Διάλεξη 8 / σύντομη περιγραφή - Μήλιος Βασίλειος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
σύντομη περιγραφή: Σε ευχαριστούμε όλους, συνεχίζουμε τη διάρκεια μας, τις διάρκειες μας και στη διάρκεια της στιγμής και στη στιγμή της στιγμής, συνεχίζουμε να δούμε δύο κείμενα, δύο κείμενα, σχετικά με την υγρή υγρασία και με το σπορτ. Δηλαδή, συνεχίσουμε με την υγρή υγρασία 2. Τη επόμενη φορά, στη διάρκεια της προηγούμενης, είχαμε δει ένα μοναδικό μοναστήριο σχετικά με το σπορτ και σχετικά με τα κομμάτια του ανθρώπου. Σήμερα, στη διάρκεια της στιγμής, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε αυτό το μοναδικό μοναστήριο, μάθοντας να χρησιμοποιήσουμε τα γνωστικά λέξεις, να βοηθήσουμε και άλλα, να κάνουμε φράσεις και να χρησιμοποιήσουμε εφαρμογές σχετικά με το σπορτ και τη διάρκεια του ανθρώπου. Ας ξεκινήσουμε με ένα σχετικά, σχετικά μοναστήριο, ο οποίος ονομάζεται «Κάποιοι συμφωνίες για την υγρασία». Παγ. 36. Λέω το σχετικά μοναστήριο μια φορά και μετά θα προσπαθήσουμε να εφαρμογήσουμε τις διάφορες εφαρμογές, λέξεις, etc. Παγ. 37. Για να συμφωνήσουμε σε καλή υγρασία και να προσπαθήσουμε τις καρδιοβασκολικές ασθέσεις, τουμούρια και πολλές άλλες πατωλόγες, υπάρχουν συμφωνίες σχετικά 30 λεπτά από τη φυσική εργασία, 4 φορές τη εβδομάδα. Μπορεί να είναι σπορτή ή σχετικά με τις εργασίες της καθημερινής ζωής, όπως, για παράδειγμα, να κάνεις τα σχέδια πάνω, να κάνεις τα σκάλα, να φέρνεις το κόκκινο. Συμφωνήσεις την εργασία της καθημερινής ζωής, πραγματικά, δεν φέρνει χρόνο και δεν υπάρχει χρήματα. Ο δρόμος και η μοτοσυκλέτα βοηθούν να κοινωνήσουν και να μειώσουν το χρήμα της αυτοκίνησης, δηλαδή το τράφικο, το μονοσυκλέτα και τα πραγματικά πράγματα. Στις Βερόνες, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, υπάρχουν ομάδες δρόμους σε πολλές περιοχές, και για την ανθρώπινη και αγωνιστική κοινωνία, και για τους διαβέτικους και τους αδερφούς της καθημερινής ζωής, οργανισμένοι από το Δικαστήριο της Προσοχής του ULS-20, μαζί με το Κοινωνικό και την Φακολία της Μοτοσυκλέτας. Περ-Ινφορμαζιόνι, ci si può rivolgere all'azienda ULS-20 di Verona. Sul sito Internet troverete luoghi e orari di gruppi di camminno a cui potrete aderire. Muoversi fa bene alla salute. Ufficio Informazioni. In Italia il Servizio Sanitario Nazionale assicura assistenza sanitaria a tutti i cittadini residenti in Italia senza differenze di reddito o lavoro. Le ULS, unità locali socio-sanitarie, e le ASL, aziente sanitarie locali, gestiscono i servizi sanitari delle regioni italiane. Ας δούμε λίγο τελικά αυτό το γραμμό, και μετά θα πρέπει να κάνετε στο σπίτι μια μικρή δουλειά. Ας δούμε λίγο τελικά αυτό το γραμμό, και μετά θα πρέπει να κάνετε στο σπίτι μια μικρή δουλειά. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Μερικές συμβουλές. Βγάζω βόλτα του σκύλου. Η έκφραση είναι βάδω, ασπάσω. Και για τον εαυτό μου, βάδω, ασπάσω. Πάω μια βόλτα. Είναι πολύ της καθημερινότητας βέβαια σαν έκφραση. Βάδω, ασπάσω. Εδώ βλέπουμε κάποια φυσικά, καθημερινά δουλειά. Πάω να κάνω τα πόδια, να κάνω τα σκύλια. Πάω να ασπάσω το σκύλο. Εντυπωσιάζω τη δουλειά με τα καθημερινά δουλειά. Εντυπωσιάζω τη δουλειά με τα καθημερινά δουλειά. Το βέβαιο συμβουλίζεται όπως το βέβαιο τελειώσει. Εντυπωσιάζω όπως τελειώσω. Εντυπωσιάζω, εντυπωσιάζω, εντυπωσιάζω. Εντυπωσιάζω, εντυπωσιάζω. Εντυπωσιάζω, εντυπωσιάζω. Εντυπωσιάζω τα δουλειά με τα καθημερινά δουλειά. Να εισάγουμε λοιπόν τα δουλειά. Τα δουλειά είναι η ενέργεια, η δράση. Μοτόρια, έξω και μοτόρια, κινητικότητα. Ό,τι έχει σχέση με την κίνηση. Μοβιμέντο, είδαμε, κίνηση. Μοβιμέντο στουδεντέσκο, η φοιτητική κίνηση. Μοβιμέντο πολίτικο, μια πολιτική κίνηση. Μοβιμέντο λετεράριο, μία καλλιτεχνική, μία λογοτεχνική μάλλον κίνηση. Μοβιμέντο αρτιστικό. Μοβιμέντο φεμινίλε, μοβιμέντο φεμινίστα, etc. Ωραία. Ωραία. Φεμινίλε. Φεμινίλε στις καθημερινές μας συνήθειες. Ήνφατι, πράγματι, λοιπόν, επομένως, πράγματι, νον πόρτα βία τέμπο, πορτάρ βία τέμπο. Βλέπετε την εμφάνιση, πορτάρ βία τέμπο. Χάνω χρόνο, σπαταλώ χρόνο. Πορτάρ βία τέμπο. Πορτάρ βία τέμπο. Πορτάρ βία τέμπο. Δηλαδή, δεν απαιτεί έξοδα. Δεν απαιτεί έξοδα, οικονομικά έξοδα εδώ εννοεί, προσέξτε. Λασπέζα, δεν είναι μόνο τα ψώνια που είδαμε πριν, φάρε λασπέζα που το είδαμε αν ήταν αφάρε λασπέζα, απιέντη, λασπέζα είναι και τα έξοδα, κυρίως τα έξοδα. Και κατεπέκτασιν τα ψώνια, μεταφορικά. Σπέντερε, εξάλλου τι θα πεις σπέντερε, ξοδεύω και όχι ψωνίζω έτσι. Το ρήμα ψωνίζω είναι αυτή η έκφραση, φάρε λασπέζα. Καταλάβατε δηλαδή, κάνω έξοδα, αν θέλαμε να το πάρουμε κατά λέξη. Επομένως, κομπόρτα σπέζε, θα πει δεν απαιτεί έξοδα, νον κομπόρτα σπέζε, νον κομπόρτα σπέζε. Ας σχεδιάσουμε, σχεδιάσουμε, κομπορτάρε σπέζε. Απετεί έξοδα, νον κομπόρτα σπέζε. Στο τρίτο πρόσωπο συνήθως, ως απρόσωπο, νον κομπόρτα σπέζε, δεν απαιτεί έξοδα. Είναι απρόσωπη σύνταξη, δεν είναι όπως και στα ελληνικά. Βλέπουμε, λοιπόν, πως το δύσκολο σε μία γλώσσα δεν είναι να μάθω μία λέξη, σπέζα. Είναι το πώς θα την χρησιμοποιώ μέσα από ένα σωρό εκφράσεις. Γι' αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, πάρα πολύ σημαντικό, όσο και γίνεται πολλές φορές βαρετό. Εγώ το καταλαβαίνω ότι γίνεται βαρετό, γιατί κι εγώ κάποτε έτσι πέρασα από αυτή τη θέση. Να βλέπουμε τη γλώσσα μέσα από κείμενα και κυρίως μέσα από κείμενα όσο το δυνατόν πιο αυθεντικά, όπως είναι τα κείμενα αυτά που προσπαθούμε να κάνουμε στα μαθήματα αυτά. Να δούμε δηλαδή τις εκφράσεις και τις λέξεις όπως χρησιμοποιούνται φυσιολογικά. Να τις απομνημονεύσουμε μέσα από συγκεκριμένες συνθήκες, ούτως ώστε να μπορέσουμε και εμείς να τις επαναχρησιμοποιήσουμε όταν χρειαστεί. Επομένως, είδατε σήμερα πόσες εκφράσεις είδαμε. Επομένως, νον κομπόρτα σπέζε. Δεν απαιτεί έξοδα. Τι δεν απαιτεί έξοδα? Κοίτα, ατιβητά μοτόρια, εισέρητα νελε αμπιτούδινη κοτηδιάνε. Τι σημαίνει εδώ? Δηλαδή, φάρε ατιβητά μοτόρια, φάρε ατιβητά φύσικα, νελε αμπιτούδινη κοτηδιάνε. Είναι πολύ εύκολο πρώτα απ' όλα, πώς να κάνεις το σπέζι, να κάνεις τα σκάλα, να φέρνεις το κομπόρια. Και δεν νον κομπόρτα σπέζε. Γιατί δεν νον κομπόρτα σπέζε? Γιατί δεν πρέπει να πληρώσουμε για να πάμε σε μια παλέστρα. Είναι χρήσιμο. Όλοι κάνουν το εμφάνιζοντας κάποια εργασία στη ζωή τους. Και τότε, δεν χρειάζεται χρόνο, δεν χρειάζεται χρόνο σημαντικό για να το κάνεις. Γιατί δεν πάμε σε μια παλέστρα σε έναν χρόνο, πάνω από το πρόγραμμα μας, κοινώντας αυτά τα εργασία στη ζωή τους κάθε μέρα. Βλέπουμε ότι κάθε μέρα ή πάνω από κάποιες μέρες της εβδομάδας, πρέπει να κάνουμε αυτά τα πράγματα. Τα κάνουμε με κάποιο τρόπο ή με άλλο. Ο δρόμος και η μοτοσυκλέτα βοηθούν να κοινωνήσουν. Είναι η μοτοσυκλέτα, το ποδήλατο, η μοτοσυκλέτα. Αιούτανο, αιουτάρε, το γνωρίζουμε αυτό το βέρβο, ασοσιαλιζάρε. Σοσιαλιζάρε, και τι σημαίνει σοσιαλιζάρα. Κάνω παρέα με άλλους ανθρώπους. Εδώ και από εδώ και οι λέξεις, σοσιετά, η κοινωνία, σοσιαλιζάρση, κοινωνικοποιούμε, αιούτανο, ασοσιαλιζάρε. Εδώ το ρήμα είναι ενεργητικό, αιούτανο, ασοσιαλιζάρε, σοσιαλιζάρε. Ε, ριδούκονο, ριδούρε, ριδούρε, είναι το περίφημο αυτό, σούπερ ανώμαλο, δούρε, δούρο, δούτσι, έτσι. Ξέρουμε, παράδειγμα, έχουμε δει νομίζω το κονδούρε, έχουμε δει το τραδούρε, έτσι. Ριδούρε, ριδούκονο, κονδούκονο, ριδούρε, μιόν, μιόν, έτσι, μιόν. Ε, ριδούκονο, λούσο, δελ, άουτο, λούσο, δελ, άουτο, ριδούρ, ριδούκονο, λούσο, δελ, άουτο. Ριδούκονο, λούσο, δελ, άουτο, ριδούρ. Δούρ, είναι, προσέξτε, γιατί λέμε δελ, άουτο, γιατί είναι λάουτο. Ε, μινήλε, λέ, άουτο, είναι το πλουράλλε, λάουτο, λέ, άουτο, το αυτοκίνητο, νο, δυσόλυτο στη δίσελα μάκηνα, νο, λάουτο, μόμπιλε. Λάουτο, λέ, άουτο, ριδούρ, ριδούκονο, λούσο, δελ, άουτο, μιώνουν την χρήση του αυτοκίνητου. Δηκονσεγουέντσα, δηκονσεγουέντσα και κατά συνέπεια και συναιπώς, δηκονσεγουέντσα, λάκονσεγουέντσα, λέκονσεγουέντσα, δηκονσεγουέντσα και επομένως, η τράφικα, δηκίνηση, έτσι, η τράφικα, λιγκυναμένο, ρίπανση, λιγκυναμένο, κάθε είδους ρίπανση, λιγκυναμένο ατμοσφαιρικό, λιγκυναμένο δελ άκουε, λιγκυναμένο δηκεκόζα, δελάρια, για παράδειγμα. Και λιήνσιδέντι στρατάλι και τα ινσιδέντε στρατάλι και τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα, έτσι, λιήνσιδέντι στρατάλι, λιήνσιδέντε, λιήνσιδέντι. Λοιπόν, μέχρι τώρα, δούμε τώρα τι συμβαίνει στην Βερόνα. Βερόνα, μέχρι τώρα, το αρτικό μας μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε, μιλούσε. Τι συμβαίνει όταν σχετίζεται με όλα αυτά τα θεματικά που έχουμε μιλήσει, κυρίως την φυσική εργασία, σε μια πόλη της Ιταλίας, η Βερόνα. Βερόνα, μια πόλη της νότου Ιταλίας. Στη Βερόνα, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις, υπάρχουν κομμάτια σε πολλές περιοχές, δηλαδή για την ανθρώπινη και αγωνιστική κομμάτια, δηλαδή για τους διαβέτικους και τους αγωνιστικούς. Βερόνα, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις, το τάντο δηλώνει ακόμα περισσότερο από το μόντο. Έτσι, τάντο, πολύ, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις, υπάρχουν ομάδες για περπάτημα, ομάδες ανθρώπων που πηγαίνουν και περπατάνε παρέα. Σε πολλές περιοχές, το τετράγωνο, η γειτονιά, η συνυκία, σε πολλές περιοχές, είτε για την ανθρώπινη και αγωνιστική κομμάτια, είτε για τους διαβέτικους και τους αγωνιστικούς. Σία, σία, τόσο από τη μία πλευρά, όσο και από την άλλη. Σία, για την ανθρώπινη και αγωνιστική κομμάτια, είτε για τους διαβέτικους και τους αγωνιστικούς. Σία, περ διαβέτικη, επορτατόρι, διμαλατία κρόνικα. Πορτατόρε, από το πορτάρε, φέρω, κουβαλώ, μετακινώ. Εδώ, πορτατόρε, αυτός που φέρει επάνω του, που έχει, θα λέγαμε απλά. Πορτατόρε, διμαλατία κρόνικα, αυτό που λέμε και στα ελληνικά, ή χρόνιες ασθένειες. Τόσο για αυτούς που είναι ηλικιωμένοι, όσο και για αυτούς που είναι διαβητικοί ή πάσχουν από χρόνιες ασθένειες. Πορτατόρε, διμαλατία κρόνικα. Συμβουλεύουμε τη φράση, πορτατόρε, διμαλατία κρόνικα. Οργανισμένοι, ποιοι οργανισμένοι? Αυτοί οι οργανισμένοι, οι οργανισμένοι, είναι οργανισμένοι από το Δικαστήριο Προσοχής του ΟΟΛΣ 20. Τι είναι ο ΟΟΛΣ στην Ιταλία? Ο ΟΟΛΣ σημαίνει ΟΟΝΙΤΑ ΛΟΚΑΛΙ ΣΟΤΣΙΟΣΑΝΙΤΑΡΙΑ. ΟΟΝΙΤΑ ΛΟΚΑΛΙ ΣΟΤΣΙΟΣΑΝΙΤΑΡΙΑ, έτσι εσκρήτωνε ο λίμπρος. Είναι λοιπόν αυτό που λέμε εμείς τα ιατρία βάσης, τα ιατρία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επομένως, διπαρτιμέντο δι πρεβεντιών, πρεβενείραι, προλαμβάνω, έτσι προλαμβάνω, προλαμβάνω, πρεβενείραι. Διπαρτιμέντο είναι το τμήμα αυτό που λέμε εμείς, έτσι, το τμήμα μιας υπηρεσίας, διπαρτιμέντο δι πρεβεντιών από το τμήμα πρόληψης, επομένως, του ΟΟΛΣ του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο ΟΟΛΣ νούμερο 20 θα είναι βέβαια ο ΟΟΛΣ της Βερόνας πιθανότητα, έτσι, δα ΛΟΟΛΣ 20, ΕΝ ΣΙΕΜΕ ΑΛ ΚΟΜΟΝΕ μαζί με το κομμούνε, κομμούνε με τσί κεφαλαίο είναι ο δήμος, έτσι, ΕΝ ΣΙΕΜΕ ΑΛ ΚΟΜΟΝΕ μαζί με τον δήμο, ΕΑ ΛΑ ΦΑΚΟΛΤΑ ΔΙ ΣΙΕΝΤΣΕ ΜΟΤΩΡΙΟ και με την σχολή των επιστημών κίνησης θα το λέγαμε εμείς, έτσι, ΣΙΕΝΤΣΕ ΜΟΤΩΡΙΟ. Φακολτά, εννοείται, είναι φακολτά ουνιβερσιτάρια, έτσι, ο όρος φακολτά ως σχολή πανεπιστημιακή, λα ΦΑΚΟΛΤΑ ΔΙ ΣΙΕΝΤΣΕ ΜΟΤΩΡΙΟ, Φακολτά Μαθηματική, Φακολτά Φυσική, Φακολτά Λετρική Φιλοσοφία, etc. ΠΕΡ ΙΝΦΟΡΜΑΤΣΙΩΝΗ, για παιρετέρω πληροφορίες, θα λέγαμε εμείς, για πληροφορίες, ΠΕΡ ΙΝΦΟΡΜΑΤΣΙΩΝΗ ΤΙ ΣΙΠΟ ΡΙΒΟΛΓΕΡΕ, ΤΙ ΣΙΠΟ ΡΙΒΟΛΓΕΡΕ ΡΙΒΟΛΓΕΡΣΗ. Απευθύνομαι, ΤΙ ΣΙΠΟ ΡΙΒΟΛΓΕΡΕ, ΤΙ ΣΙΠΟ ΡΙΒΟΛΓΕΡΕ, το Σ γιατί μπαίνει πριν από το ΠΟ, θα μπορούσαμε να πούμε ΤΙ ΣΙΠΟ ΡΙΒΟΛΓΕΡΣΗ, αλλά όταν έχουμε τα ρήματα ΠΟΤΕΡΕ, ΒΟΛΕΡΕ και ΔΟΒΕΡΕ το Σ αντί να ενωθεί με το απαρέμφατο το ΡΙΒΟΛΓΕΡΣΗ μπορεί να μπει πριν από το ρήμα ΜΟΔΑΛΕ πριν από το ΠΟΤΕΡΕ και να γίνει ΣΙΠΟ ΡΙΒΟΛΓΕΡΕ αντί να πούμε ΠΟΟ ΡΙΒΟΛΓΕΡΣΗ, ΤΙ ΣΙΠΟ ΡΙΒΟΛΓΕΡΕ. ΑΛΑ ΤΙΕΝΤΑ ΟΟΛΣ ΒΕΝΤΙ ΔΙ ΒΕΡΩΝΑ. ΒΑΜΠΕΝΕ, τα έχουμε δει αυτά πολλές φορές ΣΟΙΛ ΣΙΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΣΟΙΛ ΣΙΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ στο site του Ιντερνετ, ΣΟΙΛ ΣΙΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ στην αντίστοιχη στο σελίδα στο Ιντερνετ, ΣΟΙΛ ΣΙΤΟ επομένως, η πρόθεση ΣΟΙ πάνω. ΣΟΙΛ ΣΙΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΣΟΙΛ ΣΙΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ τροβερέται. ΛΟΟΓΓΙ ΕΟΡΑΡΙ ΔΕΙ ΓΡΟΠΙ ΔΙΚΑΜΗΝΟ, ΛΟΟΓΓΙ ΕΟΡΑΡΙ, ΛΟΟΓΓΙ Ο ΤΩΠΟΣ, ΛΟΓΓΙ Η ΤΩΠΗ, ΤΩΠΗ ΚΑΙ ΟΡΑΡΙ, ΤΩΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΩΝΟ, ΚΑΙ ΟΡΑΡΙ, ΛΟΟΓΓΙ ΟΡΑΡΙ ΔΕΙ ΓΡΟΠΙ ΔΙΚ ΛΟΟΓΓΙ Ο ΤΩΠΗ ΚΑΙ ΧΡΩΝΟ, ΚΑΙ ΟΡΑΡΙ ΔΙΚΑΙ ΧΡΩΝΟ, ΚΑΙ ΟΡΑΡΙ ΠΟΤΡΑΝΟ, ΑΚΟΙ, ΠΟΤΡΕΤΕ, ΑΝΔΕΡΙΡΕ, ΑΝΔΕΡΙΡΕ ΙΣΑΥΡΧΟΜΕ, ΓΙΝΟΜΕ ΜΕΛΟΣ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΜΕ, ΑΝΔΕΡΙΣΚΟ, ΕΝΥΝ ΓΡουΠΟ, ΓΙΝΟΜΕ ΜΕΛΟΣ ΜΗΑΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΑΝΔΕΡΙΡΕ, ΚΟΜΕ, ΦΙΝΙΡΕ, ΜΟΟΒΕΡΣΗ, ΦΑΜΠΕΝΕ ΑΛΑ ΣΑΛΟΥΤΕ. ΜΟΒΕΡΣΗ, τι θα πει, το ρήμα είναι ρηφλεσίβο, είπαμε το μοβημέντο, η κίνηση και λοιπά έτσι, το να κινούμαστε, το να είμαστε κινητικοί, το να μην είμαστε, να μην κάνουμε μια ζωή καθυστική, να λυπηούμε, να κολλήσουμε, να κάνουμε καλά στη θεωρη, να κάνουμε καλά στη θεωρη, σαν να καλώσουν τα γυναιία, να κάνουν καλά στη θεωρη, αντίο, να κάνουν κακά στη θεωρη, να φειτείς, να κάνεις κακά τη θεωρη, να κολλήσεις, να κάνεις κακά στη θεωρη, Λοιπόν, βλέπουμε λίγο εδώ τη σχέδια μας, ο φίλος, ο φίλος, ο φίλος, ο φίλος, ο φίλος. In Italia il servizio sanitario nazionale, il servizio sanitario nazionale, το εθνικό σύστημα υγείας, il servizio sanitario nazionale, ασυκούρα, ασυστέντσα, σανιτάρια, ασυστέντσα, σανιτάρια, ασυστέντσα, ασύστερε, βοηθό, σανιτάρια της υγείας, ασυκουράρε, εξασφαλίζω, εξασφαλίζει λοιπόν η γιατρική περίθαλψη, όπως θα το λέγαμε εμείς, ασυστέντσα, σανιτάρια, ασυστέντσα, σανιτάρια, ασυστέντσα, σανιτάρια, ασυστέντσα, σανιτάρια, σανιτάρια, ασυστέντσα, σανιτάρια, σε όλους τους κατοίκους, σε όλους όσους κατοικούν στην Ιταλία, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις διαφορές, αυτό εδώ εννοεί. Σεντσαντιφερέντσα, η ρέντιτο, η ρέντιτο είναι οι αποδοχές, τα εισοδήματα η ρέντιτο, το εισόδημα που έχει κάποιος, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις διαφορές στα εισοδήματα, ο λαβώρος ή στην εργασία, επομένως προσφέρει σε όλους, ανεξαιρέτως ιατρική περίθερψη. Λέω ούλς, ούνητα, λοκάλι, σώτσο, σανιτάριε, ούλς, ούνητα, λοκάλι, σώτσο, σανιτάριε. Τοπικές ενότητες, ούνητα είναι η ενότητα, λοκάλι είναι ο τοπικός εδώ, ούνητα, λοκάλι, σώτσο, σανιτάριε. Έλε, άσλ, ατζιέντε, σανιτάριε, λοκάλι, γεστίσκονο, οι σερβίτσοι σανιτάριοι, δέλε, ρε τζόνι, ιταλιάντι, γεστίρε, διαχειρίζονται, διαχειρίζονται οι σερβίτσοι σανιτάριοι τις ιατρικές υπηρεσίες, σερβίτσιο εδώ είναι η υπηρεσία, ούν σερβίτσιο social, ούν σερβίτσιο σανιτάριο, υπηρεσία. Βλέπετε λοιπόν πόσο διαφοροποιούνται εδώ οι λέξεις ανάλογα με τα συμφραζόμενα, γεστίσκονο, οι σερβίτσοι σανιτάριοι, δέλε, ρε τζόνι, ιταλιάντι, των ιταλικών επαρχιών, λα ρε τζόνι είναι η υπαρχία, είναι η περιφέρεια, όπως ξέρουμε η Ιταλία είναι χωρισμένη σε περιφέρειες, έχουμε η Λομπαρδία, το Βένετο, το Πιεμόντε, το Λάτσιον, τα Συτσίλια, τα Καλάμπρια, τα Πούλια, τα Βαζιλικάτα, τα Λούμπρια, τα Τοσκάνα, έτσι όλα αυτά είναι ρε τζόνι, οι περιφέρειες τις οποίες χωρίζεται η Ιταλία. Κάθε περιφέρεια χωρίζεται σε επαρχίες που ονομάζονται προβίντσε και κάθε επαρχία χωρίζεται στους δήμους που ονομάζονται κομμούνι, επομένως κομμούναι ο δήμος, προβίντσα η επαρχία, ρε τζόναι η περιφέρεια. Ρικαπιτωλίσουμε λίγο, κυρίως τις εμπορίες, βλέπουμε από κάτω. Κονσίλιο, κονσιλιάρ, κονσίλια για την υγεία, συμβουλέση υγείας, κονσίλια για την υγεία, συμβουλέση υγείας, συμβουλέση υγείας, κονσίλια για την υγεία, συμβουλέση υγείας, μαλλατεία καρδιοβασκολάρ, τουμόρ, πατωλογία, συμβουλεύονται, συμβουλεύομαι να κάνετε αυτό, συμβουλεύονται σχετικά 30 λεπτά για τη φυσική δραστηριότητα, 4 φορές τη εβδομάδα, σχετικά με τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, σχετικά, όπως ο cluttered man, παραμονώ στο αγοράδ, χορηγτηρίζωены σκάλ intermitt, μωρέnaden το πάνε το καır τάνshirt εις π eseri, ech εις π έ Για παράδειγμα, πηγαίνω να κάνω σπέσια, πηγαίνω πίσω, κάνω σκάλες, πηγαίνω να φύγω το παιδί, να το ενισχύσω. Ενσωματώνω, εισάγω, το πεθετώ, βάζω, ενσαιρήραι, λατιβητά, μοτόριαν, ελεαπιτούδοι, νικοτιδιάν. Ενφάτη, πράγματι, νον πόρτα βία τέμπο, πορτάρ βία τέμπο. Δεν είναι χάσιμο χρόνο. Νον πόρτα σπέζαι, δεν χρειάζεται έξοδα. Ο δρόμος, η μοτοσυκλέτα, βοηθούν να ασοσιαλίζει, μειώνουν το χρειάζοντας της αυτοκίνησης, δημιουργώντας, δημιουργώντας, το τράφικο, το πλήρωμα και οι πρόσφατες. Εάν για την ανθρώπινη κοινότητα, εάν για τους διαβέτικους και τους πρόσφατες. Τόσο, όσο, τόσο, όσο. Περινφορματιών, περινφορματιών, για περαιτέρω πληροφορίες, για πληροφορίες. Τίς που ριβόλτζε, τίς που ριβόλτζε, μπορούμε να απευθυνθούμε. Ριβόλτζε, α, πάντα με το α, με την πρόθεση α. Ριβόλτζε, α, πάντα με το α, με την πρόθεση α. Ριβόλτζε, α, πάντα με το α, με την πρόθεση α. Ριβόλτζε, α, πάντα με το α. Για να δούμε μερικούς όρους και μερικά σημεία του σώματος. Τσερεμπράλε, καρδιοβασκολάρε, επάτικο, ρεουμάτικο, δερματολόγικο. Βλέπετε πως όλες αυτές οι λέξεις έχουν οι περισσότερες ελληνικές ρίζες. Εννοείτον αφιένα, τσερεμπράλε, εδώ είναι το επίθετο. Καρδιοβασκολάρε, καρδιαγγυακός το είδαμε λίγο πριν, επάτικο από το ύπαρ ή πατικός έτσι, επάτικο, ρεουμάτικο, ρευματικός, δερματολόγικο. Και μας δίνει στην άλλη στήλη τα μέρη του σώματος που αντιστοιχούν με τέτοιου είδους παθολογίες. Φέγγατο, υλφέγγατο, το σηκώτι, το ύπαρ, όσα εαρτικολατσιώνει, λόσο, λέωσα. Είναι ανώμανο έτσι, λόσο, λέωσα. Λόσο, λέωσα. Στον πληθυντικό αριθμό είναι θηλυκού γένους και τελειώνει σε α. Λόσο, λέωσα. Πολύ σπάνια λέμε λιώση και το χρησιμοποιούμε, κυρία σου, όταν πρόκειται για κόκκαλα φαγητού. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Μαγειρεμένο λέμε λιώση. Αλλά και αυτό δεν χρειάζεται. Το σωστό είναι λέωσα. Εμείς να ξέρουμε αυτό. Λόσο, λέωσα. Όσα εαρτικολατσιώνει, είναι οι αρθρώσεις, λαπέλε, θηλυκού γένους, το δέρμα, και το ανθρώπινο και γενικότερο. Ο εγκέφαλος, το μυαλό, είναι όλες τις έννοιες. Βάζι σανγκουίνι είναι οι αρτυρίες. Λέξη βάζο, δεν είναι μόνο το βάζο για τα λουλούδια, είναι γενικά το αγγείο, είναι γενικά ο φωτινέας γενικά. Τίποτα μπορεί να μεταφέρει υγρά. Βάζι σανγκουίνι. Βλέπετε λοιπόν, είναι λίγο περίεργες όλες αυτές οι ορολογίες. Τα αιμοφόρα αγγεία. Βάζι σανγκουίνι. Ακάσα θα θέλαμε να κάνουμε ένα μικρό συνεργασμό, ένα μικρό συνεργασμό, ένα μικρό συνεργασμό, ένα μικρό συνεργασμό, ένα μικρό συνεργασμό, ένα μικρό συνεργασμό, ένα μικρό συνεργασμό. Κάποιες λέξεις, μια μικρή φράση. Εντάξει? Εντάξει, σταματήσουμε εδώ και κάνουμε ένα μικρό συνεργασμό, και μετά δούμε ένα άλλο γραμμό σχετικά με το σπορτ. Ας δούμε αυτό το γραμμό, δεν είναι πολύ γρήγορο, είναι δημιουργημένο από τη Βικιπέδια, σχετικά με το σπορτ στην Ιταλία, σχετικά με το σπορτ στην Ιταλία, σχετικά με το σπορτ στην Ιταλία. Το σπορτ είναι πρώτος σημείο στην Ιταλία για πολλούς παιδιάς και για παιδιά. Η Ιταλία είναι από τις πιο τεχνικές στην ιστορία. Για πολλούς παιδιάς, η Ιταλία είναι η πιο όμορφη στον κόσμο και σίγουρα οι παίκτες παιδιών είναι από τις πιο παρουσιακές. Μεταξύ των «σπορτ-ρικί» επέφερνουν και οι «σπορτ-μωτών», το αυτο-μοβιλισμό και το μοτοσυκλισμό, όπου η Ιταλία έχει υπέροχες παράδειξες. Οι γνωστοί στον κόσμο είναι οι αυτοδρόμοι της Μόντσα και της Ιμμολά και το κύριο του Μουγγέλου. Στο αυτο-μοβιλισμό, ο δεύτερος «σπορτ-ρικί» στον κόσμο για πολλούς παιδιών, ακόμα σημαντικό είναι η πολλή βιώσιμη των αυτο-ρικών και των παιδιών της Ιταλίας, από τη Φόρμουλα 1 στις δυνατότητες του Ραλίου. Στην βελτιότητα, από τις πρώτες κόρσες του 1900, το Fiat, το Alfa Romeo, το Maserati, η μοναδική εταιρεία της Ιταλίας να κερδίσει δύο φορές, τα 500.000 di Indianapolis, Ferrari, Abarth & Lancia, έχουν κερδίσει στις πιο σημαντικές κόρσες, Targa Florio, Rally Italia Sardegna, 1000.000, 24 Hours di Le Mans και με τα οποία έχουν κερδίσει τίτλοι μοναδικές και κοντινωνικές σε όλες τις κατηγορίες. Στην Φόρμουλα 1, η σκουδερία Ferrari κερδίζει το ρεκόρντ του τίτλους για πιλώτες και δημιουργούς, δημιουργές για μοναδικές παιχνίδες και παρουσιακή παρουσιακή από το ξεκίνημα του Λιού του 1950. Στην μοτοσυκλέτα, οι μεγαλύτεροι χαρακτήρες του παρελθόνου, όπως ο Γιάκωμος Αγωστίνης, 15 φορές χαρακτήρες στις κλασσικές 350 και 500 CC, με 10 βιώσιμες στο Τούριστ Τρόφι, είναι διευκολα εξακολουθείς από τους χαρακτήρες του παρελθόνου, Max Biaggi, Loris Capirossi και Valentino Rossi, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει κερδίσει το κόμμα σε 4 κλάσσια διαφορετικά. Οι μοτοσυκλέτες Bianchi, Aprilia, Gilera, Guzzi, MV, Agusta, Benelli και Ducati έχουν κερδίσει τα πιο πραγματικά σκέψεις και έχουν κερδίσει πλήρες κομμάτια σε όλες τις κατηγορίες. Αλλά η Ιταλία σπορτή δεν είναι μόνο χαρακτήρες και μοτοσυκλέτες. Υπάρχουν σε Ιταλία πολλοί σπορτήρες που, αν και δεν έχουν τη φάμα και τα χρήματα των χαρακτήρων και είναι συχνά ξεχάσεις μετά από μικρό περίοδο, είναι πολύ βαλίδιοι ατλέτες με πραγματικά δυνατότητες και δύσκολα τεχνικά. Οι παιχνίδες του rugby, για παράδειγμα. Στην Ιταλία συνεργάζεται το rugby από σχεδόν 100 χρόνια και το 2000, ευχαριστούν το μεγάλο εργασμό του πρόεδρου της Ιταλίας, το Ιταλία δημιουργεί την ιστορία της Ευρωπαϊκής Τορνείας των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών. δημιουργεί την ιστορία των 5 εθνικών δημιουργών.