δεν πέφτουν στην αντίληψη των περισσότερων ανθρώπων. Καταρχήν να ξεκινήσω με ένα δικό σας κομμάτι κύριε Τσιπουκά. Βασική αρχή της οικονομίας είναι ότι κάθε κτινοτροφική εκμετάλλευση αποτελεί μια επιχείρηση. Και ο στόχος αυτής της επιχείρησης είναι πάντα το άριστο οικονομικό αποτέλεσμα. Και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να συνδυαστούν ορθά όλοι εκείνοι οι παραγωγικοί συντελεστές, οι οποίοι διαμορφώνουν το κόστος παραγωγής των κτινοτροφικών προϊόντων. Όπως είναι ο γονότυπος των ζώων, η υγεία και η υγιεινή των ζώων καθώς και η διατροφή. Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε τη ζωική παραγωγή και την παραγωγή κτινοτροφικών προϊόντων ως ένα τρίγωνο. Σε κάθε κορυφή αυτού του τριγώνου βρίσκεται ένας από τους παραγωγικούς συντελεστές που διαμορφώνουν το κόστος. Έτσι, έχουμε τη γενετική, η οποία γενετική μέσω της διατήρησης των καθαρών φυλών και των χαρακτηριστικών τους ή με τη δημιουργία διασταυρώσεων και υβριδίων επιδιώκει πάντα την αύξηση της παραγωγικότητας των ζώων. Στην άλλη κορυφή έχουμε την υγιεινή, η οποία έχει να κάνει με την πρόληψη και τη θεραπεία των ασθενειών, την υγιεινή των εγκαταστάσεων, ούτως ώστε να απαλλάξουμε τα ζώα από ασθένειες κάτω των δυνατών και να έχουμε την υψηλότερη δυνατή παραγωγικότητα. Και τελευταία, αλλά όχι λιγότερο σημαντική, αφήνω τη διατροφή, που είναι στην τελευταία κορυφή του τριγώνου, η οποία διατροφή είναι ένας ιδιαίτερος παραγωγικός συντελεστής. Όπως ακούσατε και από τον κ. Καρανικώλα, είναι ο πιο καθοριστικός συντελεστής στη ζωική παραγωγή, διότι πέραν και της υγείας και της παραγωγικότητας του ζώου, επηρεάζει τόσο το κόστος, όσο και την ποιότητα των κτινοτροφικών προϊόντων. Σκεφτείτε απλά ότι η διατροφή αποτελεί το 60% με 70% των μεταβλητών δαπανών παραγωγής, σε μια κτινοτροφική εκμετάλλευση. Άρα λοιπόν, αυτομάτως αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα ως παραγωγικός συντελεστής και χωρίς να υποβιβάζουμε τους άλλους δύο παραγωγικούς συντελεστές, θα πρέπει να το δώσουμε ιδιαίτερη σημασία. Όμως η διατροφή των ζών έχει και μία άλλη σημασία που ίσως πολλοί άνθρωποι λαμβάνονται ή είναι κάπως συγκεχημένοι. Και η σημασία αυτή είναι ότι συνδέεται άμεσα με τη διατροφή του ανθρώπου. Όχι μέσω της παραγωγής και της ποιότητας των ιδιατροφικών προϊόντων, αλλά με έναν άλλο τρόπο, τον οποίο θα σας αναλύσω τώρα. Γνωρίζουμε ότι μία από τις ανάγκες του ανθρώπου είναι η κάλυψη των διατροφικών του απαιτήσεων. Ο άνθρωπος διαφρονικά καλύπτει αυτές τις ανάγκες καταναλώνοντας είτε χρητικές τροφές, είτε τροφές ζωικής προέλευσης. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλέψεις που λένε ότι μέχρι το 2050, ο πληθυσμός της Γης δέχεται να έχει φτάσει ποντά στα 10 δισεκατομμύρια. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι θα έχουμε μία τροματική αύξηση στις διατροφικές απαιτήσεις και άρα θα υπάρξει η ανάγκη αύξηση της παραγωγής των τροφών. Το θέμα τώρα που προκύπτει εδώ είναι το εξής, ότι πολλές από τις φυτικές τροφές που χρησιμοποιούνται στη διατροφή του ανθρώπου, χρησιμοποιούνται και στη διατροφή των ζώων για την παραγωγή των τρινοτροφικών προϊόντων. Αυτομάτως λοιπόν δημιουργείται ένας ανταγωνισμός μεταξύ ανθρώπων και ζώων στη χρήση τροφήμων. Αυτός ο ανταγωνισμός χειροτερεύει ακόμα περισσότερο όταν επισέρχονται διάφορες κρίσεις όπως αυτή που ζούμε τώρα τελευταία με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όλοι γνωρίζεται και ο κύριος υπουργός και όλοι αναφέρανε το πρόβλημα που είναι η διατροφή των ζώων. Εδώ λοιπόν έρχεται η διατροφή των ζώων και ποια είναι ακριβώς η δουλειά της. Ο βασικός στόχος της διατροφής πέραν των υπολοίπων είναι να στρέψει αυτό τον ανταγωνισμό προς όφελος του ανθρώπου. Πώς το κάνει αυτό η διατροφή. Καθορίζει διάφορες προϋποθέσεις ούτως ώστε να έχουμε την αποτελεσματικότερη δυνατή μετατροπή των ζωοτροφών σε εκτινοτροφικό προϊόν, είτε προσδιορίζοντας τις πραγματικές ανάγκες των ζωών, προσδιορίζοντας επακριβώς την χορηγούμενη ποσότητα τροφής, βελτιώνοντας τις ιδιότες των ζωοτροφών, αλλά εισάγοντας και νέες τεχνολογίες χορίγησης των ζωοτροφών. Όλες αυτές οι δραστηριότητες αποσκοπούν πολύ απλά στον περιορισμό της πατάλης των ζωοτροφών και των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν, που είναι ένα πολύ μεγάλο αγάθι στις κλινοτροφιές εκμεταλλεύσεις. Από την άλλη μεριά η διατροφή, επειδή επηρεάζει και την υγεία των ζωών, συμβάλλει στην ευρωστία τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αξιοποιούνται καλύτερα οι ζωοτροφές και τα θρεπτικά συστατικά. Και βέβαια ένας τελευταίος και πολύ πολύ σημαντικός ρόλος της διατροφής είναι η συμβολή της στη μείωση της επιβάρεσης του περιβάλλοντος, είτε μειώνοντας τα κτινοτροφικά απόβλητα, είτε μειώνοντας διάφορα συστατικά των απόβλητων τα οποία επιβαρύνουν το περιβάλλον. Όλα αυτά η διατροφή τα επιτυχάνει φτιάχνοντας ιτηρές για τα οποία έχουν κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες. Και ο στόχος, ο τελικός, είναι να παραχθεί περισσότερο και επιβιωτικότερο προϊόν με τη λιγότερη δυνατή ποσότητα τροφής και στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Και όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον. Επειδή η επιβάρεση του περιβάλλοντος, η σχέση μάλλον διατροφής και περιβάλλοντος, είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι το οποίο δεν μπορεί να αναλυθεί στη σημερινή ημερίδα, θα σταθώ στα πρώτα τρία στοιχεία στο περισσότερο και επιβιωτικότερο προϊόν με τη λιγότερη δυνατή τροφή στο χαμηλότερο κόστο. Όλα αυτά μαζί θα ονομάζουμε αποτελεσματικότητα της διατροφής. Είναι θα έλεγα το συνώνυμο ή το μεγαλύτερο μέρος αυτού που ονομάζουμε ορθολογική διατροφή των ζώα. Στόχος λοιπόν είναι να επιτύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα διατροφής. Το ερωτηματικό προκύπτει τώρα είναι η αποτελεσματικότητα της διατροφής είναι ένα φυσικό μέγεθος το οποίο μπορεί να αποσοτικοποιηθεί. Μπορεί να πάρει μια τιμή για να καταλήξω εγώ σε κάποια συμπεράσματα ό,τι κάνω ή ό,τι δεν κάνω αποτελεσματική διατροφή. Μπορεί να λάβει συγκεκριμένες τιμές. Η αποτελεσματικότητα της διατροφής δεν είναι μια θεωρητική αφηρημένη έννοια. Η αποτελεσματικότητα της διατροφής εξαρτάται από δύο βασικές παραμέτρους. Ο πρώτος βασικός παράμετρος είναι οι δαπάνες της διατροφής για την παραγωγή του προϊόντας. Οι δαπάνες διατροφής ουσιαστικά διαμορφώνονται από το κόστος του συντηρεσίου, όσο ευρώ δηλαδή κοστίζει το χιλιόγραμο και από την ποσότητα που καταναλώνεται αυτό το συντηρεσίο από τα ζώα σε κιλά αναζών. Από την άλλη μεριά έχουμε το συντηρεστή εκμετάλλευσης τροφής ο οποίος είναι επίσης μία πάρα πολύ σημαντική παράμετρος ιδιαίτερα στα εντατικά συστήματα διατροφής, στις κτηνοτροφιές εκμεταλλεύσεις σήμερα. Ο συντηρεστής εκμετάλλευσης τροφής δεν είναι τίποτα άλλο από την ποσότητα της τροφής την οποία καταναλώνει ένα ζώο για να παράξει μία μονάδα κτηνοτροφικού προϊόντος. Είτε πρόκειται για γάλα, είτε για κρέας, είτε για αυγά. Άρα λοιπόν αμέσως γίνεται αντίγυπτο ότι η αποτελεσματικότητα διατροφής συνδέεται άμεσα με το κόστος του συντηρεσίου και την ποσότητα της τροφής που καταναλώνεται για να παραχθεί μία μονάδα κτηνοτροφικού προϊόντος. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι η αποτελεσματικότητα της διατροφής είναι ουσιαστικά το αντίστροφο του γινωμένου του κόστος του συντηρεσίου και του συντελεστή εκμετάλλευσης τροφής. Έτσι λοιπόν μπορεί να πάρει συγκεκριμένες τιμές και μπορούμε να δούμε πότε κάνουμε αποτελεσματική διατροφή και πότε κάνουμε λιγότερο αποτελεσματική διατροφή. Τώρα, επειδή όλο αυτό ακούγεται κάπως θεωρητικό, δεν θα το αφήσω να πλανάτε έτσι στην ατμόσφαιρα θεωρητικά. Θα ήθελα να σας δώσω κάποια πραγματικά παραδείγματα. Εδώ όπως βλέπετε στον πίνακα, έχουμε ένα παράδειγμα δαπανών διατροφής σε μία χειροτροφική μονάδα δυναμικότητας 400 χιλομητέρων. Βλέπετε τα συμπηρέσια στα διάφορα παραγωγικά στάδια. Βλέπετε το κόστος του συμπηρεσίου σε ευρώ ανατόνο. Είναι πραγματικές τιμές με τις σημερινές χρηματικές αξίες των ζωοτροφών και την ποσότητα του συμπηρεσίου που καταναλώνεται σε κάθε παραγωγικό στάδιο για όλο το έτος. Το γινόμενο αυτό των δύο στυλών μας δίνει τις δαπάνες διατροφής. Εάν δείτε λοιπόν οι δαπάνες διατροφής σε μία μονάδα η οποία είναι σχετικά μικρής δυναμικότητας μόλις 400 χειρομητέρων, αγγίζει περίπου το 1.600.000 ευρώ. Μιλάμε για τρομακτικά μεγέθη όπως καταλαβαίνετε και θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα ειδικά σε τέτοιες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε και στην οποία μάλιστα θα ήθελα να σας παραθέσω ένα στοιχείο επειδή μίλησα με ανθρώπους που είναι στο χώρο των ζωοτροφών κάθε πέντε ημέρες ανεβαίνει το κόστος των ζωοτροφών κατά πέντε ευρώ. Και αυτό είναι τρομακτικό αν κάποιος το σκεφτεί καλά. Βλέπουμε λοιπόν ότι έχουμε ένα πολύ υψηλό κόστος διατροφής, δαπάνες διατροφής. Τι μπορούμε να κάνουμε για να το μειώσουμε αυτό. Δύο πράγματα μπορούμε να κάνουμε. Είτε να μειώσουμε το κόστος του συντηριασίου είτε να μειώσουμε την ποσότητα του συντηριασίου η οποία καταναλώνεται για να παρακθεί το προϊόν ή με άλλα λόγια να μειώσουμε το συντελεστή εκμετάλλευσης της τροφής. Βέβαια εδώ υπάρχει το μαθηματικό λογικό παράδοξο. Όταν ακούμε συντελεστής εκμετάλλευσης αυτομάτως στο μυαλό μας έρχεται ότι όσο πιο μεγάλος είναι τόσο καλύτερος είναι. Ισχύει το αντίστροφο. Όσο μικρότερος είναι ο συντελεστής εκμετάλλευσης τροφής τόσο λιγότερη ποσότητα τροφής χρειάζεται για να παρακθεί μια μονάδα κτινοτροφικού προϊόντος. Άρα λοιπόν έχουμε δύο εργαλεία στα χέρια μας. Μειώνουμε το κόστος του συντηριασίου και προσπαθούμε να μειώσουμε την ποσότητα του συντηριασίου ή την αξιοποίηση για να το πούμε με άλλα λόγια του συντηριασίου ώστε να παρακθεί η ίδια ή μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι αν καταφέρναμε να μειώσουμε το κόστος του συντηριασίου κατά 20 ευρώ τον τόνο που δεν είναι κάτι τρομακτικό και ούτε είναι ακατόρθωτο. Μιλάμε για μόλις 2 λεπτά στο κιλό της τροφής. Αυτομάτως βλέπετε ότι έχουμε μια μίωση του κόστος διατροφής κατά περίπου 59.000 ευρώ. Με μια πάρα πολύ απλή κίνηση. Αν τώρα προσπαθήσουμε να μειώσουμε ταυτόχρονα και το συντελεστή εκμετάλλευση του συντηριασίου το οικονομικό αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο. Για παράδειγμα σας παραθέτω κάποια στοιχεία από την τελική πάχυση των χείρων. Σε αυτό το στάδιο ο συντελεστής εκμετάλλευσης της τροφής είναι 2,7. Δηλαδή κάθε χείρος για να πάει από τα 50 στα 100 κιλά, που είναι το σωματικό βάρος φαγής, καταλαβαίνει 2,7 κιλά τροφή για κάθε ένα χιλιόγραμμο αύξησης του σωματικού βάρου. Εάν καταφέρουμε να μειώσουμε το συντελεστή εκμετάλλευσης κατά 0,1 και τον πάμε στο 2,6, τότε μειώνουμε περίπου το κόστος της δαπάνης διατροφής αναχείρω από 2 έως 3 ευρώ καθόλου τη διάρκεια της τελικής πάχυσης. Αυτό μας εξοικονομεί ακόμα 20 με 30 χιλιάδες ευρώ, άρα αμέσως βλέπετε ότι με δύο απλές κινήσεις, οι οποίες θα σας εξηγήσω γιατί είναι απλές, μην σας ακούγεται παράξενο, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος διατροφής κατά 80 χιλιάδες ευρώ. Θα μου μπορείτε, εντάξει, στο 1,680 χιλιάδες ευρώ κάνουν τη διαφορά και όμως την καμ, μιλάμε για σημαντικά, πως αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να διαταθείνουν κάπου αλλού. Παρακαλώ, κρατήστε στο μυαλό σας ότι εδώ αναφέρομαι μόνο στην τελική πάχυση, χωρίς να έχω συμπεριλάβει τα στοιχεία από τη βελτίωση του συντελεστή εκμετάλλευσης στα άλλα παραγωγικά στάδια ή άλλες παραγωγικές κατηγορίες μέσα στη χειροτροφική μονάδα. Επίσης, θυμηθείτε ότι μιλάμε για μία μικρή μέση χειροτροφική μονάδα με 400 χειρομητέγες. Φανταστείτε ότι τα κόστια αυτά αναλογικά μπορούμε να τα μειώσουμε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, σε μεγαλύτερες μονάδες. Τώρα τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πώς μειώνουμε το κόστος του συντηρεσίου για να πετύχουμε ορθολογική και αποτελεσματική διατροφή. Η μίωση του κόστος του συντηρεσίου γίνεται κάνοντας οικονομική αξιολόγηση των ζωοτροφών πριν ή κατά την κατάρτιση του συντηρεσίου. Επειδή υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις, θα σας τις εξηγήσω. Ουσιαστικά, πού οποσκοπεί η οικονομική αξιολόγηση. Να μη στηριζόμαστε στη χρηματική αξία της ζωοτροφής, είναι μία συνήθις παγίδα, αλλά στο κόστος των θρεπτικών συστατικών. Δηλαδή, δεν με ενδιαφέρει σε τι τιμή είναι η ζωοτροφή στο εμπόριο, αλλά σε τι κόστος αγοράζω τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει αυτή η ζωοτροφή. Δεν στηριζόμαστε, λοιπόν, πάντα στη χρηματική αξία της ζωοτροφής. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές και διάφορες μεθοδολογίες με τις οποίες μπορούμε να αξιολογήσουμε τις ζωοτροφές. Δεν θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε τεχνικές λεπτομέρειες. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι, κάθε φορά που κάνουμε οικονομική αξιολόγηση, ουσιαστικά προσδιορίζουμε μία οριακή τιμή αγοράς. Αυτό το Β που βλέπετε στη διαφάνεια. Η οριακή τιμή αγοράς είναι το πλαφόν πάνω από το οποίο δεν αγοράζουμε ποτέ τη ζωοτροφή. Δηλαδή, εάν βρούμε τη ζωοτροφή στο εμπόριο σε τιμές που είναι πάνω από το πλαφόν, δεν μας υφέρει να τις χρησιμοποιήσουμε. Δεν μας υφέρει οικονομικά η χρήση τους στην κατάρτιση ενός υπηρεσίου. Επειδή είπα ότι δεν στηριζόμαστε πάντα στη χρηματική αξία, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να μας υφέρει μία φτινή χρηματικά ζωοτροφή. Όπως βλέπετε εδώ στο παράδειγμα δύο σωγιάλευρα. Τώρα κοστίζει 40 λεπτά το κιλό, το άλλο 35. Αυτό που κάνει 35 λεπτά το κιλό, θα λέγαμε, έτσι χωρίς περιεδέρω διερεύνηση, ότι με συφέρει να χρησιμοποιήσω αυτό. Όντως με συφέρει να χρησιμοποιήσω αυτό, διότι η μονάδα των αζοτούχων ουσιών κοστίζει πολύ πιο φθηνά. Αν τώρα στηριζόμαστε αποκλειστικά στη χρηματική αξία της ζωοτροφής, υπάρχει περίπτωση να κάνουμε και ασφάλιμα. Διότι πάλι βλέπετε εδώ δύο άλλα σωγιάλευρα, όπου το ένα είναι πιο φθηνό σαν χρηματική αξία, όμως το κόστος του χιλιογράμου των αζοτούχων ουσιών είναι πολύ ψηλότερο. Άρα αυτή η ζωοτροφή δεν μας υφέρει να τη χρησιμοποιήσουμε. Εδώ σας έδωσα ένα υπεραπλουστευμένο παράδειγμα, το οποίο στηρίζεται μόνο σε μία παράμετρο, στο κόστος ενός συγκεκριμένου θρεπτικού ιστατικού. Στην πράξη, η οικονομική αξιολόγηση των ζωοτροφών, ιδιαίτερα στα μολογαστικά ζώα, είναι πολύ πολύ πλοή. Χρειαζόμαστε πολλές πρότυπες ζωοτροφές και εξετάζουμε πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά. Ο σκοπός είναι πάλι να προσδιορίσουμε μία οριακή τιμή αγοράς, αυτό που ονομάζουμε δε, και να δούμε αν μας υφέρει ή δεν μας υφέρει η χρήση μία ζωοτροφή σε ένα συστηρέσιο. Παραδείγματος χάρη, εδώ βλέπετε στον πίνακα έχω τονίσει το καρπό σίτου και το ρεγκάλευρο. Κάνουμε μία οικονομική αξιολόγηση, η οποία είναι πολύ πλοή και δεν θέλω να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, και προσδιορίζουμε την οριακή τιμή της κάθε ζωοτροφής. Βλέπετε ότι για το σιτάρι είναι στα 163, 0,163 ευρώ το κιλό, με τιμή αγοράς τα 0,16 λεπτά. Επειδή η τιμή αγοράς είναι κάτω από την οριακή τιμή, με συμφέρει να το χρησιμοποιήσω οικονομικά. Αντίθετα, αν δούμε το ρεγκάλευρο, βλέπουμε ότι η τιμή αγοράς είναι πολύ πάνω από την οριακή τιμή αγοράς, άρα δεν με συμφέρει να τη χρησιμοποιήσω. Αυτή η διαδικασία, όπως καταλαβαίνετε, θέλει ένα επιστημονικό υπόβαθρο, δεν μπορεί να γίνει από τον καθένα. Όλο αυτό που σας ανέλυσα τώρα γίνεται όταν κάνουμε την οικονομική αξιολόγηση των ζωοτροφών πριν την κατάρτιση. Όμως, αυτού του είδους η οικονομική αξιολόγηση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, δεν είναι πολύ οικονομική, διότι ναι με λαμβάνει υπόψη το κόστος των θρεπτικών στρατικών των ζωοτροφών, όμως στην πραγματικότητα το αν μας υφέρει ή όχι μία ζωοτροφή δεν εξαρτάται μόνο από την οριακή της τιμή, αλλά εξαρτάται και από τα ποσοστά στα οποία ενσωματώνεται σε ένα συστηρέσιο, καθώς επίσης και από το ποσοστά των υπόλοιπων ζωοτροφών που συμμετέχουν σε ένα συστηρέσιο και το κόστος των θρεπτικών στρατικών αυτών των ζωοτροφών. Οπότε καταλαβαίνετε ότι κάπως περιπλέκεται η οικονομική αξιολόγηση και γίνεται δύσκολο να κατανοήσουμε πώς θα χρησιμοποιήσουμε τις οικονομικά συμφερόντερες ζωοτροφές και πώς θα μειώσουμε το κόστος του συστηριασίου. Ευτυχώς όμως στα χέρια μας έχουμε αρκετά σύγχρονα εργαλεία και ένα από αυτά είναι ο γραμμικός προγραμματισμός τον οποίο χρησιμοποιούμε στη διακροφή των ζων για να... Συγγνώμη δεν σε ακούω καλά Κώστα. Γιώργο Μασακούδο. Ναι, ναι. Το δυο χρόνια είναι περιεδοσμένος αν θέλεις να συντομαίνεις. Ναι, ναι. Συντομαίω, συντομαίω. Ευχαριστώ. Χρησιμοποιούμε λοιπόν το γραμμικό προγραμματισμό σήμερα στη διακροφή. Ο στόχος του οποίου είναι να επιλέξει το οικονομικότερο δυνατό συμπειρέσιο. Συμπειρέσια μπορούμε να φτιάξουμε πάρα πολλά και να είναι όλα ισόρροπα, αλλά πρέπει να διαλέγουμε πάντα αυτό που έχει τη χαμηλότερη χρηματική αξία και το οποίο ονομάζουμε άριστη λύση. Εδώ σας έχω κάποια παραδείγματα από ένα τέτοιο λογισμικό που χρησιμοποιεί γραμμικό προγραμματισμό. Βλέπετε ότι έχουμε φτιάξει ένα συμπειρέσιο για χείριους στην τελική πάχυντσε. Εδώ που είναι κοκκινισμένοι οι ζωοτροφοί, συγκεκριμένα η Μεθιονίνη, έχει απορριφθεί για οικονομικούς λόγους. Αν τώρα θεωρήσουμε ότι εμείς βάζοντας και μία άλλη φθινότερη ζωοτροφή μέσα, παραδείγμα, τους κάνει τον καρπό κληθής, το οποίο μπορούμε να το βρούμε πιο φθινά, ας πούμε, από τον καρπό του αραβωσίτου. Εδώ γίνεται το μεγάλο σφάλμα. Επειδή είναι φθινή, δεν σημαίνει ότι είναι και οικονομικά συμφέρουσα. Βλέπετε ότι το πρόγραμμα απορρίπτει τη χρήση αυτής της ζωοτροφής, βγάζοντας μία οριακή τιμή, και δεν μεταβάλλει το κόστος του στηρεσίου. Αντίθετα, αν βάλουμε μία άλλη ζωοτροφή, όπως το καρπό σύτου, που έχει το ίδιο κόστος με τον καρπό αραβωσίτου, κάποιος θα υπέθεται ότι δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή, και όμως βλέπετε ότι μειώνεται το κόστος του στηρεσίου. Αυτή είναι μία πάρα πολύ απλή κίνηση, να χρησιμοποιήσουμε τον γραμμικό προγραμματισμό για να μειώσουμε το κόστος του στηρεσίου. Το άλλο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας, για να κλείσω, να μη σας χουράζω, συγγνώμη που καταχράστηκα το χρόνο σας, είναι πώς μπορούμε να μειώσουμε το συντελεστή εκμετάλλευση της τροφής. Πώς μπορούμε να κάνουμε το ζώο να αξιοποιήσει περισσότερο τα θρεπτικά συστατικά της τροφής. Ο πρώτος τρόπος που μπορούμε να το κάνουμε αυτό, είναι να ελέγξουμε όλους τους παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν αρνητικά το συντελεστή εκμετάλλευση του στηρεσίου. Να φροντίσουμε δηλαδή το στηρεσίο να είναι ισόραπο. Να φροντίζουμε να ελέγχουμε το σωματικό βάρος στο ζώο να μην είναι ψηλό. Να φροντίζουμε για τις άρεστε συνθήκες εκτροφής, ώστε να μην επηρεάζεται αρνητικά ο συντελεστής εκμετάλλευσης, ώστε επίσης και να ορίζουμε την ηλικία του ζώου στον οποία θα εκποιηθεί. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τα παχινόμενα αναπτυσσόμενα ζώα. Όμως πέρα από αυτούς τους παράγοντες που μπορούμε να ελέγξουμε, υπάρχουν και διάφορα μέσα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε το συντελεστή εκμετάλλευσης. Και αυτά είναι διάφορα τεχνολογικά μέσα και πρεπτικά έζημα, τα οποία αυξάνουν την πρεπτικότητα της ενέργειας και των θρεπτικών συστατικών. Μπορούμε να αυξήσουμε την αξιοποίηση της ενέργειας και των θρεπτικών συστατικών κατά το μεταβολισμό, να μεταβάλλουμε την κατανάλωση τροφής. Και κάτι πάρα πάρα πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε ορθές τεχνικές ή τεχνολογικά μέσα χωρίγησης του στηρεσίου, με σκοπό να περιορίσουμε τις απώλειες της τροφής. Διότι μην ξεχνάμε ότι οι απώλειες της τροφής προσμετρώνται στον συντελεστή εκμετάλλευσης της τροφής. Εάν μπορούμε να μειώσουμε αυτές τις απώλειες, τότε θα μειώσουμε και το συντελεστή εκμετάλλευσης της τροφής. Άρα λοιπόν, η επιστήμη της διατροφής σήμερα έχει και την τεχνονοσία αλλά και τα εργαλεία να μειώσει και το κόστος του στηρεσίου, αλλά και να βελτιώσει το συντελεστή εκμετάλλευσης του στηρεσίου, ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα διατροφής. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προσοχή σας, θα σας ευχαριστήσω πάλι για την τιμή να με προσκαλέσετε στην ημερίδα και να ζητήσω και συγγνώμη που το κάνω εξ αποστάσεως διότι δυστυχώς η ζωή έχει διάφορα πρώτα άσχημα, τα οποία με κράτησαν μακριά από την Αθήνα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Παποδομικαλάκη, θα σας ευχαριστούμε όχι μόνο για την εξαιρετική παρουσία σου που έκανες, αλλά παρόλο και στις κάποιες δύσκολες οικογενειακές στιγμές που ζει, αφιέρωσε χρόνο να παρουσιάσει αυτή την εξαιρετική ομιλία στην ημερίδα. Είναι πράγματα τα οποία, αν θέλετε, βεβαίως είναι θέματα διαπροσβής αυτά που ανέφερα, αλλά είναι σε μεγάλη συνεργασία με τα οικονομικά θέματα τα οποία έχουμε βρει και εμείς. Αυτό που ανέφερα για τις πατάκες, οι ζατροφόνοι είναι ένα σημαντικό πράγμα που βλέπω στην Τεντροσύνη και τις Ζευράκες Οικονομιές. Υπολογίζουμε ότι η τεχνική αυτοτελεγματικότητα κατά μέσο όρος ευγενική παραλώνει με 70%, που σημαίνει ότι έχουμε ένα 30% κατά μέσο όρο, το οποίο σπαταλάται, δεν χρησιμοποιείται. Αν δεν υπολογίσουμε ότι ο κόστος διατροφής είναι περίπου το 60-70% των σημαντικών λαπανών, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν με ορθολογική διατροφή, με το χαμηλότερο κόστος, όπως εξαιρετικά τα παρουσία σε οποίες θα το δοκιμάσουμε, μπορούσαν να είχαν μια μείωση του κόστος παραλώνεις και μείωση της χρήσης διατροφών, τουλάχιστον κατά μέσο όρο κατά 20%. Αυτή την περίοδο αυτό είναι πολυτιμότατο και θα πρέπει να το επιβιώσουμε. Εντάξει, ευχαριστώ, Γιώργο, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ. Εγώ σας ευχαριστώ. Λοιπόν, και θα τα πούμε από κοντά. Ευχαριστούμε. Ναι, σας ευχαριστώ. Λοιπόν, και θα συνεχίσουμε τώρα με τον δεύτερο μουγητή, τον κύριο Μπαρδάνα, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα επίσης ενδιαφέρον θέμα που βοηθάει στην εξοικονόμηση της χρήσης διατροφών, τεχνολογίας ακριβίας ζωής παράλληλα η έξυπνη διαχείριση του διατροφού στον δρόμο. Παρακαλώ. Ναι. Μα μόνο σε παρακαλώ. Μπορείς το χρόνο. Τώρα πρέπει λίγο να τον... Καλημέρα για εγώ. Μπαρδάνα Φωμάτς Λέγομαι. Είμαι ένα πρωτοί καθηγητής στο Ιοκονομικό Πανεπιστήμιο. Ναι, ευχαριστούμε και εγώ με τις δυο διοργανωτές και να τους ευχαρώ παράλληλα για την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της εξαιρετικής και επίκεδης ημερίδας. Η δικιά μου παρουσίαση, κατά κάποιο τρόπο, θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο συγγράφος ο κύριος ο Αργανδότης Θελάκης γιατί αφορά πώς μπορούμε να μειώσουμε αυτό που ανέφερε το συντελεστή αποτελεσματικότητας τροφής αλλά με τη χρήση των τεχνολογιών. Εδώ βλέπουμε ένα ηθογράφη και διαφορετικά μια συμματοφημένη απεικόνιση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, σε λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει γι' αυτή. Βέβαια, στην περίοδο που ζούμε και λόγω των εκτάκτων συστητικών, δεν ξέρουμε κατά πόσο έντονα θα εφαρμοστεί, τουλάχιστον άμεσα, αυτή η Πράσινη Συμφωνία, η οποία προβλέπει σημαντική μείωση όλων των ισροών, χημικών ισροών, ενέργειας, αεροθερμοκυπίων, σε όλο το φάσμα του αγροδροφικού τομέα και στη θητική και στη ζωική παραγωγή. Αυτό, όμως, πρέπει να συγκρατήσουμε ανεξάρτητα με τον βαθμό εφαρμογής της Πράσινης Συμφωνίας, είναι ότι τόσο για την επίπεση των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας και στη ζωική παραγωγή, όσο και για αυτό που ανέφερε και στον Χιελάκης για τη μείωση της διαδικασίας αποτελεσματικότητας τροφής, οι τεχνολογίες, τα συστήματα και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι ίδιες. Ο κτηντροφικός τομέας αλλάζει, τόσο σε εθνικό επίπεδο, τόσο και παγκόσμια, έτσι παρατηρείται μεγαλύτερη αδεντικοποίηση σε παραγωγής, ο αριθμός των μονάδων μειώνεται, ο αριθμός των ζών αναμονάδα αυξάνεται, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό ζών αναφάρμα, και έτσι υπάρχει μικρότερος βαθμός με μικρότερη ελευθερία παρατήρησης των ζών του κάθε ζώου απορριστά, αν θέλετε, από τον ίδιο τον παραγωγό, με αποτέλεσμα προβλήματα ζωίας, προβλήματα ασθενειών, να μην γίνονται εύκολα, αντιληπτά και γρήγορα. Παράλληλα όμως αξιάνεται ραγδαία και με πολύ γρήγορους ρυθμούς οι τεχνολογίες των πληροφοριακών συστημάτων, οι τεχνολογίες των αυτοματισμών, οι τεχνολογίες των εισκητήρων και μάλιστα σε τιμές, οι οποίες εφλέον δεν είναι απογορευτικές για τη χρήση. Η εφαρμογή λοιπόν αυτών των συστημάτων στον πληροφορικό τομέα βρίσκεται εφαρμογή με τη λεγόμενη προσέγγιση της πληροτροφίας ακριβίας, ή διαφορετικά το precision livestock farming, ή PLF όπως είναι το αθρονήμιό του, το οποίο προσπαθεί να δώσει μια επίκτευξη ενός επίπεδου αυτοματοποίησης σε όλη την πληροτροφική φάρμα με την παροχή έγκαιρης και έγκαιρης πληροφόρησης, αλλά και με τις αρχές ειρήνησης όλων των διεργασιών. Ο στόχος της προσέγγισης των συστημάτων πληροτροφίας ακριβίας είναι η διαχείριση των ζών σε όσο το δυνατόν γίνεται ατομικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης τα οποία βασίζονται σε κάποιες συστήρες όπως θα δούμε και τα οποία με τη χρήση κάποιων προστομοιωμάτων μοντέλων ανάπτυξης των ζών μας δίνουν στοιχεία για την ευεξία, για την παραγωγή και επίσης για την επίδρασή τους στο περιβάλλον. Κάποιοι ορισμοί για να έχουμε και έτσι μια καλύτερη άποψη της συγκεντρωτικής ακριβίας είναι η μετατροπή των βιοαποκρίσεων των ζών σε σχετική πληροφορία, σε σχετική γνώση δηλαδή, η οποία μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί στη διαχείριση της εκμετάλλευσης της συγκεντρωτικής πάρμας επικετρώνοντας στο ζώο ατομικά και στο περιβάλλον. Προϋποθέσει τώρα προσέγγιση σε ένα σύστημα της συγκεντρωφίας ακριβίας είναι η συνεχής μέτρηση μεταβλητών του ζώου με οικονομικούς αισθητήρες ακριβίας, όπως είπαμε η τεχνολογία αναπτύσσεται ραβδαίως με αποτέλεσμα ή τιμές να συμπιέζονται, αξιότιστη πρόβλεψη για τη μεταβολή των παραμέτρων σε κάθε φρονική στιγμή, ενσωμάτως αυτό το προβλέψιο σε κάποιο αργόριθμο αυτόματος της παρακολούθησης της διαχείρισης και επίσης η ελληπίδραση και συνεργασία επιστημώνων διαφωτικών πεδίων. Για γενική εφαρμογή προσέγγισης βλέπουμε και εδώ στο διάγραμμα αυτό, στο οποίο έχουμε κάποια μεταβλητή που πρέπει να παρακολουθήσουμε, μπορεί να είναι κάποια λίμοψη, μπορεί να είναι κάποια άλλη ασθένεια, μπορεί να είναι κάποια ανάπτυξη του ζώου, μπορεί να είναι χρήση της ζωοτροφής ακόμα και η παρακολούθηση της μεταβλητής προακτιστικού με συνεχές μετρήσεις όπως είδαμε τη χρήση κάποιων συστημάτων βασώντας σε εισιτήρες και ενώ σε περιφοριακού συστήματος και στο τέλος η σύγκριση της μεταβλητής αυτή με ένα χρυσό κανόνα, έναν κόρτ το λέει εντωλόγως λέγεται το οποίο το έχουμε σαν ρέφερες και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό. Εδεικτικά μερικά παραδείγματα, μερικές εικόνες για την χρήση αυτών των συστημάτων έτσι ώστε να γίνουν κατανοητά και να δούμε αυτά τα συστήματα ακριβώς τι κάνουν. Τα κυριότερα συστήματα βασίζονται κυρίως σε ανάλυση εικόνα, σε κι ανάλυση ήχου και επίσης γίνεται προσπάθεια τα συστήματα αυτά να εφαρμόζονται με εισιτήρες οι οποίοι δεν χρειάζεται να φορευτούν στα ζώα έτσι ώστε να μην τους αυξάνουμε και επιπλέον το stress που έχουμε. Ένα από τα πρώτα συστήματα τα οποία αφαρμόστηκε και βρίσκει μεγάλη επίθεση είναι το σύστημα ανάλυση εικόνα σε ευωειδή και σε χείρου έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε και να καταγράψουμε το πρόβλημα της χωλότητας που έχουν. Εδώ βλέπετε πώς μοντελοποιείται και πώς γίνεται η όλη τα δικασία. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι κάτι απλό από το δοκιματισμό της Αγίας Ελλάδας να καταλάβουμε σε πολύ προημό στάδιο την ανάπτυξη χωλότητας αλλά τα συστήματα αυτά έχουν έδειξει αρκετά και πλέον σε σύγχρονες φάρμες υπάρχουν κάμερες οι οποίες μπορούν να αποτυπώνουν την κίνηση και να δίνουν ενδείξεις για πρόημη ανάπτυξη χωλότητας έτσι ώστε ο κινοτρόφος να λάβει τα κατάλληλη μέρη. Εφαρμογή των συστημάτων έχουμε και στην εθνοτροφία που εκεί έχουμε μεγάλο αριθμό πτηνών τα οποία όσο αυξάνονται σε βάρος συμπιέζεται πάρα πολύ στην παραγωγική μονάδα με αποτέλεσμα είναι σχεδόν αδύνατον για τον πτήνο τρόπο να παρακολουθεί τι γίνεται στο κάθε πτηνό και τα συστήματα αυτά στήριζονται σε ένα πληροφοριακό σύστημα σε κάποιες εισιτήρες σε κάποιες κάμερες που τις ανοιχνεύουν. Βλέπετε στα αδερφιά της οθόνης φυσιολογικό και εντοπισμό προβλήματος σε κάποια γραμμή ταΐσματος ανοιχνεύουν διάφορα προβλήματα και προσπαθούν αυτό που είπε και ο κύριος Σετσιμπούκας να δούνε πού γίνεται και αν γίνεται κάποια σπατάλη τροφής γιατί όπως ανέφερε ακόμα και μια μικρή μείωση σε αυτή τη σπατάλη μπορεί να έχει σημαντικό όφελος σημαντικό οικονομικό κέρδος για τον πτήνο τρόπο. Πέρα από την ανάληψη της εικόνας και η ανάλυση του ήχου έχει βρει μεγάλη εφαρμογή και ιδίως στους ισχύρους όπου από τον ήχο γίνεται η ανάλυση του ήχου και προσπαθούν σε πολύ πρωιμό στάδιο να ανοιχνεύσουν κάποιες αυθένειες έτσι ως να τις κολάβουν σε πολύ πρωιμό στάδιο άρα η χρήση των οποιοδήποτε χημικών παρασκευασμάτων να γίνει σε μηρότερο βαθμό ή αν θέλετε να μην γίνει και καθόλου και βλέπουμε παράδειγμα πώς ανοιχνεύεται ο βύχας και πώς ανοιχνεύεται η ανάπτυξη της χωρότητας. Τα παραδείγματα, η εφαρμογή σας σταματάνε εδώ, έχουμε εκτυπήσει άλλων εφητήτων για θρημική απεικόνιση μη επιβατική, δηλαδή δεν αγγίζουμε καθόλου το ζώο αλλά με κάμερες στην περίθορα προσπαθούμε να το καταγράψουμε και να δούμε αν υπάρχει κάποια προδιάπτυξη για μαυστήτητα, οι ανομαλίες κίνησης, για κάποια αναπνευστική λήμωξη όπως επίσης ανέφερα και τα πιτάχη χιόμετρα για την ανάπτυξη της χω θα μιλάμε για σταυρισμένη κυνητοτροφία πέρα από τα διάφορα συστήματα, πέρα από τις διάφορες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλη σημασία έχει και ο σωστός οθολογικός σχεδιασμός του ίδιου του κυνητοτροφικού δικτυρίου προφανώς είναι περισσότερο να αναφέρω ότι ένα κυνητοτροφικό κτίριο το οποίο είναι υποτυπωδώς εξοπλισμένο ή το οποίο δεν έχει σχεδιαστεί ιδανικά για να στεγάζει κάποια ζώα δημιουργεί διάφορα προβλήματα απομένως ό,τι και τεχνολο λόγια για να αναπτύξουμε ή δεν θα βρει φαρμογή ή δεν θα βρει φαρμογή σε ένα βέλεστο λαθμό που εμείς θα θέλουμε υπάρχουν τα εργαλεία τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να σχεδιάσουμε από την αρχή αλλά να δούμε και πως όλα τα συστήματα αυτά δουλεύουν καλύτερα τα τεχνολογικά κτίρια τα παρήματα που βλέπετε είναι από ένα κυνητοτροφείο το βλέπετε εδώ πέρα με σύστημα ψήξεις όπου το σχεδιάζουμε και βλέπουμε πραγματικά τα συστήματα αυτά αν εξοπλισμός λειτου τα λογισμικά αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε πολύ παραστατικά και πολύ γραφικά ακόμη και στη συνδυάστατο επίπεδο όλη την κατανομή των κλιματικών επαραμέτων και έτσι να μπορούμε να είμαστε φέσι να διαγνώσουμε αν κάτι δεν έχει πάει καλά σχεδιαστικά ή αν κάτι δεν έχει πάει καλά κατά τη λειτουργία αυτών των συστημάτων περνάμε τώρα και αυτό που λέμε τη διατροφή ακριβίας, τη σύστηση ακριβίας που φυσικά είναι ατοβική σύστηση στη σύστηση με προσαρμοσμένα στις καθημερινές ανάγκες και τα οποία οδηγούν και σε λάτρες επεκκρίσεις ανάζωτου και θεσφορού άρα είμαστε και λίγο συμπατοί με αυτό που λέμε πράσινη συμφωνία λόγω της μείωσης των αερίων της χρομογυμπίου. Συγγνώμη, όχι, χωράει. Τι μας προσφέρει λοιπόν η σύστηση ακριβίας. Προσαρμόζουμε το συμπηρέσιο στις εξατοκυμηρικευμένες ανάγκες του κάθε ζώου και έτσι ώστε έχουμε διατροφικές επεμβάσεις όπως μίωση της ολικής πρωτερίνησης στις συμπηρέσεις των ζώων, το οποίο προφανώς συμβάλλει και στην μίωση της απέκρισης του αζώτου. Επίσης, η αύξη της κριτικότητας της τροφής μπορεί δημιουργικά να μειώσει οι κομπές αερίων θερμογυμπίου, όπως αποτείνουν τα προσχετικές μελέτες προς το 8%-27% με 41%, αλλά και η αύξη συγκεκριμένων ζωοτροφών στα μερικαστικά οδηγεί επίσης σε υποβάθμιση της ημωτικών διαγραφευσηών, άρα και πέψεις. Υπάρχουν συστήματα, υπάρχουν θερμολογίες οι οποίες εξασφαλίζουν ότι η ζωοτροφή η οποία πηγαίνει προς τα ζώα καταναλώνεται. Δεν έχουμε αυτές τις πατάριοι τροφών και ζωοτροφής που ανέφερε ο κ. Τσιμπούκας και έτσι έχουμε σημαντική μίωση αυτό που αναφέρθηκε στην αρχή του συντελισμίου αποδοτικότητας της ζωοτροφής. Πέρα από τα στήματα αυτά, όπως είπαμε, η βάση των συστημάτων θερμολογίας ακριβίας και επίσης η βάση των συστημάτων της σύθυσης ακριβίας είναι ολοκληρωμένα στήματα αρχής των δημοτικών μονάδων, τα οποία όπως είπαμε στηρίζονται σε ένα σύστημα πληροφοριακό, σε ένα σύστημα αισθητήρων, όπως βλέπουμε εδώ πέρα μπορεί να λέγεται smart box ή μπορεί να λέγεται οπωσδήποτε άλλο θέλουμε εμείς, το οποίο ουσιαστικά καταγράφει μερικές κρίσιμες παραμέτρους και περιβάλλοντος και ανά καταγράφεται συστηματικά η κατανάλωση τροφής και νερού, στα συλλόγου που χρησιμοποιούμε στις νοικοτικές μονάδες είναι πολύ εύκολο να καταγράψουμε την κατανάλωση τροφής σε πραγματικό χρόνο, καταγράφεται η μέτρηση κατανάλωσης ενέργειας και όπως είπαμε μερικοί περιβαλλοντικοί δείχτες πολύ κρίσιμοι και ο φινοτρόφος βάζει τους στόχους, θέτει τους στόχους ανάπτυξης σε κάθε χρονικό βήμα της παραγωγής που θέλει και είναι σε θέση με τα συστήματα αυτά να παρακολουθεί καταν να έχει μέσο όρο ημερήσει ο κέρδος, να έχει υποστητό θανάτου, να έχει το μέσο χώρο να ζω και επίσης να έχει και το δίκτυο παραγωγής. Έχει λοιπόν μια λεπτρωμένη άποψη το τι γίνεται μέσα στη φάρμα του κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική σημείωση του κόστους παραγωγής. Εδώ βλέπουμε ένα παράδειγμα από ένα ασυντηρέσιο και από μια τέτοια διαχείηση μιας νοικοτικής μονάδας η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μίωση και της ποσότητας των τροφών που χρησιμοποιείται αλλά και του κόστους παραγωγής. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα από αυτό που λέμε στο cloud με αποτέλεσμα όχι μόνο πνεοτρόφος αλλά και συνεργάτες του να έχουν πρόσβαση και να τα παρακολουθούν. Όπως είπαμε για την πράσινη σημονία δεν ξέρουμε τι θα γίνει να θα αφαρμοστεί αλλά θα πρέπει να βλέπουμε και την επίπτωση όλων αυτών στο περιβάλλον. Επίπτωση στο περιβάλλον με ανάλυση κύκλου ζωής και προοδευσμό προοδευκόματος. Βλέπουμε εδώ πέρα πώς αποτιμούνται οι προοδευσμίες επιπτώσεις των μονάδων σε διάφορες συστηματά παραγωγής. Γαλακτοπαραγωγική ρομποντροφία, ένα κιλό νοκού πρόβειου γάλακτος ή ορνήθιου κρεατώσης πραγωγής. Συμπρασματικά και κλείνοντας για να συμπιέσουμε και τον χρόνο, οι τεχνολογίες υπάρχουν, τα συστήματα υπάρχουν αλλά αυτό που θα έχουμε καταβάσει και κατά νου θα πρέπει να ξέρουμε ότι ενώ έχουμε πληθώρα δεδομένων από αυτά τα συστήματα θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όλη αυτή η πληθώρα δεδομένων μετασχηματίζεται σε χρήσιμη γνώση για τον πνευρό. Ευχαριστώ. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ.