Oral history interview with Michail Zaraftis / Interviewee Zaraftis, Michail Interviewer Nomikou, Anna Date interview: 2016 March 08 Geography creation: Rhodes (Greece) Language Greek Extent 1 digital file : MPEG-4. Credit Line United States Holocaust Memorial Museum Collection, courtesy of the Jeff and Toby Herr Foundation (United States Holocaust Memorial Museum, 2016)
Interviewee Zaraftis, Michail Interviewer Nomikou, Anna Date interview: 2016 March 08 Geography creation: Rhodes (Greece) Language Greek Extent 1 digital file : MPEG-4. Credit Line United States Holocaust Memorial Museum Collection, courtesy of the Jeff and Toby Herr Foundation: Καλημέρα σας κανέναν πρώτα από όλα θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ που είχαν πάρει για να συναντήσει την δεύτερη φορά θα μου πείτε το όνομά σας ράφτης μιχάλη πότε γεννηθήκατε το 1929 που γεννηθήκατε σημείο όπως θυμάστε πριν κάποιες εβδομάδες είχαμε σας είχαμε βρει είχαμε κάνει μια κουβέντα έδωσε τα χέρια με σημειώσεις αυτοκινήτου κουβέντα ώστε να ξεχάσουμε να αναλάβει άμεσα δράση για να θυμηθούμε Μαρία πείτε μου λίγο για την οικογένειά σας η οικογένειά μας είναι λοιπόν ο πατέρας μου στη Σύμη είχε πεθάνει είμαστε ορφανά μικρά παιδιά τέσσερις παιδιά στάθμιση ρολόγια εργασία μια μητέρα μας μας μιχαήλ FTSE ορολογία δουλεύεις του φορτία άλλη του εργοστάσιο επιτόπου χανιά και βουτιές συμπλήρωμα στα ως αδέλφια είχατε τέσσερις αδέρφια αγωνιά και μια κόρη εσείς λοιπόν που μεγαλώσατε στα κρίσιμη μέρα έξαλλη κι εσάς να μην 18χρονου πότε ήρθατε στη ρόδο του 39 είπαμε 39 λίγα μόλις αρχίζω πόλεμο στύση υπήρχαν όλοι είχα ακούσει γιατρούς είχαμε ακούσει ότι υπήρχαν στον ρόλο είχατε ακούσει ότι ουσίες σε ηλικίες συνοικία ομβρίων και τούρκων ανάμεσα σ'αυτούς ήμασταν κι εμείς ECDL Progress στην ρόδο όταν ήρθε μπορούν να έμεναν μαζί πολέμου ήταν εκεί που περάσαμε ως ξένο ήτανε κοντά στην εβραϊκή γειτονιά να μην είναι είχαν Νοέμβριος γύρω-γύρω ήταν ωραίοι είχατε λοιπόν Εβραίος γείτονάς τους θυμάστε πόσο μ θέλετε να μου πείτε ποιους θυμάστε συ πάμε εγώ αυτό το όραμα λοιπόν είχε μπακάλικο και η κόρη του είπαμε η οποία είχε βάλει καλό τον μαρίνο όχι και στο μάζεμα των εμβρύων πήραν την οικογένεια δύσκολη και αυτή η συσκευή είχε το όνομα τον Ιταλό η οικογένειά του χάνουν όσοι είχανε 0.500 Βρετανοί είχαν μπακάλικο και μου ζήτησε μια χαμηλή είμαστε αισθανόμαστε έτσι οικογένειες τάζει κολυμπάμε υλικών γυναικείο πατέρας ντίνου ιδιαίτερα χαμηλά και τα χαμηλά κάλαντα σημαντική και πηγαίνατε εσείς τον μακαρίτη μιμείται έδινε μητέρα μου που λέγανε Κατσιφαράκης το επιζητώ κύριό μου Γάνδη συμφοράς κάσα βρόχο νεανικό αυτών κοροϊδευτικά ένα κατ ευρώ χωραφιών έζησε ένα άξιο φώναζε αδιόρατη εύγουν οι Ιταλοί 9 βρήκα και ένα άκυρη φωνάζει Μπενάκη κάτι σαν βρόχος για αλλαγή μεγάλη άνοδο της έλεγε PC δεν είχα χρόνο Κάσσανδρο πωλείται λόγο τι λέγανε Γαλάτσι προάγει συντελεί κάτι σαν βρόχος κοροϊδευτικά για να γελάσει νέα σημαίνει πρακτικά θα πληρώνουν λόγο που ήταν λέει κάτι συνταγή τονίζει το και φωνάζει κάσα βρόχο χάσαμε βρόχο κοίταξε να θυμίσω Σαρίδης αγγαρείες είχαμε ένα σαν αυτός να μου αυτό με το φιορίνι κάναμε τρύπες και βάζαμε ξύλινα ράφια αυτό λέγει και τον Ελ-Αμίν Κασσάνδρου ψήφισαν καλοσύνη όποτε εσείς πρώτη φορά γνώρισα έγραψε ένα βιβλίο υπόψη σας έκαναν και ποτά όπως διαβάσαμε εμείς θα γι αυτό και οι Τούρκοι απλό μια αδιόρατη η ώρα γιατί ήταν ανάμεσα σε αυτούς μάλιστα και εντείνει τις θυμάστε άλλωστε εκτός από το ποτάμι στη γειτονιά θυμούμαστε ανά αυτό σήμανε το δίνουν βοήθεια πέντε Αφγανοι οι τσαγκάρηδες και του δεν με παρουσία έπαιρνε χονδρικώς απουσιάζει η bonus στο μαγαζί ήταν το σιντριβάνι κάτω ομίλου είχαν αυτή την οικογένεια να λειτουργεί στην ηλικία σας τότε όχι μεγάλοι άνθρωποι εγώ μου ο σική ήταν μεγάλη νέα θεωρία κάνατε παρέα μήπως συζητούν αν βέβαια κακομεταχείρισης είμαστε φίλους σας όπως θυμάμαι ονόματα αίσθημα με θυμάμαι μια οικογένεια που ήταν δίπλα μας που πέσει βόμβα στα πλοία όπως Καρυώτη για στιςκαι επιλύσεως μπήκαν κάτω από κάτω πατέρας και μάνα για κάτι σαν και αυτά τα δύο για να θυμάμαι το ονόματα τους ήτανε φίλη σας είναι γνωστό η γειτονιά βέβαια από παίζαμε μαζί εδρεύει στη γειτονιά έχει κρυφτεί ο συναυλία από το κυνηγητό άρα δεν μαζί ήμουν βυθισμένη τουρκική ομπρέλα μάλιστα όπως είμαστε τώρα και αυτό ημι Καρούσος είμαστε Ναυσικά χάραξη στενή φιλία με κάποια νέα όχι τυχαίο γιατί ήταν πάντα η δουλειά ημάς Ορφανάκη μας προσέχει έβλεπε τη δουλειά της σχολείο που πήγα σχολείο μ' έναν πεζό ρολόγια πάνω είχε κατοχικό σχολείων και γι' αυτό έτσι είχαμε βέβαια αυτή δημοτικό δημοτικό εκεί είχαν εβραίους μαθητές εβραίος σήμαινε αλλά Τούρκους είχαμε μήπως ήμασταν για κανέναν νέο μπάχαλο καλό δάσκαλο Ιταλό αξιωματικό που δουλεύετε κιόλας τότε ο τότε μικρός όχι μόνο σχολείο ήταν λίγο γείτονα το βέβαιον πόσοι ήταν Jorge Lorenzo θέλετε να ενημερώνεστε έβγαιναν έξω οι κοπέλες παίζαμε εκείνοι βλέπομε σαν μαχαίρι πιο μέσα για εβραϊκά μαγαζιά νεύρα πείτε μου λίγο την ονομασία υπάλληλο αυτό του γραμμή που είχε παρκάρει λίγο τσίλι αλλιώς δεν είχε στη γειτονιά στο σιντριβάνι κάδου βοηθάνε ο έμπορας μπορούσε παπούτσια σου άλλος θυμάστε κάποιον άλλον είχε ισχύ σχεδόν βίαιη πολλά βαρίδια ενα που μου είχαν μπει πρώτης και πόση ενέργεια είμαστε η οικονομική κατάσταση των Εβραίων ήταν ευκατάστατοι καταστατική όλοι είχαν η Ασία ρόλο ήταν λέει αρχείο έχει επιχειρηματίες ήταν λοιπόν και πρωσία μουσείου τους στην εβραϊκή γειτονιά κανένα λένε εκτός από την εβραϊκή γειτονιά με έναν εξάλλου Έλλη έξω έξω κουβαλώ προτείναμε έναν εξού δανεικά μη ταφής είχανε όλοι πλούσιοι είχαν εξοχικά είχανε διάφορα θυμάστε να έχετε κάνει ποτέ επίσκεψη σε κάποιο σπίτι κοιτάω φίλους σας κάναμε να πουλάει σύμβαση κάναμε πως εγγύτερα από τη βραδιά των εποχικών πάθος και αγάπη ήταν όλο υγεία ευρεία και σε μιλούσαν μεταξύ περιβάλλον στο δικό σας σπίτι πώς είναι μιλούσαν μεταξύ τους γεωγραφικά μιλούσαν οι περισσότεροι μιλούσαν ιταλικά καταλαβαίνατε ακολουθούμενη ορισμένες λέξεις θυμάμαι που γεννά κι έλα δω διάφορα αυτά άξιος και μου τα λέγανε συνήθως ανάμεσά σας μιλά ελληνικά ΜΜΕ κεραμίδια ελληνικά θυμάστε μήπως κάποιοι εννοούν κάποιες παραδόσεις τους κάποια έθιμα που είχανε διαφορετικά θυμάμαι μου κάνανε προεκλογικά τον εμπρηστή μας Beach εγώ βάλω φοβούμενοι μισή κυνηγάνε πάσχα ποιοι είμαστε σήμανε αποψινά κρέατα που κάνανε λέει στο φορολογεί αγορά αυτά φαγητά είχαν συμμετάσχει ποτέ κι εσείς μια τέτοια γιορτή διάλεκτος το πάσχα βότανο σήμα συγκεντρώνοντας σε αυτό σε ένα σπίτι και διαβάζαμε μεταξύ τους Yamaha διαβάζαμε διοίκηση 1000 της θρησκείας την εθνολογία είχα βρεθεί σε μια τέτοια περίσταση όχι γιατί δίνει πάντα έκλειναν τις πόρτες και όπως ξέρετε ότι το 40 γιατί ήμασταν μικρά παιδάκια και ακούγαμε που διάβαζαν μέσα Τριάντης υπόθεση διάβαζαν τώρα χαμηλή τον πέρα πήγαινα στο μπάχαλο εγώ είχα και άλλου είδους σχέσεις μαζί τους η μητέρα σας silicon γενιών γιατί όλοι οικογένειά έμεναν εγγύτερα όλοι μαζί έμεναν στο σπίτι μου πάνω και το κάτω είχαν και αυτό το πασχαλινό είχατε πάει σπίτι τους πολλοί παραγωγοί τον αναζητεί έναν είχε τύχει ποτέ να ακούσω έγινα μαμά που έχει γίνει ανάμεσα σε χριστιανό κεραία οι εβραίοι και χριστιανοί μου δεν έχω ακούσει να γινόταν όμως πόσα ξέρετε γιατί πάντα συζητούσαν μεταξύ τους 1000 λέγανε διάφορα ερωτικά αφορά αυτά είμαστε δηλαδή να υπάρχουν αίθουσες στις 9 με γνωρίζετε κάποιο ζευγάρι από μακριά στο σχήμα ένα που έχω κάνει ήταν δικός μας κι αγαπούσε μια ωρίτσα και ερχόταν με το βόρειο νησί αυτό είναι βρίσκεται αυτός είναι φίλος σας ο σήμα υποσχόταν και οδεύουν μαζί γενικά όμως φαίνεται ότι ήταν οι σχέσεις ανάμεσα στους σε χριστιανούς και τους εβραίους πολύ καλή θυμάστε μας λένε χριστιανικά χρόνια τις ευρέως μόνο είμαστε σαν αδέρφια δεν είχα ακούσει ποτέ καμία αφήνει δηλαδή όχι σύμφωνα κάψουλας έχουν επιλεγεί ότι κυκλοφορούσε η φήμη ότι η λεκάνη στα παιδιά να μην πηγαίνουν στην εβραϊκή γειτονιά την περίοδο του πάσχα γιατί θα τους βάλει στα βαρέα μέταλλα μελών από τα 28,3 ένα δημοσίευμα σε μικρό απ'όλους εγώ να μας πιάσουν τώρα αυτό είναι βέβαια το πόρτα που άνοιξε τη συζήτηση για το μοντέλο αυτό ποιος σας τώρα και οι μανάδες μας οι γονείς κλήσεις θα πιστεύατε εντόπισε βαμμένα ραντεβού βόμβας αρμούς και δεν γεννάται είμαστε και τα άλλα παιδιά το ίδιο το βιβλίο του ίδιου κάποια θυμάστε για την περίοδο εκείνη πριν τον πόλεμο με τις χρεώσεις η σχέση σας φίλου οι σύμμαχοί μας θα κάνεις αυτό κίνητρο σας αναμνήσεις από τον πόλεμο προτιμάς ανάμνηση θα δημιουργούσαν λιγότερα ήταν δύσκολα τα πράγματα εγώ γνωρίσαμε τους ικανούς και άλλο πως η ζωή είναι επίσης παρούσα σχολικών περνούσαμε ωραία πείτε μου λίγο παραπάνω θυμάστε κάποιοι θυμάστε να συμπεριφέρονται κάπως διαφορετικά στους εβραίους Ιταλία όχι όχι όχι Ιταλία όχι μόνο οι γερμανοί ήταν λοιπόν τραγουδούσαμε έως τρεις όπως σας είχα πει το ζευγάρι τζίρο το ξέρω πολύ καλά οι ζωές τους άλλαξαν μετά την γερμανική κατοχή φοβόμαστε γιατί έκανε αυστηρή δηλαδή ένα ανέκδοτου πηγή η ενέργεια αυτή είναι και η γαστρονομία ήταν πάντα σκληρή θέλουν το γάλα στον κόσμο είχα πέτυχαν κλείνει να συμπεριφέρεται άσχημα αλλά οι μισοί μισοί μάλιστα τα μικρά όχι είχαν παιδιών με ντομάτες σύκα καπνό συμβαίνει σε κάποιον άλλον που απλά έχουμε τέσσερις μηνών είναι πεινάσετε εκείνη την περίοδο είχε πείνα και ποιοι ήταν οι στόχοι μετά και το γερμανό ένα γερμανός αίματος είναι τι κάνατε πώς βρίσκετε τροφή σας είχα πει και προηγουμένως οτι οι γερμανοι το ψωμί που κάνανε ήτανε από αυτό που ερευνητές του βουνού βγάζανε τις Κρηνίδες κάτω από τα λίγους αυτό τους βάλανε στο φούρνο του πήρε αρκετό ψωμί λοιπόν τόσον αυτόν υιόν γερμανοί εντονότερο ενδι Κλεισθένης λάσπης αν αυτό και του χάλασαν έναντι εγώ ο ρόλος συγνώμη που περνάμε μπουκάλι λάδι αλάτι και έκανα ένα ανταλλαγή με τους γερμανούς γινότανε αυτό στο ήρθαν πολλοί βιολόγοι απ έξω συγκεντρωνόμαστε μη ικανοποίησης ήταν έξι αρχηγοί κάναμε εσύ αν γίνεται γερμανούς οπότε έτσι είχατε να φάτε νέο δεν τρώγαμε γέμισαν δάση βελανιδιάς και φύλακας υπήρχε μαύρη αγορά π χ θυμάστε την μητέρα σας να θυμάμαι ότι είχαμε μια μηχανή το γράψιμό του και τη μπύρα από τη ρόδο στις Καλυθιές θα βάλω σχολείο τις ανησυχίες για δύο γενιές ξαναπήγα σαφή ταξίδια από που γίνεται μου όπως θα κληθεί πυραμίδα βόρεια μέχρι λυπάμαι για δύο ηχηρά κάνουν την Τζένη Καβουνίδη πεινούσε κόσμος μπαίναμε μέσα αυτά στο Μονακό ποιες δυνάμεις αρκεί το Φαληράκι ρ ήταν αυτό περιμένω και πηγαίναμε για ένα τσαμπί σταφύλι και μπαίναμε σχέση που έχει κάνει πολλά άτομα κι μετρήσεων αυτές και νάρκες που είχε θυμάμαι γεννά γείτονα όποιος 28 υπολειτουργεί και πάντως μετά μπαστούνια το έκοψε πηγαίνοντας οι ίδιοι τοποθεσία άναρχη μέσα θυμάστε να πεθαίνει κόσμος από την πείνα τόσα ναι C 1000 διάφοροι τρώγανε γινόταν υγιεινό τους πάνε β αν έπασχε τα έχω τρεις νικητές σαν μέσο δρόμο τους είχατε μια δηλώνουν προσφύγων βέβαια γιατί γέμισαν επτά ΤΕΙ κοινότητος με έτσι αρχίσαμε μια λίστα αυτό αδυνατούν είχαμε και μετά που τελείωσε ο πόλεμος φτάνει η κρίση δεν θα βρισκόταν εκεί ο ανεβάζει τα δάνεια ευρύ και δεν το κάναμε ακόμη το κάναμε φορητό σαν κρέμα άδειες το τρώγαμε έτσι για να χει για νάχουμε οργή η ΤΕΡΝΑ ΤΕΡΝΑ άλλες κακουχίες είμαστε υπήρχαν αρρώστιες αλλοιώσεις δεν είχαν μόνο αυτό απόφυγε να υπήρχε αντίσταση αυστηρός γερμανός δείχνει είμαστε ίσοι εξαιρετικά ισχύ επίσημο άσε που πήγαινα στο αεροδρόμιο και ανατίναξαν τα αεροπλάνα κάτι εάν θυμάστε από φίλους και γνωστούς που μπορεί να ήταν στην αντίσταση της θυμάμαι ένα φύλλο όποιος για βενζίνη είχε ανοιχτεί Ψυχάρη να μπω αυτό δίδουν κανένα αυτό και τον σκότωσαν αυτό πρόσφατα σαν γερμανοί Τριάντη πίνακα γερμανίας τους αντιστασιακούς αντιστασιακούς Σύμφωνα με που είχα μικρός δάσκαλος κίνηση έμιλι εκείνη 0 έδιναν πληροφορίες στους εγγλέζους και τους πιάσανε πιο Σοφία σαν προδοσία του φέρανε σύγχρονο τους πήραμε εδώ θα Κοσκινού όπου ήταν οι φύλακες και βαράνε βλέπει έναν βεζίρη μαζικές βαγγέλη πηγαίναμε και δουλεύαμε λίγο αντιλαϊκά αδερφή μου επιλογή βρείτε λεγότανε αντρικός ήταν αντρικός ήταν διευθυντής του δάσκαλο ιωάννη Στουρνάρα σου μου ήταν δάσκαλος ήταν από εκείνους και αυτούς τους αιχμαλώτισαν βρισκόντουσαν όπως έμαθα μετά τον σκότωσαν εσείς είχατε δει ποτέ με τα μάτια σας να εκτελέσει Ντογάν μπροστά μας τα μαθαίνατε εμπρός ένα η ζωή των Εβραίων πώς άλλαξε όταν μπήκαν οι γερμανοί από συνάχι η διχάλα ΑΝΤ1 αυτό κάναμε Ταμείο το βάζει Μαυρουδής αυτόνομη φοβόντουσαν αυτοί θυμάστε πριν από τις συλλήψεις μου θυμάστε να έχουν οι γερμανοί λίγο διαφορετική συμπεριφορά απέναντί της ευρείας αποδοχής υπόλοιπους εγώ θυμάμαι ένα υγεία έναν ναύτη γερμανό όποιος έχει μια ευρεία σειρά αυτή στον πόλεμο από πιάστηκαν οι γερμανοί κάνει το είχε γραμμένο και τον έσωσε θυμάμαι ότι όταν βγήκε έξω είτε εγγενώς ξανά αυτό ειδάλλως μαρίνα ιώ ήταν ναυτικός δηλαδή έβρισκαν μεταξύ τους ο Ιταλός με την εντολή να πιο ήταν το πιστόλι αλλά προβλέπω των Ιταλών διότι Μπουντούρη παράτησε το όπλο και πήγε κοντά στο Γερμανό οδηγό σαν το χέλι και δουλειά η διαμονή τέσσερις νούμερα έχουμε χάσει NATO αυτό και φυλής είχαν δεχθεί μείωση δηλαδή εγώ περίμενα να σκοτωθούν να δυστυχώς αυτοί που λένε έξω η που μπήκαν οι Γερμανοί τον σ' αυτή και μάζεψαν όμως μετά αρκετή εμπειρία μαζί με τους άλλους την γνωρίζατε γνωρίζατε βοτάνι τόνισε πως τον λέγανε θυμάμαι το όνομα της και πώς ξέρετε ότι μάζεψαν μετά τη μητέρα έφυγαν όλοι μαζί δεν βλέπαμε κανένα φράγκο τελείως μονάχα αετού Ραχάμι η κόρη μου είχε έντονη Ιταλό και όχι ότι ήταν εδώ έφυγε έπειτα ούτως η άλλως και μετά τον πόλεμο γύρισε και πολλοί σύντροφοι εκείνο κι θύμα αυτοί να έχουν οι γερμανοί έχουν επιβάλει κάποια συγκεκριμένα μέτρα για τους εβραίους όχι μόνο με τρομάζει με θυμάστε να φοράνε κάποια σύμβολα στα ρούχα τους όχι εδώ δυστυχώς όχι είμαστε κάποια στιγμή πάντα είμαστε στην περίοδο πριν τη σύλληψη τώρα με θυμάστε να έχουμε μετακίνηση τους ευρέως σε συγκεκριμένες περιοχές όχι ήταν δυσάρεστη για τους εντός μετακίνησαν μπορεί υπήρχαν περιπτώσεις που Γερμανοί λεηλατούσαν σπίτια εβραϊκά κλείσιμο της γιορτής σπίτια όταν μάζεψαν λειτουργουσών χρέους έμπαινε ο ίδιος γίνονται ασαφή και η ενέργεια παρότι είχε ανάμεσα στους εβραίους μου λέτε κάποια ανησυχία πριν από την εποχή εσείς αντιληφθήκατε ότι κάτι κακό μπορεί να συμβεί σε χρέος τον περασμένο οκ μαζεύονται άρχισαν να μαζεύουν σοβαρός γερμανοί πώς θα ακούσετε εσείς αυτό πρώτη φορά απ'όπου κοσμούσαν υγιή είναι απλή ούτε αφότου έφυγα κι εγώ τους μάζεψαν και τους πηγαίνανε στο γήπεδο μέσα στόχο ένα οδήγησαν αυτό δεν υπήρχαν 9 δηλαδή δεν είχατε ακούσει τίποτε δίνοντας στην υπόλοιπη Ελλάδα όμως λίγο εκείνη τη μέρα που αντιλήφθηκαν ότι κάτι συμβαίνει που μάζεψαν τους ευρέως πως θυμάστε εκείνη ημέρα που ήσασταν συγκοινωνιακή είμαστε ήταν πρωί όλη την γκαρνταρόμπα τους μάζευαν εσείς πότε το καταλάβατε το καταλάβανε ότι λέω όλους φωνάζει μαζί πολλοί γερμανοί του Θοδωρή εσείς λέω ήτανε την μόσχα και ξυπνήσατε ήσασταν έξοχη ένα μπαίνουμε στον έξω αφού είμαστε ένα κόμμα μπαλαντέρ μαζέψουμε μας αραβόσιτο μια ποιο ήταν λοιπόν δύναμη ενώ και το μάζεμα γερμανοί απ'όπου αυτά φίδια τους μίλησα του ζητάτε να μπαίνουν στα σπίτια θέλησα να περιγράψω κατι πολυ ελάτε να περίπτωση που είδατε να μπαίνουν οι γερμανοί στα σπίτια σε κάποιο σπίτι είχε εμβάσει άπειρα ανέλαβαν κοντά έκανε που μακριά έβλεπα διαβάζουν τους μάζευαν και τους έναν ιστό αυτό στο γήπεδο μέσα τους είδατε να μπαίνουν στο σπίτι του Ραχάμι όλοι μόνο από αυτό που θα λέγαμε ιδιαίτερα στη γειτονιά μήπως χρειάζεται να μένουν στη γειτόνισσα την εβραία που μου είπατε πριν που ήταν με τον γερμανό Χ να σας πω εγώ δεν έχω δει αυτών του ΟΓΑ μετά την απέλασή του το ποδήλατο αν νικήσει ο λεγόταν εντοπισμού πιέστηκαν οι γερμανοί μετά αντί αυτό να γίνεται εποχή πριν δείτε τους γερμανούς να μαζεύουν τους ευρέως είχαν έρθει να είναι έχω κολλημένη στο στην πόλη κάποια ανακοίνωση για τους εβραίους όχι γενικά και να βαράνε εγώ ήμουνα μικρός εντός του δεν αντιλήφθηκε ξαφνιάστηκα κλπ έχουν είχαν πολλοί γερμανοί βέβαιο πως πόσοι περίπου που είχαν έρθει να τους συλλάβουν η Gamesa μια διμοιρία ήταν προσεγγίζουμε της Αγκόλας όσοι είχαν έρθει είναι τα πόδια αν δεν μεταβολή θυμάστε να είναι και οι έλληνες συνεργάτες των γερμανών μαζί τους και τους παίρνουν τα σπίτια που τους πηγαίνουν για τους κάνανε υπό στοιχεία πέρασαν το απόγευμα και τα μεταπολεμικά Βαλκάνια σχεδόν πήγαν στο γήπεδο μέσα κλήσεις από όπου τα βλέπατε όλα αυτά έτσι δουλεύαμε αφού μας ανέφερε για αυτό μακριά όχι κοντά βέβαια πόσο μακριά μιλάνε τραγικό σήμερα 30 μέτρα πάντα κρυφά αυτό παρουσιάζοντας τα ευρήματά λέγανε οι εβραίοι που ακούγατε να λένε ότι ακούνε άνθρωποι μάζευαν αιτία που φαίνεται πως θα μας πάρουνε ήξεραν αυτοί ήξεραν σας μίλησε κανείς που εμπόρους από κοντά ακούγατε ένα μήνα να κλαίνε να φωνάζουν ήταν ανησυχεί πως όπως σας κόμβος εμπορίου ανησυχία ήταν και η ΔΕΗ οικογένειες μωρά όλοι όλοι όλοι οικογένειες βέβαια μικρούς μεγάλους μάζεψαν όλους γυναίκες και άντρες μαζεύονται όλοι μαζί κρατούσαν είχαν στα χέρια τους το κρασί έτσι τους αναγκών το ανεπάρκεια μαζί και πως οργάνωσαν γερμανοί τους φώναζαν λόγους πάτι φωνάζανε προχωράτε αυτό δηλώνει είμαστε να τους σπρώχνουν τους χτυπάνε όχι 9 from όχι ανάπηρους αυτό του δεδδηε Γιάννη στην εβραϊκή γειτονιά υπήρχαν και αίσθηση χριστιανός πως ξέραμε λοιπόν οι εβραίοι κάηκαν τα είχε γερμανοί συγνώμη κάτι καταγραμμένη είχαν ιδρυθεί ταφική οικογένειες όπως η επαρχία τώρα έχει το κάθε την κάθε υγιή οικογένεια και ανέλυσαν αρχεία άρα έτσι ξερά ηλιοτρόπια εσείς λοιπόν μάθαιναν να γνωρίσετε κάποιο πρόσωπο στους εβραίους που βλέπατε αν κάποιον τον αναγνωρίσατε γνωστό ρυθμό είχαμε σχεδόν θέσφατα τους της γειτονιάς γνωρίζαμε αλλά δεν είμαστε τα ονόματα που με θυμηθείς ησασταν μόνος σας εκεί που τριγυρνούσε στους στους δρόμους σε κοινή θέα τα ίδια μικρά και μετά δεν είχε σας και τα αδέρφια βέβαια μητέρας SOS που ήτανε μητέρα βασιλιά στο σπίτι στη δουλειά εμείς ήμασταν βέβαια της γειτονιάς παίζαμε όλοι μαζί τους πιο ήμασταν σε αυτή η συναλλαγή του ένα και κόσμος γενικά που παρακολουθούσε να συμβαίνει αυτό το πράγμα τι έλεγε τι φοβάται η νέα κοινοτική μαζεύουν λέει πολλούς δεν ξέρει ακόμα τίποτα εσείς προσπαθήσατε να πλησιάσετε New μαζευόμασταν εμείς ήταν γεμάτα με τα πόδια και πήγαινα με τα πόδια δεν είδατε φορτηγά αυτοκίνητα όχι όχι όχι πόση ώρα συνέβαιναν αυτό πόση ώρα πόσο πόση ώρα να περπατήσεις επίσης πόση ώρα ένα ένα μαζεύουν ευρέως και να τους οδηγούν προς κάπου όλη μέρα λίγες ώρες πέρυσι είναι Σύρου γύρω από κρανιά κατά τη το πρωί μεσημέρι κι άλλες φορές ώρες κι άντε μετά ακολούθησαν μέχρι να βλέπαμε τους ακολούθησαν εκεί που πήγαινε μασάμε βιβλίο μπορούσαμε απάνεμο κοντά ήταν αυτή λίγοι γερμανοί πόσα δαπανούν κοντά μπορούσαν και πως μάθατε που πήγαν να φάνε πιο ιστορικά άνευ Κύπελλο μέσα έστω κάποιες γειτονιά όλοι όλους από αυτοψία που είχε μάθει αφότου βλέμμα μην κιόλας διαλέξω γύρω-γύρω βάρδιας γερμανούς να μη μπορούν να αξιοποιούν είχατε λοιπόν σας γατιά μου περιγράψτε μου λίγο η Αττική πόσοι ήταν χώρος ο χώρος ήταν κλειστός μέσα γύρω γύρω γύρω σου για να μη βγεις καθόλου να μπούνε και μετά μάθαμε ότι τους και αμέσως μου λέει το ξενοδοχείο πολύ απλά αναγκαία λοιπόν άρα τους πήραν το πρώτο βραβείο απ τους άλλους εθελοντές εφοριακοί στο να μείνουν σ' λοιπόν Αιγίου Φόστερ έλαβε τ μια μισώ τους γερμανούς και το πουλούσαν λείψουν μια γεύμα τραγουδάει γιώργο Κυριάκος τέσσερις μέρες ήτανε τρεις κατοστάρικα το ψωμί συστάσεων εντάξει εγώ έτσι λιγότερο αυτό έριξαν το ψωμί το ευρώ πάνω και μόλις τον πιάσανε τον αέρα σαν να πάνε όλοι που είχαν βάλει και μόλις 37 τραγουδάει όλο θα πάει άλλωστε δεν έχει ένα άλλος δεν υπάρχει καιρός κεντρική 77 γίγας για το ψωμί ενώ ήταν επτά αυτό έγινε στο Chalet προφανή 9 η αποχή το γήπεδο στο στάδιο όταν πήγατε πουλιέται πηγάδι και τους είδατε ήτανε την ίδια μέρα που τους συλλάβαμε όχι όμως η ηρεμία θυμάμαι πως αρχικά σαν μέσα αλλαντικά τους πήραν στο OLED άμυνα διαλύουν μέρες μέσα Σίμου μακρινούς εκεί στο στάβλο τους φρουρούσαν συχνούς ελέγχους να παρκάρει κοντά ήτανε οι φρουροί ήταν γερμανοί οι γερμανοί βέβαια μόνο θυμάστε έναν κάποια και με κιβώτιο ήταν γιγάντια μόνο φασίστες στοιχείων αλλά δεν είχε αρχίσει μαζί με δύο Γερμανούς μαζί συζητάμε μαζί με τους τρεις μάγους αλλά ήταν στο ο Μοντέιρο στρατιώτης επίσης μπορούσατε να τους δείτε τους εβραίους μέσα στο μάρτιο όχι δεν το βλέπατε τους ακούγατε το εμπόρους λαμβάνουν άδεια που σου ανεβαίνει σταδιακά στο στάδιο u πόσες μέρες τους είχαμε βγει ξέρετε αξιολογείται μια λίγο νερό σε σιγανή πάντως ΒΦΛ έχουν έξωθεν ούτε έφτυναν το άρθρο λέει στο ξενοδοχείο όταν πήγα εκεί στο στάδιο είχαν έρθει κι άλλοι σαν και σας για να δούμε τι έγινε με απόμακρη όχι πάντα όμως θυμάστε ποια νεαρή θα κοίταζαν μάζεψαν τους οποίους λεηλατεί του ρότορα Τουρκία τις κάνουνε ξέραμε εκτενέστερο διαβάσαμε συζητείται είχατε στο σταυρό να δείτε κάποιον να βρείτε τους φίλους σας να βρείτε υγεία και ομορφιά υγεία αποφεύγετε γιατί ένα ο κόσμος ήταν κοντά το σπίτι τους παρτενέρ σου online από κοντά όπως είμαστε λαμόγια που είδατε ποσών εάν είχε έξοδο λίγο την πόρτα απέναντι κατοικίες τους είδατε να τους μεταφέρουν από το καθεστώς λέει κυρίως δηλαδή βέβαια τίθενται τα βρόχινα αυτό πώς το ξέρετε ότι τους πήραν με τα φορτηγά ναι πόσα τους πάρουν έγκαιρα προϋποθέτουν μπορεί να δυσχεράνει την μεταβολή γιατί ξέρω πορεία δεύτερο ανεμιστήρα μη θέλοντας με αυτό προβολή της Κερατέας δεν εξαιρούνται πως μάθατε εσείς όπου ήταν στο Chalet κόσμος κομματιών μου τρέχαμε ολική και αυτό που σου είπα διαφωνούσαμε για ψωμιά γιατί δεν είχαν να φάνε άνθρωποι οπότε μόλις μάθατε ότι ήταν εκεί είναι μεγάλη πείνα πήγε να το φροντίσουμε έτσι που τους είχαν μαζεμένες πόσοι ήταν χώρος το παρασύρει εμείς δουλεύαμε τι λέγατε τα παράθυρα φώναζαν ψωμί φόβοι πάει ανεβαίνοντας στο παράθυρο για να δω στην Αιξωνή βλέπετε μέσα όχι για να κάνουν μπάνιο από μακριά τους το παρέχει η κηδεία του θα όπως είπα πειράματα άριστα και φύγανε γιάννη είχε μεγαλύτερη μιλήσατε με κάποιον εβραίο κάνοντας αυτό μου να μιλήσει κλπ μακριά πέφτοντας εκεί στο σαλέ αναγνώρισε κανέναν είδατε τώρα χαμηλής και το φορολογικό είναι τώρα χαμηλή χάμιλτον λίγα είχε πολώσει γιοφύρι ήταν στη στοιβαγμένοι μέσα στριμωγμένοι ώστε η ποιότητα στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε όταν ωριμάζουν μένει και περίμεναν τροφή τους λέγατε λοιπόν 91 όμορφος τους φρουρούς σας σας λέει μηχανή αλλά ορισμένοι έκαναν το εμπορία Τάντιγια αυστριακής γεύση από μέσα η Opel οι οποίοι 92 εντός γάμου σαν γερμανούς δε ζητούν δηλαδή τους χαλάω του αυστριακού κέντρου ζητάνε όπλα γιατί δεν ξέρουμε εσείς βλέπετε ότι δεν έχουν απλά αυστριακή οπότε ναι εσύ ποτέ κανείς κάτι ενώ πετάτε τα ψώνια το παράθυρο που περίμεναν να φύγει μακριά έως 21 β αξίζει να αναφέρουμε ήσασταν πολύ που το κάνατε αυτό με το ψωμί όχι πολύ τέσσερις πέντε άτομα θυμάστε κι άλλους να δίνουν άλλα τρόφιμα έτσι με τον τρόπο εμπόρους να πετάξει το υδροπλάνο τίποτα μόνο το ψωμί πόσες φορές πήγα εκεί να πωλήσει δεξαμενή ιδιώτη 2μ αριστερό 1.3 μου φαίνεται που φρόντισαν οι γερμανοί στους εβραίους μέσα στα όσα λέει ξέρετε είχατε ακούσει καν είχατε δει κάτι όχι και κόντρα ήταν σκληρή οι Γερμανοί συμπεριφορά τους απέναντί τους όχι όταν είναι σκοπια δεν έκαναν τίποτα περνούσαν μαύρου μπορούσανε τίποτα δεν μπορούσε όχι να τους μιλήσουν ούτε τίποτα χαίρομαι αισθάνονται ενάντια μέσα δεν ξέρουν και γίνουν τα εσείς τα παράθυρα δηλαδή όχι δεν ακούσατε ποτέ έκανε την να συνοδεύει την προηγούμενη φορά βίοι τους φαίνονται χρυσαφικά μετά την εισαγωγή του στη Λάρισα Τοπικά οδήγησε άδικα είχανε ακριβώς συνέβη στη σχολή για να πετούσαν στο βόρειο νέοι ότι θα ζητούσαν για να μην πάρουν οι γερμανοί αυτό ετσι ακούσαμε ακούσατε βρέθηκαν ποτέ αφού τα χρυσά κάποια χρυσαφικά στους παρανόμως να σας πω αν είχανε διότι έδωσαν προσφορά ρήξεων φορά κάποιοι για να πιάσουν γιατί σου λέει έτσι θα πέταξαν μέσα κάτι για σένα τα αδιαφιλονίκητα σου ήθελα να το κάνω αυτό μια μια τις πιθανότητα μποτάκια δαχτυλίδια για διορίες γιατί έτσι αποκαλεί μαζί τους για να τροφοδοτήσουν είναι φανερή η αυτό διορίες σύμφωνα εξάλλου κάτι τέτοιο κάποιοι πήγαν να βρουν δηλαδή χρυσαφικά μη να αδειάζουν κάποιοι είναι εδώ για να βρουν άμεσα αν ανήγγειλαν υπήρχανε ήχησαν ξέρω όλοι λέγανε τότε έχεις ήρωας δάχτυλα οδήγησε άδικα είχανε για να μην το πάρουν γερμανίδα απαιτούσαν και μετά πήγαν καθώς φύγανε τους τίρανα σόλα και φύγανε για χρέη πήγανε κάποιοι να τα ψάξουν αυτά θα του 6ου μάλλον ακούστηκε ότι πήγαν για να τον βρήκανε δε βρήκανε ξερόλες εσείς δεν θυμάστε κάποια τέτοια περίπτωση θυμάμαι ότι προσπαθούσαν να παρά το ότι έχουν για να δούμε ένα τρίκυκλο που πήγαινε τα βαρέλια και αρχές το συμβάν λέγοντας δεν ξέρω αν μπει για αυτούς θυμάστε εσείς αυτό θυμάμαι ότι αυτούς ήταν γιατί δεν είχε τόσα αυτοκίνητα να απορρόφηση και ποια είναι αυτά τα βαρέλια και έκαναν τα απαραίτητα επιμένει στις καμπίνες άδειαζε γέμιζε τα βάρη αιγύπτιοι έξω και τα δύο τους υγιή έκανε κοπριά έκανε και έκανε αν έψαξε αντί για αυτός ανεξάρτητα να βρει τίποτα αξιολογικές βρήκε αυτοσχέδια μια δήλωση γνωρίστε το όνομά του να σου πω ο γιος του είναι έχει δώσει 100 πόσα είναι φιλαράκο μου άμα καμιά φορά να Χέυδεν πρακτικά μια σκηνή καμία συνέντευξη τον πατέρα τους θυμάστε πως τον λέγανε στο πόσο καιρό κραχ ανεύρεσης λέει ξέρετε μου εγώ θυμάμαι διαλύω μέρες τρεις που πηγαίναμε κινέζα υπολογίζοντας μια από γη και αέρα κρίσιμων δηλαδή εσείς πήρατε μια μέρα και είχαν φύγει μάθαμε ότι εφηύραν αποχή πως μάχεται ο κόσμος τέτοια ενδεχομένως λίγο η Έλενα Χουσνή αφού μάζεψαν τους φυλάνε καβγάδες πηγαίνανε τρόπο ιδιαίτερα λύσεις εντός κατεβάζουν όχι όπου λίγο και αφού τους πήγαν να αφοδεύουν τους πήγανε τα ξέρω από ιδιώτη δεύτερον κάνανε σαπούνι άκουσε άκουσαν μετάδοση έλεος δεν ξέρετε που τους έφεραν κοντά μασάνε ούτε πειράζουμε χαμός λέγεται εκεί τους φόνους πακέτο μάχη εδώ μάθαμε είναι η είχε τώρα μετά τον πόλεμο που τους έληξε η σχετική άνθρωποι δυνατοί τους ενδείξεις ελεονώρας υπάρχει κάτι άλλο που θυμάστε από το σχόλιο λέει προηγείται και εξαφανίστηκαν Βασίλης που πηγαίνατε που πήγατε δυο τρεις φορές και δυνατή το ψωμί υπάρχει κάτι άλλο που να σας έχει μείνει στη μνήμη έντονα οδηγού κοιμάμαι μπορούν δεν θα παρασύρονται και είχε ανέβει στο μ ένα πανί ήταν πολύ σταγονιδίων ήταν στριμωγμένοι μέσα τους είχανε μη σας βοηθούν πόσοι θα λέγατε έτσι περίπου ότι τα χρέη μαζί τώρα λίγο αυτής συνοικίας ευρύτερο τον συναντούσα άτομα έκανε ξέρετε κάποια περίπτωση που απρόσβλητος PSI κρύφτηκε τελευταία στιγμή και γλίτωσε κάποιος άντρας θυμάμαι ότι είχανε κρύψει κι ορισμένοι είναι στη μέση χριστιανοί του κρύου εμένα μου αυτά γίνονται στα κρυφά εμβαδού ζωής θυμάμαι ότιη τους κρίμα να λάμπουν στα σπίτια μέσα σε υπόγεια τους λιμάνι έναντι έτσι έχω ακούσει και ξέρετε κάποια τέτοια περίπτωση και για δημόσια ακίνητα έκαναν κρυφά Αμάλφι ανάγκη και θα τους σκότωναν κι έτσι ότι έκαναν λέγονται κανονίσει δίνεις τα κάνανε κρυφά και εκκίνησης μετά το ακούσατε από ποιους από ποιον μεταξύ μας βατή αυτοί οι νέοι ενήλικες θα λέγαμε μετά την απελευθέρωση βέβαια όταν η Γερμανία μπορεί να μιλήσεις έτσι νόμιζα μετά την απελευθέρωση εσείς τη μάχη να επιστρέφουν με ευχάριστο όμως τόνισε οι άπιστοι αμέσως εγώ θυμάμαι εγώ πονάω γιατί έδωσε πριν μπούμε λόγος η γη κάτω ήταν ένα απ το χωριό και Μανωλά στην αμερική και και γνώρισε τη δωρεάν η οποία είχε δύο φίδια ενώ απολύσεων αυτό είναι και ήρθε αυτούς και από καιρό γιατί τραγουδούσε εκεί αυτουνού οπτιμα όλα ήτανε ιδιαίτερα από το νοέμβριο από κανείς άνεργοι άσπιλο στη διάρκεια τρεις εγώ του έδινα το ένα πουλάκι τόσα νερά λίγο δίπλα της ο μανώλης μου λέει η πείρα από την ανομβρία που μπορεί να στην αμερική μαζί της αισθάνονται πούλησε μάλλον όχι ο γιος έπιασαν αυτός και η γυναίκα του η πόλη είχε τακτική για και το πήρα εγώ του ένα 200000 δραχμής τότε αυτή η τρέλα πουλά ακριβά σανέλ γι αυτό ήταν ανέκαθεν στην αμερική και τα πούλησαν από τη Νεστάνη εδώ όπως κηροζίνη βοηθείστε μετά την απελευθέρωση από την Ιταλία και το πολύ σε αυτό τώρα γάμοι ώρα χαμηλούς και υπόλοιπη οικογένειά του από γίνανε χάθηκαν μάλιστα βίντεο μιλούν κοντύνουν κι αυτός με ήταν σε οροφή και απέναντί μου εκείνη που μοιράσαμε τώρα το πήραν και αυτό κυνήγι είχε ήταν ζευγάρι μεγάλοι άνθρωποι η Αυγή σύμφωνοι αν είχε και μια ανάγκη του ίδιου του πήραν θυμάστε εσείς κάποιον από μετά την συγνώμη θυμάμαι το πίνω ο οποίος ερχόταν σαν παραλίγο είχε την δυνατότητα να είχες χάσει Seven New και μου δεν μου έδινε κάνει καλό στα ιταλικά οι ναζί οι εβραίοι κάνανε γεύση είχα συζύγων δουλειά το ψαράδικο την περίοδο εκείνη του πολέμου δουλεύει βάσει ανδρών μονάδες σχετικά και δούλευα σαν αγγαρεία είχατε ενεργή ήταν διευθύντρια του Ευρυτανίας είχατε άντρες πελάτες δίνουμε είχατε αποκτήσει και φιλικές σχέσεις που είχαμε Μαλαμούσης ο τρόπος αυτός αυτός που είπα μου άλλα ονόματα όμως τέθηκε θέμα πειθαρχίας δείχνει αυτός μου είχαμε σαλάμι περυσινή χαίρομαι τα ονόματα ενώ τους άλλους που βάσιμα νερόμυλο ήτανε ήτανε ασέβεια συνέχισαν να Shanghai εμπορικό σαν νεαρός εμείς παπούτσια δηλαδή ήτανε στο σιντριβάνι σύμβολα πάνω αριστερά κήπων έξω εγώ γίνεται ορατή μάθε λοιπόν κάποια να επιστρέφουν μετά το την απελευθέρωση σ' αυτόν εδώ εγώ είχα το όλο πρόγραμμα εντός ειδικά γι' κι έφυγαν από εκεί για την άμεση άλλο μεγαλύτερο και πτυχία αλλιώς τώρα είναι ακόμα μέσα κι εθελόντρια και τους το χάρισε εγώ έπινε το κρατήσατε λίγη ήταν σε καλή κατάσταση τόσο Χαρίση λίγο περνά διορία αυτή να σας ρωτήσω όταν είναι πήγαν οι εβραίοι της πήγαν στο στάδιο και μετά ωστόσο λέει τα σπίτια τους άφησαν ανοιχτά νύχτα BW ο μπαίνανε και έναν νέο κι έπιπλα βλέπω ότι ήθελες αυτά για κατασκευή λίγο ήθελε έπαιρνε ήταν παρατημένα όλα όπου θα εκδηλωθούν και αυτό που λέγαμε εμείς είναι ένα ωραίος ήτανε ένα να δένει κύριε φίλιο αγωγή ήμασταν μεγάλη οικογένεια πέντε άτομα και δύναμη σε μεγαλύτερους εκεί αλλού βρίσκονται αυτό τελευταία εσείς βλέπετε να μπαίνουν στα σπίτια και να παίρνουν πράγματα και να την πραγμάτωση σπίτι καρέκλες τραπέζια ηχεία κατασκευή τα ότι κατά διάφορα αφού ούτε χάνει παρατημένα διαγωνισμός ώστε όπως έτρεχε να πάρει την Κατίνα αυτό να εκπονήσει αναγνωρίζεται τα πρόσωπα αυτά που που μπαίνανε και περνάνε πράγματα όλοι το λένε και οι βιομήχανοι και εμείς Ονασαγόρου θολή η λειτουργία γνωρίζετε άλλος που κατοίκησαν σε σπίτια εβραϊκά ολίγη δεν απομένουν θεωρώ όλα ήταν ήσυχα υπάρχουν κάποιοι που μένουν ακόμα χωρίς μνημόνια Βέροια Porsche τους ξέρετε αυτός που μένουν ακόμα και σπίτια 6ωρο ορισμένους παράνομα καθώς και είναι ξέρω το για ανήλικη φωτεινή από κει κάνουμε παρέα μου για δουλειά όμως χωρίς αυτό κάποιος γιατί σου είχε τέσσερις παιδιά ήμασταν έφηβοι πάνω κι αυτό που κρατάω ακόμα δεν είχε χορηγηθεί ακόμα αποικιακό πόλεμο με αγώνες και μάλλον ευτυχείς για κάτι και κατοικείτο το κληρονομήσει χασάν που βασανίζει που έπρεπε να κερδίσουμε και εμείς κάτι κοιτάμε και παρουσιάστηκε μου φαίνεται στο χωράφι βοηθάει έχτισε και έμεινε λοιπόν της haircut ο οποίος διέμενε ξέρετε γιατί είχε συγνώμη το σαράγεβο που είχα εγώ όταν ήρθε καιρός είναι να μιχάλη του φειδία το βάζει νέα τι σου ανήκει λεηλατημένη πίεσαν για το κρατήσεις είχα διαβεβαίωσαν γαλλικού Γόντικα έτσι απάντησα όταν είστε η ευρεία είχε έναν τελωνειακό μόνο γιατί ο άντρας είχε πεθάνει έδειξε ότι είχε κάνει ήρθε και η βουλή είχε σχεδίασε ένα ένα φίλο κρούσματα τελωνειακό και μου λέει μιχάλη δηλώνεις γιατί εγώ Κασίνης ανεμογεννητριών με τίποτα τελευταία την αμερική ότι όχι αυτοί που ήταν η κλήρωση και υπογείως ζηλεύω πήρε τον καλό γυρίστηκε μολύβι και εσύ θα τα πάρεις αλάτι γεννήτρια παραπάνω κι είχε ένα μπουκάλι ειδικά ήρωα διότι όλοι οι ξένοι V90 κέρασε την έκανε για τα αγόρασε αυτός το σπίτι που σας ταιριάζει είναι να πάρετε εσείς ήτανε δικό τους ήχο λιπαρότητα το χάνι και μπαχαρικών διαισθητική πατέρας του είχε πεθάνει κι αυτή έναν κουβανό είτε πάνω στο μεγάλο σπίτι δίπλα του Βασάρα λίγο στηρίζει νέα δηλαδή εσείς την ξαναείδα μετά την 1.2000 γυρίστε το πούλησε γνωριστήκαμε άννα πώς κατάφερε ο ανδρέας βαρβαρότητα πήρε δεν είχαν φαίνεται βρήκε τίποτα παραπάνω εσείς θυμάστε περιπτώσεις ανθρώπων που πλούτισαν πορεία από τις περιουσίες που άφησαν πίσω οι εβραίοι λένε ότι βρήκαν λεφτά που λένε ότι τα βρήκανε Θεσπρωτίας έγκριση Υψώνεις εσείς δεν ήμουν δεν ξέρετε και να έχετε δύο ίδια ξεκάθαρα μια ακούστηκε ότι έβρισκαν κάτι τα ακριβά τέλη να φύγουν όλοι είχανε κρύψει ορισμένα τα χρήσιμα πράγματα περνάνε κρίση έβγαλα χρήματα χρυσαφικά αλλά νέες κάτι τέτοια δεν τα πήραν μαζί ορισμένα πήραν για να αλλά δεν το γνωρίζουν και λέτε είχαν το χρόνο να τα κρύψει είναι πριν τους συλλάβουν μπορεί και να γνώριζαν δηλαδή το εάν συμβεί κάτι άκουσαν τίποτα δεν γνωρίζετε σίγουρα είναι κάποιο άλλο θέλετε να συμπληρώσετε κάτι που δεν σας ρώτησα πάει έφυγαν τους πήραν σιγά σιγά ανευρέθησαν όλα ο κόσμος εδώ έχεις κάνει η Χ.Α. ήλεγχαν μεγάλα θα μπορούσα γιατί βάζει ξανά γιατί τους πληρώνω γιατί γιατί κρασιά άνθρωποι εμείς δεν ξέραμε γιατί μαζέψαμε ξέραμε τον ρυθμό στα μικρά και ξέραμε και η εβραϊκή γειτονιά πώς άλλαξε αφότου έφυγαν οι εβραίοι μαζεύτηκε κόσμος άλλους ξένους και γεννώντας παιδιά τους τα μαγαζιά τους απογίνει ανέβασμα του ελεύθερα οργανωμένες για όλα όλοι υπάρχει απόλυτη ήταν ανοιχτοί όλοι όλοι λαμόγια ήταν ανοιχτά καλή κερνάνε ανιχνεύονται νέα ανοίγει καλούντος θα δίνανε είχε ορισμένους η ρίγανη φίλοι τίποτα παρόμοιο γραμμής και του ήσαν έντονες για να τα πράγματα μέσα από και στο παλιό λιμάνι της και να ξαναλειτουργήσει σαν ένα τώρα εκλογές ήταν άδεια τα σπίτια μαγαζιά Ορεστιάδα για μετά και απελευθέρωση άρχισε ν αυτή και κανένα ευρώ το μπακάλικο του Ραχάμι ξαναλειτουργήσει ευρωπαϊκές λέει όχι φίλε πλαστική το πήρε αλλιώς το κάρυ μπαχαρικό άλωσαν γαλλικών συνέλληνες αλλά είχα μια άλλη όταν το πήρε αυτοκτονική τάση άρα λέτε μετά την απελευθέρωση του λειτούργησε άλλες μακάρι δεν μπορεί μοναδικού είχε διάφορα έτσι έπιασε δουλειά να είναι γειτονιά είναι πιάτσα εντάξει κύριε μιχάλη ευχαριστώ πάρα πολυ καλό τίποτα θα συμβουλευτεί με τους συνεργάτες του πως έχουμε κάποια ερώτηση ακόμα να κάνει ευχαριστώ αλλά ουδείς θα συνεχίσουμε για λίγο να σας κάνουμε κάποιες δυο τρεις ακόμα ερωτήσεις μας είπατε ότι η δούλευα τότε για ένα μήνα για ένα άλλο ζευγάρι πριν 9 πριν κάνετε δικό σας μαζί σας τα λένε αυτός ήτανε χριστιανοσύνη βρέθηκε άλλος κατά τη διάρκεια της κατοχής αγκαλιάζεται ναύλοι με το ψωμί ψωμί τώρα αναβλύζουν που βρίσκεται τώρα γρήγορα σαν τα χωριά για μαύρη αγορά μαύρη αγορά και αυτό είχατε παραίσθηση Αγοράστε λάδι από τα χωριά μονάδες μέσα σε έναν έβαζαν σάμου καλά εμείς ένα μπουκάλι ένα ψωμί είσαι πιο χοντρά γεννάται όλα τα αγόρια είχαν και έχουν ένα γιο όπως και τώρα και θυμάστε είμαστε στην αντάλλασσε ας πούμε για το λάδι νύχτα μαύρη αγορά την ημέρα των συλλήψεων αρχικά στο σπίτι σας φαντάζομαι ήσασταν μετανάστη πάντοτε τριγυρνούσε στο δρόμο μπορείτε να μου πείτε ποιος δρόμος Ήσασταν πείτε τα ονόματα των δρόμων δρόμους ενώ κεντρικός αυτός από 1000 από κει που ήμασταν που υφίσταται γενναιοδωρία από σας αποτυχία κάτω Ιταλία έλεγε συνοικία από τη βία πάνω ικανοτήτων πηγή συνοικία λοιπόν εμείς 100 πεντάμηνη συμβίωσή υγιεινής πιέζαμε τρέχαμε με όλους δηλαδή ήμασταν φίλοι συγγενείς και χαμηλής αυτή θα τόσο κεντρικά όσο και ο δρόμος είναι η Αγία Σκέπη σκοπού Ευθυμίου ειρήνη ας ερμηνείες όλος φιλέλληνες κλπ αρχή σκοπό Ευθυμίου κόκκινη πόρτα υποχείριο ματωμένη πόρτα βγαίνει αυτό λέγεται κόκκινη πόρτα disco κρατήρας είχε γίνει εκείνη αυτός μου να σου πω μάχη έγινε μεγάλη μάχη και έκρηξη αίμα πολύ γι' αυτό ονομάστηκε υπόψη πόρτα ΒΔ πόρτα απέναντι το ίδιο είναι κοντά όλο όμως αυτό και έτσι σύχναζαν κινδυνεύσουν σε εκείνη την περιοχή ο δικός μας δρόμος θυμίστε μου ποιος ήτανε για μένα δεν το σπίτι σας σπίτι μας η από κοινού περάσαμε τα στενά είναι έτσι βολεύει άκου εκεί ήταν το σπίτι σας είναι κηπουροί μια κραταιά τραπούν κηπουρό κήπος έγκυοι τα σπίτια router έπεσε ακόμη βαθύτερα σας είχα πει ότι έπαιζε βόμβα και πλάκωσε τα δύο παιδιά είναι νησί και κλείνει γλίτωσαν κατήγαγε μάνα πατέρας σκούτερ πηγή εκεί λοιπόν στην τρίπολη εάν φαίνεται να έχουν έρθει για να ανήκει να μαζεύουν τους εβραίους κι ως γυναίκα μιλάω και της ζητεί τώρα είναι από κάτω πείτε μου λίγο σε ποιο δρόμο για να καταλάβουμε λίγο όχι ένα εάν σε κάποιο σημείο απογείωσης μαζί έφθανε στο κέντρο για αυτόν από τους δηλώνει στο γήπεδο συγκέντρωσαν ενάμιση πλατεία σε ένα μέρος που τους μετέφερε ποια διαδρομή ακολούθησαν Ελλάδα και έγκαιρη επισκόπου Ευθυμίου εσείς εκεί ήσασταν από τους βλέπατε μήπως όχι κοντάρια μακριά κίτρινη γλώσσα και σε άλλα χρώματα εκείνη τη μέρα και βλέπατε να τους συλλαμβάνουν τα σπίτια τους όχι προς τα κάτω όχι χρυσάφι για όχι στο κεντρικό δρόμο Λαμίας μου τότε όταν με πήγαιναν στα όσα λέει για να πουλήσετε ψωμί ήταν και οι τέσσερις μεγάλοι που το κάνανε στην ηλικία σας και πιο μεγάλου Jaeger Τούρκους ηχεία player μάλιστα έχει και δυο Τούρκου μαζί και δυο τρεις έλληνες και μάλιστα είμαστε αγχωμένοι όμως είμαστε εκεί ήτανε θυμάμαι ένα ζηλευτό εφαρμόζει εμείς κίνηση κυρίως γιαυτό βάζει άλλους είμαστε από αυτούς ένα Τούρκος όποιος καπνίζει Τουρκία άλλοτε σημειώνει είπατε ότι τους έδωσε στον Σαλιαρέλη του χρόνου σαν νέα αυστριακή είχε διάφορες γράφει και γερμανούς και αυστριακούς ορισμένοι πύρινα μάτια δεν ξέρω καν πώς εμμανουήλ ένα γράμμα που είχε από ανθρώπινου ξέρω πόσο κάνανε έβλεπα μας βέβαια μας φώναζαν μας λαός κάτι να με μεγάλο για μια εσείς τους καταλάβατε ότι αυτή ήταν αυστριακοί αυτή ήταν ότι γιατί είχε ένα Αντ' αυτού είναι αυστριακό αξιωματικό ο οποίος το περίστροφο μέσα γήρανσης αντι εισήγηση επιστολή παρέμβαση χάρη είχε γάζες κινητά πριν γεννηθώ αυτός τους τραυματίες βοηθούσε λιγάκι το τραυματίες στο κάποιος που δεν μπορούσε και βοηθούσε μια αυστριακή κανάλια έκαναν ένα αυτού νέοι ήταν σκληρή όπως γερμανούς ενώ οι γερμανοί που φρουρούσαν το σάρεϊ είχαν απλά βέβαια εσείς λοιπόν καταλαβατε οτι είναι στην κακία οι άλλοι επειδή ήταν άοπλοι είναι οι αυστριακοί δηλαδή δεν είχαν συνήθως όπλα που όταν διηγήθηκαν το περιστατικό που πέταξε και το ψωμί σας πέταξαν τις κακώσεις γραμμές κάποιος σας πήρε τα λεφτά ανάπτυξης μεταθέτουν κυνηγούσαν να ήταν μεγαλύτερο καθώς η διαδοχή του λίγου παράλυτους θυμάμαι τον ξεναγό αυτών στον εξευτελισμό αυτό όμως που έχει ποιος ήταν αυτός που αναβοσβήνει όταν χαιρέτισε το μεγάλο αυτό ονομάζεται αυτή ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο σάρεϊ που έγινε αυτό το βήμα για πια αυτή νεράιδα νομού Πιερίας και ξαναπήγα μου φαίνεται θα διαβάζουμε την μητέρα επτά για να κάνουν συναλλαγές σχέση αύριο πάλι μαζικά επί την προηγούμενη φορά ότιη όταν πουλούσα εδώ ψωμί στους εβραίους στους αετούς μίλησαν τα ιταλικά δεν μιλούσαν αγγλικά άφησαν ξερόλας σας μιλούσαν σε ιδανική χάνεται μιλούσαν ιταλικά ο πολύ οπότε ζητούσαν το ψωμί στα ενεργειακά είναι πάνε οι υπάλληλοι φώναζαν είπαν Μάντζαρη Amazon V1 UFC καταλαβαινεις εσύ πολλές 1000 Γάλλοι βουλευτές στο Ελλαδιστάν το μπάνιο ήταν μια άλλη περίπτωση κανάλια κανάλι με τους γερμανούς που δεν έτρωγαν ψωμί και αυτοί τρώνε με το κουτάλι το λάδι για να αντέξουν τόσο διαδηλώσεων βέβαια γιατί ήταν κάπου 8 από αυτό που κάνουμε εμείς το τρώγαμε αλήθεια έφαγα λίγο δε τραγουδιών το ψωμί όταν φύγαμε για από τη γειτονιά τους μάζεψαν είναι λέτε ότι έμενε πάρα πολύς κόσμος τα σπίτια εσείς μπήκατε μέσα στα σπίτια ενώ εγώ και εμείς γιατί είναι χαμηλή μίζα είχαμε σπίτι κοιμόμαστε σε μια παράγκα από ξύλο είχαμε σπίτι τότες κατά περίσταση αφήνουν δεν είχαμε λεφτά μάλιστα μικρόφωνα από τη Σύμη Καταλαβαίνεις τώρα λ πλήρωνες διόδια ελεύθερα τότε σεξιστής αντικατέστησε τον γείτονα μέσα στα σπίτια μας πιθανόν που μπήκατε για να πάρετε πράγματα για να δεν είμαστε το μονοθέσιό μας ήταν αυτός ο χάρτης 0 μάλιστα πηγαίναμε κι εμείς στο μπακάλικο γνωριζόμασταν και με ταμπέλα όχι είχε ιδιοτελή δημιουργηθεί φαίνεται βέβαια εναντίον της εγώ λέω μετά τη σύλληψη των Εβραίων Μ που μπαίνετε σε βυτία και όλος κόσμος και παίρνει πράγματα όταν κάθισαν τα σπίτια ανοιχτά είμαστε σε Σ'αυτή τη γραμμή τέσσερις δεν διστάζει να πει ότι μπήκαμε σε ένα σπίτι εκεί όπως γράψαμε τους ενώ ήταν ένα θολός O οποίος ζητάνε με μια γκάμα που μετά ήρθαν από το βάρος ενώ βρήκαμε ένα πάγο καθώς φίδια μπήκαμε πανώλης είχε λίαν δύο Καμάρες είχε απαγάγει έχει πιο κάτω ήταν η κουμπάρα μου πιο κάτω Ιταλία το μοιραστήκαμε 9 όποιος ήθελε έμπαινε μέσα καθαρές γειτνιάζει όλα τα στοιχεία όλα τα εμπορικά σφραγίδες υπόψιν νεωκόρος μέσα αυτά τα σπίτια που λέτε τα δύο που πήγατε πιθανόν ήταν ξανά ψηφίσει νέους ανθρώπους κάρολος συμμαχεί με την ένωση των δύο νοσημάτων που ήταν δίπλα από το δικό μας εναντίον ανήκει είμαστε ένα πυρετό και πράγματα τα σπίτια που είχαμε μια νύχτα δεν μπορούσαμε πράγματα μια και οι δυνάμεις χρειαζόμαστε ικανά τραπεζικά εκτιμά ότι κανένα ρούχο πολύ άμεσα άτοκες αφού τα παράτησαν κρασί ένα είπε ότι έχετε και τους χώρους μιλώντας τους ωραίους μας έπεισαν πολλά πράγματα οι άνθρωποι ήταν πολύτιμα του ήτανε λύσεις ούτε ποτέ αυτό που μπήκατε στο ώστε να μείνετε σε ένα από τα εβραϊκά σπίτια που φύγανε πόσο σύντομα γι αυτόν μετά τη σύλληψή τους μεταβολών τρεις ημέρες όμως τρέχει σπίτι εισήλθε λαθραία τσιγάρα κι εσύ είναι πολύ εσείς μπήκατε αναμένεται επίσης στο σπίτι του γκράχαμ που φοράμε το φιτίλι το μαγαζί Μπίκα ήταν δεύτερο μπήκαν τα βάσανα έχει πονέσει λίγο μια όπως είμαι εγώ κι άντε έναντι 100 σιγουριά και ένα από τα και απουσία αγοράς γιος του διαβόητου και ερωτώ εγώ καινοτόμα λογική του από το χωριό πουτάνα και Μαλώνα αγοράς λυπάμαι αδυναμία δική ακτινοβολία αντιθέτως η βούληση για να καταλάβω σε άλλο σπίτι ήταν παιδιά άρχισα και θεολόγων μαζικές του Ραχάμι τόσο επειδή κάνατε το μαγαζί μαζί και κόρη του μετά συζητάει ήθελε και αναπτήρες και μια ηχώ μου τίποτα η κοπέλα αν αυτό σου λέει τώρα το αλλά θα το αγοράσει να το πουλήσουν μου πήρα ένα μεγάλο πολύ μεγάλο βρήκε τα παραπάνω ήξερε ότι είχαν δεν χάλασε όλο το πούλησα το πούλησε σαφώς νοικοκυρά κωμωδίας μου κι ενώ πρώτα μου είχε πει το γεγονός έχει να τα αγοράσεις εμείς είχαμε τόσα λεφτά είχαμε όχι να βρίζει παραπάνω γιατί νομίζετε μέσα στο η ταυτότητα δικαιούστε γιατί ενώ ανάμεσα κίνδυνος από βαριά εντάξει κύριε μιχάλη ευχαριστώ και πάλι δεν όταν ένα χαρακτήρας συνέβαλε τίποτα στις ένα δάκρυ προσέξτε έχετε ένα καλό ενώ σε όλους τους