Επίσκεψη της Αν. Υπ. Υγείας Μίνας Γκάγκα στις δομές Υγείας της Άρτας και στο Δημαρχείο της πόλης (ARTA WebTV, 2022)
: Η επίσκεψη ήταν, νομίζω, πολύ ουσιαστική και στο νοσοκομείο, γιατί μόρεσα και μίλησα με όλο τον προσωπικό, και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και τους διηγητικούς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Συζητήσαμε γενικό στα προβλήματα, τα καλά που έχει κάνει το νοσοκομείο, γιατί έχει πραγματικά κάνει σπουδαίο έργο και για την περίοδο του Covid και για τα υπόλοιπα περιστατικά. Είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο, έχει μια σημαντική πληρότητα. Επισκέφτηκα επίσης στο ΚΕΦΙΑ που νομίζω ότι είναι ένα κόσμο για την περιοχή και θέλω πάρα πολύ να το δω να λειτουργεί σύντομα και συζητήσαμε εδώ τώρα και με τους δημάρχους για όλα τα θέματα και των Κέντρων Υγείας και όλες τις περιοχές. Νομίζω ήταν μια πολύ επικοδομητική επίσκεψη και έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε οπότε θα έχουμε μια επαφή συνεχή. Επισκεφθήκαμε με την αναπληρώτερη Υπουργό Υγείας το Δημαρχείο Άρτας, Συζητήσαμε με τους δημάρχους της περιοχής και με τον δήμαρχο Αρτέων τα θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη συνεργασία, τη συνδρομή που μπορεί να υπάρχει από τους δήμους της περιοχής στα κέντρα υγείας, στους τομείς στο οποίους μπορούν να προσφέρουν πολλά. Σημειώσαμε ότι ένα νέο ασθενοφόρο ήρθε και εξοπλίστηκε το Κέντρο Υγείας Άννο Καλεντίνης και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη, από την απόφαση του Δικητήτη Σέκτης είπε, αφορά το Κέντρο Υγείας Άννο Καλεντίνης και του Δήμου Γεωργίου Καραισκάκη και έχω τη χαρά και την ικανοποίηση να πω ότι υπογράφτηκε πάλι από τον Δικητήτη Σέκτης είπε ένα κονδύλιο της τάξης των 10.000 ευρώ, όπου θα διατεθεί στην περιφέρεια Υπείρου για να προμηθευτεί τον εξοπλισμό που χρειάζεται, ότως ώστε ένα ασθενοφόρο να δοθεί στο Κέντρο Υγείας Βουργαριλείου. Συνεπώς έχουμε δύο καλά νέα. Της επόμενη ένα το ασθενοφόρο που ήρθε στο Κέντρο Υγείας Άννο Καλεντίνης και πλέον σε 10 περίπου μέρες θα έχουμε και έναν νέο ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας Αβουργαριλίου για να καλύψει την περιοχή των Τζουμέρκων. Είναι σε προτεραιότητα ο τομέας της Υγείας, είναι σε προτεραιότητα να προέχουμε υπηρεσίες στους πολίτες Υγείας, καλές υπηρεσίες και φροντίζουμε και για τις ορνινές περιοχές, τις απομακρυσμένες, εκεί όπου είναι τα χωριά μας, που είναι οι παππούδες μας και οι πρόγονοί μας, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Σήμερα επισκέφτηκε το Δημαρχείο η αναπληρώτερια Υπουργός Υγείας, η κυρία Γκάγκα, παρουσία του Υφυπουργού Αγορτικής Ανάπτυξης του Βουλευτήματος του Γιώργου Τουστίλιου και του Διοικητή της ΣΕΚΤΙΙΙΙΙΠΙ του κ. Καρβέλι, όπου ήταν παρόντως προσκεκλημένη και η Δήμαρχη των άλλων Δήμων του Νομού και κάναμε μια κοβέντα όσον αφορά τα θέματα υγείας που μας αποσχολεί. Άλλωστε οι Δήμοι, ήμασταν στην πρώτη γραμμή στην περίπτω του Covid και της πανδημίας και στηρίξαμε και τις δομές υγείας, έχοντας μια αγαστή συνεργασία και με τον διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας. Αυτό που, όσον αφορά εμένα, ζήτησα από την κυρία Υπουργός, ζήτησα να ενισχυθούν περισσότερο με προσωπικό και με εξοπλισμό το νοσοκομείο της πόλης μας, που είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό νοσοκομείο για την περιοχή μας, όχι μόνο το νομοάρτας αλλά και την ευρύτερη περιοχή, και κάνουν εξαιρετική δουλειά οι γιατροί και το νοσηλευτικό και δικαιητικό προσωπικό εκεί, θέλουν όμως περισσότερο ενίσχυση με προσωπικό και με εξοπλισμό, και να λειτουργήσει το κέντρο υγείας της Άρτας στο παλιό νοσοκομείο για το σκοπό το οποίο είχε ξεκινήσει και παλιότερο, Δηλαδή, σαν Κακιαμαία ή ΚΕΦΙΑΠ, πώς το λένε, τώρα στην καινούργια ονομασία. Και αυτό, ας πούμε, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι είναι στις προσθέσεις του Υπουργείου να το λειτουργήσει το επόμενο διάστημα, γιατί αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και για την υγεία των δημοτών μας, αλλά και γενικότερα και την τοπική οικονομία. Και άλλο ένα έτημα το οποίο βάλαμε είναι να είναι στελεχωμένα τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρία της περιοχής μας, έτσι ώστε να μπορούν οι δημότητες των εκεί περιοχών και κυρίως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης στην πόλη και στα νοσοκομεία να μπορούν να συνταγωγραφούν οι γιατροί που επισκέπτονται εκεί πέρα τις συνταγές τους και να εξυπηρετούνται. Και στο Κέντρο Υγείας της Άρτας, στο Παλαιό Νοσοκομείο που υπάρχει ο χώρος εκεί του Πάρκι και είναι ενεργμετάλευτος, καλό θα ήταν να βρούμε μία φόρμουλα έτσι ώστε να μπορούν να μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτόν τον χώρο που αυτή τη στιγμή είναι αδιαμόρφωτος και εκεί να μπορούν να εξυπηρετούνται παρκάροντας στο αυτοκίνητό τους και το προσωπικό του κέντρο υγείας και οι επισκέπτες και οι ασθενείς που πηγαίνουν εκεί και γιατί όχι ή όχι, και για κάποιες λίγες θέσεις να υπάρχουν και για τους δημότες που μπορούν να παρκάρουν εκεί για λιγόληπτη διάρκεια και να πάνε στα διπλανά εμπορικά καταστήματα ή στις τράπεζες που είναι στην περιοχή και να εξυπηρετηθούν. Ήταν κάτι τα οποία τα άκουσαν και τόσο και η Υπουργός αλλά και ο κ. Καραβέλις που το επόμενο διάστημα θέλω να πιστεύω ότι θα τύχουν τις έγκρισεις τους και να δρομολογηθούν έως να βοηθήσουν τη νέα περιοχή μας.