Δηλώσεις Μπασκόζου για Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (Υπουργείο Υγείας Κεντρική Υπηρεσία, 2016)
: Στάνομαι πραγματικά χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη παρακολουθώντας σήμερα μια επίδειξη της λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Τηλεοιατρικής στη μορφή που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα και μιλώντας με απομακρυσμένα νησιά και με τους συναδέλφους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη εκεί. Πραγματικά αυτό το εργαλείο μπορεί να είναι πολύτιμο εφόσον θα στηριχθεί όπως πρέπει από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εφόσον θα αναπτυχθεί για να καλύψει όλες τις άγωνες απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, τα μικρά νησιά και μικρά ορεινά χωριά. Ξέρω πολύ καλά ότι κανένα σύστημα τηλεοιατρικής δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν έχει την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας αν δεν έχει την υποστήριξη των λειτουργών του αν δεν το πιστέψουν οι γιατροί, οι υγειονομικοί και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών. Ξέρω επίσης όμως πολύ καλά ότι αν το σύστημα αφεθεί και βοηθηθεί να λειτουργήσει όπως μπορεί να λειτουργήσει γιατί πραγματικά το τεχνολογικό επίτευμα είναι τεράστιο και για διαφήμιση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο εάν αφεθεί λοιπόν και βοηθηθεί να λειτουργήσει θα δώσει λύσεις πρώτα απ' όλα σε προβλήματα υγείας μπορεί να σώσει ζωές, μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους και μπορεί να εξοικονομήσει μεγάλο ποσό χρημάτων από άσκοπες διακομιδές, από μεταφορές και από ταλαιπωρία των αρρώστων και του υγειονομικού προσωπικού. Η δέσμευση που μπορεί να πάρει η πολιτεία είναι ότι στα πλαίσια της ανάπτυξης και του στισίματος στα πόδια του καταραίοντος σήμερα συστήματος υγείας θα δώσουμε όλη την προσοχή που μπορούμε και πρέπει να δώσουμε και στο σύστημα τηλειατρικής να δημιουργήσουμε την επέκτασή του, την αναβαθμισή του αλλά πάνω απ' όλα τη σωστή του λειτουργία και την πλήρη λειτουργία γιατί η πίστη του κόσμου και του υγειονομικού προσωπικού θα βασιστεί στην συνέχιση της λειτουργίας να μην είναι ένα πυροτέχνημα. Θυμίζω ότι 19 προσπάθειες αποτυχημένες έχουν γίνει στη χώρα μας αυτή δεν πρέπει να αποτύχει είναι μεγάλη μας ευθύνη που την αναλαμβάνουμε.