Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση και η τοποθέτηση ελαστικοσυνθετικού τάπητα στο Σχολείο Καλαμιάς (ARTA WebTV, 2023)
: Σήμερα εδώ επισκεφτήκαμε το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στην Καλαμιά, όπου ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, ένα έργο προϋπολογισμού γύρω σε 500.000 ευρώ, που αφορούσε παρεμβάσεις και στο σύστημα της θέρματης, όπου βάλαμε αντίλειες θερμότητας αντικαθιστώντας το πετρέλαιο και στο κομμάτι των LED βάλαμε φωτιστικά τύπου LED, αλλά και θερμοπροσώψεις και καινούργια κουφώματα ενεργειακού τύπου σε όλο το κτίριο. Απόδοση αυτού του έργου θα το δούμε από το Σεπτεύριο μήνα, όταν θα ξεκινήσει πάλι η χειμερινή περίοδο και θα λειτουργήσει το σύστημα, που θα είναι κατά πολύ μικρότερη η κατανάλωση, ας πούμε, ηλεκτρικής ενέργειας στην προηγούμενη περίπτωση, άρα θα μειωθούν τα έξοδα λειτουργίας της κεντρικής θέρμασης και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να λειτουργούμε τη θέρμαση περισσότερο διάστημα και τα παιδιά θα θερμαίνονται περισσότερο χρόνο μέσα στο κτίριο. Οπότε οι υποδομές αυτές εμείς είναι που θέλουμε να κάνουμε. Από την άλλη μου σημεία κάναμε και μια κουβέντα εδώ με τους εκπαιδευτικούς και μας είπαν και διάφορα άλλα θέματα λειτουργίας και μικρών συντηρίστων και παρεβάσεων. Εμείς γενικότερα θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά τα αιτήματα και να εκμεταλλευτούμε και την καλοδικηρινή περίοδο έτσι ώστε από Σεπτέμβριο να βρουν όλοι οι μικροί μαθητές και εκπαιδευτικοί τα σχολεία τους σε καλύτερα κατάσταση. Επίσης να συμπληρώσω ότι πέρα από τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης έχει ήδη κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ με τον ελαστικό τάπητα που είναι πάρα πολύ σημαντικό γενικά για την άθληση των παιδιών εδώ στο χώρο. Είμαστε στο Δημοτικό Σχολείο της Καλαμμιάς. Εδώ έχει γίνει ένα μεγάλο έργο η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις και σε πράγματα που αφορούν την καθημερινότητα των σχολικών μονάδων δίνουμε έμφαση, αφογγραζόμαστε τις ανάγκες και προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά. Θες να πεις κάτι για το Wi-Fi, τι σου είπε? Έχει ξεκινήσει και δικτυώνονται το σχολείο, να πω επίσης με το πρόγραμμα Συζευξής το οποίο θα προσφέρεται από το κράτος δωρεάν τηλεφωνική γραμμή. Στην πρώτη φάση έχει γίνει η εγκατάσταση, σε δεύτερη φάση ακολουθεί η σύνδεση οπότε στο επόμενο διάστημα αυτό που περιμένουμε είναι τα σχολεία, όλα τα σχολεία του Δήμο Αρτέων έχουν δωρεάν τηλέφωνο που θα παρέχεται από το κράτος όπως και δωρεάν ίντερνετ μέσω του Πανελλήνιο Σχολικού Δικτύου. Με πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον δήμαρχο και τους αδερδημάρχους και την τεχνική υπηρεσία ολοκληρώθηκε το έργο, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι σαν κοινότητα και οι δάσκαλοι ακόμα οι μαθητές πιο πολύ για την ενεργειακή αναβάθμιση δεν αλλάχτηκαν τα φωτιστικά σε τύπου LED έγινε ενεργειακή αναβάθμιση και στην οροφή εσωτερικά του σχολείου και περιμετρικά εξωτερικά αλλά αλλάξαμε και τα παράθυρα με ειδικά κουφώματα που χρειαζότανε είναι ένα πλήρες λειτουργικό σχολείο που όλη η κοινότητα και όλα τα παιδιά του σχολείου μας είναι ευχαριστημένοι για το έργο που έγινε. Ήταν σε μια περίοδο που το σχολείο μας έχει αναβαθμιστεί ενεργειακά, έχουμε περάσει από το στάδιο της λειτουργίας με το Λέβιντα Πετρελαίου της Αντλίας Θερμότητας, ήταν ένα έργο το οποίο ξαγγέλθηκε και έγινε πραγματικότητα στο σχολείο μας και εκτός αυτόν έχει αναβαθμιστεί και ενεργειακά το σχολείο μας όσον αφορά και την μόνωση αλλά και τα κουφώματα του σχολείου. Υπάρχει μια άρεστη συνεργασία θα ήθελα να πω με τον Κύριο Δήμαρχο, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου σε θέματα του σχολείου, σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες αλλά προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και να βελτιώσουμε την κατάσταση και την εικόνα του σχολείου σε μια δύσκολη συγκυρία βέβαια και προσπαθούμε και είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας πάντα σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και θέλοντας να κάνουμε το σχολείο ό,τι καλύτερο για την κοινωνία μας, γιατί κακά τα ψέματα ό,τι ξεκινάμε και φτιάχνουμε στο σχολείο μαζί με τους γονείς αυτά θα βρούμε μπροστά μας αύριο και ελπίζω το αύριο να είναι καλύτερο από τι είχαμε εμείς πριν