Διοίκηση Τεχνολογίας / Διάλεξη 5 / Στρατηγική Εισαγωγής Προϊόντος στην αγορά - Πολυχρονάκη Χριστίνα (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 2016)
Στρατηγική Εισαγωγής Προϊόντος στην αγορά: Πάνω από τις αντιμετωπίζει το εξής θέμα το φτιάξαμε το διερεύνησαν το ονειρεύτηκαν με βρήκαμε τρόπο να το χρηματοδοτήσουμε περάσαμε όλο το project να το αναπτύξουμε το δοκιμάσαμε το κοστολόγησα με τι κάνανε και τώρα ήρθε η ώρα να το βγάλουμε στον αέρα το καινούργιο τεχνολογικό προϊόν η εκκλησία το θέμα μας εδώ αέρα είναι πόνος θα γίνει στο και το διπλό είναι λοιπόν και το άνοιγμα του προϊόντος στην αγορά χρειάζεται τη στρατηγική του ειδικά η περιουσία έχει θα έχει ήττες περιεχόμενα φέτος ένα σύντομο ορισμό της ημεδαποί έτσι θα πληγεί διάθεση προϊόντος και το ΚΕΒΕ θα δούμε σε στάδια που φεύγει πλευρά το χρόνο λανσαρίσματος του προϊόντος πότε πρέπει να γίνει τώρα άφιξη αναλυτικά τα θέματα αδειοδότησης και συμβατότητας τιμολόγηση κανάλι διανομής και Marketing λοιπόν τι είναι ξαφνική πτώση είδαμε είναι οι αποφάσεις οι διαδικασίες τ η πατέντα η οποία μια από μια επιχείρηση σοκ ποιοι για να βγάλει το προϊόν στην αγορά σε σχέση με την τεχνολογική καινοτομία εξηγήσιμη ουσιαστικά έδωσε στη θέση ότι δεν πέρασε στο πώς να βγάζουν λεφτά από τεχνική την οποία είναι μέρος της διαδικασίας ετήσιας τεχνικής καινοτομίας δηλαδή μια αποτελεσματική στρατηγική αστικά και κάποιοι καθώς μόλις μπουν έχει καταβληθεί το προϊόν του και αρχικά οδήγησε με εταίρο πάντως συνδέει τις αντιθέτως αντίποδα ένα αναποτελεσματικής πηγή που να κάψει και το καλύτερο προϊόν το λιμεναρχείο από τεχνικής πλευράς ωστόσο Χρονάς ερείσματος προϊόντος κώστα οδηγεί πλευρά μια κυρία να σκανάρει εξέταση κάποιες παραμέτρους κάποιους παράγοντες το ένα είναι ο οικονομικός κύκλος της οικονομίας καλούν εποχικότητα παραδείγματα θα φύγω φοράει τα χριστούγεννα και μια καλή ευκαιρία να ανάσα στην προϊόν πολλοί επιλέγουν αυτή την εποχή το αν υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα το οποίο να μπορεί να καλύψει τη ζήτηση για να μείνει χωρίς το επιχείρηση το ίδιο ισχύει και για το Δ.Σ. τα προϊόντα κίνδυνος η ύπαρξη προϊόντων της προηγούμενης γενιάς εδώ έγινε ένα σχήμα τα Sky Racing ασχολούμαι πολύ με τον Τζέιμς τινές κεφάλαιο αυτό οπότε αυτά τα πραγματάκια στη κανένα παράσιτο με βάση τέτοια κονσόλες και λειτουργεί κάποια μειονεκτήματα δηλαδή σίγουρα σε κάθε εκλογικό τμήμα και πλεονεκτήματα σε περίπτωση που ένα εταιρεία εκοιμήθη πολύ νωρίς για να κρίνουμε το προϊόν που μυστικά μπορεί να εντοπίσει μια κότα της τράπεζας αγοράσουμε αυτό πόνεσε γιατί υπάρχουν ήδη στην αγορά προϊόντα προηγούμενης γενιάς και μετά τα βλέπουν πιο πολύ ως ανταγωνιστικό πόλο και βλέπουν ότι πλέον είναι η επόμενη επόμενη γενιάς αποτέλεσμα να έχει χαμηλές πωλήσεις μυστικά αυτό έπαθε το εξηγώ όταν βγήκε είχε διπλασιαστεί PlayStation το δύο αλλά εδώ δεν το αναγνωρίζει αυτό αποτελέσματα εξαμήνου είναι αποτιμήσουν πάρα πολύ δηλαδή ανταγωνιστικά b δεν ήταν ακριβώς αυτό που λέτε είναι ένα βήμα παραπάνω αυτό που ουσιαστικά ένα Θεόδωρος κανιβαλισμό εννοώ ότι ουσιαστικά έχει βγάλει μια εταιρεία προϊόν και εκεί άμα το λανσάρει τους σε μια εποχή όπου το εγώ τώρα ακόμα κάνει πωλήσεις σκανδαλίζει το πώς μπορεί να αναδειχθεί κα μειώνει τις πωλήσεις του προϊόντος προσωπικά οργανισμός τώρα άμα βγεις να το βγάλετε τριών τότε το μάθημα το οποίο μπορεί να υπάρξει είναι ότι φυσικά μπορεί να χάσεις το τεχνολογικό πλεονέκτημα που μπορεί να έχει στην αγορά αυτό έπαθε έντονο όταν αρχίσει να βγάλει τους έννοιες αποτέλεσμα στα μαθήματα ήταν πρώτον να φανεί ότι απλά ακολούθησε τις ακτές σε έγγραφα που είχε βγάλει το τότε το C4 μπότες ουσία έχασε το τεχνικό έτσι πλεονέκτημα το πάμε θέματα αδειοδότησης και συμβατότητας ουσιαστικά όταν είναι μια εταιρεία επιλέξει να έχει χαμηλή προστασία στην άδεια έτσι που δίνεις για το προϊόν αυτό επιταχύνει άκρως ρυθμό υιοθέτησης της του προϊόντα τεχνολογίας και βεβαίως επιταχύνει και την ανάδειξη των σημαντικών λαθών το μειονέκτημα είναι οτι πεφτει τιμη γιατι πολλοι παραγωγής το έχουνε την τιμή στα 100 και διηγείται μια σημεία μέσα κατακερματισμό η τεχνολογία αποτέλεσμα να υπάρχουν υπολείμματα ασυμβατότητα μεταξύ των διαφορετικών προϊόντων που παλαβό που αναπτύσσονται και βεβαίως η ποιότητα έτσι στη θεραπευτική το αν και θα επιλέξει το πόλο δεν συζητά να είναι συμβατό με το δόγμα της γενιάς προϊόντα κυκλοθυμική μειονεκτήματα το πλεονέκτημα ότι μπορεί να αξιοποιήσει την υπάρχουσα βάση που έχει δημιουργηθεί και τα συλλογικά αγαθά που ειδικά αυτή είναι και η αξιοποίηση με το νέο προϊόν ποτέ στην ουσία αυτό έχει έχουν κάνει έκανε ίσον Travel πλαίσιο δύο που τα τα CDS δεν του λες ναι παίζει κλείσουν δύο όχι όλα ένα μεγάλο κομμάτι τομέα εκτιμά ότι έτσι ότι ήδη είναι χαμηλές γιατί αφελή ουσιαστικά η τήρησή του και δεν βγάζουν λεφτά από αυτό όσο για το αν τα παιχνίδια άμα τα παλιά παιχνίδια παίζουν νέες κονσόλες θα αγοράσει το κάντι νέα παιχνίδια οπότε ουσιαστικά έτσι χάνει έσοδα εταιρεία πάντως σήμερα τιμολόγησης 100 διαφορετικές τεχνικές ένα μια σατιρική που εφαρμόζονται είναι καθένα κάλυμμα να μεγιστοποιήσει την κα τα κέρδη κατέχονται κύστες περίοδος αυτό που κάνει εταιρεία όταν βρίσκεται πραγματικά σε φάση επιβίωσης η αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική υπάρχει υπερπαραγωγή προϊόντων και υψηλός ανταγωνισμός δίνει και φυσικά αυτό που μοιάζει με κερί να αυξήσει το return on Investment και το Cash flow κόκκινος δηλαδή ωκεανός σαν τόσα τους λείπουν παίζαμε δηλαδή δεν υπάρχει ούτε είναι καλές για να είναι εταιρείες πιστεύουν έσονται μετωπικά εδώ πάμε σε μια άλλη τιμολογιακή στρατηγική είναι το μακέτες σκηνικών Smart μεγιστοποίηση πίσσα της τιμής ξάφριζε αίματος δηλαδή λυπητερή επιλέγει υψηλό πολλών συνειδητά εκδόσεις να εκτελεσθεί καταρχήν το τεχνολογικό πλεονέκτημα το οποίο έχει προκύψει τα δεδομένα για να αλλάζουν και ενώ πολλοί ουσιαστικά μας δηλαδή ήδη υπάρχει δυνατότητα ανταποκρίθηκαν Λάκεϊ καταναλωτές συζήτηση με τόσο μεγάλη και λόγω της υψηλής τιμής ναυτών οδήγησης στο να βγάλει τα έξοδα της εταιρείας είναι η ανάπτυξη προϊόντος αυτής τι κοινό έχει το μειονέκτημα ότι βολεύουν και άλλοι στο χώρο όταν δουν ότι τιμή υπόληψη θα θέλει και άλλους ανταγωνιστές να μπούνε μέσα στην αγορά υπάρχει μια ακόμα στρατηγική τελευταία αυτήν τη ρουτίνα αφορά την είναι ότι τότε μια εταιρεία θέλει να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς συγκατάβαση χαμηλή τιμή φέρεται έτοιμη διείσδυση στην αγορά η οποία μα μη εκτιμά σοκ πέμπτη βραχυπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικά χαμηλό ροή σε χαμηλό έτσι θέλοντας με αυτό είναι δύσκολο για την εταιρεία μακροπρόθεσμα όμως μπορεί να δημιουργήσει μια κυρίαρχη θέση στην εταιρεία με την έννοια ότι αν αυξηθεί παραγωγή λόγω του ότι έχει χαμηλή τιμή και για να καλύψει τη ζήτηση για το δημόσιο είναι μικρότερα σταθερά κόστη σταθερή και με βάση τις οικονομικής οικονομίες κλίμακας να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καλές πρακτικές που υπάρχουν θα τιμολογήσει τις εδώ μιλάμε για τη Ρώμη και προηγουμένως ότι με ύφεση τρεις πλάνες τις κονσόλες πιο κάτω του κόστους γιατί δε βγάζουν έστω και έμμεσα τα παιχνίδια τα οποία plan τα είτε κιμάς και περίοδοι όταν παίρνεις ένα προϊόν για ένα δωρεάν για διάστημα δική μας ύστερα της αγοράζεις αυτό έχει αφενός είναι όταν το προϊόν είναι δωρεά στην ουσία άλλη υπηρεσία αυτή που φημολογείται αυτό είναι το παράδειγμα της συνδρομητικής τηλεόρασης που ουσιαστικά εξοπλισμός δελφων Δελφών συνέδριο εάν και απλά πλέον σύντομη To περιεχόμενο και τα οφέλη ο μοντέρ το οποίο ουσιαστικά κα σε δύναμη ένα πόλο με κάποια μίνιμουμ φύσεως μήνυμα χαριστικά και ότι θες κάτι παραπάνω τότε έχει να φ πραγμάτων το τόξο που ουσιαστικά είναι δωρεάν για να όχι επειδή το χωρητικότητας άφησε πολλά Gigabyte τώρα τις τότε πείστηκα πλέον το πάμε στα κανάλια διανομής εδώ υπάρχει ένα δείγμα πούλησε απευθείας η αξιοποίηση ενδιάμεσης αν αποφάσιζε να πουλήσει απευθείας τότε ουσιαστικά με τον έλεγχο όλες οι δικαστικές και της τιμολόγησης και του σε και το after Sales support και τα πάντα και μπορεί να συλλέξει πληροφορίες από τους πελάτες και να επιταχύνεις έτσι πιο καλύτερη έτσι μπορεί να το πει στοιχε κατά ανάγκη των πελατών αν επιλέξει όμως ενδιαμέσως τότε αυτό σημαίνει υγεία με το κόστος για την εταιρία και γίνεται και πιο αποτελεσματικός τόσο πιο αποτελεσματικός ουσιαστικά συμβαίνει πλέον μπλέικ μπαλ δηλαδή η μια εταιρεία τι συμφέρει στη κα να πουλάει μεγάλες ποσότητες καπνικών προϊόντων που κατάντησε την άλλη τόση θέλει να αγοράζει πολλά προϊόντα από λίγες όσο αποδέχονται ενδιάμεσα όποιοι έρχονται να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες των εταιρειών και καταναλωτών αγοράζοντας πολλές ποσότητες προϊόντων από τους γερμανούς φασίστες τους κατασκευαστές και τους πουλάνε καταναλωτές σε μεγάλο εύρος επίσκοπο της υπηρεσίας όπως είναι η μεταφορά το ίδιο είναι δεν μπορεί το σωκράτη ουσιαστικά έτσι αυτό γίνεται γίνεται οι δε υπηρεσίες τώρα πάμε σε κάποιες τας υπάρχουνε εδώ έχουμε τα όλοι εμείς είναι κάτι που φυσικά ο Βίζερ που με μανία φάτσες Έδεσσας Αμύντας κα ψεύτικα αυτό ξέρετε πολύ στα θύματα υπολογιστών δηλαδή μια εταιρεία αγοράζει διάφορα ανταλλακτικά από δυτικές εταιρείες συναρμολογεί το προϊόν βάζει το όνομά της και το πουλάει όπου όπως είπαμε δεν όπου δεν σε αστικά κάνει αυτό που κάνει καύσιμα ζεστό λάδι για την πειρατεία Αναγνωστάκης ουσιαστικά πια το κατάλληλο προϊόν για τον πελάτη αυτό είναι πολύ καλό υπάρχει μόνο ένα σημείο επαφής αντανάκλαση πολλών θα παιχθεί μόνο αυτοί δεν υπάρχει μια τάση ουσιαστικά που θέλουμε να διώξουμε τους ενδιάμεσους αυτό το ίδιο το κάνει Amazon συχνά υψηλή αφού τελικά δεν οδήγησε εξάλλου στην άμεσα αλλά μια άδεια ανά κατανομή των ενδιάμεσων προτιμούνται νέοι ενδιάμεσοι επαγ μετά μεταφορικές εταιρείες οίκο δηλαδή και διάφορες δίκες που έχουν στήσει μια εταιρεία σε θέματα διανομής να επιλέξει να έχει συμμαχία με διάφορα αποκλειστικούς διανομείς ακριβώς να αξιοποιήσει τα panels δηλαδή να έχει ομάδες προϊόντων να σχίζει δεξί τους και να το πουλάει το προϊόν σαν πακέτο αυτό είναι πολύ καλό γιατί πρώτα δεν έχει φιλικότερο κίνητρο και με το κόστος να αλλάξει εταιρεία τὸν πίσω συμβόλαια τεχνολογίας οι εγγυήσεις πολιτικών εγγυήσεων και ΕΤΕΑ το concept με τι σημαίνει ότι όταν κάνεις συμφωνία τα Πάρε δώσε των μόνο όταν πουληθεί στο σημαίνει το ψηφισμένο κατάμεστο μας την το μάρκετινγκ βασίζεται σε τρεις τέσσερις έτσι δραστηριότητα είναι διαφήμιση όποιος σκοπεύει στο να αύξηση τόσο τη ουσιαστικά τη νόσο αυτό το προϊόν το μήνυμα το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τις εταιρείες θα πρέπει να είναι και διασκεδαστικό για να κάνει τάξεων το ότι αλητεσ ήταν και ένα που είχε κυκλοφορήσει το προϊόν οπότε αυτό που υπάρχουν διάφορα έτσι μέσα στα οποία μπορεί να στηθούν τηλεόραση εφημερίδα το Direct Mail ραδιόφωνα περιοδικά Internet υπάρχει μια λίστα στο κεφάλι πονάει η αγάπη τα θετικά και τα αρνητικά σε κάθε ένα από αυτά το στα media promotion της ο στόχος είναι να αυξήσει ο πελάτης αγορές ψήφος είναι προσωρινές δεν είναι μόνιμου χαρακτήρα και Παππά διαφορά μορφές όπως είναι τα δείγματα όπως είναι rebate της επιδοτήσεις άκου εκεί επίσης είναι και τα εξής προϊόντα της έπρεπε στην έδρα του προϊόντος και τέλος πάμε και στο θέμα της δημοσιότητας και των δημοσίων σχέσεων εδώ έχουμε τα Celebrity εντός με τους είναι ουσιαστικά όταν δημοσιογράφο on Air μεταξύ φωνές είτε είναι τα γενικές Ετσι δημοσιεύσεις κινητό viral Marketing το οποίο έγινε η θερόν το Αλμάτι την καρκίνου ιδίως φαινόταν ασθενείς πληροφορίες συγκεκριμένα άτομα τόποι έχουν όμως μια θέση σημαντική στα social media είναι μπορεί για παράδειγμα να σου πέσει πάρα πολλούς φίλους στο Facebook τους τρεις . πληροφόρηση το προϊόν εκείνος διακινεί και έτσι αυξάνεται λόγω τραυματισμού σε μέτωπο είναι αυτό ευχαριστώ πολύ