22η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2022 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2022)
: το μέρος σχετικά με την κατεπίγουσα πρόσκληση της 12ης Μαΐου, εγκρίθηκε και το παρτεβήγον και η παράταση ασφαλιστείρειων συμβολίων των αχυμάτων, μηχανημάτων, δικίκλων, χορτοκοπτικών μηχανημάτων και αλυσοπριών Δημοκαβάλλας. Να περάσουμε στο πρώτο θέμα της συνεδρίας σας, Άκη Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δημοκλήτου. Παρουσίας να δούμε λίγο είναι η κυρία Ιωσιφίδου, η κυρία Δρακονάκη, ο κύριος Κελαϊδάκης, ο κύριος ο Τυρίς Λαζαρίδης, ο κύριος Λαζαρίδης, Λεωνίδας Παπάς, ο κύριος Μομτζάκης και τρεις εδώ πέρα, είμαστε εντάξει. Λοιπόν, πρώτο θέμα, Άκη Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δημοκαβάλλας Εικονομικότητας 2022. Με την παρούσα εισήγηση περιλαμβάνεται ενίσχυση των κωδικών εσόδων 415.726.69 για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών καινικών δαπανών για την ελοποίηση έργων και επιδεικτικών δραστηριοτήτων και επίσης 56.717 ευρώ για την αναβουλωστική κάλυψη. Επίσης ενισχύεται κωδική για δαπάνες τεχνικής υπηρεσίας, διέθυση ψυχιακών και αθλητικών εικαταστάσεων και επίσης υπάρχει σχετική ενίσχυση κωδικού για την εικονομικότητα δώσης δανείου της ΔΥΑ Καβάλλας. Είμαστε στη διάθεσή σας για ρωτήσεις. Θέλω να κάνω εγώ μια ρώτηση. Ναι, παρακαλώ κύριε Σφίδη. Με οικονομικός που είναι 14800, που αφορά την ετήσια μίστοση πλατφόρμας διαχείρισης και ετοιμάτων δημοτών. Τι ακριβώς είναι? Κύριε Σφίδη, να σας απαντήσω. Μέχρι τώρα είχαμε την εφαρμογή CityCare, την οποία την ανέπτυξε μια καβαλιώτικη εταιρεία. Στο τέλος όμως της προηγούμενης χρονιάς μας ειδοποίησε ότι θα σταματήσει να την αναπτύσσει, γιατί δεν βρήκε άλλους ακουδέντες συνέφερη ανάπτυξη να συνεχίσει να αναπτύσσει την πλατφόρμα. Οπότε πρέπει να καθιδηθούμε σε άλλη λύση. Και αναγκαστικά θα πρέπει να κάνουμε ένα διαγωνισμό για να έχουμε μια πλατφόρμα αντίστοιχη του CityCare. Θα κάνω και μία άλλη ερώτηση, δηλαδή επειδή βλέπω το ποσό και άκουσα πριν ότι θα κάνετε διαγωνισμό. Άρα θα γίνει διαγωνισμός ή θα είναι καμιά απευθείας ανάθεση. Όχι, θα γίνει διαγωνισμός. Αν και τώρα να σας πω με κάθε ειλικρίνεια, θεωρώ ότι σε αυτές τις εφαρμογές θα προτιμούσα πραγματικά να μπορέσω να αναθέσω σε μια εταιρεία στην οποία αφού δω εφαρμογές να πω ότι αυτήν θέλω. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω τη δυνατότητα να το κάνω, οπότε δεν μπορώ να το κάνω. Αναγκαστικά θα πρέπει να πάμε σε διαγωνισμό. Το λέω γιατί, να σας εξηγήσω απλώς, θεωρώ ότι σε αυτές τις εφαρμογές, αν το θέλετε, μπορούν να έρθουν πάρα πολλές φορές εταιρείες σε οποίες δεν έχουν δοκιμάσει πουθενά τη λύση τους. Και αυτό δημιουργεί συχνά αρκετά θέματα όταν ξεκινάζουν μια τέτοια εφαρμογή. Δυστυχώς, εντάξει, από κάπου καθένας ξεκινάει, αλλά είναι λίγο πουραστικό. Αλλά αναγκαστικά θα πάμε σε αυτή τη λύση. Υπάρχει κάποια άλλη ερώτηση? Ναι, Πρόεδρε, εγώ θα ήθελα λίγο να ρωτήσω. Τώρα δεν έχω ακριβώς μπροστά μου την αναμόρφωση. Κάπου αναφερόταν για μία κατάπτωση εγγυητικών υπέρ της DEIAC. Πρέπει να γίνει 18.000. Πείτε μας λίγο, σας παρακαλώ, τι γίνεται. Όπως σας έρετε, ο δήμος είναι εγγυητής στο δάνειο της DEIAC. Βέβαια, η DEIAC το δεκέμβριο πλήρωσε τη δόση, κανονικά. Ωστόσο, αφορά παλιές μη πληρωμές δόσεων από τη DEIAC, τις οποίες τις πλήρωνε στη συνέχεια ο εγγυητής, ο δήμος. Στο μεσοδιάστημα, από τη στιγμή που δεν πλήρωσε η DEIAC και μέχρι να πληρώσει στη συνέχεια, να πληρώσει ο δήμος τη δόση, προέκυπταν κάποια τοκοχρεωλήσια, τοκυπεριμερία, συγγνώμη. Αυτά φορούν παλαιότερο έτος και μας εδότησαν, βεβαιώθηκαν από την τράπεζα και οφείλμα τα πληρώσουμε. Δηλαδή, τι πόσο είναι? 18.022 κυρίως πείτε. Και ξέρουμε ποια περίοδο αφορά… Αυτή τη στιγμή δεν έχω και εγώ σημειώσει μαζί μου, αλλά μπορώ να το δω και να σας ενημερώσω. Αφορά πάντως παρελθόν τα έτη. Νομίζω αυτό εδώ και αρκετά χρόνια συμβαίνει με τη DEIAC. Αλλά από ότι με ενημέρωσαν από το λογιστήριο, πάντα βγαίναν αυτά τα υπερημεριάς ητόκοι, οπότε πάντα πληρονόταν από το λογιστήριο ως εγγυητής. Και μετά ο δήμος τα ζητάει από τη DEIAC, δηλαδή, γιατί αυτό είναι λόγω της καταστέρησης της DEIAC. Αυτό συμψιφίζεται μετά με λογαριασμούς της DEIAC. Οπότε ουσιαστικά τα παίρνουμε με ένας ο τρόπος, με συμψιφισμό. Οπότε πάμε, τοποθέτηση και ψήξιση. Μια ερώτηση ακόμη, κύριε Πρόεδρε, μπορώ να κάνω? Συγγνώμη, κύριε Κηλαδέκη, να σας ακούμε. Σχετικά με το ένα σχετικό που μιλάει για τη δημιουργία κωδικού συμπροπολεγισμού, για την τεχνική υποστήριξη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Καβάλασ, θα ήθελα λίγο να μας πείτε. Ναι, στο Δημοτικό Ραδιοφώνο Καβάλασ, όπως ξέρετε, γίνεται μια προσπάθεια για να επαναλειτουργήσει, ωστόσο υπάρχουν αρκετά τεχνικά θέματα, τα οποία δεν μας επιτρέπουν να ξεκινήσει τόσο άμεσα όπως θα θέλαμε. Έχουμε απευθύ λοιπόν σε έναν εξωτερικό συνεργάτη να λύσει κάποια θέματα τεχνικά. Αυτή τη στιγμή παίζει το Δημοτικό Ραδιοφώνο, αλλά παίζει με μουσική η οποία είναι προκαθορισμένη, δηλαδή είναι ηχογραφημένη και παίζει χωρίς να υπάρχει φυσική παρουσία δημοσιογράφων ή μουσικών παραγωγών. Για να μπορέσει λοιπόν έστω και με αυτόν τον τρόπο να λειτουργεί, χρειάζεται κάποια τεχνική παρέμβαση πάντα και υποστήριξη. Και αυτό λόγο είναι. Για να λειτουργεί έτσι όπως το λειτουργεί δηλαδή τώρα το λέμε, όχι για να μπορέσουν να αναπαθμιστεί και να μπορεί να λειτουργεί ζωντανά με δημοσιογράφους. Από ότι με ενημερώτησε ο Ερμόδιος σχετικά με την Ραδιοφωνό, θα γίνει και αυτό σύντομα, απλά πρέπει να ξεπεραστούν κάποια τεχνικά προβλήματα. Να κάνω μια συμπληρωματική ερώτηση πάνω σε αυτό που ρώτησε ο Μανώλης. Δηλαδή αυτή τη στιγμή το ότι δεν λειτουργεί κανονικά το ραδιοφωνό. Είναι λόγο τεχνικού προβλήματος ή κάποιο άλλο νομικού κολύματος που δεν μπορεί να λειτουργήσει. Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή είναι και θέμα αδειοδοτήσεων που πρέπει να συνοπλωθούν. Και φυσικά να υπάρσουν και τα χρήματα από τη στιγμή που θα υπάρξει σχετική εισήγηση και να μπορέσουν να προχωρήσουν τη διαδικασία. Αλλά είμαστε στην τελική φάση. Περνάμε στην πζήφιση λοιπόν. Λοιπόν, καταρχήνα δεν έκανα ερώτηση γι' αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Απλά στη τοποθέτησή μου θέλω να πω ότι βλέπουμε ότι γίνεται και μια επιχορίγεση προς τη δημοφέρεια. Σωστά. Η οποία όμως φτάνει ήδη ενώ είμαστε στο Μάιο στις 730.000 ευρώ και φαντάζομαι ότι αυτό είναι άλλη μία κολοτούμπα της διοίκησης του κυρίου Δημάρκου ο οποίος κατηγορούσε τη δική μας διοίκηση για τα χρήματα που δίναμε στη δημοφέρεια. Εύχομαι μόνο και ελπίζω παρόλο που αυξάνεται η επιχορίγεση προς τη δημοφέρεια αντίστοιχα να μη συνεχίζει να μειώνεται το αποθεματικό της δημοφέρειας. Γιατί αν αυξάνεται η επιχορίγεση και μειώνεται και το αποθεματικό τελικά νομίζω ότι τα χρήματα θα είναι πολλαπλάσια από αυτά επί της δικής μας διοίκησης παρόλο που δεν βλέπουμε να γίνεται και το αντίστοιχο έργο. Είμαστε αρνητικοί στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Κρατώ δε και πάρα πολλές επιφυλάξεις για τις απαντήσεις που δώσατε για το δημοτικό ραδιόθονο διότι πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τα επιπλέον χρήματα για τη δύθενη τεχνική υποστήριξη πώς σετιολογούνται γιατί μια χαρά επομένως παίζει τεχνικά το δημοτικό ραδιόθονο αφού μας είπατε ότι παίζει μουσική. Άλλα είναι τα προβλήματα που δεν λειτουργεί το δημοτικό ραδιόθονο. Με βάση περιπτώση είμαστε αρνητικοί και για τους επιπλέον άλλους λόγους που θα αναφέρουμε και στο δημοτικό συμβούλιο σε σχολιασμό άλλων κωδικών. Κύριε Λαζαρίδη. Εγώ θα ψηφίσω παρόν, κύριε Πρόεδρε, ευθενή τοποθεσία θα κάνουμε στο δημοτικό συμβούλιο. Κύριε Κελεδάκη. Θετικός είμαι εγώ, κύριε Πρόεδρε. Άρα κρίνετε ομόφωνα το πρώτο θέμα. Να περάσουμε στο δεύτερο θέμα. Τα πλειοψηφία, Πρόεδρε. Όχι, είπαμε σε ότι έχει να κάνει η μαναμορφώση. Εφόσον δεν υπάρχει αντιπρόταση θεωρείται ομόφωνη η απόφαση, κύριε Προεδάκη. Οκ, συγγνώμη. Παρακαλώ. Δεύτερο θέμα. Έγκριση και δύο προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Καβάλλας και Δικτύου Πόλεων Βιώσιμη Πόλη για την Παροχή Πυρησίας με τίτλο Διοικητική Τεχνική Ποστηρίξη στην Παρακολουθήση Τεχνικών Έργων της Διέυσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Καβάλλας. Η προγραμματική σύμβαση είναι η δεύτερη προγραμματική που κάνουμε με το δίκτυο της Βιώσιμης Πόλης. Κι ως διακοβήτης μπορεί να σας παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την προγραμματική και με το τι σκοπεύουμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την τεχνική πλησία. Θα μου επιτρέψετε. Όντως, το έτοιμά μας, οι ανάγκες μας που μπορούμε να καλύψουμε με αυτόν τον τρόπο ως προς τους συνεργάτες είναι δύο πολιτική μηχανική ένας μηχανολόγος, ένας τοπογράφος και ένας τέλεχος τεχνικής υποστήριξης. Ξεφωρά χειριστή μηχανημάτων διότι πρέπει ένα τμήμα των επεμβάσεων που θα κάνουμε στο Περιγιάλη να υποστηριχθεί από τα μηχανήματα του Δήμου γιατί θα έχουμε πολύ συχνά δυσκολίες και εντάσεις και δεν μπορούμε να αναθέσουμε σε εργολάβο αυτή τη διαδικασία. Παράλληλα υπάρχει προγραμματισμός να προκελικθεί σύντομα έργο για το δυο αντικείμενο αλλά τμήματα που έχουν δυσκολίες ιδιαίτερες θα πρέπει ούτως ή άλλως έχουμε μια μπουλτόζα εκεί έχουμε και ένα εξκαπτικό μηχάνημα, μια τσάπα, θα μπορούμε και εμείς να κάνουμε εργασίες παράλληλα σε δύσκολα σημεία για να μπορούμε να προωθηθεί το έργο, να καταφέρουμε να προωθηθεί το έργο αρκετά γρήγορα. Ως προς τους μηχανικούς η υπηρεσία όπως ξέρετε είναι απισχασμένη από προσωπικό και φαντάζομαι ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε και αντέχουμε οικονομικά. Ελπίζουμε και σε άλλες μορφές ενίσχυσης του προσωπικού της τεχνικής υπηρεσίας σύντομα. Υπάρχουν ερωτήσεις? Πρόεδρε, εγώ μια ερώτηση θέλω να κάνω στο Γιάννη. Πώς επιλογούν αυτοί οι εργάτες, Γιάννη, και θα είναι τοπικοί για από κάπου αλλού. Όλοι οι τοπικοί γιατί θέλουμε τους δίπλα μας. Θέλουμε δηλαδή μια σύζευξη αυτών των στελεχών με την τεχνική υπηρεσία άμεση. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναθέσουμε τμήματα του αντικειμένου μας. Θέλουμε να ενταχθούν στην ομάδα της τεχνικής υπηρεσίας. Με ποια διαδικασία θα γίνει η επιλογή? Στα πλαίσια της συνεργασίας με τη βιώσιμη πόλη, θα εξασφαλιστεί η διαδικασία και η χρηματοδότηση και θα επιλέξουμε από κοινού τους τεχνικούς που θα στελεχώσουν την υπηρεσία. Ναι, θα αντιδροθεί κάποιος ενδιαφέρον, θα γίνει μια πρόσφυση κάποιου ενδιαφέροντος. Και ήδη έχουμε κάνει αρκετή προεργασία, ελπίζουμε ότι τη συμπληρώνουμε πολύ σύντομα με την έρευνα αγοράς που κάνουμε στην περιοχή μας και θα έχουμε και τα τελικά αποτελέσματα, συμπεράσματα, αποφάσεις. Το ότι αφορά τους διπλωματούχους μηχανικούς, με το τε, έχετε μιλήσει καθόλου. Ναι, ναι, ναι. Ωραία. Ναι, και γίνεται ένα συνδυασμός. Θέτουν θέματα οι υπηρεσιακοί μας της τεχνικής υπηρεσίας. Ερευνούμε και εμείς σε προσωπικό επίπεδο ή εν θέλετε με ευρύτερες επαφές την αγορά της περιοχής μας, τις δυνατότητες που έχει. Συμβουλευόμαστε και το τεχνικό επιμελητήριο και τους συλλόγους. Των τεχνικών. Δεν γίνεται όμως κάποια πρόσκληση δημόσια για να το γνωρίζουν οι μηχανικοί ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Δεν γίνεται μανόλις, δεν γίνεται. Έχετε δίκιο, αλλά αυτό το θεωρώ πιο επίπονο και αναποτελεσματικό συχνά. Εμείς τώρα προσπαθούμε από την εμπειρία που έχουμε κατά καιρούς. Η υπηρεσία έχει συναργαστεί με άτομα που ήρθαν με διάφορα προγράμματα και συμπλήρωσαν το στελεχιακό δυναμικό της τεχνικής υπηρεσίας. Ένα κριτήριο είναι αυτό. Με ανθρώπους που μπορέσαμε να συναργαστούμε αγαστά ας το πω στους στόχους που έχουμε για τα προγράμματα, τις μελέτες και τις κατασκευές που βλέπεις στον έργο. Είναι ένα κριτήριο, δηλαδή, εγγνωσμένη συνεργασιμότητας άτομα. Γιατί ξέρετε υπάρχουν φοβερές δυσπολίες. Πώς το λέω αυτό, κύριε Αντιδήμαρχε, το λέω για να είμαστε έτοιμοι ότι θα κατηγορηθούμε σε λίγο. Αν κάποιος δεν συμφωνεί είτε από παρατάξεις με κάποια επιλογία τόμου, θα είμαστε οι πρώτοι που θα κατηγορηθούμε ότι ενισχύσαμε με αυτόν τον τρόπο, ξέρω εγώ, τη διήκηση ή το τεχνικό επιμελητήριο, ή και τους δύο να μοιράσουν κάποιες θέσεις που χρειάζονται και θα είναι επιπληρωμή, πιστεύω αυτή η συνεργασία, γιατί διαχειριζόμενοι έστω και μέσω προγράμματος δημόσιο χρήμα, θα ξέρετε ότι να είμαστε έτοιμοι και να είμαστε έτοιμοι θα κατηγορηθούμε γι' αυτό. Θα είμαστε έτοιμοι και ενδεχομένως να κατηγορηθούμε όσοι έχουν εμπλακή με τη δίκηση. Ξέρουν πολύ καλά ότι οι επιλογές εμπεριέχουν πολλά κριτήρια πολλών ειδών. Το κορυφαίο βέβαια είναι η τεχνική κατάρτιση, αλλά ξέρετε και η διάθεση και η δυνατότητα συνεργασίας με μια υφιστάμενη υπηρεσία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Αυτά όλα τα θέλουμε εμείς για να μπορέσουμε να αποδώσουμε κιόλας. Δηλαδή πολλές φορές στην τριετή μικρή εμπειρία μου βλέπω ότι στελέχοι που έρχονται με το ΑΕΒΙΤΑ πρόγραμμα μπορεί να έχουν εξαιρετικές γνώσεις, μπορεί να είναι τυπλούχοι, αλλά δεν φτάνει αυτό. Δεν έχουμε αποτελεσματική συνεργασία και αυτό με φοβίζει πάντα. Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Να έχουμε αποτέλεσμα. Η τεχνική υπηρεσία καίγεται για ουσιαστική βοήθεια. Δεν θέλουμε κανέναν που είτε έχει ιδιότητες πέρα από αυτές που μας χρειάζονται να συμμετάσχει και να συνεργαστεί μαζί μας αυτή την προσπάθεια. Είναι μια υπερβολική πολυτέλεια να σκεφτούμε έτσι. Τα ονόματα βέβαια είναι γρουστά αντιδίμαρχε. Αν μας πεις και τα ονόματα θα σου πω μανώλη αν τα κατεβοληθούν ή όχι. Είναι γρουστά τα ονόματα, φαντάζομαι ότι ήδη έχουν επιλεγεί έτσι. Όχι ακριβώς, αλλά υπάρχει ένας προσανατολισμός, συμφωνώ σε αυτό, και προσπαθούμε από ανθρώπους που ξέρουμε, να συνεργαστεί μαζί τους με κάποιους αφορμές. Ευχαριστώ. Παρακαλώ προς ψήφιση. Μην πάρω το λόγο και ψήφισε. Και θα παρακαλούσα πολύ να γραφτεί, είναι πολύ σύντομη άλλωστε η ψήφιση και τοποθέτη που θα σας πω, απλά θα θέλα να γραφτεί και η αιτιολογία. Μετά την έκδοση της υπαρρυθμών 57 του 2021, αλλά και 97 του 2021 αποφάσεις του Ελεκτικού Συνεδρίου για αντίστοιχες προγραμματικές με δίκτυο πόλεων, κρίθηκε ότι η σύναψη της ελεγχόμενης σύμβασης συνεφάγεται καταστρατήγηση των διατάξεων περί του διαδικασιών των δημοσιών συμβάσεων, ανάθεσης δημοσιών συμβάσεων, και σας το διαβάζω αυτό το λεξί όπως το βρήκα από τις αποφάσεις, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου. Και επίσης και την παραβίαση των αρχών του ανταγωνισμού και της ίσης μεταχείρισης. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν δεν μπορούμε να είμαστε θετικοί, δηλώνουμε την παρουσία μας. Και θα παρακαλούμε πολύ να γραφτεί η αιτιολόγηση. Ναι, κυρία Σοφίδο, προς και εγώ σας παρακαλούσα, εννοείται ότι θα καταγραφεί, αν ήταν εύκολο να μας το στείλετε και με email στη Γραμματεία για να αποτυπωθεί ακριβώς, μη είναι κάποιο λάθος. Σε ευχαριστούμε πολύ. Κύριε Λαζαρίδη. Εγώ θα ψηφίσω ναι, από όλες τις ενστάσεις που διετύπωσα προηγουμένου. Κύριε Κελαϊδάκη. Παρ' όλες τις επιφυλάξεις που προκύπτουν από τη διαδικασία επιλογής των ανθόμων τώρα και προς το καλό της, και εγώ ναι θα ψηφίσω, αλλά οι ίδιες ανάγκες όπως είπατε οι δήμορες υπάρχουν και στις επιλογές των όποιων έργων, αναθέσεις ή προκυρίσεων δίμους ή διαγωνισμούς κάνει και η ίδια συνεργασία χρειάζεται με τις υπηρεσίες και τα πάντα και δυστυχώς θα έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο ο οποίος να μπορεί να μας οχυρώσει και εμάς να γίνει σαφώς η καλύτερη δυνατή βουλιά και συνεργασία για την εκείρρωση του έργου, αλλά μένουμε προσωρινά στο ναι. Οπότε εγκρίνεται κατά πλειοψηφία το δεύτερο θέμα. Κρίτο θέμα. Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση η ελεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τον εξοχρονισμό και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων ανάπτυξης του Δήμου Καβάλλας» στη βρόσκληση 431 του 21 ΕΕΠΑ του Προγράμματος Αυρωτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Ναι, πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα στο οποίο θέλουμε να καταθέσουμε πρόταση που αφορά την αναβάθμιση αντιοστασίων σε αυτά, τουλάχιστον που έχουμε έτσι ιδιοκτησία στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππον και ο σκοπός είναι να αντικαταστήσουμε τον ελεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό ώστε να εξοχονομήσουμε ενέργεια που την υπολογίζουμε στο 12%, αλλά επίσης και να μειώσουμε τις απόλυες μέσα από συστήματα τελεχειρισμού, όπως έχουμε βάλει στη ΔΕΕΚ σε διάφορα σημεία και να μειώσουμε τον λογικό κόστος, γιατί οι αδείλειες αυτές θα μπορούν να λειτουργούν ανάλογα με την ζήτηση που έχουμε και όχι όπως σήμερα όπου αν δούμε συγκεκριμένη ποσότητα νερού και το υπόλοιπο δεν το χρησιμοποιούμε, το πετάμε στην ουσία στις τάφους. Το ύψος είναι 2.200 και είναι ανταγωνιστικό πρόγραμμα. Συμφωνούμε. Εγκρίνεται ομόφωνα. Κύριε Κελαϊδάκη Σύφων και κύριε Λαζαρίδη, συγγνώμη. Ναι, ναι, εγώ άντρια στη δασκάλα. Οπότε εγκρίνεται ομόφωνα το τρίτο θέμα. Τέταρτο θέμα, διαβίβαση πρακτικού δύο για το διαγωνισμό του έργου εγκατάστασης παραγωγής δαφοβελτιωτικού από βράσινα απόβλητα στις κρίντες Καβάλλας, σύμφωνο με το πρακτικό. Εγώ ναι. Εγκρίνεται ομόφωνα. Πέμπτο θέμα, περί κατακύρωσης της προμήθειας στην ηλεκτρονική ανοιχτή διαδικασία Σύναπτης Δημόσια Σύμβαση 1 το Νορίο, με κριτήριο ανάθεσης και συμβελήτησης της σχέσης, ποιότητας, τιμής για την προμήθεια με τυλοβεραιωμένο σύστημα ενημέρωσης και πληροφόρησης των επισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλλας. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρίσμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας για το τμήμα 2 και την Εταιρεία Πρίσμα για το τμήμα 3. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρίσμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 2 και την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 3. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρίσμα για το τμήμα 3. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 3 και την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 3 και την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 3 και την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 3 και την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 3 και την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 3 και την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 3 και την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4. Υπάρχει όλο το ιστορικό μες στην εσήγηση, όπου ουσιαστικά στροκυρήσει ως αναδόχους την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 1, την Εταιρεία Πρισμα για το τμήμα 4.