Κατάνυξη και συγκίνηση στην λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Αναλήψεως στο νέο Κοιμητηριακό ναό (ARTA WebTV, 2022)
: Είσαι η θνημάστη, ζωή μου χάρισανε εγώ. Υπόσανες εσύ εγεγχώ, κανάτων, κανάτων σαπτίστας, Γέννησε χτισμήμα, σοβαρήντα. Γέννησε χτισμήμα, Ζωρή καλυσσά μενόνι, Χριστός ανεσίε, νεκρό σκανάτο, στάνα το μάτι σας και τη σκέφτη μαζί ζωή χαριστά μ' ενώ Χριστός ανεστιε, πέτρος κανάς ουριάς. Κριστούσαμε στην Εμέγρων θανάτων, θανάτων πατήσαμε. κέφισε η θμή μας τη ζωή, καρυξάμε πόρτα. Θεόν Σε το όνομα Τίσου, σώσομαι, και την δυνάμι Σου κριτήσμε. Δι' ευχόν του Αγίου Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημών. Αμήν. Δι' ευχόν του Αγίου Δεσκότου ημών, Κυρίστου Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημών. Αμήν. Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί όλους και το φρόνο να έχουμε υγεία. Κύριε Δήμαρχε, αισθάνομαι την ανάγκη αυτή την ιερή ημέρα που για πρώτη φορά Δοξάζουμε τον Θεό μέσα σε αυτόν τον Ιερό χώρο. Θα σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των πιστών της Άρτας, διότι, όπως πολύ καλά γνωρίζετε και όλοι γνωρίζουμε, ένα δναός μέσα σε ένα κεμιτήριο είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά για τους ανθρώπους που έχουν απώλειες. Και όλοι οι άνθρωποι δυστυχώς, επειδή ο θάνατος είναι συνηφασμένος με τη ζωή, όλοι οι άνθρωποι έχουν απώλειες. Και το αποκούπιτο τελευταίο είναι η πίστη στο Θεό. Έτσι, λοιπόν, νομίζω ότι η ευγνωμοσύνη είναι πάρα πολύ μεγάλη. Στο πρόσωπό σας ευχαριστούμε όλη τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο. Εύχομαι να έχετε όλη η υγεία, δύναμη, και με τη δική σας συνδρομή, διότι δυστυχώς είναι πολύ δύσκολη καιρή, εύχομαι του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί ο Ναός, να μπορέσουμε την πέμπτη της αναλήψος, να κάνουμε και θεία λειτουργία, και με αυτόν τον τρόπο να δοξάσουμε το όνομα του Θεού, αδελφοί μου, και να είμαστε έτοιμοι να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύσκολα της ζωής, τα οποία βρίσκονται μέσα σε αυτούς εγώ ο Χριστάφελος, δηλαδή καθάνατο. Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας εγγυάζει. Χρόνια πολλά, βρισκόμαστε εδώ στο χώρο του Νέου Κημιτήριου του Αγίου Σαναργύρου, όπου τελείστηκε ο πρώτος εσπερινός για την Εκκλησία, την καινούργια Εκκλησία εδώ στο χώρο αυτό που φέρνει το όνομα της Αναλήψιος, γιορτάζεται της Αναλήψιος, που είναι και σύμφωνο με το Μητροπολίτη, δεν υπήρχε άλλη Εκκλησία στην περιοχή μας της Αναλήψιος που είναι 40 μέρες μετά το Πάσχα, οπότε με αυτόν τον τρόπο και μιας και τελείωση η πρώτη φάση του Ναού που περιλάμβανε την θεμελίωση, τον εφέρον οργανισμό, το κέλυφος, το κτήριο και τη στέγη. Αυτή τη στιγμή κάναμε και γιορτάσαμε μαζί με τους πιστούς το πρώτο νεοεσπερινό. Εδώ να πω ότι αυτή η εκκλησία κατασκευάστηκε για τις ανάγκες των πιστών, είναι ένας χώρος που έχει πολύ πόνο και με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τους πιστούς μας και για τις ανάγκες τους. Εμείς συνεχίζουμε σε συνεργασία με την Μητρόπολη Άρτας, που πλέον για την χρήση του Ναού έχει δοθεί στην Μητρόπολη Άρτα σύμφωνο με τον νόμο. Είναι μια εκκλησία η οποία έχει ακόμα εργασίες να γίνουν και θεονομίζω ότι αυτές οι εργασίες θα γίνουν σε συνεργασία και με τους φορείς αυτοδίκησης αλλά και με ιδιώτες. Το έργο μέχρι τώρα έχει στοιχήσει 262.000 ευρώ και είναι από δημοτικούς πόρους. μία Εκκλησία Εμβαδού 125 τετραγωνικά μέτρα και έγινε υπό την επίβλεψη της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμο Αρτέων, οπότε συνεχίζουμε έτσι έως του χρόνου να κάνουμε πάλι τον Εσπυρινό και να γιορτάσουμε όπως πρέπει τον ναό εδώ της Αναλήψιος και η Εκκλησία θα είναι περισσότερο λειτουργική και θα έχουν γίνει και περισσότερες εργασίες.