AUA_promo (Agricultural University of Athens (official channel), 2016)
: Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το τρίτο σε αρχαιότητα πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας. Ιδρύθηκε το 1920 και είναι το πρώτο στις γεωπονικές επιστήμεις. Το όραμά μας είναι η ανταπόκρισή του στις παραγωγικές και αναπτυξιακές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και η δυναμική τοποθέτησή του στο διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον. Το Πανεπιστήμιο μας έχει δύο σχολές και έξι τμήματα. Η Σχολή Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών και Περιβάλλοντος, η οποία περιλαμβάνει τρία τμήματα. Η άλλη σχολή είναι Τροφήμων Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης. Έχουμε έξι προπτυχιακά προγράμματα πενταειτούς διάρκειας που περιλαμβάνει βασική και γεωπονική εκπαίδευση και ειδική εκπαίδευση, πρακτική άσκηση και πτυχιακή μελέτη. Η πτυχιακή μελέτη που κάνουν οι φιλητές μας, που εκπονούν οι φιλητές μας, είναι κατά το πλήστον περίπου το 90% ερευνητική. Και γι'αυτό διεκδικούμε τα πτυχία μας να αναγνωριστούν ως Master. Οι σπουδές οδηγούν σε έξι διακριτά πτυχία γεωπόνου. Στο κάθε τμήμα δηλαδή δίνει το δικό του τυχείο. Έχουμε 13 προγράμματα μεταπτυχιακούς σπουδών εκ των οποίων τα τρία είναι διατμηματικά. Η Πανεπιστημιόβολη είναι περίπου, εδώ στο Βοτανικό, 250 στρέμματα. Έχουμε 28 κτίρια, 44 εργαστήρια, 55 αφιθεάτρα, βιβλιοθήκη, 5 θερμοκύπια, γαλακτοκομείο, αμφιθέατρα, μουσείο, αρχείο, τράπεζα γενετικού υλικού, αμπελώνα 30 στρεμάτων, δέντρο της καλλιέργειας 30 στρεμάτων, εγκαταστάσεις με εκτροφές ζώων. Και έχουμε και το αρχαιότερο κτίριο του 1870, κτίριο Χασαική Πασά. Και το νεότερο είναι το 2006, το συνειδριακό μας κέντρο, το οποίο είναι πολύ καλό. Επίσης, έχουμε αγροχτήματα για τη διδασκαλία, έρευνα και παραγωγή. Οι απόφυτοί μας, που βρίσκουνε εργασίας, στελεχώνουν υπηρεσίες στο δημόσιο, που αφορούν την πρωτογενή φυτική και ζωική παραγωγή, και στον ιδιωτικό τομέα, στη διαχείριση φυσικών πόρων, την παραγωγή τροφίμων, την αγροτική οικονομία και ανάπτυξη, καθώς επίσης και ερευνητικά κέντρα και στα πανεπιστήμια. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα ηγηθεί της ανάπτυξης του αγροτροφικού τομέα, συνδεόμενον με την περιφέρεια άλλα πανεπιστήμια και άλλους δημόσιας και θετικούς φορείς. Οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Υπάρχουν διάφορες πρόσφυγες, διάφορες πρόσφυγες, διάφορες πρόσφυγες, διάφορες πρόσφυγες και διάφορες πρόσφυγες. Και άλλους δημόσιας και θετικούς φορείς. Οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο που έχει να παίξει η Γεωργία και ο αγροτροφικός τομέας τόσο για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας τόσο και την αναποτροπή μιας ανθρωπιστικής και διατροφικής κρίσης.