2014.01.30 - ΠΔΕ - Επιτροπή των Περιφερειών, Ολομέλεια (Κατσιφάρας,Μιχελάκης,Ελληνική Αντιπροσωπεία) (ΠΔΕ Περ Δυτ Ελλάδας, 2014)
: Είναι προφανές ότι η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία λόγω των Ευρωπαϊκών εκλογών τον Μάιο, είναι εκ των πραγμάτων σύντομη, μπραχύβια, άρα και πιο συμπαγής. Καλείται να φέρει γρήγορα αποτελέσματα σε πάρα πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Μπαίνουν στο θέμα το μεταναστευτικό. Τέθηκε από τους ομιλητές για το θέμα του δουβλίνου. Το έχουμε πει και πολλές φορές, ότι αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να γίνουν αλλαγές. Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο ενιαία και πρέπει να το δει καταρχήν στην πηγή. Από εκεί που ξεκινούν αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Και θα πρέπει να πάμε εκεί, να σπεύσουμε στις χώρες τους, να τους βοηθήσουμε να μην έχουν λόγο να αναζητούν ένα καλύτερο αύριο αλλού, έξω από την πατρίδα τους, διακυδινεύοντας τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους. Και ξέρετε, υπάρχει μια κοντόφθαλμη λογική. Την άκουσα κάποια στιγμή σε μια αντίστοιχη επιτροπή. Να λέγεται από άλλους ότι, τέλος πάντων, ο καθένας σας αναλάβει την φύλαξη των συνόρων του. Δεν είναι σωστή αυτή η λογική. Γιατί πράγματι ο καθένας πρέπει να αναλάβει την φύλαξη των συνόρων του. Πράγματι εμείς που βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη περιοχή, η Ιταλία, η Ισπανία, η Μάλτα, άλλες χώρες, πρέπει να αναλάβουμε την φύλαξή μας και το έχουμε κάνει. Όμως, εάν κάποιοι νιώθουν ασφαλείς και σίγουροι, θα πρέπει να ξέρουν γιατί γίνεται. Να, εδώ έχουμε δει το κομμύτιαδρο ΕΡΙΚΙΟΣ. Κομμύτιαδρο ΕΡΙΚΙΟΣ. Όχι, με την Ελλάδα, με την Ελλάδα. Πού είναι η Ελλάδα? Πάμε εδώ στην Ελλάδα. Εδώ ή εκεί? Εδώ, εδώ, εδώ, εδώ. Εδώ, εδώ, εδώ, εδώ. Εδώ, εδώ, εδώ, εδώ. Νό. Βλάξεις. Βλάξεις. Όταν I'm among us, פέταξύ μας… Ούτε… Όχι. Εδώ είμαστε... Εδώ η μαμά. Η μαμά έχει κάνει καλύτερη δουλειά. Όχι, όχι, όχι. Τι κάνετε? Καλά είστε. Τα έχουμε ξαναβεί. Χαίρομαι να σας βλέπω. Πώς είστε? Κυρία Καλύριτη, ξέρετε. Τι γίνεται, δεν είμαι σούρα. Καλά. Πώς πάντε. Να είστε πάντα καλά. Να είστε πάντα καλά. Πάμε για να μην καθυστερήσουμε τον αυτόν. Γεια σας, παιδιά. Γεια σας, παιδιά. Ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά. Ευχαριστούμε.