22η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2020 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2020)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Δηλ. 20.2021. Για το έκτακτο και για το θέμα. Είμαστε εντάξει? Μια παρατήρηση θέλω να κάνω. Ναι Σοντήρη. Που κάνει επιτροπή, μ' ακούς, ακούγονται? Ναι, ναι, ακούγεστε. Που κάποια δικαιολογετικά λείπουν από τον ομειοδότη, που τελικά έχει ανακηρυθεί. Και η επιτροπή προτείνει, ας πούμε, να προσφύγουμε στο άρθρο 102 του νόμιλου 4412. Να την ακούσουμε ή μπορούμε, έχουμε αυτήν τη δεδομέρα, να πούμε ότι φέρτε τα... και συμπιώσεις τα υπόλοιπα δικαιολογετικά που λείπουν. Ναι, ναι, φυσικά. Πρόεδρος της επιτροπής είναι και ο πρώος φίλος μου ο Τσακάλις. Δεν ξέρω τι. Ποιος? Θα πρέπει να το αποσύρουμε, προσεωνάει και το φέρον την επόμενη... δωμάδα, ξέρω εγώ. Όχι, ανακηρήσει μειοδότη. Δεν εμποδίζει την ανακήρυξη, το λέει μέσα η επιτροπή, αλλά λείπουν όμως, ωστόσο, κάποια δικαιολογετικά. Μήπως θα έπρεπε να τον καλέσουμε τον μειοδότη να τα στηρίζει, να τα συμπιουρώσει. Είναι δευτερεύοντα και πουσιώδη... Δεν σε ακούω, Γιάγη. Λέω ότι είναι δευτερεύοντα και πουσιώδη... και πρέπει να καθυστερήσουμε την προώθηση του έργου τώρα γι' αυτόν τον λόγο. Ε, εντάξει, ήθελα να κάνω αυτή την παρατήρηση. Ναι, ναι, ευχαριστούμε. Απλώς θεωρήστε το ότι πρέπει να το τρέξουμε λίγο το έργο, γιατί είναι μια καλή ευκαιρία να καλύψουμε όλες τις ανάγκες του δίπλου. Εντάξει. Ευχαριστώ. Πάμε πα' κάτω, OK. Λοιπόν, δεύτερο έκτακτο. Έκριση της συμπαρίθμη 69 του 2020. Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη προσχολική αγωγή Καβάλας περί ένα της αναμόρφωσης προοικολογισμού οικονομικού έτους 2020. Λοιπόν. Έχει σχέση με την πληρωμή του προσωπικού του ΕΣΠΑ. Εντάξει. Εντάξει. Ναι. Πάμε στο τρίτο. Έκριση της συμπαρίθμη 37 του 2020. Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Θεατρικής Κοινοφελής Επιτήρησης του Καβάλας που αφορά την πρώτη αναμόρφωση προοικολογισμού οικονομικού έτους 2020. Εδώ, Δήμαρχε, ψηφίζω παρόν, όπως ψήφισε και εκπρόσωπος η αντίστοιχη της παράταξης του ΔΠΕ. Ωραία. Εγώ έχω κάποιες παρατήρησεις. Κι εγώ, Δήμαρχε, το ίδιο, ομοίως με τον δικό μας τον εκπρόσωπος του ΔΠΕ. Ναι. Ναι, λοιπόν, οι παρατηρήσεις μου έχουν να κάνουν με τον τρόπο παρουσίασης της αναμόρφωσης. Δηλαδή, δεν ακολουθούν, να το πω έτσι, το μοτίβο το οποίο ακολουθεί ο Δήμος και τα άλλα νομικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα, αν κάποιος δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα, πραγματικά, να μην μπορεί να καταλάβει ποια είναι... Κύριε Καταραίτη. Παρακαλώ. Ακούζε. Καταλάβατε την παρατηρήση την πρώτη που κάνατε, τώρα έχετε την αρμόδια του οικονομικού μήματος. Ναι, θα μπαίνει στην επόμενη αναμόρφωση που θα γίνει, θα το βάλουμε δίπλα να υπάρχει πραγματικά έσοδα έξοδα, του που αναφέρατε. Εντάξει, νομίζω ότι θα διευκολύνει περισσότερο, έχετε δει το. Νομίζω πάντως, αναλυτικά, τα ξέρετε και εσείς το γνωρίζετε, δεν προκύπτει κάποια διαφορεμή. Ουσιαστικά, το πρώτο, πραγματικά, μειώσαμε, είχαμε μάνα τα 18, και στο δεύτερο που υπήρχε, επειδή μυρίστηκε το 18, αφαιρέσαμε τα 18 από 45 που ήταν γεγραμμένα. Από τον επόμενο πολιτικό, δηλαδή, που αναφέρετε. Από τα διάφορα έξοδα καλλιτεπικών εκδηλών. Αφού το 18 έχει φύγει, το αφαιρέσαμε και από εκεί που ήταν μέσα στις 45. Το τι κάνετε, το έχω καταλάβει. Απλώς, αυτό που με παραξενεύει, είναι ότι μιλάτε για διαγραφή κωδικού στο πινακάκι. Ενώ δεν υπάρχει τίποτα. Έγινε αυτό, γιατί ήταν εγγεγραμμένος ως επιχωρήγης από τον Δήμο Καβάλαση και τον Θεστιβάλ Φιλίππον, όπως με τα δεδομένα τα μέχρι Πέρυσι, ουσιαστικά, ενισχύονται. Και τώρα είχαμε μια απόφαση από την οικονομική πλέον για χρηματοδότηση του Κατώπιν Εθήματος του Κεβελική Απόφασης, για χρηματοδότηση του Δήμου Προσερμάσκη. Και γι' αυτό, ουσιαστικά, διαγράφηκε εντελώς ο κωδικός και εγγράφηκε καινούρηση σε όλους τους χρηματοδότησες. Και έγινε με βάση πλέον... Δεν ισχύει όμως αυτό για τον δεύτερο κωδικό που υπάρχει στο πινακάκι. Για αυτό λέω. Όχι, δεν ισχύει. Εκείνος είναι σωστά εγγραμμένος, ο πλάτωρας του κωδικού. Κατά τα άλλα, συμφωνώ. Είμαι OK. Μανώλη. Ναι, ναι. Πώς Λαζαρίδης είπε... Πάμε στο τέταρτο έκτακτο. Έγκριση της διακήρυξης των όρων και των δευκών δημοπράτησης από καταστάσεις οδοστρομάτων Δήμου Καβάλλας. Ωραία. Μια παράδειγμα, δήμαρχε. Ναι, ναι. Ναι, Ηλία. Τι και ερώτητα μπορούσα να πω. Διαβάζω μέσα στην τεχνική έκδοση... ...ότι το αντικείμενο της μελέτης θα εκτελεστεί εντός του χρονικού διαστήματος των 24 μηνών... ...και ακριβώς από κάτω ότι θα χρηματοδοτηθεί από τις πιστώσεις του έτους 2020. Αυτό δεν καταλαβαίνω λίγο. Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε ότι θα τρέξει για δύο χρόνια... ...και εμείς θα το χρηματοδοτήσουμε μόνο το 2020. Εκ παραδρομής, κύριε Καλανταρίδη. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Θα γίνει όπως το υποστέδες. Θα χρηματοδοτηθεί από το 2020 και το 2021. Εγώ το κατάλαβα, κύριε Διακοβήτη. Απλώς θα πρέπει να διορθωθεί προφανώς. Μήπως. Θα πρέπει να γίνει μια ορθή επανάληψη εδώ. Κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να γίνει κάποια διόρθωση. Ήπως το ποσό αυτό είναι που βάζουμε το 2020. Το ποσό είναι περισσότερο. Δεν φταίνεται κάτι καλύτερο. Το 172.000 το συνολικό ποσό. Προστά. Σε ποιον σημείο είναι αυτό που λέτε ότι έρχεται. Στην τεχνική έκθεση. Στο τέλος της πρώτης σελίδας λέει ότι είναι 24 μήνες. Και στην αρχή της δεύτερης μήνες. Στην αρχή της δεύτερης μήνες. Στην αρχή της δεύτερης μήνες. Στην αρχή της δεύτερης μήνες. Στην αρχή της δεύτερης μήνες. Στην αρχή της δεύτερης μήνες. Στην αρχή της δεύτερης μήνες. Και ξεκινά από τις πιστώσεις Τάνδε για το 2020. Και ξεκινά από τις πιστώσεις Τάνδε για το 2020. Μήπως θα έπρεπε? Η τεχνική έκθεση συντάχτηκε σε γιGH WITH TERA και το πέμπτο έκτακτο θέμα, έγκριση πρακτικού περικατώδησης. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. Παρακαλώ, κύριε Κοβίδη. bandits Attacks S.T.A.K. Attacks S.T.A.K. Attacks driven drive driven drive driven Στο δεύτερο κομμάτι της απόχρωσης, ήταν να φιλοξενηθούν οι διοργάντες της ΕΓΑ. Βασικά, ήταν να διαλεγηθεί ο αγώνιος της ΕΓΑ και της ΕΛΑ. Εμείς αποφασίσαμε ότι έτσι όπως ήταν τα πράγματα και όπως ήρθαμε να φιλοξενηθούν 11 αγώνια. Αλλά τις δύο αγώνες θα είναι μέχρι την κυριακή αργάτα βράδυ και δεν μπορούν να αναχωρήσουν οι διοργάντες. Θα πρέπει να φιλοξενηθούν και τους διευθυντές. Άρα το μόνο δηλαδή που αλλάζει είναι το κόσμο της διανεκτέρευσης. Θα διαβαρύντατε άλλη μία μέρα στην κυριακή 12 αγώνια. Πάμε στο έβδομο έκτακτο που είναι έγκριση πρακτικού, περί κατοκύρωσης της σύμβασης του συνοπικού διαγωνισμού για την υπηρεσία μίσθος γερανών με χειριστή 2020. Αυτή η διαγωνισμή βάζουμε κάθε χρόνο για τη μίσθοση των γερανών. Στην κατάθεση των δικαιολογικών υπήρχε ένα δικαιολογικό το οποίο έπρεπε να εξετάσουμε περισσότερο αν μπορούσαμε να το κάνουμε δεχτώ ή όχι. Ζητήσαμε τη δομονόδοξη της συνομικής υπηρεσίας. Ένα για την ακριβή επιβιωχό μικρό ήταν, το ξεκαθαρίσαμε. Εκεί υπάρχουν τεχνικές τεχνικές τεχνικές τώρα σε μια υλοκληρωτή για διαγωνισμό. Δομονόδοξη συνομική υπηρεσία, είμαστε τέτοιες και προχωράμε τώρα να γίνει οριστικό καμάτα στην αγιοβάρκη της σύμμαχτης υπηρεσίας. Πάμε στο 8ο έκτακτο, έγκριση του πρακτικού ανάθεσης της παροχής της υπηρεσίας με τίτλο ναυαγωσιστική κάλυψη των λιτρικών εγκαταστάσεων Εναψάνης Περιγιαλίου και Παλιού έτος 2020 με τη διαδικασία του άρθρου 32 παράγραφο 2α του άρθρου 32α της νόμου 4412 του 2016. Λοιπόν, να το πάρουμε απ' την αρχή. Ο δήμας Καβάλας έτρεψε να δώσει την ανάθεση των αγωγητών μέσω των υπηρεσιών που παρήκε ο Πίστερ. Κάναμε μια μελέτη, ξεκίνησε η διαδικασία έγκαιρα και κανονικά. Όταν έτρεψε η στιγμή να τους προσκαλέσουμε να λειτουργήσουν τη σύμβαση, όσοι ήτοι είπαν δυο είδους θα περιβελαντιώ με τους λαναγώτους, όσοι έχουν άδεια και όσοι πραγματικά έχουν διαφορετική όπως και κάθε χρόνο για να συμμετέχουν στη διαδικασία του λαδίου να λειτουργήσουν στον Πίστερ και να αποχωρήσουν τη συμβάση. Πέτως τα πράγματα είπαν διαφορετικά και δεν δέχτηκαν να μας όρθες να υπογράψουν σύμβαση με τον Πίστερ. Με αποτέλεσμα ξαφνικά ούτε ο Πίστερ θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτό που του ανατέθηκε και εκεί που είχαμε πολλούς ενδιαφερόμενους και πολλούς ανθρώπους όσοι σκάφονται όσο γνωρίζονται οι παλαιότητες, ξαφνικά δεν είχαμε κανέναν να μας όρθει. Από εκεί και πέρα γίναν προσπάθειες και να έκανε σε επαφή με τον Λιβελαντίο, ξαναφύγανε τη ΛΕΣΚΟΝΑΝΑΝΕΝΑ για να ανταποκριθεί και κανείς. Ήρθαν μάλλον δύο λεπτά τα οποία δέχτηκαν να πάνε στον Πίστερ και θα πήγαν εκεί την επόμενη μέρα πάρα εύκολα. Είπαμε ότι δεν ενδιαφέρονται. Από εκεί και πέρα ο Κύστης του Λιβελαντίου σε παρέχτησε, γιατί πραγματικά δεν μπορούμε αυτό να το διαμελέωσουμε. Δεν κανένας, μα κανένας, ούτε ένας από τους αφηλίστες τόσο του Λιβελαντίου, όσο και της δικαίωμας όλο αυτό το καιρό που ενδιαφέρονταν και ήθελαν να είναι, δεν είχαν πρόθυμος να έρθει και να κάνει συμμασία με τον Κύστη. Από εκείνη την πέρα αξιολογόταν και αποδεικνύονταν με κάθε μέσον ότι δεν υπήρσε έστω και ένας για να μπορέσει να προχωρήσει. Δεχτήκαμε, ο δήμαγος δέχτηκε την παρέχτηση, γιατί είχαμε ξαβήσει κάθε παιχνόρι, είχαμε κάνει πάρα πολλές προσπάθειες για να βρούμε έστω και ένας. Από εκεί και πέρα μετά ο δήμαγος έχοντας πια τη θερμή περίοδο και τις ανάγκες διαδρομών και κάλυψη προχώρησε σε αυτή την διαδικασία. Να πω ότι ό,τι παρασκευή κοινώνησαμε με τον προηγούμενο Ανάδοχο, την εταιρεία που είχαμε εκτελέσσει, που ζητήσαμε ακόμη και το Σάββατο, αν μπορούσε να έρθει για να ξεκινήσουμε να δούμε πώς θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, πώς θα μπορούσαμε να περάσουμε λοιπόν, δεν ανταποκρίθηκε, δεν είχε ποτέ και μετά προσπαθήσαμε να βρούμε ποιες άλλες εταιρείες θα μπορούσαν να ανταλάβουν αυτή την εκκλησία. Βρήκαμε την εταιρεία μέσω της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάναμε ένα mail και ανταποκρίθηκε αμέθως με τη δέσμευση ότι αν βρει από την Καβάλα θα χρησιμοποιήσει αβαγοσώστες από την Καβάλα, αλλιώς θα μας καλύψει με τους 8 αβαγοσώστες που είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε για την φετινή σεζόν από μία Ιουλίου κανονικά, λογικά από αύριο. Ανταποκρίθηκε, υπήρξε μια άλλη λογαρφία, είπαμε τι θέλουμε και συμφωνήθηκε να ακολουθήσει αυτή η διαδικασία, ώστε από αύριο το πρωί 10 με 8 να έχουμε σε όλες τις ακτές μας να αβαγοσώσει, να πέσει το σκάφος το ταχύπλο το οποίο αντικαταστάθηκε και αυτούνη μηχανή γιατί έπρεπε να καλύπτουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις. Επίσης να πούμε ότι ενώ μέχρι πέρυσι είχαμε τη δυνατότητα και 7 ημέρες απασχόληση, φέτος απαγορεύεται ερητά γιατί οι ώρες είναι 8, είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και υποχρεωτικά είναι αβαγοσώστες να πρέπει να δουλεύουν 8. Να μην ξεπερνάνε το οχτάρο και όχι τις πέντε μέρες τη βδομάδα. Γι' αυτό και έχουμε 8 για να καλύπτουμε δύο με το σκάφος, ένας σε πόπτις και ένας ο οποίος θα καλύπτει καραιπώ. Δεν ξέρω αν θέλετε οποιαδήποτε, δηλαδή και το Σάββατο και την Κυριακή και εγώ και η κυρία Χινήθογλου προσταθήσαμε να βρούμε μια οποιαδήποτε λύση για να έχουμε, είχαμε και τρία περιστατικά, δύο την Παρασκευή και ένα το Σάββατο με πνιγμούς οπότε αυτό μας αναστάτωσε ακόμα περισσότερο. Και πήγαμε σε αυτό το οποίο μας έδινε την δυνατότητα να καλύψουμε το συντομότερο δυνατό αυτή την ανάγκη. Εγώ έχω κάποιες ερωτήσεις κύριε Δήμαρχε. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι έτσι όπως τα άκουσα και όλας και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την κυρία Χινήθογλου και την κυρία Γεροματέ ότι το πρόβλημα έτσι όπως περιγράφτηκε δημιουργήθηκε προφανώς από τον τρόπο που ορίζεται να πληρώνονται να βαγωσώσεις. Γιατί αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε να βαγωσώσεις στην Καβάλα που και τόσα χρόνια λύναμε το πρόβλημα απλά λόγω περιορισμού ή λόγω χρήσης ταβανιού στο μισθό αυτών των ανθρώπων δεν δέχονται να μπουν μέσω του κύσπη γιατί προφανώς τα λεφτά είναι πολύ λίγα αν αντιλαμβάνομαι καλά μέχρι εδώ. Αυτή ήταν η κύρια Χινήθογλου. Έτσι και βλέπω τώρα ότι η επόμενη λύση που σαφώς θα πρέπει για να λύσουν αυτό το πρόβλημα οι δήμοι είναι να πληθυθούν σε ιδιωτικές εταιρείες που εκεί ας πούμε το μαστίγιο βγαίνει πιο σίγουρα και δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί κανείς οπότε θα πρέπει να δεχθεί του τυχόν το πεντακοσάρικο 580 πόσο θα δίνει ο ιδιώτης και δεν έχει το δικαίωμα κανείς να αρνηθεί ώστε αν φεύγει ο ένας έρχεται ο άλλος. Όχι δεν θα είναι πεντακόσα. Γιατί το λέω Δήμαρχε. Το λέω γιατί εγώ από τις τρεις ερωτήσεις που ήθελα να κάνω διαβάζοντας γιατί ήρθε αργά ας πούμε αυτό το σήμερα αυτό το έκτακτο λίγο σημειούσα τα πραγματάκια τον αριθμό ότι στις αρχικές στην αρχική διαδικασία που κάναμε μέσω Κύσπερ περιγράφαμε για 8 ναυαγοσώστες. Μετά βλέπω προς το κείμενο που κάναμε σε 7 εδόμω εσείς ο Δήμος προς την Επιτροπή του Άρθρος 32 περιγράφουμε 5 ότι είναι η ανάγκη 4 στις παραλίες συνένας ναυαγοσώστης με τον οδηγό του ταχύπλου προς το σκάφος. Μετά βλέπω ότι στο επόμενο εκεί που μας κάνει κάνουμε μια ορθή επανάληψη προς την εταιρεία ή η εταιρεία προς εμάς δεν μπορούμε να το δω καθαρά πάλι μιλάμε για 5. Μετά περιγράφεται 8 το ωράριο βέβαια ανεβαίνει από 10.30 με 5.30 που ήταν πάει σε 10 με 6 οπότε μιλάμε για καθαρό ξάρο. Βέβαια κάποια στιγμή στην πρόταση που υπογράφουμε εδώ με την εταιρεία περιγράφεται σαν ότι θα δώσουμε τα 4 σκάφη αλλά προφανώς το 1 θα είναι αυτό που θα δραστηροποιείται κάθε μέρα έτσι αν αντιλαμβάνουμε καλά. Και ίσως δεν ξέρω αν θα πρέπει να δέσμευσή μας είναι ότι πρέπει να δίνουμε όλα τα σκάφη ένα μεγάλο και τέσσερα μικρά αν θυμάμαι διάβασα καλά αυτό που ψάχνουμε να βρω. ώστε να χρησιμοποιείται ένα την ημέρα γιατί θα είναι ένας ο χεριστής και προφανώς από τους τέσσερις είναι έναν πέντε να βαγουσώσεις οι τρεις είναι για να κάνουν τα ρεπότος το Σαββατοκύριο για να μπορεί να βγαίνει πενθήμερο. Βλέπω όμως ότι το κόστος σημείωσα να δω ότι παραμείνει σχεδόν το ίδιο ας είναι δέκα μέρες λιγότερες προφανώς ο αριθμός των ατόμων γιατί από ό,τι κατάλαβα η κυρία γραμματεία οχτώ άτομα θα πάρουμε και όχι πέντε που ζητάμε μέσα έτσι όπως φαίνεται στην πρόταση μας για να βαγουσώσεις και έναν χειριστή πέντε συνένα έξι λέμε ότι χρειάζεται όχι τέσσερα συνένα πέντε χρειαζόμαστε συνένα χειριστή έξι αλλά θα πάρουμε οχτώ για να κάνουν τα ρεπότος Τα σημεία είναι δύο στην καβάλα και δύο στο παλιό. Αυτό κάτι να βαγουσώσει έχει ένα σκάφος, σκάφος το οποίο μπορεί να βέβει και να βοηθήσει τον λόγατο. Εδώ είναι και εμείς το σκάφος το οποίο μπορεί να βαγουσώσει και να βοηθήσει τον λόγατο Εμείς δηλαδή έχουμε τέσσερα σκάφη. Τρία αγοράσαμε και έξω την νούρια. Ένα είχαμε το Καλαμίτσα και ένα έκανε το Δήμος Καβάλα. Το Δήμος Καβάλα είναι αυτό που είχαμε το θέμα και πρέπει να μεταπλατεί το ταχύπλο. Είναι το μεγάλο σκάφος. Όλος αυτός ο επιτροπισμός, τα τέσσερα δηλαδή, η θέα σκάφη σύντον έγρα, θα πρέπει να βηθούν στα τέσσερα σημεία να έχει τέσσερις να βαγουσώσει το ταχύπλο. Είναι κάτι σαν επιχείρηση να βοηθήσει όλη η κατάσταση και έχει επιχείρηση να πάνω και ο δημός και να βαγουσώσει. Και η δύο είναι αυτή που κάνουμε εγώ, άνθρωποι και τα λοιπά, που καλύπτουν τα κενά. Είμαστε δηλαδή από την αρχή, ακόμα δηλαδή όταν βγάλανε στην γιατοκύστερ την ανάπτυση, πάντα ήταν το 8. Ο ανοιχμός των ανοιχμωσιστών ήταν ακριβώς ο ίδιος που είχε παίξει. Ένα δεύτερο, άλλαξε την πρόσκληση, την δεύτερη που βγάλανε, άλλαξε το ωράριο, γιατί η παίξη ήταν 10.30 π.μ. και τώρα βάζουν όλους τους πολιτισμούς για κάποιο τσίπια δράση και είναι 10.30 π.μ. Ακολουθήσαμε, δηλαδή, την προποθήση του νόμου. Δεν έχουμε κάποια άλλη αρεθή. Ακριβώς ακολουθούμε ό,τι ακολουθεί σε ανοιχμές. Δηλαδή, επειδή το κόστος, αν ήρθαμε στον Ανάρθο και έπρεπε να μας φέρει ποιο είναι το εξοπλισμό, είχαμε μεγάλο το εξοπλισμό, αποφασίσαμε ότι εμείς πια έχουμε χτίσει τον εξοπλισμό μας, δηλαδή έχουμε χτίσει, εκτός από τα αναλώσιμα, πάρμακα και κάποια άλλα που θα λάβουμε τον καιρό, όλα τα υπόλοιπα είναι σκαφερά, θα παρέχουν τον καιρό χρόνο, μας τα επιστρέφει στο τέλος της δημόσιας, κάνουμε μια υποκομμή συμφίληση που είναι υποχρεωτική στα στάθμα και θα ξαναδείχνουμε την επόμενη χρονιά. Γι' αυτό και μπορούμε και να μιλάμε για το κόστος της δραβαμοσοστικής κάλυπτης. Αυτός είναι το κομμάτι του κοναπλημμού και των κομμάτων των ανθρώπων, ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα από βρέση, εκτός το ωράριο, το οποίο είναι υποχρεωτικό να είναι 10 με 6 πλέον. Και μια αλλαγή που έχει γίνει στους δραβαμοσόλτες, πρέπει να καλύπτει και να έρχεται και όλη η αμία καχύπλο. Αυτή είναι και βρέση του μάτσα της καινούλης όπου έχουμε δει με 5 ώρες να προσαβληθεί και να ακολουθήσουμε αυτό το νόμο. Τίποτα άλλο δεν έχει αλλάξει σχέση με βρέση και με την πρώτη δημιουργία της Εκκλησίας. Κυρία Χινήσογλου, δηλαδή και πέρσι 8 και φέτος 8 και ας αυξήθηκε το ωράριο και ας υπάρχει ο περιορισμός ότι πέρσι δουλεύανε 7 μέρες ενώ φέτος θέλουμε 5 μέρες, θα καλύπτονται από τον αριθμό του 8 προφανώς. Έτσι προβλέπεται η βάση του υπενταρχείου, έτσι αυτοί οδηγείται να μην παίξουν και να ακολουθούμε αυτοί οδηγούμε και φέτος. Και προφανώς ο χειριστής που αυτός και αυτός δεν μπορεί να δουλέψει 7 μέρες για να υπάρχει του εποπτικού σκάφους του μεγάλου λέω, θα καλύπτεται από κάποιον να παγωσώσεται γιατί θα έχουν και άδεια ταχυπλόου. Υπάρχει υποχρέωση από να παγωσώσεται γιατί θα έχουν και άδεια ταχυπηλόου. Αυτός θα καλύπτει δηλαδή το μεγάλο σκάφος. Οι βάρκες οι μικρές να είναι ταχυπλό. Για το μεγάλο μιλάω, το κατάλαβα αυτό, για το μεγάλο μιλάω. Για τα ρεπό του ανθρώπου, γιατί μου λέτε πρέπει να δουλεύουν πενθήμερο άρα τις δυο μέρες τη δωμάδα θα πρέπει κάποιος άλλος να κάνει αυτό το οχτάωρο τον οδηγό. Θα το κάνει να παγωσώσεις, ωραία. Μια ερώτηση. Μπορεί να, επειδή δεν είχα, σε κάποια φάση δεν ακούγα καλά, γιατί μιλάει λίγο μακριά από το μικρόφωνο η Δέσποινα. Αυτό που δεν κατάλαβα και συγνώμη ανυπόθηκε είναι το εξής. Όταν ξεκινήσαμε εμείς όλη αυτή τη διαδικασία, δεν κάναμε κανονικό διαγωνισμό, πήγαμε εμείς κατευθείαν στον ΚΙΣΠΕ, αυτό είναι το ερώτημα μου. Λοιπόν, να το ξεκαθαρίσουμε κι αυτό λοιπόν. Εμείς, η πλησία της διάθεσης, το ΣΕΠΕΒΕ, ανήκει σε εκείνα τα ΣΕΠΕΒΕ που μπορούμε να πάμε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης μέχρι τις 60.000 ευρώ. Όπως είναι και τα ταχυδωνικά τέλη, όπως είναι και μια σειρά ακόμα υπηρεσιών που μπορείς, βάσει του 4412, να πηγαίνει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Εμείς, αυτό επιτρέπεται και στις περιτώσεις που υπάρχει ο ΚΙΣΠΕ. Δηλαδή, έχουμε κλειδώσει ότι εφόσον ο προϋπολεγισμός μας ήταν κάτω από 60.000, ότι και το ΣΕΠΕΒΕ μας ήταν στις κοινωνικές υπηρεσίες, έτσι ονομάζονται αυτές οι υπηρεσίες, μπορούμε να τα πάμε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Δεν κάναμε διακονισμό όπως κάναμε πέρσι, για να σου δώσω να καταλάβεις. Κάναμε πρόσκληση προς τους οικονομικούς φορείς, απευθυνάωμε νικηδύνωση προτελεότητας στους ΚΙΣΠΕ. Απλώς οι ΚΙΣΠΕ έχουν προτελεότητα βάσει στους 4412. Το λέει μέσα και ο ίδιος των νόμους. Δεν έχω αυτή τη στιγμή μαζί μου, αλλά μπορώ να σας δώσω και τα άγρα με τα οποία γράφεται μέσα στους 4412 και για το ΚΙΣΠΕ και για τις κοινωνικές υπηρεσίες. Σε αυτό το κομμάτι ακολουθούμε από τη διαδικασία θέτος, γιατί μας έγινε γνωστό από πέρσι ότι έχουμε αυτή τη δυνατότητα τώρα της δικαιοδεργοποίησης σιγά σιγά αυτό το κομμάτι του νόμου, όπως είναι και με τα ταχυδρομικά θέλη που ίσως ακούσατε παλαιότερα. Θα δίναμε τη δυνατότητα, όπως λέει η κυρία Νταβουλτζίδου, να επιπρόσθεται να προσχοληθούν και 3 άτομα αμέα καλύπτοντας αυτή την υπηρεσία της δραβανοσοστικής κάλυψης, αλλά τελικά όλο αυτό το σινάριο... Άρα αυτό το οποίο αντιλαμβάνομαι λοιπόν είναι ότι επιλέξαμε να πάμε σε μια διαδικασία δίνοντας προτεραιότητα σε κάποιους οι οποίοι δεν είχαν την εμπειρία, έτσι, γιατί τουλάχιστον εδώ ο Κίσπερ από όσο γνωρίζω δεν είχε κάτι αντίστοιχο, δεν ξέρω αν κάπου άλλου είχαν ασχοληθεί σε αυτό, με αποτέλεσμα να φτάσουμε ουσιαστικά σε αυτό το αδιέξοδο. Επειδή γνωρίζεις το αντικείμενο και το έχεις βιώσει και πέρσι και ξέρεις ότι κάθε χρόνο έρχονται ναυαγοσώστες και παιδιά καβαλιωτάκια και μας δίνουν ονόματα και πάντα ο δήμος βοηθάει την κατάσταση ώστε είτε ανάδοχος είναι εκτός καβάλας είτε ανάδοχος εντός καβάλας, πάντα δίνουμε τα ονόματα αυτού των παιδιών γιατί λέμε να δουλέψουν καβαλιώτες. Σε πληροφορώ ότι τα ίδια βιογραφικά τα ίδια ονόματα όπου εδώ ήταν πέσει τα είχαμε και φέτος, φέτος όμως αυτούς που κάθε φορά βοηθάμε μέσα συσαγωγικά να ασχοληθούνε φέτος ενώ ζητήσαμε τη βοήθειά τους δεν μας βοήθησαν. Για ποιο λόγο πιστεύεις Δέσποινα ότι έγινε αυτό. Να πω κάτι λίγο που έχει σχέση με την ερώτηση που έκανε ο Μανώλης προηγουμένως. Γιατί και εγώ τώρα δεν καταλαβαίνω εδώ τι γίνεται. Θα ανηφθούν διαφορετικά αυτοί οι άνθρωποι από τον ιδιότη. Φυσικά. Λοιπόν, στην αρχή ήταν το μισθολόγιο που θα παίρνανε από το ΚΙΣΠΕ το οποίο ήταν κοντά στις 600. Ήταν 650 ευρώ. Ενώ στην αρχή λοιπόν είχαν δηλώσει αυτά τα παιδιά ότι θέλουν να διβλέψουν, ήρθαν λοιπόν ξαμνικά και λένε ότι εμείς με 650 δεν ερχόμαστε, θέλουμε 1200. Λοιπόν, προέκυψε και ένα άλλο θέμα που θα σας το πω κατηδύ αν δεν θέλω να σας το πω φανεράει. Με αποτέλεσμα να βρεθούμε σε αδιέξοδο. Ο ΚΙΣΠΕ να μην μπορεί να τα κάλυψει και έτσι αποφασίσαμε να πάμε σε ιδιότη. Πήγαμε στον ιδιότη, τηλεφωνήσαμε στον περσινό ιδιότη, ο οποίος μας είπε ότι θα έρθει από εδώ και μάλιστα μας είπε ότι αργήσατε να μας πάρετε και τηλέφωνο. Αυτό έχει σχέση με αυτό που δεν μπορώ να σας πω, θα σας το πω κατηδύ αν όμως, διότι κάποιοι έχουν πάρει πολύ αέρα και νομίζουν ότι είναι τσιφλίκοι τους. Και ενώ είπε ότι θα έρχονταν για να συνονοηθούμε δεν ήρθε. Μπροστά λοιπόν στο αδιέξοδο ή να μείνουμε χωρίς να βαγωσώστες ή να σερθούμε πίσω από την οποιαδήποτε λύση, ψάξαμε και βρήκαμε μία άλλη εταιρεία. Λοιπόν, η εταιρεία αυτή ήρθε, μας έδωσε την προσφορά της, η οποία ήταν μέσα σε αυτά τα όρια στα οποία ήτανε και έτσι προχωρήσαμε. Εκ των ιστέρων, ενεφανίστηκε ο άλλος ο οποίος μας έστειλε και ένα fax με το οποίο έλεγε ένα email ότι θέλω να συμμετέχω σε αυτό το διαγωνισμό. Όμως, ήδη τον είχαμε φωνάξει τον άνθρωπο, είχε κανονίσει με τους να βαγωσώστες οπότε δεν μπορούσαμε να τον αδειάσουμε. Και σε τελική ανάλυση, ο καθένας πρέπει να είναι επαγγελματίας. Εάν ήταν σωστός επαγγελματίας, θα έρχότανε το Σάββατο που τον καλέσαμε να έρθει. Δεν ήρθε μεγιά του με χαρά του. Εμείς προχωρήσαμε στην ανάθεση γιατί οι ακτές χρειάζονται να βαγωσώστες. Και το ίδιο πρόβλημα, περίπου, ενεφανεί έγινε και στους άλλους δήμους. Και στο Παγκέο και στη Χρυσούποη. Τέλος πάντων, δεν μας ενδιαφέρει όμως τι γίνονται στους άλλους δήμους. Έπρεπε επιβόντος να βρούμε έναν ιδιότητο. Και ακολουθώντας, μάλιστα, και την προτροπή του κυρίου Παπαδόπιλου, ο οποίος είπε να βρείτε ιδιότη, βρήκαμε ιδιότη. Και έτσι αναθέσαμε την αβαγωστική του δήμου. Και μάλιστα, παρθεί σε συνονόηση, θέλουμε να βοηθήσουμε λίγο και την ΕΤΑΒ, ούτως ώστε να μπουνε και αναβαγωσώστες, όχι με τους δικούς, δηλαδή να τους πληρώσει η ΕΤΑΒ, αυτούς, να μπουνε ναβαγωσώστες και στην Καλαμίτσα. Να ρωτήσω κάτι δίμαχε εδώ, τώρα έστω όσοι μας δόχατε. Πέρυσι, αυτοί οι άνθρωποι ναβαγωσώσες πού είχαμε, πόσο πληρονόταν με τον τρόπο που είχαμε επιλέξει πέρυσι και τους πήραμε. Δεν ξέρω πόσο πέρανε πέρυσι. Ό,τι όριζε η νομοθεσία εμείς, δεν μπορούμε να βγούμε και να βγούμε. Το αντιλαμβάνομαι, λέω αν γνωρίζουμε. Πάνω από τον ΚΙΣΠΕ Μαντόλη. Πάνω από 6,50 δηλαδή. Ναι. Για να καταλάβουμε λίγο γιατί φέτος άνθρωποι που μέχρι πέρυσι ζητούσαν αυτούς τους τρεις μήνες δουλειά, φέτος αντιδράσσαν έτσι. Εγώ αυτό ψάχνω. Και αυτό ρωτάω και βλέπετε προσπαθώ να καταλάβω γιατί ξαφνικά δεν θέλουν δουλειά αυτοί οι άνθρωποι ξαφνικά τρελάθηκαν. Γιατί δεχτήκανε στην αρχή, δεχτήκανε. Προφανώς δεν ξέραν το πόσο θα περνάνε. Νομίζοντας τα 6,50 κατοστάρικα. Αυτοί μπορεί να πηγαίνουν με τα Περσινά δεδομένα. Να πω και εγώ κάτι παλικαριέ, τελειώσατε. Βέβαια. Ναι. Λοιπόν, κοιτάξτε ακούγοντας τις δυο κυρίες, τη δεξιά και τη δέσπερα, μια αγωνία είδα, ας πούμε, η οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Δηλαδή, πραγματικά, οι προσπάθειες των δύο κυριών και όλων των υπαλλιών φαντάζονται να ήταν επισκευασμένες, ας πούμε, για να πετύχουν το στόχο. Δεν θα έπρεπε, όμως, γιατί βλέπω ότι υπήρχε μια καθυστέρεση στην ανάληψη του θέματος και δεν θα έπρεπε μια τροστική πόλη σαν την πόλη μας ή σαν τον δήμο μας να ψάχνει, να βρει τώρα ναυαγωσώστες μετά από δύο-τρία ατυχίες περιστατικά. Δηλαδή, αυτό δεν μας θυμάει και επίσης, δήμαρχε, αυτό το οποίο νομίζουμε ότι κάποιοι, ας πούμε, νομίζουν το τσεφλίκι τους, φαντάζομαι, έχει πάει το μυαλό μου γιατί το είπες, δεν μπορεί να μας παίζει κανείς σαν πόλη, σαν δήμο. Έχει την ξυδέτης να τον σπάσει τα κόκκαλα, ας πούμε, αν κάποιος εκβιάζει θέματα και σε ώρες κρίσης, ας πούμε. Αν πάει το μυαλό μου εκεί στον Περσινό ή κλπ, αν εκβιάζει και έκανε και διάφορα πράγματα. Τώρα, παρόλο που η πρόταση να απευθεθούμε σε ιδιότητες είναι και πρόταση πάντα, ξεχωθεί η ψήφιση παρών, γιατί γενικά δεν μας ασχολούν όλη αυτή η πορεία, και επίσης και απευθείας ανάθεση αυτή που λέγεται, μάλιστα, απευθείας ανάθεση με διαπραγμάτευση, διαπραγμάτευση δεν βλέπω ποθενά. Η προσφορά της εταιρείας είναι 59 και κάτι, 59,5 μαζί με το ΦΠΠΙΑ. Διαπραγμάτευση δεν έγινε, έγινε, όμως κάτι έτσι να πάρουμε μια έκπληση έστω και τυπική, ώστε να πούμε ότι έχουμε μπει σε μια διαπραγμάτευση. Ίσως δεν ξέρω καλό το θέμα, απλώς το ρωτάω έτσι γιατί δεν είμαι δικός, περισσότερο σαν πουλίτης ρωτάω τώρα και λιγότερο σαν επαγγελματία. Καταρχήν διαπραγμάτευση υπήρξε και διότι στην αρχή ήταν ο ΚΙΣΠΕ που ούτως ή άλλως ο ΚΙΣΠΕ προηγείται. Δεν χρειάζεται διαπραγμάτευση όταν υπάρχει ο ΚΙΣΠΑ. Σωστά, σωστά. Σωστή ενέργεια. Έτσι λοιπόν, διότι θέλαμε να δώσουμε και μια κοινωνική διάσταση στο θέμα αυτό, όχι μόνο για τους αμαγωσσότες, αλλά παίρνοντας και τρεις ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθητικάν στην παραλία. Παρ' όλα αυτά όμως αυτό δεν ευόδωσε. Πάσαμε μια μεν υποσχωρά ο ΚΙΣΠΕ, η οποία όμως δεν ήταν ανεφάρμοστη και πήγαμε σε μια άλλη δεύτερη λύση, μια δεύτερη υποσχωρά, που είναι σ' αυτόν που το αναθέσαμε. Επίσης, πρέπει να ξέρετε ότι η διαδικασία αυτή έχει κινηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν είναι κάτι που το αποφασίσαμε τελευταία στιγμή. Απλώς η αγωνία των δύο κυλιών και η αγωνία ήταν όταν ξαπνικά όλα ήταν έτοιμα, είχαμε βρει τους οχτώ, είχαν τηλεφωνηθεί και ξαπνικά έρχονται και σου λένε ότι εμείς δεν δεχόμαστε με αυτά τα λεφτά και θέλουμε 1.200 ευρώ. Άρα λοιπόν υπάρχει μια αγωνία εκείνη την ώρα. Και η αγωνία είναι οι ζωές των ανθρώπων, είναι οι ζωές των ανθρώπων που κολυμπούνε και φυσικά και οι ζωές αλλά και οι νικές ευθύνες που έχει ο καθένας από εμάς και ιδίως εγώ λοιπόν. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε σε εκείνη τη διαδικασία διότι θα μπορούσε να υπήρχε η διαπραγμάτευση όταν ειδοποιήσαμε τον Περσινό τον Μιορδότη να έρθει να συνονόηθούμε. Και ενώ μας είπε ότι θα έρθει μας έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων. Εγώ δεν μπορούσα να είναι με το τι θα κάνει ο κύριος αυτός για να δούμε πότε θα πάρουμε ένα βαγοσώστες. Έπρεπε να βρούμε λύση εδώ και τώρα και αυτό κάναμε. Τώρα όταν τον βρήκαμε πλέον τον άνθρωπο εδώ τον φέραμε ο οποίος ήρθε αμέσως, έψαξε λέει ότι αν δεν βρω ένα βαγοσώστες εδώ θα φέρω από Αθήνα. Τέλος πάντων βρήκε από εδώ ένα βαγοσώστες και οργάνωσε όλο το σύστημα. Και ξαφνικά μας έστειλε το email αυτό και ο άλλος ο κύριος. Δεν το γινότανε, ήδη είχαμε συμφωνήσει με τον πρώτο. Θα πω και κάτι ακόμα, ο προγραμματισμός. Δεν είναι προγραμματισμός της τελευταία στιγμής. Και δεν είναι μια αγωνία η οποία γεννήθηκε, έδιδε ένα αποτέλεσμα διαγωνισμού και μια ηκλησία δεν αντέβρεσε. Υπάρχει το πρόγραμμα το κοινοφελές που έχει εθιστεί ο δήμος και έχει ενταχθεί η θέση για να βαγωσώστες. Και πολύ καλά θα θυμάστε και πες η Λεία τις αγωνίες μας. Γιατί η αγωνία είχαμε και πέσει για το αν θα έρθει ο ανάδοτος να υπογράψει τη σύμμαση. Δεν ξέρω αν τα θυμάσαι. Λοιπόν, είχαμε προβλέψει στο κοινοφελέτη προγραμμα θέσης να βαγωσιστών. Δεν θα έχουμε κάνει ούτε διαγωνισμό. Το κόστος θα ήταν ακριβώς το κόστος που έχει με τον GIST. Γιατί και στους συγκυροκοιοκλάσεις προγραμμάτων έμεινε πάλι πενταπόσεκτο. Και πάλι όλοι αυτοί να βαγωσώστες που εθίθηκαν και μάλλον εθίθηκαν στο κοινοφελές προγραμμα αρνήθηκαν τα ίδια λεπτά μου αφού είναι στο GIST. Άρα δηλαδή είχε πολύ πριν την αρχή της τρομιάς προβλέψει την ανάγκη του αφείου. Δυστυχώς όμως όλο αυτό με τον Covid όλες οι διαδικασίες και όλες αυτές οι παρατάσεις ενεργοποιήσουν τον Δήμα και έγινε να βγει στη διαδικασία του GIST. Ναι βέβαια και πιο κοινωνικό ρόλο και σκοπό να απασχολήσει και άτομα με ειρικές συνταγές. Αυτό όμως αυτοί δηλαδή που εθίθηκαν να πάνε στο κοινοφελές αρνήθηκαν να βγουν στο GIST με τα ίδια λεπτά. Ακριβώς τα ίδια λεπτά και ίσως λιγότερα στο κοινοφελές. Διότι έχουμε και αυτό ότι κάποιοι θα θεωρούν ότι θα πάνε στο κοινοφελές οπότε σου λέει εκεί θα πληρώνομαι για 8 μήνες και όχι για 3 μήνες. Είχαμε και αυτό. Δηλαδή όταν ήταν τα επικούνε κάποιοι αρνήθηκαν να κάνουν τα χαρτιά τους σε εμάς γιατί ήθελαν να κάνουνε στο κοινοφελές. Εξηγήσουμε ότι εφόσον είναι άμεργοι τη στιγμή που κάνουνε στο κοινοφελές είχαν το δικαίωμα να βγουν και στο GIST και κάποιοι ήρθανε. Είναι πολλά τα συνάρια προς που φτάσουμε να καταλήξουμε. Βέβαια εδώ θα πρέπει να πούμε ότι όσον αφορά το κοινοφελές αυτοί οι οποίοι θα υποβάλλουν αίτηση, αν υποβάλλουν για να βαγωσώστες θα έχουν στο νου τους το κλειστό κολυμβιτήριο του δήμου και όχι τις παραλίες. Οι θέσεις ήτανε πέντε για πιέψινων και άλλες πέντε για... Είδες ήντολο έντοχα να βαγωσώστες αυτοί που έχουμε προβλέψει. Δηλαδή θα μπορούσαμε να καλύψουμε και την σήμα και τους αυτοί. Δέσποι Ναγό εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως οι ίδιοι άνθρωποι δεν δέχτηκαν στο ΚΙΣΠΙΕ δεν δέχτηκαν μετά στο κοινοφελές και μετά ή δεχόταν το κοινοφελές και δέχτηκαν τώρα στον ιδιότη με τα ίδια λεφτά. Άρα ο ιδιότης θα ψάδωσε περισσότερα προφανώς. Και εδώ θα πρέπει να δει και να οχυρωθεί ο δήμος γιατί καλώς μπορεί να προλάβανε προθεσμίες αλλά να μας έβγαλε εκτός προθεσμιών το κοβ. Ή ξέρω εγώ οι διαδικασίες να μπλοκάραν τη στιγμή που δεν μπορούσε το ΚΙΣΠΙΕ να κατεβάσει να ολοκληρώσει τη σύμβαση. Φανταστείτε τι θα γινόταν ένα από τα τρία περιστατικά κατέληγε γιατί τα δύο που ξέρω ότι χάνει να τους γνωρίζω είναι επειδή ήταν πάρα πολύ σοβαρά δηλαδή ήταν σε κόμμα οι άνθρωποι διασωληνωμένοι και ευτυχώς συνήλθανε. Αν κατέληγε κάποιος από αυτούς αυτή τη στιγμή δεν θα είχαμε καμιά δικαιολογία προς την κοινωνία της ΚΑΒΑΛΑΣ να μιλάμε ότι δεν υπήρχανε που εδώ έχει και δεύτερο σφάλμα για μένα η όλη διαδικασία. Από 1 Ιουλίου δικαιολογείται θα έπρεπε να υπάρχει ένα βαγκοσόστης με κίνδυνο ακόμη και προστήματα να πέσουν σε περίπτωση που είχαμε μια άσχημη κατάληξη ή κάποια καταγγελία. Ενώ από Ιούνιο που πάλι οι παραλίες ήταν γεμάτες δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα από τον Δήμο και δεν θα εγκυβενεύαμε για τίποτα. Εγώ θα ήθελα να μπούμε σε μια πιο ουσιαστική λογική κύριε Δήμαρχη και να σχεδιάσουμε για το 21. Συμφωνώ απόλυτα για όλη αυτή τη διαδικασία που τηρήθηκε και με όποια προβλήματα μας λέτε ή λέτε ότι θα μας πείτε κάποια στιγμή. Φτάσαμε έτσι, δεκτά και από μένα η στήριξή μου αν κάποιος προσπαθεί να εκδυάσει τον Δήμο ή να τον αναγκάσει να παίξει παιχνίδια στην πλάτη του και κατεπέταξη στην πλάτη των δημοτών. Και σας λέω ότι όμως για του χρόνου θα πρέπει και τα χρονικά περιθώρια αλλά και πέρα από τα στενά όρια του νόμου να δούμε και τον Ιούνιο γιατί μιάς και ξέρετε ότι από τον Μάιο έχει ξεκινήσει κονεβητική δραστηριότητα στις παραλίες και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπαίνουμε στη λογική ότι αν κάποιος στην ηγεία μέσα Ιουνίου δεν βαριέσαι δεν το έλεγε ο νόμος ότι έπρεπε να του έχουμε κάλυψη να βαβοσώσει. Και από τη στιγμή που μου λέει ο νόμος 1 Ιουλίου με 30 Σετεμβρίου άρα για εκεί πρέπει να νιαστώ να μπούμε στη λογική να δώσουμε εφόδια στις παραλίες μας και τον Ιούνιο να μπορούμε να προβλέψουμε με κάποιους τρόπους να μπορούμε τώρα να ψάξουμε ποιοι είναι αυτοί να μπορούμε να έχουμε να βαβοσώσουμε τις παραλίες για να δείχνουμε ένα καλύτερο προφίλ πιο επαγγελματικό στα πλαίσια της τουριστικής πόλης που θέλουμε να λέμε ότι είναι η πόλη μας συν ότι υπαρέχει τα αυτονόητα για μένα που είναι η κάλυψη να βαβοσώσουμε στις βασικές παραλίες. Μανώλη δύο παρατηρήσεις η μία είναι ότι κανονικά η κολυμπητική περίοδος αρχίζει από 1 Ιουνίου. Φέτος ήταν η εξαίρεση λόγω του κορωνοϊού διότι υποθέτως δεν μπορούσαμε να πάμε στις παραλίες και άρχιζε από 1 Ιουλίου, είναι μόνο για φέτος. Τώρα, όσο για το άλλο που λες έχεις δίκιο, το πάθημα-μάθημα του χρόνου θα είναι διαφορετικά τα πράγματα και σε διαφορετικές χρονικές συνθήκες. Επίσης, για τους δύο που πάθανε, η μία ήταν στην αρχή της Καλαμίτσας, μια κυρία που εκεί ούτως ή άλλως εμείς δεν έχουμε να βαβοσώσει. Είχε ευτυχώς για τον Λούσι και το άλλο ήταν στο Περιγιάλιο που εκεί είχαμε εμείς να βαβοσώσουμε. Αλλά ήταν σε περιοχή που δεν προβλέπεται να έχουμε να βαβοσώσουμε. Αλλά όμως θα μπορούσαν να γίνουν και άλλα περιστατικά και αυτό είναι το μέλλον. Έχεις όμως δίκιο ότι πρέπει να σχεδιαστεί του χρόνου και να είσαι σίγουρος ότι θα σχεδιαστεί διαφορετικά. Και κάτι ακόμη κύριε Δήμαρχε. Καλό θα είναι, επειδή αυτό δείχνει η εμπειρία, να μην έχουμε στο μυαλό μας την κοινοφελή. Γιατί όπως έχουμε δει όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα προγράμματα αυτά ανακοινώνονται σε μια τέτοια χρονική στιγμή που είναι πλέον αργά για εμάς. Δεν μπορούμε δηλαδή να το έχουμε αυτό ότι από εκεί θα πάρουμε εμείς αυτά τα άτομα. Δεν θα δουλέψει αυτό το πράγμα. Έχεις δίκιο σε αυτό. Δεν επαναπαυτήκαμε, διότι βλέπαμε ότι αργεί η κοινοφελή. Δεν επαναπαυθήκαμε στην κοινοφελή. Απλώς επαναπαυθήκαμε στον κύσπερ. Και δεν μας βγει και αυτό με τον κύσπερ. Καταπλαιοξυφία, Σωτήρη, είπες παρόν τι είπες. Εγώ, δήμαρχε, για μένα λέω, γιατί σας έχασα σε κάποια στιγμή, εγώ είμαι ναι. Ωραία. Μανώλη. Ναι, ναι. Ευαγγελία. Ναι, ναι, δήμαρχε. Ωραία, λοιπόν. Τώρα, πάμε στο και ένα θέμα ακόμη που το φέρατε τελευταία στιγμή, γιατί το φέρατε τώρα. Λοιπόν, αυτό το θέμα που είναι με τον Μπόβι και την ασαναθέση του Μπόβι, έχει ουσιαστικά δύο σκέλη. Το ένα σκέλος είναι η γενικοσία με την ανάθεση, με τη γενικασία της απευθείας ανάθεσης και το άλλο σκέλος είναι η ανάθεση με το άρθρος 3232. Λοιπόν, το κομμάτι της απευθείας ανάθεσης που δεν πηγαίνει στην Επιτροφή είναι το θέμα που σας είπε, η ανάθεση για τον φόβο. Τώρα, είμαστε στο ένα το έκτακτο που δεν το έχουμε τελειώσει. Όχι, να ξεκατερήσω. Είναι το έκθομο τακτικό, σωστά. Ναι, ποιο τακτικό είναι ο έκθομος. Το δεύτερο τακτικό θέμα, το δεύτερο δικό μου τακτικό θέμα, εκεί η ανάθεση έχει δύο σκέλους. Έχει η γενικοσία της απευθείας ανάθεσης και τη διαδικασία με την Επιτροπή του Άρκτρου 3232α. Ο κομ με τη φράση του ομοδοτικού περιεχομένου λέει το εξής. Μπορείτε να αναθέσετε τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, υλικά καθαριότητας, μαπ και μια σειρά άλλων πραγμάτων. Αν θέλετε όμως να αναθέσετε πράγματα όπως εξοπλισμούς, έπιπλα, και διάφορα άλλα πράγματα πάντων με την Επιτροπή του 3232α. Η πρόσκληση βγήκε συγκεντρωτική όσον αφορά το κομμάτι για τον Γκόβη, απλώς είχε δύο σκέλοι. Σε κάποια έπρεπε να πάμε με την Απευθεία Ανάθεση και σε κάποια έπρεπε να πάμε με το 3232α. Αυτό το κομμάτι που ήρθε τώρα το έκτατο και ένα το έκτατο κατά σειρά, είναι το κομμάτι που έπρεπε να συνεδριάσει η Επιτροπή του 3232α. Είναι βασικά το υπόλοιπο του δικού μου δεύτερου κομματιού. Το υπόλοιπο, δηλαδή ό,τι κατακλειώθηκε στο δικό μου δεύτερο τακτικό, έρχεται τώρα και συγκληρώνται στο ένα το έκτατο θέμα. Αφορά έναν οικίσκο για μπάνια, εξοπλισμό γραφείου για το κέντρο κοινότητας και κάποια συστήματα προτεραιότητας που θα μπουν στο τμήμα εσόδων και στη δημοτική αστυνομία σε εκείνο το πτήριο. Και στο κέντρο κοινότητας, στο οποίο εξυπηρετεί δημότητες και από κάποια παρουσιαστικά, γιατί εξυπηρετεί και τις κακοποιημένες γυναίκες και από ξάνθια, από γράμμα. Και επειδή υπάρχει μεγάλο συγνωστισμός, γιατί εκεί ετούνται δήματα κλπ, σκεφτήκαμε ότι ένα σύστημα προτεραιότητας και στα έσοδα, γιατί οι συνάδελφοι εκεί έχουνε μεγάλο αριθμό επισκεπτών ημιρσίας, αυτά τα κομμάτια μπήκανε εδώ, σε αυτό το έκταρτο. Δηλαδή, έχουμε ναϊκής κομπάνιο που μας το εισηγήθηκε, η υπηρεσία καθαριότητας και μας έχει δώσει και την έντρυξη και την προτροπή του τεχνικός ασφαλείας, τον εξοπλισμό των γραφείων, ώστε να υπάρχει τζάμι γιατί το κέντρο κοινότητας έχει απλά γραφεία και πρέπει να μπει πια αγγυσές για να μην έρχονται σε επαφή, και τα δύο συστήματα προτεραιότητας, το ένα το οποίο θα μπει στο τμήμα Εσόνου Δημοτικής Αστυνομίας, εκείνο το κτήριο και το ένα στο κέντρο κοινότητας και στρατοποιημένες γυναίκες. Αυτό το κομμάτι που ήρθε τώρα έκτακτο, είπα στην πρόσκληση της δικλή μου, που είναι το δεύτερο τακτικό θέμα. Σας βέβηξα. Λογικό είναι, λογικό. Προσπάθησα να πω όσο γίνεται. Να έσπινα κακοί ο γεφαλός μας. Η προσπάθεια κάνει ελά. Τέτοια ώρα, τέτοια λογία. Θέλω να πάμε στο δεύτερο τακτικό, στο δικό μας, να το συζητήσουμε και να σας πω και για το... Να εξηγήσω λίγο το δεύτερο τακτικό. Δεν κρατάμε το ένα, το έκτακτο. Να πάμε να κάνουμε το πρώτο τακτικό και μετά να... Μας αποσυνδόνισες, Δέσποινα. Μας συγχωρείτε λίγο, αλλά έχουμε... Μας αποσυνδόνισες, Δέσποινα, Δήμαρχε, εντάξει. Έχουμε ένα κρούσμα ακόμα. Πολίτης, καβαλιώτης, Δήμαρχε. Ναι. Το δείτε στα site, είναι στο γυροκομείο νομίζω μέσα, είναι μεγάλο. Είναι στο γυροκομείο, ναι. Ο κύριος είχε φύγει, είχε γυρίσει όλη την Ελλάδα. Τι άλλο έκανε, είχε στην Ξάνδη που πήγε. Έρθα εδώ, του κάνανε... Το θέμα ήταν ότι γύρισε Κυριακή. Δευτέρα του κάνανε το τεστ. Και το βρήκανε τώρα... Κυριακή στο γυροκομείο ήταν? Ναι, Κυριακή γύρισε. Δευτέρα του κάνανε το τεστ. Αταλαβαίνετε τι θα γίνει και τώρα. Τώρα είναι κλιμάκιο. Το γυροκομείο είναι και γυρνάει όλη την Ελλάδα. Παρακάλα να γύρισε κουρασμένος εδώ την Κυριακή και να κάτσει στο δωμάτιό του διαφορετικά. Θα έρθει και άλλα μετά. Πάνε γυριακή στο γυροκομείο. Εντός πάντων, λοιπόν... Τελειώσαμε? Παρέα η κυριακή δημαρχία. Λοιπόν... Πάμε στο πρώτο. Ναι. Έγκριση της με αριθμό 124 του 2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινοφελής Επικύρησης Καβάρας Δημοφέλια που αφορά την δεύτερη αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020. Εγώ ψηφίζω όχι όπως και ο εκπρόσωπος στη Δημοφέλια, δημαρχία. Ευχαριστώ. Κι εγώ, δημαρχέ, εδώ δεσμεύομαι από απόφαση του εκπροσώπου μας. Ωραία. Δημοτικός. Η Λεία υποθέτω το ίδιο. Δημαρχέ, λίγο το λόγο θέλω. Ευαγγελία. Ναι, ευαγγελία. Λοιπόν, δημαρχέ, λίγο μας μπερδεύετε και ενίωτε μας ζωρίζετε. Ας σας πω γιατί. Κάνετε, ξεκινάτε να υλοποιήσετε ένα φεστιβάλ υπό τον τίτλο πάλι του Κοσμόπολης. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στις μνήμες των καβαλιωτών και των επισκεπτών που βλέπαν το Κοσμόπολης από τότε που ξεκίνησε αλλά και από την ανασύστασή του επί της δικής μας διοίκησης αυτό που πάτε να υλοποιήσετε δεν είναι Κοσμόπολης. Είναι μία άλλη εκδήλωση. Είναι ένα άλλο φεστιβάλ δεν ξέρω, ένα ερωτηματικό το οποίο θεωρώ ότι θα έπρεπε αμήν τι άλλο να το ονοματίσετε κάπως διαφορετικά για να αφήσετε και το δικό σας αποτύπωμα της δικής σας διοίκησης αυτό το φεστιβάλ, την εκδήλωση το πακέτο εκδηλώσεων όπως θέλετε πείτε το ως διοίκηση του Θόδωρου Μουριάδη. Ούτε προεκλογικά ούτε όμως και στο πρώτο διάστημα μετά των εκλογών βγήκατε ως δήμαχος και ως διοίκηση να πείτε ότι εμείς θα αλλάξουμε το κοσμόπολης. Και για να σας προλάβω μπορεί να γίνονται πολλές προσαρμογές λόγου του κορωνοϊού αλλά εξ αρχής ακούσαμε τον κ. Ρεζοπόγου μαζί με εσάς σε συνέντευξη τύπου και παρουσιάζεται ένα κοσμόπολης το οποίο δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτό το οποίο είχε μείνει στο μυαλό των καβαλιωτών. Δηλαδή δεν ξέρω και θεωρώ πραγματικά ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχατε πάρει την εντολή εκείνη δεν ξέρω ακόμα και από την ευρύτερη ομάδα σας αν είχατε πάρει και την εντολή εκείνη να αλλάξετε το κοσμόπολης και να το κάνετε με την έκφαση την οποία έχετε κρατώντας προσοχή τον τίτλο αυτόν με τον οποίο είχε γνωστό στο δήμο μας. Στην ουσία μιλάμε δηλαδή για μια ρυζική ανατροπή. Δικαιολογώ απόλυτα την κυρία Ιωσιφίδου πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοφέλειας ανέφερε ότι θα ήθελε μάλλον μια μείωση των εξόδους ό,τι αφορά τον κοσμόπολης διότι ο τίτλος και μόνο παραπέμπει σε μια άμεση σύγκριση των εξόδων και των πιθανών εσόδων των προηγούμενων ετών σε σύγκριση με αυτό που προτίθεστε να κάνετε φέτος. Δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία γιατί εγώ προσωπικά σαν Ευαγγελία δεν μπορώ να συγκρίνω δύο πράγματα τα οποία είναι ανόμια. Ειλικρινά σας μιλάω δεν μπορώ να κρίνω σε επίπεδο που πάονται προϋπολογισμού για να σας προλάβω κιόλας γιατί είμαι σίγουρη ότι αυτό θα υποθεί αν είναι φθινότερο ή ακριβότερο με το περσινό ή το προπερσινό γιατί δεν μπορώ να συγκρίνω δύο όμια πράγματα. Ξέρετε ακόμα και στα παιδιά όταν κάνουμε τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις προσταφερούμε όμια πράγματα. Εγώ θα ψηφίσω ναι στην αναμορφωσή πιο πολύ γιατί έχουμε μια ανησυχία με το τι θα γίνει με το κοσμόπολης μέσα εισαγωγικά για μένα αυτός ο τίτλος για το καλό του δήμου για την προβολή του δήμου μακάρι να διαψευστούμε θα είμαστε εκεί για να μπορέσουμε να ασκήσουμε και μια ουσιαστική και αυστηρή όπου χρειάζεται κριτική. Απλά θεωρώ ότι δεν δείξατε το σθένος χωρίς παρεξήγηση να βγείτε εκεί είναι στις χρονικές στιγμές για να πείτε στον Καβαλιώτη ότι θα αλλάξετε το κοσμόπολης. Εκμεταλλευτήκατε δηλαδή στην ουσία την επιτυχία του τίτλου κοσμόπολης για να αρθείτε και να παρουσιάσετε κάτι άλλο. Θα κάνετε συναυλίες μικρές αυλές θεωρώ δεδομένου ότι θα παρουστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω του κορονοϊού και ότι έχετε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για να έχετε συνάνθρωση κοινού σε ιδιωτικούς χώρους όπως έτρεχε και η προηγούμενη διοίκηση και η πρόεδρος της Δημοφέλη για να πάρει αδειοδοτήσεις από τα λιμάνια τη Χερσόνησο και τα λοιπά και τις αδειοδοτήσεις. Στην τυπικότητα δηλαδή δεν κάνουμε έκτοση. Δίνει και ασφάλεια. Από ή και πέρα αυτό είχα προσωπικά να καταθέσω. Παιδευτήκαμε πολύ και είμαστε εδώ για να δούμε και να βγάλουμε το πόρισμα του τι ήταν αυτό ακριβώς το οποίο θέλατε να κάνετε και τελικά σε ποιον κόσμο απευθύνεται. Διότι δεν σας κρύβω αναζητώντας τα περσινά κείμενα εδώ στο SpaceVT βρίσκοντας την πάνινη θήκη που παίρναμε κάθε χρόνο με το παγόνι με την μορφή της Αφρικάνας όλα όσα είχε το χαρακτηριστικό γνώρισμα που ήταν του Κοσμόπολης όπως το είχαμε παραλάβει και το αναβιώσαμε. Στις συζήτησες εδώ ειδικά με τα μικρά δεν μπορούσαμε να βρούμε κάτι κοινό το οποίο κρύβει ο τίτλος του Κοσμόπολης τον οποίο χρησιμοποιήσαμε. Λοιπόν, καταρχήν σε αυτά που είπες σε Ευαγγελία, θα ξεκινήσω από αυτό που λες ότι δεν είχα το σθένος. Και το σθένος έχω διότι αλλάζουμε κάτι το οποίο γινόταν με μία μορφή και με μία άλλη μορφή και γίνεται κάπως αλλιώς τώρα φέτος. Έχω και παράεχο σθένος για να κάνω αλλαγές. Όποιος, εάν δεν είναι σωστές οι αλλαγές θα κρυφθώ στο τέλος της τετραετίας για αυτό που έχω κάνει. Εξάλλου, ο άνθρωπος γεννιέται και πεθαίνει οριμάζοντας. Κανείς δεν γεννιέται μωρό και πεθαίνει μωρό ή φτάνει στα 40 του και είναι 40. Πάντα οριμάζουμε. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να τα βαλτιώνουμε στη ζωή. Έχουμε κάνει όλα τα πράγματα ένα κύκλο και σε τελική ανάλυση φέτος δεν θα ήταν έτσι το Κοσμόπολης, θα είχε πολλά στοιχεία, θα είχε αρκετά στοιχεία το Κοσμόπολητο Περσινό, όμως φέτος μας έπιασε αυτό με τον Covid. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε εκδηλώσεις οι οποίες θα είχαν το συνοστισμό που είχανε μέχρι τώρα, θα μας πέρανε με τις πέτρες. Θα ήμασταν στις εφημερίδες και στις τηλεοράσεις ως η πόλη η οποία θα έχει γράψει όλα τα παλαιότερα των υποδημάτων. Τώρα, για το θέμα της σύγκρισης, δεν νομίζω ότι είναι το πρόβλημα να συγκριθούμε. Ούτε είμαστε μικρά παιδιά, εγώ ρίχνω την πέτρα πιο μακριά από σένα, εσύ τη ρίχνεις πιο εδώ. Λοιπόν, είναι ο κάθε ένας μας κάνει ένα έργο. Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε στο τρυπάκι της ούτε εγώ θα το κάνω ή κάποιοι μπορεί να το κάνουν. Εγώ όμως δεν θα πω ποτέ στο τρυπάκι να πω το δικό μας είναι καλύτερο από το δικό σας. Εμένα ο φίος μου είναι ασφυνομικός, εσένα εμένα ο μπαμπάς μου είναι χωροφύλακας. Λοιπόν, αυτά που λέγαμε όταν ήμασταν μικρά. Έχουμε μεγαλώσει. Και εξάλλου το κοσμόπολης δεν σημαίνει ότι επειδή έγινε, ξεκίνησε με αυτόν τον τρόπο, έτσι θα τελειώσει κιόλας κάποια στιγμή την πορεία του, διότι κάποια στιγμή να ξέρετε ότι όλα τα πράγματα αφθύνουμε. Πρέπει να τα ανανεώνουμε. Ούτε μπορούμε να έχουμε ένα φεστιβάλ, το οποίο το ξέρουμε μόνο εμείς. Διότι αν βαθκαλυζόμαστε ότι έχουμε ένα φεστιβάλ, που το ξέρουμε σε όλα τα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο, κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος. Οι επαφές μου με την Αθήνα το τελευταίο καιρό, δεν το ήξερε κανείς τι γινόταν με το κοσμόπολης. Και επίσης, αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε με το κοσμόπολης είναι να αγκαλιάσουμε και πολλές άλλες δράσεις. Διότι ο τίτλος του κοσμόπολης τα λέει όλα. Είναι ο πολιτισμός του κόσμου. Θέλετε και πιο κάτι και άλλο ακόμα. Οι σκέψεις μου είναι να γίνει και πιο μεσογειακό. Διότι τι είναι ο πολιτισμός, είναι η μεσόγειος, είναι η θάλασσα. Έτσι μεταδόθηκε ο πολιτισμός. Λοιπόν, τέλος πάντων δέχομαι όλα αυτά που λες Ευαγγελία, το μόνο που δεν δέχομαι είναι ότι δεν είχα το σθένος να το πω. Λοιπόν, το λέω και σε τελική ανάλυση σε μία προεκλογική περίοδο δεν λέμε τα πάντα. Βγήκα το είπα, έχω το σθένος να... όχι, δεν το λέω ότι κρύβω πράγματα. Εννοώ ότι είναι κάποιες λεπτομέρειες που φυσικά δεν μπορείς να πεις τις λεπτομέρειες. Δεν τον ενδιαφέρει και τον κόσμο οι λεπτομέρειες του κοσμόπολης. Εξάλλου, εάν τον ενδιαφέρε, θα είχατε βγει ξανά. Διότι όντως το περσινό κοσμόπολης ήταν επιτυχημένο, αλλά δεν είδα να άγγιξε τον κόσμο αυτό. Θέλω να σας πω, λοιπόν, ότι και τολμώ και θα επιχειρήσω αυτήν την τετραετία το κοσμόπολης, ο επόμενος δήμαρχος που θα έρθει, ας το επαναφέρει πάλι σε αυτό που γινότανε μέχρι τώρα. Δημαρχέ, συγγνώμη λίγο να επέμφω. Αυτή, μάλλον, την νεοτροπία την έχει οθετήσει, δεν ξέρω, εσείς από τον κύριο Αγγελίδη ή ο κύριος Αγγελίδης από εσάς. Αυτό ότι θα ξαναβγαίναμε, ή εκφράσεις του τύπου του κύριου Αγγελίδη σας έστειλε στο σπίτι ο κόσμος, νομίζω ότι πρέπει να το ξεπεράσουμε και να πάμε λίγο παρακάτω. Όχι, έχουμε πάει παρακάτω. Αυτό ακριβώς. Δεν νομίζω ότι κρήθηκε η εκλογή σας από την αποτυχία των δικού μας κοσμόπολης ή των δικών μας κοσμόπολης. Αυτό λέω. Όχι, αυτό λέω. Αυτό ακριβώς λέω. Και ειδικά όταν αναφέρεται και από τον κύριο Αγγελίδη, ο οποίος δεν πέρασε και από μια διαδικασία εκλογής. Αυτά τα έχουμε ξαναπεί πολλά. Καλήστε να διοικήσετε, γιατί τη λαϊκή εντολή του κόσμα διοικήσεται. Να καθοδηγήσετε το καράβι του δημοτικού συμβουλίου και να πάρετε τις αποφάσεις και την ευθύνη σας όπου χρειάζεται. Και εμείς να είμαστε εκεί να παρακολουθούμε, να κρίνουμε, να δεχόμαστε ή να επικροτούμε. Ξαναλέω όμως ότι γι' αυτό σας πρόλαβα, η όλη παρουσίαση του κοσμόπολης έγινε πολύ πριν την κρίση του κορωνοϊού. Εξ αρχής παρουσιάσατε κάτι διαφορετικό. Και το κλείνω εδώ και σας λέω ότι θα είμαστε εκεί να το δούμε και να το κρίνουμε. Και εγώ προσωπικά ως δρακονάκι, ως κάτι διαφορετικό, ο δήμαρχε. Όχι σαν το κοσμόπολης όπως το γνωρίσαμε, έστω οι κάτοικοι του δήμοκα Βάλλας. Λέξε, ο καθένας μπορεί να το κρίνει όπως θέλει. Δεν είναι για όνομα του Θεού. Και επίσης η παρουσίαση δεν έγινε. Έγινε μετά τον κορωνοϊό. Δεν έγινε πριν τον κορωνοϊό. Ήδη ξέραμε ότι είχαν την παρουσίαση του. Τέλος πάντων. Σωτήρη. Δεν ακούγεσαι, Σωτήρη. Όχι, όπως και ο πρόσωπος της παράταξε στο αντίστοιχο δημιουργικό συμβούλιο. Ευχαριστώ, Σωτήρη. Ευαγγελία τελικά. Ναι, δήμαρχε, ναι. Ευχαριστώ πολύ. Ναι, λοιπόν. Πάμε στο δεύτερο θέμα. Έγκριση με αριθμό πρωτοκόλου 15998 του 27 του 2020 απόφασης Δημάρχου η οποία αφορά κατεπίγοντα μέτρα απόφασης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19. Λίγο να πω κάτι γιατί το είδε ο Ηλίας και μου πήρε τηλέφωνο και μου το είδε. Υπάρχει ένα λάθος. Στο 37 είδος έβαλα την τιμή στην ποσότητα και την ποσότητα μονάδου στην τιμή. Γράφτηκαν ανάποδα. Γιατί με πήρε τηλέφωνο και μου λέει είναι δυνατόν η συσκευή που στευλώνουμε τα χέρια μας να κάνει 15 ευρώ. Το είδα και στην προσφορά είναι ένα λάθος που μεταφέθηκε γιατί εγώ δεν το πρόσεξα. Δικό μου λάθος είναι. Είναι 20% ευρώ όπως είπα και 15 είναι τα θεμάρχια. Απλώς το λέω και εδώ θα πάω το διωθώσο είναι δικό μου λάθος αυτό έτσι που θέλα να κάνω τη λίγα απόφαση. Το σύνολο είναι το ίδιο παραμένει. Έχουν γραφεί αντίστροφα τα τιμή μονάδος και υποσότητα. Στην ίστα τώρα για να ξεκαθαρίσουμε και το 1ο έκτακτο. Στην ίστα την οποία είχαμε βγάλει πρόσκληση συμπεριλαμβανόταν και τρία είδη που ουσιαστικά ήρθαν με το 1ο έκτακτο θέμα. Εμείς όταν συγκεντρώσαμε τις ανάγκες μας για τον Μπόβι και μαζί με το τεχνικό ασφαλής και τις υπηρεσίες είχαμε γραφείο-γραφείο και ανάλογα με την επισκεξιμότητα των δημοτών και ανάλογα με τα προβλήματα που είχανε κάναμε ένα κατάλογο προϊόντων τα οποία θα μας βοηθούσαν για να προστατευτούμε από όλο αυτό το πράγμα. Μέσα σε αυτή τη λίστα υπήρχαν πράγματα που βάζει στους τάξεις νομοθετικού περιεχομένου πηγήν με την αποχρεία σαν άθληση και κάποια είδη πηγαίνανε με το Άκθο 32-32 Άλφη. Εμείς ό,τι αφορούσε το κομμάτι των δικών μας σε απευθείας ανάπτυξη το κάναμε, βάλαμε την απόφαση του Μάρκου και έπρεπε να συναιδεάσει η Επιτροπή του Άκθο 32 να βγάλει κι εκείνη ένα φρακτικό. Δεν μπορούσε να πηγαίνουν παράλληλα, δεν μπορούσε να είναι ένα. Απλώς εμείς επειδή ήταν πιο εύκολη σε μας η διαδικασία γιατί δεν πήγαμε τις συναιδείσεις της Επιτροπής η Φυσία και το Κοιμήμα έβαλε αμέσως την απόφαση συναιδρύωσε σήμερα, γιατί είχε να αντιμετωπίσει και άλλα έκτακτα θέματα όπως είναι την Επιτροπή του Άκθο 32 και είναι κάτι τέτοιο, απλώς ήταν αντιμέτωπη και με τη Ουσταβαγωσότηση και με διάφορα άλλα θέματα. Συναιδρύωσε και γράψανε σήμερα το πρακτικό. Αυτό είναι το έκτακτο. Είναι ένα κομμάτι του δικού μου τακτικού θέματος. Αφορά ένα νοικίσκο για μπάνια που θα πάρουμε εξοπλισμό γραφείων για το κέντρο κοινότητας και για τις τακοποιημένες γυναίκες, οι οποίες εξοπλιστούν και την Ξάρτη και τη Βράμμα και σύστημα προτεραιότητες στο οποίο ένα θα μπει στο κέντρο κοινότητας και στις τακοποιημένες γυναίκες και ένα θα μπει στο Τμήμα Εσώδα και στη Δημοτική Αστυνομία που εξυπηρετεί θα μπει και όλα που έχουν άμπει σε επαφή με τον κοινότητα. Όσον αφορά το ένα το έκτακτο μπορείτε να μας αναφέρετε λίγο τα ποσά. Ναι φυσικά. Λοιπόν, η προνήθεια του οικείσκου με τα τέσσερα μπάγια και όλων των εξοπλισμών έρχεται στις 35.060 ευρώ. Ο εξοπλισμός γραφείου με όλα τα παρεμφεροί στις 17.142 ευρώ υποσύστηται τα δύο συστήματα προτεραιότητας στις 25.572 ευρώ. Όλο αυτό, επειδή δεν υπήρχε σκοπός να αποκρύψουμε, υπάρχει και στο αρχικό έκτημα, δηλαδή όλα υπήρχαν στη δημοσιότητα, βγήκαν προσκλήσεις αφορούς η πρόσκηση 13 τοπικούς προμήτευτες εκτός από μια εταιρεία η οποία εκπροσωπείται από εδώ, για να το δώσουμε λίγο όλη την διάσταση, πώς επιλέχθηκαν αυτοί οι προηγουργές και πώς μαζεύτηκαν οι υπουργούς χωρές. Αφορά τα τρεις επαγγελματίες της Καμπάλας. Ένας εκ των οποίων είναι η μαμά εταιρεία Αθηνακία, αλλά έχει εκπρόσωπο εδώ που δραστηριοποιείται πάρα πολλά χρόνια στην Καμπάλα και εκπροσωπεί την εταιρεία. Η πρόσκληση, από την αρχή, υπήρχαν όλοι αυτοί, αναδοχοίτας τον προϋπολογισμό, απλώς το κομμάτι που βλέπετε, που μάλλον δεν βλέπετε εσείς, γιατί δεν το λάβατε έγκαιρα, με κάποιους όμως το είχα συζητήσει και σας είχα πει την πρόθεση, γιατί υπάρχει να βγει όταν συζητήσαμε και άλλα θέματα, υπάρχει, δηλαδή πέσα στον προϋπολογισμό τον αρχικό, υπήρχε και αυτό το κομμάτι, δεν είναι εκτακτό, ήταν όλο μαζί στην πρόσκληση της αρχική, με τα κυβδίες, με τις διάγκες, όλα τα σχετικά που προβλέπουμε από την διαδικασία και εκ του περισσού διαδικασία, γιατί η διαδικασία του κατεπληγοντός δεν προβλέπει ούτε αγαρτίσεις, ούτε αρχικά, ούτε συγκεκριμένα, προβλέπει μια απόφαση δημάρχου που έχει τον δικαίωμα να πάει ο δήμαρχος και μετά να έρθει στη δικονομική για τη πρώτη οικονομική έγκριση. Εμείς και στο κυβδίστρο ανεβάσαμε και όπου προβληθότανε... Δεν είναι, φάτε, ξεκινήστε, εγώ δεν θα αρκήσω αλλά ξεκινήστε, εντάξει. Εντάξει. Λοιπόν, τι ψηφίζουμε, παιδιά? Θα ψηφίσουμε για το δεύτερο και για το ένατο. Ναι, ας ψηφίσουμε για το ένατο πρώτα, να το πλήσουμε. Λοιπόν, εγώ προσωπικά όσον αφορά το ένατο, για τον μοναδικό λόγο, ότι θα ήθελα να τα δω πραγματικά για να μπορώ, αν έχω κάποιες ερωτήσεις να τις θέσω. Θα πω παρόν, όσον αφορά το δεύτερο, που το έχω δει αναλυτικότατα και με την υπηρεσία, θα πω ναι. Ωραία, ευχαριστώ, Ειλία. Ωραία, ευχαριστώ, Ευαγγελία. Μανόλη. Α, ίδια κι εγώ, δήμαρχε, τώρα δεν θέλω να δημιουργήσουμε θέμα, απλά όλα αυτά που τα είδαμε αναλυτικά και τα συζητήσαμε, είμαστε ok. Με το παρόν δεν θα υπάρχει πρόβλημα για το... Ευχαριστώ. Τσοτήρη. Εγώ και στα δυο παρόν, δήμαρχε, γιατί θα πω ότι δεν μου άρεσε εντός εισαγωγικών, έτσι, γιατί δεν θέλω να μ' αρέσει ή όχι. Ας πούμε, το 86.000 ή μία ανάθεση σε ένα επαγγελματία της πόλης θα μπορούσε να μοιραστεί σε δυο-τρεις. Τώρα δεν ξέρω αν αυτό ήταν εφικτό ή όχι, αλλά σε κάθε επίπεδοση, οι συσορευμένες έτσι αναθέσεις, νόμιμες βέβαια, έτσι, γενικά δεν μου αρέσουν. Θα μπορούσαν να μοιραστεί αυτό το ποσό. Ή και τα άλλα δυο-τρία σημαντικά ποσά που υπάρχουν στη γλίστα. Αυτό, με την έννοια αυτή, ψηφίζω παρόν και στα δύο τα θέματα. Παρόν στο 1 το... Και στο 1 και στο 2. Ωραία. Α, και επειδή τελειώει η μπατηρία από το κινητό μου, επειδή μιλάω εκτός της σπιτιού, θα αποχωρήσω από το τρίτο θέμα και μετά δεν θα είμαι. Ωραία. Καλό απόγευμα σε όλους. Γεια σας. Καλό απόγευμα. Γεια σου, Σουτια. Συγχωρώσουμε μια μπαταρία. Το 1 το είπαμε, το 2 το είπαμε, πάμε στο 3ο. Που είναι... διαβιβάζουμε συνημένα προσέγγιση, το πρακτικό 1 της δημοπρασίας του έργου του θέματος, αναφορικά με το αποτέλεσμα της διαδικασίας ανακήρυξης σημειοδότη και προσωρινού αναδόχου και ισηγούμε στο την ανάθεση της σύμβασης προσωρινού αναδόχου σύμφωνο με το άρθρο 98, παράγραφο και τα λοιπά του νόμου 44 βόλδα. Ποια αφορά την ανακήρυξη σημειοδότη και την ανάθεση σύμβασης του έργου ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου αμυγδαλιών. Συμφωνούμε. Ωραία. Πάμε στο 4ο. Επανοκαθορισμό είναι των τιμών ζωνών παραχώρησης προκειμένου να σταθεί για έγκριση στην κλιματική υπηρεσία καβάλαση. Και έχουμε εδώ τις στιγμές. Έχει κανείς κάποια ένσταση. Εγώ έκανα ένα τηλεφώνημα στην υπηρεσία και ενημερώθηκα ότι το θέμα έχει περάσει ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι ουσιαστικά εδώ έρχεται μιας και σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να περάσει και από την υπονομική. Από τη στιγμή λοιπόν που έχει εγκριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί έλειπα εγώ και δεν το γνώριζα αυτό και έχει ψηφιστεί και από την δημοτική μας παράταξη θα είμαι θετικός. Ομοίως. Πάμε στο πέμπτο θέμα. Ορθή επανάληψη πρώτον της από 29 Δεκάτω του 2019 εισηγήσεως της υπηρεσίας μας για ορισμό δικηγόρων του δικηγορικού συλλόγου καβάλας ως νομίων παραστατών και συμβούλων προς συντονισμό και υποβοήθηση της ολοκληρώσεως του έργου της εγκαθαρίσεως της νεοπραξίας Δήμου Καβάλας-Δέπος που βρίσκεται σε εκραιμότητα από 4 Σεντεκάτου του 2011 ως προς τον δικηγόρο Κογκαλίδη Βασίλειο του Κωνσταντίνου δεύτερον του διατακτικού της 331-2019 απόφασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλαση. Πάμε στο έκτο θέμα. Έγκριση γεννόμενων δαπανών πληροφυσών από την Πάγια Προκαταβολή και είναι με αυτήν η Πάγια Προκαταβολή 6.000 και βρίσκεται η κυρία Πολιτσένη-Δήμου Καβάλαση. Πάμε στο έβδομο θέμα. Σύσταση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού της Σύμβασης Έργου με τίτλο Αντιπλημμυρική Προστασία της Δημοτικής Ενόητας Φιλίππον συνολικού προϋπολογισμού 74.193,55 ευρώ χωρίς VPI 24%. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλό μεσημέρι. Καλό μεσημέρι σε όλους. Θα τα πούμε. Καλό μεσημέρι. Καλό μεσημέρι.