Διάλεξη 11 / σύντομη περιγραφή - Χατζηπαντελής Θεόδωρος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
σύντομη περιγραφή: Καλησπέρα, ονομάζομαι Δουλγερίδου Ιρίνη. Εγώ είμαι η Δουράκη Ταβρούλα. Και είμαστε η ομάδα, η οποία ανέλαβε το τμήμα Χημείας του Αριστοτέλιου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εργασία στα πλαίσια του μαθήματος Ποσοτικές Μέθαδες Ανάλυσης της Κοινωνικές Επιστήμες. Ωραία. Η εργασία μας αποτελείται από τρία μέρη. Επιπλέον, η εργασία μας αποτελείται από τρία μέρη. Δύο συλλογικές εργασίες και μία ατομική. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με το πρώτο μέρος, που αφορά τις διαστάσεις της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει ανάτατη εκπαίδευση. Σκοπός της εργασίας μας είναι να ελέγξουμε την ποιότητα των υπηρεσιών αυτών από τις υπηρεσίες αυτές. Ας προχωρήσουμε στην διαδικασία. Η έρευνα διεξήχθη από το 21 Μαρτίου έως το 1 Περιλίου 2015 στο Τμήμα Χημείας στο Ροσσό Τελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το πρώτο μας βήμα ήταν να προβλημνυθευτούμε τον πίνακα Γ1 από την γραμματεία του χημικού, όπως και κάναμε στις 26 του μηνός. Μέσω του πίνακα αυτού βγάλαμε το δειγματολεπτικό πλαίσιο, από το οποίο προκύπτει ότι θα χρειαστούμε 151 αρτηματολόγια, άρα και 151 φοιτητές αντίστοιχα. Και να επισημώνουμε ότι η μορφή της έρευνάς μας ήταν συντελικησιακή. Τι είναι όμως το δειγματολεπτικό πλαίσιο? Το δειγματολεπτικό πλαίσιο είναι το πλαίσιο το οποίο καθορίζει το μέγεθος του δείγματος μας και στη συγκεκριμένη περίπτωση το πώς φοιτητές χρειαζόμαστε για την έρευνά μας. Για την έβρεση του χρησιμοποιήσαμε το πίνακα Γ1 και εδώ μπορούμε να δούμε τα βήματα τα οποία ακολουθήσαμε. Το πρώτο βήμα ήταν να βρούμε το συνολικό αριθμό των φοιτητών που θα μας βοηθούσαν για την έρευνά μας. Αυτό το κάνουμε προσθέτοντας τους αριθμούς των φοιτητών από τα 4 εξάμινα και στη συνέχεια διαιρώντας τον αριθμό με το πλήθος τους και στη συνέχεια προσθέτοντας τον μέσο όρο. Το δεύτερο βήμα ήταν να βρούμε τους φοιτητές πέραν του κανονικού εξαμίου οι οποίοι ταυτίζονται με τον μέσο όρο. Μετατρέψαμε, βγάλαμε τα ποσοστά και στη συνέχεια μετατρέψαμε τα ποσοστά αυτά σε ακέραιες οριθμούς, δηλαδή καταλήξαμε στον αριθμό των φοιτητών που θα φτιαστούμε. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο ερωτηματολόγιο μας. Τα παρακάτω προέρχονται από μια ομαδοποίηση που κάναμε στις ερωτήσεις μας σε βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που επιλέξαμε. Έτσι μπορούμε να δούμε ότι οι ερωτήσεις μας αφορούσαν, για παράδειγμα, τους λόγους που οδήγησαν τους φοιτητές να επιλέξουν το συγκεκριμένο δικημένο σπουδών, το τι προσδοκούν οι φοιτητές από το τμήμα της χημίας, το πόσο ικανοποιημένο είναι από κάποια φόδια που τους παρέχει το Πανεπιστήμιο ανεξάρτητα από το αν το χρησιμοποιούν ή όχι, κάποιες δεξιότητες γνώσης που θα επιθυμούσαν να αποκομίσουν από τη συνολική τους εμπειρία στο Πανεπιστήμιο. Επιπλέον, οι ερωτήσεις αφορούσαν το βαθμό στον οποίο είναι ικανοποιημένοι οι φοιτητές του χημικού από τα εφόδια που τους παρέχονται. Υπήρχαν, βέβαια, και κάποιες υπεσωπικές ερωτήσεις, οι οποίες αφορούσαν τόσο το μηχανογραφικό δελτίο που είχαν συμπληρώσει, όσο το χρόνο και το ποσό που διέθεσαν για τη σχολή τους αλλά και για άλλες διδαστηριότητες. Τέλος, οι ερωτήσεις αφορούσαν προβλήματα τόσο του Πανεπιστήμιου όσο και του Τμήματος της Χημίας συγκεκριμένα, αλλά και είχαμε και ερωτήσεις σχετικά με την πρακτική αλλά και τα εργαστήρια των φοιτητών. Όμως, για να μην μονοπολώ, μόνο εγώ και σας κουράζω. Θα προχωρήσουμε επί της ουσίας σε αυτό που μας ενδιαφέρει για την εργασία μας, τα συμπεράσματά της δηλαδή. Συνεχίζουμε με τη συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση, δηλαδή τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε και παρατηρούμε εδώ ότι για παράδειγμα, για να επιλέξουν το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο οι φοιτητές δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τρίτους παράγοντες, αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε εδώ δύο βασικές εξαιρέσεις ότι η κλήση που μπορεί να είχαν οι ίδιοι οι φοιτητές στο αντικείμενο της χημίας, τους επηρέασε πολύ, μάλιστα να επισημάνουμε το ποσοστό του 56,3%, ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό. Ενώ, εν αντιθέσει, η πόλη στην οποία ευρεύει το ΑΥ, δεν τους επηρέασε καθόλου στο να επιλέξουν τη συγκεκριμένη σχολή με ποσοστό που αγγίζει το 54,3%. Αυτό θα τα δούμε και παρακάτω, μας ενδιαφέρουν για την ατομική εργασία μας. Στη συνέχεια, οι φοιτητές παρατηρήσαμε ως συμπέρασμα ότι είχαν χαμηλές προσδοκίες από τα γνωστικά αποτελέσματα της σχολής, αλλά και την αποκατάσταση που θα είχαν αυτοί αργότερα, είτε ήταν οικονομικοί είτε επαγγελματικοί. Επίσης, παρατηρούμε ότι ήταν μερικώς ικανοποιημένοι από κάποιες παροχές του πανεπιστημίου, όπως η πολιτικοποίηση, βλέπουμε, η κοινωνικοποίηση ή η δυνατότητα που τους δίνεται για πρακτική άσκηση. Ανεπαρκοί θεώρησαν, βέβαια, τα εφόδια του σύγχρονου εξοπλισμού και των ζητημάτων, όπως σύντηση, στέγασης και άλλων. Βέβαια, θεωρούν ότι δεν υπάρχουν παροχές καθόλου, όπως αυτή του Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης, που πολλοί ισχυρίστηκαν, πως δεν γνώρισαν καν την ύπαρξή του, αλλά και άρτιον κτιριακών εγκαταστάσεων, που εδώ πρέπει να πεισιμάζουμε το ποσοστό του 59,6% ποσοστό που φτάνει το 60%, που δηλώνει ένα σοβαρό, θα έλεγα, πρόβλημα για το πανεπιστήμιο. Συνεχίζοντας τώρα με τα συμπεράσματα, θεώρησαν κάποιες δεξιότητες ή γνώσεις αναγκαίες για να έχουν μια ποιοτική εμπειρία στο πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, φαίνεται να θεωρούν αναγκαία την κατανόηση της φύσης της επιστήμης ως μια θετική σχολή, αλλά και της ανάλυσης και λογικής σκέψης. Σημαντικές επίσης για τους ίδιους θεωρήθηκαν κάποιες δεξιότητες, όπως αυτή που θα τους προσφέρει την ομαδικότητα από την αλληλοκατανόηση, αλλά και την ικανότητα να αντιλαμβάνονται διάφορες επιστημονικές εξελίξεις. Στη συνέχεια, όσον αφορά το πόσο ικανοποιημένο ήταν από εφόδια που τους προσφέρει το ίδιο το τμήμα της χημίας, δείχνουν ικανοποιημένοι από κάποια εφόδια που τους παρέχουν εξειδίκευση ή επαγγελματικές εξιότητες, αλλά δείχνουν ιδιαίτερα απογοητευμένοι από τα εφόδια της γενικής μόρφος που μπορεί να τους παρέχει το τμήμα χημίας, ενώ έδειξαν επίσης απογοήτευση από τη συμπεριφορά της διοίκησης, γραμματεία για παράδειγμα, αλλά και του διδακτικού προσωπικού. Όσον αφορά τώρα τις προσωπικές ερωτήσεις, οι οποίες περιλαμβάνονταν στο ερωτηματολόγιο μας, εδώ εξήσε να αναφέρουμε ότι στο μηχανογραφικό δελτίο τους το τμήμα της χημίας, σαν πρώτη επιλογή, άγγιζε ένα ποσοστό 27,8%. Είναι ένα σημαντικό ποσοστό. Τελειώνοντας με τα συμπεράσματά μας, να αναφέρουμε το βασικότερο ζήτημα. Ζητήσαμε να μας αναφέρουν προβλήματα του Πανεπιστημίου και του τμήματος κατεπέκταση. Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε εδώ τα πέντε σημαντικότερα. Ο μεγάλος αριθμός εισοκτέων, πρώτο πρόβλημα, η έλλειψη επικοινωνίας με τους καθηγητές, το ζήτημα της καθαριότητας, ο εξοπλισμός των εργαστηρίων τους, αλλά και η χρηματοδότηση. Όσον αφορά τώρα την ποιότητα της πρακτικής άσκησης τους και των εργαστηρίων τους, φαίνεται για τους ίδιους να θεωρούνται οργανωμένα και ενδιαφέροντα, σε μεγάλα ποσοστά, όπως βλέπουμε, 67,5% και 47,7% αντίστοιχα. Ωραία, και αφού τελειώσαμε και πήραμε μία ιδέα από το πρώτο μέρος της εργασίας μας και βλέπουμε κομματάκι της αρεστημένους, τους ανερχόμενους χημικούς μας, μπορούμε να περάσουμε στο δεύτερο μέρος, το οποίο αφορά τις φοιτητικές εκλογές του 2015. Ο σκοπός της εργασίας μας ήταν να καταγράψουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών της 13ης Μαΐου. Όπως είπαμε, η έρευνα μας διεξήθηκε στο τμήμα χημίας, όπου και συμμετείχαν κάποιες παρατάξεις, οι οποίες είναι οι εξής. Η πρώτη είναι η ανεξάρκη αριστερή παρέμβαση, γνωστή ως ανάρπα και συμμετείχε με 40 υποψηφίους. Η δεύτερη, η δημοκρατική ανανοητική πρωτοπορία, νεαδημοκρατική φοιτητική κίνηση, γνωστή ως δάπνου δουφουκού, που συμμετείχε με 65 υποψηφίους. Και η τρίτη και τελευταία, η πανσπουδαστική κίνηση, νεολέ γνωστή ως πουκουσού, με 21 υποψηφίους. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 9 παρά 10 το πρωί και αλωτηρώθηκε στις 9 παρά 10 το βράδυ. Επισημάνουμε ότι υπήρχε και η εφορευτική υπτροπή που αποτελούνταν από 5 άτομα. Ωραία. Ας πούμε λίγα λόγια για τις παρατάξεις. Όσον αφορά τη νεαναρπα, αυτή δημιουργήθηκε το 1999 στο Τμήμα Χημίας στο Αριστοτελείο Πανεπιστημίου. Πανελαδικά είναι γνωστή ως ΑΚ. Και οι βασικές θέσεις και τα προβλήματα, όπως ήδη μας επεσήμεναν διφτούς, είναι η εντοτικοποίηση του προγράμματος σπουδών, την επίψη χρηματοδότησης, αλλά και το θέμα της γεγραφής των φοιτητών. Όσον αφορά τη δεύτερη παράταξη, την Πουκουσού, η ίδια δημιουργήθηκε το 1974 ως πανσπουδαστική συνδικαλιστική κίνηση, ενώ αργότερα μετεξελήγθηκε το 1980 σε πανσπουδαστική κίνηση συνεργασίας. Έχει σύνδεση με τη νεολαία του Κουκουέ και κατεπέκταση με το Κουκουέ. Αφορούν σε εθνικό επίπεδο την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών, την ύπαρξη δημοσίου πανεπιστημίου και την ενίσχυση των φοιτητικών σλόγων. Τέλος, όσον αφορά τη τρίτη παράταξη της ΔΑΤ Μιγεφουκού, η ίδια δημιουργήθηκε το 1975 στην Αθήνα ως δημοκρατική ανανοητική πρωτοπορία, ενώ στη Θεσσαλονίκη ως νεαδημοκρατική φοιτητική κίνηση και ένα χρόνο αργότερα συμφωνεύθηκαν σε μία. Οι πραγματικές θέσεις και προβλήματα της ίδιας είναι η αυτοδιοίκηση των ανώτεων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η ύπαρξη αξιοκρατίας αλλά και η οικονομική επάρκεια των ΑΕΕ. Τώρα θα επιστρέψουμε στο πρώτο μέρος της ερευνάς μας και συγκεκριμένα στο σημείο που αφορούσε τα προβλήματα τόσο του πανεπιστημίου όσο και του τμήματος μας, θα θέλαμε να ελέγξουμε αν οι παρατάξεις ανταποκρίνονται στα προβλήματα που μας επαρέθησαν οι φοιτητές του τμήματος όπως και συμβαίνει. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα βασικότερα αυτά τα προβλήματα σύμφωνα με τις ίδιες. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, αφορούν στην έλψη του εργαστηριακού εξοπλισμού, στην έλψη χρηματοδότης αλλά και καθαριότητας, στις άρτιες κυριακές εγκαταστάσεις, αλλά και στην έλψη επικοινωνίας διδασκόμενων. Και τώρα προχωράμε στο επόμενο μέρος να αναφέρονται τα εξοπλισμότητα μας που ήταν και ο στόχος της εργασίας μας. Να αναφέρουμε ότι έχουμε παραθέσει ένα πίνακα τόσο με τα φωτεινά αποτελέσματα όσο και με τα πετελεύθετα των τριών προηγούμενων χρόνων. Βλέπουμε ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις οι οποίες οφείλονται στο ότι οι παρατάξεις δεν ξέραν όλα τα στοιχεία. Επίσης παρατηρούμε ότι τις δύο τελευταίες χρονιές που δεν συμμετείχε στις εκλογές. Και ας πάμε τώρα στο κομμάτι που μας ενδιαφέρει τα φωτεινά αποτελέσματα. Συνολικά ψήφισαν 363 φοιτητές. Από αυτές τις ψήφους, τα λευκά ήταν 11, ενώ τα άκυρα 9. Και πρώτη δύναμη είναι να δείχνει και η Ανάρπα με 125 ψήφους, δεύτερη η ΔΑΠ μου δουφουκού με 120 και τέλος η που κούσουμε 98. Να σημειώσουμε ότι 98 αυτή η ψήφη ήταν και το μεγαλύτερο ποσοστό που κατάφερε να συγκεντρώσει η τελευταία παράταξη τα τελευταία χρόνια. Και αφού παραθέσαμε τα αποτελέσματα, μας κλείνει ο κύκλος των εκλογών και καταπέκτεται οι δύο συλλογικές μας εργασίες και μπορούμε να προχωρήσουμε στο τρίτο μέρος της έρευνάς μας, το οποίο θα παρουσιάσει στην αδερφή Συρίου. Προχωράμε στην ατομική εργασία τώρα, την εργασία Cluster Analysis βασισμένη στο πρόγραμμα λογιστικής SPSS. Σε αυτήν την εργασία, ο σκοπός είναι να καταγράψουμε αναλυτικά και να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα μίας μόνο ομάδας ερωτήσεων από την πρώτη συλλογική εργασία. Σε αυτήν την φάση, όμως, εξειδικεύουμε σε κάποιες συγκρίσεις μεταξύ φύλου και εξαμίνου, με απότερο στόχο μας το να ελέγξουμε αν συγκρίνουν ή αποκλίνουν οι απόψεις τους. Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, στη διαδικασία. Προσωπικά, ασχολήθηκα με την πρώτη ομάδα ερωτήσεων του ερωτηματολογίου. Την ομάδα αυτή ερωτήσεων την έχω ομαδοποιήσει προσωπικά, θέτοντας κάποια κριτήρια, τα οποία περικλείουν ουσιαστικά το βασικότερο νόημα των ερωτήσεων. Όπως βλέπουμε, έχουν δημιουργηθεί τέσσερις ομάδες. Η πρώτη ομάδα αφορά την φήμη γενικότερα του τμήματος και την επαγγελματική αποκατάσταση. Η δεύτερη ομάδα, τη βαθμολογία των πανελλαδικών εξετάσεων. Η τρίτη ομάδα, την κλήση που είχαν οι φοιτητές στο αντικείμενο, αλλά και τα γνωστικά αποτελέσματα που προσδοκούν από το τμήμα. Και η τέταρτη ομάδα, η έδρα στην οποία βρίσκεται το ΑΕ. Θα επισημάνουμε αργότερα ότι η τέταρτη ομάδα αποτελεί και το διαχωριστικό παράγοντα, όπως θα παρατηρήσουμε και από το δενδρόγραμμα που θα δούμε μόλις παρακάτω. Θα παρατονήσουμε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιήσαμε ήταν η κλάστερ ανάλυση στο πρόγραμμα SPSS. Παρατηρούμε εδώ πέρα πιο πρακτικά όμως το κεντρικό δενδρόγραμμα. Εύλογα φαίνονται ομαδοποίησης. Συγκεκριμένα προσωπικά ακολούθησα μία ομαδοποίηση θέτοντας από την ερώτηση 8 έως την ερώτηση 3, την πρώτη ομάδα, της οποίας τα κριτήρια επισημάθηκαν προηγουμένως. Μια δεύτερη ομάδα είναι η ερώτηση 2, μια τρίτη ομάδα είναι η ερώτηση από την ερώτηση 7 έως την ερώτηση 5 και μια τέταρτη ομάδα είναι η ερώτηση 6. Την βλέπουμε στο τέλος, τέρμα κάτω στο κεντρικό μας δενδρόγραμμα και παρατηρούμε ότι φτάνει στην κλίμακα του 25 στο κεντρικό μας δενδρόγραμμα. Αυτό θα την οδηγήσει και στο να αποτελέσει το διαχωριστικό παράγοντα. Τι σημαίνει όμως ένας διαχωριστικός παράγοντας? Το ότι αυτή η ομάδα ερωτήσεων έχει τη μεγαλύτερη ή αντίστοιχα τη μικρότερη σημασία για τους φοιτητές του τμήματος. Τώρα, αν θα έχει τη μεγαλύτερη ή τη μικρότερη θα την παρατηρήσουμε αμέσως παρακάτω. Προχωρώντας στα συμπεράσματα αυτού του κεντρικού δενδρογράμματος, να επισημάνουμε ότι τα συμπεράσματα προκύπτουν και επεξηγούνται για κάθε μία από τις τέσσερις ομάδες τις οποίες εξηγήσαμε προηγουμένως. Ας προχωρήσουμε λίγο παρακάτω για να δούμε πιο αναλυτικά τον πίνακα συχνοτήτων. Αυτός ο πίνακας περιλαμβάνει ουσιαστικά όλες τις ερωτήσεις πάνω στις οποίες εργάστηκα με τα αναλυτικά ποσοστά για κάθε μία από τις τέσσερις επιλογές. Όπως βλέπουμε με τη διαφορά των χρωμάτων, οι ομαδοποίησεις έχουν ήδη δημιουργηθεί εδώ πέρα. Με την πρώτη ομάδα ερωτήσεων να βρίσκεται στον μπλε χρώμα την δεύτερη στο μαύρο, την τρίτη στο πράσινο και την τέταρτη και τελευταία στο κόκκινο χρώμα. Επιστρέφουμε παραπάνω για να δούμε και να εξηγήσουμε τα συμπεράσματά μας. Καθώς η πρώτη ομάδα ερωτήσεων φαίνεται ποιοτικά, στα ποιοτικά μας ποσοστά να επηρέασε λίγο έως αρκετά τους φοιτητές του τμήματος στο να επιλέξουν αυτό το γνωστικό αντικείμενο. Η δεύτερη ομάδα αρκετά έως πολύ. Η τρίτη ομάδα επίσης αρκετά έως πολύ, ενώ η τέταρτη ομάδα καθόλου. Παρατηρώντας λίγο την τέταρτη ομάδα στον πίνακα συχνοτήτων μας, βλέπουμε ότι η ερώτηση που αφορά το πόλι που εδρεύει το ΑΕ με το κόκκινο χρώμα, αγγίζει στο σημείο του καθόλου σημαντικό ένα ποσοστό του 54,3%. Αυτό είναι και που την καθιστά το διαχωριστικό παράγοντα στην έρευνά μας, υπό τη σημασία του ότι δεν επηρέασε καθόλου τους φοιτητές, δηλαδή έχει τη μικρότερη σημασία στην έρευνα. Όπως επισημάναμε όμως, σε αυτή την έρευνα μας νοιάζει να κάνουμε μια εξειδίκευση σε φύλο και εξάμινο. Δηλαδή, θέλουμε να μελετήσουμε τόσο της απόψης των αγωριών όσο και των κοριτσιών σε πρώτο βήμα. Παρατηρώντας εδώ το δενδρόγραμμα των αγωριών, βλέπουμε ότι δεν έχει μεγάλες αποκλήσεις από το κεντρικό δενδρόγραμμά μας. Και συνεχίζουμε για αυτό το λόγο. Σαφώς χρησιμοποιούμε τις ίδιες ομαδοποίησεις. Συνεχίζουμε στα συμπεράσματά μας για το πρώτο αυτό δενδρόγραμμα των αγωριών και παρατηρούμε ότι τα συμπεράσματα είναι παρόμοια με αυτά του κεντρικού διαγράμματος με τη μόνη διαφορά στην πρώτη ομάδα ερωτήσεων να επηρεάστηκαν οι φοιτητές του τμήματος χημίας σε ποσοστά λίγο έως καθόλου. Αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρθηκαν λιγότερο για κάποια κριτήρια συγκριτικά με το κεντρικό δενδρόγραμμα. Κατά τα άλλα δεν παρατηρούμε μεγάλες διαφορές. Συνεχίζοντας τώρα με το δενδρόγραμμα των κοριτσιών, βλέπουμε ότι είναι αν όχι ίδιο παρόμοιο σχεδόν με το κεντρικό δενδρόγραμμά μας. Και αυτό είναι εύλογο γιατί τα κορίτσια αποτελούν την πλειοψηφία του τμήματος και φυσικά επηρεάζουν περισσότερα τα αποτελέσματα. Όπως θα δούμε άλλωστε και στα συμπεράσματά μας παρακάτω στον πίνακα, είναι ίδια τα ποιοτικά αποσοστά, δεν διαφέρουν από το κεντρικό δενδρόγραμμα. Ενώ παρακάτω, για να κάνουμε μια σύγκριση των δενδρογραμμάτων των δύο φύλλων, έχουμε να πούμε ότι υπάρχουν και για τα δύο φύλλα, όπως επισημάναμε, ήδη μια σύγκριση με το κεντρικό δενδρόγραμμα. Υπάρχουν μυδαμηνές αποκλήσεις από τις αντίστοιχες απαντήσεις των κοριτσιών με των αγοριών. Όπως επισημάναμε, μόνο στην πρώτη κατηγορία ερωτήσεων υπήρχαν διαφορές και μάλιστα αυτές ήταν ελάσσονες με τα πρώτα. Δηλαδή, τα αγόρια να δίνουν απλά μικρότερη σημασία στα κριτήρια τους. Στη συνέχεια, όμως, θέλουμε να κάνουμε και μια εξειδίκευση στα εξάμινα, για να δούμε τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχουν οι φοιτητές, ανάλογα με το εξάμινο φοιτησί τους. Μας ενδιαφέρουν, σε πρώτη φάση, οι φοιτητές του πρώτου και δευτέρου έτους, δηλαδή αυτοί που βρίσκονται στο δεύτερο και τέταρτο εξάμινο τους. Όπως θα δούμε από το δενδρόγραμμα και πάλι, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από το κεντρικό. Μπορούν να προκύψουν οι ίδιες ομαδοποίησεις και φυσικά πάντοτε επικρατεί ο ίδιος διαχωριστικός παράγοντας αυτός της έδρας του ΑΕ. Στα συμπεράσματά μας, βλέπουμε και πάλι ότι δεν διαφέρουν από όλα τα προηγούμενα που παρατηρήσαμε, καθώς τα ποιοτικά ποσοστά είναι όμοια με αυτά του κεντρικού δενδρογράμματος. Γενικότερα, οι φοιτητές των δύο πρωτονετών παρουσιάζονται αρκετά σταθεροί μεταξύ τους. Δεν υπήρχαν διαφορές απόψεων μεταξύ δευτέρου και τετάρτου εξάμινου. Και βέβαια, παρουσιάζονται θετικοί, δεν φαίνονται να είναι απογοητευμένοι από το τμήμα. Ας δούμε όμως καλύτερα το δενδρόγραμμα για τους φοιτητές που αφορούν άνω του τετάρτου εξάμινου, δηλαδή από τρίτο έτος και πάνω. Δεν παρατηρούμε και εδώ κάποιες διαφορές με το κεντρικό μας δενδρόγραμμα ή με όλα τα άλλα δενδρογράμματα κατεπέκταση. Αυτό που θα παρατηρήσουμε όμως στα συμπεράσματά μας είναι ότι στην πρώτη ομάδα ερωτήσεων που αφορά τη φήμη του τμήματος και την αποκατάσταση που θα έχουν οι φοιτητές από αυτή, είναι ότι επηρεάστηκαν σε ποσοστό λίγο έως καθόλου στο να επιλέξουν το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών. Κατά τα άλλα, είναι ίδια τα αποτελέσματά μας, δεν έχουν μεγάλες αποκλήσεις. Συγκρίνοντας βέβαια τα δενδρογράμματα όλων των εξαμίνων, κάνοντας μια συνολική εκτίμηση, οι φοιτητές που είναι άνω του τετάρτου εξαμίνου, δίνονται λιγότερη σημασία στα κριτήρια επιλογής του γνωστικού αντικειμένου και γενικότερα έχουν μικρότερες προσδοκίες από τα γνωστικά αποτελέσματα της σχολής, συγκριτικά με τη γενικότερη εικόνα του τμήματος, αλλά και τους φοιτητές που είναι μικρότερων εξαμίνων. Πού καταλήγουμε εν τέλειο από αυτήν την ατομική εργασία? Τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε στην έρευνά μας, δηλαδή οι ερωτήσεις, υπάρχουν στο νου των φοιτητών γεγονός που δείχνει ότι έλαβαν έστω και σε μικρό βαθμό υπόψη τους τα συγκεκριμένα κριτήρια στο να επιλέξουν αυτή τη σχολή. Υπάρχουν βέβαια μεγάλες συγκλήσεις απόψεων των υποκειμένων, είναι γενικά σταθερές οι απόψεις τους. Θα επισημάνουμε για ακόμη μία φορά τον διαχωριστικό παράγοντα, δηλαδή το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρθηκε σχεδόν κανένας φοιτητής για τον τόπο της έδρας του ΑΕ πρωτού επιλέξει το χημικό. Και βεβαίως να τονίσουμε τις μετριοπαθείς θέσεις και τις απόψεις των αντικειμένων, καθώς καμία ομάδα υποκειμένων δεν βρέθηκε σε πολύ υψηλά ή σε πολύ χαμηλά ποσοστά στις δύο απόψεις του καθόλου ή του πολύ. Ευχαριστούμε πολύ Ρίδα, μήπως μας καλώσεις πλήρως. Και κάπου εδώ τελειώνει τη εργασία μας. Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας. Γεια σας, είμαστε φοιτήτρες Καρνάκια Κατερίνη και Ματίνα Ρόγλου. Είμαστε φοιτήτρες των πολιτικών επιστημών και εργαστήκαμε πάνω στην εργασία των πολιτικών πιστωτικών μεθόδων συγχωρείτες και ανάρρησης. Είχαμε το τμήμα μηχανικών χωροταξίας και ανάπτυξης. Η εργασία χωρίζεται σε τρία μέρη. Δύο συλλογικές εργασίες και μία τομική για το κάθε μέρος της ομάδας ξεχωριστά. Θα ξεκινήσουμε με την παρουσίαση του πρώτου τμήματος, πρώτου μέρους της εργασίας, την πρώτη συλλογική εργασία που φορά τα ερωτηματολόγια που μοιράσαμε. Το πρώτο βρήμα στην πρώτη συλλογική εργασία ήταν να παραλάβουμε το έγγραφο γράμμα 1 από το τμήμα της σχολής. Αφού πήραμε την απαραίτητη βεβαίωση από τον καθηγητή της σχολής, τον κ. Χατζιπατελή, πήγαμε στην γραμματεία της σχολής που αναλάβαμε. Η γραμματεία ήταν πολύ εξυπηρετική, μας έδωσε το έγγραφο γράμμα 1, το οποίο αφορούσε τον αριθμό των φουτητών οι οποίοι φουτούν στο τμήμα αυτό χωρισμένως σε εξάμινα και σε φύλλα. Αφού πήραμε το έγγραφο, το πρώτο βήμα ήταν να βγάλουμε το σύνολο των πέρα φοιτητών. Η δική μου σχολή είχε πέντε εξάμινα, οπότε προσθέσαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά σε γόρια και κορίτσια και τα διαιρέσαμε με το σύνολό τους, οπότε βγάλαμε το σύνολο των νέων φοιτητών. Τον νέο φοιτητών, τον πέρα δηλαδή. Αφού βγάλαμε το νέο σύνολο, πολλαπλασιάσαμε κάθε εξάμινο χωριστά και τα φύλλα χωριστά, τα πολλαπλασιάσαμε πέντε εκατό και τα διαιρέσαμε με το νέο σύνολο. Για να βρούμε το σύνολο των πέραν. Στη συνέχεια, αφού με το νέο σύνολο των πέραν, για να βρούμε τον αριθμό των επιθυμητών ερωτηματολογίων, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε εξάμινο χωριστά και τα φύλλα χωριστά, τα πολλαπλασιάσαμε πέντε εκατό και τα διαιρέσαμε με το νέο σύνολο των πέραν. Στη συνέχεια, αφού με το νέο σύνολο των πέραν, για να βρούμε τον αριθμό των επιθυμητών ερωτηματολογίων, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά, πολλαπλασιάσαμε κάθε σύνολο των πέραν. Βγάλαμε τα πέντε εξάμινα χωριστά,