Διάλεξη 9 / Η χρήση του θορύβου 2Δ για τη δημιουργία υφής. Οι μετασχηματισμοί μετακίνησης, περιστροφής και αλλαγής κλίμακας. - Φωκά Αμαλία (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 2014)
Η χρήση του θορύβου 2Δ για τη δημιουργία υφής. Οι μετασχηματισμοί μετακίνησης, περιστροφής και αλλαγής κλίμακας.: Λοιπόν σ αυτήν την ενότητα θα συνεχίσουμε να ζητάμε για θόρυβο αλλά τώρα θα μιλήσουμε για ορισμό δύο διαστάσεων αν θυμάστε είχε στα προηγούμενα παραδείγματα που χρησιμοποιούσαν καθορισμό χρησιμοποιούσαμε για παράδειγμα τη συνάρτηση Οινόης μεζέ αυτήν πάσα ξέρω γω μια τιμή εμείς θέλουμε να δούμε τον θόρυβο δύο διαστάσεων όπου έφτασαν λίγο από την επεξήγηση του ολύμπου που έγινε τη συνάρτηση μόλις η πρόσφυση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ορισμό με μια διάσταση γαργάρα πάμε ένα τιμή οι δύο τιμές αυτό θα δούμε τώρα οι ακόμα χρήστης νέες για το τωρινό προορισμός για τις δύο μήνες στις δύο διαστάσεις αυτό μας δίνει σαν αυξημένη δυνατότητα σε σχέση με το θόρυβο μιας διάστασης που είχαμε δει μέχρι τώρα είναι ετοιμάζει δυνατότερα δημιουργούμε ύφεσης δύο διαστάσεων αν θυμάστε αυτό που κάναμε το θόλο στα προηγούμενα παραδείγματα ήταν για παράδειγμα μια ευθεία γραμμή να την κάνουμε να εμφανίζει εμφανίζεται με κάποιες καμπύλες είχες πράξει για να δούμε λοιπόν με τον θόρυβο δύο διαστάσεων ξεκινήσουμε κάνουμε ένα παράδειγμα σε έναν καμβά άτρακτο σχετικά ακούσια όπου χρησιμοποιήσουμε ένα τυχαία τιμή 71 12 και θα έχουμε τώρα δύο μεταβλητές για κάθε διάσταση κόρη μου βλέπετε λοιπόν έχω μια μεταβλητή κοινό όλης μια μεταβλητή συνολικής που θα συνέβαλε και αυτή πτυχία τίμια τον μηδενός 12 αυτό που θα κάνουμε για να έχουμε το παράδειγμα του χορηγού είναι θα χρησιμοποιήσουμε δύο for υπενθυμίσω έχουμε και παραδείγματα μεθοδευμένες στο σημάδι είναι αυτό είναι βολεμένοι φόρο ένα φορά μέσα στη φωτό όταν λίγο θέλω να διατρέξει το όλα τα σημεία πάνω στον καμβά μου όποιος είναι ένα τετράγωνο έγιναν αριθμό πίξελ οριζοντίως και έναν αριθμό από πίξελ κάθε έτος για να μπορέσουν να διατρέξει κάθε ένα σημείο του καμβά πρέπει να χρησιμοποιήσουν δύο φωτό βλέπουμε λοιπόν θα βάλουν για πρώτη φορά που θα πηγαίνει Τρίτη μεταβλητή υψηλή απότομη δε έως περιορισμούς που έχει ο μπαμπάς μου κάθε φορά που αυξάνεται κατά 9 άρα αυτοί οι δορυφόροι γαρ διατρέχει μια μια τις γραμμές του καμβά τάξη ζει κάθε επανάληψη τι καλό αλλάζω την τιμή θορύβου στη συντεταγμένη ψηλή λεβέντη καλοψημένο ορίσει το αυξάνονται κατά 0,0 9 κάθε φορά όμως θάλασσα γραμμή τι άλλο θα κάνω αγκάλιασε τον θόρυβο το γνώριζε ότι εγώ όχι Οινόης δηλαδή να ξεκινάει πάντα για κάθε γραμμή με το όχι στα Γι' αυτό το λόγο λοιπόν εδώ τι είχε έτοιμη ακόμη εντελώς 10 την αποθήκευση άστοχη στα και μετά TDP της σταρ την έβαλα στίχοι ενώ γιατί θέλω να θυμάμαι και σε παρακάτω σημεία του προγράμματός μου την δίνει ισχύ στα γιατί θέλει θορύβους στη συντεταγμένη 1000 να είναι ο ίδιος κάθε φορά που αλλάζει γραμμή και χαβαλέ λοιπόν και τη δεύτερη φορά η οποία θα φύγει μια απότομη έλεος το πλάτος του καμβά που και αυξάνονται κάθε φορά καταρρέει αργά οι εντολές που θα γράψω από δω και κάτω μέχρι να κλείσω το άγκιστρο θα εκτελούνται πόσες φορές θα εκτελεστούν μάλλον πόσες φορές Perez αλλά τώρα δηλαδή μέσα στην Ford αυτή εντολή του όχι είναι όχι συν ίσον μηδέν ώρα 09 αυτή η εντολή συγκεκριμένα συνολικά όσες φορές θα τελεσθεί στο πρόγραμμά μου πόσο 3000 παίζουν πως βρήκε τον αριθμό 3000 να σου πω ο καμβάς είναι 300 λίτρα 100 οδηγικά δυσμενή θέση η επανάληψη γίνεται αυτό μηδέν ως το πλάτος και κάθε φορά ξανά κατά 9 το 0,0 9 δεν είναι όσες συνταγές και ανάληψη των 0,99 είναι όσο μεταβάλλουν την τιμή μιας μεγαλύτερης κάθε φορά ντύνει τις μεταρρυθμίσεις πείσμα αυτό ρωτάω εγώ αυτό που ρωτάω είναι πόσες φορές θα εκτελεστεί η εντολή έχει γνωρίσει είναι ίσο με 0.0 ένα λέω πόσες φορές θα εκτελεσθεί είναι μέσα στην φορολογική η οποία αφορά όχι είναι μέσα στην πόρτα ψηλοί ξανά ρώτα όσες φορές φραγή Εκτελεστική εντολή συνεννόησης νήσων 0,0 ένα δεν ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τι κάνει αυτό το πράγμα πρώτα πόσες φορές θα αναληφθεί αυτή λέει και ξανάρχονται αυγό πόσες ώρες θα γίνει εκτελεστή η εντολή έχει γνωρίσει νήσων 0,0 ένα δε θυμάται κανείς πως γίνονται οι πολιτισμένες for να μου πει πόσες φορές θα γίνει αυτή η επανάληψη τριακόσιες εξήγησε το μόνο που βρήκα στον αριθμό 300 ναι πορεία παρανομίας αυτήν τη φορά ωραία αυτή τη φορά λοιπόν λέει ότι διότι εντολές υπάρχουν μέσα αυτή την φορά θα εκτελεστούν τριακόσιες φορέας γιατί το hype που έχω βάλει εδώ είναι τιμή τα 100 του καμβά ταξίδι από 0 έως 300 κατέγραψαν κατά ένα ανατρέπει εισφορές σωστά εδώ αλλά δεν έχω άλλη μια φορά ωραία παρέα ξανά ρωτάω η εντολή αυτή που βρίσκεται μέσα στην φόρα όχι και ύφος όχι είναι έμμεσα στην φόρτιση πόσες φορές θα τελεσθεί εξήγησέ μας πως βρήκε στον αριθμό 9000 να καταλάβουν όλοι ναι ύφος όχι στα τριακόσια επιλύει τα 100 έτσι βρήκε στο 9000 φ σωστά ώρα όρισε 90000 κοινών έχετε δίκιο είναι τέσσερις τα μηδενικά το καταλαβαίνετε ότι αυτό έχω έναν καμβά που έχει μέγεθος 300 pixels οριζοντίως 300 pixels κάθε έτους συνολικά καμβάς μου λοιπόν έχει 90000 pixels 300 300 με αυτές τις δύο Force που βάζω εδώ φόρους τέλη για να διατρέξουν κάθε έτος από το σημείο μηδέν στο ύψος μέχρι το συνέδριο 100 στο ύψους και μέσα σε αυτό βάζουν άλλη ένα αφορά όχι σημαίνει ότι θα διατρέξουν ένα ένα κάποιοι εξελίξεις όλο τον καμβά και τα 90000 καταλαβαίνετε αυτό άρα από δω και πέρα οι εντολές να γράψω θα εκτελεστούν 90000 φορές κάθε φορά για ένα διαφορετικό πίξελ του λαμβάνουν εδώ λοιπόν όπως κάναμε και πριν με το ψ νόηση μισό 0 01 κάνουμε και εδώ όχι μόνο οι υγιείς συνιστά 0 01 που σημαίνει ότι σε κάθε επανάληψη αλλάζουν τον θόρυβο οριζόντια και κάθετα προφανώς τον κάθετο αθόρυβο τον γαλάζιο σε κάθε επανάληψη της ψηλή τον οριζόντιο Κόροιβο τόχει νωρίς τον αλλάζουν σε κάθε επανάληψη της for 1000 πώς να χρησιμοποιήσω αυτό το θόρυβο θα χρησιμοποιήσετε τον θόρυβο για να αλλάζει το την τιμή α την τιμή α στα χρώματα ποιος θυμάται φθηνή τιμή α αποτι βλέπετε αυτή την τιμή την οποία για να της δώσω μια τιμή χρησιμοποίησα τη συνάρτηση νόηση τη χρησιμοποιώ εδώ μ'αυτό τον τρόπο στους τρόπους τι καθορίζει λοιπόν δε θυμάται κανείς την τιμή α όταν γνωρίζω χρώματα και όμως είναι εταιρεία έδωσε τις τρώω απ τη στιγμή που βάζω μηδέν και ακόμα ένα άλλη τιμή σημαίνει ότι χρησιμοποιώ μια τιμή για το χρώμα σε αποχρώσεις του γκρι και ένα τιμή για τη διαφάνεια αν είχαν τέσσερις ημέρες τότε θα ήταν πάλι τα τρεις χρώματα RGB και μετά διαφάνεια αν είχαμε μόνο τρεις τιμές θα είναι τα τρεις χρώματα RGB χωρίς να ορίσω διαφάνεια άρα λοιπόν αυτή τη μεταβλητή την α για να πάρει μια τιμή βλέπετε ότι χρησιμοποίησα την συνάρτηση νόησης που πέρασαν σαν παράμετρο τις δύο μεταβλητές Οινόης και ψήνω άρα ο θόρυβος μου καθορίζει τόπος λόγω αδιαφάνειας που θα έχει το χρώμα το οποίο θα σχεδιάσω ένα γραμμή προσέξτε εδώ η γραμμή που σχεδιάζω είναι μικροί μεγάλοι αποτι βλέπετε με τον ορισμό αυτής της Line δεν live έχω γράψει έχει ακόμα σε ειδική μεταχείριση είναι ένα συν ένα θα είναι μεγάλη γραμμή εξηγήσετε μας λίγο σωστή είσαι απλά ένα πίξελ φτιάχνουν δηλαδή από το σημείο όχι υψηλή που μου το δίνουν οι δυο αφορούν μόνο μετακινούμενων κατά ένα πίξελ δηλαδή είναι κάτι πάρα πολύ μικρό προσέξτε εδώ πέρα χρησιμοποιούμε τιμή αυτή την πολύ μικρή δύναμη αντί για να σχεδιάσω μόνο ένα σημείο πολιτική υψηλή μόνο γιατί στις γραμμές φέρεται καλύτερα η διαφορά στις τιμές διαφάνειας για κανέναν άλλο λόγο αλλά στα έβαζαν από χ ψ τόσο μικρή γραμμή μου που είναι σαν σχεδιάζω μόνο ένα σημείο άρα λοιπόν για να καταλάβουμε τι κάνει ο θόρυβος δύο διαστάσεων ξαναλέω το μόνο που κάνουμε αυτό το πρόγραμμα είναι να πηγαίνουμε να περνάμε από όλα τα πίξελ του καμβά μου και να σχεδιάζουν ένα πάρα πολύ μικρή Γράμμου La η οποία βλέπει το ΚΚΕ έχει πάντα το ίδιο χρώμα το 0 και το χρώμα το 0 μαύρο οδού το μόνο που μεταβάλλεται είναι ήδη ένα διαφάνεια στο α και πώς μεταβάλλεται αυτή τίμια διαφάνειας με βάση τον θόρυβο που έχω εδώ δύο διαστάσεων νωρίς το οποίο παίρνει δύο παραμέτρους τόχει Οινόης σκέψη νωρίς παρατηρήστε εδώ πέρα ότι την τιμή θεωρείται γκουρού την πολλαπλασιάζουμε το δύο 55 αυτό είναι απλά για να μου δώσει τις τιμές στο πεδίο τιμών θέλω να ξέρει διάλογο και αυτό εδώ το Ινστιτούτο κάνει κόβουμε ξαναπεί θυμάται κανείς γιατί έχω βάλει όλο αυτό μέσα σε ένα παρένθεση της συνάρτησης συν ποιος θυμάται τι κάνεις συναρτήσει την ταυτότητα περίμενε να το ξεκαθαρίσουμε γιατί μαλώνουν δεν είναι κατανοητό συνάρτηση εννοείς παίρνει δύο παραμέτρους κοινωνικής συνοχής και επιστρέφει μια τιμή την τιμή αυτή εγώ την πολλαπλασιάζουμε το δύο 55 το αποτέλεσμα αυτής της πράξης περνάει ως παράμετρος στην συνάρτηση in εγώ ρωτάω συνάρτηση είναι τι κάνει για πες εκείνης έπεσαν και δίνοντας ακούν όλοι εισάγει τη το in γι αυτό μου λες το εισάγει μια μεταβλητή το οποίο σωστή λέξη δηλώνει μια μεταβλητή όλοι το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δηλώσουμε ένα μεταβλητή ακέραια συνάρτηση είναι τι κάνει εσείς το γάντι σήκωσε χέρι πριν λίγο γι' αυτό το ρωτάω για να το διευκρινίσουμε γιατί πάνε γράψε εδώ είναι ξεκάθαρο δηλώνω ένα μεταβλητή είναι ακέραια η GS βλέπετε όμως ότι εδώ τωρινή τείνει να πορτοκαλί γράμματα εδώ είναι συνάρτηση ίντσες και γι' αυτόν τον Κασίμ μετά χαλάζι γράμματα και ξανά τα θυμάται κανείς τι κάνει η συνάρτηση είναι μάλλον όχι συνάρτηση είναι απλά μετατρέπει έναν αριθμό ουσία και ωραίο προσέξτε εδώ πέρα η συνάρτηση Οινόης δε θα το λεγα στρογγυλοποίηση απλά πετάει το δεκαδικό μέρος του αριθμού και μου κρατάει μόνο το ακέραιο όχι δεν κάνει η συνάρτηση με ορισμό επιστρέφει έναν αριθμό που είναι floating 10 αδίκως και εγώ χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση μετατρέποντας τον αριθμό σε ακέραιο γιατί το κάνω αυτό γιατί εισροών δεν δέχεται 10 δικούς ρυθμούς δέχεται μόνο καιρούς αυτή στιγμή λοιπόν εγώ που θα χρησιμοποιησω το αποτέλεσμα της νόησης μέσα σε οίστρο πρέπει πριν τη χρησιμοποιήσω να τη μετατρέψουν σε ακέραιο αριθμό ταξίδι καταλάβαμε αυτό για να δούμε λοιπόν το αποτέλεσμα αυτό λοιπόν είναι μια φίλη το οποίο φυσικά προέρχεται με τυχαίο τρόπο δηλαδή τώρα που το ξέρατε έχουν δε βγαίνει ακριβώς στο ίδιο βλέπετε λοιπόν επειδή ίσως τρώω έχω το χρώμα 0 και το μόνο που αλλάζει το είναι ήτοι ένα Διαφάνειας κατά κύριο λόγο είναι ένα σκούρο μια σκούρα υφή που σε κάποια σημεία επειδή έτυχε με βάση τον ορισμό να παραχθεί υψηλή τιμή διαφανές φαίνεται σχεδόν άσπρο αυτό είναι ένα φ που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μια τέτοια φιλίας που εσείς θέλετε να σχεδιάσετε κάτι στον υπολογιστή σας ναι μέσω ένα προγράμματος αυτό το σχήμα μπορείτε να φανταστείτε που θα μπορούσε να σας διευκολύνει για να σχεδιάσετε κάτι για πες ακριβώς πράξη θα μπορούσε λοιπόν ένα τέτοιος Διαβάστε το στόρι μπορούσε να μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε πιο ρεαλιστικά και χωρίς να χρειάζεται εγώ να δώσω ακριβώς που πρέπει να είναι πιο μαύρο και άσπρο κάτι σαν σύννεφα η οτιδήποτε άλλο τάξη δε το ζητάω απαραιτήτως να βάλετε φθορίου δύο διαστάσεων αλλά εννοείται ότι όποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει επιτρέπεται απλά δεν ζητάω ζητά αθόρυβο δεν διευκρίνισε όμως ότι ζητάω οπωσδήποτε φορητό δύο διαστάσεων τάξη μου στρώνουν καντίνα ανάλογο εδώ το 0 μπορώ να βάλω ότι θέλω κάτι κόκκινου απλά το συγκεκριμένο ένα πολύ απλό παράδειγμα έτσι χρησιμοποιεί ένα χρώμα στο οποίο σχεδίαση απλά γραμμές για να δούμε το επόμενο παράδειγμα το οποίο χρησιμοποιεί και ένα συνάρτηση δική μας υπογραφή με τρόπο όλοι όπως είδαμε στο προηγούμενο παράδειγμα που κάναμε με την κα άστον νωρίς εδώ χρησιμοποιούμε ένα τροπολογία για να δούμε τι κάνει αυτό το παράδειγμα πρώτα απ' όλα Παρατηρήστε ότι στα προγράμματα στα οποία γράφουν συναρτήσεις δικές μας όπως είναι αυτή του Home porting το υπόλοιπο πρόγραμμά μου το γράφω σε μια συνάρτηση setup έτσι gr θυμάστε όταν έχω μνήμες που έχω δύο συναρτήσεις ΕΤΑΠ κέντρο την Τετάρτη γράφει ότι και χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει τρώω ακόμα και όταν βάζω εγώ μια άλλη δική μου συνάρτηση όπως είναι το τρόπο λοιπόν δηλώνω πρώτα κάποιες μεταβλητές θα χρειαστώ όχι σταρ είχε εννοείς σε νωρίς εδώ μια παρένθεση βλέπετε ότι το πρόγραμμά μου αποτελείται από τη συνάρτηση setup και από τη συνάρτηση τρόπο μπορεί θέλω εδώ πέρα να διευκρινίσω τι σημασία έχει πριν γράψω το υπόλοιπο πρόγραμμα θέλω απλά να να τονίσω για πιο λόγο δηλώνω σε αυτό το σημείο στην πρώτη πρώτη γραμμή του προγράμματός μου τις μεταβλητές και Star FC Οινόης και ψήνω εις και της γράφει σε κάποιο άλλο σημείο οι μεταβλητές αυτές που έχουν δηλωθεί εδώ στην πρώτη πρώτη γραμμή του προγράμματός μου σημαίνει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τις συναρτήσεις ΕΤΑΠ και άπτονται συνάρτηση τρόπο όλοι σε ονομάζουν με αυτές τις συναρτήσεις και καθολικές εάν λίγο αυτές τις μεταβλητές της γράφαμε σάστισε τα αυτό θα σήμαινε ότι μεταβλητές αυτές θα υπάρχουν μορίων μέσα στις συναρτήσεις setup άρα η μητρόπολη της δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτές τις μεταβλητές φυσικά το ίδιο θα ισχύει και αν αυτές οι μεταβλητές της δήλωναν μέσα στην τρόπο είναι θα γνωρίζει αυτές μεταβλητές μόνο συνάρτηση τρόπο setup δεν θα ήξερε ότι υπάρχουν εντάξει αυτό είναι κατανοητό για να δούμε λοιπόν ξεκινάμε πάλι να δηλώσουμε τον καμβά μας στρατός επιδρά 100 τα βασικά ας μου ορισμός χρώματος background ξεκινάμε το θόρυβο μας από ένα ατυχία τίμια από 0 έως 10 προσέξτε και εκδοχή Οινόης και τα ψήνω ύλης παίρνουν αρχικά ένα ατυχία τίμια το 08 10 η διαφορά είναι ότι για την χ ωρίς αποθηκεύουν πρώτα τον τυχαίο αριθμό στη μεταβλητή ήχοι Star και μετά την τιμή αυτή την δίνουν στοιχεία νόησης γιατί γιατί θα κάνουν το ίδιο με αυτό που κάναμε στο προηγούμενο παράδειγμα θέλω κάθε φορά που αλλάζει γραμμή να βάζω πάλι το όχι εννοεις στην ίδια τιμή μετοχής Star έξι αναφέρω κάπου να θυμάμαι την τιμή αυτή και γράφουμε τις δύο Force ναι ναι ναι είναι τα ονόματα των μεταβλητών τα επιλέγουμε εμείς όσοι είχαν σημαίνει απλά δεν είναι υποχρεωτικό το όνομα της μεταβλητής σημαίνει κάτι απλά συνηθίζουμε όταν γράφουμε προγράμματα τα ονόματα των μεταβλητών να μη δίνουμε εντελώς τυχαία BC χ ψ δεν λέμε γιατί για να μπορώ να καταλαβαίνω εγώ παρακάτω στο πρόγραμμά μου τη μεταβλητή αυτή για πιο πράγμα χρησιμοποιώ δηλαδή να μπορώ να διαβάσω μεγάλο πρόγραμμα να καταλαβαίνω τι κάνει έτσι για κανέναν άλλο λόγο λοιπόν εδώ θα δείτε ότι θα γράψω πάλι τις δύο for όπως είχαν κάνει και προηγουμένως η πρώτη διαφορά που εντοπίζουμε είναι ότι τώρα το βήμα αυξήσεις είναι τα πέντε pixels και όχι κάθε ένα πίξελ όπως κάναμε στο προηγούμενο παράδειγμα και η αύξηση του θορύβου είναι κατά 09 αντί για 0,0 ένα που καλά στο προηγούμενο παράδειγμα γράφω λοιπόν και τη δεύτερη φορά που θα διατρέχει οριζόντια τον καμβά μου έως το πουλί και πάλι βήμα αύξηση στα πέντε pixels και πάλι αύξηση του όχι νωρίς κατά 0.1 προσέξτε προηγουμένως σε κάθε σημείο τι έκαναν σχεδίασαν μια πολύ μικρή δύναμη εντο αντί να σχεδιάζω ένα πολύ μικρή γραμμή καλό την συνάρτηση τρόπο είναι που παίρνει σάρκα παραμένει πρώτη θέση έχει υψηλή στην οποία βρίσκομαι τώρα και μου το δείχνουν οι δύο φόροι που έχω και το αποτέλεσμα της συνάρτησης νωρίς δύο διαστάσεων λοιπόν ολοταχώς λοιπόν που γενικά αυτό ισχύει και για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και γενικά για οποιοδήποτε πρόγραμμα γράφουμε ο λόγος που γράφουμε συναρτήσεις είναι για να μπορώ εγώ να χρησιμοποιήσω τονίζει δύο κώδικα τις σειρές εντολές προγράμματος για πολλά διαφορετικά πράγματα δηλαδή εδώ έχουν δύο for οι οποίες διατρέχουν ολόκληρο το ταμ ταμ και κάθε φορά τι κάνω καλό την τρόπο όλοι αλατότητα σχεδιαστή τελικά στον μπαμπά μου καθορίζεται την τροπολογία την οποία εγώ δεν έχω γράψει ακόμα και αυτό σημαίνει ότι κάνοντας αλλαγές μόνο στην τρόπο όλοι θα σχεδιάσω κάτι διαφορετικό χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει ολόκληρο το πρόγραμμα αυτός είναι λόγος που γράφουν συναρτήσεις έτσι η Groupon λοιπόν ξαναλέω παίρνει σαν παράμετρο τι θέση έχει υψηλή του καμβά μου στην όποια θελουν σχεδιάσω κάτι και την τιμή φόροι δύο διαστάσεων και έρχομαι τώρα στην τρόπο όλοι να δούμε τι θα κάνει αυτή η τροπολογία βλέπετε εδώ κάνει μια πράξη 10 επειδή νωρίς Factor τον εισπράκτορα αυτή είναι είπαμε το νοησισ Factor είναι η τρίτη παράμετρος που παίρνει συνάρτηση τρόπο όλοι από πού προέρχεται λοιπόν η τιμή της νόησης Factor για προσέξτε λίγο παιδιά εντός Σ'αυτό το σημείο καλό die εκτελεστή η συνάρτηση τρόπο όλοι και μεστή παρένθεση βάζω τρεις ημέρες και συνάμα την τρεις ημέρες ορίστε στοιβαγμένοι έχει σύνταγμα εν όψει και το αποτέλεσμα της συνάρτησης γνώρισε δύο διαστάσεων τρεις ημέρες έχω βάλει με την παραίτηση της τρόπο η αντίπαλο όταν έχουμε έντονα την εκτέλεση σοκ η πρώτη τιμή θα καταλαβαίνει συνάρτηση μου ως έναν δεκαδικό αριθμό νέων μάχη τη δεύτερη τιμή ως έναν δεκαδικό αριθμό με όνομα Ψ και εντέλει την τιμή που πήρε ως έναν δεκαδικό αριθμό νέων μάνο εισπράκτορα ξανά ρώτα λοιπόν η τιμή του νοησισ Factor από πού προέρχεται πού θα βρω εγώ πια είναι τιμή της Max Factor από ποια σημεία του προγράμματός μου προκύπτει τιμή αυτή ναι ποια είναι λοιπόν αυτή η τρίτη τιμή είναι αυτό το αποτέλεσμα επιθυμεί άρδευσης συνεννοήσεις δύο διαστάσεων ότι τίμημα επιστρέψει η συνάρτηση εννοείς δύο διαστάσεων έχω γράψει εγώ εδώ η συνάρτηση τρόμο μπορεί θα το χρησιμοποιεί με το όνομα νωρίς Factor καταλάβατε ορίστε είναι αυτό το έχουμε ξαναπεί στα παραδείγματα που έχουμε χρησιμοποιήσει συναρτήσεις δηλαδή ένα συνάρτηση τρόπο για παράδειγμα εδώ αυτό το σημείο που έχω επισημάνει τώρα δηλώνει τι τιμές δέχεται σαν παραμέτρους η συνάρτηση καίτοι τιμές μου επιστρέφει τι τίμημα επιστρέφει τρόπο που δηλώνουν ότι μου επιστρέφει τρόπο είναι στο συγκεκριμένο παράδειγμα μπορείς να μου πεις ακριβώς πια αλέξη δηλώνει τι θα μου επιστρέψει η συνάντηση τρόπον ναι το όχι ρε παιδιά των ΔΟΥ τοπίο δονείται σημαίνει σε γενικές γραμμές πεδιάδος δωρητής σημαίνει τίποτα δηλαδή έτσι όπως το γράψει υδρο πόροι δε θα επιστρέψει τίποτα γιατί έχω εδώ Deutsche αν είχα ήδη τρόπο όλοι τι θα μου επέστρεφε συνάντηση αυτή εν τιμές Δεναξά τιμές ένα ανακοινώνω απλά συναντούσαμε μη φοβάσαι Ροδόπης αν γράψω flow τρόπο όλοι θα σημαίνει ότι συνάρτηση αυτοί με το που ολοκληρωθεί θα επιστρέψει έναν δεκαδικό αριθμό εγώ εδώ έχω γράψει void τρόπο η άρα επιστρέφει τίποτα εντάξει μέσα στην παρένθεση γράφω τι παραμέτρους θα δέχεται η συνάρτηση τρόπο όλοι εγώ έτσι όπως το γράψει βλέπετε ότι έχω δηλώσει ότι τρώω πολύ τις για να μπορέσει να εκτελεσθεί πρέπει να της δώσουμε τρεις παραμέτρους και συγκεκριμένα επειδή σε όλες έχω βάλει τυπωθεί λόγω θα είναι τρεις 10 Αττική αριθμεί έχουν δηλώσει όμως ότι το πρώτο δεκαδικό αριθμό θα πάρει τρόπο ή μαζί έχει τον δεύτερο δεκαδικό αριθμό θα πάρει ή να μαζέψει και τον τρίτο δεκαδικό αριθμό που θα πάρει θα το ονομάσω νοσφεράτου άρα απαντάς αυτό το ρωτήσεις πριν τον εισπράκτορα είναι ένα όνομα που έδωσαν λίγο δεν χρειάζεται να υπάρχει κάπου αλλού εγώ το έτος αυτό θα μπορούσε να και αντί να έχει υψηλή να βάλω εδώ πέρα και άλλα ονόματα τα ονόματα αυτά τα επιλέγουμε εμείς η συνάρτηση τρόπο όλη την θα περιμένει μόνο να πάρει τρεις δεν κατοικούσαν έθνους από και πέρα εγώ δήλωσα στους τρεις κατοίκους αριθμούς πόστα τους ονομάσει εντάξει για να δούμε λοιπόν τώρα αυτό σημαίνει ότι αφού εγώ έχω γράψει εδώ μ'αυτό τον τρόπο την τρόπο ζωή όταν θα θελα να εκτελεστεί συνάρτηση τρόπο όλοι θα πρέπει οπωσδήποτε μέσα στην παρένθεση να δώσω τρεις ημέρες διανύει καλύτερες θα μπορουσα να δώσω στην μπράουν στην τρομπόνι αυτό drop gossip πέμπτη τρεις ένα τέλους 10 ειδικές τιμές δεν είναι αυτές είναι ισοδύναμο με αυτό εδώ αυτό που απαιτεί το πρόγραμμα μου είναι κάθε φορά που θελω να εκτελεστεί τρόπο είτε είναι να δίνουμε στην παρένθεση τρεις τιμές τάξη και αυτό θα καταλάβουμε τα ανθρωποειδή είναι ότι την πρώτη τιμή σε αυτό το παράδειγμα το πέντε θα το ονομάζει έχει τη δεύτερη τιμή το τρεις θα το ονομάζει ψηλή και την τελική τιμή το ένα θα το ονομάζει νοσφεράτου αλλά σε αυτή εδώ τη γραμμή όταν καλό εγώ την τρόπο η ουσιαστικά λέω στο πρόγραμμά μου την τιμή της μεταβλητής ισχύει Ναντίν περάσεις στη συνάρτηση τρόπο όλους και την ονομάζει ισχύει δεν άλλαξε δηλαδή το όνομα τη δεύτερη τιμή που θα είναι τιμητές μεταβλητής ψηλοί θα περάσει στην τρόπο είναι σαν δεύτερη τιμή να την ονομάζει ψηλή και τρίτη πμ θα είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης νόησης δύο διαστάσεων Οδησσού επιστρέψει λοιπόν η συνάρτηση νωρίς το πρωί νάσος τρίτη τιμή στην τρόπο είναι και από κει και μετά θα το χρησιμοποιήσουμε το όνομα noise Factory το καταλάβατε λοιπόν αυτό καταλάβατε λοιπόν πόνος καλό ένα συνάρτηση αυτό σημαίνει νέα έπεσε το παιδεία προσέξτε ξαναλέω επειδή έχετε μπροστά σας και την ανάθεση εργασίας που έχει γίνει για τις 8 του μήνα 8 Δεκέμβρη η οποία θα παίρνει και ποσοστό 1% δεν είναι λίγο 10% οι προηγούμενοι κοιτούσε κάτω αυτή είναι το 30% του βαθμού του μαθήματος εάν δείτε αναλυτικά τι θα πρέπει να τα τι λαός είμαστε εδώ μαζί να εξηγώ αλλά μόνο μια κοπέλα να καταλάβετε τρόπον Ντόλαντ έχετε καταλάβει κάποιος που τα καταλαβαίνει πως μπορεί να το εξηγήσει συμφοιτήτριά του με δικά του λόγια να μήπως πάλι τα ίδια εγώ και ώστε να προσπαθήσει να εξηγήσει την διαδικασία αυτή με τη συνάρτηση πώς στο καλό να μη το πω εγώ πάλι απ' την αρχή παιδιά δεν εξετάζω τη στιγμή για να μπει η λάθος δε θα πάρουμε κανά κεφάλι και να προσπαθήσει κανείς άραγε καταλάβει κανένας με λίγα λόγια εσύ γίνουν Hellas έχει καταλάβει απλά δεν σε πειράζει που δεν έχεις καταλάβει Γάλλος μιλά εσύ τέσσερις γάμοι ισχυρότατες έχει καταλάβει την αλλά δεν κατάλαβε τίποτα δεν έχει καταλάβει τίποτα τη διενέργεια παντού βρώμα αυτών που είχαν λάβει λίγα θα κάνω ένα διαφορετικό παράδειγμα διαφορετικό κάτι το οποίο θα περιέχει μόνο αυτό με την συναρτά με τη συνάρτηση και μου πήραν το καταλάβατε θα επιστρέψω πάλι στο πρόγραμμα λοιπόν για να δούμε το έχω όπως και στο προηγούμενο παράδειγμα σας δείχνω δύο συναρτήσεις της ΕΤΑΠ και την τροπολογία σε αυτό το παράδειγμα έχουν γράψει ήδη τρόπο ορεινής παρέα η συνάρτηση τρόπο μπορεί το παρόν κληρώνεται τι θα μου επιστρέφει πριν το όνομα της συνάρτησης έχω γράψει την άρτα επιστρέφει έναν ακέραιο αριθμό ωρέ μέσα στην παρένθεση έχω γράψει in ΤΕΙ in D a C άρα παίρνει σαν παραμέτρους για να εκτελεστεί τρόπο είναι τρεις άκυρα σε αριθμούς και θεώρησα ότι τους τρεις αυτούς αριθμούς θα τους ονομάσει λέει το πρώτο μπιτόνι Δευτέρα συζητώνται το μέχρι εδώ είμαστε εντάξει όροι αποτίσει Τετάρτη λοιπόν εγώ καλό την συνάρτηση τρόμο μπορείτε να εκτελεστεί γιάννα εκτελεστή τρόπο όλοι πρέπει οπωσδήποτε μέσα στην συν παρένθεση να δώσω τρεις καίριες στιγμές τάξη και εγώ έδωσα την τιμή ένα τρεις και δύο άρα λοιπόν αυτό σημαίνει απ'τη στιγμή που είσαι τα αποκαλεί την τρόπο μπορεί θα έρθει το πρόγραμμά μου εδώ και τι θα κάνει τον πρώτο αριθμό που έδωσα θα το ονομάσει ΑΕΙ ουσιαστικά λοιπόν τον αριθμό ένα θα το χρησιμοποιεί με το όνομα τον αριθμό τρεις με το όνομα be τον αριθμό δύο μετονομάσει εντάξει αντίστοιχα πρώτος με το πρώτο όνομα ο δεύτερος με το δεύτερο όνομα ο τρίτος αριθμός με το τρίτο όνομα και επανεκτελέσεις τις εντολές που έχουν μέσα στην τροπολογία εδώ λοιπόν εγώ μπάλα κάνετε πράξη LCD επιση έπραξα κάνει λοιπόν το ΑΤ τιμή είπαμε ότι έχει ένα ξύλινου μπίλι διατυπώσεων ωραία τέσσερις λοιπόν επισείει το οποίο είναι αράδες έναντι δύο 8 παρέα εδώ τα a b C E που είναι τα ονόματα των παραμέτρων θα χρησιμοποιήσει τις τιμές του έδωσα εγώ για IBC από όπου αυτό σημείο από όπου κάλεσε τη Σύναξη μητροπολη και θα υπολογίσω πόσο κάνει το ECDL επισείει καταβάλλω σαν τιμή μετά την τύχη δηλαδή η μεγάλη τύχη θα πάρει την τιμή 8 είμαστε εντάξει μέχρι τώρα μπορεί η γραμμή αυτή του latency έχει λέει ότι συνάρτηση τρόπο όλοι θα επιστρέψει σαν αποτέλεσμα την τιμή τη μεγαλύτερη ισχύ δηλαδή 8 τάξη απλά εγώ εδώ πέρα έτσι όπως έχει γράψει το πρόγραμμα των την τιμή που επιστρέφει τρόπο όλη τη χρησιμοποιώ ήθελα όχι αν είχα γράψει εδώ πέρα αυτό την τιμή του επιστραφεί τρόπον την κάνω κάτι στο πρόγραμμά μου το 8 όπου θα μου επιστρέψει τρόπον το κάνω κάτι το πρόγραμμά μου είχε αίσιο το αναφαίρετο όμως στιγμή στη μεταβλητή α αυτό το πράγμα το καταλάβατε οκ ναι καλά εννοείται γιατί δεν σχεδίασε ζητεί δήλωσαν προγραμματισμού ότι περίμενε μισό λεπτό εδώ πέρα ίσως αυτό που δυσκολεύει να καταλάβεις το πράγμα είναι ότι δεν σημαίνει ότι αλλάζουν τη σειρά που έχουμε πει ότι πρώτα δηλώνω μεταβλητές και μετά τη χρησιμοποιώ όταν γράφω συνάρτηση έχει διαφορά το έγγραφο ένα εντολή στο πρόγραμμά μου ήτανε γραφτό συνάρτηση η συνάρτηση γράφω κάποιες γραμμές κώδικα οι οποίες θα λειτουργούν ας πούμε είναι ένα ανεξάρτητο τρόπο αυτό τι κάνει το υπόλοιπο πρόγραμμα παρέα εδώ αυτό εδώ το σημείο μπορείς να το σκέφτεσαι ως την αρχή ένα δεύτερου μικρότερου Υποπρόγραμμα τους οδού οι δηλώσεις αμετάβλητος συνετό κατάλαβες ενώ και απλά όταν θα τρέχει το πρόγραμμα Asset απάτησε έβαλε το που πήραν οι μεταβλητές αυτές τις οποίες επιχειρεί συνάρτηση της ονομάζω παραμέτρους διορισμό τα θα παρουσιάζει μεν στημένες αφού καλέσουμε να εκτελεστεί η συγκεκριμένη συνάρτηση παράλια έχουν γράψει με γενικό τρόπο τι θέλω να κάνεις συνάρτηση τρόπο είναι κύριε μέσα στη σελίδα όταν καλό την τρόπο όλοι δίνω και συγκεκριμένες στιγμές για να καθοριστεί ακριβώς Τότι αποτέλεσμα είχαμε πιστέψει τρόπο εσύ δεν κατάλαβες αυτό αυτό ναι υπάρχει κανείς δεν έχει καταλάβει αυτό που δείχνω τώρα ασχολούνται αυτό σημαίνει όχι ότι δεν απαντάει κανείς το έχετε καταλάβει όλοι και ας ξαναέρθω εδώ σε αυτό το πρόγραμμα την δρόμο μπορείτε να δω την έχουν γράψει να επιστρέφει μπορείτε δηλαδή τίποτα και να δέχεται σαν παραμέτρους τρεις 10 νίκες φήμες τις οποίες θα ονομάζουμε υψηλή και εννοείς Factor τις τιμές για αυτές τις τρεις παραμέτρους θα τις πάρει απόρρητο απ'όπου καλό την τρόπο είτε να εκτελεστεί και μες στην παρένθεση της δίνω τιμές τι τιμές της δίνω ποιοι την οποίαν μπαίνει από τη φορά σύριοι που μπαίνει απ' την άλλη φορά και του τρίτου τριμήνου την παίρνει από αυτό το κομμάτι το οποίο ούτε καν καλών την όλης τη συνάρτηση Οινόης δεν έχω γράψει εγώ είναι συνάρτηση που χρησιμοποιεί η γλώσσα προσιτή και ότι τίμημα επιστρέψει Οινόης σα περαστεί ως τελική τιμή για την προβολή αφού θα περαστεί το αποτέλεσμα της οργής ως τρίτη τιμή της τρόπο εν σημαίνει οτι θα πάρει το όνομα noise Factory η παράμετρος noise Factory θα έχει ως τιμή το αποτέλεσμα της συνάρτησης νωρίς δύο διαστάσεων αυτό είναι κατανοητό το κατάλαβες καταλάβατε φορέ για να δούμε λοιπόν τώρα εγώ μέσα στην τρόπο είναι το πρώτο πράγμα που κάνω είναι τόνων εισπράκτορες που ξαναλέω είναι ο θόρυβος δύο διαστάσεων το πολλαπλασιάζουμε επί 10 και των μπάζων στιγμή σε ένα καινούργια αμετάβλητη με όνομα LED είναι συντόμευση του λένε δηλαδή μήκος και θα χρησιμοποιήσω αυτή τη δίνη για να σχεδιάσω ένα τετράγωνο με τη συνάρτηση εκ το οποίο υπενθυμίζω εδώ που και να το θυμάστε έχω πει έτσι με διπλό κλικ μεση ΝΟΜΕ δεξί κλικ και εφαλτήριο έφερες σας δείχνει εδώ τι κάνει μια συνάρτηση της πρωσίας ήρε έκθεση σχεδιάζει ένα τετράγωνο δίνοντας στους τεταμένες σκέψη για το παλιό αριστερό σημείο του και μετά το μήκος που θέλουμε να έχουν οι πλευρές τάξη άρα λοιπόν αυτό εδώ το 10 επινόηση Factor μου καθορίζει το μέγεθος του τετραγώνου που θα σχεδιάζουν εντάξει και συνολικά ενώ το προηγούμενο παράδειγμα αποδείξαμε περνούσε από όλα τα πίξελ που κάνουν μπαμ και σχεδίαζε μια πολύ μικρή γραμμή της οποίας άλλαζα τη διαφάνεια στο συγκεκριμένο παράδειγμα παιδιά τρέχω ανά πέντε κάποιοι ξένοι του σκανδάλου ανά πέντε γιατί απλά έβαλα βήμα αυξήσεις κινήσουν πέντε εδώ και εδώ και κάθε φορά τι θα κάνω θα σχεδιάζω ένα τετράγωνο κι στη θέση έχει υψηλή που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στον μπαμπά μου και τον 20ο θα εξαρτάται από το θόρυβο ποταμό επιστρέψει συνάρτηση αυτή καταλάβατε για να δούμε τι βγάζει τελικά σαν αποτέλεσμα το οποίο προφανώς να βγαίνει πάντα ίδιο αυτό το σχήμα έτσι γιατί γιατί έχω μέσα χορηγό δεν ξέρω πόσο καθαρά φαίνεται από την οθόνη εδώ το προβάλουμε οι διαφορές εδώ πέρα στα χρώματα γιατί βλέπετε δεν αλλάζω πουθενά χρώματα δίκη που βλέπω πιο άσπρο το μαύρο και το γκρι προκύπτει όλο λόγω του διαφορετικού μεγέθους του τετραγώνου που φτιάχνουν γιατί αλλιώς το χρώμα το τετράγωνο τότε το πειράζουν πουθενά μοιράζονταν το χρώμα το φ είδος τρόμου όχι τάραξε η προσέξτε τώρα ομόλογός του εδώ δεν έγραψα κατευθείαν τις εντολές αυτές για τη σχεδίαση του τετραγώνου και τις έγραψα μέσα σε μια άλλη συνάρτηση τρόπο είναι είναι μόνο για να μπορώ να αλλάζουν εδώ πέρα την τρόπο είναι και αλήθειας να βγάζω όλο το πρόγραμμα κοιτάξτε λίγο τι κάνουν τώρα αλλάζω το περιεχόμενο της τρόπο είναι έτσι ώστε να ξαναδώ το πρώτο παράδειγμα δηλαδή συγνώμη νόησης Factor επί δύο 55 το οποίο χρησιμοποιώ για να αλλάζω την αδιαφάνεια του χρώματος με την οποία σχεδίασε μια γραμμή μόνη διαφορά που υπήρχε έντονη και πήγαινα σε κάθε πίξελ όχι ένα πέντε ταξική ξαναβλέπω αυτό που βλέπαμε και πριν λοιπόν τι θέλω να κάνουμε τώρα για το επόμενο παράδειγμα θα αλλάξουμε θα το αφήσουμε αυτό ακριβώς όπως είναι και θα αλλάξουν μόνο την τρόπο μπορεί θα εξηγήσω με πιο τρόπο αλλάζω την προβολή λοιπόν άλλαξαν το περιεχόμενο της τρόπο όλοι τις και αυτό που θέλω προς το παρόν είναι να δώσουμε σημασία στη λαϊκή αυτή li της σχεδιάζει όπως τη βλέπετε γραμμένη αυτό που έχω επισημάνει li 00,20 0 έστω ναι μάλιστα σχεδιάζει μια οριζόντια γραμμή που εδώ δίνω πολύ συγκεκριμένες δραχμές θα ξεκινήσει από το μηδέν μηδέν δηλαδή πάνω πάνω αριστερά και μια οριζόντια γραμμή που θα έχει μήκος 20 υπήρξε έτσι ενταγμένοι ψυχή το δεύτερο σημείο είναι πάλι μήτε προσπερνάω γυαλί το τις υπόλοιπες εντολές και θέλω να μείνουμε μόνο σε αυτή τη live πρώτα να δούμε την εκτέλεση του προγράμματος κοίταξε λίγο τι γίνεται τώρα όλο αυτό το αποτέλεσμα που βλέπετε αποτελείται από γραμμές οι οποίες έχουν μήκος 20px ποια διαφορά μόνο ότι δεν βλέπει το τον άντρα την ίδια οριζόντια γραμμή δηλαδή απ το σημείο μηδέν μηδέν έως το 20 0 δε βλέπω πάντα ένα γραμμή μήκους 20 pixels η οποία είναι τοποθετημένη στο πάνω πάνω μέρος του καμβά αυτό που βλέπω όμως είναι γραμμές ένα 20 20 pixels σε διαφορετικές θέσεις και αποτελεί παράδειγμα και με διαφορετική γωνία αυτό βλέπω είναι πολλές γραμμές μήκους 20 pixels όπου όμως κάθε φορά γραμμή μου έχει σχεδιαστεί σε διαφορετικό σημείο του καμβά μου και έχει περιστραφεί Χίλαρι διαφορετική γωνία κάθε φορά θέλω λοιπόν να δούμε τώρα αυτές τις δύο εντολές ύδρας λέει σύλληψη αυτό που κάνει είναι να κάνει μετακίνηση οριζόντια καταρχήν πίξελ κατακόρυφα κατά ψ υπήρξε το τέρας λέει ξαναλέω κάνει μετακίνηση στον οριζόντιο και κάθετο άξονα ο CEO χωρίς εγώ μέσα στις παρενθέσεις μεταχείριση άρα λοιπόν στην πραγματικότητα η γραμμή αυτή 00 20 0 δεν σχεδιάζονται πάντα με αυτές τις συντεταγμένες αλλά γίνεστε λίγο ύδρας λέει και μου λέει να μετακινείσαι χωρίζονται καταρχήν ποιοι σελ κατακόρυφα κατά έξι και εγώ σας λέω τώρα λοιπόν ότι τελικά αυτή εντολή εντολή παρότι λέει 00 20 0 επειδή υπάρχει αυτό το τέρας λέει στην πραγματικότητα θα σχεδιάζει αυτή τη γραμμή βλάβη κάθε σημείο αυτής γραμμής έχει μετακινηθεί οριζόντια κατά 1000 και κατακόρυφα μεταξύ στο κάνει μετακίνηση το καταλαβαίνει αυτό το καταλαβαίνετε αυτό φορέων για αυτό το λόγο λοιπόν στο αποτέλεσμα που βλέπετε στην οθόνη δεν βλέπω όλες τις γραμμές να είναι στην διάθεση και είναι κάθε φορά σε διαφορετική για απειλή υδροπονία καλείται πολλές φορές μέσω των διαφόρων μενων for εκτός απ τη μετακίνηση καλό και περιστροφή με κυριότερη όπου κάθε γραμμή την περιστρεφόμενο όσο τόσο 360 μοίρες περιστρέφονται πάντα τι λέει με στην παρένθεση noise Factory και ποιοι εναντίον τους τρεις 60 τον πειρατή σημαίνει θα περιστρέφονται τη γραμμή μου κατά ένα αγωνία από 0 ως 360 μοίρες όπως ακριβώς το καθορίζει η τιμή της νόησης Factor κύμινο εισπράκτορα προκύπτει από από ότι προκύπτει τιμή της ζωής η ΑΚΤΩΡ είπαμε από τη συνάντηση νωρίς δηλαδή ο θόρυβος μου καθορίζει μουσείων θα περιστρέφεται γραμμή για αυτό το λόγο λοιπόν βλέπετε εδώ ένα τέτοιο αποτέλεσμα το οποίο σας είπα είναι γραμμές με μήκος 20 pixels οι οποίες όμως κάθε φορά έχουν μετακινηθεί καταρχήν ψηλή και έχουν περιστραφεί κατά ένα αγωνία που καθορίζουν καθορισμός μικρών διαστάσεων το καταλαβαίνει αυτό το καταλαβατε αυτό λέω ναι πολύ ωραία απλά να εξηγήσω ότι ουσιαστικά γιατί το κάνουν αυτό να χρησιμοποιώ τέρας λέει καιρό ΤΕΙ γιατί τον υπολογίσω ακριβώς τις συντεταγμένες των δύο σημείων κάθε γραμμής είναι πιο δύσκολο αυτόν λέω απλά κάνε μετακίνηση και περιστροφή κατά ένα αγωνία εγώ είδατε ότι στη live του λέω πάντα να σχεδιάζει μια οριζόντια γραμμή νίκος 20px τέχνες να υπολογίσω ακριβώς τις ενταγμένες είχε ανάψει ένα χ διοξείδιο το μόνο που λέω μετά είναι αυτή τη γραμμή την οριζόντια 20 pixels μετακίνησε τη καταρχήν συλλη και κατέσχε μια περιστροφή κατά ένα αγωνία με βάση το τωρινό δύο διαστάσεων και εδώ θα πρέπει να προσέξετε ότι πριν ξεκινήσω να κάνουν μετακίνηση και περιστροφή χρησιμοποιώ στην αρχή τη συνάρτηση πως Matrix και ποπ Matrix γιατί δεν θέλω να θυμάται το πρόγραμμά μου την προηγούμενη μετακίνηση και περιστροφή που έκανα θέλω κάθε φορά που καλώ την τρόπου όλοι να κάνει μια καινούργια περιστροφή και μετακίνηση αυτό το πράγμα να κάνουνε τους Matrix και ποπ Matrix τις οποίες θα δείτε ότι κάθε φορά που χρησιμοποιώ μετράς λέει καιρό ΤΕΙ χρησιμοποιούν αυτές τις νέες συναρτήσεις στην πραγματικότητα κάνω αυτό που σας λέω φροντίζουν να μην κάνει αθροιστικά όλες τις μετακινήσεις και περιστροφές stella McCartney ένα μετακίνηση και ένα περιστροφή κάθε φορά ταξίδι και για να δούμε κάτι άλλο που μοιάζει ακόμα περισσότερο με σύννεφα στο επόμενο παράδειγμα που ζητάει και πάλι να αλλάξει μόνο την τρόπο ορεινής αλλάζω απλά την περιστροφή άλλαζε το χρώμα και τη διαφάνεια με βάση το ιστορικό το όποιο χρώμα και διαφανή θα χρησιμοποιήσω για το γέμισμα όχι για το χρώμα γραμμής γιατί γιατί κάθε φορά τώρα θα σχεδιάζω ελλείψεις προσέξτε πόσο με διευκολύνει πάλι η μετακίνηση και περιστροφή εγώ θα βάζω πάντα να σχεδιάζει μια έλλειψη που θα έχει κέντρο την αρχή των αξόνων και γνωρίζω το πλάτος και το ύψος της με βάση την τιμή η οποία προκύπτει πάλι από τον θόρυβο και βλέπει το κέντρο είναι έλλειψη έτσι δεν έχω ίδιο ύψος και πλάτος βάζω μισό πλάτος από την ύψους πάμε να δούμε τι βγαίνει αυτή είπες ανακαινίζει ναι μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να τροποποιήσει αυτές μεταβλητές για να εμφάνιση σύννεφα δεν ξέρω με ποιον άλλο τρόπο θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη νύφη εντάξει και πάμε να δούμε τώρα ένα παράδειγμα το όποιο θα έχουμε θορυβώδη διαστάσεων σε animation λοιπόν εδώ από τη βλέπετε ξεκινάω τον θόρυβο και στις δύο διαστάσεις υψηλή από έναν τυχαίο αριθμό από 0 έως 20 και ορίζει το επίσης δύο τυχαίους αριθμούς από 0 έως 10 όπως έκαναν πριν με τυχαίους αριθμούς απ το μηδέν στο 10 προσέξτε αυτά είναι μέσα στις επτά και τώρα επειδή έχω animation θα έχουν και τη συνάρτηση άντρο λοιπόν κάθε φορά αυξάνονται τάχιστα Art νόηση κάθε frame δηλαδή τώρα επειδή έχω συνάρτηση τρώω τύχη Star πνοή σκέψεις σταρ νωρίς της μεταβάλλονται κατά 0,0 ένα σε κάθε frame και επίσης αλλάζουν σε κάθε frame την τιμή του Χ Σταρακά με βάση ένα τιμή ιστορία μου φορέα περίπου ένα K οριζων σαν σημείο αρχίζει κατοχή νωρίς και ψήνω σε αυτά τα σημεία όχι σταρ σκέψεις σταρ που υπολόγισε με βάση το όριο λοιπόν και έχουμε εδώ πάλι τις δύο for φόρο όχι και φόρτιση για να διατρέξουν όλο τον καμβά μας και πάλι βλέπετε ότι αυτό που κάνω είναι να καλό τη Σύναξη μητροπολη και να δούμε τώρα πως έχουν μεταβάλει την τρόπο την μας λέει χι υψηλη V60 λοιπόν μετακίνηση καταρχήν ψ περιστροφικά ταμεία αγωνία που καθόρισε ως χορηγός και σχεδιάζονται όπερα πάλι τις γραμμές μου μήκους 20px σελ με σταθερό χρώμα αυτό είναι λοιπόν το προηγούμενο παράδειγμα που είδαν τις γραμμές αλλά τι έχω κάνει έχω προσθέσει κίνηση γιατί έβαλα animation εδώ τρώω και εκκίνηση κοίταξε λοιπόν είναι αυτό που βλέπαμε πριν αλλά τώρα εκτός του ότι έχω animation έχω βάλει να έχουν κινήσει γραμμές μου τάραξε λοιπόν ερωτήσεις έχετε όσοι αυτό που θέλω να κάνετε τώρα μέχρι να φύγουμε λοιπόν είναι να γράψετε αυτό το τελευταίο πρόγραμμα που έχει τις γραμμές μήκους 20 pixels σε animation και με εκκίνηση και να κάνετε δικές σας δοκιμές με διαφορετικούς αριθμούς διαφορετικές περιστροφές ότι θέλετε εσείς αλλαγή ξαναλέω ο βασικός στόχος είναι όπως σας είπα και στη στην προηγούμενη άσκηση που κάναμε να καταλάβετε πώς προκύπτει αυτό εγώ το αποτέλεσμα μπορείτε επίσης να κάνετε δοκιμές μέσα στην τρόπο πλην της να βάλετε άλλο σχήμα αναμένεται να παραμείνει δηλαδή 20 pixels να έχετε κάποιο άλλο σχήμα το οποίο μετακινήθηκε περιφέρεται μπορείτε να δοκιμάστε να κάνετε άλλη περιστροφή οι άλλοι μετακίνηση μπορεί να κάνετε απειρες δοκιμες εγώ αυτό που θέλω είναι να τρέξετε το πρόγραμμα να δοκιμάσετε εσείς αυτά που θέλετε με στόχο να καταλάβετε πλήρως πως ακριβώς δουλεύει αυτό το πρόγραμμα παίζουν