Με νερό από τον Πηνειό τροφοδοτείται η Κάρλα (Chrysostomos Bakouras, 2014)
: - Μουσικά παρα Berlin- Σήμερα ξεκινάμε την διαδικασία πλήρωσης της λίμνης Κάρλας. Νερό από τον ποινιό, περίπου 800.000 κλμ ημερησίως, θα διοχητεύονται μέσω της λίμνης Κάρλας. Πρέπει να μπει νερό στην Κάρλα, ήδη οι στάθμοι είναι πολύ χαμηλά στην Κάρλα. Έχουμε τα προβλήματά μας στην Κάρλα με τις διαδικασίες εκείνες που βρίσκονται στη διαδικασία, μάλλον, της αυτοκίνησης. Αλλά αυτή τη στιγμή θα βάλουμε την φυσική ροή μέσα στην Κάρλα, θα κλείσει το θυρό φράγμα το οποίο πηγαίνει στον παγασιτικό το νερό. Από εδώ μέχρι την Κάρλα χρειάζονται δύο μέρες να φτάσει το νερό, είναι περίπου 35 χιλιόμετρα. Πρέπει να μπει νερό στην Κάρλα, γιατί σιγά σιγά πρέπει να αρχίζει να γεμίζει η Κάρλα. Ακόμη η δικαιοδοσία δεν έχει έρθει στην αιρετή περιφέρεια, περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να γίνει και το πρωτόκονο παράδοση παραλαβής, αλλά εν τούτοις πρέπει να προηγηθούμε, να λάβουμε τα μέτρα μας, ούτως ώστε να μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον, σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ, με τον Γιώργο Τολαδόπουλο, αλλά και με την αρμόδια επηρεσία σήμερα που εδρεύει στην Καρδίτσα και με το Υπουργείο συνεργαστήκαμε. Βάζουμε νερό. Αυτό είναι μία σημαντικό διότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ νερό στον ποινιό, το νερό αυτό πήγαινε χαμένο στη θάλασσα. Πραγματικά σήμερα μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που απογκράζονται την ανησυχία όλων των πολιτών, που συμμερίζονται την αγωνία των αγροτών και βέβαια λειτουργούν με κόδες καπηξίδαια γονόμουνα και κριτερίου την οφειλημότητα και την χρησιμότητα. Οι φωνές μας όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχαν στόχο, θα έλεγα, την κεντρική εξουσία. Οι άνθρωποι που σας είπα προηγουμένως είναι άνθρωποι που είναι στην περιφέρεια, με πρώτο τον αγοραστό, τον περιφερειάρχη, που χωρίς καν να φτάσουμε εκεί, χωρίς να έχει τη δικαιοδοσία του που όλοι τις τρύξαμε για να λειτουργήσει σωστό όλο το σύνολο των έργων τους. Παίρνετε την πρωτοβουλία μέσα σε δυο μέρες, έκανε τις κατάλληλες και τις απαραίτητες συνονοήσεις και σήμερα έχουμε, όχι την ευτυχία, το αυτονόητο να κάνουμε πράξη την υποχρέωση των καθήκων, το νερό που πάει στη θάλασσα δηλαδή, σε μια ξερή χρονιά, βλέπετε ότι δεν έχουμε βρουχές, μπήκε μπροστά ο αγοραστός και λέει με δικιά μου ευθύνη, με πλήρη σοβαρότητα, με την ανάλογη θα έλεγα πρακτική πολιτική παρουσία, επί της ουσίας πάτσει το κουμπί και μπαίνει το νερό στην κάλλα. Αυτό σημαίνει καταρχάς. Όλο το δίκτυο, σας είπε η διαδρομή είναι 35 χιλιόμετρα, αλλά παράλληλα 45.000 μέτρα δίκτυο θα εμπλουτιστεί. Θα βάλουμε στην κάλλα νερό και δεν θα συμβεί το φαινόμενο, δεν ήταν κινδυνολογιό, όταν είπα θα δούμε το Σεπτέμβρη τα βατράκια ανάποδα και θα συντηρήσουμε και την Πανίδα και τη Χλωρίδα. Εάν λέμε ότι ένα έργο είναι κατεξυπημπεριβαλλογικό και οικολογικό, πρέπει να το τροφοδοτούμε, πρέπει να το στηρίζουμε και να το υποστηρίζουμε. Σίγουρα θα μειωθεί το κόστος άρδευσης για τους ανθρώπους του καλοκαιριού. Είναι πολύ σημαντικό δηλαδή να μην βάζουμε τα αρχαία δηλουστάσια πριν 50 χρόνια και να βάζουμε τα σύγχρονα και νουριά που έγιναν το 9 με δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ από την τσέπη του ελληνικού λαού. Αυτό είναι πολιτική, αυτό είναι χρήση, αυτό είναι ωφελημότητα, αυτό είναι παραγωγή.