5η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 2022)
: Παρακαλώ, όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να προσέλθουν να ευκαιρήσουν, να μιλήσουν, να κοιτάξουν, να βρουν ευκαιρία, να βρουν πρόσφυγες, να βρουν ευκαιρία, να μιλήσουν, να βρουν ευκαιρία, να βρουν πρόσφυγες, να βρουν ευκαιρία, να βρουν πρόσφυγες, να βρουν ευκαιρία, να μιλήσουν, να βρουν πρόσφυγες, να βρουν ευκαιρία, να μιλήσουν, να βρουν πρόσφυγες, να μιλήσουν, να μιλήσουν, να μιλήσουν, να μιλήσουν, να μιλήσουν, να μιλήσουν, να μιλήσουν. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ όλους και περνώ στις ανακοινώσεις. Υποθέτω ότι όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στην πορεία, αφού δώσω τον λόγο στον Περιφερειάρχη, θα προτάξω να κουβεντιαστεί σε έυλογο και σύντομο χρονικό διάστημα το θέμα αυτό, το οποίο έχει τη μεγαλύτερη επικαιρότητα ο πόλεμος, στην πορεία να κουβεντιάσουμε το φως δα που έχει τεθεί σαν θέμα και να μπω στις επίκαιρες ερωτήσεις, όπου θα παρακαλούσα εκεί τους επικεφαλείς του παρατάξενου, όπως κάνουμε κάθε φορά για τη συντομία του χρόνου, κάποιες να απαντώνται από αυτές που έχουν τεθεί γραπτός και κάποιες να κουβεντιαστούν. Μέσα σε όλα αυτά, θα ήθελα να παρακαλέσω τους αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του κ. Σπανού να απαντούν γραπτός στις επίκαιρες ερωτήσεις οι οποίες τεθούνται από τις επικεφαλείς. Σας ευχαριστώ και πάλι, δίνω τον λόγο στον Περιφερειάρι για ένα λεπτό και περνάμε στην διαδικασία για το Ουκρανικό. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Πραγματικά αυτό που συμβαίνει στα εδάφη της Ουκρανίας έχει συγκλονήσει όλη την ανθρωπότητα και σίγουρα την Ευρώπη και την πατρίδα μας. Προς τούτο, παρότι σε πρακτικό επίπεδο είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα που μπορεί να κάνει μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση τα οποία νομίζω πως και θα τα συζητήσουμε κατόπιν του θέματος που σαγάγει η κυρία Μπατζελή αλλά και των ψηφισμάτων που έχει εισάγει τόσο η δική μας παράταξη όσο και η λαϊκή συσπήρωση. Ταυτόχρονα λοιπόν και ανεξάρτητα από τις όποιες ενέργειες αποφασίσουμε νομίζω ότι έχει και μια υψηλή συμβολική αξία το να ενώσουμε τη φωνή μας με όλες τις φωνές ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στις επιθέσεις, ενάντια στις συσβολές σε ευρωπαϊκό έδαφος με ότι αυτό σημαίνει. Δεν θέλω να πω σε αυτή τη φαση περισσότερα καθώς θα συζητηθεί τόσο ο θέμα όσο και τα προταθέντα ψηφίσματα. Κυρίες και κύριοι αντιπεριφεριάρχοι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο κάθε πόλεμος είναι καταδικαστές. Οι εικόνες των παιδιών και των αμάχων μόνο φρίκοι μας δημιουργούν και βαθιά συμπόνια και θλίψη. Βεβαίως είναι καταδικαστές, όμως καταδικαστέα είναι και η αποστολή όπλων σε ελληνικής κυβέρνησης στη μία πλευρά, η οποία πλευρά δεν έχει να κάνει, δεν είναι σύμμαχός μας, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε στο Νάτο. Δεν μας ζητήθηκε από πουθενά, δεν συνεντρίασε η βουλή, κανένας δεν έδωσε το δικαίωμα στον κύριο Μητσοτάκη να στείλει όπλα και να ανοίξει τους ασκούς του εόλου κατά της πατρίδας μας. Αυτός ο ανεύθυνος άνθρωπος μας έχει φέρει, είμαστε γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά, σε μια επικίνδυνη περιοχή. Μας έβαλε στη μέση, στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας, στη μέση της προβοκάτσιας, της παγκόσμιας προβοκάτσιας, ο κάθε επικραμένος που θέλει να κάνει προβοκάτσια θα πει τώρα, ειδού η ρόδος, ειδού και το πείδημα. Έκανε αυτό, για εκείνο και εκείνο το λόγο, να βάλει ο Θεός το χέρι του. Καταδικαστέως ο πόλεμος, από πού κι αν γίνεται, καταδικαστέα όμως, 100% και αυτή η επιπόλεη να πω, η προδοτική να πω, όπως και να την ονομάσει κανείς, η καταδικαστέα κίνηση του Μητσοτάκη. Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από το σώμα. Υπάρχουν ερωτήσεις και για το Φόζα και για το Ουκρανικό, το οποίο είχε κάνει η κυρία Μπατζελία Πατρίδα μας τερά. Θα παρακαλούσα να πάρετε εσείς το λόγο, όπως μου το επιτρέπω, κύριο Σαναγνουστάκης και έναν κυρίως Ψιτσάρ. Συνεχίζουμε. Όχι, όχι, όχι, έχουν τεθεί το θέμα. Ξεκινάμε για το Ουκρανικό, αλλά είχε τεθεί και από την κυρία Μπατζελία. Έχει βάλει. Ναι, ναι. Κυρία Μπατζελία έχει το λόγο για τη συντομή του φροντισμού. Κυρία Σαναγνουστάκη, σας φτιάχνω λίγο αδιάβασμα. Το λογόταν. Κυρία Μπατζελία έχει το λόγο. Ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε. Νομίζω ότι η εμπλοκή του ζητήματος έγινε γιατί έχουμε δύο προτάσεις. Η μία πρόταση είναι το ψήφισμα το οποίο καταθέτει η παράταξή σας προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και εκείνου της παράταξης του κ. Μπασδέκη της Ελλαϊκής Εσπύρωσης και ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση για το Ουκρανικό και το ρόλο των περιφεριών, της συμβολής των περιφεριών σε ανθρωπιστική βοήθεια όπως ο καθένας την ορίζει και όπως ο καθένας μπορεί να συμβάλει. Εκτιμώ, κύριε Πρόεδρε, χωρίς να θέλω να αλλάξω τη διαδικασία, ότι εφόσον έχουμε ανοίξει το Ουκρανικό έτσι ώστε συζητηθεί το θέμα και του ψηφίσματος ταυτόχρονα μετά από αυτή τη διαδικασία και να μην περιμένουμε να ψηφιστεί ως ψήφισμα στο τέλος της διαδικασίας, όπως άλλωστε προβλέπεται. Όμως το αφήνω στο Προϊδρείο και στο σώμα να δει την τακτική την οποία θα ακολουθήσει. Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες, αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισες, είμαστε όλοι μάρτυρες μιας μεγάλης σύραξης εντός της Ευρώπης. Μια σύραξης που όσοι παρακολουθούμε τα ευρωπαϊκά ζητήματα, τα διεθνή ζητήματα, την κρίση την οικονομική, την ενεργειακή, θα μπορούσε να πει ότι ήταν ένα ανακοινωθέν έγκλημα. Και ήταν ανακοινωθέν διότι πάρα πολύ καιρό, εδώ και μήνες, βλέπουμε ότι γεωπολιτικά δημιουργείται μία πίεση προς την Ρωσία, από την Ευρώπη, από το Νάτο και από την άλλη πλευρά μία Ρωσία, η οποία δεν μπορεί και δεν θέλει να περιοριστεί στα όρια και στις οικονομικές δραστηριότητες, οι οποίες έχουν οριστεί. Ως παράταξη και ως πολιτικό κόμμα κίνημα αλλαγής, έχουμε τοποθετηθεί με απόλυτη σαφήνια για το ρόλο της Ευρώπης, του Νάτο, αλλά και το ρόλο δυστυχώς της Ρωσίας, η οποία πλέον έχει προκαλέσει πόνο, έγκλημα στις ζωές και στον τόπο ενός μιας χώρας, η οποία αν το θέλετε σαν χώρα, σε εισαγωγικά φιλετικά, δεν διαφοροποιείται, όπως και η Λευκορωσία, καθόλου με την Ρωσία. Από την άλλη πλευρά, γεωπολιτικά βλέπουμε ότι οποιαδήποτε εξέλιξη σε αυτό το χώρο θα δημιουργήσει έναν άλλο παγκόσμιο άξονα καταμερισμού οικονομικής δύναμης, ενεργιακού πλούτου, αλλά και πολιτικών συσχετισμών και αναφέρομαι σε αυτό το χώρο της Κίνας. Άρα, ως πολίτες, ζούμε σε μία περίοδο μεγάλων αλλαγών, συνταρακτικών αλλαγών, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό. Εμείς εδώ έχουμε να δούμε πώς θα απεμπλακούμε, πώς θα δηλώσουμε την άποψή μας, την πολιτική μας θέληση για να απεμπλακεί η Ευρώπη, οι πολίτες της από αυτά τα δεινά, τα οποία βλέπουμε σε εικόνα, διότι εδώ, αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, όλη την ιστορία τη ζούμε εκ του αποτελέσματος και από τη συγγραφή ορισμένων ιστορικών. Πλέον, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζούμε τον πόλεμο, την εξέλιξή του μέσα από την εικόνα. Οπότε οι αντιδράσεις μας θα πρέπει να είναι πολύ πιο γρήγορες, ευέλικτες, από ό,τι θα μπορούσε να είναι σε άλλες σειράξεις άλλου δεκατιών. Καταδικάζουμε, λοιπόν, την εισβολή. Δύο, θα πρέπει να προσδιορίσει αποφασιστικά η χώρα μας την απεμπλοκή της σύραξης αυτής γενικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τρίτον, να απεμπλακεί η ίδια από οποιαδήποτε στρατιωτική στήριξη έχει δηλωθεί. Να εμπλακίσει εισαγωγικά σε όλες τις δυνατότητες που έχει για ανθρωπιστική βοήθεια, την οποίαν και επί γραμματικά θα πούμε αργότερα. Και τέταρτον, να συμβάλει με όλες εκείνες τις δυνάμεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να δημιουργηθεί μια αμυντική πολιτική, κοινή εξωτερική πολιτική η οποία να προστατεύει σε εισαγωγικά και χωρίς εισαγωγικά τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα, δεν θα μπω σε καμία λογική αν θα πρέπει να διευρυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ουκρανία ή να διευρυθεί το Νάτο με την Ουκρανία. Είναι ιστορίες και ζητήματα τα οποία θα είναι στην αγέντα του επόμενου διεθνούς διαλόγου. Γι' αυτό λοιπόν το λόγο εμείς ως παράταξη καταθέσαμε τον προβληματισμό μας στα εξής ζητήματα. Ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς διακυβέρνησης χρειάζεται να δράσουν άμεσα γιατί οι ανθρωπιστικές και οι γιο πολιτικές συνέπειες αυτής της πολεμικής σύραξης είναι ανυπολόγιστες. Δεν μπορούμε να τις μετρήσουμε μόνο με τη σημερινή εικόνα του ενός εκατομμυρίου προσφύγων. Οι επιπτώσεις και οι εξελίξεις θα είναι τραγικές ή μη προβλέψημες. Βρισκόμαστε ενώπιο ενός νέου προσφυγικού κύματος με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Καταρχήν τους Έλληνες να έχουνε κατακλείσει τις γειτονικές χώρες και εμείς να οφείλουμε ως Ευρώπη να ανοίξουμε τα σύνορά μας για να τους υποδεχτούν. Μπροστά λοιπόν σε αυτό το ανθρώπινο δράμα εκτιμούμε και πιστεύουμε και θεωρώ ότι θα πρέπει να μπει και στο ψήφισμα το οποίο έχετε καταθέσει, κύριε Περιφερειάρχη, οι εξής παρακάτω προτάσεις γιατί εμείς ως Περιφέρειας ως δημοκρατικός θεσμός θα πρέπει να θωρακίσουμε το κίνημα αλληλεγγύης και ανθρωπιστικής βοήθειας. Πρώτον, να συμβάλουμε στο πλαίσιο ενός πανευρωπαϊκού συστήματος μετεγκατάστασης για το οποίο οι Περιφέρειες πρέπει να έχουν σημαντικό ρόλο στη φιλοξενία τους. Δεύτερο, κίνηση η οποία έχει αρχίσει ήδη να γίνει συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, ήδη βλέπουμε πολλοί δήμοι και Περιφέρειες, η Περιφερειατικής ήδη κάνει κινήσεις συγκέντρους ανθρωπιστικής βοήθειας. Τρίτον, η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους φοιτητές οι οποίοι έρχονται από την Ουκρανία και οι Περιφέρειες με τις πρετανικές αρχές να συνεργαστούν για να φιλοξενήσουν στις πανεπιστημιακές μονάδες της Περιφέρειας τους τους φοιτητές οι οποίοι θα έρθουν, διότι εκτιμώ ότι μια διχοτόμηση της Ουκρανίας μπορεί να είναι στο επόμενο διάστημα το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορούν νέοι άνθρωποι να επιστρέψουν στον τόπο τους για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Και κλείνομαι το εξής, ότι είναι η ώρα να ληφθούν γεννές αποφάσεις για την οικοδόμηση ενός συστήματος διεθνούς ασφάλειας με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία μέχρι τώρα χώλωνε να γίνει ένας ισχυρός πόλος να μπορεί να υποστηρίξει τις αξίες της όταν αυτές μάλιστα απειλούνται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε για να συντονιστούν, να συνεργαστούν εκείνες οι δυνάμεις, εκείνα τα κράτη-μέλη τα οποία επλήγησαν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η τόχος και επιθυμία όλων μας είναι τα νέα παιδιά, οι νέοι άνθρωποι να μη ζήσουν τις σκηνές και τη βαρβαρότητα ενός πολέμου όπου αυτός κι αν γίνεται. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ και εγώ κυρία Πατηλή. Ευχαριστώ πολύ που έχει ο κύριος της αναγνωστάκης. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφεριάρχα, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, πολύ μάλλον ένας συνάδελφος ή μια συνάδελφος μέσα στην αίθουσα να μην καταδικάσει απερίφραστα την ρωσική εισβολή στα ουκρανικά εδάφη. Η καταδίκη εκ μέρους της παράταξής μας είναι ξεκάθαρη, απόλυτη, χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς αστερίσκωση. Πρόκειται για μια ενέργεια που παραβιάζει κάθε έννοια διεθνείς δικαίου. Μάλιστα, ως χώρα, είμαστε σε μια περιοχή που για πάρα πάρα πολλούς λόγους στηρίζουμε το διεθνές δίκαιο και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε λογικές αναθεωρητικές. Με απλά λόγια, σε καμία περίπτωση, δεν μπορούμε να ανεχθούμε καν στη σκέψη αλλαγής συνόρων σε οποιαδήποτε χώρα. Νομίζω ότι εδώ δικαιώνεται η πολιτική επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Προσπών, που γείτονα χώρα, γειτονική μας χώρα, που έχει σχέση στα Βαλκάνια με διάφορες άλλες χώρες περί αναθεωρητισμού, έβαλε φράγμο και φρένο σε αυτή τη λογική. Δικαίως λοιπόν μιας συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής κάποιοι που τότε δεν τη στήριξαν. Είναι προφανές ότι αυτές οι αρνητικές εξελίξεις έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και και συνολικότερα στην διεθνή κοινότητα, τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια πιο σταθερή και ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτές τις αναθεωρητικές δυνάμεις. Θέλω να πιστεύω κυρίες και κύριοι συνάδελτοι, ότι ακριβώς την ίδια στάση θα έχουν οι εταίροι μας, οι σύμμαχοί μας και στην περίπτωση των επεκτακτικών βλέψεων της Τουρκίας. Αναφορικά με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, νομίζω ότι δεν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και συνταγματικά αλλά και πολιτικά. Δηλαδή δεν έγινε αυτή η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα και το νομικό μας πλαίσιο, αλλά το κυριότερο, ενώ έπρεπε να υπάρχει εθνική συνενόηση και εθνική συναισή. Κάποιοι λειτούργησαν με μονομέρεια, αγνοώντας ότι θα πρέπει σε αυτό το ζήτημα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις αλλά και συνολικά η ελληνική κοινωνία να έχει μία και μοναδική έκταση και όχι να παίζουν στα ζάρια της δική τους πολιτική επιβίωση. Τα είπε προηγούμενα και ο φίλος ο Απόστολος. Είναι αλήθεια κυρίες και κύριοι ότι είμαστε υπέρ των σκληρών κυρώσεων. Έναντι της Ρωσίας και αυτό θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτό όμως που θα πρέπει να το έχουμε ως προμεπτοπίδα των ενεργιών μας, είναι ότι σε καμία περίπτωση η χώρα δεν πρέπει να γίνει μέρος του προβλήματος. Αντίθετα, να επιδιώξει, να αποτελεί μέρος της λύσης του προβλήματος. Είναι αλήθεια κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ότι όλη η ευρωπαϊκή κοινότητα αγωνία για την εξέλιξη αυτής της εισβολής. Όλοι ανησυχούμε γιατί προφανώς δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε με απόλυτο και καθαρό τρόπο τις προθέσεις που έχει η ρωσική πλευρά. Αυτό όμως που θα πρέπει να κατανοηθεί είναι ότι πρέπει να ασκηθούν όλες εκείνες οι αναγκαίες και απαραίτητες πιέσεις να γίνει κατάπαυση σήμερα, τώρα που μιλάμε, των πυρών και να κάτσουν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων. Δηλαδή από το πεδίο της μάχης να περάσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρέπει να επικρατήσει η διπλωματική οδός και όχι ο πόλεμος. Νομίζω ότι η ανθρωπότητα, δεν χρειάζεται να κάνω κήρυγμα σε κανέναν, έχουμε όλοι τις ίδιες παραστάσεις, τις τα ίδια ακούσματα, πλήρωσε πολύ ακριβά, πάρα πολύ ακριβά αυτές τις επεκτακτικές λογικές σε όλους τους πολέμους και όχι μόνο τους παγκόσμιους αλλά και τους τοπικούς. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι η παράταξή μας στηρίζει προφανέστατα κάθε ενέργεια, είτε από την περιφέρειά μας είτε της χώρας που θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει αυτούς τους ανθρώπους, τους πρόσφυγες ενός νέου πολέμου. Κάτι το οποίο κάναμε και προηγούμενα και εξακολουθούμε να κάνουμε. Για μας ο πρόσφυγας δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε καταγωγή, δεν έχει τίποτα που να διαφοροποιεί τον ένα από τον άλλο. Πρόσφυγας είναι ο κάθε πικραμένος της γης που ξεσπιτώνεται από το σπίτι του, χωρίς τη θέλησή του. Άρα λοιπόν, αυτονόητα ότι στηρίζουμε την άποψη που ακούστηκε προηγούμενα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, με φιλοξενία των προσφύγων, βάζοντας μάλιστα στην διάθεσή σας ακόμα και την προσωπική εργασία, όχι μόνο τη δική μου αλλά και των μελών της παράταξής μας, κάτι που είχαμε πει και σε προηγούμενες κουβέντες μας για τη διαχείρηση του προσφυγικού. Άρα λοιπόν, κυρίες και κύριοι, συνοψίζοντας, θέλω να κρατήσετε έξι βασικούς άξονες που στηρίζει την πολιτική της η παράταξή μας, αλλά και ο χώρος. Χρειάζεται και απαιτείται εθνική σύννεση, χρειάζεται και απαιτείται ανθρωπιστική βοήθεια και ευαισθησία, χρειάζεται και απαιτείται πολιτική ειλικρίνεια, χρειάζεται και απαιτείται η χώρα να αποτελέσει μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος και βεβαίως να τερματιστεί άμεσα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Είναι τέλος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Είναι αυτονόητο ότι θα στηρίξουμε ένα ψήφισμα που θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως και ότι τη στηρίζουμε και την πρόταση, όπως ακούστηκε από την παράταξη «Πατρίδα μας εις ταιριά». Σας ευχαριστώ, το λόγο έχει ο κ. Ματζάκης. Πέντε. Θα είμαι σύντομος. Για να ξεκινήσουμε, νομίζω ότι θα πρέπει να πούμε το εξής. Ότι εδώ προκείται για έναν πόλεμο ιμπεριαλιστικό, έχει τα χαρακτηριστικά του ιμπεριαλιστικού πόλεμου της επέμβασης ενός κράτος σε ένα άλλο ανεξάρτητο κράτος. Και φυσικά και εμείς ως κόμμα και συνολικότερα καταδικάζουμε την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε και να επισημάνουμε ότι δεν είναι ένας πόλεμος που προέκυψε από το πουθενά. Είναι ένα πόλεμος με άλλα μέσα ή, αν θέλετε, η ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο. Υπάρχει εδώ και μια δεκαετία στην Ουκρανία. Και είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε για τι γίνεται αυτός ο πόλεμος. Ποια είναι τα ιδιαίτερα συμφέροντα που υπάρχουν. Και ξέρω πολύ καλά ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε ένα πολύ κονβικό σημείο, πολύ κοντά στη Ρωσία. Έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές. Είναι δρόμος ενέργειας, περνά αναγωγή. Έχει γεωστρατηγική σημασία ιδιαίτερη. Άρα αντικειμενικά είναι εδώ και μια δεκαετία στο στόχαστρο όλων των δυνάμεων, όλων των μεγάλων παιχτών. Και για να μην μπέφτουμε από τα σύννεφα και λέμε τι έγινε με την επέμβαση και ποιοι εμπλέκονται, γιατί φαίνεται σαν να ξεχνάμε ότι εδώ και το Νάτο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι τώρα αλλά από εδώ και μια δεκαετία και πιο μπροστά, είναι εμπλεκόμενοι στην Ουκρανία. Είναι εμπλεκόμενοι στην ανατροπή του προηγούμενου Προέδρου, θα το θυμάστε. Είναι εμπλεκόμενοι η Ευρωπαϊκή Ένωση οργανώνοντας και χρηματοδοτώντας τις φασιστικές ομάδες οι οποίες δρούσαν. Να θυμίσω ότι εκατό άνθρωποι ήταν ζωντανοί στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδυσσό πριν από καμιά δεκαετία, όταν ανατράπηκε ο προηγούμενος Πρόεδρος. Να θυμίσω ότι στο σώμα της Ουκρανίας ασέλγησαν οι φασιστικές ομάδες και ασέλγουσαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις περιοχές του Τανιέτσι και του Λουγάνσκ. Να θυμίσω ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο σώμα της Ουκρανίας γινόταν ένας πόλεμος, ο οποίος είχε και τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Και επειδή εδώ μιλάμε για την εμπλοκή της Ελλάδας, να ξεχάσουμε ότι το νατοϊκό δόγμα περικύκλωσης της Ρωσίας είναι ενισχύει. Μήπως δεν έχει ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις το προηγούμενο διάστημα η περικύκλωση της Ρωσίας. Από όλες τις κυβερνήσεις, Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, όλες συμμετείχαν σε αυτό. Να ξεχάσουμε ότι η Ελλάδα έχει γεμίσει βάσεις, να ξεχάσουμε ότι από τη βάση της Αλεξανδρούπολης ξεκινάνε αυτές οι νατοϊκές δυνάμεις και πάνε στην Πολωνία. Άρα είναι εμπλεκόμενη και άμεσα η Ελλάδα σε αυτή την κατεύθυνση. Άρα λοιπόν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε καλά ότι όσο υπάρχει η πολιτική του Νάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα θα είναι εμπλεκόμενη και ο λαός μας, το τονίζω αυτό, θα βρίσκεται κάτω από την απειλή εμπλοκής σε πόλεμο. Η Ρωσία δεν απέκλυσε σε καμιά περίπτωση ότι από βάσεις οι οποίες διακυβεύεται το εθνικό της συμφέρον θα το χτυπήσει. Και εδώ έχουμε και βάσεις, έχουμε και πυρηνικά άραξος, για να μην ξεχνιόμαστε. Και είναι σοβαρές οι επιπτώσεις που έχουμε πέρα απ' όλα τα άλλα, πέρα απ' αυτούς τους χινδίνους που ανέφερα προηγούμενα και σε σχέση με όλα τα παρελκόμενα. Ποιος πληρώνει αυτή την κρίση αυτή τη στιγμή του πολέμου που ο λαός της Ουκρανίας τον ζει άμεσα με θανάτους νεκρούς. Δεν το πληρώνουν και οι υπόλοιποι λαοί και ο λαός της Ρωσίας που πάνω στο κεφάλι του θα πέσουν όλες εκείνες οι πολεμικές δαπάνες οι οποίες δαπανούνται αυτή τη στιγμή για να σκοτώνονται εκεί στην περιοχή. Δεν θα το πληρώσουν μέσα από την αύξηση των ενεργιακών πόρων, την αύξηση των τιμών, αναφέρομαι, οι εργατικές λαϊκές οικογένειες σε όλη την Ευρώπη. Δεν θα το πληρώσουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες με την αύξηση των τροφήμων και την ίδια στιγμή εμείς εδώ θα μιλάμε και θα λέμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να σταματήσει ο πόλεμος όταν είμαστε άμεσα μπλεκόμενοι σε αυτόν. Από τη δική μας πλευρά εμείς θεωρούμε ότι αυτός ο πόλεμος και δεν είναι ο πρώτος πόλεμος στην Ευρώπη, να μην το ξεχνάμε αυτό, διαμελίστηκε η Γιουγκουσλαβία. Οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σ' αυτές που αναφέρθηκε η κυρία Μπαντζελή προηγούμενα, τις είδαμε να διατρανώνονται στους βομβαρδισμούς στη Γιουγκουσλαβία με τον καλύτερο τρόπο, με το απεπλουτισμένο ουράνιο. Αυτές τις αξίες τις εφαρμόσα και στη συνέχεια και σ' άλλες χώρες. Προηγούμενα στη Συρία, για παράδειγμα, δρούσαν και Ρώσοι και Αμερικανοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία. Και τι λέγαμε τότε, ότι είναι πρωτοφανές το γεγονός. Δεν ασελγούσαν πάνω στο σώμα της Συρίας όλοι αυτοί οι προηγούμενοι, όλοι όσοι σαν αναφέραμε, για τα δικά τους συμφέροντα καθένας. Από αυτή την άποψη, εμείς θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Γιουγκουσλαβία και στην Ευρώπη και συνολικότερα στον κόσμο, έχει κοινή στρατηγική. Άλλο πράγμα συμβαίνει. Οι μονοπολιακοί όμιλοι, οι οποίοι υπάρχουν μέσα στις ίδιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν διαφορετικά και συγκρουμμένα συμφέροντα, και πολλές φορές εκφράζεται μια αδυναμία να εκφραστούν ολομέτωπα με τέτοιο τρόπο όπως θα ήθελαν. Τα ιδιαίτερα συμφέροντα είναι αυτά που δεν τους επιτρέπουν να πάνε με ενιαία στρατηγική μέχρι το τέλος. Γι' αυτό και ο Ζελίνς, ενώ ανέμενε βοήθεια, στο τέλος βρέθηκε μόνος του τις πρώτες μέρες και ελπίζει τώρα βέβαια να δημιουργηθεί μια κατάσταση, η οποία μπορεί να αναφλέξει όλη την περιοχή. Από τη δική μας πλευρά θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο να λέμε ότι θα εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας και στον λαό της Ουκρανίας και στους λαούς που δινοπαθούν αυτό το χρονικό διάστημα και εδώ στην περιοχή μας και γενικότερα. Θα εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας με κάθε τρόπο και την αλληλεγγύη μας. Όμως το μεγαλύτερο ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας είναι καμιά εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν τον πόλεμο. Καμιά εμπλοκή. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Απεμπλοκή από το ίδιο το ΝΑΤΟ. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Κανένας Έλληνας φαντάρος δεν πρέπει να φύγει από τα σύνορα τα ελληνικά. Τι δουλειά έχουν οι Έλληνες φαντάροι στην περιοχή του Περσικού Κόλπου με τα Πάτριοτ. Τι δουλειά έχουν οι Πάτριοτ στην Μέση Ανατολή και τώρα οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι δουλειά έχουν τα αεροπλάνα τα ελληνικά να φυλάσσουν χώρες όπως το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία, η Βουλγαρία. Να φυλάσσουν τα σύνορα αυτών των χωρών. Από πού προκύπτει. Πιανών συμφέροντα. Τι ενός ελληνικά συμφέροντα υπερασπίζονται σε αυτές τις χώρες. Άρα λοιπόν η μόνη πατριωτική διεθνιστική θέση η οποία αποτυπώνεται με έναν πραγματικό τρόπο δεν είναι καμιά εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν τον πόλεμο και επειδή εμείς δεν επιλέγουμε το λιστί που θα μας λιστέψει είμαστε με τους λαούς της περιοχής. Γι' αυτό και καταθέσαμε, δεν είχαμε πρόθεση να το καταθέσουμε για ψήφιση, τη θέση μας αυτή που εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο και με αυτόν τον τρίπτυχο θεωρώντας ως αναγκαίο σε μια συζήτηση για την Ουκλανία να βάλουμε το δάχτυλο από τον τύπο των ήλων, να γίνει κατανοητό ποιο είναι το διακύβευμα σήμερα. Και σήμερα το διακύβευμα είναι καμία εμπλοκή της Ελλάδας και του ελληνικού λαού σε αυτόν τον πόλεμο που μένεται για τα συμφέροντα είτε τα ανατοικά είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε της Ρωσίας. Αυτοί έχουν στόχο να διαμελήσουν χώρες, να καταστρέψουν λαούς για τα συμφέροντά τους και δεν διστάζουν προστά σε τίποτα. Εμείς, ο ελληνικός λαός τουλάχιστον θα πρέπει να αντιδράσει, θα πρέπει να παλέψει και όλοι μαζί, όλοι οι λαοί να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη κατάσταση που λέγεται Καπιταλισμός. Μόνο τότε θα βρεθούν οι λαοί όπως ήταν αδελφωμένοι στη Σοβιετική Ένωση ο ρωσικός και ο οικρανικός λαός τότε μόνο θα βρεθούν να είναι αδελφωμένοι και να μην παλεύουν για τα ιδιαίτερα συμφέροντα των μονοπολίων. Γιατί αυτοί παλεύουν, βάζουν τους λαούς μπροστά για να κερδίζουν οι ίδιοι. Από αυτή την άποψη, εμείς στεκόμαστε στο δικό μας ψήφισμα, στη δική μας θέση, μη κουνώντας ούτε βήμα από αυτή τη θέση που έχουμε εκφράσει και εκφράζονται. Ο κ. Βούλγαρης, κ. Μπαζάκη, να σας συγχαρησήσω, ο κ. Βούλγαρης έχει το λόγο. Δεν πρέπει να είναι η μέρα. Συγγνώμη, συγγνώμη, κ. Γιώτη, έχετε το λόγο, κ. Βούλγαρη, περιμένετε λίγο. Κυρίες και κύριοι συνάδελτοι, καλή σας μέρα. Πραγματικά είναι ανατριχιαστικά κάποια πράγματα που ακούγονται. Ουέ ημήν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί. Δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε, κυρίοι. Δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε, διότι τα προκοδίλια δάκρυα που χύνεται, δίθεν για τον ουκρανικό λαό, δεν πείθουν κανένα. Έχετε ένα αμαρτωλό πανελθόν και για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τον διεθνές δίκαιο αλλά και για τα συμφέροντα της χώρας και γίνουμε σαπής και περιεκτικός. Εμείς, ως παράταξη, είμαστε υπέρ, αναφανών υπέρ της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους τους πληγέντες με ουσιαστική συμμετοχή και τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό και να συμμετάσουμε σε συγκέντρωση των αντίστοιχων πόρων, ούτως ώστε να βοηθηθούν οι πληγέντες από τον λαό που δεν φέρει καμία ευθύνη. Είμαστε υπέρ της απόλυτης ουδετερότητας στην σύραξη αυτή. Η Ουκρανία ούτε χώρα του Νάτο είναι ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα δεν έχουμε ούτε την δικαιολογία να εμπλακούμε, που ούτως ή άλλως δεν θα έπρεπε, σε αυτή την απάνθρωπη κατάσταση που δημιουργείται και όλοι ξέρουμε πώς δημιουργήθηκε επί χρόνια τώρα. Όλοι γνωρίζουμε ότι από τη στιγμή που άλλαξε η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες και έφυγε ένας Πρόεδρος που στην τιτία του δεν έκανε ούτε έναν πόλεμο, που απέσυρε στρατεύματα κατοχής στα οποία διατηρούσε η νέα τάξη πραγμάτων περίπου στα δύο τρίτα μπορεί και τρία τέταρτα των χωρών του πλανήτη στρατόκατοχής και ήρθε μια καινούργια κατάσταση που όλοι βλέπαμε που θα οδηγήσει. Όλοι βλέπαμε ότι σφίγγει τη θηλιά γύρω από τον λαιμό της Ρωσίας. Βλέπαμε ότι καταστρατηγείται η συνθήκη του Μίνς σύμφωνα με την οποία το Νάτο δεν θα έπρεπε να εμπλέξει όταν έπεσε το επέσχητο τύρφος του Μπερολίνου καμιά χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ στο Νάτο και βλέπουμε εδώ την τραγική αυτή κατάσταση την οποία θα ήθελα να δείτε. Τέλος πάντων δεν ξέρω αν φαίνεται που ήταν οι χώρες του Νάτο πριν στο 1998 και που είναι σήμερα. Δεν μετά κινήθηκε η Ρωσία προς τη Δυτική Ευρώπη αλλά η επεκτατική πολιτική του Νάτο έφτασε στα σύνορα της Φουτκίας με σκοπό να τομοθετήσει πυραυλικά συστήματα με πυρηνικές κεφαλές όχι για τους λαούς αλλά για τα συμφέροντα κάποιων ολιγαρχών της νέας τάξης πραγμάτων. Ξεχάσαμε τα ανθρωπιστικά μας ένστικτα όταν η Τουρκία μέλος του Νάτο υλοποιώντας σχέδιο του Νάτο ισοπέδωνε την Κύπρο δύο φορές. Και τότε κάποιος ευνάρτης έλεγε ότι η Κύπρο σκείται μακράν. Αφήσαμε τους αδελφούς μας της Κύπρου να τους νίξει στο αίμα η Τουρκία. Δώσαμε γη και ύδο στο Νάτο να χρησιμοποιήσει τον εθνικό ενάεριο χώρο, να χρησιμοποιήσει τα λιμάνια μας, να καταπατήσει τα εδάφη μας και να περάσει στρατεύματα κατοχής μέσα από τη Θεσσαλονίκη, μέσα από τη Μακεδονία και να κάνει τι? Να ισοπεδώσει επί 78 ημέρες ευρωπαϊκή χώρα έναν αδελφό λαό όπως η Σέρβη. Τότε δεν είχαμε αλλαγή συνόρων κύριοι. Τότε δεν μας ενδιέφερε, δεν είχαμε ανθρωπιστικά ρεφλέξ. Δεν είχαμε χιλιάδες, πολλαπλές χιλιάδες θυμάτων και τραγικές καταστάσεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα γιατί βγήκε η Πρόεδρος που τοποθέτησε η προδοτική Νέα Δημοκρατία, ο προδότης Μητσοτάκης στο ανώτατο αξίωμα της χώρας και και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ίδια η Νέα Δημοκρατία αλλά και άλλα κόμματα του συστήματος και μας είπαν ότι για πρώτη φορά με τα πολεμικά έγινε πόλεμος σε χώρα της Ευρώπης. Δεν είχαμε ανθρωπιστικές ανησυχίες όταν ισοπεδευόταν το Ιράκ, του οποίου ακόμα ψάχνουμε τα χημικά, η Συρία, όταν βλέπουμε η Αρμενία, όταν βλέπουμε παιδάκια να πεθαίνουν του μπανιασμένα από την Τίνα στην Αφρική, τα οποία θα μπορούσαν να σδίσουν με τα αποχάγια των ολιγαρχών της νέας τάξης πραγμάτων που έχουν συγκεντρώσει όλο τον πλούτο του πλανήτη. Ξεχνάμε ότι οι Έλληνες ψαράδες, εκεί δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, δεν μπορούν να βγάλουν τον επίουσο να βγουν να ψαρέψουν, να ταΐσουν τις οικογένειές τους γιατί εμφανίζεται ο τουρκικός στόλος που κάνει βόλτες στο Αιγαίο και τους κυνηγάει και δεν τους αφήνει εντός των χωρικών ελληνικών δυνάτων, εντός της ελληνικής επικράτειας να ψαρέψουν και θα μπορούσα να μιλώ επί ώρες για την υποκρισία σας. Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Μετά την εγκληματική απόφαση που δεν είχε την σύμφωνη γνώμη κανενός Έλληνα, ο κύριος Μητσοτάκης έστειλε πολεμικό υλικό, στερώντας το από τα νησιά μας και από το στρατό μας σε μια τρίτη χώρα, εμπλέκοντας έτσι τη χώρα μας. Μια χώρα που την έχει καταστήσει μια απέραντη βάση του Νάτο, δεν είναι μόνο κύριε Μπασδέ και ο Άραξος, είναι και η Ισούδα, είναι και η Αλεξανδρούπολη, τις οποίες κατέστησε στόχος των πειραυνικών συστημάτων της Ρωσίας. Μην βαθκανιζόμαστε. Ολοκληρώστε, σας παρακαλώ, κύριε Βούλογα. Ολοκληρώνω, μιλάω λιγότερο από όλους. Κύριε Γιώτη, έχω κρατήσει χρόνο. Αυτή τη φορά έχουμε ξεπεράσει τα πάντα. Και ρωτώ, λοιπόν, όταν λήξει αυτή η ιστορία με το καλό, και θα συνδράμουμε όλοι για να λήξει και να βοηθήσουμε τους αμάχους και τους πληγέντες, όταν λήξει και η Τουρκία, συνεχίσει, όπως και αυτή την ώρα, να διεκδικεί τη μισή χώρα, το Μισόγεο, τότε ρωτώ, κυρίοι, ποια θα είναι η θέση της Ρωσίας, που ούτως ή άλλως είναι πιέκτης στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο. Ερωτώ, πώς θα βοηθήσουμε τους 150.000 ομογενείς στην Ουκρανία, η οποία, όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, θα είναι στο στόχαστρο των Ρώστον, αφού να τους λένε ότι η μητέρα πατρίδα βοήθησε στον πόλεμο συνδράμοντας με οπλικά συστήματα, θα σκέφτηκε αυτά ο κύριος Μητσοτάκης. Κύριε Γιώτι, σας ευχαριστώ. Εντάξει, κύριε Πρόεδρε, προφανώς πονάνε αυτά που λέω και σας ενοχλούν. Υποκριτές είστε, τίποτα άλλο. Μας προσβάλλετε, κύριε Βούλγαρ, έχει το λόγο. Υποκριτές είστε. Κύριε Βούλγαρ, έχει το λόγο. Ακουγόμαι, εγώ θα είμαι όντως σύντομος. Λοιπόν, διαβάζω από την πρόταση του ψηφίσματος της περιφερειακής αρχής. Λέει, στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να υπάρχει ύχνος ανοχής σε πρακτικές ομείς βίας, που αμφισβητούν την κρατική υπόσταση μιας χώρας και καταργούν την ελευθερία, αλλά και το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή του ανθρώπου. Φαντάζομαι ότι αυτό είναι ένα είδος κριτικής για την περίπτωση της Ιεμένης, που στείλαμε τους πυράβλους να σκοτώνουν τον λαό της Ιεμένης δίπλα στη Σαουδική Αραβία και τον Νάτο. Δεν είναι εύκολο θέμα αυτό που συζητάμε. Από την άλλη μεριά να λέμε τώρα ότι τώρα που ήρθε σε ευρωπαϊκό έδαφος, σύραξη και στον 21ο αιώνα για να αφήσουμε γιατί η Κοσλαβία ήταν στον 20ο, μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε. Δεν είναι όμως έτσι. Δεν είναι καθόλου έτσι. Να θυμίσω τη Συρία, την Ιεμένη, να θυμίσω τον Μάλιδε, δεν το είπαμε, εκεί που με τη συμφωνία που κάναμε με τους Γάλλους πρέπει και εκείνη να στείλουμε και εμείς στρατιωτικές δυνάμεις, αποχώρησαν οι Γάλλοι όμως, πήγαν στον ίγυρα. Ιμπεριαλισμός λέγεται αυτό. Θα πω ότι καταρχήν ότι θα στηρίξω το ψήφισμα της λαϊκής συσπήρωσης, που με εκφράζει όπως και τα περισσότερα από όσα υπόθεκαν από τον κ. Βασδέκη. Να πω δύο-τρεις παρατηρήσεις μόνο ακόμα. Ένα, άκουσα χθες τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών να μιλάει και το λένε συνεχώς τις τελευταίες μέρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, νέοι το territory, δηλαδή η εδαφική επικράτεια του Νάτο. Από πότε έχει η εδαφική επικράτεια μια διεθνή συμφωνία, θέλουν λοιπόν να μας πούνε ότι πια δεν θα είμαστε εθνικά κράτη, ανεξάρτητα εντός και εκτός εισαγωγικών ό,τι ανάλυση έχει ο καθένας, αλλά έδαφος του Νάτο. Έτσι μας βλέπουν, αγαπητοί φίλοι και αγαπές φίλες. Περί αυτού πρόκειται και αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει. Συν το γεγονός ότι ο Πρέσβης ο Αμερικανός που είναι σήμερα στην Ελλάδα, ήταν ο Πρέσβης που οργάνωσε το 14 την λεγόμενη Πορτοκαλία Επανάσταση στην Ουκρανία, όπου επιτέθηκαν και έκαναν την ανατροπή ακροδεξίας δυνάμεις, είναι η αλήθεια αυτή. Να προσέχουμε λοιπόν, η θέση μου είναι ότι είναι η ευκαιρία να ξαναβάλουμε κάτω το ζήτημα και να πούμε, ούτε στο Νάτο πρέπει να είναι η Ελλάδα, ούτε σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, που πια γίνεται, δεν θέλω να πω κάποια έκφραση, έγινε πια το πολιτικοοικονομικό σκυλάκι των ΗΠΑ και επισήμως με αυτό που γίνεται σήμερα. Επιλεκτικοί είμαστε απέναντι στους πρόσφυγες. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν θέλουν να δουν πρόσφυγες από τη Συρία και λέγανε ότι είναι πλούσιοι, που θέλουν να μπουν στην Ευρώπη και ό,τι μπορεί να φανταστείς έκανε διάφοροι, η θεωρία της αντικατάστασης, μας θέλουν τους Μουσουλμάνους για να φύγουν οι λευκοί Ευρωπαίοι από την Ευρώπη και όλα αυτά. Τώρα ξαφνικά όλοι είναι πρόθυμοι να πάρουν πρόσφυγες, να ανοίξουν τις δομές, δεν λέμε όχι. Αλλά δεν μπορεί να είναι παιδιά κι από παιδιά. Δεν μπορεί αυτοί να είναι πρόσφυγες κι άλλοι να μην είναι. Δεν γινόταν 10 χρόνια πόλεμος στη Συρία. Δεν υπάρχει ένας διαρκής πόλεμος συμπεριαλιστικός για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Αφρικής, που διώχνει τους Αφρικάνους από τη χώρα τους, που κάνει τα παιδιά της Αφρικής από 12 χρόνων να κυκλοφορούν με Καλάσνικοφ. Δεν τα έχετε δει, δεν τα ξέρετε, δεν τα γνωρίζουμε. Πρόσφυγες είναι μόνο όσοι είναι Λευκοί, Ορθόδοξοι, Χριστιανοί για κάποιους. Όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι. Είναι εισβολείς. Όχι λοιπόν σε πλεκτικές απεσθυσίες. Ναι, να έρθουν οι άνθρωποι αυτοί να τους φιλοξενήσουμε όπως και όλους τους κατατρεγμένους. Και κλείνω λέγοντας μόνο αυτό. Ότι όταν γίνεται πόλεμος, οι εξουσίες μοιράζουν και ξαναμοιράζουν τα εδάφη. Οι επιχειρήσεις και οι ολιγάρχες, ολιγάρχες είναι του Πούτην, αλλά οι μεγαλοεπιχειρηματίες των ΗΠΠ δεν είναι ολιγάρχες, είναι επενδυτές. Μία τους λέμε έτσι, μία άλλη, γιατί Πομ Πάιντεν θα τσακίσει τους ολιγάρχες λέει της Ρωσίας. Λοιπόν οι ολιγάρχες, οι επιχειρηματίες, οι υπεριαλιστές μοιράζουν τα κέρδη και μετράνε τα κέρδη τους. Ο λαός μετράει τους τάφους των παιδιών του. Αυτό είναι ο πόλεμος. Και γι' αυτό είμαστε άντια σε κάθε πόλεμο και άντια σε κάθε συμμετοχή σε οποιαδήποτε επιθετική οργάνωση όπως είναι το ΝΑΤΟ. Και φυσικά κανένας Έλληνας φαντάρος να μην περάσει τα σύνορα για τα συμφέροντα των υπεριαλιστικών πολεμικών μηχανών. Αυτά τα λίγα, ευχαριστώ. Θα δώσω στον κύριο Δούρο το χρήστο που μου τον έχει ζητήσει. Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να πω τρία πράγματα, εν συντομία. Πρώτον, αλλάζει η γεωπολιτική αρχιτεκτονική του όλου χώρου. Αυτό θα έχει αποτελέσματα και γενικότερα και ειδικότερα και για την Ελλάδα σε δύο πράγματα. Πρώτον, για την οικονομία που είτε είναι ενεργειακή και δεύτερον, στον επιστητισμό. Αυτό θα επηρεάσει άμεσα όλα τα δεδομένα και στην οικονομία της Ελλάδας. Δεύτερον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σκοτώνονται μικρά παιδιά, γυναίκες, νέοι στην Ουκρανία αλλά συγχρόνως σκοτώνονται και νέοι της Ρωσίας γιατί η πλειοψηφία των στρατιωτών που έχουν εισβάλλει σήμερα στην Ουκρανία είναι νέα παιδιά της Ρωσίας. Και τρίτον, θα πρέπει αυτή η θέρμη και η αλληλεγγύη να υπάρξει σύσσωμη στον επεκτατισμό της γείτονος χώρος, είτε πρόκειται για την Κύπρο, είτε για τα νησιά του Αιγαίου είτε για την Αλεξανδρούπολη. Μόνο τότε θα αποδείξουν ότι πράγματι εμείς είμαστε και μέσα στην Ευρώπη και είμαστε η Ευρώπη. Ευχαριστώ. Θέλει κάποιος άλλος το λόγο, κύριε Σαλμά. Θα είμαι σύντομος, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε και κύριε Συμβούλε. Κανένας δεν αμφισβητεί και όλοι συμφωνούμε ότι πρόκειται για μια εισβολή σε μια ανεξάρτητη και αυτόνομη χώρα. Ότι αυτή η εισβολή δημιούργησε τεράστια προβλήματα από ανθρώπινες ζωές μέχρι και τεράστιο κύμα προσφύγων, το οποίο πιθανόν επηρεάζει ήδη τη χώρα μας και θα συνεχίσει να την επηρεάζει. Πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι στα αυτονόητα και από ό,τι άκουσα και τους προηγούμενους ομιλητές όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι πρόκειται για παράνομη εισβολή, πρόκειται για ζωές αθών, πρόκειται για ανθρώπους που θα χρειαστούν τη βοήθειά μας και σε αυτά συμφωνούμε. Από εκεί και πέρα, οι όποιες απόψεις οι οποίες είναι σεβαστές και οι οποίες έχουν σχέση με τον πολιτικό χώρο που ενοίκει ο καθένας, μπορούν να υπάρχουν και τις σέβομαι, πιστεύω όμως ότι μπορούμε να κινηθούμε σε ένα κοινό ψήφισμα το οποίο θα είναι μέσα σε αυτά στα οποία συμφωνούμε. Και ένα τέτοιο ψήφισμα προσωπικά θα το στηρίξω. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ κι εγώ. Νομίζω ότι έχει ετοιμαστεί κύριε Πρεφέρο, θέλετε να κλείσετε το θέμα. Κύριε Πρόεδρε, άκουσα με πάρα πολύ προσοχή τις τοποθετήσεις των συναδέλφων. Και παρότι δεν ταυτίζονται και δεν θα περίμενε κανείς και δεν θα πρέπει και να ταυτίζονται οι απόψεις όλων μας, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου για μία ακόμη φορά εξέφρασε και απέδειξε ότι διακατέχεται από τις ίδιες αρχές του σεβασμού στο Διεθνές Δίκιο, του σεβασμού ακόμη περισσότερο στο δικαίωμα ελευθερίας και ζωής του ανθρώπου, στις οικουμενικές και παν' ανθρώπινες αξίες, που είναι όχι μόνο δικαίωμα για αυτούς οι οποίοι πλήδονται, αλλά και υποχρέωση ή προάσπιση τους για όλους εμάς, τους κατά περίπτωση υπόλοιπους. Προς τούτο, έχουμε καταθέσει ψήφισμα στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο, το οποίο με την άδειά σας θα ήθελα να αναγνώσουμε και μάλιστα συνομιλώντας και με επικεφαλής παρατάξεων, εκτιμώ ότι θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε ένα ψήφισμα το οποίο ενσυνειδήτος θα έχει διατυπώσεις, οι οποίες μπορεί να μην ήταν για όλους μας, εκείνες οι οποίες θα θέλαμε, αν είχαμε κατά μόνας ή κατά παράταξη, να μετοποθετηθεί, όμως το σημαντικό είναι ότι θα εκφράζουν αυτές τις κοινές αρχές και θέσεις και θα δώσουν ως εκ τούτο ένα πολύ ισχυρό συμβολισμό ως προϊόν του δημόσιου λόγου του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, της Περιφέρειας Στεράς Ελλάδας και των πολιτών της που έχουμε κλειθεί να υπηρετήσουμε. Το ψήφισμα, δείξω αν θέλετε να το αναγνώσουμε τώρα, ή στο τέλος, ως τελική μορφή κατόπιν αυτής της διαπαραταξιακής διαδικασίας. Θα προτείνα για να τηρίσουμε τη διαδικασία, αν το σώμα συμφωνεί, να πάει στο τέλος μαζί με τα ψηφίσματα. Αν πάει θέλει να ψηφιστεί τώρα, νομίζω... Έκανα λίγο... κέρδισα και λίγο τον χρόνο. Α, γι' αυτό πες καθεστέρεσης, κύριε Αναγνωστάκη. Ναι, για να πάει και όπως προβλέπετε. Ναι, κύριε Μπαζάκη. Επειδή προφανώς πρόκειται για ένα ψηφίσμα το οποίο έχει πολύ μεγάλο και ουσιαστικό περιεχόμενο σε σχέση με τις θέσεις που αναπτύξαμε. Επειδή υπάρχει διαμετρική απόσταση σε σχέση με τις θέσεις που έχετε αναπτύξει εσείς. Για την εμπλοκή της Ελλάδας, αναφέρομαι. Βάζουμε ζητήματα που έχουν να κάνουμε την εμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και να κλείσουν όλες οι συμβάσεις στην Ελλάδα και θεωρούμε ότι σε αυτό δεν μπορούμε να σχετιστούμε σε καμιά περίπτωση με εσάς. Εμείς αμένουμε με τη θέση που αναπτύξαμε όπως την αναπτύξαμε εδώ, με το ψήφισμα που έχουμε καταθέσει με αυτή τη μορφή και δεν μπαίνουμε σε καμιά διαδικασία διαβούλευσης, συζήτησης και άμβληνσης αυτών των θέσεων. Εμείς αμένουμε σε αυτή τη θέση, εσείς αν θέλετε μπορείτε να διαπραγματευτείτε τις θέσεις σας και να βρείτε κοινή οδό πάνω στα ζητήματα αυτά. Για να είμαστε καθαροί. Σας ευχαριστώ. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στεράς Ελλάδας στην όψη της ενεξελίξης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναγνωρίζει πως η απρόκλητη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία συνιστά εισβολής σε ευρωπαϊκό έδαφος, αποτελεί κατάφορη παραβίαση του ιδιεθνείου δικαίου, αμφισβητή στην πράξη του καταστατικό χάρτη του οργανισμού των ΗΠΑ, καταστρατηγή του συκουμηνικά κατοχυρωμένους κανόνες για την ειρηνική επίλυση διακαιρατικών διαφορών, πρωτίστως προσβάλλει τον περήνα των ανθρωπιστικών αξιών. Στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να υπάρχει ύχνος ανοχής σε πρακτικές ομείς βίας που αμφισβητούν την κρατική υπόσταση μιας χώρας και καταργούν την ελευθερία αλλά και το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή του ανθρώπου, που επιχειρούν να επανακαθορίσουν σύνορα και να μεταβάλουν την αρτιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη. Σε αυτή την ομή και πρωτοφανή πραγματικότητα δεν επιτρέπεται η σιωπή. Ειδικά για εμάς τους Έλληνες, που τη στάση μας πέρα από το διεθνές δίκαιο, το κοινοτικό κεκτημένο και τα παγκόσμια ιδεώδη καθορίζουν και τα ιστορικά μας βιώματα. Σήμερα η επίθεση στην Ουκρανία παραπέμπει με σαφή τρόπο στην προ-48 ετών εισβολή στην Κύπρο και η αμφισβή της εθνικής της κυριαρχίας στην Κυπριακή τραγωδία. Εν όψι τον ανωτέρο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας δηλώνει πως πρώτον καταδικάζει απερήφραστα την επίθεση, δεύτερον συμπαρίσταται στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, τρίτον εκφράζει τη θλίψη του στις οικογένειες όλων των θυμάτων μεταξύ δεαυτών των Ελλήνων Ομογενών, τέταρτον υποστηρίζει την ειρήνη με σεβασμό της αυτοδιάθεσης των λαών, την ελευθερία και τη δημοκρατία, πέμπτον ζητά άμεσα να τρεματιστεί η εισβολή στην Ουκρανία και άμεση επιστροφή στη διπλωματική οδό, έκτον η Ελλάδα να αποτελέσει μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος συμμετέχοντας ενεργά σε ειρηνευτικές διαδικασίες, εύδομον, η Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες προς αποκατάσταση της ειρήνης και της ομαλότητας και να δρομολογήσει την εμβάθυνση στη λειτουργία της. Και τέλος, η Περιφέρεια Αστεράς Ελλάδας είναι παρούσα ώστε σε συνεργασία με τα Συναρμόδια Υπουργία στους εμφανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού να συνδράμει εμπράκτος στη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και στο ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφυγικών ροών. Προς τούτο αναλαμβάνει ειδικές πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν. Αυτό πρέπει να τελειώσουμε τώρα. Νομίζω ότι είναι σαφές. Α, και παράλληψή μου κατόπινη προτάσεις της κυρίας Μπατζελή και μια μνία και στην υποστήριξη φιλοξενίας προσφυγικών ροών και φοιτητών. Νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσει τον Υπουργό Εξωτερικών. Με τις προσθήκες όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Τεράς Ελλάδος, θέτω σε ψηφοφορία το ψήφισμα και καλώ έναν έναν τους συνδιασμούς να ψηφίσουν. Συνδιασμός του κυρίου Σπανούναι, του κυρίου Γκλέτσου, του κυρίου Ναγνουστάκη, της κυρίας Μπατζελή, του κυρίου Μπαζέκη. Οφείλου να το ρωτήσω ο κύριος Διώτης. Ενθυμίζοντας ότι είμαστε υπέρ κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήρης ουδετερότητας στην εμπόλεμη σύραξη και με διαμορφωμένο ψήφισμα σύμφωνα με αυτά, θα ψήφιζανε στο συγκεκριμένο το οποίο είναι υποκριτικό, ψηφίζω όχι. Ο κύριος Βούλγαρης, ο κύριος Βούλγαρης της Εφηφοφορίας, η ανεξάρτητη Σύμβουλη, η κυρία Καρίκα, ο κύριος Βελισαρίου, ο κύριος Δρένιος, ο κύριος Πατζούρας, ο κύριος Σαλμάς και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Πατζούρας, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Πατζούρας, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Πατζούρας και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός, ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός και ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δρένιος ο κύριος Πατσούρας ο κύριος Ιώτης ο κύριος Ιώτης ο κύριος Πατσούρας ο κύριος Πατσούρας ο κύριος Πατσούρας ο κύριος Πατσούρας ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Πατσούρας ο κύριος Πατσούρας ο κύριος Δουρός ο κύριος Σαλμάς ο κύριος Πατσούρας ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός ο κύριος Δουρός