Η Μετάβαση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, 2017)
: Το 2017, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ετοιμάζεται να μετακομίσει το νέο της σπίτι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δεν πρόκειται για μια απλή μεταφορά βιβλίων, αλλά για τη μετάβαση του θεσμού στη νέα εποχή. Με αφορμή τη μεταικατάσταση, προετοιμάζουμε και εμπλουτίζουμε τις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης, αναδεικνύουμε τους εισαυρούς της, αναβαθμίζουμε τις ψηφιακές υπηρεσίες και τα πλειοφοριακά συστήματα, ενσωματώνουμε και εκπαιδεύουμε νέο προσωπικό. Δημιουργούμε ένα νέο δανειστικό τμήμα, με εκπαιδευτικά προγράμματα για εφήβους, παιδιά και νέες ομάδες χριστών. Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος με την ελληνική κοινωνία και τη διεθνή ερευνητική κοινότητα. Διαμορφώνουμε ένα ζωντανό οικοσύστημα έρευνας, καινοτομίας και δημιουργίας για κάθε πολίτη που θέλει να μάθει, να δημιουργήσει, να καινοτομήσει, να πειραματιστεί. Για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος το 2017 είναι ένα στίχημα που πρέπει να κερδιθεί.