Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε την Τρίπολη ορειβατικό προορισμό» (Δήμος Τρίπολης Official, 2021)
: Σήμερα θα επικοινωνήσουμε με τους πολίτες μέσα στο μέσο Μαζικής Επικοινωνίας. Νομίζω για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο θα γίνει στο δείμνο μας το δηλημέρο 9 και 10 Οκτωβρίου, το Σαββατοκύρια Κοντραβήκο έρχεται. Πρόκειται για διασυλλογική ορειβατική συνάντηση στο όρος μέλλον με τη συμμετοχή περίπου 200... Περισσότερα. Πάνω από 200... Πάνω καιρός μας να είσαι. Πάνω από 200 ορειβατών από όλη τη χώρα σχεδόν, όπου θα πυλοξενηθούν στην Τρίπολη το δηλημέρο Σαββατοκυριακή 9 και 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να γίνουν ουσιαστικά τα εγγένια, περπατώντας τα βέβαια, των ιστορικών μονοπατιών, που αναδείξαμε σε συνεργασία και με την Περικαία, κυρίως με τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων. Είναι μια εκδήλωση προγραμματισμένη όλη καιρό, γίνεται στα πλαίσια των ταστών εμπιλώσεων του Δήμου Τρίπολης για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το πρόγραμμα του Δήμου ως τώρα υλοποιείται, έχει ξεκινήσει περίπου από τον Μάιο μήνα και συνεχίζει, κορυφώθηκε το τριήμερο 24, 25, 26 Επιτέλειου, που ήταν και οι επίσημες εοδαστικές εκδηλώσεις για την Άλλωση και την Πολυσσάσο και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2021. Θεωρώ ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία, θα έλεγα. Οι εκδηλώσεις, τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ότι είχαν μεγάλη επιτυχία. Θα συνεχίσουμε όμως. Πάμε τώρα σε αυτή την εκδήλωση που γίνεται μετάβριο. Όπως έχουμε πει και άλλη φορά, έκανα να δώσει στην αρχή μια συνέντευξη πάλι με των συλλογαρκάδων, οριβατών και οικολόγων με δουλειά που έκαναν τα μέλη του συλλόγου. Αναδείχθηκαν, καθαρίστηκαν, διανοήθηκαν, σηματοδοτήθηκαν με φυσικές πινακίδες τα μονοπάτια που είναι στα όρια του Δήμου Τρίπολης και συνδέονται με τα ιστορικά γεγονότα του 1821. Παράλληλα, έχει ήδη ανατεχθεί και γίνεται η ψηφιοποίηση των μονοπατιών έτσι ώστε οποιοσδήποτε σκέφτη στην περιοχή μας να μπορεί από το κλιντό του ή από το λάπτο του ή από το τάπλο ή από τίποτα ηλεκτρονικό μέσο έχει να βλέπει τις διανομές, να μπορεί να περπατάει τις διανομές και παράλληλα να ενημερώνεται για τα σημεία όπου διαδραματίστηκαν ιστορικά γεγονότα κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821. Η εκδήλωση τώρα του Σαββαδοτήρια, που καταλαβαίνουμε όλοι ότι έκανε το τυπικό, που είναι τα αγγένια των μονοπατιών, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Γιατί? Γιατί, όπως είπαμε, πάνω από 200 ορειβάτες από όλη τη χώρα θα έπιστευτον την περιοχή μας. Πολύ τυθανόν να έρχονται για πρώτη φορά, θα γνωρίσουν επομένως την περιοχή μας, θα γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής μας, θα γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές που είναι πολύ σπουδαίες της περιοχής μας και νομίζουμε ότι θα φιλοξενηθούν. Από το Σύλλογο και από το Δήμο και από την περιφέρεια θεωρούμε όπως πρέπει να φιλοξενηθούν. Αυτοί, λοιπόν, οι άνθρωποι θα γίνουν οι προσευχές μας σε όλη τη χώρα ώστε να διαφημίσουν την περιοχή μας, όπως χρειάζεται η ιστορία της φυσικές ομορφιές, έτσι ώστε και άλλοι άνθρωποι που δεν θα είναι σε αυτό το δήμερο να έχουν για κάποια άλλη στιγμή να επισκεφτούν την περιοχή μας. Έχει, επομένως, πολύ μεγάλη σημασία η επίδοση αυτή γιατί συμβάλλει στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι, όλοι φορείς, αλλαξίδων φορέων είναι και ο Δήμος, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής μας για λόγους οικονομικούς, αναπτυξιακούς και λόγους που καταλαβαίνουμε όλοι. Θέλω να ευχαριστήσω και την περιφέρεια για την συμμεσφορά της, κυρίως, όμως, το Σύλλογο Αρκάδουλοι Πορυβατών και Οικολόγων για τη συνεργασία που είπαν εδώ και ένα χρόνο περίπου, έφραν την ιδέα αυτή στο Δήμο και προχωρήσαμε σιγά σιγά να την υλοποιήσουμε και να ευχηθώ και τον Δήμο αυτό να πάει καλά, ελπίζω ο καιρός να είναι καλός, γιατί θα είχε μικρό καιρό καιρό, ελπίζω όμως να είναι καλός ο καιρός, αν και ο Ριβάδος δεν είναι καλά, αλλά δεν θα μπορώ και εσύ εγώ. Και να συμμετάσουμε και εμείς, εγώ προσωπικά θα είμαι τριγυριακής στη Ιμπορία, έτσι, για να συμμετάσουμε και καλώς και οι συμπολίτες, κατοίκους εδώ της περιοχής μας, που πιθανόν να μην έχουμε πεπατήσει στα μέρη αυτά που θα γίνει η εκδήλωση τον Σαββατοκύριακο, να γνωρίσουμε και εμείς δηλαδή τα ιστορικά σημεία του Δημήτης. Ο κ. Δήμαρτος με την τοποθέτηση της παρουσίας που έκανε λεωμένος, έδειξε ότι πραγματικά ο δήμονος μας, για τον δήμαρτο του αλλά και του υπόλοιπον δημοκρατικό συμβούλιο, και οι περιπτέρες απελογονήσεις, και η τοπική κοινωνία και οι φορείς και οι υπόλοιποι δήμοι μας, ο Ερτημίας και Μεγαλοβούλης, το Μέναλλον ανήκει διοικητικά σε τρεις δήμους, έχουν ενστερνιστεί και έχουν καταλάβει, αδηγηθεί, πόσο σημαντικό είναι η δημιουργία και η ανάδειξη του δικτύου των ορπατιών στο Μέναλλον, αλλά και στον Πάρνον, σαν ένας μοχλός ήπιας υποαναρτήξης αθενός και αποτέλεως σαν ένας μοχλός στήριξης και υποστήριξης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, που είναι το μεγάλο συγκριτικό πλονέκτημα της ορεινίας Αρκαδίας σε σχέση με άλλους νομούς. Εδώ και δύο χρόνια, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα, όπως είπε και ο κύριος δημακός, ο Σύλλογος Αρκάδων Πολυβατών Κι Κολόμο βέβαια πάρα πολλά χρόνια τώρα,