57η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2022 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2022)
: Σας καλωσορίζουμε στη 57η συνέδρυα της Οικονομικής Επιτροπής. Πριν ξεκινήσουμε τακτικά θέματα, έχουμε κάποια έκτακτα. Αντιλαμβάνεστε ότι λόγω των ενημερών προσπαθούμε να προλάβουμε κάποια πράγματα, οπότε θα ήθελα να αντικατανοήσεις σας. Είμαστε σύμφωνοι για τα έκτακτα. Πρώτο θέμα, έγκριση γενόμενων δαπανών πυροσφυσών από την πάλια προκαταβολή αφορά την κοινότητα ζυγού. Είμαστε σύμφωνοι με τα συγγενόμενες δαπάνες ζυγού. Ομόφωνα το πρώτο έκτακτο θέμα. Έγκριση πρακτικού περιπαρατάσεως των συμβάσεων προμήθειας από ρηματοφόρων, οχημάτων, μηχανημάτων, έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού πρόγραμμα Φυλόδημος 2. Υπάρχει μέσα τεκνίωση για την παράταση. Είμαστε σύμφωνοι. Ομόφωνα το δεύτερο θέμα. Τρίτο έκτακτο θέμα. Έγκριση πρακτικού περιπαρατάσεως των συμβάσεων προμήθειας καυσίμων του Δήμου Καβάλα. Ομοίως, μια παράταση. Ομόφωνα και το τρίτο θέμα. Περνάμε στο τέταρτο θέμα, που είναι η έγκριση των προεπλαγμένων της Εικονομικής Επιτροπής. Φαίνονται μέσα αναλυτικά όλες οι έκτακτες συνενδριάσεις και οι αποφάσεις που έχουν ελειφθεί. Υπάρχει μια πλήρηση και αναλυτική κατάσταση όλων αυτών. Είμαστε σύμφωνοι με το τετράτο θέμα. Ομόφωνα. Πέμπτο θέμα. Διαμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλα έτους 2023 έπειτα που ενσωμάτωσε του σχεδίου προϋπολογισμού διστατημό 50632 απόφάσης της Εικονομικής Επιτροπής στην Ελεκτρονική Βάση Νοδομένων του Υπουργείου Συντερικών. Το σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλα στάλλει στο οικονομικό παρατηρητήριο το οποίο μας καλεί να κάνουμε τρεις διορθώσεις. Η πρώτη διορθώση είναι όσον αφορά το ποσό κάλυψης δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού των σχολικών μονάδων. Είχαμε γράψει 1.207.212 και το ποσό που θα λάβουμε είναι 925.980 όπου γράφεται πλέον αυτό το ποσό με αντίστοιχο ποσό στα έξοδα. Η δεύτερη παρατήρηση που είχαμε είναι ότι όσον αφορά το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσις μεταφέρουμε ότι έργο είχαμε από τον κωδικό 1315 στον κωδικό 1322. Και η τρίτη παρατήρηση είναι όσον αφορά τις προγραμματικές συμβάσεις τις οποίες είχαμε γράψει στην κατηγορία 0 δηλαδή στις γενικές δαπάνες όπου μας λένε ότι θα πρέπει να τις μοιράσουμε ανάλογα με το φυσικό αντικείμενο της κάθε προγραμματικής στην αντίστοιχη υπηρεσία. Ευχαριστούμε τον κ. Πέτσι Κωνσταντίνου. Αν δεν υπάρχουν ερωτήσεις προσχωράμε προς ψήφιση. Είμαστε σύμφωνοι με το πέμπτο θέμα. Ναι πρόεδρε. Εγκρίνατε. Έκρυστο θέμα έγκριση παρίφημα 71 των 22 απόφαρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοτικού Οδείο Καβάλασ με θέμα τρίτη αναμόρφωση προϋποβολισμού οικονομικών της ίδιας Εκκλησίας 22. Είμαστε σύμφωνοι με την τρίτη αναμόρφωση του προϋποβολισμού του Δημοτικού Οδείου. Εγκρίνε τον Μούθονα λοιπόν το έκρατο θέμα. Προχωράμε σε τακτικά θέματα. Πρώτο τακτικό θέμα έγκριση της υπαρήθεια 59 των 22 απόφαρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικής Τερατρικής Κοινοφωνής Επιχείρης Καβάλασ-Διπεθέ Καβάλασ με θέμα έγκριση αιτής οπρογράμματος δράση διήγη βιβλία της 2023, εισηγητικής έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρης 2023 και του προπολισμού οικονομικού έτους 2023. Είναι και ο κ. Μπορούδες αν υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις. Δεν υπάρχουν. Οπότε προσχωράμε προς ψήφιση. Είμαστε σύμφωνοι. Το είδαμε. Πρόεδρο, νομίζω συμφώνουμε όλοι. Εγκρίνεται ομόφωνα. Δεύτερο θέμα έγκριση μήτης παρίθμημα 187 των 22 απόφαρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρης Κοινοφωνής Επιχείρης Καβάλασ. Είμαστε σύμφωνοι. Είμαστε σύμφωνοι. Εγκρίνεται ομόφωνα το δεύτερο θέμα. Τρίτο θέμα έγκριση παρίθμημα 153 των 22 απόφαρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοτική Κοινολική Αλληλική Προσχολική Αγωγή Καβάλασ με θέμα έγκριση 10 της 1 της αναμόρφωσης του Υπολογισμού Οικονομικού έτους 2022. Είμαστε σύμφωνοι με το τρίτο θέμα. Εγκρίνεται ομόφωνα. Τέταρτο θέμα έγκριση σύνταξης. Θέμα σύνταξη έκθεσης και του Ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης του έτους 2021. Το λόγο στον κύριο Τσέμπα. Καλησπέρα σας. Επιγραμμανικά μου θα πω ότι όσον αφορά τα στοιχεία του Ισολογισμού και των αποτελεσμάτων ότι το 2021 έκλεισε με έσοδα στα 31.385.000 περίπου. Με έσοδα 29.180.000 για το 21. Αυτό η διαφορά αυτή μας οδηγεί σε ένα πλαιόνασμα της τάξης των 2.204.953 ευρώ το οποίο προσθέτει σε πλαιόνασμα του Δήμου. Τα λογιστικά πλέον να σας πω τέτοια για να μην νομίζουμε ότι είναι μετρητά αυτά, τα ρευστώ. Η διαφορά αυτή στο πλαιόνασμα, το μεγάλο πλαιόνασμα που παρουσιάζεται έχω να πω ότι είναι βασικά η μετατροπή των προβλέψεων που υπήρχαν στον Ισολογισμό στο κομμάτι του παθητικού όσον αφορά την κοινοπραξία δέπος η οποία έκλεισε τελικά αυτή η εκαθάριση της δέπος με μηθενικό πρόσιμο δηλαδή ο Δήμος δεν είχε να πληρώσει κάτι άρα τα 2.379.000 που ήταν σεισορρευμένες προβλέψεις στον Ισολογισμό για πιθανή κάλυψης ζημίας για την κοινοπραξία μετατρέπονται αυτομάτως σε έσοδα με βάση τις λογιστικές αρχές πράγμα που μας οδήγησε σε ένα πλαιόνασμα της τάξης των 2.204.000 ευρώ. Και μια άλλη παρατήρηση να κάνω όσον αφορά με τα δάνεια των τραπεζών τα οποία φαίνονταν ξημένα κατά 450.000 ευρώ περίπου σε σχέση με το 2020 δεν προέρχονται αυτά τα χρήματα, οι 450.000 περίπου από κάποιο δάνειο που πήρε ο Δήμος Καβάλος στα τομείο Παραγραφικό και Δανείων αλλά από τη μετατροπή του Φιλόδημος 2 το οποίο πληρώνεται όμως από το πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων ζητήθηκε από την Αθήνα να εμφανίζονται σαν δάνεια και όχι σαν επιχορηγήσεις. Έτσι λοιπόν αναγκαστήκαμε να μεταβούμε σε αυτή την λογιστική τακτοποίηση και το κομμάτι εκεί ούτε Φιλόδημου το οποίο όπως επαναλαμβάνω πληρώνεται από το πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων και όχι από τον Δήμο Καβάλας εμφανίζεται σαν δανειακή υποχρέωση ενώ καμονικά δεν είναι. Κατά τα άλλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι τα ίδια σχεδόν με το 2020 πληροφοριακά να πω μόνο ότι εάν δεν υπήρχε το μεγάλο αυτό κομμάτι του εισόδου που ήρθε από τη διάλεση της κεντροπραξίας ο ισολογισμός σε σχέση με το 2021 με το 2020 θα έχει μια διαφορά γύρω σε 150.000-190.000 περίπου ελιματικώς. Δηλαδή είμαστε σε ένα καλό επίπεδο έχουμε μια πολύ καλή ισορροπία μεταξύ εισόδων και εξόδων. Ευχαριστώ πολύ. Και εμείς σας ευχαριστούμε. Είμαστε σύμφωνοι με το σχέδιο ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης. Πρόεδρε. Παρακαλώ. Πρόεδρε ακούγομαι. Ακούγεστε. Με συγχωρείς λίγο επειδή χάθηκε το σήμα. Στο δεύτερο θέμα εγώ θα είμαι αρνητικός. Σ' αυτό συμφωνώ. Εννοείται δεύτερο θέμα μισό λεπτάκι λίγο. Μ' ακούτε τώρα. Έγκριση της αύξησης χρηματοδότησης αιτής του προγράμματος. Για τη δημοφέρεια αναφέρεστε. Ναι. Ναι, ναι, ναι. Εντάξει. Ευχαριστώ. Πέμπτο θέμα. Εκοστή αναμόρφωσης προποληθμού Δήμο Καβάλας Οικονομικού Έτους 2022. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές μέσα στην αναμόρφωση που αφορούν κυρίως τεχνικό πρόγραμμα. Ενισχύουμε κάποιους κωδικούς και ουξιαρχικά παίρνουμε χρήματα από κάποιους άλλους. Όπως για παράδειγμα βελτιώσεις οριζόδιας κατακόλυψης μας δημοκαβάλας. Και κατασκευή ραμπών και χώρων γυνείς. Και με τα χρήματα αισχύουμε κάποιους άλλους κωδικούς προκειμένου να γίνουν αυτές οι απαραίτητες αλλαγές στο τεχνικό πρόγραμμα. Είμαστε σύμφωνοι με την εικοστή αναμόρφωση. Ομόφωνα λοιπόν και το πέμπτο θέμα. Έξιδικευση πίστοσης για την καταβολή χρημάτων βοηθημάτων σε άπορους. Ομόφωνα και το έβδομο θέμα. Έγκριση γεννόμενος δαπανών πυροθυσσών από την πάγια προκαταβολή αφορά αντικεινότητα κρινίδων. Ομόφωνα το έβδομο θέμα. Όγδο θέμα. Έγκριση γεννόμενος δαπανών πυροθυσσών από την πάγια προκαταβολή κοινότητα λιμιών. Ομόφωνα το όγδο θέμα. Ένα το θέμα. Έγκριση γεννόμενος δαπανών πυροθυσσών από την πάγια προκαταβολή κοινότητα φιλίππον. Ομόφωνα το ένα το θέμα. Δέκα το θέμα. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα διπλότυπο ποσό 100,32 που αφορά τάπα κοινήτου στο παλιό, το παραπάνω ποσό που αναβεβαιώθηκε εκπαραδομής για δεύτερη φορά και έτσι ζητούμε την διόρθωση του λάθος και τη διαγραφή της οφειλής. Είμαστε σύμφωνοι με το δέκα το θέμα. Εγκρίνεται ομόφωνα. Εντέκατο θέμα. Έγκριση πρακτικού κατακύρωσης της φανερής πληροδοτικής και προφορικής δημοπρασίας για την εκμίσωση του δημοτικού περιπτέρου επί της οδού Σοφουκλίπ Βενιζέλλου 70. Μισθώθηκε το ακίνητο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Αν είμαστε σύμφωνοι. Εγκρίνεται ομόφωνα λοιπόν και το εντέκατο θέμα. Δωδέκατο θέμα, πρωμήθιας τροφήμων και ειδών βασικής ηλικίας συνδρομής στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος επιστηστικής και βασικής ηλικίας συνδρομής στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθας προς τους απόρους, τεβά, περιτροποποίησης του οικονομικού αντικειμένου συμβάσεων. Είμαστε σύμφωνοι. Ομόφωνα και το δέκατο θέμα. Δέκατο. Δέκατο τρίτο θέμα. Περιέκριση της διενέργειας με τη διεδικασία της απευθείας ανάθεσης του Τήματος 1, γραφική ύλη για τις ανάγκες του Δημοκαβάλλας Οικονομικό της 22 και του Τήματος 2, αναλώσιμα και εξειδικευμένα είδη για τις ανάγκες του Δημοκαβάλλας Οικονομικό της 22, της προμήθιας με τίτλο προμήθια γραφικής ύλης και αναλώσιμων ειδών μηχανογράφησης φωτοτυπικών και φωτοτυπικού χαρτιού. Σύμφωνα με το άρθρο 6, παράγραφος 10 του 44, 12 του 16. Σύμφωνε με το 13ο θέμα. Ομόφωνα το 13ο θέμα. 14ο. Ορισμός μελών επιτροπών διενέργειας αξιολόγησης και παραλάβειες σύμφωνα με τις γιατάξεις του άρθρου 82 του 3852 του 2010 και της τροποποίησης αυτού. Τα μέλη λοιπόν αυτά είναι, ερωτάει ο κύριος οι αποδίδες τι είναι τα μέλη. Ας σας δώσω την κατάσταση να διαβάσετε γιατί είναι αρκετά τα μέλη να μην τα ξέρω. Είναι 45 ονόμαδες. Ομόφωνο από το 14ο θέμα. 15ο θέμα. Έγκριση πρακτικού 1 για την ανακήρυξη, μειοδότη και την ανάθεση μας και σύμβαση για το έργο ασφαλτοστρώσης συμμετοστρώσης οδεοσύμμασης δημοτικής ενότησης Φιλίππουν 2020-2023. Είμαστε σύμφωνοι με το πρακτικό 1. Ομόφωνο από το 15ο θέμα. 16ο θέμα. Έγκριση πρακτικού 1 αξιολόγησης προσφορών και δηλογητικών συμμετοχής στο διαγωνισμό επέκταση δικτύων οδικού φωτισμού και συντήρηση δικτύων φωτισμού Δήμου Καβάλας 2020. Ομόφωνα και το πρακτικό 1 στο 16ο θέμα. 17ο θέμα. Έγκριση κίνησης οχήματος εκτός έδρα στο Τσόπυρο Ξάνθης για το 1ο του 2023. Εγκρίνεται λοιπόν η κίνηση του οχήματος. Ομόφωνο το 17ο θέμα. 18ο. Αποδοχή δωρεάς πουλόβερ της κυρίας Κετσικοπούλου. Για λόγω κυρία γνωστοποιεί την πρόθεσή της για να δορήσει στο Δήμα Καβάλας για τις ανάγκες της χρυσής καθαριότητας πουλόβερ χακί χρώματος 100 τεμάχια περίπου. Είμαστε σύμφωνοι? Ομόφωνο το 18ο θέμα. 19ο. Έγκριση μετακίνησης και αποδημίωσης τα επανόν μετάβαση του Δημάρκου στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχει στο ετήσο συνέδρους βιώσιμους πόλους με θέμα η πρόκληση της συνεργειακής κρίσης ευκαιρίας για τους δήμους από τις 14, 15, 12 και 22. Ομόφωνο το 19ο θέμα. 20ο θέμα. Εξέταση της υποβληθήσεις προς το δήμο μας 31-184 του 2022. Συμβασμού της Εντερώνυσης Μεστηρίας με την υπονομία Φερχάτοβου Παναγιώτης και ΣΕΕΤΙΣΟΝ που εδρεύει στο Φαλκαιρό Καβάλας και εκπροσωπείται νόμα ενόψει της υποετούσης των ενόπιων των Ελληνοδικείου Καβάλας από το 21-22 αγωγής της διαδικασίας μικροδιαφορών σε βάρος του δίου μας προς δεσμεία κατάθεσης αιτήματος έως το 29-12-22. Αποδεχόμαστε το συμβιβασμό και εξοδοτούμε τον Δήμαρχο Καβάλας ως αρμόδιος για να συντάξει και να υπογράφει στον πρακτικό. Ομόφωνα το 21ο θέμα, παροχή γρομωδότησης, περιασχήσεως ή μη εφαίσθητος κατά τις 609 του που είσαι υποφάσιος του Μονομόλου Πρωτοδιοθυνών εκδοθήσεις, επιασκευήσης κατ' ο δίου μας εργατικής αγωγής περιουσιακών διαφορών με αντικείμενο την μυσολογική κατάσταση εν αγουσσών σε κλιμάκια ανάλογα με τη συλλογική υπερηκτηρία τους και την καταβολή της διαφοράς των αποδοχών. Σύμφωνα με την γρομωδότηση γρομωδοτούν υπέρ της μη άσχησης του ένδικου μέσους της ΦΕΣΟΣ κατά τις 7 αποφάσεως του Μονομόλου Πρωτοδιοθυνών ταυτόχρονης διά αποδοχής της από 12 και κατά του 22 δηλώσεως της Δικαιωρικής Εταιρείας που αναφέρθησα παρακάτω. Ομόχαρα λοιπόν και το 21ο θέμα. Σας ευχαριστούμε στις συνάντητες. Καλό μεσημέρι. Υπότιτλοι AUTHORWAVE