Ενημέρωση πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου / Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου Καλό μεσημέρι. Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης -που βρίσκεται από την Τρίτη στη Νέα Υόρκη- θα μιλήσει αύριο στη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.. Θα αναδείξει το ρόλο της Πατρίδας […] - Σπύρος Λουκόπουλος (Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, 2022)
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου Καλό μεσημέρι. Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης -που βρίσκεται από την Τρίτη στη Νέα Υόρκη- θα μιλήσει αύριο στη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.. Θα αναδείξει το ρόλο της Πατρίδας […]: Καλό μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από την τρίτη στη νέα υόρκη όπως είναι γνωστό θα μιλήσει αύριο στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα αναδείξει τον ρόλο της πατρίδας μας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και στις αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας όπως γνωρίζετε μιλώντας χθες στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσαν προς τιμήν του πρωθυπουργού οι ομογενείς της νέας υόρκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρυξε ότι Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί bullying από τους επιθετικούς γείτονες μας και τι προκλήσεις απέναντι στην κυριαρχία της ελλάδος είναι εντελώς απαράδεκτες την ίδια στιγμή σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg έδωσε μια πρώτη απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο υπογραμμίζοντας ότι οι συζητήσεις κυριαρχίας ένα συμμάχου στο νότο είναι προφανώς απαράδεκτοι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και ουσιαστικά δείχνει ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε Δυτική συμμαχία με τους ως γνωρίζουμε Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη νέα υόρκη έχει σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες ενώ χθες στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος ο μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην ομάδα υψηλού επιπέδου της γενικής συνέλευσης του οργανισμού ηνωμένων εθνών Πρωθυπουργός είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο κυβέρνηση όπως πολλές φορές έχουμε καταστήσει σαφές και επανειλημμένα έχει τονίσει ο υπουργός θα συνεχίσει τη στήριξη των νοικοκυριών των επιχειρήσεων των αγροτών για όσο διαρκεί η κρίση έχουμε το σχέδιο και συνεχώς βρίσκουμε και δημιουργούμε και καινούργιες δυνατότητες χρηματοδότησης εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή πορεία της ελληνικής οικονομίας η στήριξη που παρέχεται αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα αφορά το φυσικό αέριο αφορά το επίδομα θέρμανσης ειδικότερα για τη στήριξη των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας η κυβέρνηση θα διαθέσει τον οκτώβριο συνολικά 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ από τα οποία το δισεκατομμύρια προέρχεται από την ανάκτηση των πεσόντων των εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής και τα 100000000 του κρατικού προϋπολογισμού υπογραμμίζεται ότι μόνιμος μηχανισμός ανάκτησης περισσότερο που έχουμε καθιερώσει από τις εταιρείες στην κύπρο η παραγωγής έχει ήδη αποδώσει μόλις δυόμισι μήνες 2000000000 ευρώ στήριξη έναντι των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα θα συνεχιστεί για όλους και τον οκτώβριο παράλληλα όμως εφαρμοστούν κίνητρα για την μείωση των καταναλώσεων καθώς εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί εθνική αναγκαιότητα τόσο για λόγους οικονομικούς όσο και για λόγους περιβαλλοντικούς δημιουργούνται για το σκοπό αυτό τρεις κλίμακες επιδοτήσεων για τους οικιακούς καταναλωτές σε όλες τις παροχές κυρίας και μη κύριας κατοικίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξάρτητους παρόχους ειδικότερα για μηνιαίας κατανάλωσης στους 500 κιλοβατώρες δηλαδή για το 90% των νοικοκυριών απορροφάται το 90% της αξίας για μηνιαία κατανάλωση από 500 σημεία μέχρι 1000 κιλοβατώρες απορροφάται το 80% της αύξησης αν όμως ένα νοικοκυριό μείωση κατά 15% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη μέση ημερήσια κατανάλωσή τους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι τότε η επιδότηση του θα αυξάνεται κατά 50 ευρώ τη μεγαβατώρα για μηνιαία κατανάλωση πάνω από τις 1001 κιλοβατώρες μόλις δηλαδή για το 200 των νοικοκυριών απορροφάται το 70% της αύξησης και σ'αυτή την περίπτωση ισχύει ότι θα έχουμε παραπάνω επιδότηση 50 ευρώ τη μεγαβατώρα αν έχουμε μείωση κατά 15 10 από τις μέσης ημερήσιας κατανάλωσης στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο δεν αλλάζει τίποτα απορροφάται το 100% της αύξησης για το μήνα Οκτώβριο για τους μη οικιακούς καταναλωτές με παροχή ισχύος 35 κιλοβάτ η επιδότηση στις πρώτες 2000 κιλοβατώρες τον οκτώβριο ανέρχεται στα 398 ευρώ ανά μεγαβατώρα απορροφώντας το 12ο ψάξεις από κει και πάνω για όσους ξεπερνούν της 2000 κιλοβατώρες και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής μέσης και υψηλής τάσης η επιδότηση ανέρχεται σε 230 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τους αγρότες η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 336 ευρώ τη μεγαβατώρα ενώ σημαντική ελάφρυνση θα υπάρξει και σε ότι αφορά τις αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου για εκατοντάδες 1000 συμπολίτες μας που έκαναν αυτή την επιλογή στο φυσικό αέριο έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά και θα επιβαρυνθούν πολύ το επόμενο διάστημα Γι' αυτό λοιπόν δε μπορεί σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μια οριζόντια επιδότηση που θα ανέλθει στα 90 ευρώ ανά θερμίδα μεγαβατώρα για όλους και ακούστηκαν καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης με τον τρόπο αυτό θα απορροφηθεί το 50% της αύξησης το μέτρο αυτό αφορά σε περίπου 700000 δικαιούχους καταναλωτές ανεξαρτήτως πάλι εισοδήματος είμαι για τις κατοικίες και παροχή επιδότηση του φυσικού αερίου από την κυβέρνηση σε όλους τους εμπορικούς καταναλωτές και τη βιομηχανία ανεξάρτητους μεγέθους τζίρου και αριθμού εργαζομένων για τον οκτώβριο θα φτάσει τα 40 ευρώ αναδρομική μεγαβατώρα με στόχο την στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας και για την ενεργειακή θωράκιση της χώρας εισάγεται τέλους ύψους 10 ευρώ αναδρομική μεγαβατώρα τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής για τις ποσότητες φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας και τα έσοδα αυτά από το τέλος που μόλις περιγράψαμε θα κατευθύνονται στο Ταμείο κυριακής μετάβασης την ίδια στιγμή σε στοιχεία του ινστιτούτου Bruegel που δημοσιεύθηκαν χθες το πρακτορείο Bloomberg γκρεμίζονται τα ασύστολα ψεύδη της αντιπολίτευσης αλλά και του κου Τσίπρα για δήθεν υστέρηση της χώρας μας σε ότι αφορά τη στήριξη των νοικοκυριών και της κοινωνίας έναντι των διαρκών ανατιμήσεων για δήθεν ανοχή στην αισχροκέρδεια όπως λένε των παραγωγών ενέργειας επισημαίνω ότι σύμφωνα με βάση τα στοιχεία του Ινστιτούτου χώρα μας κατατάσσεται σταθερά εδώ και καιρό στην κορυφή των κρατών υποστηρίζουν περισσότερο και αποτελεσματικότερα την κοινωνία και τους πολίτες τους η Ελλάδα όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία αυτά παραμένει στις κορυφαίες θέσεις σε μέτρα στήριξης είναι δεύτερη ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. έχουν δαπανήσει 3,72% του ΑΕΠ για μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν αφενός μεν την ευαισθησία της κυβέρνησης αφετέρου δε αναδεικνύουν την αναξιοπιστία της αντιπολίτευσης παρεπιπτόντως θα ήταν χρήσιμο δεχόμενος για το συριζα την αξιωματική αντιπολίτευση και όποιον άλλον πριν εκδίδει τις καθημερινές του ανακοινώσεις για δήθεν επιδότηση της αισχροκέρδειας να ανατρέχει στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας όπου ανακοινώνονται κάθε μέρα παραλαμβάνονται κοινοτική κάθε μέρα τα έσοδα που αναρτώνται από τους παραγωγούς ανά κατηγορία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του μηχανισμού που έχουμε θεσπίσει για να επιστρέψουν πίσω επιδότηση τους οικιακούς καταναλωτές δεσμεύθηκαν ότι θα συνεχισθεί η οριζόντια στήριξη τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους και τηρούμε τις δεσμεύσεις μας είπαμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε γιάννη έχει μιντιακή ακρίβεια για τους έλληνες καταναλωτές μικρότερες συνέπειες από ότι για τους περισσότερους λαούς της Ευρώπης και τηρούν επίσης τη δέσμευση και την υπόσχεσή μας έχουμε τώρα ένα άλλο παραπλήσιο κεφάλαιο θεσπίστηκαν μέτρα ενίσχυσης της κοινωνίας που εξήγγειλε Πρωθυπουργός τι δείχνουν τα στοιχεία οι Θεσσαλονικείς σημειώνονται ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή τροπολογία με την οποία μπαίνει από την 1η Ιανουαρίου 2023 οριστικό τέλος στην εισφορά αλληλεγγύης για όλους καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους θεσπίζονται επιπλέον τρεις από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ Συγκεκριμένα όπως προηγουμένως οριστική κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου του 2023 απαλλάσσονται δηλαδή από την εισφορά αλληλεγγύης εκτός από τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι καθώς και όσοι αποκτούν από φέτος εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα ακίνητη και μερίσματα που θα δηλωθούν με τη φορολογική δήλωση του 2023 δεύτερον έχουμε άμεση αύξηση του φοιτητικού επιδόματος από τα 1000 στα 1500 ευρώ και στα 2000 ευρώ για εκείνους που συγκατοικούν η αύξηση αυτή θα ισχύει αναδρομικά καθώς θα καταβληθεί το θερμό φθινόπωρο για το ακαδημαϊκό έτος 2021 2022 σημειώνω ότι το στεγαστικό αυτό επίδομα χορηγείται και σε όσους φοιτούν σε όσους θα καταρτίζονται στα ΙΕΚ στα δημόσια τρίτον έχουμε τη μείωση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20 λεπτά το λίτρο στην αντλία από τις 15 Οκτωβρίου ως τις 31 δεκεμβρίου με πρόβλεψη για επέκταση αυτού του μέτρου αν χρειαστεί εάν υπολογιστεί και ΦΠΑ το τίμιος θα φτάσει περίπου 25 λεπτά το λίτρο και τέταρτον έχουμε την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής του τέλους είπε ότι επιτηδευματίες για το φορολογικό έτος 2022 για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος από την ημερομηνία αίτησης για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε έτη από την ημερομηνία της πλοίων και ένταξης στο κανονικό καθεστώς του ΦΠΑ καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται ελαστικά σκάφη για 12 μήνες εξαιρούνται επίσης φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα νομικά πρόσωπα που αυξάνουν σε σχέση με το προηγούμενο φορολογικό έτος το συνολικό χρόνο απασχόλησης των εργαζομένων των εργαζομένων τους σε σχέση με αυτούς που εργάζονται με πλήρη απασχόληση έχουμε δεσμευθεί και έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν ισχυρή πολιτική βούληση τεχνογνωσία κυρίως σαφές εφαρμοστικού σχέδιο έτσι ώστε όσα εξήγγειλε Πρωθυπουργός στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα ανακουφίζοντας τους πολίτες και τις επιχειρήσεις θέλω κλείνοντας να αναφερθώ στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της τουρκίας αλλά και στην παρουσία του Τούρκου προέδρου στη νέα υόρκη ο Ερντογάν σε μια απαράδεκτη κίνηση πολιτικού καιροσκοπισμού επιχείρησε να αξιοποιήσει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ ως τμήμα μιας ώρας φαίη τίμιους και όχημα χυδαίας προπαγάνδας με ανυπόστατους ισχυρισμούς και απαράδεκτες κρίσεις εις βάρος της Ελλάδος που δεν συνάδουν με σκοπούς και με τις αρχές του οργανισμού ηνωμένων εθνών θυμίζω ότι οργανισμός ηνωμένων εθνών θεμελιώθηκε την επαύριο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ακριβώς για να μην επιτρέψει στην ανθρωπότητα να ξανατρέξει ξανά κατρακύλησε στη βαρβαρότητα και στην ωμή βία ο ΟΗΕ θέσπισε την οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να μην ξαναζήσουμε τέτοιου είδους τραγωδίες προφανώς χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος για να χρησιμοποιεί κάποιος στο βήμα του ΟΗΕ όταν είναι ηγέτης μιας χώρας που επιδίδεται συστηματικά στην παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας η Τουρκία του Ερντογάν έχει απομακρυνθεί με επιλογή της απ το δυτικό πολιτισμικό και στημένο και είναι πια εκτός πλαισίου του διεθνούς δικαίου και όσο το γάντι οφείλει να γνωρίζει ότι για να μπορείς να επικαλείσαι κάτι που όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο πρέπει πρώτα να το σέβεσαι και το τήρησε πρακτορείου για παράδειγμα η Τουρκία οφείλει να απαντήσει γιατί παραβιάζει συμφωνίες που η ίδια έχει υπογράψει και εργαλείο για τους μετανάστες όταν τους καλεί τα τελευταία δύο χρόνια δημόσια σχεδόν να περάσουν και τους ενθαρρύνει να περάσουν τα ελληνικά σύνορα να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και από Προχωρήστε να προχωρήσουν προς την Ευρώπη οφείλει να απαντήσει για το τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην κωνσταντινούπολη που κάποτε ήταν ακμάζουσα και αριθμούσε πάνω από 100000 ανθρώπους και σήμερα είναι μόλις 5000 άνθρωποι οφείλει να απαντήσει για τις γενοκτονίες για τις εισβολές σε γειτονικές χώρες για την παράνομη κατοχή μέρους της Κύπρου για το καλό μέλι απέναντι στην Ελλάδα για τις αγορές απειλές από θεσμικούς παράγοντες έναντι της χώρας μας η Ελλάδα αντιθέτως σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ένα φιλελεύθερο και δημοκρατικό κράτος που δίνει άσυλο στους κατατρεγμένους που προστατεύει κάθε μειονότητα που δεν απειλεί κανέναν που έχει το σεβασμό και την εκτίμηση όλη της Δημοκρατικής και πολιτισμένης οικουμένης και σε όλη την ιστορική της διαδρομή στέκεται ανυποχώρητοι απέναντι στην αδικία ο κος Ερντογάν και συνοδοιπόροι του οφείλουν να κατανοήσουν ότι Ελλάδα δεν τρομοκρατείται δεν εκφοβίζει είτε και κυρίως δεν αμαυρώνει είτε από μυθεύματα και χυδαία προπαγάνδα η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει εσαεί το προπύργιο ως θεματοφύλακας του ελεύθερου κόσμου και από την άλλη οι έλληνες έχουμε διδάξει την ανθρωπότητα ότι είναι έμμεση ακολουθεί την βρει κάθε φορά θύελλες πολίτες γνωρίζουν ότι αμυντικά και διπλωματικά η κυβέρνηση έχει οχυρώσει την Ελλάδα ώστε κανείς να μην διανοηθεί να επιχειρήσει το παραμικρό εις βάρος μας παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα είμαστε ψύχραιμοι είμαστε σε διαρκή εγρήγορση έχοντας στην πίστη ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά επωφελούς και επωφελούς και της ελλάδας αλλά και της περιοχής μας γενικότερα η ομιλία του κυρίου Ερντογάν αλλά και οι χαλκευμένες εδώ και πολύ καιρό κατηγορίες από διάφορους σε βάρος της χώρας μας είμαι βέβαιος ότι θα αφυπνίσει σανίδι και θα επαναφέρουν στην πραγματικότητα όσους και όσες επιχείρησαν το τελευταίο διάστημα υιοθετώντας την κίβδηλη προπαγάνδα αλλότριων δυνάμεων να βλάψουν την πατρίδα στο πρόσωπο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού οι πολίτες και ιστορία απαιτούν από όλους μας αρραγές εθνικό μέτωπο σε ότι αφορά τις προκλήσεις της απέναντι πλευράς οτιδήποτε άλλο δε δικαιολογείται η χώρα ενωμένη αποφασιστική και ανυποχώρητη σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα όφειλα δίνει τις απαντήσεις όπου πρέπει όπως πρέπει την κατάλληλη στιγμή περίοδο πολλοί παρακολουθούν τις κύριε εκπρόσωπε ήθελα να σας ρωτήσω αν η κυβέρνηση έχει υπόψη της κάποιο σχέδιο για οργανωμένη προώθηση μεταναστών στον έβρο και αν αυτό γίνεται από τις επίσημες τουρκικές αρχές όπως για παράδειγμα στο στόχο Στρατοχωροφυλακής τάξη αυτό που αντιμετωπίζουμε συνεχώς το τελευταίο διάστημα είναι απόπειρα χιλίων χιλίων πεντακοσίων προσφύγων μεταναστών να περάσουν προς τα ελληνικά σύνορα όλο το τελευταίο διάστημα και στο Αιγαίο και στον έβρο πάνω από 155000 απ' την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα πάνω από 155000 άνθρωποι επιχείρησαν να μπουν στη χώρα μας πλέον τους αριθμούς για να έχουμε την ένδειξη μιας τάξης μεγέθους μόνο στον έβρο ήταν γύρω στις 33 35000 ανθρώπους τελευταίους μήνες που επιχειρούν να μπουν στο ελληνικό έδαφος να παραβιάσουν τα σύνορα αντιμετωπίζουμε την κατάσταση αυτή είμαστε σε εγρήγορση και κάνουμε αυτό που πρέπει αυτό που απαιτείται για να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας πάντοτε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου πάντοτε στο πλαίσιο των κανόνων που διέπουν αυτού του είδους τη λειτουργία όπως έχουμε άλλωστε υποχρέωση από το σύνταγμα να φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας κύριε εκπρόσωπε επίσημο συριζα και ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν μετά την κατάθεση του Προέδρου Τσάβες εξεταστική επιτροπή πόσο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κύριε Κοντολέων έδωσε εντολή καταστροφής τονίζω το έδωσε εντολή βάσει των εικόνων και στις 21 ιουλίου σας υπενθυμίζω πως Συγκεκριμένα έπαιξε και σύγκληση της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας ενώ την ίδια ημέρα δικηγόρο του νίκο Ανδρουλάκη διαβίβασε την καταγγελία το Predator στην ανεξάρτητη αρχή θα ήθελαν σαν κυβέρνηση γνώριζε πως είχε δοθεί εντολή καταστροφής του αρχείου την ημέρα που συνεδριάζει επιτροπή θεσμών και διαφάνειας κι τι απαντάτε στον συριζα οποίος ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα του αρείου πάγου σε βάρος της γεύση κυρίας Βλάχου στο καταγράφουν ότι πρόκειται για μια διαδικασία που είναι απόρρητη άρα ότι σχολεία κάνουμε το κάνουμε με βάση αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις διαρροές και τις ανακοινώσεις των κομμάτων που βασίζονται σε αυτές τις διαρροές βλέποντας και διαβάζοντας το σύνολο των καιρών δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτά που περιγράφουν σε ανακοίνωσή τους τα κόμματα είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί μέσα στην επιτροπή αλλά αυτό δεν είναι δική μου δουλειά να το κρίνω εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι όπως προκύπτει και αυτό συμφωνούν όλοι από όσους έχουν περάσει έπνιξε στην επιτροπή παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις μπορούν να έχουν σε διάφορα ζητήματα είναι ότι ουδείς αμφισβητεί τη νομιμότητα της επίσημης θέσης ότι αφορά τη διαδικασία της τηλεφωνικής επικοινωνίας την δουλειά και όλα τα υπόλοιπα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία και στην Εξεταστική Επιτροπή βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης μετά και τις μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί εκεί και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ότι προβλέπεται και ότι απαιτείται προκειμένου να φτάσουμε σε συμπεράσματα στην υπόθεση αυτή μέσα στα πλαίσια των νόμων και του θεσμικού πλαισίου που ισχύει κύκλος καλό μεσημέρι έμεινε ο κ απάντηση Παρασκευή Πρωθυπουργός κάνει γιατί έτσι μειώσαμε στον Ταγίπ Ερντογάν και βεβαίως σε Α.Τ. εκείνους που Τούρκος πρόεδρος επικαλείται και Χαιρόμαστε πολύ με επιχειρήματα που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και που έχουν σύμμαχο την αλήθεια που με σύμμαχο την ιστορία και πότε κάτω τρως με την πραγματικότητα που βιώνουμε του αιγαίου τα τελευταία χρόνια ψυχή μα αποφασιστικά χωρίς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς όπως πάντοτε κυριαρχούν τα έξω κάνει στα διεθνή φόρα έτσι και τώρα θα δώσει τις δέουσες απαντήσεις στην προκλητικότητα και σαν πόστο τους χειρισμούς της απέναντι πλευράς εκπροσώπων μετά την Γαλλία και Γερμανία επανακρατικοποίηση εταιρείας ανεργίας μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε και εσείς σας θυμίζω άλλωστε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκείνος που σύστησε κάτοικοι εταιρεία ηλεκτρισμού διαπιστώνοντας ότι μόνο με τον κρατικό έλεγχο μπορούσε να υπάρξει σωστή καπιταλιστική ανάπτυξη κανείς θα πρέπει να μελετά πολύ σωστά τα μοντέλα ενέργειες και λειτουργίας των τριών σε κάθε χώρα με τις ιδιαιτερότητες που έχουν αυτό που η κυβέρνηση έχει πετύχει εδώ με τον τρόπο με τον οποίον με με τον μηχανισμό που εφαρμόζει σε ότι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια είναι η χώρα μας να παρέχει στους καταναλωτές την μεγαλύτερη από τις τρεις μεγαλύτερες στήριξη σε επίπεδο ευρωπαϊκής επιτροπής ανακτούμε χρήματα μέχρι τώρα δυόμισι δισεκατομμύρια από τα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία τα αποδίδουμε στα νοικοκυριά και μέχρι τέλος του έτους αναμένεται το ποσό αυτό να φτάσει τα 5000000000 ευρώ και ταυτόχρονα να έχουμε τη δυνατότητα να υπάρχει ένα διοικούν βασικός ενεργειακός παίκτης που έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και την κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία ήταν κολλημένο του συριζα και να μπορεί με την παρουσία του με την πολιτική της να συμμετέχει και να στηρίζει τους σχέδιο αυτό και ταυτόχρονα να κάνει και πολύ ουσιαστικές επενδύσεις σε μια σειρά από κρίσιμα κομμάτια όπως ας πούμε των ΑΠΕ που αυτή είναι η διέξοδος η οριστική ακόμα και να ξεπεράσουμε την κρίση και πρέπει να επενδύσει χώρα έτσι ώστε να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο μείγμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με προφανείς θετικούς με προφανείς θετικές συνέπειες και οικονομικές και περιβαλλοντικές και για τους καταναλωτές και την ελληνική κοινωνία υπενθυμίζω ότι οι μηχανισμού ως με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το θέμα της ενεργειακής ακρίβειας είναι αυτός που μας επιτρέπει να ανακτούμε υπερκέρδη όχι μόνο υπάρχει λοιπόν καμία επιδότηση ισχυρά κέρδη Ασωπός επιπόλαια οι ηθελημένα υποκριτικά διακηρύττουν συνεχώς ορισμένοι αντίθετα μας επιτρέπει να παρέχουμε μια πολύ ουσιαστική στήριξη στην ελληνική κοινωνία η οποία να φτάνει για το 90% των νοικοκυριών σε ότι αφορά τον οκτώβριο στην απορρόφηση του 9000 αυξήσουν χρόνια κυρίως μέτρα σας ρωτήσω εάν στην αυριανή του ομιλία Πρωθυπουργός σας άκουσα να λέτε πως κάτω τελευταίος O Ερντογάν στον ΟΗΕ ουσιαστικά πρέπει να αφυπνίσει και τους συμμάχους μας αυτό υπονοείς ήταν μεγάλο λάθος και θέλω να ρωτήσω εάν Πρωθυπουργός θα πάει ένα βήμα παραπέρα αύριο και θα ζητήσει μέτρα κατά της Τουρκίας π κυρώσεις η Ε.Ε. ή το εάν αυτό είναι εφικτό χάρη στο όλα τα ζητήματα που τίθενται εκεί που είναι το κατάλληλο τραπέζι συζήτησης για να τεθούν ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του αύριο θα αφιερώσει προφανώς περισσότερου χρόνου στα την Τουρκία και σχέσεων με την Τουρκία αυτό που αρχικά είχε προγραμματίσει μετά απ' αυτή την προκλητική παρουσία του Τούρκου προέδρου στο βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ μεταφέρει στη χυδαία προπαγάνδα που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας όλα τα υπόλοιπα συζητιούνται στα αρμόδια κατάλληλα διεθνή φόρα και σε ότι αφορά την να αίτηση περί αφύπνισης αυτή δεν απευθυνόταν μόνο στους συμμάχους και τους εταίρους μας οι οποίοι νομίζω την πόλη τους υποψιασμένοι για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της τουρκίας για τις συνεχείς προκλήσεις για την ταύτισή της με άλλες αναθεωρητικές δυνάμεις απευθύνεται και στο εξωτερικό σε ορισμένους πολύ επιπόλαια και πολύ εύκολα σε ευνοούν να υιοθετήσουν κατά καιρούς την τουρκική προπαγάνδα για να εξυπηρετήσουν το αφήγημα κριτικής και αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό είπατε ότι αύριο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στην Τουρκία τις κατάλληλες όπως και εσείς εδώ από αυτό το βήμα από τη στιγμή που υπάρχει παραβίασαν το δικαίωμα του κράτους δικαίου και γενικά οι κλιματικές πολιτικές Ερντογάν εντός συνόρων Παρ' όλα αυτά εσείς ακούσαμε τώρα να μιλάτε ουσιαστικά εντός των συνόρων απευθύνεστε για ταύτιση υιοθέτηση αυτής της ρητορικής έχουμε δει κατά καιρούς εκθέσεις όπως της OLAF να μιλάνε για ελληνικά πους Μπακς επιτροπές στην Ευρωβουλή να εξετάζουμε τις καταγγελίες ευρωβουλευτές των πράσινων λίγες ημέρες εδώ στην χώρα και διεθνείς οργανώσεις κάνουν σταματήσουν μήπως όσον αφορά τους εκτός ελλάδος οργανισμούς και συμμάχους χαρίζουμε συμμάχους στον Ερντογάν και εντός της χώρας όσον αφορά τα ελληνικά κόμματα απομονώνεται κυβέρνηση ένα αφήγημα που σέρνει τους αντίπαλους πολιτικούς δίπλα στον μυλωνά υπονοείται ότι έχουν έρθει δίπλα στο γείτονα πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης αυτό είναι δικό τους θέμα θα πρέπει να τους οδηγήσουν εγώ φαντάζομαι κάνοντας φτάσουμε μέχρι εκεί αλλά για να το λέτε κάτι θα έχετε αντιληφθεί αντίθετα πράγματα συμβαίνουν όπως είδαμε χαρακτηριστικά με την ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης τελευταίας που βγήκε η συγνώμη ήδη εκκρεμεί κυβερνητική οργάνωση που έλεγε ότι η 38 μετανάστες είναι σε ελληνικό έδαφος αυτό ήταν ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα πως και οι ΜΚΟ πολλές φορές πέφτουν θύματα της τουρκικής προπαγάνδας και ξεκινούν οι ζητιάνοι τα οποία δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα όντως υπάρχουν κατά καιρούς ερωτήσεις διάφοροι έχουν δημοσιεύσει απόψεις ήδη αναπτύσσουν διάφορα ζητήματα προσπαθούν να πείσουν τη διεθνή κοινή γνώμη και άλλους τη χώρα μας κάνει πους που Max υπήρχαν και διάφορα κατά καιρούς που λέγανε πως τον λέγανε το ελληνικό λιμενικό ξεπερνά τους έβαζε σε βάρκες αφού πρώτος κράταγε Απομονώστε τους ποινές δηλαδή διαφορά ανυπόστατα απαράδεκτα φαιδρά πράγματα έναντι της χώρας που δεν επουλώνονται πουθενά ένα πράμα νέο κάποιος να καταγγέλλει και να λέει ότι θέλει τη Δημοκρατία καθένας να καταγγέλλει και να λέει ότι θέλει ένα δεύτερο πράγμα είναι αν έχουν την παραμικρή σχέση με πραγματικότητα αυτά που λέει και η αλήθεια είναι ότι έρευνες που έχουν γίνει και από ελληνικές αρχές και άλλες έρευνες δεν έχουν αναδείξει σε τιποτα οτι αυτες οι χυδαίες και ανήθικες κατηγορίες σε βάρος της χώρας μας ότι περίπου συμπεριφέρεται ως εγκληματίας απέναντι σε ανθρώπους έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα κορυφαία απόδειξη η παραδοχή της ίδιας της μη κυβερνητικής οργάνωσης μετά και από τα στοιχεία που έδωσε και το ελληνικό υπουργείο ο ταραχής και κινητοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης που έσπευσε να ανασκευάσει αυτά που έλεγε στην αρχή το λέω για μια ακόμα φορά όπως έχω πει πάρα πολλές φορές η χώρα μας ασκεί μια αυστηρή αλλά απολύτως δίκαιη μεταναστευτική πολιτική έχει σώσει ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο έχει σώσει ανθρώπινες ζωές στον έβρο φυλάμε τα σύνορα μας δε θα επιτρέψουμε να γίνει ξέφραγο αμπέλι και δεν θα αφήνουμε αναπάντητη την προπαγάνδα που υιοθετείται η καλλιεργείται από διάφορες πλευρές η οποία είναι τελείως ανυπόστατη και Αττική σε ότι αφορά τη χώρα μας στο Bloomberg ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον χρόνο των εκλογών προς γιώργο προσδιορίζοντας αυτές την άνοιξη το καλοκαίρι του 23 με αφορμή όμως κύριε εκπρόσωπε της ραγδαίας εξέλιξης στον τουρκικό θέμα νωρίς αυτής πρόκλησης καθημερινά αντιμετωπίζει χώρα αλλά και βεβαίως και με τις εξελίξεις με τη μέρκελ στράτευσή του πούτιν στη ρωσία ο χρόνος των εκλογών είναι ένα θέμα το οποίο θα ξανά έβλεπε κυβέρνηση ούτως ώστε να το φέρει πιο κοντά όχι Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι με το εκλογικό χρόνο δεν κάνουμε παιχνίδια είναι σαφής εκλογικός ορίζοντας η χώρα έχει μια σταθερή κυβέρνηση με σαφή μια σαφή άποψη για τον προσανατολισμό της χώρας και όπως έχει αποδείξει με την ικανότητα να διαχειρίζεται με πολύ μεγάλη επάρκεια και αποτελεσματικότητα όλες τις κρίσεις που απορρέουν από την αστάθεια του διεθνούς περιβάλλοντος όπως αυτή που περιγράψατε και ήχος που έχανε αυτής σταθερότητας μόλις είπατε η κυβέρνηση τελικώς σκέπτεται η σκεπή εξετάζεται εξετάζει τυχόν σύμπραξη μετεκλογική με την ελληνική λύση στο δεν εξετάζει καθόλου να είναι πάρα πολύ σαφής και κατηγορηματικός στο ζήτημα αυτό για να συνεργαστεί στη συγκυβέρνηση με κάποιον πρέπει να έχει έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή σε θέματα αρχών αξιών και προγραμματικά τέτοιος κοινός παρονομαστής με τον κύριο Βελόπουλο δεν υπάρχει όπως χαρακτηριστικά ο π δε μπορεί και δε θα μπορούσε άλλωστε να υπάρξει όταν εμείς κοιτάμε προς τη δύση και αυτός τα ποσά ανατολή άρα να το ξεκαθαρίσουμε ούτε το σκέφτεται κυβέρνηση ούτε υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο έχοντας απάντησε αυτό για να μη θεωρηθεί ότι προσπαθούσα να αποφύγω την απάντηση θέλω να πω και κάτι άλλο δε θεωρούμε ποτέ μέσα στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης η νέα Δημοκρατία θα χρειαστεί κάποιο άλλο κόμμα για να σχηματίσει ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες θα καταθέσουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας έχουμε εμπιστοσύνη στην αξιολόγησή τους ότι αφορά την κρισιμότητα που απορριφθεί η χώρα η Ελλάδα της επόμενης μέρας με ένα σταθερό ουσιαστικό αποφασιστικό προσανατολισμού ξανασταθεί κόσμου και πιστεύουμε ότι οι έλληνες πολίτες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ξανά σχηματίσει με μια κυβέρνηση όπως αυτή που έχουμε δει τελευταία απ το 2019 μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάτι κάποια σημάδια στον ορίζοντα σήμερα που να δείχνει ότι μέσα στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν είναι κάτι που είναι απολύτως εφικτό κύριε εκπρόσωπε πριν από λίγο ο πρόεδρος του συριζα συναντήθηκε με εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ έκανε λόγο για επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση και μάλιστα επισήμανε ότι μέσα στο εννιάμηνο του 2022 έχουν γίνει με κάποιο 1000 διακοπές ρεύματος πώς απαντάτε σε αυτή την κριτική η κυβέρνηση απαντά με έργα στα λόγια και έργα είναι ότι με τη στήριξη που δίνουμε σε 6000000 νοικοκυριά ο κόσμος πληρώνει 90 94 τα 100 λιγότερο τις αυξήσεις που θα πλήρωνε αν δεν υπήρχε αυτό απαντάμε με έργα που δείχνουν τη χώρα μας είναι πολύ κάτω του μέσου όρου λιανική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη είναι αντιμετωπίζουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς εδώ είναι μια κρίση που έρχεται απέξω είναι μια κρίση πολύ πολύ οφείλεται στον πόλεμο που ξεκίνησε η ρωσία στην ουκρανία αλλά δεν έχουν αφήσει κανέναν μόνο του δεν έχουν αφήσει κανέναν αβοήθητο έχουμε το πιο γενναιόδωρο πρόγραμμα στήριξης για την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια σε όλη την Ευρώπη είμαστε εδώ στις δύο τρεις μεγαλύτερες θέσεις θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή στηρίζουμε οριζόντια όλους μέχρι να περάσουμε από τις συμπληγάδες διακοπές ρεύματος πάντοτε είχαμε στη χώρα πάντοτε εξαντλείται κάθε δυνατότητα που υπάρχει για να μη μένει κανείς χωρίς ρεύμα άλλωστε τα στοιχεία πριν από λίγο καιρό συγκριτικά αλλά νομίζω και τότε θα έχει αλλάξει είναι ότι διακοπές ρεύματος που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια χωρίς κρίση στην ηλεκτρική ενέργεια ήταν πολύ παραπάνω από αυτό που έχουμε τώρα εκπρόσωπε αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και αυριανοί απάντηση του πρωθυπουργού στο στις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Αθήνα ψώνια από κει από κει και πέρα σχεδιάζει σκοπεύει η κυβέρνηση να πάρει αλλά κάποια θεσμική πρωτοβουλία της Ε.Ε. ώθησε τον 9ο απέναντι στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα σε κάθε σύνοδο υπουργών στην Ευρωπαϊκή ένωση και στο ΝΑΤΟ είτε αυτό αφορά τους υπουργούς εξωτερικών είτε είναι σύνοδοι κορυφής πάντοτε στην ατζέντα υπάρχει ενημέρωση από την ελληνική πλευρά προς τους εταίρους τους συμμάχους μας για όσα γίνονται στην περιοχή μας και για την προκλητικότητα της τουρκίας και συστηματική παραβίαση των κανόνων τον των διεθνών του διεθνούς δικαίου αλλά και των συνθηκών καλής γειτονίας που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ συμμαχούν μεταξύ χωρών που έτσι κι αλλιώς γεωγραφίες έχει καταδικάσει να ζουν μαζί και να πορεύονται μαζί σου όντας εκπρόσωποι χθες ημέρα απεργίας όπως τους συνδικαλιστές μειωμένη ευαισθησία και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο Νέου πλαισίου για τις απεργίες ο ασθενής όχι μόνο προϊόν στη χώρα όχι φοβόμαστε τίποτα αυτό που είπαμε είναι το εξής υπάρχει ένα νόμος ο οποίος πρέπει να εφαρμόζεται το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό προστατεύει το σύνταγμα είναι απολύτως σεβαστό προφανώς δεν συζητά κανείς οτιδήποτε άλλο από την άλλη υπάρχει ένα νόμος που πρέπει να εφαρμόζεται κυρίως σε ότι αφορά την παροχή ένα ελάχιστου επιπέδου υπηρεσιών όταν απεργούν προς τους πολίτες κάτι που θα μπορούσε να μετριάσει ενδεχομένως την ταλαιπωρία που πολίτες σαν χθες από κει και πέρα είναι δικαίωμα και επιλογή των συνδικαλιστικών ηγεσιών αξιοποιούν τόνου το δικαίωμα της απεργίας που έχουν για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των ανθρώπων που εκπροσωπούν ένα ζήτημα αυτό ένα δεύτερο ζήτημα είναι και οι ίδιοι να ζυγίζουν τις αποφάσεις τους με βάση το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον και με βάση το συμφέρον των εργαζομένων άλλωστε το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε χθες και που αποτέλεσε το αντικείμενο την αιτία της προκήρυξης της απεργίας επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι σε αυτά που οι ίδιοι εργαζόμενοι ανησυχούσαν ότι αλλάζει δεν αλλάζει του εργατικού δικαίου το οποίο διέπονται τρόπος με τον οποίο δουλεύουν δε διακυβεύεται και ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών και μια σειρά από ακανθώδη ζητήματα αυτά είπαμε και αυτά ισχύουν και επίσης ένα θέμα το οποίο πρέπει να δούμε είναι σε περιπτώσεις που η προκήρυξη των απεργιών δεν είναι μέσα στα χρονικά όρια που νόμος προβλέπει να υπάρχει πιο έγκαιρη ανταπόκριση και της ίδιας της Δικαιοσύνης νομίζω θα έχετε ενημερωθεί για την υπόθεση βγήκε σήμερα η απόφαση που κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία έχει σημασία ο λόγος ο λόγος για τον οποίον μάλλον συμπεριλαμβάνεται στους ειδικό και το γεγονός ότι δεν είχε ληφθεί πρόνοια για να υπάρχει το απαραίτητο ποσοστό νομίζω κάτι στο 30 εκατοστών ένα τρίτο προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες αλλά αντιλαμβάνεται κανείς αντιλαμβάνεται κάθε νόσο και όταν οι αποφάσεις γενικών επιλογή έχει λήξει αυτό δεν προσθέτει κάτι είναι κάτι που μόνο θετικά αυτό πρέπει να το δούμε με τρόπο αλλά από κει και πέρα το μείζον και το σημαντικό δεν είναι αυτό διότι προφανώς οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα προκηρύσσουν απεργίες όπως νόμος προβλέπει είναι δικαίωμά τους θα γίνονται για όνομα του Θεού δεν αμφισβητεί κανείς αυτό το δικαίωμα προφανώς όλοι θα πρέπει να τα ζυγίζουν λίγο καλύτερα και ότι αφορά την ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου και σε ότι αφορά πάντως απειλούνται ουσιαστικά δικαιώματα για τα οποία καλούν τους συναδέλφους τους να απεργήσουν αυτό είπα και τίποτα παραπάνω δεν κάλεσε κανέναν γεννημένη βρισιά εντάξει ευχαριστώ πολύ αφού