Διάλεξη 6 / Διάλεξη 6 / 6η Διάλεξη - Κασάπη Ελένη (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
6η Διάλεξη: Αυτή η στιγμή, θέλω να συνοψήσουμε τι κάναμε, γιατί πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσω και την αξιολόγηση. Καταρχήτ θα ήθελα να κάνω μια προέδροση πολύ σημαντική για τους παλιούς. Αυτή τη στιγμή έχω τελειώσει με τις βασμολογίες των γεγοντών, γιατί αυτοί έχουν και την υποτροφή. Αυτή η στιγμή έχω τελειώσει με τις βασμολογίες των γεγοντών, γιατί αυτοί έχουν και την υποτροφή. Αυτή τη στιγμή έχω τελειώσει με τις βασμολογίες των γεγοντών, γιατί αυτοί έχουν και την υποτροφή. Το δεύτερο, δεν έχει πάει ακόμα στις βαθμολόγες, γιατί υπήρχε ένας βαθμός της σοφίας, που κάτι δεν είχε καταλάβει και το στείλε μετά το Πάστο, οπότε αυτό τελείωσε. Εσείς, όμως, επειδή δεν έχετε τέτοιας οικονομικός κλίμας που δόνει ή πάλι και απλώς δεν θέλαμε να κάνουμε διαγραφή σε εσάς, έχετε και δύο και δύο μαθήματα που εκπροσωπούνται με κάποιο μάθημα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Εγώ πρέπει να βγάλω μαθημολόγιο με παράδοση τριών εργασιών ή δύο εργασιών όσα μαθήματα καλύπτεται από το μάθημα και δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να βγάλω μαθημολόγιο αν και δεν έχω αυτά. Εάν το βγάλω Σεπτέμβρη, σεπτέμβρη και δεν θα δώσω εργασία, σεπτέμβρη θα κάνω εξετάσεις για εσάς. Δεν μπορώ να το κάνω. Νομίζω προσπαθήσεις να καταλάβεις και τη δική μου θέση. Δηλαδή, τα κράτησα, τα κράτησα, τα κράτησα. Η λύση που έδωσα για να μείνει άδικη επειδή στα υποτροφεία θα βγει από τα μαθήματα που αποφασίσαμε τους έχουν όλους. Λέγετε υποχρεωτικά. Άρα, πρόσεξα πάρα, μπορείτε, θα κάνουμε και υποχρεωτικά. Ποιος θα πάρει αυτό το βαθμό και ποιος τον άλλο βαθμό. Για τα δικά σας, δεν μπορείτε να μπείτε σε αυτή τη νεογροφία. Ωστόσο, καλύπτεται δύο και τρία μαθήματα μέσα στα καινούργια. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν πάρω όλες τις εργασίες τώρα, άντε να το κρατήσω το βαθμολόγιο, φανερά όμως το λέω, να το γράψω και στο e-class για να μην νομίζουν τα παιδιά ότι κάνουμε κάτι άλλο, άντε να περιμένω τα δικά σας όλες τις εργασίες μέχρι τον Ιούνιο. Μετά αυτήν τελειώνουν τα μαθήματα. Δεν έχει άλλα μαθήματα. Δηλαδή μετά εγώ πρέπει να πάω σε εξετάσεις. Το καταλαβαίνετε αυτό. Θα αναλάβετε όσοι είστε εκπρός των φυλτών να ενημερώσετε γι' αυτό το πράγμα. Θα το βγάλω και στο e-class. Όσοι έχετε πάρει εργασίες δεύτερη και τρίτη ανάλογα με τα μαθήματα που προστάται πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν μια εργασία για δεύτερο μάθημα. Ωραία. Θα σου δώσω εργασία. Λοιπόν, επικοινωνήσω εγώ μαζί με την Βαρβάρα με τα παιδιά της. Φανερά ξέρω ότι είναι η Βίκυ και η Βίκυ Μήτρα. Να μην ξεφεράζομαι όμως, εσείς δεν έχετε διδασκαλία ξανά με το τέλος του χρόνου και αυτή με το τέλος της βλαβουκού. Αυτή έχει πάρει εργασίες και της κάνει την παρακολουθόρα. Με το τέλος της δασκαλίας της 14-15 αυτοί δεν έχουν πια να μπουν ξανά σε μάθημα. Άρα μετά θα τους πω σε εξετάσεις και άλλοι φοιτητές είναι καλύτεροι σε εξετάσεις αλλά ότι δεν είναι τόσο ευέλικτοι στις εξετάσεις. Απλώς ενημερώμαι. Θα το γράψω και στο εκκλησιαστικό τέλος θα τελειώνει αυτό το θέμα. Θα ενημερώσω και εγώ στα πόσια της τελετρικής. Εγώ ξέρω και ποιοι θα πάρουν με τη δική μου υσήγη στην υποτροφία. Δεν θέλω εδώ να μιλήσω εντυπώσεις. Είναι όλο φανερό. Έχει τελειώνει ποιος πήρε το μεγαλύτερο βαθμό από τα ιταλικά και ποιος πήρε το μεγαλύτερο βαθμό στο υποκριτικό από τα ισπανικά. Αυτό θα συζητηθεί. Λοιπόν, προχωράμε. Θέλω για να μπορέσουμε να κάνουμε βαθμό σε αυτό το μάθημα και για να οφελήσουμε και αφού μας ακούνε να συνοψήσουμε. Θέλω να συνοψήσουμε. Για παράδειγμα, και θα το γράψουμε αυτό μαζί με το βίντεο, τι είναι αυτά που πρέπει να κάνουμε όταν κάνουμε κριτική παρουσίες ενός επιστημονικού έργου. Τα λέμε και τα γράφουμε. Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε. Πρώτα πρώτα πρέπει να έχουμε στην καλοχή μας το ίδιο το βίντεο έτσι ώστε να ξεκινήσουμε. Μπράβο. Όχι απ' τον εκδότη, εμείς να το ξεφυλίσουμε. Άρα πρώτο, δεν παρουσιάζουμε ποτέ κάτι στην κατηγορία κριτική παρουσίας νέου βιβλίου ή και παλαιότερο αν έχει ενδιαφέρον. Δεν παρουσιάζουμε ποτέ κάτι αν δεν το έχουμε στα χέρια μας, αν δεν το έχουμε διαβάσει. Υπάρχει και η διαδικασία που μας δίνει ο εκδότης ένας συγγραφέας ένα βιβλίο, τότε τι κάνουμε. Βιβλία που παραλάβαμε είναι άλλη κατηγορία. Μπορούμε και είναι απολύτως θεμητό εκεί που έχουμε τις βιβλιοκρισίες να έχουμε δύο ενότητες. Βλέπω εσύ έναν πληρωτικό σημεία, ένα πραγματικό σημείο, ένα μπλοκ, έτσι. Δύο ενότητες. Η μία είναι βιβλιοκρισίες, βιβλιοπαρουσιάσεις και εκεί πρέπει να έχουμε διαβάσει το έργο. Δεν παίρνουμε κείμενο πλεκδότη, το καταλαβαίνετε αυτό. Λοιπόν, το δεύτερο. Μπορούμε να έχουμε βιβλία που λάβαμε όσα θέλετε 100 200 300 300 χιλιάδες όσα θέλετε. Γιατί στα ηλεκτρονικά μέσα, παιδιά, δεν υπάρχουν όρια. Δεν έχει νόημα να είστε κάπου. Να πρέπει να κινείται αυτό και να έχουμε τέτοια πράμα. Εκτός αν δεν συμφωνείτε με την έκδοση. Αυτό όμως είναι δικαιομένο όλων μας. Έτσι δεν είναι. Άρα το πρώτο το έχουμε στα χέρια μας, αλλά το διαβάζαμε, το διαβάζουμε πολλές φορές. Αν δεν καταλαβαίνουμε την οντολογία του, ας πούμε έναν βιβλίο αστερονομίας, ακόμα και ήταν μετά αυτά θα το κάνουμε βιοπαρουσίαση. Θα πρέπει να καθίσουμε δίπλα σε κάποιον που να είναι οντολογικά μέσα στο θέμα. Εμείς εδώ είμαστε σ'αυτό που κάναμε, επίσης το διαλέξαμε, μέσα στο θέμα για την ανηδικότητά μας. Λοιπόν, άρα δεν κάνουμε βιβλιοπαρουσίαση εμείς, όταν δεν ξέρουμε το αντικείμενο, γιατί χάνουμε θεματικά και ορολογικά αντικείμενο. Δεν μπορούμε να το κλείνουμε, γιατί μια μετάφραση, παιδιά, ή η μετάφραση θεωρητική συζήτηση έχει και όλους μέσα. Έχει και μεταφραστικά αντραγαθήματα και αντοπίματα, έτσι δεν είναι. Πώς μπορούμε όταν να τα κλείνουμε για κάτι που δεν ξέρουμε. Άρα δεύτερο, πρέπει να το ξέρουμε. Τρίτο, ποια είναι τα τυπικά, που αν δεν τα κάνει, είμαστε ακόμα και στους φορμαλισμούς, εκτός πνεύματος. Τα τυπικά, ποια είναι. Ξεκινάμε αρχικά με την περιγραφή του βιβλίου, όσον αφορά την αρχαία εξώνα. Εκδότηση, εξώνα, τιμή, έδωση, εκκληροφορία. Μπράβο, η φυσική του παρουσίαση, τα πάνε, η μορφή του, έτσι, όλα. Λοιπόν, ποια είναι μετά τα ουσιαστικά, από πού ξεκινούμε, ποιο είναι ουσιαστικό. Θα ξεκινήσουμε μεχρι να το ξεκινήσουμε. Στοφ, αν είναι θεωρητικό, θα το πούμε τώρα. Αλλά επειδή δεν κάνουμε ακόμα συζήτηση για μετάφραση, πρέπει να κάνουμε και μια κριτική παρουσίαση μετάφρασης. Λοιπόν, αν είναι μετάφραση, τι πρέπει να κάνουμε παιδιά. Να ελέγξουμε αν έχει πρόλογο, αν έχει υποσημειώσεις του μεταφραστή και αν έχει επίμετρο. Αν θέλουμε, δηλαδή, να δούμε τις μεταφράσεις μέσα από ένα πρίσμα κριτικό, για να απαιτήσουμε στο τέλος που είναι αγορά την εκδοτική να βελτιώσει όλες τις μεταφράσεις, οι μεταφράσεις θέλουν πρόλογο, συνοιώσουν μεταφραστή, επίμετρο. Και τα θεωρητικά έργα, το πρώτο που κοιτάξαμε, τι ήταν, πού πήγαμε στην βιβλιογραφία, το θυμάστε, αλλιώς δεν το παρουσιάζουμε το θεωρητικό έργο. Το θεωρητικό έργο χωρίς βιβλιογραφία δεν το παρουσιάζουμε. Δεν γραφτίζουμε ποτέ το όνομά μας με μία παρουσίαση, η οποία θα δεχθεί επιθέσεις μετά. Άρα το πρώτο που κοιτάμε επί της ουσίας, μετά, τι είναι? Δηδιογραφία, μετά από αυτό περιεχόμενα. Λοιπόν, και δεύτερο, δηδιογραφία και μαζί μέσα στις σελίδες, τα ψάχνουμε όλα κάτω. Αν όλα τα ονόματα που υπάρχουν στο τέλος, υπάρχουν και μέσα στις σελίδες. Αυτά είναι πολύ βασικά, πολύ βασικά. Πάρα πολύ βασικά. Λοιπόν, μετά πάμε στα περιεχόμενα και τι κοιτάμε στα περιεχόμενα, Λου. Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιος βάλει στη βιογραφία ονόματα, βιβλία. Ναι, να έχει πάρει από άλλο έργο του και να το έχει βάλει. Αυτό ακόμα σε αυτό το κάτω θεωρείται αδειοφήτου. Ναι, αλλά για αυτό μπορεί να μου κάνει τίποτα. Εκτός από την πληροφορία. Η πληροφορία είναι ενδεικτική και σου λέει τι μπορείς και τι κάνεις αυτό το ζήτημα. Αυτό είναι ο λοιχείας. Λοιχείας ενδεικτική βιογραφία. Που βλέπεις το συγκεκριμένο θέμα, την αστρονομία με τη μετάφραση. Και τη μετάφραση. Εκείνο είναι διδακτική παρέμβαση. Εδώ μιλούν οι επιστημονικοί, αλλά δεν είναι διδακτικό εγχειρίδιο. Έτσι δεν είναι. Έτσι το κατάλαβα εικό. Προχωράμε. Λοιπόν, τελειώνει και αυτό. Τι κάνουμε για τα κεφάλαια. Τα διαβάσαμε, τελείωσε. Τι κάνουμε για τα κεφάλαια, αρκεί ο τίτλος τους. Ωραία. Επομένως τι ψάχνουμε. Τους δάξοδες πάνω στους οποίους κυλήθηκε. Κοιτάμε αν η ορολογία έχει συνέπεια. Γιατί. Γιατί η βιβλιογραφία που βάζει ένας εγγραφέας. Μαρτυράει και τι άλλο. Του ιδεολογική του ταυτότητα πάνω στη θεωρία. Άρα και η βιβλιογραφία τι πρέπει να είναι. Αυτής της ίδιας μαρτυρίας, κομμάτι. Επιτρέπεται να προσωποποιήσουμε την θρητική και με μεταφοράτικη μας εμπειρίας. Όχι. Επιτρέπεται. Όταν γίνεται όμως μεταφοράτικη βασιλεία. Τι εννοείται. Δεν είναι μετανοντικά. Όχι. Αλλά έχουμε κάνει και εμείς κάτι ανάλογο. Όπως θα μου πω. Έχουμε φάει όλα τα φαγητά. Ναι. Το αναφέραμε γιατί είναι η πιο στισή μου η γέφυρα. Που συνδέει τον συγγραφέ με την πραγματική ζωή. Αν δείξουμε ότι αυτό που κάνει είναι ο γεγονός του ανθρώπου. Ότι όντως υπάρχει. Και συμβράζει. Εντός. Αυτά ως προς το θέμα της βιβλιοτρισίας. Θερας. Θώρας. Εσένα θα σου δώσω μια βιβλιοτρισία να κάνεις. Ναι. Αλλά θα φέρεις γρήγορα για να ακούσουμε εδώ. Ναι. Ναι. Μόνο μία. Έχω δημιουργήσει μια μετάφραση για το παπάθιο. Η επόμενη φορά πριν το πάρεις μέρα είναι η ψά. Αυτή να τη στείλω στον πατέρα μου είναι ό,τι πρέπει. Μας έπρεπε να φτιάξω μια μετάφραση από ένα ήδη το αρχείο παπάθιο. Αυτό που σας έδωσα. Ναι. Αυτό είναι για το συνέδριο. Είναι καθαρά η ημέρα. Θα τα στέλνεις μόνο για να ζητάς να τα πλησιώσει ιστορικά. Τον έλεγχο εδώ και τον κάνουμε εδώ μέσα. Το μετάφραση θα γίνει εδώ μέσα. Ή ο έλεγχος του σχολιασμού, του αρθροφολογικού και του εθνογραφικού θα γίνει εδώ μέσα. Εκεί μόνο για να τα στέλνει. Εντάξει, εννοείται, αλλά τα ξέρει. Τα έχω στείλει. Λύσως να τα επαναλάβω. Στείλτο. Ναι, εντάξει, στείλτο. Λοιπόν, τώρα, το δεύτερο θέμα το οποίο πρέπει να δούμε και να συνοψήσουμε είναι πώς ετοιμάζουμε μία εβδομάδα. Τι είπαμε. Έχουν πάνω τους σκοπούς, παιδιά, οι εμφυλώσεις που γίνονται δημόσια. Έχουν πάνω τους σκοπούς. Μπορεί η σκοπή να είναι πολιτική, έτσι. Πολιτική, μάλλον, χρονιώνται. Είναι άλλο πράγμα. Εκείνο τι είναι, είναι για να προσευχήσει, ταύτηση απόψεων, έτσι. Δεν κάνουμε πολιτική ημερίδα εκείνης. Μπορεί να είναι για να διαδώσει ένα έργο. Λοιπόν, το δικό μας το μετατυχιακό, από μόνο του, είναι ένα σύνθετο έργο. Όπου δουλεύετε όλοι σας μέσα σε αυτό το έργο. Αυτό, λοιπόν, το έργο, εμείς πρέπει να το κάνουμε να διαδοθεί. Πώς θα διαδοθεί τώρα? Θα πάμε στη λογική της ημελίδας. Πόσες άλλες λογικές θα χρησιμοποιήσαμε για να διαδοθεί το έργο αυτό? Δημοσιεύσεις. Δημοσιεύσεις που τις κάνουμε συνέχεια. Εγώ τώρα έχω ζητήσει άδεια από τον Μπότζιο για να δημοσιευτεί και αυτό που μεταφράσαμε. Την άδεια για τα ισπανικά την έχουμε. Επομένως, από άποψη δημοσιεύσεων, το έργο διαδίδεται συνέχεια. Από την άλλη εβδομάδα θα δείτε στο ίδιο τα ισπανικά. Θα δείτε από αύριο, ίσως, την βιοπαρουσίαση. Λέω την άλλη εβδομάδα γιατί την βιοπαρουσίαση την ελέγχω εγώ και τη στέλνω. Το άλλο, όμως, πρέπει να υπογράφει ο κ. Παλαιολόγος. Γιατί στο περιοδικό υπεύθυνος για τα ισπανικά είναι ο κ. Παλαιολόγος. Επομένως, διάδροση με δημοσιεύσεις είναι ένα ζήτημα που δεν το αφήνουμε ποτέ. Δουλεύουμε και συνέχεια κάνουμε διάδροση. Τι προσφέρει η διάδροση σε ένα εργό, όπως είναι το μετατυχιακό. Πέρα απ' το ότι ενδεχομένως, γιατί όλοι όσοι αργούν για ένα εργό, δεν σημαίνει ένα μετατυχιακό έργο. Δεν σημαίνει ότι όλοι θα έρθουν μετά να σπουδάσουν εκεί. Τι προσφέρει όμως. Προσφέρει μεγαλύτερο κύρος όσο περισσότερες δημοσιεύσεις υπάρχουν σε μια χρονιά, για αυτούς που τις κάνανε. Έτσι, επομένως, για να σώσεις κάτι πρέπει να εμπλέξεις πολλούς ανθρώπους. Για να σώσεις κάτι πρέπει να το διαχείσεις στην κοινωνία. Για να μπορέσεις να αφροδίσεις τον εαυτό σου πρέπει να εμπλακίσεις σε τέτοιες διαδικασίες, όπου συνέχεια κάτι να κινείται γύρω απ' αυτό που κάνεις. Κατανοητό? Λοιπόν, αυτό που θα κάνουμε επομένως στην αρίδα θα είναι ορισμένα βήματα που τα ξέρετε και θέλουμε να τα συνοψήσουμε για αυτούς που μας ακούνε, επειδή συνήθως όταν τα εγκυμάσανε συζητούσαν ότι χαλότανε τα βήματα, τα τελικά βήματα. Αποφασίζουμε πρώτον για ποιο σκοπό το κάνουμε. Είπαμε, δεν είναι πολιτικός εδώ, θα μπορούσε να είναι καλλιτεχνικός, θα μπορούσε να είναι μορφωτικός. Εμάς είναι υβρητικός, έτσι, γιατί έτσι και αλλιώς θα είναι μορφωτικό το αποτάρισμα της ημερίδας, αλλά ποιος θα είναι ο κύριος σκοπός της? Η διάδοση του έργου μας, η προβολή αυτό που παράγουν το έργο. Εδώ είστε. Εντάξει. Λοιπόν, ποια είναι τα βήματά μας τώρα? Το πρώτο που θέλουμε είναι τα οικονομικά. Ελέξε μου ότι έχουμε τα οικονομικά. Γιατί? Γιατί έχουμε ξανά τους πόρους που εσείς ήδη χρηματοδοχείτε για τις ενεργιές μας. Άρα έχουμε τους πόρους για να το κάνουμε. Τι άλλο αποφασίσαμε? Διαλέξαμε να είναι ένα κτίριο μέσα στην πόλη. Γιατί? Τι θέλουμε? Να εγγυηθούμε σε εμάς τους ίδιους στο μέγιστο της προσβασιμότητας. Ο καθένας μας θα καλέσει ανθρώπους. Θα καλέσουμε και ανθρώπους που δεν τους γνωρίζουμε. Και που έχουν σχέση με τα μέσα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Άρα θα πρέπει να ετοιμάσουμε μικρά κείμενα πρόσκλησης που να περιγράφουν τι θα κάνουμε. Και αυτό θα πρέπει να γίνει τώρα, σήμερα. Αλλά συνεχίζω και επιμένω τα στάδια. Λοιπόν, χρειαζόμαστε προσπίσεις. Χρειαζόμαστε την αίθουσα. Χρειαζόμαστε ένα χαρτί για να δείχνουμε που θα μας βρούνε. Τι άλλο χρειαζόμαστε? Τα θέματα. Να μοιράσουμε τον χρόνο. Να αποφασίσουμε πόσες ομάδες θα εμφανιστούν. Συμφωνούμε μέχρι εδώ. Ωραία. Σήμερα επομένως το έργο που έχουμε εδώ να κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε τις προσπίσεις. Ας σκεφτούμε λοιπόν δύο πράγματα. Μια πρόσκληση που να μην ξεπερνάει τις 20 σειρές. Γιατί δεν διαβάζεται αριώς. Και είναι και πολλά. Ανέσα σε 15 σειρές πρέπει να πούμε τι θα κάνουμε. Άρα το θέμα μας τώρα είναι να βρούμε σε 15 σειρές τι θα κάνουμε. Υποχρεωτικά αυτή τη στιγμή που θα αρχίσουμε και να τα ζητήσει για το τι θα κάνουμε θα λέτε όλοι τις νόμες σας. Έτσι δεν είναι. Ενδεκομένως να αξίζει να καθίσω εγώ και να γράφω. Όχι δεν κάνει. Γράφουμε όλοι τις νόμες μας. Ένα άλλο χαρτί για να μπορέσουμε να αρχίσουμε. Ένα άλλο χαρτί για την πρόσκληση. Κάποιος για την πρόσκληση. Μαρία. Ναι, ναι, ναι. Λοιπόν. Άρα. Δηλαδή να το γράφω στον υπολογιστή όπως θέλετε. Είναι το γράφω και μετά να το περάσω στον υπολογιστή σε όλους μας. Καλύτερα να το γράφεις και να ανοίξω. Ναι, ναι, ναι. Πώς να προωθές με την Λου. Αδερφή του του και δεύτερο από τώρα το βλέπουμε. Εκεί τελειώσανε γιατί... Είναι για αυτά τα τρόματα. Για αυτό του είπα. Καλύτερα. Αλληλιά να το γράψω εγώ. Θα μπορούσα να γράψω την καλύτερα. Υπάρχει ένα κείμενο ήπωλα στους αγμωσμένους. Ε? Θα υπάρχει ένα κείμενο πολύ σκληξίπωλα και διασκευασμένο επίπεδος. Δηλαδή, αν είστε ματρός και σας πούμε σε εκδοσίες και τα λοιπά θα λέτε το ίδιο. Θα τους καλώ με κάτι το αλήθεια όσπιση και παρουσία. Αυτό είναι το θέμα του. Πρέπει να κάνουμε μια πρόσπιση που να δουλεύει παντού. Μια πρόσπιση από εκεί και τα λοιπά. Θέλει δερτιοτύπου. Ναι. Ναι. Δηλαδή. Καταρχήν. Ναι. Καταρχήν πρέπει να πάμε στην ΕΕΡΤ και να ζητήσουμε μια μέρα, μια ώρα για να μιλήσετε για αυτά που κάνατε και πώς τα κάνατε. Δεν γίνεται χωρίς προβολή μόνο με δερτιοτύπου. Πρέπει να πάμε στην ΕΕΡΤ και να μας δώσουν για μια ώρα. Να σπάμε πριν να φύγει και μέσα. Μια ώρα θηλωτικό χρόνο θα δώσουν. Θα μπορέσουν να δώσουν από 15 με 20 ευρώ το πόλι. Ναι. Και 20 λεπτά είναι άσχελο. Είναι πολύ πολύ άσχελο. Εδώ θα δώσουν 20 λεπτά. Θα πάμε μέχρι και 15 λεπτά. Δεν δώσουν μέχρι. Ναι. Γιατί μέχρι και 1 τέταρτο 20 λεπτά. Και στο ραδιόφωνο θα πάμε. Θα ζητήσετε. Πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτές τις δουλειές τώρα. Δηλαδή πρέπει να πάτε στην ΕΕΡΤ. Εσείς όχι εγώ. Εσείς πρέπει να πάτε. Εμείς λοιπόν. Πρέπει να πάτε. Όχι μόνο για να κλείσετε τη μέρα. Αλλά πρέπει μετά να πάτε για να μιλήσετε. Για αυτά που κάνετε. Πώς θα κάνατε. Άχνους κάνατε το διαφέρθος. Προβολή. Δεν μπορεί εδώ μέσα να εκπαιδεύεστε γενικότητα επικοινωνίας. Για να μην κάνετε 5 σωστά βήματα στην προβολή. Ποιος είναι ο κλίτρος. Μετάφραση επικοινωνία. Και υπηρετικός χώρος. Αυτό είναι τώρα που θα κάνετε. Λοιπόν, άρα θέλεις προβολή. Πρέπει να σας δει ο κόσμος. Συμφωνείς. Ωραία. Ούτε στο λαδιόφωνο θα δώσουμε λαμβάνο πρόνο. Στο λαδιόφωνο ξέρετε πού θα σας δώσει. Κάποιος. Εκεί πέρα. Δεν αμυθύνω στο λαδιόφωνο συγκεκριμένα. Αμυθύνω στο μπαρακό της κάθε εκπομπής που έχεις εσύ στο γέσυ. Δεν υπάρχουν πολλά του πολιτισμού. Εγώ ξέρω ότι υπάρχουν πολλά του πολιτισμού. Υπάρχουν πολλά, αλλά πρέπει να πας στο γευμένα. Δηλαδή, έχω διαλέξει στο λαδιόφωνο πρόγραμμα που κάνεις στην εκπομπή. Και τους ζητάω τόσο χρόνο για την εκπομπή. Εγώ θα πάω στην Λένα τη Λουίζου, που είναι υπεύθυνη δημοσιών σχέσεων στο πανεπιστήμιό μας. Και θα τη ζητήσω και αυτή να μας συνθέσει με ραδιόφωνα και εφημερίδες. Εντάξει. Λοιπόν, επομένως, τα βήματά μας αυτή τη στιγμή, είπαμε, είναι πρώτο. Ορίζουμε το σκοπό, ορίζουμε το θέμα. Το θέμα του είχαμε ορίσει, το τί θα τον είχαμε ορίσει. Τι είναι αυτό? Θα έρθουμε και την εφημερική κάμερα? Όχι. Βλέπετε, είναι ανοιχτά τα άμερα. Λοιπόν, επομένως, για την πρόσκληση. Να γράφετε στην πρόσκληση. Τι θα γράψουμε? Η πρόσκληση πρέπει να είναι, όπως, 15 σειρές. Να είναι... Ναι, 15 σειρές. Ας πάρουμε τη σειρά πράγματα που πρέπει να αναφέρονται. Αυτό πρέπει να αναφέρονται είναι πότε, τίτλος, από ποιους. Αυτό πρέπει να είναι σίγουρα. Ναι, και το πρώτο το πρέπει να είναι... Ναι. Αυτό πρέπει να είναι στις προσκάλες. Δεν είναι, όπως, μια πρόσκληση που την κάνουν οι καθητητές. Είναι μια πρόσκληση που την κάνουν οι τελειώθητοι που μετατυχευούν. Έτσι δεν είναι? Ναι. Ναι. Είναι οι τελειώθητοι που μετατυχευούν. Δεν μπορεί, δηλαδή, να βγεις στην αγορά, μπορείς να είσαι αρχής ή να έχεις μια ταυτότητα. Αυτό, και να μην αναφέρετε στο κείμενο, μπορεί να φέρνει και στην υπογραφή από κάτω, δηλαδή. Σε ποιοι θα είναι οι πολλά δύσκολα πρόσκλησες. Μπορούμε, ας πούμε, και να γνωρίσουμε με την η τελειώθητη. Μπορείς, όμως, ονόματα εκεί πέρα, τελειώθητοι. Όχι, όχι. Αυτή η σκέπτευτη. Ναι, και από κάτω. Εάν είναι η τελειώθητη της τάξης 14-15 στο μετατυχεακό, εσείς είστε. Λοιπόν, τώρα, μπορούμε να τη γράψουμε την πρόσκληση. Δεν είναι ουσιαλώς πρόσκληση. Ωραία. Αφήνουμε ανοιχτή την παρομηνία, δηλαδή αφήνουμε ανοιχτή την παρομηνία και τον τόπο, και γράφουμε όλα τα υπόλοιπα. Επομένως, ποιο μετράει πάνω από όλα, μετράει ο χρόνος, έτσι δεν είναι. Να σας δώσω το σχέδιο. Σας προσκαλούμε. Πρώτο λέμε στο πτήρι και μετά μπαίνουν χρόνος και τόπος. Ωραία. Επομένως, σας προσκαλούμε. Αυτό είναι για διάδοση, έτσι. Στην ημερίδα. Υδιοργανώνουν. Υδιοργανώνουν. Η τελειώθητη. Στην ημερίδα τελειωθήτων. Μεταπτυχιακού μετάφρασης και κοινωνίας και ιδρικού πόλου. Τελειωθήτων. Τελειωθήτων. Ναι. Τελειώθητων. Τελειώθητων. Κάτι δεν μ' αρέσει. Τελειώθητων. Τελειώθητων. Στην ημερίδα. Υδιοργανώνουν. Ναι. Υδιοργανώνουν. Ναι. Υδιοργανώνουν. Υδιοργανώνουν. Στην ημερίδα. Υδιοργανώνουν. Υδιοργανώνουν. Στην ημερίδα. Υδιοργανώνουν. Τελειωθήτων. Τελειωθήτων. Τελειωθήτων. Τελειωθήτων. Τελειωθήτων. Στην ημερίδα. Υδιοργανώνουν. Τελειωθήτων. Στην ημερίδα. Υδιοργανώνουν. Τελειωθήτων. Στην ημερίδα. Υδιοργανώνουν. Τελειωθήτων. Τελειωθήτων. Στην ημερίδα. Υδιοργανώνουν. Τελειωθήτων. Στην ημερίδα. Στην ημερίδα. Υδιοργανώνουν. Τελειωθήτων. Στην ημερίδα. Υδιοργανώνουν. Τελειωθήτων. Στην ημερίδα. Υδιοργανώνουν. Τελειωθήτων. Τελειωθήτων. Στην ημερίδα. Υδιοργανώνουν. Τελειωθήτων. Τελειωθήτων. Δηλαδή, με είδα ένα παιδιλίος, στους δημιουργούς του ΣΤΑΝΤΕΙΡΟΣ. Πιο σιγουραντική, στους δημιουργούς του ΣΤΑΝΤΕΙΡΟΣ, κεφαλαία. Κεφαλαία, έτσι είναι. Είναι κεφαλαία, κεφαλαία. Ναι, κεφαλαία. Λοιπόν, είχα πίστα με τα μονοπάτια της μετάφτωσης. Να κάνω μια μικρή δημιουργία στον ημέρι. Όλα είναι υγειά. Και μέσα και ζευγικά τα μονοπάτια της μετάφτωσης. Στον ημέρι το υγειά είναι καλύτερο. Αλλά έτσι δημιουργώνουμε θεματικά, όχι το τηλεοπτήριο. Αν είναι τέχνος... Έτσι όπως θέλεις να θέλεις, δεν είναι σαν μικρή δημιουργία. Ναι, ναι. Αν ο Θεός είχε στα μονοπάτια της μετάφτωσης, δεν θέλει υγειά. Ακριβώς, δεν θέλει υγειά. Ναι, γιατί είμασταν διαφέρει εμάς να δείξουμε θεματικές στο τίτλο. Το τίτλο. Το τίτλο. Ωραία, άσε το υγειά, βγάλε το υγειά. Στα μονοπάτια της μετάφτωσης, που διοργανώνεται από τους τελειόφυτους του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Που λέγεται? Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Μετάφτωση. Ναι, το τρίτο εισαγωγή της κυριολογίας του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ. Υποτιτλισμός του Απηθήκ.