Τηλεφωνική συνέντευξη Π. Κουρουμπλή, Πρωινό ΑΝΤ1 18-6-2015 (Υπουργείο Υγείας Κεντρική Υπηρεσία, 2015)
: Ο κ. Ζούλς ήταν κατηγορηματικός και έκανε επίθεση, δριμήτατη επίθεση, στην ελληνική κυβέρνηση, καταλόγησε ευθύνες... Είμαι στα ώρα να χωρίσω την υπομονή μου... Είμαι στα ώρα να χωρίσω την υπομονή μου... Είμαι στα ώρα να χωρίσω την υπομονή μου... Είμαι στα ώρα να χωρίσω την υπομονή μου... Είμαι στα ώρα να χωρίσω την υπομονή μου... Είμαι στα ώρα να χωρίσω την υπομονή μου... Είμαι στα ώρα να χωρίσω την υπομονή μου... Ο κ. Ζούλς ήταν κατηγορηματικός και έκανε επίθεση, δριμήτατη επίθεση, στην ελληνική κυβέρνηση, καταλόγησε ευθύνες... Είμαι στα ώρα να χωρίσω την υπομονή μου... Είμαι στα ώρα να χωρίσω την υπομονή μου... Εγώ εκείνο που είδα, είδα έναν άνθρωπο ο οποίος ήθελε να βρει έναν τρόπο να βρεθεί λύση. Τώρα βέβαια στις δηλώσεις που γίνονται έξω είναι μια άλλη υπόθεση. Εγώ κύριο που μπορώ να μεταφέρω κ. Παπαδάκη είναι ότι εισέπλαξα μια ιδιαίτερη ανησυχία. Γενικότερα για την Ευρώπη ή για την χώρα μας μόνο? Γενικότερα για την Ευρώπη, όχι μόνο για την χώρα μας. Όλοι αντιλαμβάνουν, κοιτάξτε αυτό που εμείς λέμε στην Ελλάδα, ότι η Ελλάδα θα καταστραφεί και οι άλλοι θα περάσουν καλά, είναι αστείο να λέγεται εδώ στην Ευρώπη. Όλοι οι άνθρωποι εδώ στην Ευρώπη αντιλαμβάνουν ότι τα πλάματα έχουν μια ιδιαίτερη βαρύτητα εάν προκύψει ένα δύσκολο ζήτημα. Είναι μια ανησυχία που πεγάζει από τυχόν μη συμφωνία μας λέτε. Ναι, ναι, από τι άλλο. Κοιτάξτε τώρα, η αλήθεια είναι έξις. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα σε μία μέγκαινη. Το Μέν διεθνές νομισματικό ταμείο μιλάει για αναδιάρθρωση αλλά για μέτρα πάρα πολύ βαριά. Οι Ευρωπαίοι έχουν μία άλλη προσέγγιση και εκεί βρίσκεται το ζητούμενο. Εάν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα πως η χώρα θα σηκώσει το βάρος όλων αυτών των υποχρεώσεων. Όμως τα χρονικά περιθώρια, κύριε Υπουργέ, είναι πάρα πολύ μικρά. Πάρα, πάρα, πάρα πολύ μικρά. Κύριε Παπαδάκη, πάντοτε σε αυτού του είδους της συμφωνίας στην τελευταία στιγμή βρίσκεται η λισθά βραχή. Η αίσθηση ειδική σας είναι με την κουβέντα που κάνατε χθες το βράδυ με τους όλους. Εγώ πιστεύω, κύριε Παπαδάκη, πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Ποιος πρέπει να κάνει πίσω όμως για να βρει λύση, πρέπει να κάνει πίσω, ή εσείς ή εκείνοι. Ακούστε, ακούστε, τη δωδεκάτη και πέντε που έλεγε και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, για να κάνω μια χρήση χριστιανική, θα βρεθεί λύση. Νομίζω ότι όλοι θα καταλάβουν και η κάθε πλευρά και εμείς και οι απέναντι, ότι δεν ωφελεί κανέναν μια τέτοια εξέλιξη. Άρα σας είπε τώρα για το αν θα έχουμε έκτακτη σύσκεψη κορυφής, τι θα γίνει μετά το σύσκεψη κορυφής. Εγώ δεν μπήκα, εκείνο που είπε μου ζήτησε να μεταφέρω ένα μήνυμα στον Πρωθυπουργό, τον μετέφερα τηλεφωνικός. Ποιο? Δύο κουβέντες να μας πείτε. Αυτό που λέτε είναι το πιο σημαντικό, ότι σας εξουσιοδότησε να μεταφέρετε ένα μήνυμα στον Πρωθυπουργό. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ζητάει να υπάρχει βεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον προσωπό του. Ότι θέλει να βοηθήσει. Να μην είναι τόσο επικριτικός ο Πρωθυπουργός απέναντι στους θεσμούς. Προφανώς θα μεταφέρθηκαν κι άλλα από τη μεταφορά του μηνύματος, όλο αυτό που γράφουμε εμείς. Ήταν πολύ πιο μικρό αυτό, μας είπε ο κύριος Κούρουπλης. Να σας ευχαριστούμε κύριε Υπουργέ, να σας ευχαριστούμε πολύ, την καλημέρα μας.