Υπογραφή σύμβασης του έργου αποχέτευσης στις περιοχές της Γραμμενίτσας, Βλαχέρνας και Ελεούσας (ARTA WebTV, 2022)
: Με χαρά υπογράψαμε τη σύμβαση για την αποχέτρευση της γραμμένης σας, της Βλαχέρινας και της Ελλαιούσας. Ένα έργο, το οποίο ήταν μια δέσμευση της Δημοτικής μας Αρχής, το οποίο το ξεκινήσαμε από το Σάδιο των Μελετών, την ένταξή του, την ελοποίησή του και το παραδώσουμε, άρα έχει τη δική μας σφραγίδα αυτό το έργο. σε φραγίδα αυτό το έργο. Είναι ένα έργο με προϋπολογισμό 8 εκατομμύρια ευρώ, ενταγμένο στο ΠΠΠΡΟ και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του 2023. Αφορά 25.000 μέτρα δίκτυο με 7 τηλεοστάσια, που όλα αυτά τα λήματα θα οδηγηθούν στο βιολογικό καθαρισμό στο γλυκό ρίζο. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της ΔΙΑ που συνέδρασαν σε αυτή την προσπάθεια. Αυτή η μέρα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την περιοχή της Γραμμενίτσας και της Βλαχέρνας του Παλίου Δήμου Βλαχερνών γιατί ένα αίτημα των κατοίκων πάρα πολλά χρόνια, εδώ και πάνω από μια δεκαετία, δεκαετία που θυμάμαι, παίρνει σάρκα και ωστά. Υπογράφηκε η σύμβαση με τον εργολάβο για την έναρξη της διαδικασίας, στην αποχέδευση γραμμενίτσας Βλαχέρνας Λεούσας, που από το 2014 σαν δημοτική αρχή που εκλεγήκαμε και ο δήμαρχος προσωπικά, ο Χρήστος Τσυρουγιάννης, είχε δεσμευθεί ότι θα γίνει αυτό το έργο. Ξεκινήσαμε, κάναμε τις μελέτες στην προηγούμενη θητεία, οριμάσαμε το έργο και με πολλή πίεση και προσπάθεια εντάχτηκε, δημοπρατήθηκε και επιτέλους σήμερα καταφέραμε και έχουμε υπογράψει σύμβαση και από ό,τι είπαμε και με τον εργολάβο θα ξεκινήσει άμεσα πιστεύουμε μέχρι το καλοκαίρι, θα ξεκινήσει τις εργασίες ώστε να ολοκληρωθεί. Εντάξει, είναι ένα δύσκολο έργο που έχει και πολλές δυσκολίες και θα πρέπει να ζητήσουμε τώρα και την κατανόηση των κατοίκων γιατί θα έχει δυσκολίες μέχρι να ολοκληρωθεί. Αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό, το καταλαβαίνω όλοι κάτοικοι, τα έργα αυτά είναι έργα ποιότητας και αυξάνουν το βιωτικό επίπεδο των κατοίκων, των πυροχών που γίνονται. Να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Δήμαρχο, τον Χρήστο Τζιρογιάννη, γιατί ξέροντας μέσα από το Δημαρχείο, όλα αυτά τα χρόνια έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες, και προσωπικά και όλες οι υπηρεσίες, και η ιδεία, και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, πρωτίστως όμως ιδεία, για να μπορέσουμε να φτάσουμε έστω να πάρει σάρκα κι οστά σάρκα και ώστα αυτό το σημαντικό έργο για την περιοχή μας. Υπογράφει σήμερα η Σύμβαση Αποχέτευσης του έργου για την αποχέτευση ακαθάρτων των οικισμών Γραμμηνίτσας, Βλαχέρνας και Λεούζας του Δήμο-Αρτέων. Προϋπολογισμό, αρχικό προϋπολογισμό 8 εκατομμυρίων. Το έργο αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή περίπου 25 χιλιομέτρων δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και στους δύο οικισμούς από τα οποία, μέτρα αυτά, περίπου τα 17.000 αφορούν βαρυτικό δίκτυο και τα 8.000 αφορούν καταθληπτικό δίκτυο. Για να λειτουργήσει σωστά το έργο προβλέπει την κατασκευή συνολικά 7 διωστασίων, εκ των οποίων τα τρία θα γίνουν στον οικισμό που βρισκόμαστε τώρα δηλαδή στη Γραμμενίτσα και άλλα τρία τελειοστάσια θα γίνουν στον οικισμό των Βλαχερνών. Το καταληκτικό θα γίνει στην Ελεώσα όπου θα καταλήγουν όλα τα λήματα των δύο περιοχών και από εκεί με μια όδηψη ακολουθώντας παράλληλα τον δρόμο άρτης κεραματών σε κάποια στιγμή θα περάσουμε κάθετα το ποτάμι, θα περάσουμε κάτω από την κήτη του ποταμού και θα συνδεθούμε σε υπάρχον φρεάτιο για να οδηγηθούμε στον βιολογικό καθαρισμό. Δηλαδή, τις εγκαταστάσεις επιχειρημασίας λιμάτων. Είναι ένα έργο το οποίο θα έχει τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη για την περιοχή. Μιλάμε για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Θα εξυπηρετηθούν περίπου στη Γραμμηνίτσα γύρα στα 800 με 900 σπίτια και περίπου γύρα στα 300 θα εξυπηρετηθούν στον οικισμό των Βλαχαιρνών. Καταλαβαίνουμε ότι είναι τεράστια τα περιβαλλοντικά οφέλη και αυτό που σας είπα είναι και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Όσον αφορά το έργο τώρα, ήταν μια πάγια θέση των πολιτών, των κατοίκων της Γραμμένησσας εδώ, γιατί είχαμε πάρα-πάρα προβλήματα με την αποχέτευση. Και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον δήμορχο, κύριο Τσιρογιάννη, για τη μία δέσδευση την οποία είχαμε αναλάβει όταν ξεκινήσαμε μαζί αυτήν την πολιτική πορεία μας. Μομουτού είχε υποσχεθεί και σε δύο χρόνια μέσα είχαμε κάνει και τη μηρέτη, κόστος 75.000 ευρώ, αν θυμάμαι καλά. Έμεινε στα λόγια του, τήρησε την υποσχεσία του, για τον ευχαριστώ γι' αυτό το οποίο έκανε, γι' αυτό και εγώ τον ακολουθώ και στις επόμενες εκλογές πάλι, να απορριφτούμε μαζί και να εκτελέσουμε όσο μπορούμε και άλλα σημαντικά έργα για τη Γραμμένητση. Θα προσθέσω να ευχαριστήσω ακόμα τον Πρόεδρο της Συνταγίας τον κ. Κρανιώτη και τον κ. Τριανταφράκι τον οποίον έχουμε άψυχη συνεργασία και συνέβλα στα Μέγιστα και σχεδίαν κοβέντες που κάναμε πριν τις υπογραφές εδώ, επειδή μαθαίνω πολλά γι' αυτός τις αποχαιτεύσεις και γι' αυτά τα πράγματα τα οποία γίνονται, εγώ δεν τα γνωρίζω, τώρα σιγά σιγά μπαίνω, και ήθελα να ζητήσω από τους μηχανικούς, γι' αυτό τους εζητήσαμε λίγο, ότι ανοίγει, ότι σκάβεται, θέλουμε πεντακόσια μέτρα, εκατό μέτρα θέλουμε να κλείνει, να μην υπάρχουν προβλήματα με τους πολίτες. Παρουσία με δώσε εδώ σήμερα, ήθελα να πω δύο πράγματα για τους κατοίκους ότι ζητάμε την απόλυτη κατανόησή τους γιατί θα να έχουμε προβλήματα για ένα δυο χρόνια εφικτό είναι, θα σκάβονται, δεν θέλουμε να έχουμε προστρεβές, δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα απλώς ζητάω και τις ζητάω την κατανόηση όσο γίνεται πιο καλύτερα όσο γίνεται πρέπει να μην έχουμε λογομαχή σε κάθε καφενείο, σε κάθε τέτοιο ή θέλουμε σε ένα δυο χρόνια το οποίο θα τραβήξει αυτό το έργο να είναι σωστή και να συμπεριφέρεται όπως πρέπει, όχι ότι έχουμε κανέναν παράπονο, μας βλέπουν και προσπαθούμε και για άλλα μικρά έργα στη γραμμηνίτσα τα οποία θα πάρουν σάρκα γεωστά εντός του χρόνου. Θα ξεκινήσει επιτέλους ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή μας, η αποχέτειψη. Είναι και χρόνιο έτοιμα τους συνεισμούτών μας. Έχουμε πρόβλημα και η βλαχένα και η γραμμηνίτσα σε αυτό το θέμα και με την ελοποίησή του θα ανακουφήσει όλους τους συνδημότητες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό έργο.