2020-03-29 Περιφερειακό Συμβούλιο - live (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 2020)
: γιατί σίγουρα ζούμε με πρωτόβουλες στιγμές. Εγώ θα ήθελα λίγο αρχικά να σας ενημερώσω, όπως μου είπε και ο κ. Καραφανάσης, ότι εννιά η ώρα, επειδή θα χρειαστεί το σύστημα συντήρηση μέχρι τις 10, καλό θα ήταν να είμαστε στους χρόνους μας πολύ συγκεκριμένοι, να μην ξαφεύγουμε επί του θέματος. Τώρα, να σας ενημερώσω ότι σας έχει αποσταλεί η πρόσκληση με εισήγηση για έκτακτη διαπεριφοράς ένα της συνεδρίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, λαμβάντας υπόψη του κατεπίγοντος του θέματος, σύμφωνα με την από 11 Μαρτίου 2020 πράξεις νομοθετικού περιχωμένων, σχετικά με τον κορωνοϊό, λόγω των εξελίξεων των τελευταίων ωρών και μετά από την επίσκεψη του κλημακίου του ΕΟΔΙ στο Δήμο Καστοριάσα και στο Βόιο, καθώς και την επίσκεψη του κυρίου Χαρδαλιά σήμερα στη περιοχή του Δημοκρατογραφίου, θεωρήθηκε απαραίτητα αυτή η ίδια περιφορά συνεδρίαση να πάρει την μορφή τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή του Προεδρίου, του Περιφερειάρχη, των αρμεοδίων αντιπεριφερειαρχών, των επικεφαλείων των παρατάξεων και όλων των άμεσης εμπλεκωμένων φορέων, όπως είναι η Δήμαρκη Καστοριάσα, Βόιο, Άργους Οριστικού, Νεστορίου, έτσι ώστε ταυτόχρον να γίνει και μια ενημέρωση. Θα ζητήσω την κατανόηση όλων των περιφερειακών συμβούλων που λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων δεν είναι φιλικό να συμμετέχουν σήμερα σε αυτή τη συζήτηση άμεσα. Παρ' όλα αυτά έχω ενημερώσει με mail μέσω των επικεφαλείς τους ότι μπορούν να την παρακολουθήσουν live από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας και να καταθέσουν τις απόψεις τους είτε απευθείας στη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβούλου είτε μέσω των επικεφαλείς τους. Μετά το πέρας της τηλεδιάς σκεψής ο καθένας επικεφαλείς να συζητήσει και ένα ενημερώς τους περιφερειακούς συμβούλους του, καθώς επίσης και να δηλώσει αν κάποιος από αυτούς δεν επιθυμεί να λάβει παρουσία στο συγκεκριμένο συμβούλιο ή ακόμη αν να διαφορετεί τη βζήφα του. Θέλω εδώ να επισημάνω ότι υπήρξε και ένα έτοιμο από την πλευρά της παράταξης της κυρίας Ζεβηλιάδου για έκτακτη συνενδρίαση έτσι ώστε να τεθεί η Καστοριά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έχει σταλεί στον Περιφερειάρχη και στη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβούλου. Κυρία Ζεβηλιάδου στη συνέχεια αν θέλετε μπορείτε να κάνετε στην εισηγησία σας. Μια αναφορά. Πριν προχωρήσουμε στο θέμα της σημερινής σας διάταξης να σας ενημερώσω ότι υπάρχει ένα θέμα εκτός σημερινής σας διάταξης σχετικά με τη δημιουργία εργαστηρίου μοριακής βιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνι στο Μαμάτσιο. Σας έχω στείλε την εισήγηση βέβαια αργά. Δεν ξέρω αν έχετε προλάβει επί κεφαλής να τη δείτε και να τη συζητήσετε με τους περιφερειακούς σας συμβούλους. Παρ' όλα αυτά, να το συζητήσουμε, να γίνει εισήγηση από τον κ. Περιφερειάρχη και στο τέλος της σημερινής τηλεδιάσκεψης να δώσουμε τον χρόνο σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να δηλώσουν την ψήφα τους μέσω των επικεφαλής τους. Αν συμφωνούμε να ξεκινήσουμε το θέμα εκτός σημερινής σας διάταξης. Παρ' όλα αυτά, να το συζητήσουμε, να γίνει εισήγηση από τον κ. Περιφερειάρχη και στο τέλος της σημερινής τηλεδιάσκεψης να δώσουμε τον χρόνο σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να δηλώσουν την ψήφα τους μέσω των επικεφαλής τους. Αν δούμε ότι δεν μας παίρνει ο χρόνος, κάνουμε ένα διάλειμμα και συνεχίζουμε μετά τις 10. Συμφωνείτε? Ναι, ναι. Εντάξει, ωραία. Οπότε, να συμφωνείτε για το θέμα εκτός σημερινής σας διάταξης, να κάνει την εισήγηση ο κ. Περιφερειάρχης και να τον ακούσουμε. Και μια ενημέρωση φυσικά για όλα τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα αυτές τις ημέρες. Το λόγο έχει ο κ. Περιφερειάρχης. Δεν τον ακούν τον Περιφερειάρχη, ρε παιδιά. Δεν είναι στην εικόνα. Έχει κάποιο πρόβλημα με τη σύνδεση. Για πες τον κ. Καραθανάση να το δει λίγο. Και εμείς δεν τον ακούμε. Δημήτρη, τον ακούει και εγώ τον ακούω. Θα τον πάρω τηλέφωνο, παιδιά, μισό λεπτό. Δεν υπάρχει και στην εικόνα, ρε παιδιά, δεν τον έχουμε δει. Μιλάτε, κ. Περιφερειάρχη. Άμα θέλετε, το κλείνουμε. Υπάρχει στο live streaming. Στην εικόνα επάνω είναι ο κ. Περιφερειάρχης, αλλά μάλλον δεν ακούγεται. Ναι, με ακούτε. Ευχαριστώ τον Δημήτρη, τον Καραθανάση, και για την όλη επιμέλεια της οργάνωσης. Καλησπέρα λοιπόν σε όλους. Ευχαριστώ, κ. Περιφερειάρχη. Καλησπέρα στους αγαπητούς αδερφούς και όλους όσους συμμετέχουν στις σημερινές συνεδρίες του περιφερειακού συμβουλίου. Μέσα από τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας και την αναγκαιότητα που μας επιβάλλει η κρίση του κορονοϊού στην πατρίδα μας και στην περιφερειά μας. Φυθώς όλους υγεία πάνω απ' όλα, να προσέχετε όλη την υγεία σας με υπομονή και ψυχραιμία και πευθυνότητα. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε αυτήν την μπόρα που έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο και εύχομαι να έχουμε σύντομα τα καλύτερα αποτελέσματα που όλοι περιμένουμε στην σταδιακή ανακούφιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και στην περιφερειά μας. Όπως μας είπε και η Πρόεδρος, είχαμε την επίσκεψη των κλιμακίων του ΕΟΔΙ χθες στην περιφερειά μας και σήμερα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τον Υφυπουργό τον κ. Χαρταλιά. Έγινε διεξοειδική συζήτηση καταρχήν με τον κλιμάκιο του ΕΟΔΙ χθες στη Σιάτστα αλλά και στην Καστοριά όπου δόθηκαν πολλές απαντήσεις, εξηγήσεις σε πολλές απορίες και ερωτήματα που επέθεσαν από τους φορείς και στα κέντρα και στην Καστοριά, τους εκπροσώπους των φορεών κυρίως της Αυτοδίκησης. Συμφώνα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και προσκλήσεις που είχε απευθύνει ο ΕΟΔΙ. Ως προς τα συμπεράσματα που βγήκαν από τη συνάντηση του Σαββάτου μπορώ να τα συνοψήσω και να πω ότι όπως θέσαμε και εμείς κάποια αιτήματα η ενδυνάμωση της παρουσίας του ΕΟΔΙ εδώ στη Δυτική Μακεδονία έχει επιβεβαιωθεί και γίνονται όλες αυτές τις ενέργειες ώστε σύντομα να έχουμε μια παρουσία ενός ευκροσώπου του ΕΟΔΙ εδώ στη Δυτική Μακεδονία. Επίσης δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με την αναγκαιότητα της επιβολής της εκτάκτων ανάγκησης στην περιφερειακή νότα Καστοριάς σε κάποιες περιοχές, γεωγραφικές ζώνες, οικισμούς. Δόθηκαν αναλυτικά οι απαντήσεις και οι εξηγήσεις στο θέμα αυτό από τους γιατρούς του ΕΟΔΙ και κατά πόσο αποτελεσματική αυτή η εφαρμογή και σε ποιο στάδιο είμαστε και όλες την περιοχή περίοδο στην περιφερειακή νότα Καστοριάς, καθώς επίσης και η βοήθεια που προσφέρει το εργαστήριο που έχουμε σχεδιάσει να εγκαταστήσουμε εδώ στην περιφερειά μας για να έχουμε έγκαιρα και πολύ πιο γρήγορα τα αποτελέσματα των αναλύσεων δειγμάτων που στέλνονται σήμερα από τα νοσοκομεία μας σε κάποια εργαστήρια ως υπάρχει αυτή η χρονοκαθυστέρηση λόγω του αυξημένου όγγου το δειγμάτιος στα εργαστήρια αυτά. Μεταξύ άλλων είναι αυτά που σας λέω. Τα πιο ουσιαστικά θεωρούν να πιστεύονται οι δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι, κυπέρο, οπότε αν χρειαστεί περιτέρω μπορούμε να δώσουμε και άλλες πληροφορίες. Η σημερινή παρουσία του κ. Χαρδανιά με τους συναργάντες του εδώ στην περιφερειακή νότα Κουζάνηση και στο δήμο Βοΐου ξεκίνησε με μία συνάντηση συνεργασία με προσώπους των φορέων και των διαθήσεων που συμμετέχουν σε αυτήν την διαχείριση της κρίσης μέσω της Ελληνικής Μεταστροφικής Προστασίας και αποφασίστηκε η παράταση της εφαρμογής των μέτρων εκτάκτου ανάγκης στους δύο ορνούς οικισμούς, της δαμαστημίας και της τραγεσιάς καθαρά για προηπτικούς λόγους. Δώθηκαν όλες οι πληροφορίες και μία απαντήση σε τυχόν ερωτήματα που έφησαν για το θέμα αυτό και αποφασίστηκε αυτή η παράταση δοδομένου ότι αντίσχύηταν και η εισήγηση και των γιατρών του κέντρου υγείας και τα ευρύματα από κάποιες αναλύσεις που γίνανε με πρωτοβουλία του Δήμου ΒΟΥΥ σε συνεργασία με τον ΕΒΥ πάντοτε και ένα κτημάκι των γιατρών που ήρθε πάνω στο ΒΟΥΥ, βρέθηκαν τέσσερις θετικοί συνάστατοί μας στον κορωνοϊό, οπότε ελείφθη η απόφαση αυτή όπως σας προανέφερα. Θα ήθελα μισό λεπτό λίγο να σας διακόψω, παρακαλώ να κλείστε λίγο όλοι τα μικρόφωνα γιατί μενημερώνουν ότι μικροφωνίζονται όταν μιλάει ο καθένας μας. Λίγο τα μικρόφωνα κάτω αριστερά κλειστά για να μην έχουμε θέμα. Ευχαριστώ. Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την ικανοποίηση ενός αιτήματος που είχαμε θέσει εδώ και καιρό, την ενίσχυση της παρουσίας της Γενικής Γραμματίας Πολιτικής Προστασίας στην περιφερειά μας με την παρουσία ενός στρατιωτικού γιατρού στην περιφερεια Δυτικής Μακεδονίας και κλίναμε σκόπιμο η τοποθέτησή του να γίνει στην περιφερεια Κύπνα Κακαστοριάς για να μπορεί να επιτηρεί και να συνεργάζεται με τις τοτικές υγειονομικές αρχές αλλά και με τις Δικητέκες Αρχές Πολιτικής Προστασίας για τις αποφάσεις και τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται στην περιφερειά μας και την όλη συνεργασία με τα κεντρικά όργανα της Γενικής Γραμματίας Πολιτικής Προστασίας να την υποστηρίξει με την παρουσία του και αυτό το στέλεχος που θα έρθει από εβδομάδα στην περιφερειά μας και θα εγκατασταθεί στην Καστοριά. Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε εάν υπάρχουν τυχόν αιτήματα τόσο από το Δήμο Βοϊ όσο από το Κέντρο Υγείας όσο και από όλους τους φορείς που παρακολουθούμε την εφαρμογή των μέτρων εκτάκτου ανάγκησης αλλά και γενικότερα τη διαχείριση της κρίσης και των κρουσμάτων του κορονού στην περιφερειά μας να υπάρχει η άμεση επικοινωνία όπως και η θύστατο όλο αυτό το διάστημα ώστε καθώς εξελίσσονται τα πράγματα και πηγαίνουμε σε μια άλλη φάση της κρίσης στη χώρα και στη Δυτική Μακεδονία να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι κατάλληλα για την άξη των κρουσμάτων που αναμένουν σε όλη την χώρα αλλά και στη Δυτική Μακεδονία και μάλιστα εξέφρασε και την ανησυχία του για τη Δυτική Μακεδονία και για την Ξάνθη κυρίως διότι είμαστε στο στάδιο της κίτρινης εγκρίγωσης όπως είπε μέσα από την ανάλυση των δεδομένων που κάνουνε καθημερινά κάτω στη Γενική Γραμματεία και παρακολουθούν την εξέλιξη των κρουσμάτων όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το κάθε κρουσμά και η επιρροή του που δημιουργεί γύρω και τα επιπλέον κρουσμάτα που μπορεί να προκύπτουν στην ίδια περιοχή δημιουργούν έναν κύκλο πάνω στο χάρτη και όταν αυτοί οι κύκλοι σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε γεωγραφική ζώνη μεγαλώνουν μέσα από τη διασπορά του ΥΟ και υπάρχει ο κίνδυνος να έρθουν σε επαφή αυτοί οι κύκλοι τότε σημαίνει καμπανάκι και πάμε στο επόμενο στάδιο παρακολούθησης της εξέλιξης του ΥΟ που είναι ο πορτοκαλής συναγερμός και τότε πεμβαίνει η Γενική Γραμματεία και εφαρμόζει τα μέτρα Σε αυτή τη φάση είπε ο κ. Χαρδαλιάς ότι μπορούμε αν το θέλουμε εμείς να εισηγηθούμε τη λήψη μέτρων εκ τακπ ανάγκησης άλλων περιοριστικών μέτρων που μπορούμε να τα εφαρμόσουμε εφόσον τα υιοθετήσουμε και δεχτούμε εμείς να προστηρίξουμε αυτή την εφαρμογή των μέτρων και να τα εισηγηθούμε εκτός της Γενική Γραμματείας και να πάρθει αυτή η απόφαση. Τώρα, αφτά ως προς την παρουσία του πλημακίου του Ιωδή και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, να προχωρήσουμε στην εισήγηση του θέματος που προανήγγειλε η κ. Πρόεδρος και να σας ενημερώσω ότι πριν από τρεις βομάδες περίπου, σε συνεργασία που είχαμε με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και με οι κοιτές των νοσοκομείων διαπιστώνοντας την χρόνοκαθυστέρηση που έχουμε στην λήψη των αποτελεσμάτων των δειγμάτων που στέλνονται και από την Δική Μακεδονία σε διάφορα μοριακά εργαστήρια αναλύσεων, τέθησε η δυνατότητα και η πρόταση να αποκτήσουμε εδώ στη Δική Μακεδονία ένα τέτοιο εργαστήριο, για να μπορέσουμε να περιορίσουμε καταπολύ τον χρόνο αναμονής που τότε ήταν 1-2 μέρες, τώρα δυστυχώς έχει ξεπεράσει τις 4 μέρες στις περισσότερες περιπτώσεις και 5 σε κάποιες άλλες αναφέρεται, για να έχουμε πιο έγκαιρα αυτή την πληροφορία που θα βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των ρυπτώσεων και των κουρσμάτων που κατευθύνονται είτε προς τα νοσοκομεία είτε σε κατοίκων περιορισμών ή αν είναι πιο σοβαρά προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Πήραμε λοιπόν τότε την απόφαση, έγινε η έρευνη αγοράς και βρέθηκε αυτός ο εξοπλισμός ο οποίος είναι ο ίδιος ακριβώς που χρησιμοποιεί και ο ΕΒΙ στα κέντρα αναφοράς, το εργαστήριο αναφοράς που κάνει τις αναλύσεις και είναι αναγνωρισμένα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι αυτά τα αποτελέσματα που ουσιαστικά γίνονται και επισήμως αποδεκτά από το νεοδί και ανακοινώνονται και έχουμε προχωρήσει ταχύτατα και με πολύ κόπο μπορώ να σας βεβαιώσω όλες αυτές τις ενέργειες, διότι η ζήτηση στην παγκόσμια αγορά παγκοσμίως πλέον από όλο τον κόσμο είναι μεγάλη και βρέθηκε αυτό το μηχάνημα, το οποίο καθ' υπόδειξη των ιδικών γιατρών του ιατρικού Σιλόγου Κοζάνης κρίθηκε ότι είναι το καταλληλότερο και όπως σας είπα το συμβατό με το Εθνικό Σύστημα που παρακολουθεί αυτά τα κρίσματα. Έτσι λοιπόν έχουμε προχωρήσει στην συγκρότηση αυτής της συμβάσεως την οποία θα υπογράψουμε άμεσα και έχουμε ουσιαστικά δεσμεύσει αυτό τον εξοπλισμό και μετά την υπογραφή της συμβάσεως θα ξεκινήσει η μεταφορά του εξοπλισμού και θα εγκατασταθεί εδώ σε χώρο του Μαματσίου Νοσοκομείου Κοζάνης στο χώρο του Προενεκάβου όπου είναι και κατάλληλος και θα διαμορφωθεί κατάλληλος ώστε να μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα με τη συνδρομή κάποιων επιστημών που θα προχωρήσουμε άμεσα στις σχετικές συμβάσεις με την έλευση και του εξοπλισμού. Εδώ θα πρέπει να πω ότι το εργαστήριο αυτό σύμφωνα και με την τεκμηρίωση των γιατρών μας θα βοηθήσει καταρχήν στην αναβάθμιση των παραχωμένων υπηρεσιών που προσφέρονται στην περιφέρειά μας, στην θεματική μείωση του χρόνου αναμονής όπως προανέφερα των αποτελεσμάτων και καθώς επίσης θα βοηθήσει στην εκπαίδευση ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτικού προσωπικού εδώ στην περιφέρειά μας σε μια σύγχρονη τεχνολογία η οποία στη συνέχεια μετά από την εποχή του κορωνοϊού θα μείνει ως κληρονομιά στον τόπο μας και θα κάνουν όλες αυτές τις μοριακές αναλύσεις που αφορούν την τεχνολογία εχμής στην ιατρική σήμερα για τέτοιου είδους εργαστηρικές αναλύσεις. Για όλους αυτούς λοιπόν τους λόγους αποφασίστηκε αυτή η αγορά η οποία έρχεται στο ποσό των 58.376 ευρώ μη συμπερλαμβανομένου του ΦΡΠΑ για την άμεση προμήθεια και μάλιστα εξόπιση θα γίνει με την προκαταβολή του 15% του ποσού και το υπόλοιπο ποσό θα εξοπιθεί με την παράδοση και εγκατάσεις εδώ του εξοπλισμού του εργαστηριακού. Οπότε θεωρήσαμε να γίνει αυτή η συζήτηση στη σημερινή συνεδρία, διότι ο χρόνος τρέχει. Θα πρέπει να πω ότι καταφέραμε να περιορίσουμε το συμβατικό χρόνο παράδοσης αυτού του εξοπλισμού που αγγίζει περίπου τους 2 μήνες. Καταφέραμε μέσα τις επραγματεύσεις να τον περιορίσουμε σε κάτω από 20 μέρες και ελπίζουμε μετά και την σημερινή έγκριση και υπογραφή της συμβάσεως να του καταφέρουμε μέσα στις επόμενες 15 μέρες σύμφωνα και με τα λεγόμενα των εκπροσώπων της εταιρείας. Αυτά από μένα, κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστούμε πολύ, κύριε Πρεφεριάρχη. Να δώσω τον λόγο στους επικεφαλείς για μια τοποθέτηση. Να ξεκινήσουμε εσάς, κύριε Καρυπίδη. Πρέπει να κάνουμε τοποθέτηση, να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις λίγο για αυτό το μηχάνημα, γιατί έχει ενδιαφέρον, κύριε Πρόεδρε. Νομίζω με ερωτήσεις πρώτα θέση, δεν είναι? Ναι, μ' ακούτε, κύριε Πρόεδρε. Ναι, πριν περάσουμε στη φάση των τοποθετήσεων, είναι η διαδικασία των ερωτήσεων. Αν με επιτρέπετε να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις πρώτα, για αυτό το μηχάνημα. Δεν σας ακούω, όμως. Μ' ακούτε? Ναι, παρακαλώ, ναι. Γι' αυτό είναι εδώ και η κυρία Κατσαβέλη, η οποία έχει διαχειριστεί την όλη κατάσταση, αν θέλετε κάποιες αδιευκρινήσεις. Ναι, παρακαλώ, σας ακούτε. Έχετε δίκιο. Ναι, επειδή, καταρχήν, καλησπέρα σε όλους. Για να μην τρώω χρόνο, η σκέψη όλων μας είναι και στους ανθρώπους που πραγματικά στην πρώτη γραμμή δίνουν τη μάχη, στους συμπολίτες μας, στους αυτούς που δυστυχώς φύγαν από κοντά μας και να ευχηθούμε όλα να πάνε καλά. Το πρώτο ερώτημα που θέλω να θέσω είναι το εξής. Επειδή έχει γίνει πάρα πολύ συζήτηση για τα τέστ, για τα κέντρα τα οποία μπορούν να κάνουν τέτοιο είδους τέστ, υπήρξε και μία αναφορά πανεπιστημιακών προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να αναλάβουν τα πανεπιστημιά μας, να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Περιφερειάρχη αν υπήρξε κάποια συζήτηση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου υπάρχει μερικώς μια τέτοια είδους τεχνογνωσία, να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση και αν χρειαζόταν και κάποιο επιπρόσεχο εξοπλισμό που δεν διαθέτουμε, να ενισχύει με το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία για να μπορούσαμε να είχαμε τέτοιούς υπηρεσίες, κάτι το οποίο θέλουν να κάνουν άλλα πανεπιστήμια και να συνδράμουν αφιλοκαιροντές σε αυτή την κοινή προσπάθεια όλων. Υπήρξε κάποια τέτοια συζήτηση. Όχι κ. Καρπίδη, δεν έχουμε απευθυθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δεδομένου της έλλειψης αντίστοιχης σχολής που να εξειδικεύεται πάνω σε αυτό, απλά έχουμε συζητήσει με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και ειδικούς επιστήμονες γιατρούς που συμμετέχουν στον Ιατρικό Σύλλογο, λιμοξιολόγους, γνώστες της τεχνολογίας αυτής, οι οποίοι και μας ενημέρωσαν κατ' αρχή για αυτή τη δυνατότητα που υπάρχει μέσα από αυτή τη τεχνολογία, που εφαρμόζεται ήδη στο Νεοδή και λόγω της πιέσεως του χρόνου αλλά και της επίγουσας κατάστασης που βιώνουμε, προχωρήσαμε σε αυτές τις συζητήσεις, αν θέλετε, σε αυτή την έρευνα αγοράς και έχουμε βρει αυτά τα βρίματα που σας παρουσιάσα. Είναι διασφαλισμένη η λειτουργία του μηχανήματος, διότι ακούμε ότι υπάρχουν κάποιες υποδομές αλλά μας λείπουν παρασκευαστήρια, δεν ξέρω τώρα και την ακριβή ορολογία που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι οι οποίοι εμπλέκονται στον χώρο, ειδικά στο χώρο των λιμόξων. Είναι διασφαλισμένο όλα αυτά. Και το προσωπικό βεβαίως, ότι θα εκπαιδευτεί κάποιο προσωπικό. Για πείτε μας. Προσωπικό θα μπορούσουμε σε κάποιες συμβάσεις, έκθετε συμβάσεις καταχύ δύνες και στιγμές. Οι συμβάσεις θα είναι με τοπικό κόσμο ή θα είναι ανοιχτές, δηλαδή θα υπάρξει κόσμος που θα έρχεται από άλλες περιοχές. Όχι από τοπικά, τοπικά θέλουμε μεμωριακούς συμβουλόγους και μάλιστα ζητήσαμε το συλλογό που ξέρουν τέτοιους επιστήμονες και μας διαβεβαιώσουν ότι υπάρχουν στη Δυτική Μακεδονία. Αν βγάλουμε τη συμβασμή προκήρυξη μέσα σε μία εβδομάδα μπορούμε να πάρουμε έναν ή δύο αν χρειαστεί και να εξοπηθούμε και παρασκευαστές. Μια μικρή εκπαιδεύση που θα μας την παράσχει ο ανάδοχος που θα φέρει αυτό τον εξοπλισμό, δεσμεύθηκε και υπάρχει και στη Σύμβαση αυτή αυτός ο όρος, να εκπαιδεύσει για εύλογο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί και το μωριακό βιολόγο ή τους μωριακούς βιολόγους που θα προσλάβουμε και τους παρασκευαστές πάνω σε αυτή τη τεχνολόγια. Κι ως προς αυτή τη σύμβαση που κάνετε, ορθώς, αν υπάρχει η ασφάλιση ότι θα δουλέψει ο εξοπλισμός και αν υπάρχουν αυτά τα αντιδραστήρια, όπως ακριβώς λέγονται, είναι και αυτό μέσα στους όρους της Σύμβασης να πάρουμε 1500 αντιδραστήρια, τα οποία θα μας εξασφαλίσουν αντίστοιχα δείγματα. Με τους ανάλογους ρυθμούς που τρέχουν οι αναλύσεις οδηγμάτων, τα δείγματα που στέλνουμε ως Δυτική Μακεδονία σε άλλα εργαστήρια, εκτιμούμε ότι θα έχουμε μια αφτάρκια, αν θέλετε, πάνω από 30 μέρες, στο ελάχιστο, στη χειρότερη των περιπτώσεων, αν έχουμε ραγδαία ακρίβων, αλλά με τους ρυθμούς που πάμε πάνω από 80 μέρες θα επαρκούν αυτά τα αντιδραστήρια. Και μάλιστα, σε κάθε περίπτωση, θα ανακουφιστεί και το όλο σύστημα του εδού, όπως σήμερα φορτώνεται στα εργαστήρια αναφοράς Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών. Και θα διευκολυνθεί και γενικότερα η λειτουργία, όχι μόνο της περιφερειάς μας, αλλά και της χώρας ολόκληρης. Ποιο θα είναι το κόστος ανά αναλογία του τέστ, βάζοντας το μηχάνημα αυτό και υπογράφοντας αυτές τις συμβάσεις, εξασφαλίζοντας και τα αντιδραστήρια. Το κάθε τέστ, τι κόστος περίπου θα έχει και ποιος θα το καλύπτει. Θα το καλύψουμε εμείς, σαν περιφέρεια, θα το καλύψει το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔ, ποιος θα το καλύψει από το περιπολογισμό, το νοσοκομείο, ποιος θα το καλύψει το κόστος και ποιο είναι αυτό. Ανά τέστ, ποιο θα είναι το κόστος. Ναι, αυτό να σας πω δεν το γνωρίζω, αλλά είναι τεχνικό θέμα που μπορούμε να… Αν μπορώ να μιλήσω, είναι κάτω από 50 ευρώ το κάθε τέστ. Είναι κάτω από 50 ευρώ. Συμπεριλαμβαρομένο του κόστος και της εργασίας των ανθρώπων εκεί και κατ' αναλογία, δηλαδή το κάνετε κόστις περθάωση, το κάνετε αναλογία δηλαδή το κόστος. 10 ευρώ είναι ένα τέστ. Το κόστος των ανθρώπων, είπαμε, θα πάρουμε κάποιους ανθρώπους να τα δουλέψουν. Αυτό δεν έχει… Λέω ότι αν είναι να δώσουμε ένα τέστ κάπου και να μας τα κάνουν αφιλοκερδώς, ή να δώσουμε 10 ευρώ το τέστ ή 50 ευρώ το τέστ χωρίς να επιβαρυθούμε ένα εξοπλισμό και να διασφαλίσουμε τους χρόνους, έχει μια λογική στη σκέψη της διαχείρισης του χρήματος και του αποτελέσματος. Αν όμως είναι υπέροχο το ποσό, μήπως καταλήξει να είναι ασύμφορο και να δεν λειτουργήσει. Αυτό είναι το ερώτημα. Αυτή τη στιγμή, το να κάνεις ένα τέστ εξω αυτού του είδους είναι πάνω από 100 ευρώ. Ανατέστ. Στους ιδιώτες. Στους ιδιώτες. Ναι, για τους ιδιώτες. Εμείς δεν είμαστε όμως ιδιώτες, τα νοσοκομεία μας όμως δεν είναι ιδιώτες. Το βασικότερο πράγμα είναι ότι αυτή τη στιγμή υποφέρουμε και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Τι ψάχνουμε να βρούμε δεν μπορείς να καταλάβω ακόμα. Βρήκαμε ένα μηχάνημα το οποίο θα μας διευκολύνει από όλες τις πλευρές. Τι ψάχνουμε να βρούμε εδώ παιδιά. Το έχουμε ψάξει πόσο πολύ, βρήκαμε ένα μηχάνημα το οποίο θα βοηθήσει την περιφέρειά μας. Το έχουμε ψάξει από παντού, από τιμές, από ό,τι θέλετε. Κυρία Κατζαβέλη, το ρωτήμα είναι πολύ συγκεκριμένο. Η εγκατάσταση του μηχανήματος έχει ένα κόστος λειτουργίας και θα έχει ένα τελικό κόστος τα τέστ. Αυτά όλα, αν τα συνυπολογίσουμε, είναι μια εγκατάσταση η οποία θα χρησιμοποιηθεί και θα χρησιμοποιηθεί, ή θα αξιοποιηθεί ότι είναι μια εγκατάσταση ασύφορη που κανείς θα την πληρώσει. Δεν έχουμε εμείς τους πόρους να πληρώσουμε τα τέστ. Αν διαβάσατε την εισήγηση, θα δείτε ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί τώρα, για να κάνουμε τα τέστ για το Covid-19 και μετά θα χρησιμοποιηθεί στο νοσοκομείο για οτιδήποτε άλλο. Το γράφουμε στην εισήγηση. Δεν είναι ένα μηχανήματος. Κύριε Καρπίδη, να διευκολύνω λίγο, κύριε Καρπίδη. Αυτές οι αναλύσεις θα γίνονται εδώ στο Μαμάτσιο Νοσοκομείο. Θα γίνονται εδώ στο Μαμάτσιο Νοσοκομείο. Εμείς αγοράζουμε όλο τον εξοπλισμό μαζί και αυτά τα αντιδραστηριά και μετά το κόστος λειτουργίας, ουσιαστικά θα καλύπτεται από το υλικό που έχουμε πάρει, το οποίο σας είπα είναι 58.000 ευρώ, συν το λειτουργικό των υπαλλήλων των παιδιών που θα προσλάβουμε, των επιστημών, που θα δουλεύουν εδώ στο κρατικό νοσοκομείο. Άρα όλο το κόστος αυτό είναι, οι 58.000, είναι οι συμβάσεις, οι δίμηνες που θα ατμολογηθούν με τι μισθό θα δουλεύουν και αυτό το εξοπλισμός θα μείνει στο νοσοκομείο, στο κρατικό νοσοκομείο. Ναι, κατανοητό και το κάθε θέσμα μας δεν γινόταν πέντε ευρώ. Αυτά τα χρήματα να πούμε και την πόλεξη τους είναι από τις 280.000 που μας εκχώρησε το Υπουργείο Σωτερικών για την διαχείριση της χρήσης για τις δικές μας ανάγκες, ουσιαστικά, της περιφέρειας. Φτωρίσαμε σκόπιμα, όπως παρουσιάσαμε και σε προηγούμενο διαπεριφοράς συμβούλιο, να αγοράσουμε έναν υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, μάλλον, που δόθηκαν ήδη στα νοσοκομεία και ολοκληρώνουν την παράδοσή τους αυτή την εβδομάδα και αυτό το μηχάνημα που θα βοηθήσουν τις υγειονομικές μονάδες στην περιφέρειά μας που είχαν αυτές τις αδυναμίες. Πόσα τέστι μπορεί να κάνει την ημέρα και ποιος θα είναι ο χρόνος των αποτελεσμάτων. Το μέγιστο, όπως μας έχουν ενημερώσει οι γιατροί του ιατρικού συλλόγου, όταν το δουλεύουν εκπαιδευμένοι επιστήμονες, αυτό θα συμβεί μέσα σε μια εβδομάδα, 10 μέρες θέλω να πιστεύω, μπορεί να φτάσει τα 100 τέστιν ημέρα και ο χρόνος είναι σε μια μέρα. Από τις πέντε μέρες που έχουμε σήμερα και με όλη αυτή την αναμονή, θα έχουμε εδώ και την εξοικονόμηση του χρόνου, την εκπαίδευση του προσωπικού, αλλά πολύ περισσότερο την άμεση απάντηση στους γιατρούς που τα περιμένουν με αγωνία, είτε στην Κιαστόρια, είτε στην Κοζάνη, στο Μποδοσάκιο, σε όλα τα νοσοκομεία που θα χρειαστεί και να παίρνουνε γρήγορα αποφάση γιατροί μας μέσα στην επόμενη μέρα, ποιους θα κρατήσουν μέσα, ποιους θα τους στείλουν στο σπίτι για κατοίκων, ποιους θα τους πούμε ότι είναι καθαροί. Άρα με βάση τα χρονοδιαγράμματα που είπατε, 20 μέρες για την προμήθεια να το ψηφίσουμε σήμερα και 10 μέρες η εκπαίδευση θα είναι σε περίπου ένα μήνα σε απόλυτη λειτουργία. Όταν θα εγκατασταθεί, σας είπα ότι ο συμβατικός χρόνος ήταν δύο μήνες, θέλει καμιά βδομάδα οπότε. Και αφραγματευτήκαμε και είπαμε σε 20 μέρες, θέλουμε να το προλάβουμε και σε 15, αν μπορούμε, σε δύο βδομάδες. Και καμιά βδομάδα να εκπαιδευτούν. Προχωρήθηκε κάποια πρόοπτα. Άρα μετά από ένα μήνα θα το έχουμε σε λειτουργία. Ναι, αλλά από την πρώτη μέρα που θα έρθει, η εκπαίδευση θα γίνεται πάνω σε αληθινά δείγματα που θα κάνει εκπαιδευμένος μωριακός βιολόγος που θα δείχνει... ...άρα κάθε μέρα μπορούμε να έχουμε 10, 20, 30, 40 και να βάσουμε τα 100 στην πλήρη ανάπτυξη. Ευχαριστώ κύριε Περιφερία. Μπορώ να πω κάποια... Παρακαλώ κύριε Κατσαβέλη και μετά αν υπάρχει κάποια άλλη ερώτηση. Θέλω να πω ότι το μηχάνημα από τη στιγμή που θα έρθει θα λειτουργήσει από την πρώτη μέρα. Γιατί θα έρθει η μωριακή βιολόγος που θα στείλει η εταιρεία. Οπότε αρχίσει και λειτουργεί από την πρώτη μέρα. Μόλις φτάσει εδώ θα αρχίσει να λειτουργεί. Δεν θα χρειαστούμε δηλαδή συνήκωση μέρες να δείξεις πρώτα πώς λειτουργούν και μετά. Κυρία Κατσαβέλη. Ορίστε. Στην τιμή αυτών των 58 χιλιάδων είναι και τα 1.500 θέσεις που θα έχουμε. Μας παραδίδουν και αυτά τα 1.500 θέσεις που είπε ο κύριος Περιφεριαρχής. Ναι, είναι μέσα στην τιμή. Επίσης είναι και η εκπαίδευση μέσα. Και η εκπαίδευση. Η εκπαίδευση είναι δωρεάν. Όλα τα έξοδα που θα υπήρξουν, η μοριακή βιολόγος που θα έρθει είναι δωρεάν. Μπορώ να μιλήσω. Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση. Ναι, κύριε Χαστάκη. Στη συνέχεια, κύριε Κοζωτσάνη, κάτι θέλει να πει. Αν έχει υπάρξει αντίστοιχο έτοιμα, δεν ξέρω τι από την Περιφεριακή Αρχή, είτε από τη δίκη στο νοσοκομείο ακόμη καλύτερα, προς το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας. Είναι προφανώς και η λειτουργία ενός τέτοιου εργαστηρίου, πέρα από τον εξοπλισμό, θα πληθεί και προσωπικό, το οποίο η Περιφεριακή Αρχή θα τελειώνει να το ξεσφαλίσει για δύο μήνες. Γιατί μετά στη συνέχεια τι θα γίνει. Το λέω γιατί κατά τη γνώμη μας τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία πρέπει να είναι ευθύνη αποκλειστικά των αρμόδιων Υπουργείων και αρμόδιων υπηρεσιών και να μην υπάρχει μετάθεση ευθυνών σε δήμους ή σε περιφέρειες χωρίς και την αντίστοιχη χρηματοδότηση. Μία ερώτηση αυτή και δεύτερη, αν υπάρχει στην περιοχή ιδιωτικό εργαστήριο που μπορεί να κάνει τέτοιου είδους τεστ, που κατά τη γνώμη μας πρέπει και η ιδιωτικός τομέας αυτή τη φάση να επιταχθεί για να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή. Ως προς την συνεργασία που είπατε, τη συνενόηση με τις κεντρικές υπηρεσίες του κράτους μας, έγινε επικοινωνία με τον Νεοδή, οι οποίοι μάλιστα εντυπωσιάστηκαν από αυτή την απόφαση που πήραμε και το θεώρησαν ότι είναι πολύ θετικό και οι ίδιοι θα το υποστηρίξουν γιατί θα διευκολύνει και τους ιδίους. Δεν σας χρειβώ ότι από την συνολική έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και περιφερειακά τέτοια εργαστήρια από τον Νεοδή, από τη στιγμή της δημιουργίας του Νεοδή. Οπότε, αν θέλετε, δημιουργούμε εμείς τις βάσεις τώρα, ώστε μόλις ξεπερδέψουμε και πήγε αυτή η φουρτούνα που αντιμετωπίζουμε, να συνεχίσουμε την εξοπλισμό αυτής της υποδομής, ώστε να την ισχυροποιήσουμε περαιτέρω και να τη θεμελιώσουμε με αυτή την προπτική που λέτε, κύριε Χαστά. Καταρχήν θα δορηθεί από την περιφέρεια στο νοσοκομείο και θα διεκδικήσουμε να λειτουργήσει σε ένα περιφερειακό εργαστήριο του Νεοδή, με τις αναφορές που έχει ο Νεοδή σε όλα τα πρωτοκόλα του, όχι μόνο στον κορονοϊό αλλά και σε όλες αυτές τις λιμώξεις που απασχολούν τον Νεοδή. Άρα καταλαβαίνετε ότι τώρα έχουμε ένα ισχυρό όπλο, θέλουμε να φέρουμε ένα ισχυρό όπλο στην φαρέτρα μας κατά του κορονοϊού και ένα ισχυρό θεμέλιο για να ενισχύσουμε τις κρατικές υποδομές και δομές υγείας στη Δυτική Μακεδονία, αναβαθμίζοντας το υγειονομικό περιβάλλον στην περιφέρειά μας μέσα από έναν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που είναι υψηλής τεχνολογίας, τεχνολογίας σεχμής, μωριακές αναλύσεις. Έχουμε αυτό το σχέδιο, αλλά δεν είναι του παρόντος θεωρώ, αλλά σας δίνω αυτή την πληροφορία μόλις ηρεμήσουμε πρώτα θεώς από τον κορονοϊό. Έχουμε πολύ ευχαριστές κουβέντες να κάνουμε και σε αυτά τα θέματα. Και ως προς το αν υπάρχει άλλο ιδιωτικό εργαστήριο, εξόσον γνωρίζω, μπορεί να κάνουμε άλλα. Αυτού του είδους της αναλύσης, PCR όπως λέγονται, μωριακές αναλύσεις, δεν υπάρχει άλλο εργαστήριο στη Δυτική Μακεδονία που να τις κάνει, εξόσον γνωρίζω. Αν υπάρχει κάτι και δεν το ξέρω, δεν μπορώ να το διαβεβαιώσω. Και τα ιδιωτικά εργαστήρια που παίρνουνε τα αδείγματα αυτά τα στέλνουν έξω. Δεν μπορούν να τα κάνουν εδώ. Με τα πράτα σήμερα. Ναι. Θα μιλήσω. Να ακούτε. Το πρόβλημα το οποίο έχουμε στο Νοσοκομείο Καστοδιάς και ελπίζω να μην μετατοπιστεί και στα άλλα νοσοκομεία μας, είναι ότι υπάρχουν δομές δημόσιας, όπως είναι στη Θεσσαλονίκη. Πληροφορούμε ότι θα αρχίσει και το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνο να εκτελεί τέτοια δείγματα. Αλλά έχουν και αυτή η πληθώρα δειγμάτων από τη δικιά τους περιφέρεια, οπότε μας είπαν ότι μπορούν να μας διευκολύνουνε σε δέκα μέρες με τέσσερα έως πέντε απαντήσεις, ίσως τέσσερα πέντε δείγματα, το οποία θα τα παίρνουμε σε διάστημα τριών ημερών. Στη Θεσσαλονίκη αυτή στιγμής στέλνουμε δείγματα ασθενών που είναι υποπτά, στέλνουμε γύρω στα πέντε με έξι την ημέρα και μας έρχονται οι απαντήσεις για δύο-τρία μέσα στο επόμενο 24 ώρου ή 48 ώρου. Οπότε δεν μπορεί να γίνει πολύ γρήγορη διακίνηση των περιστατικών, αφενός μεν και όταν αποφασίσαμε να ηχνηλατίσουμε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας, επειδή δεν υπήρχε δημόσια δομή για να μας καλύψει αυτή την ηχνηλάτηση, αποφάσισε το νοσοκομείο Καστογγιάς προφανώς με πόρους δικούς του, αλλά έχουμε και πολλούς ιδιώτες που μας χρηματοδοτήσανε, απευθυθήκαμε σε ιδιωτικά ιατρία τα οποία δεν υπάρχουν ανάλογα σε επίπεδο της Μακεδονίας, απευθυθήκαμε σε ιδιωτικά ιατρία της Θεσσαλονίκης και αυτά, κύριε Καρυπίδη, αν και τα πληρώνουμε, οι απαντήσεις έρχονται με ρυθμούς χελών. Δηλαδή έχουμε στείλει 150 δείγματα, έχουμε πάρει μέσα σε 10 μέρες από τις 17 Τρίτου τα 110, και παίρνουμε κάθε μέρα περίπου τρία με τέσσερα. Δεν μπορούν γιατί καλύπτουνε προφανώς, έχουνε σ' αυτά τα ιδιωτικά, έχουνε στραφεί και άλλοι δομές. Ένας ιδιώτης που ήθελε να κάνει το δείγμα και απευθύθηκε και μάλιστα είναι τις συναδέλφες μου, την Ερδιολόγου η Ανυψιά από το Κυλκείς, πήγε στη Θεσσαλονίκη, σε γάλα ιδιωτικά κέντρα τύπου Άγιο Λουκά, διαβαλκανικά κλπ, τους είπε σε τρεις μέρες η λήψη του δείγματος και σε τρεις μέρες η απάντηση του δείγματος και το ύψος είναι 200 ευρώ. Οπότε, αν μπορέσουμε όντως να εξασφαλίσουμε ένα τέτοιο μηχάνημα που κάνει ανάλυση Μωριακού επίπεδου, γιατί ο κύριος Τσιόδρας ρωτήθηκε, υπήρχαν ιδιωτικά ιατρία τα οποία εξαντληθήκαν στην Καστοριά, τα οποία κάνανε άλλου είδους ανήκνευση. Ανήκνευση αντιστομάτων. Ο κύριος Τσιόδρας δεν θέλει αυτή τη στιγμή η Επιτροπή μας, δεν θέλει να δεχθεί τις απαντήσεις τέτοιου είδους, θέλει σε Μωριακό επίπεδο. Επομένως, νομίζω ότι είναι πολύ βασικό αυτό και εγώ είμαι υπέρ... Η ανήκνευση με αντισώματα είναι ανασφαλής, δεν είναι πάντα ασφαλής με αντισώματα, η σωστή είναι η Μωριακή. Μπράβο, αυτό είναι. Ωραία, υπάρχει κάποια άλλη ερώτηση, ευχαριστούμε πάρα πολύ κύριε Κουζιτσάνη. Κάποια άλλη ερώτηση. Εγώ κύριε Αφροέδρα. Παρακαλώ κύριε Ζημπηλιάδου. Ναι, ναι. Ήθελα να ρωτήσω πόσο είναι ο αναμενόμενος αριθμός στο πιο ψηλό σημείο που έχουμε μπροστά μας δειγμάτων που θα χρειαστεί να εξετάσουμε και πόσο τόπο αυτό θα καλυφθεί με τον ελόγο εξοπλισμό. Ή θα χρειαστεί να γίνει κι άλλη παραγγελία ή να βρούμε κι άλλες εναλλαγωσίες λύσεις, έτσι ώστε να μην έρθουμε πάλι να χρειαζόμαστε τις πρόσθετες αναλύσεις και να ξεκινήσουμε τότε μια διαδικασία προμήθειας. Προφανώς οι εξελίξεις είναι ταχύτατες και πόσο θα μας καλύψει αυτός ο εξοπλισμός. Τι πόσο σωστό των αναμενόμενων δειγμάτων με έναν υπολογισμό που μπορούμε να κάνουμε στα εξελίξεις. Τα αντιδραστήρια που θα συνοδεύσουν τον εξοπλισμό που θα έρθει στην Δυτική Μακεδονία έρχονται σε 1.500. Ευχή είναι να μην φτάσουμε ούτε στα χίλια, να μην χρειαστεί να γίνουν αυτές οι αναλύσεις, που σημαίνει δεν θα προκύψουν και αυτές οι ανάγκες, άρα δεν θα προκύψουν αυτά τα υποτακρούσματα. Αλλά όπως κάναμε κάποιους υπολογισμούς με τους ρυθμούς που σήμερα στέλνει η Δυτική Μακεδονία τα δείγματα, όλα τα νοσοκομεία στο εργαστήριο που τα στέλνει, που είναι με ρυθμούς πολύ χαμηλούς κάτω από 20 δείγματα την ημέρα, 1.520 είναι 75 μέρες, οπότε μιλάμε για τουλάχιστον 1,5 μήνα μπροστά να κερδίσουμε αυτόν τον χρόνο στην περίπτωση που συνεχίσουν έτσι. Αν αψηθούν τα δείγματα και πάνε πάνω από 30-40, οπότε μειώνεται και πολύ αυτός ο χρόνος η περίοδος χρήσης αυτών των αντιδραστηρίων, αλλά αν δούμε ότι αναλώνονται αυτά τα αντιδραστήρια λόγω της ύπαρξης πολλών κουσμάτων, θα κινηθούμε αναλόγως την κατάλληλη περίοδο. Τώρα όμως, τώρα που μιλάμε από τις συζητήσεις που καθημερινά κάνουμε με τους ανθρώπους του ιατρικού συλλόγου καταρχήν και γενικότερα αυτού του υγειονομικού περιβάλλοντος, λένε ότι δεν υπάρχουν αυτά τα αντιδραστήρια στις διεθνείς αγορές, γιατί οι παραγγελίσεις είναι τεράστιες, είναι σε εκατομμύρια η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, οπότε εμείς ευτυχώς που προκάβαμε τα πέντε μέρες και κλείσαμε αυτά τα αντιδραστήρια, ελπίζουμε μέχρι και την έλευσή τους εδώ να μην γίνει τίποτα έκτακτο έτσι, αλλά πιστεύω ότι έχουμε διασφαλίσει τα πάντα για να έρθουν και να μπορούμε να ταξιοποιήσουμε. Άρα αυτό που λέτε θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε όσα δείγματα χρειαστεί να μέχρι και τα 1.500, για να δούμε ότι τελειώνουν σε συνενόηση με τις μονάδες υγείας, τα νοσοκομεία και της Ζητικής Μακεδονίας που θα έχουμε αυτή την πληροφορία, να προγραμματίσουμε έγκαιρα την αναζήτηση τέτοιων δειγμάτων στις διεθνείς αγορές. Σας ευχαριστούμε. Κάποια άλλη ερώτηση για να προχωράμε? Παρακαλώ. Μεσ' την παραγγελία υπάρχει και το αυτοματοποιημένο σύστημα λήψους του υλικού, το οποίο θα έρθει στην πορεία, δεν μπορεί να έρθει τώρα με την πρώτη παραγγελία, σε λίγες μέρες θα έρθει και αυτό, το οποίο θα βγάζει ακόμα πιο γρήγορα τα αποτελέσματα. Ωραία, ευχαριστούμε. Κύριε Τοπαλίδη, είστε πριν το λόγο? Ναι, ήθελα να πω ότι πέραν του γεγονότος, αφού μιλήσαμε για κόστος, πρέπει να συμπεριλάβουμε και το κόστος νοσηλείας, δηλαδή όταν η γιατρός μας λέει ότι ο χρόνος που παίρνει την απάντηση όταν μπαίνει ένα ύποπτο περιστατικό στο νοσοκομείο είναι τρεις ημέρες και αν αυτό μπορούμε εμείς να το κατεβάσουμε με το εν λόγο μηχάνημα από τις τρεις ημέρες στη μία μέρα, ανά άτομο, υπάρχει μια σοβαρή εξοικονόμηση χρημάτων. Δεν θα πληρωθεί βέβαια από την περιφέρεια, θα πληρωθεί όμως από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Άρα υπάρχει και αυτό το κόστος. Πέρα από το ψυχολογική σαν θέση προστήριξης ότι υπάρχει εδώ και θα το πάρω σύντομα, υπάρχει και το κόστος νοσηλείας. Το κόστος νοσηλείας δεν το γνωρίζω, η κυρία Κοσατσάνη μπορεί να μας το πει, αλλά να φανταστούμε ότι αν βάλουμε εκατό άτομα και γλιτώνουμε τη σέντοχο εκατό ευρώ τη μέρα, είναι ένα σημαντικό κόστος, η πενήντα, δεν ξέρω πόσο γίνεται. Ωραία, ευχαριστούμε. Κάποια άλλη ερώτηση υπάρχει? Να προχωρήσουμε στις τοποθετήσεις αν είναι, κύριε Καρυπίδη. Ναι, ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Εμείς στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία και την πρότεση του ιατρικού συλλόγου και την εισήγηση του περιφερειάρχη. Το ερώτημα που τέθηκε είναι το να μπορέσουμε να κάνουμε μια υποδομή, η οποία πραγματικά θα είναι εξοποιήσημη και θα εγκανοποιήσει ανάγκες. Θεωρώ ότι τα 1500 αντιδραστήρια, και αυτό το λέω στον περιφερειάρχη, να το έχεις στα υπόψη του. Είναι πάρα πολύ λίγα, διότι θα πρέπει να θυμίσω ότι ένα περιστατικό δεν είναι μία φορά το τεστ, είναι και επαναλαμβανόμενο το τεστ. Και κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απόθεραπίας, αυτό λέει η διεθνής πρακτική. Δεν κοιτάμε τι γίνεται στην Ελλάδα και λοιπάμε ιδιαίτερα, και αυτό πρέπει να το δει και ο κ. Περιφυράκης με την υγεσία του Υπουργείου Υγείας και με τον ΟΕΔ, ότι δεν δίνουμε βαρύτητα στα τεστ, διότι η διεθνής πρακτική λέει το εξής, ότι η εξάπλουση του ιού γίνεται πιο επιθετικός όταν δεν εντοπίσεις έγκαιρα το νοσούντα. Όσο περνάει ο χρόνος δηλαδή και οι μέρες, γίνεται πιο επιθετικός ο ιός και πιο πολύ τον απλώνει αυτός που νοσεί. Άρα λοιπόν, όταν έγκαιρα διαπιστώνεις με τεστ ότι κάποιος νοσεί, που μπορεί και να είναι συγκριτωματικός, τόσο πιο έγκαιρα παρεμβαίνεις, περιορίζεις, είναι συμβάλιστο να μην έχουμε την εξάπλουση του ιού και θέλει και επαναλαμβάνουμε ένα τεστ. Τα δε άτομα που θέτουμε σε καραντίνα, η διεθνής πρακτική πάλι λέει ότι ο μόνος τρόπος είναι τα τεστ. Δηλαδή, τους ανθρώπους αυτούς τους θερμόμετρούμε δύο και τρεις φορές την ημέρα, αυτό κάνει η διεθνής πρακτική, και ένα δύο-τρεις μέρες τους κάνουν τεστ, για να δούμε πώς εξελίσσεται η υπορρίωση της ιεστογραφίας. Αυτό δεν είναι γιατρός. Σας λέω ότι σας μεταφέρω αυτά που και δεν ημερωνόμαστε και ρωτάμε, εδώ έχουμε και γιατρούς στο πάνελ, την Γκρέγκο Τζαζάμι, μπορεί να μας βοηθήσει προς αυτό, ή ότι η περιφέραξη υγείας αν έχει ασχοληθεί. Άρα λοιπόν, ναι στο μηχάνημα, περισσότερα τη δραστήρια και ίσως μια συζήτηση με το Υπουργείο Υγείας και τον Νεοδή, επιτέλους να δώσουμε βαρύτητα στα τεστ. Αυτό που κάνει όλη η παγκόσμια κοινότητα. Και βλέπετε ότι καταβάλλονται προσπάθειες, αυτά τα τεστ και να απλοποιηθούν και να είναι και εύκολα στη χρήση τους και αυτόματα να δίνουν και αποτελέσματα, διότι αυτό που έχουμε μπροστά μας, νομίζω ότι το ί δεν έχει έρθει ακόμη. Δεν κυρινολογώ, αυτές είναι επιτιμήσεις όλων των ειδικών, αυτό ουσιαστικά εμέσως πλήστα φως ελέγχθηκε σήμερα από την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, αυτό εκφράζει και η επιστημονική κοινότητα, ότι αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που βιώνουμε μέχρι σήμερα. Ευχόμαστε όλοι να μην συμβεί, αλλά δυστυχώς οι στατιστικές διεθνώς και αναγωγές που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται. Άρα λοιπόν, άμεσα εξοπλισμός του μηχανήματος, περισσότερα αντιδραστήρια και βέβαια να είναι στην υπηρεσία του κοινωνικού συνολού, όλων των πολιτών και να είναι φιλοκερδός, έτσι δεν τους συζητάμε. Ευχαριστούμε κύριε Καρυπίδη. Ο κύριος Πρεφερή, άρχιστε να συγκλείωσε κάτι. Εγώ εύχομαι να μην χρειαστούν τα αντιδραστήρια, αλλά αυτό πάει να είναι απλά μια ευχή. Πραγματικότητα θα δείξει ποια θα είναι η εξέλιξη και στη Δυτική Μακεδονία. Σίγουρα η κατάσταση δεν έχει αποτυπωθεί στο μέγιστο βαθμό μέχρι σήμερα. Μπροστά μας είναι τα περισσότερα ακρούσματα, όπως λένε και οι δικοί. Και ως προς την διαδικασία, κύριε Καρυπίδη, εγώ δεν είμαι ο ειδικός που την αποφασίζω. Ευτυχώς έχουμε τον κύριο Τσιόρδα, ο οποίος συναγνωρίζεται από διεθνείς οργανισμούς του ΛΕΟΝ, ότι η τακτική που ακολουθεί ο ίδιος και συμβουλεύει τους ευθύνοντες είναι και πιο πετυχημένη. Οπότε ακούμε τι λέει και ο κύριος Τσιόρδας και ο Ιωδή και με καθ' υπόδειξη των ειδικών έχουμε κάνει και όλες τις ενέργειες μας. Οπότε εμείς νιώθουμε αυτή την ασφάλεια, αν θέλετε, αυτές τις οδηγίες, όπως κλιμακοτά της έχει αναπτύξει και ο Ιδί υπό την καθ' οδήγηση του κύριου Τσιόρδα και θεωρώ ότι μέχρι σήμερα ακολουθούμε πιστά αυτές τις οδηγίες για να μην κάνουμε του κεφαλίου μας, αν θέλετε... Δεν κάνουμε του κεφαλίου μας, κύριε Περιφερία, αν επιτρέπετε. Πάνω από όλους και της ερευμένη γνώσης την έχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τον οποίο όλοι υπηρετούμε και πρωτίστως και ο κύριος Τσιόρδας. Εκεί λοιπόν τα δεδομένα συγκεκριμένα και κατευθύσσες. Σκεφτείτε να είχαμε τη δυνατότητα των πολλών τεστ και να μην λέγαμε όλους τους ανθρώπους, καθίστε στο σπίτι και αν υπάρχει το πρόγραμμα, λέτε στο νοσοκομείο, δεν θα χάναμε και την 41-χρονη στην Καστοριά, αν είχε κάνει το τέσσερι. Έτσι εκτιμούμε. Αυτή είναι το βάσος διάσταση, να το προσέξουμε ιδιαίτερα, πάρα πολύ. Αν θέλετε μπορούμε να το στείλουμε και ένα εικόνιμα, να του λέμε αυτές τις ανησυχίες. Εμείς σαν περιφέρα και έχοντας αυτό το μηχάνημα, και αν εξοπλιστούμε περισσότερα τη δυναστήρια, έχοντας αυτή την υποδομή. Άρα και κάποια άλλα τεστ άμεσα ή κάποια φάρμακα, αλλά κάποιοι οδηγήθηκαν στον άλλο κόσμο που πέρανε κάτι, χημικά φάρμακα που καθαρίζαν τα κλάματα, και κάποια άλλα τεστ που δίνανε αυθημερών τα αποτελέσματα. Άρα εμείς εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, αυτούς που αναγνωρίζει η πολιτεία μας, η συντηταγμένη πολιτεία, και δεν παρεκλήνουμε ειδικά στα θέματα της υγείας, ούτε κεραιάς. Αυτό λέμε κύριε Περιφεριάρχα, δεν παρεκλήνουμε. Πρέπει ως δικητική αρχή να επισπεύσουμε αυτές οι διαδικασίες και να μεταφέρουμε αυτές τις τεχνολογίες που και κάνουμε με πολύ κόπο, επειδή δεν υπάρχει αυτή η τεχνογνωσία, και πάλι να ευχαριστήσω τα μέλη του ιατρικού συλλόγου που από την πρώτη μέρα συνδράμουν την προσπάθεια της περιφέρειας, και χωρίς αυτούς είναι βέβαιο ότι είχαμε καθαρά αποτελέσματα. Και στα μέτρα που πήραμε, έγκαιρα και το αυστηράγαμε, αλλά και σε αυτές τις ε Πρέπει να υπάρχει κάποιο κινητό. Παρακαλώ να κλείσετε τα μικρόφωνα να μην υπάρχει θέμα. Παρακαλώ να μην υπάρχει θέμα. Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500... Άρα, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα 1500...