ΚΔΑΠ "ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ"- ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ_07-04-2020 (ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ) (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2020)
: Καλημέρα σας. Καλή εβδομάδα, καλή δύναμη, καλή υπομονή. Συνεχίζουμε τα πρόγραμματά μας μέσω του live streaming του Δήμου Αγρινείο. Τρίτη, πέμπτη, γυμναστική, τετάρκη, παρασκευή, υθαστικά, 11-12 στο live streaming του Δήμου. Η πρώτη εβδομάδα κίνησε, νομίζουμε, καλά. Πιστεύω να καθίστε κοντά μας, κάνουμε όποια προσπάθεια μπορούμε για να προχωρήσει αυτό το πρόγραμμα, όσο διαρκέσει το να μένουμε στο σπίτι. Μένουμε στο σπίτι γιατί είναι εντολές να προσέξουμε την υγεία μας, την υγεία των ανθρώπων μας, των συγγενών μας, του παππού, της γυαλιάς, όλων των ανθρώπων. Λίγη υπομονή και μέσα σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούμε να πάρουμε και τη γυναστική μας και τα υγραστικά μας και να γίνει πιο δημιουργική η μέρα μας. Συνεχίζω να εκτονίζω πάντα, βγείτε να πεπατήσετε, να κάνετε ποδήλατο, θα γίνουμε εγχωραστικός, για να μπορέσουν να υπάρχει και λίγη απόσταση έξω. Να υπάρχουν λίγα χιλιόμετρα, λίγα μέτρα. Μέσα στο σπίτι κάνουμε μια προσπάθεια μεγάλη όλοι μαζί. Οι κυπά του Δήμαρκου, ο Δήμος και εμείς, από το κΔΑΠ το αερόστατο, αλλά δεν αφήνει. Μπορούμε να βγούμε έξω. Παραγγινώνω τον κόσμο με το χαρτί, η μπαμπάς και η μαμά, να βγει για πεπάτημα όσο επιτρέπεται. Το λένε και τα αμέσα, τα λένε και οι πέφτριοι του Υπουργείου, μπορούμε να βγούμε για φυσική δραστηριότητα. Όσο όμως είμαστε σπίτι, από γέφατα, με τα ουραχερό υγρό, αυτά τα προγράμματα μπορούμε να τα εφαρμόζουμε και σε επαναλαμβανόμενες άδες ημέρες. Καλημέρι σου! Για να ξεκινήσουμε και χαρά! Το Δημοσθένη, τον Άγγελο, τον Γρηγόρη, τη Μαγταλινή, την Αντμίνη, τον Ρεζοδίνη την Ελλέρι, τον Λεωνίδα και την Ελευθερία, την Εφελίνα, την Αντωνία, τη Σοφία, την Άδημης, τη Δέσμηνα και την Κωνσταντίνα. Και τέλος, καλημέρι σου και παιδιά, άλλα εκώσου τα όπως είναι η Κωνσταντίνα και η Ρίνη, που μαθαροπληθούν και κάνουν όλες τις ασθήσεις μας. Καλή αρχή, καλή δύναμη, ετοιμαστείτε το νεράκι σας. Και θα ήθελα η μαμά να σας φέρει μια χαρτοπετσέτα ανοιχτή, κι αν έχετε ένα μπαλάκι, οτιδήποτε μπαλάκι, και ένα κουτάλι, να τα βάλει η μαμά στην άγρη, το τονίζω και θα κάνουμε σε σταματάκια, σκισούλες και δύο παιχνιδάκια σήμερα. Μια χαρτοπετσέτα ή δύο ή τρεις μηχαλάσι στην άγρη και κουταλάκι με ένα μπαλάκι. Ευχαριστώ. Ξεκινάμε με ήπιο περπάτημα. Καλημέρα σε όλους. Σηκώνω γόνατα, ήπιο περπάτημα, η χρόνη μας σε τιμότητα. Καλημέρα σε όλα τα παιδιά και του ΚΔΑΠΑ, Ερώστατο και το ΣΠΡΑ, όλα τα παιδιά της πόλης και φίλοι που είναι μακριά και τους ευχαριστούμε που παρακολουθούν αυτή την προσπάθεια. Επί το οποίο περπάτημα δεν ζορίζομαι, σηκώνω μόνο γόνατο, βλέπω χέρια μπροστά-πίσω για ένα λεπτό αυτό. Πάντα πηγαίνω λίγο μπροστά και λίγο πίσω. Ξεκινήσαμε, δεν μιλάμε και είμαστε συζυγνωμένοι, εσείς. Λίγο ακόμα, πιστεύω να παίρνουν και μεγάλοι φίλοι να κάνουν την προπονησία μας, είναι κάποια κομμάτια κοφρά και μεγάλους. Το Σαχαδεπτήριο που ήταν κροχερό στο Αγρινίου Πέρασε, θα μπορούσαμε να δούμε αυτό το βίντεο και να το κάνουμε μια μέρα που μείνουμε μέσα. Μένω στο σπίτι το πρόγραμμα, Γυμναστική, Δήμος Αγρινίου, Κυπά Δήμου Αγρινίου και δάρκω τώρα ενώθω. Συνεχίζω παιδιά, πάμε χαρά, πάμε δημοσταίρι που βλέπετε σίγουρα, ελάγγιε δέ, γρήγορα πάμε, σαν να σας έχω απέναντι μου. Λοιπόν, ξεκινάω και βάζω λίγο jogging σιγά σιγά, έτσι αρχίζω, ζεστάθυνκα, κάνω λίγο jogging με το λεπτάτι μου. Επιτόπιο, δουλεύω μια χέρια, άλλο εργαλείο παιδιά. Συνεχίζω, βγάζω λίγο κόνατο, βλέπετε, λίγο κόνατο, κρατάω μύτη και δουλεύω λίγο χέρια, αυτή είναι η γυνήση, έτσι, χαλαρά. Ηρεμώ, πάλι περπατώ, επόμενο λεπτό, να έρχομαι, να ελευθύσω μέχρι την καρδιά μου, πάλι ζωγανικούς θυμούς, με πεπάτωμα. Πάτα το κόνατο, σηκώνεται λίγο ψηλά και τα χέρια δουλεύουν, ολοκληρωμένη γυνήση. Επαναλαμβάνω, αυτή θα είναι λίγο πιο παιχνιώδη σήμερα, θα κάνουμε δύο παιχνίδια και θα το δοκιμάσουμε και αυτά από μακριά. Συνεχίζω περπάτημα. Πάτα το κόνατο, σηκώνεται λίγο παιχνίδια και τα χέρια δουλεύουν, με πεπάτωμα. Χέρια ελεύθερα να ζητώ καλά, τώρα με το ναφιένα μου, σηκώνω γόνατο και πάω λίγο πάλι τζόγγιν, άλλο ένα λεπτό τζόγγιν. Είμαι στην αρχή, είμαι στην πρώτη αρχή. Το μπλουζάκι είναι συμβολικό, ο Δήμος Αγρινίο, το Μιχάλη το ακούσε αυτόν τον μεγάλο αθλητή. Τον έχει και τη δημιουργή περιφάνεια, ήταν συμβολίτης μας, γίνονται και αγώνες του μιημίτου, ένας τρομερός αθλητής και τρομερός άνθρωπος, Αγρινιώτης. Και μπορώ να αφαιρώσω την ημέρα αυτή σε αυτόν, να περάσουμε για κάποιο μήνυμα. Και κάθε χρόνο ο Μεγάλας Αγώνας του Δημ. Αγρινιώτης, στη μιλή του Μιχάλη του Δούσι, και για παιδιά και για μεγάλους. Πρότυπο για εμάς, τους δυναστές και για πολλούς ανθρώπους που αγαπάνουν τον αθλητισμό. Τελειώνουμε, χαλαρώνουμε, πολύ ιππια σήμερα, πολύ ιδικό για παιδιά, κυρίως μπορούν και οι μεγάλοι, γιατί έχει και παιχνιδάκια μετά. Ξεκινάμε, περιφορές, τα χεράκια από μπροστά. 10 μπροστά. 10 μπροστά. 10 μπροστά πίσω. Πολύ ωραία, ηρεμώ, μηνάζω, πόδια. 10 φορές, συγγνώμη, πέντε από μια πλευρά, πέντε από την άλλη, 10 σύλλοδο. Μία, δύο, τρεις, τέσσερις, και όμους και βλάτια. Πολύ ωραία. 10 σηκώματα ψηλά, ένα, δύο, τρία, τεντώνουμε, τέσσερα, βγαίνω, μήτες, πόδια όλους, έξι. 7, ψηλά, 8, 9, 10. Πολύ ωραία, τηνάζω, χαλαρώνω, συνέχεια συγκίνηση. Πλευρές, μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι, στρίβω το κομμί μου. 7, το πόδι πίσω βλέπεις, δεν σήριξες. 9, 10, ωραία. Πολύ ωραία στην πάνω με βέβαια. Πάμε, διά τάση όμους, βάστε πάνω ψηλά, κεφάλι και όμους. Το ένα χέρι πρώτο με το άλλο, κλεικέφαλος όμως να δισταθούμε καλά. Πάμε το άλλο, το άλλο, το άλλο. Πάμε το άλλο. Πολύ ωραία. Ψηλά, ψηλά, ψηλά, ψηλά, ψηλά, ψηλά, ψηλά. Και τώρα με ψηλά όλος ο κόσμος ψηλά. Μπράβο. Πίσω, πίσω βγάζω στήθος, πλέκω χέρια, βγάζω στήθος, πλέκω χέρια, βγάζω στήθος, πλέκω χέρια. Πάμε παιδιά, μπράβο. Καλημέρα σε όλους όσους βλέπουν τώρα, καλημέρα. Υπομονή, υγεία, δύναμη. Καλημέρα παιδιά. Πολύ ωραία. Βελτιώνω το κάτω μέρος με έναν λίγο πιο γρήγορο τσόκι, πάνω με καλάνω πίσω. Πάνω πίσω, πάμε όλοι μαζί, λίγο πιο γρήγορο τσόκι πια ένα λεπτό. Για να κατευθυμίσουμε και να διακάσουμε το κάτω μέρος του κρομπιού. Πάμε, πάμε, πάμε. Πολύ ωραία. Πάμε, πάμε. Πάμε, πάμε. Λίγο πιο κονιά το αρχικό, έτσι. Ωραία. Λίγο ακόμα. Πάμε, πάμε, πάμε, πάμε, πάμε, πάμε. Πάμε παιδιά, λίγο. Ωραία. Χαλαρώνουμε, αναμνοεί, ηρεμώ. Μέση. Και κατεβαίνουμε κάτω. Λοιπόν, περιφορές στη μια πλευρά. Δέκα στη μια πλευρά. Δέκα στην άλλη. Ωραία. Κάψεις τις μέσεις. Μία στη μια πλευρά, τυπλή. Μία, δύο, χαλαρά. Πόδια ανοίγω πιο πολύ, ανοιχτά τον άγγιμα τον αγώνα. Λίγο. Ωραία. Ωραία, παιδιά. Πολύ καλά. Πάμε στα πόδια. Ανοίγω πόδι, πέφτω στον δεξί πόδι, δουλεύω προσαγωσμένο, δεκαπέντε δευτερόρτα. Τραβάει μέσα πλευρά του ποδιού. Πάμε, πάμε, πάμε, πάμε. Ωραία. Αλλάζω πόδι σαν προβολή. Δεν τόνογει μέσα πλευρά. Μένω, μένω, μένω. Μένω, μένω, μένω. Πολύ ωραία. Τηνάζω. Κάναμε ψηλά, όμως. Κάναμε λίγο μεσηκατεβαίνουμε. Πάμε πόδια. Προβολή το πόδι μπροστά και μένω μπροστά μένα. Εκεί. Στο δεκαπέντε. Το πόδι το πίσω δεν το μένω. Πατάει στη μήκη. Αν το κάνω από την αρχή το πρόγραμμα, υπάρχει μια αμμονία και θα σταθεί τη γαλάδα. Δεν θα έχει πρόβλημα. Πάμε στο άλλο πόδι. Πολύ καλά. Να δούμε σιγά σιγά. Πολύ ωραία. Τηνάζω με πόδια. Άψω. Πάμε. Ανοίγω λίγο αρέστα παιδιά. Ανοίγουμε ανοίγουμε. Πάμε πάμε πάμε. Πέφτουμε στη μέση. Ακουμπάμε τα χέρια μας. Μετράμε η ζωήν πόση. Προσακογή, έτσι. Δεν πιέζω μέση. Ακουμπάω τα χέρια να τραβάει λίγο τους κρατοσμούς και δουλεύω πόδια μέσα. Πολύ ωραία. Κλείνω. Άψω. Την άσκηση που έχουμε πει για το καστογνήμιο. Ακουμπάω κάπου τα χέρια μου και τετώνω το πόδι μου πίσω, πίσω, πίσω, πίσω, πίσω, πίσω. Το πόδι σφίτει κυκλώς δάγμα, το πίσω θα τραβάει η δάγμα μας. Πολύ ωραία! Κορθή! Λοιπόν, λίγες και ασκήσεις ακόμα ζεστάματος για τα πόδια μας, για να κάνουμε τρομικές ασκήσεις μετά σε ένα μικρό χώρο. Θα σας εξηγήσω στην λίγο. Πάμε, βγάζω γόνατο μπροστά και πίσω. Η κίνηση είναι μπροστά, γόνατο και πλάι. Συγνώμη πίσω, μπροστά και πλάι. Είμαι σε κίνηση, βγάζω γόνατο και πλάι. Μπροστά η κίνηση και πλάι, το ξαναδείχνω. Συγνώμη, βγάζω και στρίβω, βγάζω και στρίβω. Παίρνω και ομιγά με πιμανά και φόρα. Βγάζω και στρίβω, βγάζω και στρίβω. Συνεχίζω, πολύ ωραία. Βγάζω και στρίβω. Πολύ όμορφα, πάμε, πάμε. Πολύ ωραία, πολύ ωραία. Έχουμε σχεδόν 10 λεπτά. Είναι συνδυαστικό, κινητικό και διαθάσιμα. Θα σας εξηγήσω μετά τι να ετοιμάζετε στο σπίτι. Πάμε πλάγια πιμανά. Πλάγια σχηγής των ποδιών μας. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30. Πολύ ωραία, πολύ ωραία. Όπως είμαι επί τόπο, κάνω κυκλάκια στο πόδι μου προς τα έξω. Προς τα έξω. Ισορροπώς το 1, κρατιέμαι αν θέλω από κάπου και προς τα έξω κυκλάκια. Ηρεμώ. Κρατιέμαι κάπου αν δεν μπορώ και προς τα έξω κυκλάκια. Προς τα έξω, προς τα έξω. Και αγαγωγώ και προσαγαγωγώ και τετρακέφαλο και λίγο η μέση μου το βλέπει. Πολύ ωραία. Χαλαρώστε, χαλαρώστε. Ωραία. Μια αγκαλιά καλή και καλή αναμνοή. Ηρεμώ. 20 δευτερόνια με 30. Αγκαλιά, αγκαλιά. Φτιάχνω το περιπάνω μου τέτοιο, ώστε να μπορούντε να μπείτε και εσείς στο ρυθμό το δικό μας εδώ και να κάνετε τα ίδια πράγματα και στη ξεκούραση και στην εκτέλεση των ασκήσεων. Όσο μπορούμε, παιδιά, από μακριά, μένοντας στο σπίτι, τι να κάνουμε. Έτοιμοι το πρόγραμμα, το κυρίως μέρος. Θέλω να πάτε σιγά σιγά ή στο διάδρομο, ή αν υπάρχει χώρο στο αγώνι, τόσο χώρο στο αγώνι, δηλαδή 2 μέτρα. Και ορίστε ή με δύο κορίνες, ή με δύο μαξιράκια, ή με δύο μπουκαλάκια του νερού, σαν να φτιάξετε δύο γόνους. Αρχή και τέλος. Βρείτε έναν τρόπο που να ορίσετε την αρχή και τον τέλος. Για να εκτελέσετε τις ασκήσεις ανάμεσα. Μιλάμε είναι... Ένα, δύο πρόγραμμα να κάνουμε. Άντε θα είναι δύο, δύο μισή μέτρα στο σπίτι. Θα βρείτε μια αδύνατη απόσταση στο σαλόνι, ή στο διάδρομο του σπιτιού. Ή ο κόνος που εσείς πιστεύετε, του κορίνερ. Και εδώ ξεκινάει το κύριο μέρος. Εντάξει. Πρόγραμμα ασκήσεις. Είμαι εδώ, θα πηγαίνω και θα γυρίζω. Θα πηγαίνω και θα γυρίζω. Πρόγραμμα, κόνατα ψηλά, σκίπι χαμηλό. Κονατάκια χαμηλά, πάμε. Μία. Δύο. 10 φορές, 10 παραλίψεις, πηγαίνω και γυρίζω ενδιάμεσα δια τη μπατάκι. Τρεις. Ασκησούλες και για τον παπά και για τη μαμά. Τέσσερις. Διάρρυμα, δεν πιάζουμε. Πέντε. Έξι. Κάνω πραγματικές συνειδητές έτσι, δέντα, διήνω. Προσβάλλω να μάθεις ενδιάμεσα και βαρύ έτσι. Εφτρά. Με μια μικρή ανάσα ενδιάμεσα. Οχτώ. Εννέα. 10 τζόκινς κίπι χαμηλό. Αυτά τα κάνουμε σε μεγαλύτερες αποθάσεις όταν έχουμε την αμπλή μας και το πρόβλημα μας και το γύρο μας. Ας κόψουμε λίγο το χώρο, την απόσταση και ας κάνουμε τίποτα του πιο πολλές πανέδρες. Γιατί ας την σέξερχαμε 10. Ένα από πως θα είναι 10 κίπι χαμηλό, ξεκουραζόμαστε 1 λεπτό να εγκυρήσουμε. Και ενώ εις το χώρο μπορείτε να βρείτε και εγγερό αν θέλετε. Έχετε δει το παιδιάνι μου για να πάμε στην επόμενη άσκηση. Είμαι στη θέση μου. Εδώ που βρίσκομαι, εκτελώνω το εξής. Φτέρνεις. Τα ξέρετε, εδώ η τάχη κάνει και μαζί μας και στις δράσεις που κάνετε έξω. Και στο σχολείο βασικά. Φτέρνεις. Μία. Πέντε, πέντε χρόνια έχουμε. Πέντε, πέντε. Δύο. Τρεις. Τέρνεις. Δύο μέτρες έχουμε. Δεν είναι πολύ. Θα βρουν έναν λίγο χρόνο. Τέσσερις. Πέντε. Με έναν σωστή θέση, εδώ μας θέτει άνθρωπα. Έξι. Δεκάρια. Εφτά. Οχτώ. Εννιά. Δέκα. Ένα λεπτό και κάτι διάλειμμα, ξεκουράζομαι, νερό, ηρεμό. Ηρεμό αναμνοή, ηρεμό το σώμα μου, χαλαρώνω τα πόδια μου. Αυτό είναι. Δύο με δύο με πέντε μέτρα. Όπου μπορείτε. Επαναλαμβάνω στο διάλειμμα. Μπορείτε να πάτε και να κάνετε τις ασκήσεις στην πυλοτεία αν τις θυμάστε. Μπορείτε να επαναλάβετε άλλη μέρα τον χρόνο. Μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνοι σας το απόγευμα. Μην αφήνετε το σώμα σας να χαθεί, να κινηθεί. Υπάρχουν τρόποι και μέσα στο σπίτι. Αυτό που κάνουμε. Συμπληρώστε και τη κάσα σας άλλα να δουν, ξέρετε. Κάντε μεγαλή διπροπόνηση. Κάντε ακόμα κυριακούς του παιχολούς και ραχιέως, αν θέλετε. Βάλτε κομμάτια την κάσα σας. Δημιουργήστε. Αυτό για τα παιδιά θα είναι ένα πρωματάκι. Κρατάτε το καλό. Συνεχίζουμε, ευχαριστώ. Τέσσετα. Πέντε. Έξι. Πατάω μήκη και τώρα πόδι. Λίμω. Δεν την άζω. Λίμω. Με βλέπετε έτσι. Εφτά. Πέντε. Οχτώ. Εννέα. Δέκα. Πολύ ωραία. Πάει αυτό. Εννέα. Μπορούμε διάμεσα να εφαρμόσουμε καμιά σκησούλα. Νιώθουμε κρυή. Καμιά τέτα σκησούλα. Δεν υπάρχουν πολλοί. Μπορείτε να πιέσω πολύ τα πόδια μου. Μπορείτε να μένετε λίγα τελευταία στο άλλο. Έχουμε πει. Όπου νιώθω κενά στην ώρα της αγώνησης. Στα διάλειμματα μπορούμε να κάνω λίγο διάθεση. Τη μέση μου. Τον αφιένα μου. Και όποιος εφαρμόσει αυτά και βγει και δυο μέρες επάτημα. Θα είναι ένα πλήρες πρόγραμμα. Αυτών των δύσκολων μέρων που μένουμε στο σπίτι. Θέσεις. Πλάγια θύματα. Πηγαίνω με τη μία πλευρά. Γυρίζω με την άλλη. Μικρά. Εκκληκτικά. Αν έχετε λίγο ακόμα ένα μέτρο. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Πηγαίνω με τη μία πλευρά. Γυρίζω με την άλλη. Πηγαίνω με τη μία. Γυρίζω με την άλλη. Εκκληκτικά. Αν έχετε λίγο ακόμα ένα μέτρο. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Πηγαίνω με τη μία πλευρά. Γυρίζω με την άλλη. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Πηγαίνω με τη μία πλευρά. Γυρίζω με τη μία πλευρά. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Πηγαίνω με τη μία πλευρά. Γυρίζω με τη μία πλευρά. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Πηγαίνω με τη μία πλευρά. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε. Καλά πρώτα λίγο μεγαλύτερο μπορούμε.