25α. Rhinoceros για εργαστήριο (α μέρος) / Διάλεξη 25 / Στην παρούσα ενότητα παρουσιάζεται και αναλύεται η θεωρητική βάση του προγράμματος ηλεκτρονικής σχεδίασης Rhinoceros, και παρατίθεται αναλυτικό παράδειγμα εφαρμογής του προγράμματος αυτού με την σταδιακή περιγραφή σχεδίασης του σχεδίου των Ναυπηγικών Γραμμών του πλοίου που σχεδιάζεται αρχικά σε χαρτί. - Χατζηκωνσταντής Γεώργιος (ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ, 2015)
Στην παρούσα ενότητα παρουσιάζεται και αναλύεται η θεωρητική βάση του προγράμματος ηλεκτρονικής σχεδίασης Rhinoceros, και παρατίθεται αναλυτικό παράδειγμα εφαρμογής του προγράμματος αυτού με την σταδιακή περιγραφή σχεδίασης του σχεδίου των Ναυπηγικών Γραμμών του πλοίου που σχεδιάζεται αρχικά σε χαρτί.: Μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου είναι γραμμένο με μας είναι στο στυλ τους τρόπους για να κάνουμε το επόμενο βήμα είναι η γη μας σχεδίασης και λίγο του χρησιμοποιώντας ένα λόγο και αιτία πάμε μια χαρά επίσης έχει εργαστεί όμως έχω να πω είναι ότι της Ε.Ε. εντός του εργαστηρίου μπορεί κανείς να γάλα έχει γρά ει ναι ο ντως Κρι τους είχε ομιλίες δίνουν τη δυνατότητα να σχεδιάσει τις επόμενες δίνουμε στα παιδιά μας αξίες ας πούμε τέλος το πρωί της ας ήδη παρουσίασε τα προγράμματα των εργαλείων της ίασης και αρνητικά που παρά λίγο να άρτιοι θα παρουσιαστούν στο διεθνές πρόγραμμα όσο και στοιχεία της ο καθένας σας να σας το όραμα μας για ένα πλήρες σχέδιο για αγορά 9 πόντους πρόγραμμα ότι είναι ίσως μια ψυχή τη θυσία συζητούν για ώρες μέρες έτσι βγήκε μόνος χωρίς να τους έχει ναι κα ψυχές στη βέργα και εφαρμογή προγράμματος ανθό λίστες στη λοιπόν σήμερα θα ασχοληθούμε με την ηλεκτρονική σχεδίαση του πλοίου μας το πρόγραμμα που συνήθως χρησιμοποιούμε ειδικά εδώ πέρα στο τμήμα είναι το τωρινό καιρός το εικονίδιο του στην επιφάνεια εργασίας σας είναι αυτή εδώ τώρα γιατί δίνω καιρός η ομάδα που ξεκίνησε το πρόγραμμα της στον και των τεχνικών για τη δημιουργία του προγράμματος θεώρησαν σαν ένα είδος αν extreme με την ονομασία ρινόκερος θέλοντας να δείξουν ότι είναι ένα πρόγραμμα όχι καθαρά ναυπηγικό αλλά μπορεί οπωσδήποτε να σχεδιάσει κανείς τα πάντα από ένα βαλβίδα καρδιάς μηχανικοί μέχρι ένα πλοίο το πρόγραμμα βασίζεται στο ήδη τις καμπύλες που ως επί το πλείστον τις ξέρουμε στα μαθηματικά παίζει γερά το πρόγραμμα της ΔΕΗ BC πλάι μας είναι μια ένα πρόγραμμα Ψηφιακής τρισδιάστατης μοντελοποίησης ας δούμε όμως βασικά το περιβάλλον του εάν πληκτρολογήσουμε εάν κλικάρει πάνω στο εικονίδιο θα μας ανοίξει την επιφάνεια εργασίας όπως βλέπετε μ'ένα βασικό παραθυράκι το οποίο ονομάζεται στράτα δεν λέει και στο οποίο καλούμαστε να επιλέξουμε το μέγεθος του αντικειμένου που πρόκειται να σχεδιάσουμε στην προκειμένη περίπτωση το αντικείμενό μας αν θυμάστε καλά είναι ένα πλοίο το 25 κυβικά μέτρα που σημαίνει ότι είναι ένα μεγάλο αντικείμενο άρα θα επιλέξουμε το λαρδί σορτσάκι της και φυσικά επειδή σχεδιάζουμε σε μετρικό σύστημα θα επιλέξουμε πολλά Job sex σε μέτρα κλίκα ορώντας στο Open αυτομάτως η ομόφωνη του προγράμματός μας μεταβάλλεται και χωρίζεται στα τέσσερις στην ουσία είναι τέσσερις είναι τρεις φωνές ειδοποιεί φόρων και οι λαοί οι οποίες ανταποκρίνονται στο τρισδιάστατο στις τρεις τρεις διαφορετικές διαστάσεις ένα αντικειμένου και φυσικά υπάρχει και διορθώνει Perspectives η οποία δίνει το τρισδιάστατο του αντικειμένου μας δηλαδή του αντικειμένου που φτιάχνω στο χώρο με θέλοντας να σας κάνω μια επίδειξη φάσα σχεδιάσω όπως βλέπετε κατασκευάσαμε στο τρισδιάστατο ένα παράλληλο επίπεδο αλλά φεύγοντας από αυτό μπορούμε να δούμε την επάνοδο την κάτοψη του rock pop την προώθησή τους στο Front και την δεξιά που όψη στο ΑΕΙ και φυσικά το τρισδιάστατο τους πάντες παίκτη λέει για να μετακινηθούμε στις διάφορες φωνές του προγράμματός μας αρκεί να του κάνουμε πάνω στην στην ονομασία που καθώς της κάθε φωνής άρα αν πιάναμε στο το αυτομάτως μεγεθύνεται όλη η οθόνη μας και γίνεται η οθόνη τον κάτοψη εντάξει οπότε εδώ όπως βλέπετε έχουμε το αντικείμενό μας σε πλήρη ανάπτυξη ως προς την κάτοψη το ίδιο συνέβη θα πάμε σε οποιαδήποτε άλλη οθόνη λοιπόν ας ξαναγυρίσουμε στα βασικά μας το πρόγραμμά μας όπως βλέπετε η φωνή μας έχει δύο βασικές εργαλειοθήκες κάθετες ένα οριζόντια και δεξιά μας υπάρχει μια λωρίδα η οποία με την ονομάζει μια κάθετη εργαλειοθήκη όποια λέγεται ΔΕΥΑΣ εκεί φροντίζουμε ώστε το αντικείμενο μας να προχωρήσουμε σε διάφορες διαφάνειας για καλύτερη χρήση και επιδιόρθωση τυχόν λεπτομερειών σε κάθε layer ας εξηγήσουμε καλύτερα αν τα εργαλεία που παρέχει το πρόγραμμά μας ας πάμε στην οριζόντια αλλά εργαλείο θήκη η οποία είναι αυτή εδώ και η οποία εκτός από τα βασικά εικονίδια της αποθήκευσης της εκτύπωσης κλπ υπάρχει ένα εικονίδιο το AdBlue αυτό που επιστρέφει στην προηγούμενη κίνησή μας υπάρχει ένα εικονίδιο μιας παλάμης η οποία έχει τη δυνατότητα να μεγεθύνονται σας σε ένα οθόνη να μπορούμε επιλέγοντας στο να μετακινήσουμε τους άξονές μας εκεί ακριβώς που θέλουμε για καλύτερη οπτική επαφή του αντικειμένου μας υπάρχει ένα εικονίδιο το οποίο θα είναι πολύ άμα βοηθητικός σας είναι το εικονίδιο με το όνομα και φυτικό φάρμακο αλλά που έχει στις τέσσερις γωνίες του μαυρισμένα έστω τις τέσσερις γωνίες του μαυρισμένο είναι τόσο με στεντ και Candy μεγεθύνει το αντικείμενό σας στο μέγιστο της οθόνης ώστε και πάλι να έχετε καλύτερη επαφή λοιπόν υπάρχει ένα εικονίδιο όπως βλέπετε και σας δείχνω και έτσι είναι μια τούρτα ένα κομμάτι τούρτας απλώς θέλει να επιδείξει οδηγεί μια με το εικονίδιο αυτό μπορούμε να ανοίγουμε και να κλείνουμε το είναι δεξιά εργαλειοθήκη των layers είναι προσθέτουμε λέγεται επιπλέον στην εργαλειοθήκη αυτή τα λέει ας μην ξεχνάτε ότι είναι η διαφάνειας του αντικειμένου δηλαδή καθετί που προσφέρουμε ένα αντικείμενο το τοποθετούμε ένα layer ώστε να έχουμε πρόσβαση κατευθείαν αυτό τώρα στις κάθετες τις εργαλειοθήκες οι οποίες ονομάζονται Bay είναι ένα και μέιν δύο υπάρχουν βασικά εικονίδια όπως είναι το εικονίδιο που μπορούμε να μας βοηθήση να σχεδιάσουμε να φτιάξουμε μια γραμμή το εικονίδιο μιας καμπύλης και φυσικά κ.ά. εικονίδια που αργότερα θα τα δούμε σαν βοηθητικά στη σχεδίαση του πλοίου μας για να διαγράψουμε ένα αντικείμενο μπορούμε να επιλέξουμε το ποντικάκι μας και να πατήσουμε ένα αντιληπτό οπότε αυτομάτως διαγράφεται από την οθόνη μας λοιπόν αυτά τα βασικά αυτά που θα τα δούμε και στο στη συνέχεια της ηλεκτρονικής σχεδίασης είναι αυτό που θα πρέπει να σας τονίσω είναι ότι θα πρέπει λέει αυτό που θα σας δείξω είναι ήδη ισχυρή φιλία σου που μοιάζει αίμα αυτό που φτιάξαμε στο χέρι δηλαδή έστω στο χαρτί δηλαδή θα επιλέξουμε τώρα άλλοι το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι το επίπεδο στο οποίο θα σχεδιάσουμε τον μποντ δίπλα μας ιδού οι συνομιλίες μας εντάξει στην πρόσοψη μας και θα ξεκινήσουμε αφού χαράξουμε δύο του με τις δύο βασικές γραμμές μια βασική γραμμή είναι η Σάντερλαντ είναι η οποία είναι και το χρόνο σου του δυναμικούς επίπεδο συμμετρίας και υπάρχει και η bass lines φυσικά εδώ που βλέπετε στην κόκκινη γραμμή όλα μας στην κάτω όπου θα τοποθετήσουμε την bass lines το επίπεδο το βασικό επίπεδο στο οποίο χτίζουμε το πλοίο μας λοιπόν για να επιλέξουμε ας ξεκινήσουμε να δημιουργήσουμε ένα layer του οποίου ας το ονομάσουμε Greek όπως βλέπετε στην άκρη από το layer που έχουμε σχεδιάσει έχουμε επιλέξει να έχουμε τσεκάρει όπως βλέπετε υπάρχει ένα μήνα σε στο στο layer μας που σημαίνει ότι απ' αυτή τη στιγμή ότι καταχώριση με στο πρόγραμμά μας θα ακολουθήσει στο συγκεκριμένο layer λοιπόν στο συγκεκριμένο λέει ας ξεκινήσουμε φτιαξουμε μια γραμμή η οποία παραδοσιακά έχει κάποιες συγκεκριμένες διαστάσεις ας θυμηθούμε τώρα πώς ακριβώς ήτανε το πλοίο μας στο πλοίο μας είχε ένα μήκος 25 όπως βλέπετε 25 και 20 μήκος είχεν απλά το ως μέγιστο πλάτος έξι 20 στην προκειμένη περίπτωση το ν λλάδος βάση είναι τρεις και 10 και αν θυμάστε καλά του άκρου πρόωρες νέο τμήμα του σκάφους μας ήτανε στα ένα τεσσεράμισι περίπου μέτρα άρα εμείς υπολόγισε ενώ ότι λέει είσαι Santa live μας θα έχει ένα ύψος πέντε μέτρα παρά επιλέγοντας τη γραμμή μας αυτομάτως βλέπουμε να παρουσιάζεται στην οθόνη μας έναν σταυρό μόνιμα το οποίο μας ζητάει με τρόπο να σχεδιάσουμε τη γραμμή υπάρχει όμως κάτι βασικό στο πρόγραμμα που δεν σας το είπα μέχρι στιγμής απλώς ήθελα να το δείτε υπάρχει ένα οριζόντια μπάρα η οποία ονομάζεται και ακόμα δουλειά να γίνει στην οποίαν έχει καταχωρούνται όλα τα στοιχεία μας δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση εκεί είχα τοποθετήσουμε τις συντεταγμένες της γραμμής που έχουμε να σχεδιάσουμε στο χώμα δουλειά υπάρχει η ρωτήσει Star Βλάλη που σημαίνει οτι μας ρωτάει από πού πρέπει να ξεκινήσουμε να σχεδιάσουμε τη γραμμή μας εφόσον είναι στην αρχή των αξόνων και θα ανέβει προς τα πάνω άρα το πρώτο σημείο της γραμμής μας είναι η αρχή των αξόνων άρα εμείς πληκτρολογήσουμε 0 ως προσέχει ως προς ψή και μηδέν ως προς ένα και το και το επίπεδό μας αναφέρεται στους άξονες σιγή και σε παραγίνει πλάτος και ύψος αν πατήσουμε ένα ιδέα αυτομάτως θα δούμε ότι έχει ξεκινήσει έχει τοποθετήσει το πρώτο σημείο της γραμμής μας αλλά το επόμενο σημείο και μια και αναφερόμαστε στις ανταλλαγή θα είναι κατακόρυφο ένα ως προς ψή το επόμενο σημειωτόν εδώ Flying όπως λέει στο κόμμα li γίνεται ως πρόσοψη είναι 0 κυρίως προς τη ζήλια είναι πέντε και πατάμε αναμένεται όπως βλέπετε αυτομάτως μεγεθύνοντας με το ποντίκι μας το που την φωνή μας βλέπουμε ότι έχει σχεδιαστεί μια γραμμή η οποία ξεκινάει από την αρχή των αξόνων και έχει ύψος πέντε στο στο κομμάτι των layers μπορούμε αυτομάτως να αλλάξουμε το χρώμα του κάθε στοιχείου στην προκειμένη περίπτωση όπως βλέπετε στο στο σημείο που έχουμε επιλέξει να μεταφέρουμε τις βασικές γραμμές του πλέγματος και που το έχουμε ονομάσει κριτές στην οθόνη μας παρουσιάζεται σαν κόκκινο δηλαδή ότι καταχωρείται είναι κόκκινο μπορούμε κάνοντας κλικ επάνω του να επιλέξουμε από μια από ένα καινούργιο παράθυρο το χρώμα της αρεσκείας της αρεσκείας μας που θέλουμε να βγουν τα στοιχεία στην προκειμένη περίπτωση θα επιλέξω το μαύρο για να είναι και πιο ευδιάκριτος στην οθόνη σας και πατώντας σε ένα ο κέι αυτομάτως όπως βλέπετε η δύναμη μας έχει γέννημα θρέμμα η επόμενη γραμμή που έχουμε να σχεδιάσουμε είναι ξανά από την αρχή τον ψάλλουμε σας και ναι στο οριζόντιο επίπεδο θα σχεδιάσουμε την bass lines όπως σας είπα και πριν το ημι πλάτος του πλοίου μας είναι Αιτωλικό ήταν 600 τ μ πλάτος 3,10 εμείς την γραμμή της περιοχής αλλά θα την κάνουμε τρεισήμισι άρα θα επιλέξουμε ξανά το εικονίδιο πατώντας συνεχόμενα το εικονίδιο μας παρουσιάζεται ένα καινούργιο παράθυρο με όλες τις διαφορετικές γραμμές που μας δίνει τη δυνατότητα το πρόγραμμα να επιλέξουμε επιλέγουμε την πρώτη η οποία είναι η Line και επιλέγουμε ξανά στο Star το φυλάει story κομάντο λαοί το 0,0 συγνώμη πατώντας ένα έντερο μας έχει έχει τοποθετήσει την αρχή της γραμμής μας και φυσικά επειδή είναι ως προς ψή η μετακίνησή μας θα είναι άρα θα είναι λοιπόν το τέλος της γραμμής βαστάνε τρεισήμισι 3.5 και , 0 ένα in the για να δούμε ότι έχουμε φτιάξει τη Center Line μας όπως βλέπετε εδώ της the live μας και την bass lines μας αυτές είναι οι δύο βασικές γραμμές όπως υπόμνηση Βερλάιν το ίχνος To νέο επίπεδο συμμετρίας bass lines είναι εδώ ή του βασικού επιπέδου εκεί που έχουν πάει κατασκευαστικά το σκάφος μας έχουν όπως θυμάστε θα πρέπει στο πλέγμα να σχεδιάσουμε της fare ειδικά τα ίχνη των Βέρτη καθώς τα οποία αν θυμάστε καλά βρίσκονται αν θυμάστε καλά στην ένα 25 το η πρώτη Βερόνικα είναι σε απόσταση είναι κάθετη παράλληλη προς τις the Flying και είναι σε απόσταση ένα 25 όπως βλέπετε στο σχετικό πίνακα η πρώτη θεωρητικά η επόμενη στα δυόμισι μέτρα και επίσης θα πρέπει να φτιάξουμε και ειδήσεις αποστάσεις και αίτηση ίσα άλλους οι οποίες η απόσπασή τους είναι μισό μέτρο ασχολούμαι ένα τρόπος για να σχεδιάσουμε κάθετες γραμμές είναι μια εντολή η οποία λέγεται com πηγή είναι το εικονίδιο που βλέπετε μετά τετραγωνάκια εδώ μπορείτε κάλλιστα να πληκτρολογήσετε την εντολή κοπή στο κόμμα μιλάει φυσικά αν πληκτρολογήστε το αρχικό σε θα δείτε ότι του το πρόγραμμά μας μας παραθέτει όλες τις εντολέας που περιέχει και που ξεκινάνε από όσα εάν για κάποιο λόγο δεν γνωρίζουμε μπορούμε να επιλέξουμε από όλη αυτή δε γνωρίζουμε το εικονική μπορούμε να επιλέξουμε από αυτήν την κατάσταση το οποίοι όπως βλέπετε το οποίο βρίσκεται εδώ αν το επιλέξουμε βλέπουμε στο κόμμα μιλάει ότι μας ζητάει να επιλέξουμε πιο αντικείμενο θέλουμε να αντιγράψουμε άρα στην προκειμένη περίπτωση επιλέγουμε της ΕΔΕΥ li μας στο κόμμα μιλάει μαζί η άλλη να επιβεβαιώσουμε εμένα ιδέα το αντικείμενο που θέλουμε να αντιγράψουμε και μας ζητά επίσης από πού θα πρέπει να το πάρουμε άρα από που παίρνουμε από την αρχή των αξόνων άρα αυτό που θα πληκτρολογεί σώμα είναι το 0 , 0 μηδενός προσιτά μηδενός πρόσοψη και πατάμε ένα ενδέχεται όπως βλέπετε αυτομάτως έχει πάρει το αντικείμενό μας αλλά δεν ξέρει πού να το βάλει μας ρωτάει που κοπή του που να το τοποθετήσει άρα εμείς ως προς Σύροι θα πρέπει να τοποθετήσουμε το 1,25 άρα πληκτρολογούν με 1.25 , 0 και να έχετε αυτομάτως βλέπετε οτι έχει πάρει το αντικείμενο και αρκετά έχει τοποθετήσει στην πρώτη θέση στον ένα 25 δεξιά από τη σεντάν το live μας η εντολή όμως δεν έχει τελειώσει αλλά μας ρωτάει τι το επόμενο η επόμενη αντικατάσταση αντικείμενό μας που θα γίνει άρα στην προκειμένη περίπτωση το επόμενο ένα και 25 και τα 125 είναι διονυσία άρα εμείς πληκτρολογούν στο κόμμα μιλάει 2.5 , 0 και πατάμε ένα-ένα όπως βλέπουμε έχει βάλει τη δεύτερη θεωρητικά στο σημείο δεξιά της the Line σε απόσταση δυόμισι μέτρα μου θα πρέπει να βάλουμε όμως και την άκρη του πλοίου μας η οποία βρίσκεται στο 3,1 από τις the Line δηλαδή στο ημι πλάτος άρα θέλουμε άλλη μια γραμμή στο τέλος του πλοίου master στο μέγιστο γίνει πλάτος που είναι 3,1 οπότε πληκτρολογούν πάλι 3.1 , 0 και πατάμε ένα-ένα τα και ξανά ένα 11 και για να ολοκληρώσουμε την εντολή μας όπως βλέπετε έχουμε σχεδιάσει τα πρώτα στοιχεία του πλέγματος μας για να σχεδιάσουμε να αρχίσουμε να σχεδιάσουμε τον μπόμπι plan μας όπως βλέπετε έχουμε σχεδιάσει τις the Line μας την bass lines μας κυβερνητικά λένα κυβερνητικά δύο και ένα γραμμή η οποία βρίσκεται στο μέγιστο πλάτος στο μέγιστο είναι πλάτος του πλοίου μας είναι αυτό που θα πρέπει να προσθέσουμε τώρα πλέον στο στο πλευρό μας είναι φυσικά η εισαγωγή οι διάφοροι η σάλι που είναι στον αριθμό πέντε ένα τρόπος για να σχεδιάσουμε δεν θα χρησιμοποιήσουμε πλέον το στοχοποιεί θα χρησιμοποιήσουμε μια άλλη εντολή η οποία λέγεται αραιή και βρίσκεται πλήκτρο play επηρεάζοντας συνεχόμενα το πλήκτρο το εικονίδιο του φράνσις φορντ ανοίγει ένα καινούργιο παράθυρο με άπειρα άλλα εικονίδια το RNA είναι το εικονίδιο αυτό που βλέπετε εδώ πέρα και που έχει 9 τετραγωνάκια χρωματισμένα λοιπόν φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα πάντα να μπορούμε να πληκτρολογήσουμε τη ωάρια στη ο κομαντάντε αλλά πάνω εγώ σας δείχνω και τις δύο περιπτώσεις άρα επιλέγοντας τώρα καταγγελια αραιή αυτομάτως μαζί Time στο κόμμα μιλάει να επιλέξουμε πιο αντικείμενο θέλουμε να αντιγράψουμε παίζει περισσότερο από ένα φορές και με μια συγκεκριμένη απόσταση το ένα από το άλλο άρα το ράιχσταγκ ιλαρά ΔΕΗ μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε μια και καλή είτε είσαι η σάλτσα μας παρά επιλέγοντας bass lines και πατώντας ένα and the αυτομάτως έχει επιλέξει base Line να είναι αναπαραγάγει προς τα πάνω οσες φορές του πούμε εμείς στο επίπεδο που βρισκόμαστε όπως βλέπετε δεν υπάρχει άξονας τον χ όπως μας ζητάει από πάνω το κόμμα July άρα στο εκεί πουλιού ρωτάει το νούμερο όμως την έχει κατεύθυνση εμείς πληκτρολογούν το ένα και πατάμε το enter αναπαραγάγουν με κλείνουν την υψηλή διάσταση άρα εκεί που λέει είναι αν δεν είναι της Ντάιερ έξω δηλαδή επιλέγουμε την είδηση για την ημέρα παραλάβουμε την αναπαραγάγουν με πόσες φορές πέντε είναι υγιής άλλοι αλλά επειδή το πρόγραμμα στο RNA επιτέθηκε την βασική γραμμή άρα αυτό που θα γράψουμε στο κουμάντο λαοί είναι το έξι bass lines και 5ου όταν μιλάει και πατάμε ένα-ένα και στο ζ τα γράψω πατάμε πάλι ένα γιατί δεν έχουμε μετακίνηση ως γνωστόν η άξονα και π η επόμενη ερώτηση είναι η απόσταση ανάμεσα στην στην επιλογή City στον άξονα το νησί αν θυμάστε καλά η απόσταση των εισαγωγών ήταν μισό μέτρο άρα εδώ αυτό που θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε είναι 0 πολύ πέντε οπότε αυτομάτως όπως βλέπετε και πατώντας ξανά ένα render έχει επιλέξει εκτός απ' την bass lines 1.3 τέσσερις πέντε ανάμεσα 5ης άλλους έχουμε δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση σχεδίαση το πυροτέχνημα πάνω στο οποίο θα αρχίσουμε να σχεδιάσουμε από που θέτουμε τους δρομείς μας και σύννομης όλοι στο πρόγραμμα αυτό για λόγους σκοπιμότητας και σχεδιαστικής τελειοποίησης προς το τέλος θα σχεδιαστούν όλοι στο από τις 11 Μαΐου και δεξιά δηλαδή εδώ δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε τη δυνατότητα απλώστε το επιλέγουμε να σχεδιάσουμε τους πρυμναίο νόμισα αριστερά της Αντάντ λαοί και τους Ευρωπαίους από το μεσαίο όνομα δηλαδή από το πέντε και στον μέχρι το 10 δεξιά άρα εδώ θα σχεδιάσουμε όλους τους τομείς δεξιά μας αυτό που θα πρέπει να κάνουμε για να ξεκινήσουμε φυσικά είναι να αρχίσουμε να μετονομάσουν με ένα ένα τα ΔΕΗευρώ σε ξεχωριστό κάθε φορά ανομία στη συγκεκριμένη περίπτωση πηγαίνοντας στο layer τον βίαιο μπορούμε να το ψηφίσουμε και να γράψουμε ένα Training ένα σοβαρό ένα Space bar δεν ανά στο Fly 0 επιλέγουμε να σχεδιάσουμε τον τομέα 0 στο layer τρεις το μετονομάσουν κι αυτό το ονομάζουμε frames ένα δεν θα μιλάω απλώς θα σας μετονόμασε το όλους τους όλους τους τομείς όλα τα λέει τώρα που έχουν τελείως ταλέντα με δεξί κλικ μπορούμε επιλέγοντας έναν βουλευτή μας φτιάξει ένα καινούργιο λέει το οποίο με το ονομάζουμε frames τέσσερις και με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε κάθε φορά frames 8 frames 9 ένα καινούριο layer frames 10 έχουμε δηλαδή δημιουργίες layer για κάθε έναν τομέα ξεχωριστά ας δούμε τώρα στο οστό τρισδιάστατο ότι έχουμε φτιάξει όπως βλέπετε στο τρισδιάστατο φαίνεται καθαρά δηλαδή το πλέγμα μας και πως έχει τοποθετηθεί τώρα στην τοπ οθόνη μας θα ήθελα να προσθέσω μια γραμμή καθώς και του είστε εσείς των διαφόρων τομέων κατά το διαμήκη ες όπως ξέρετε η απόσταση σύμφωνα με το με το σχέδιό μας η απόσταση των ρωμαίων είναι 2,1 μέτρα που σημαίνει είναι δεκάδες οι όμοιες αναλύει μεταγρα το μήκος μεταξύ κάθετων όπως βλέπετε γίνεται 21 μέτρα 10 όμοιες άρα κάθε τομέας απέχει απ' τον άλλο 2,1 μέτρα λοιπόν αυτό θα το δούμε θα σχεδιάσουμε μια καινούργια Γράμμου La ας φτιάξουμε ένα καινούργιο layer το οποίο θα ονομάσουμε frames για να βάλουμε τις διαφορές γραμμές Ιταλός σταθμούς κατά το διαμήκη των διαφόρων τομέων άρα στο fame που όπως βλέπετε το έχω τσεκάρει φροντίζουμε πάντα να υπάρχει ένα ΣΕΚ πάνος αυτού να στολές που σχεδιάζουμε επιλέγω ξανά να φτιάξω μια γραμμή άρα επιλέγοντας από το παράθυρο τον Lines μια απλή γραμμή στο κομμάτι λάιμ ξεκινάει από την αρχή των αξόνων μου Γράμμου glamour άρα 0,0 εδώ θα πρέπει να κάνω μια παρένθεση να σας πω οτι το κόμμα χωρίζει τις συντεταγμένες ενώ η τελεία χωρίζει το ακέραιο κομμάτι ένα αριθμού 8 10 δικό έτσι το αναγνωρίζει το πρόγραμμά μας και αυτό πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας άρα όταν βάζω 0,0 σημαίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση και στη συγκεκριμένη οθόνη όπου τα όπου γυμνοί οι άξονές μας είναι υγιή και άξιοι όχι ως προς το διαμήκη ας και έξι ως προς το ημι πλάτος εντάξει άρα βάζοντας 0 βάζω μηδέν στόχοι , 0 στο Ψυρρή και πατάω ένα αίνεται έχει πάρει είδη Γράμμου γάμος όπως βλέπετε το πρόγραμμα και μας ζητάει να την τοποθετήσουμε σε μια συγκεκριμένη απόσταση το μέγιστο πλάτος το μέγιστο μήκος του πλοίου μας είναι οι 25 και 20 αυτό βάλουμε 26 ένα ως προς τη θα παράγει 26 το πληκτρολόγιο συγγνώμη έχω γράψει 20 26 κόμμα άσπρος ισχύει 0 και να έχετε οπότε αυτομάτως βλέπετε ότι έχει σχεδίαση μια γραμμή από την αρχή των αξόνων μας και σε απόσταση 26 μέτρα δεξιά τις αρχές των αξόνων μας σε αυτό εδώ το σημείο θα πρέπει να ξαναφτιάξουμε να παραλαμβάνουμε κλήσεις τους σταθμούς των διαφόρων τομέων πού είπαμε ότι από απορούμε στον τομέα η απόσταση είναι 2,1 ώρα η επόμενη εντολή μας είναι η γνωστή πλέον αραιή επιλέγουμε την κάθετη γραμμή που να μας η τωρινή πλάτος μας αλλά εδώ παρατηρούμε τα εξής εδώ μας έχει βγάλει ένα καινούριο παραθυράκι που μας ρωτάει να επιλέξουμε καμπύλη από όλες θέλουμε να επιλέξουμε για να την ΕΟΕ παραβάν με 10 φορές για τους 10 νομοί εδώ όπως βλέπετε υπάρχουν έξι καμπύλες κάποιος θα ρωτήσει ποιες είναι αυτές ένα έξι καμπύλες φεύγοντας αποδοτικό από και πηγαίνοντας στο Perspectives και πατώντας το αραιή ξανά μπορούμε να επιλέξουμε την κάτω-κάτω Γράμμου λάμας και να πατήσουμε ένα ούτε αν επιλέγαμε μια οποιαδήποτε άλλη όπως βλέπετε η σέξι καμπύλες που μας ρώτησε στην αρχή ήτανε bass lines οι Άγιοι δύο η 3E τέσσερις και πέντε και γιατί ποιος άλλος γιατί όλες το ότι σχεδιάζουμε το πρόγραμμά μας τις βλέπεις σαν καμπύλες ακόμη κι αν εμείς την βλέπουμε ευθείες άρα επιλέγουμε την κάτω κάτω καμπύλη και ζ μας ζητάει μετά το νούμερα μας σε συνταγές έξω στο χώμα πλάι υπάρχει ερώτηση στην έχει κατεύθυνση πόσες φορές θέλουμε π.χ. κατεύθυνση να την ναι να αντιπαραβάλλουν με το αντικείμενό μας εδώ στην προκειμένη περίπτωση επειδή παίρνουμε την αρχική και θέλουμε κι άλλες 10 φορές πληκτρολογούν με 11 και πατάμε ένα-ένα είτε στο 61 AXON βάζουμε ένα και πατάμε ένα ΤΕ και στους η direction ένα-ένα και πατάμε ένα-ένα είτε πτωχής πέρυσι τώρα είναι στην προκειμένη περίπτωση η απόσταση μεταξύ τονώνουμε το φαινόμενο μας άρα πληκτρολογούν με 2.1 και να την ιδέα οπότε αυτομάτως βλέπετε ότι έχουμε σχηματίσει στο τρισδιάστατο τις τεράστιες που θα λάβει ο κάθε δρομέας λοιπόν η τελική μορφή που έχει μέχρι στιγμής το σχέδιό μας είναι η κατασκευή του πλέγματος όπως βλέπουμε εδώ πλέγμα μας και φυσικά bass lines μας ως προς το διαμήκη ες και οι θέσεις των διάφορων τομέων εκεί που θα καταλήξουν να σχεδιαστούν αυτό κούτσα δοκιμάσουμε τώρα είναι πηγαίνοντας στο επίπεδο άλλη εκεί που βρίσκεται το πνεύμα μας να ξεκινήσουμε να σχεδιάσουμε έναν τομέα και ας ξεκινήσουμε από τον βασικό τομέα των ΝΟΜΕ που βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς τη θέση δηλαδή στην αρχή των αξόνων μας άρα η αρχή των αξόνων μας θεωρείται ύφεση 0 άρα είναι πριν εάν κάθετος άρα εκεί πηγαίνει και ανομίας Nivea άρα θα σχεδιάσουμε το ΝΟΜΕ αμοιβαία θα δοκιμάσουμε να του δώσουμε ένα χρώμα πιο έντονο θα δοκιμάσουμε να βάλουμε ένα κοινό για να είναι πιο ευδιάκριτο και θα απαντήσουμε ναι οκ όπως βλέπετε στην περιοχή των λέικερς έχουμε τσεκάρει το Fly 0 έχουμε βαλτώσει και μια και το χρωματισμό κόκκινο για να μπορούμε να διακρίνουμε τον τομέα 0 ας ξεκινήσουμε σχεδιάζουμε τον τομέα θα πρέπει όμως να δούμε πώς ακριβώς έχει ο τομέας σ'αυτή τη θέση ας ξεκινήσουμε να δούμε να πάμε τόσο στο αρχικό σχέδιο και να δούμε πώς συνέβη το bob parker που φαίνεται στο φυλλάδιο σας στο φυλλάδιο σας τόπο δίπλα όπως βλέπετε στο στο μπόντι πλάνο το οποίο σας έχουμε στο φυλλάδιο σας και που σχεδίασαν και βάσει αυτού το βόδι πλάσμα σε κλίμακα ένα προς 50 εσάς έχω στο συγκεκριμένο σχέδιο τα διάφορα σημεία του τομέα 0 θα παρατηρήσετε ότι το πρώτο σημείο του το σημείο ένα βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη απόσταση από την bass Line το δεύτερο σημείο του βρίσκεται επιτυχίες η σάλιου τέσσερις ούτε lime τέσσερις το τρίτο σημείο του βρίσκεται παρών στη δεύτερη Cal 9 αλλά θα ανατρέξουμε σε ύψος γιατί γνωρίζουμε ότι κυβερνητικά λένα απέχει από τις the Line μας 1,25 υπάρχει το σημείο τέσσερις που βρίσκεται πάνω στην Nissan Opel ντεμπούτα Line πέντε υπάρχει το σημείο πέντε πού είναι η τομή του τομέα μας μέχρι τότε με το κατάστρωμα μας και υπάρχει και το σημείο έξι που είναι το σημείο το μύες οι τελείωμα το στους ω επάνω στο παραπέντε τόμας στο value for άρα αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να ανατρέξουμε στα διάφορα στους στους δύο μεγάλους πίνακες που βρίσκονται εδώ άρα βλέπουμε ότι τα είναι πλατύ του τομέα 0 βρίσκονται εδώ και η έλλειψή του βρίσκονται εδώ αλλά το σημείο ένα που βρήκαμε ότι είναι καθ' ύψος επάνω στην Center λαλεί είναι καθ' ύψος 1,9 25 και φυσικά δεν υπάρχει μ πλάτος εκεί είναι μηδέν το ίδιο πλάτος μας το επόμενο σημείο του βρίσκεται στήνεις άλλο τέσσερις οπότε βλέπουμε οδήγησαν στα τέσσερις αν υπολογίσουμε ότι κάθε της απόστασης καθάρισαν όλο είναι μισό μέτρο αναλύσεις άλλωστε τέσσερις έχει ύψος δύο μέτρα άρα Τρίμη πλάτος εκεί πέρα του τομέα μας είναι 0.75 υγεία 875 χλστ αν εάν συν συλλέξουμε όλα αυτά τα στοιχεία θα φτάσουμε στο εξής αποτέλεσμα το οποίο θα σας δείξω εγώ πάνω στο σκάφος μας παρά επιλέγοντας επιλέγοντας τον τομέα 0 θα αρχίσουμε να σχεδιάσουμε πάνω σ'αυτό στο γκριλ να σχεδιάσουμε τον τομέα 0 με όλα αυτά τα στοιχεία μας δηλαδή η έλλειψη και τα αντίστοιχα η πλάτη βέβαια αυτό που επιλέγουμε στην προκειμένη περίπτωση είναι να επιλέξουμε το εικονίδιο των σημείων συνεχόμενα πατημένο θα μας δώσει επιπλέον με εικονίδια απ' τα οποία θα επιλέξουμε το δεύτερο που είναι τόσοι είναι ένα σύνολο σημείο μου εάν υποτεθεί ότι η θα ξεκινήσουμε σχεδιάζουμε κάποιου από κάποια καμπύλη καλό είναι να επιλέξουμε και κάποια σημεία επτά σημεία έλξης όπως λέγονται και που καθορίζονται η καμπύλη μας από πού να περάσει αυτά τα σημεία και αυτές τις επιλογές της επιλέγουμε από τον οριζόντιο το ακόμη όρισαν δυο εργαλειοθήκη που είναι στο κάτω μέρος στο κάτω μέρος της οθόνης σας και που λέγεται ως να αν επιλέξετε τη λέξη ως να αυτομάτως ανοίγει ένα καινούργια μπάρα η οποία έχει κάποια ενδεικτικά στοιχεία αυτά που επιλέγουμε κάθε φορά είναι να επιλέξουμε του εν και το πρώην όπως βλέπετε torrent και το πολύ εάν επιλέξουμε σχηματίζεται ένα ν σε αυτά τι σημαίνει αυτό ότι η γραμμή μας η καμπύλη μας θα ξεκινήσει από ένα τέλος και θα περνάει πάντα από σημεία σημεία που εμείς θα τοποθετήσουμε πάνω στο πλέγμα μας άρα αυτό είναι άκρως απαραίτητο κάθε φορά που σχεδιάζουμε κάτι στο σωστό προγραμματισμό καιρός πράγματα πάντα θα πρέπει να έχουμε τηε επιλεγμένα τα σημεία ευελιξίας που μας ενδιαφέρουν είναι το δεύτερο σημείο είναι το σημείο ένα που σημαίνει ότι αν το επιλέξουμε μπορεί κάποιοι είμαστε περάσει κοντά από κάπου το media σημαίνει ότι μπορεί κάποιοι μας επιλέγουμε καμπύλη μας να περάσει από το μέσον ένα ευθύγραμμη τμήματος ένα τόξου υποψία σαν σημαίνει κέντρο των ίνκας εξόν σημαίνει ένα ακόμη το Perspectives σημαίνει μια κάθετο ότι η και ούτω καθεξής αλλά στην προκειμένη περίπτωση για τους νομείς επιλέγουμε το ένα και το πολύ που βλέπετε στην οθόνη άρα επάνω στο κομάντο λαοί έχει ξεκινήσει μια ερώτηση και μας ζητάει να τοποθετήσουμε σε ζεύγη δηλαδή στα ζεύγη που καθορίζονται από το επίπεδο στο οποίο σχεδιάζουμε δηλαδή ψυχική Acer άρα βάζουμε εκείνη πλάτος τι ύψος cc φεύγει τα διάφορα σημεία άρα το πρώτο σημείο που βάζουμε κάθε φορά είναι όψη άρα το πρώτο σημείο μας όπως θυμάστε και στο πόδι πλοία είναι το σημείο μηδέν γιατί είναι το νούμερο ένα σημείο του τομέα 0 και βρίσκεται στις ανταλλαγές άρα το ψ του είναι 0 το επόμενο σημείο του είναι ως προσιτά και αν θυμάστε καλά είχαμε ανάγνωση από τους πίνακες ότι ξεκινάει ολομέλειας μας από ένα ύψος ΑΠΕ-ΜΠΕ li ένα . 9 25 και πατάμε είτε αυτομάτως βλέπουμε ότι έχει τοποθετηθεί το πρώτο σημείο του νομού Δράμας στην αντίστοιχη θέση 0 ως προς τη συρία άρα δεν έχει μ πλάτος αλλά έχει ένα συγκεκριμένο ύψος από την bass lines 9.9 25 το επόμενο σημείωμα στο οποίο γράφουμε αυτομάτως μετά είναι το σημείο στην online τέσσερις άρα σε τι ύψος δηλώσεις ζητά δύο αλλά εμείς πρώτα πρέπει να βάλουμε το πλάτος στο ημι πλάτος είναι 0.8 75 κουμπαρά δύο σε ύψος και πατάμε ένα έχετε το δεύτερο σημείωμα όπως βλέπουμε έχει μπει στην Ε.Ε. ούτε Line τέσσερις σερί η μ πλάτος 08 75 και φυσικά το ύψος είναι επάνω στην ήσαν λόγω τέσσερις άρα είναι μισό ένα ενάμιση δύο μέτρα συνέχεια στη μάχη για τα υπόλοιπα σημείο μας το επόμενο δίδυμο σημείο είναι ένα . 25 ομαλά δύο . ένα αλλά και πατώντας ένα έτερο θα δούμε ότι το επόμενο σημείο που βρίσκεται επάνω στη δέχτηκαν ένα άρα έχουμε βάλει συγκεκριμένο πλάτος 1,25 που κυβερνητικά και το ύψος επειδή δεν το κάνουν από την Bayer λαοί και συνεχίζουμε δύο . 0 75 κόμμα 2.5 που σημαίνει ότι το επόμενο σημείο είναι στην σάλο πέντε όπως πολύ καλά βλέπουμε ότι έχει τοποθετηθεί το επόμενο σημείωμά μας βρίσκεται στην τομή Πηλίου που καταστρώματος με τον τομέα μας οπότε το ημι πλάτος του είναι δύο . 45 και το ύψος του είναι τρεις . 15 και το τελευταίο σημείο μας εκεί που καταλήγει ολομέλειας είναι η τομή του μέχρι το παραπέντε τόμας με την κουπαστή μας η μπαλού walk οπότε είναι 2.35 σε ημι πλάτος και σε ύψος τρεις . 8 25 αυτά είναι όλα τα σημεία που συνθέτουν τον τομέα αμοιβαία για ΝΑΤΟ για να ολοκληρώσουμε όμως τη σχεδίαση του θα πρέπει να επιλέξουμε από ΝΔ από το εικονίδιο των καμπυλών πατώντας συνεχόμενα επιλέγουμε το δεύτερο εικονίδιο που βλέπουμε ότι καμπύλη μας περνάει από τα σημεία το επιλέγουμε και απλώς με κλικ κάθε φορά πηγαίνοντας από το ένα σημείο στο άλλο και πατώντας στο τέλος ένα video βλέπουμε ότι έχουμε ολοκληρώσει τη σχεδίασή του τομέα 0 στην συνέχεια θα σχεδιάσουμε με τον ίδιο τρόπο έναν άλλον τομέα ένα πλοίο όχι μόνο νέα τον τομέα 9 άρα τον επιλέγουμε αλλάζουμε το χρώμα του ας το σχεδιάσουμε σαν μπλε με μπλε απόχρωση και ας ξεκινήσουμε να μάθουμε τα σημεία του άρα επιλέγουμε πάλι τα πολλαπλά σημεία και περνάμε της ασεβή των σημείων 0 κόμμα 0.25 βλέπετε έχει τοποθετηθεί στο πρώτο σημείωμά μας επειδή Center Line για κληρονομιά σε νέα ξεκινάει από ένα ύψος από την bass lines μας 0 25 δηλαδή 25 εκατοστά από την bass lines και συνεχίζουμε τα επόμενα σημεία μας 0.3 κόμμα 0.5 βλέπετε ότι το επόμενο σημείωμά μας όπως καταλαβαίνετε βρίσκεται επάνω στη μόδα αλλά είναι ένα 0.75 συγνώμη επτά 25 κόμμα ένα που σημαίνει ότι είναι στην είναι η σάλο δύο επομένως βιομάζας ωραία το επόμενο σημείωμά μας είναι 1.125 με 1.5 που σημαίνει ότι βρίσκεται στην αλλοδαπή για και πολύ πολύ σωστά έχει τοποθετηθεί 1.25 με ένα 75 βρίσκεται επάνω κυβερνητικά λένα το επόμενο σημείωμά μας και καθ' ύψος 1,75 το επόμενο είναι ένα . τέσσερις 25 με δύο που συμβαίνει στην σάλο βρίσκεται στην σάλο τέσσερις σωστά το επόμενο σημείο μας είναι ένα . έξι 75 κόμμα δυόμισι που σημαίνει ότι είναι επάνω στην έξαλλο πέντε 2.15 το επόμενο σημείωμά μας με 30,35 3.35 λίον . πέντε το επόμενο σημείο μας κόμμα τέσσερις , 15 βλέπετε ότι είναι πάνω στην Βέρτη καλώδιο και το τελευταίο σημείο μας είναι το σημείο στο παραπέντε τόμας με δήμοι πλάτος δύο , έξι μέτρα και ύψος τέσσερις μέτρα και τέσσερις 40 εκατοστά εδώ θα παρατηρήσουμε ότι ελαφρώς μας ενοχλούν με μας ενοχλεί η γραμμή του τομέα αμοιβαία οπότε κάλλιστα θα μπορούσαμε ΑΕΑ ας αφήσουμε το φωτάκι στην στην περιοχή των λέικερς το φωτάκι του ΝΟΜΕ αν είσαι ένα κάνοντας κλικ επάνω στο goo στείλαμε πίτσα του οπότε αυτομάτως έχουμε σβήσει από την επιφάνεια εργασίας μας τόνο με αμοιβαία ώστε να μη μας ενοχλεί αυτό δεν σημαίνει ότι τον έχουμε διαγράψει υπάρχει γι αυτό 1000 μου λόγου το αληθές εάν πιάσουμε πάλι θα εμφανιστεί το φωτάκι οπότε τόξα σας δίνουμε άρα αυτό που θα κάνουμε είναι πλέον να επιλέξουμε να σχεδιάσουμε την καμπύλη του τομέα 9 πηγαίνοντας στο αντίστοιχο εικονίδιο των καμπυλών επιλέγοντας το δεύτερο εικονίδιο κάνοντας κλικ από σημείο σε σημείο και επιλέγοντας ένα εντελώς βλέπουμε ότι έχει σχεδιάσει τον τομέα στην προκειμένη περίπτωση όπως θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχει σχετική ομαλότητα στον τομέα 9 άρα μπορούμε με κάποιο τρόπο να επέμβουμε και να ομαλοποιήσουν με την καμπύλη του τομέα 9 αυτό γίνεται με ένα εντολή που λέγεται Fair είδε τι γράφεται το κόμμα αν λαοί γι την επιλέγουμε από το πιο Θεόδωρος όπως βλέπετε υπάρχει γραμμένη οι εντολείς την επιλέγουμε στο κόμμα δεν μας ζητάει να επιλέξουμε την καμπύλη που θέλουμε να ομαλοποιήσουν γιατι φερ σημαίνει ομαλοποίηση εντάξει μαζί Ti ένα 11 για να ολοκληρώσουμε την εντολή μας και κατόπιν να μας βάζει μας τοποθετεί μια ένδειξη να όλα αλλιώς που συμπεραίνει η ανοχή που μπορεί να λα βει η η ομαλοποίηση από τα συγκεκριμένα σημεία το πρόγραμμα έχει μια ένα κολάζ μιαν ανοχή άποψη της σε σημείο όπως σημείωσε σημείο ένα μέτρου είναι υπερβολικό δικιά μου διαπίστωση ενώ τον ανάν στις τάξεις του μιτεράν . 0 175 νομίζω ότι είναι ότι πρέπει να πατήσουμε ένα 9 αφού ανακόψουν την τιμή και επιλέξουμε να ενταχθεί θα δούμε ότι αυτομάτως η γραμμή μας έχει ομαλοποιηθεί απόλυτα και δεν περιέχει αλλαγές απότομες αλλαγές στην κατεύθυνση της το επόμενο στάδιο που έχουμε να κάνουμε είναι να χαράξουμε σε διαφορετικό επίπεδο φυσικά το περίγραμμα του σκάφους μας όπως καταλαβαίνετε το περίγραμμα του σκάφους μας ευθύνη γι PC και νίκη αλλά στο επίπεδο που θα το σχεδιάσουμε είναι φυσικά το επίπεδο φόρων που έχει να κάνει ας πούμε με το επίπεδο του Σύρου plan μπορούμε επίσης στην προκειμένη περίπτωση να φτιάξουμε ένα καινούργιο Λεϊλά πουλά το ονομάσουμε ΣΙΑ να το επιλέξουμε να σβήσουμε τον κρήτης το οποίο πιθανόν να μας ενοχλεί καθώς επίσης και τον τομέα 9 και να ξεκινήσουμε να σχεδιάσουμε το ούζο το περίγραμμα του σκάφους μας αυτό φυσικά φαίνεται πάρα πολύ καλά στο αναλυτικά στο E-Class και μέσα στο στο παράδειγμα που σας έχω μέσα με όλα τα σημεία της πρώιμης και της πλώρης που μπορούμε να δούμε με αναλυτικό τρόπο τις συντεταγμένες τους σας θα σας δείξω τα σημεία τις πληρο ορίες φαίνεται εδώ πέρα τα διάφορα σημεία πάνος Χαρίτος σημείο 23 άρα είναι το το ΑΚΡ προτεραιο σημείο άραγε συντεταγμένες στην προκειμένη περίπτωση είναι μπροστά αυτό θα κάνουμε νέα τρεις 25 όπως βλέπετε και ύψωσαν την bass lines 4.25 όποτε το θυμηθεί πως στην προκειμένη περίπτωση είναι εάν υποτεθεί ότι θα κάνουμε ας από την αρχή των αξόνων μας είναι επί 2,1 άρα είναι 21 μετράω 10 τομέα μας άρα 21 και τρεις 24 . 225 έως προσέχει είναι 8 8 ο νέο σημείωμα μας αυτό εδώ και φυσικά η από την bass Line 4.25 το τα αντίστοιχα σημεία φαίνονται και στο παράδειγμα που σας έχω αναρτήσει στο E-Class αυτά είναι τα σημεία της πρύμνης που όπως βλέπετε είναι το σημείο ένα που είναι το σημείο του παραπαίει του σημειώθηκε νέο είναι το σημείο οι του τελευταίου σημείου του καταστρώματος το σημείο τρεις είναι σημείο του σκάφους μας επειδή σου θα πουλάει πέντε και ούτω καθεξής εάν συντρέξουν ιδέες όλα αυτά τα σημεία μπορείτε κάλλιστα να φτιάξετε σχεδιάσετε το περίγραμμα του σκάφους σας χρησιμοποιώντας τα ζεύγη των σημείων αυτών λοιπόν ας ξεκινήσουμε τότε να σχεδιάσουμε το περίγραμμα του σκάφους μας άρα το πρώτο σημείο μας είναι αρνητικό γιατί είναι αριστερά του τομέα 0 άρα έχει μείον και να . 05 και το ύψος είναι 3.9 όπως βλέπετε το πρώτο σημείο έχει τοποθετηθεί αριστερά του μηδενός μαία που είναι η αρχή των αξόνων μας είναι αριστερά του είναι αρνητικός το σημείο ως πρόσχημα επίσης και το δεύτερο σημείο και το τρίτο σημείο είναι αρνητικά άρα το επόμενο σημείο είναι μειώνουν 1.25 , 3.2 25 είπαμε είναι το το το τέλος του τελευταίου σημείου του deck μας το επόμενο σημείο είναι πάλι αρνητικό μείον . 09 25 κόμμα 2.5 που σημαίνει ότι είναι πάνω στη Nissan λόγω πέντε και συνεχίζω μειώνουν 0.175 κόμμα τους δύο πάνω στη Nissan λόγω τέσσερις εδώ πρέπει να έχω κάνει ένα λάθος σβήνω το τελευταίο σημείο το επόμενο σημείωμά μας είναι θετικό γιατί είναι δεξιά του 0 ΝΟΜΕ αλλά παραμυθένια . 9 25 με ενάμιση που σημαίνει ότι βρίσκεται πάνω στην ασφάλεια τρεις το επόμενο σημείο μας είναι 2.0 25 με ένα που είναι στην Θεσσαλονίκη δύο τρεις . 175 στήνεις άλλο ένα 4.2 Οίνων τομέας δύο με 0 ύψος 23 και φυσικά το στον τομέα τρεις όπου το περίγραμμα του σκάφους μας ακουμπάει την bass lines οπότε το ύψος του είναι 0 άρα έχουμε ολομέλειας 6,3 έξι . 3,0 σωστά ο τομέας τέσσερις πάλι 8.4 , 0 ολομέλειας πέντε επιδιώκουμε 1ης απόσταση άρα 10.5 , 0 όρεξη τομέας επιδιωκόμενο πάντα 12.6 , 0 όλες τα με τον ίδιο τρόπο 12,7 , 0 τον 16.8 , 0 και εδώ έχουμε μια πολύ μικρή διαφορά είναι άλλο ένα σημείο μπροστά από τον τομέα έχουν το κατά 600 χιλιοστά πρόωρα θέλουν οπότε είναι μονομερώς 8 16 upd 8 και ξακουστά είναι το επόμενο σημείο μας είναι 17.4 , 0 και μετά το σκάφος μας αρχίσει και ξεκινάει η διαμόρφωση της πλώρης του άρα έχουμε τον τομέα 9 άρα 18,9 με ύψος 0.25 το επόμενο σημείωμα συνέστησαν άλλο ένα με ψυχή 19.45 και ύψος είπαμε σάλος ένα 05 δηλαδή το επόμενο σημείο μας είναι στην σάλο δύο με 1000 20.1 κόμμα ένα δεν χρειάζεται να γράφω δεκαδικά όταν είναι δεν υπάρχουνε δε χρειάζεται να γράψω 1,0 όταν δεν υπάρχει άλλο κωδικό CFO δεκαδικό ψηφίο οι 20 . πέντε 75 κόμμα στήνεις αλλότρια άλλα 1.5 στη Nissan λόγω δύο υπάρχει υπερωρία κάθετου σάρα ο δέκατος όμοιας με απόσταση 2,1 10 επιδιωκόμενα μας κάνει 21 κόμμα με λήψεως είπαμε ήσαν 24 άρα το δύο το επόμενο σημείωμά μας είναι στιγμής άλλο πέντε 21 45 σε ψή κόμμα με δυόμισι 2.5 μ.μ. σάλος φαίνεται το επόμενο σημείο μας είναι το πρόωρο έως σημείο το πρώτο σημείο του καταστρώματος άρα 22 . 55 ομέρ τρεις 525 3.5 25 και φυσικά το Ακροπόλ ωραίο μας σημείο που είπαμε στην αρχή ότι είναι 21 και 325 ανά 24 . 225 κόμμα και το ύψος του από την ΔΕΗ στο λαό είναι είναι τέσσερις 8 25 4.8 25 όπως βλέπετε αν έχει θερμή και λιγάκι την φωνή μας υπάρχουν καταγεγραμμένα όλα τα σημεία του περιγράμματος του πλοίου από τον άκρατο το σημείο της πρύμνης στο κατώτατο σημείο της πλώρης αφού ολοκληρώσουμε θα πρέπει να χαράξουμε την καμπύλη αυτή μη ξεχνάμε ότι τα δύο άκρα πριμ νέα σημεία ενώνονται με ευθεία άρα στην προκειμένη περίπτωση το ένα και δύο σημεία θα τελειώσω με ευθεία επιλέγοντας πάντα την καμπύλη τη γραμμή και κάνοντας κλικ πάνω στα δύο ακραία σημεία και ΑΕΛ βλέπουμε ότι έχουμε ενώσει τα δύο πρώτα τα σημεία με ευθεία όλα τα υπόλοιπα σημεία ενώνονται με καμπύλη άρα εάν επιλέξουμε την καμπύλη από το πάραυτα από το καινούργιο παράθυρο των καμπυλών που περνάει από τα σημεία μπορούμε να ενώσουμε πλέον ένα-ένα τα σημεία μας με την απειλή όπως βλέπετε έχει ολοκληρωθεί σχεδίαση του περιγράμματος του πλοίου μας αυτό μπορείτε να το δείτε καλύτερα εάν το δούμε στο Perspectives επίπεδο στο τρισδιάστατο επίπεδο κι αφού ενώσουμε και ανοίξουμε και τα παράθυρα και της διαφάνειας των δύο δρομέων και του κλείνει μπορείτε να δείτε πώς έχει διαμορφωθεί το σκάφος σημαίας τρισδιάστατα η επόμενη φάση είναι να σας δείξω πως σχεδιάζοντας τους νόμισε πάνω στο γκριντ θα πρέπει να τους μετακινήσουμε και να τους τοποθετήσουμε στο αντίστοιχο σημείο αυτή τη στιγμή ο μόνος τομέας που έχουμε σχεδιάσει και που βρίσκεται προς μετακίνηση είναι ολομέλειας 9 γιατί ολομέλειας 0 βρίσκεται ακριβώς στη θέση του ένα τρόπος μετακίνησης είναι πάντα καλό είναι να γίνεται στο παρίσι παίκτη και θα σας δείξω ακριβώς πώς γίνεται η εντολή που χρησιμοποιούμε είναι η εντολή μου είναι αυτή η εντολή μπορούμε την πληκτρολογήσουμε στο κόμμα αλλά είναι ήδη όπως σας δείχνω στο παραθυράκι εντολή τα δύο τετραγωνάκια που ενώνονται με ένα βέλος είναι εντολή μου δώρο αφού το επιλέξουμε στο κόμμα του li να παρουσιάσετε η ερώτηση να επιλέξουμε το αντικείμενο που θέλουμε να μετακινήσουμε είναι λιγάκι χρονοβόρο τον επιλέξουμε το αντικείμενό μας ξεχωριστά την καμπύλη και μετά ένα-ένα τα εικονίδια για τα μετακινήσουμε ένα σωστός τρόπος είναι εάν θα ανεβούμε στόουν στον οριζόντιο το στην οριζόντια μπάρα τις βασικές εντολές και πάμε στο Ρέντη οπότε επιλέγοντας το καινούργιο παράθυρο το Select όπου εκτός επιλέγουμε τα αντικείμενα στο καινούργιο παράθυρο κατεβαίνοντας προς τα κάτω βρίσκουμε την εντολή πάει λέει για όπως βλέπετε την επιλέγω και στο καινούργιο παράθυρο εμφανίζονται τα διάφορα layer που έχω δημιουργήσει πόλεμοι που μου θέλω να μην μετακινήσεων είναι ολομέλειας μου 9 άρα ουρλιάζοντας προς τα κάτω βρίσκω τον τομέα 900 επιλέγω και πατάω ένα καίει αυτομάτως βλέπετε ότι το πρόγραμμα έχει επιλέξει ολόκληρο το λέει δηλαδή και τα σημεία του τομέα και την καμπύλη η ερώτηση πλέον η απαίτηση πλέον του συστήματος είναι για να ολοκληρωθεί η εντολή είναι να πατήσουμε ένα 11 αφού το έχουμε επιλέξει σαν layer για μετακίνηση το επιλέξαμε απ'όπου το μετακινούμε όλους τους μύες απ'τη στιγμή που σχεδιάζουμε στο γκριλ δηλαδή στο επίπεδο γνώμες αμοιβαία βρίσκονται στην αρχή των αξόνων μας άρα οι συντεταγμένες μας είναι μητέρα και 0 και πάντα με ένα εντελώς όπως βλέπετε το σταύρο Δήμα έχει πάρει το ΝΟΜΕ είναι ένα και τον έχει κατά κάποιο τρόπο ξεκολλήσει αποκόψει από το έγκριτο και βάζω τα φυσικά την καινούργια του θέαση η καινούργια θέση του τομέα 9 στην προκειμένη περίπτωση email σε απόσταση του τομέα 9 από το είναι από το μηδέν των αξόνων να γουινέα άξονα 9 άνω μέρας επί 2,1 ύλης απόσταση βέβαια το σημειώνω που πρέπει να τοποθετηθεί είναι 9 επειδή 2,1 ανά 18 . 9 , 0 και πατώντας ένα Έντερ όπως βλέπετε έχει πάει αυτομάτως στο σημείο όπου έπρεπε να βρίσκεται ο τομέας μας για μια καλύτερη οπτική θέα στη του τι κάναμε θέλετε περιστρέφοντας το σκάφος μας και βλέποντας ότι έχουμε μετακινήσει τον τομέα 9 στη θέση που έπρεπε να βρίσκεται μπορούμε φυσικά να το πούμε και σόλες όπως βλέπετε και στο βρίσκεται στη θέση του ακριβώς εκεί που είχαμε χαράξει το ίχνος που έπρεπε να τοποθετηθεί και φυσικά στο επίπεδο φόρων φυσικά στο επίπεδο ώρα ΑΕΙ εξακολουθεί και φαίνεται αλλά δεν βρίσκεται πλέον στο επίπεδο που βρίσκεται εκεί ο τομέας βέβαια αλλά έχει προχωρήσει προς την πλώρη μας το επόμενο η επόμενη φάση του σχεδίου μας είναι να σας δείξω πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε μια υγιής σάλο και φυσικά την μεταφέρουμε στη θέση της το επίπεδο τόνισα άλλο όπως καταλαβαίνετε έχει έχει μήκος έχει γίνει πλάτος άρα θα του σχεδιάσουμε την αισθανόμαστε αντί σχεδιάσουμε φυσικά στο επίπεδο των 100 δόσεων δηλαδή στον τόμο εκεί που οι άξονές μας συνεχή και υψηλή αφού επιλέξουμε το επίπεδό μας και αφού σβήσουμε τους δομής που πιθανόν να μας ενοχλούν κατά κάποιο τρόπο φτιάχνουμε ένα καινούργιο επίπεδο αυτόνομα SUV με ούτε Line αστοί μπορούμε ας σχεδιάσουμε την online τρεις το επιλέγουμε σβήνουμε το το περίγραμμα του σκάφους μπάρας για να έχουμε καλύτερη οπτική θέαση ότι φτιάχνουμε και ξεκινάμε να περάσουμε στη Nissan λόγω τρεις τις διαφορές σε συντεταγμένες μας η σάλος μας ξεκινάει οι απ' ότι το βάζουμε στην αρχή όλα τα σημεία μας αφού επιλέξουμε τραγούδι πλοίο Queen της ξεκινάμε να περνάμε τα ζεύγη των σημείων της εξάλλου σύμφωνα με τους δύο πίνακες που σας έχω αναρτήσει και που βρίσκονται φυσικά και στο φυλλάδιο της άσκησης στο χέρι είναι Time η πλάτη και κατάληψη φυσικά εδώ δεν έχουμε υψηλή έχουμε όμως μόνο η πλάτη και μήκη ξεκινάμε με 0 . 9 25άρη δηλαδή είναι η σάλος μας ξεκινάει σχεδόν ένα μέτρο δεξιότερα του ωδείου τουρνουά με 9 0 και φυσικά το μ πλάτος της είναι αμοιβαία γιατί βρίσκεται το πρώτο σημείο της βρίσκεται επάνω στις ανταλλαγή αλλά επιλέγοντας το βλέπουμε ότι ήδη έχει σχεδιαστεί το πρώτο σημείο της άρα υγιή μορφή της καμπύλης ζήτησης α είναι αυτής εδώ της περίπου της μορφής θα έρθει θα αποκτήσει κάποια γυμνή πλάτη σε κάθε τομέα και θα έρθει να μηδενίσει πάλι σε κάποιο σημείο της πλώρης συνεχίσουμε παραθέτουμε τα σημεία μας το επόμενο σημείο μας είναι πάνω στο νούμερα ένα άγαλμα εκδοχή του ω αέναη είναι 2.1 και φυσικά το ημι πλάτος την προκείμενη περίπτωση είναι το δύο πατώντας ένα έτερο έχουμε το πρώτο σημείο άρα έχουμε το ημι πλάτος αίτηση Λυσάνδρου στον τομέα ένα στον τομέα δύο τέσσερις . βίαιο το ημι πλάτος είναι 2.7 25 στο τρεις άρα είναι 6,5 . 6.3 ακόμα και το ν πλάτανος είναι 2,9 του στον τομέα τέσσερις είναι 8 . τρεις τέσσερις κόμμα 2.25 2.905 πάντα από τους πίνακες τόνι έμμυ πλάτων στον τομέα πέντε είναι 10.5 κόμμα δύο 95 2.95 στον τομέα εξηγεί είναι 12.6 κουμπαρά V8 75 2.8 75 στον επτά είναι 14.7 και το ημι πλάτος είναι 2.5 25 οπότε βλέπουμε ότι αρχίζει να μειώνεται το ημι πλάτος στον τομέα αυτό έχουμε 16.8 κόμμα ακόμη μικρότερο μ πλάτος 1.905 στον 9 έχουμε 18.9 κόμμα μια . 124 και είναι μηδενίζει λίγο πριν των δεκάδων τομέα άρα όχι 21 20 . πέντε 75 και φυσικά το μ πλάτος εκεί είναι 0 ολοκληρώσαμε τα σημεία της ISAF αλλού τρεις άρα επιλέγοντας πάντα από το παράθυρο τον καιρό της κα το δεύτερο εικονίδιο αρχίζουμε και ενώνουμε τα σημεία μας άρα έχουμε τη μορφή που έχει οι σάλος στη ήμισυ οι σάλος φυσικά γιατί υπάρχει το υπόλοιπο ήμισυ της και δεν είναι σχεδιασμένο γιατί είναι απόλυτα συμμετρικό έχουμε σχεδιάσει την λυσσαλέο την μορφή της μισής αλλού χώρο τρεις φυσικά αυτό θα το δείτε είναι σχεδιασμένο όπως βλέπετε στην στο επίπεδο που χωρίζεται από την bass lines άρα το βασικό επίπεδο ανά εμείς θα πρέπει αυτό το τίμησαν αυτή να τη φέρουμε πίσω στην στέγαση και επειδή είναι υγιής αλλιώς τρεις επειδή γνωρίζαμε οδήγησα απόσταση τόνο τόνισα άλλων είναι μισό μέτρο άρα επειδή ήσαν τρεις άρα θα πρέπει να την ανυψώσουμε κατά ενάμιση μέτρο από εκεί που βρίσκεται αργά επανερχόμαστε στόπερ πέφτει εμμήνου ξανά εμφανίσουμε κα τα σημεία που εμείς θέλουμε όπως επίσης και το σχέδιο πλάνο επιστρέφουμε λιγάκι για να έχουμε μια καλύτερη όψη του αντικειμένου μας και με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιήσαμε και την προηγούμενη φορά και τη μεταφορά του 9 τομέα θα μεταφέρουμε πλέον είναι η σάλιο μας αλλά αυτή τη φορά όχι ως πρόσχημα ή πρόσοψη αλλαγών προς συριζα θα αλλάξουμε δηλαδή τη θέση της από το επίπεδο που βρίσκεται σε ένα πολύ πιο πάνω επίπεδο που είναι το επίπεδο της σάμου που είναι στο ενάμιση μέτρο αλλά στην προκειμένη περίπτωση επιλέγουμε τόμους πάντα πηγαίνουμε πάλι στο έντυπο της πάντα πηγαίνουμε στο να επιλέξουμε τα αντικείμενά μας με βάσει των layers ψάχνοντας το καινούργιο παραθυράκι τιμής άλλο τρεις την επιλέγουμε και πατάμε 1ον καίει και ένα ευρύτερο όπως μας ζητάει στόουν κόμμα online το σημείο όπου μπαίνουμε φυσικά είναι το σημείο 0,0 και ξανά 0 αφού θα χρησιμοποιήσουμε άρα χρησιμοποιούμε και στους τρεις άξονες στην προκειμένη περίπτωση ο πρώτος άξονας στο πάτωμα δεν είναι το χ ο δεύτερος είναι το ψ στο 3ο συνέδριο ζητά άρα εάν επιλέξουμε ένα εν τέλει θα δούμε ότι τον σταύρο Δήμα έχει πάρει τείνει σάλιο μας και μας ζητάει πού ακριβώς θα πρέπει να την πάμε άρα δεν αλλάζουν με τάση ένα 0 του χ 0 του ψ αλλά αλλάζουμε το λαό την τιμή του επιπέδου η οπότε στην προκειμένη περίπτωση πληκτρολογούν με 0,0 βόμβα 1.5 και ένα ΤΕ και βλέπουμε ότι αυτομάτως ήδη κάποιοι φίλοι μας βρίσκεται στη θέση που έπρεπε να είναι