Διάλεξη 6 / Διάλεξη 6 / Εργαστήριο 6 - Γαλαζούλας Χρήστος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2014)
Εργαστήριο 6: Λοιπόν, σήμερα θα κάνουμε επανάληψη στο pick and roll, σαν ζέσταμα, θα δουλέψουμε την άμυνα στο pick and roll και θα πάμε στο πάσα screen απέναντι, είναι screen πλέον μακριά από την μπάλα. Έχουμε screen στον παίκτη που έχει την μπάλα και screen σε παίκτη που δεν έχει την μπάλα. Φεύγουμε μακριά από την μπάλα και δίνουμε χώρο στον παίκτη με την μπάλα για να παίξει ένας εναντίον ενός. Τι προσέχει στο pick and roll ο παίκτης με την μπάλα? Να δημιουργήσει καλή γωνία δίπλα του για να πάρει το screen, να περάσει όλο αυτό με το παίκτη με την screen και μετά βλέπει το suit, βλέπει την μπάσα. Το πρώτο πράγμα είναι να δει το screen για να πάει από τη μεριά του screen. Να δει δηλαδή από ποια πλευρά είναι στημένη ας πούμε αν εγώ κάνω screen εδώ και ο παίκτης πάει προς τα εκεί αντί να έρθει προς τα εδώ δεν υπάρχει screen. Άρα πρέπει να το δει. Το δεύτερο είναι να κάνει fake, να κάνει προσποίηση. Να ξέρετε είναι πολύ σημαντικό σε όλα τα παιχνίδια αυτό που θέλω να κάνω να κάνω το αντίθετο, να δείχνω το αντίθετο. Θα κάνει προσποίηση, είτε μια τρίπλα ότι θα πάει από την άλλη κατεύθυνση και ξαφνικά θα γυρίσει να περάσει πάνω από το screen, ή με το πόδι του σταυροπτώ βήμα. Το τρίτο είναι αυτό που είπε ότι πρέπει να περάσω όμο με όμο γόνατο με γόνατο για να μην επιτρέψω να περάσει ανάμεσο ο αμυντικός και το τέταρτο είναι η επιλογή, η επιλογή, γρήγορα, η επιλογή που είναι το παν στο άθλημα και οτιδήποτε κάνετε. Τι επιλογές θα κάνεις εσύ σήμερα θα σου βγουν αύριο. Τι επιλογές θα κάνεις εσύ στο πικερόλ θα σου δώσει τη νίκη ή τη νίτα. Αν κάνεις αναθασμένες επιλογές συνεχώς θα έχεις στο τέλος κακό αποτέλεσμα. Άρα η επιλογή, το τι θα κάνεις εσύ στη διάρκεια που γίνεται το screen και τι θα πάρεις από αυτό που σε δίνει άμυνα είναι αυτό που θα μετρήσεις στο τέλος. Για πες τα μου άλλη μια φορά ένα. Τι είναι η επιλογή που θα κάνει. Ένα, να δει το screen. Δύο, να πάει αντίθετη κίνηση και να κάνει προσπίεση να μην φανερώσει τις προθέσεις του. Τρία, όμο με όμο, γόνατο με γόνατο και το τέσσερο να επιλέξει πως θα επιτεθεί. Θα σου τάρει, θα κάνει drive, θα πασάρει στον παίκτη που έκανε το screen στην αδύνατη μεριά. Τι θα κάνει θα του δείξει η άμυνα. Αυτός όμως πρέπει να πάρει αυτό που θα του δώσει η άμυνα για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Τι κάνει ο παίκτης που screenάρει τώρα, εσύ παλικάρι. Προτού screenάρει τι κάνει. Έλα ρε λίγο γρήγορα. Για πες μας, ναι Τέρπος, πρώτα βλέπει, βλέπει, μετά το screen μεγάλη βάση, συνέχεια ρονάρει. Πολύ ωραία. Το πρώτο είναι να κάνει αντίθετη κίνηση για να βελτιώσει τον δρόμο του. Να βελτιώσει την κίνησή του γιατί μπορεί να του αποτρέψει η άμυνα να κάνει το screen. Για να μπορέσει να κάνει screen θα κάνει μια αντίθετη κίνηση και μετά θα πάει να στήσει το screen, όπως είπες με καλή βάση, πολύ σφιχτά προστατεύοντας τα γενετικά του όργανα. Το πολύ σημαντικό είναι να καταλάβει η δουλειά του screener τελειώνει μόλις ο παίκτης περάσει το γόνατο ή ο όμως του παίκτη με την μπάλα. Αν καθίσει παραπάνω τι γίνεται. Βοηθάει την άμυνα. Γιατί αυτός θα παίξει με περισσότερη άμυνα που έχει την μπάλα. Μόλις περάσει πρέπει να ρολάρει γι' αυτό το ρολάρισμα είναι το πιο σημαντικό στο screen. Πολύ σημαντικά είναι να κάνεις αντίθετη κίνηση. Πολύ καλά είναι να το στήσεις με σωστή γωνία το στήθος του στον όμο του αντιπάλου. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να ρολάρει. Αν αργήσει να ρολάρει δεν υπάρχει screen. Αν ρολάρει πιο νωρίς πάλι δεν υπάρχει screen. Το καταλαβαίνετε γιατί. Δηλαδή πάω κάνω screen και πρωτού περάσει ρολάρει. Δεν έχει άμυνα παίζει με τον παίκτη με την μπάλα. Αν εγώ μείνω πολύ ώρα στο screen. Αν μείνω πολύ ώρα στο screen και περάσει ο δικός μου ο παίκτης θα βοηθήσει. Αυτός με ψάχνει κι εγώ είμαι ακόμη εδώ. Άρα με το που περάσει ρολάρω απομονώνω και παίζω το δύο εναντίον ενός. Εντάξει το κατανοητό θα τα κάνουμε λίγο στην πράξη. Λοιπόν σαν ζέσταμα πηγαίνετε τρεις μπάλες εκεί, τρεις χωρίς μπάλα εδώ, τρεις μπάλες εδώ, τρεις χωρίς μπάλα εκεί. Δώσε την μπάλα εδώ σε εμένα. Πάνε λίγο κάτω εσύ να το δείξουμε. Λίγο γρήγορα παιδιά. Οι μπάλες είναι από εκεί. Πάρε και τις άλλες μπάλες. Κάνεις προσπίεση, εσείς βλέπετε. Ελάτε κι άλλοι δύο από εδώ. Λοιπόν, κάνεις προσπίεση μέσα και παίρνεις την μπάλα μπροστά στον κόνο. Προσπίεση μπροστά στον κόνο. Εδώ, εδώ είσαι, εδώ. Έλα ακόμη ένας εδώ. Έλα ακόμη ένας εδώ. Τριπλάρω εγώ βλέπω που κάνει προσπίεση. Μόλις στάσει στον κόνο του δίνω την μπάλα. Κάνω προς πίσω και θα πάω εδώ και έρχομαι και στήνω σκρίν. Περνάει η πρώτη επιλογή να κάνει μπάσιμο. Κάνε μπάσιμο. Παίρνει την μπάλα και πάει από εκεί. Δώσε την μπάλα εκεί, έλα από εδώ. Και εγώ έρχομαι εδώ πίσω. Βοήθα λίγο εδώ. Φύγαμε. Πάμε. Τριπλάρω αριστερό, κάνε προσπίεση. Ξεμαρκάρισμα, ξεμαρκάρισμα. Ξεμαρκάρισμα και παίρνεις εδώ την μπάλα. Πάμε. Προσπίεση πρώτ' του κάνεις το σκρίν. Μπάσιμο. Έλα, ενώ τριπλάρη κάνε ξεμαρκάρισμα. Ξεμαρκάρισμα. Ναι, πάνε στον κόνο. Πάσα ρε. Στόπ. Είπα πρώτ' του... Πρώτ' του πάω για σκρίν. Κάνω μια κίνηση εδώ και μετά πάω και πέφτω με τα δύο. Πάμε. Προσπίεση εσύ εδώ. Προσπίεση. Προσπίεση. Προσπίεση. Έλα, κάνε προσ... Ξεμαρκάρισμα. Ναι, προσπίεση αριστερά ό,τι θα πας και πας δεξιά. Καλά ρε, δεν κάνατε το σταυροτό βήμα. Το σταυροτό βήμα δεν τον κάνατε. Στόπ. Περίμενε. Αυτό είναι το σταυροτό. Προσπίεση αριστερό και φεύγω. Ρολάρις αλλιώς. Για αλλιώς θέλουμε. Ραχαίο πίβοτ. Πάμε. Προσπίεση. Παίρνεις μπάλα. Καλά ρε, τι ήρθες τώρα να κάνεις. Για δέκα λεπτά. Τι δέκα λεπτά. Ένα τέταρτο. Πώς ρολάρεις. Πώς ρολάρεις. Έλα πίσω ρε. Πώς ρολάρεις. Στήνω. Ραχαίο πίβοτ. Δώσε την μπάλα. Πάμε. Μέσα έξω. Στήνεις σε σκριν. Εδώ σε μένα. Στο νόμο. Περνάς. Ρολάρισε. Κάτσε λίγο παλικάρι. Κάτσε εκεί σαν κόνος. Έλα. Μέσα έξω. Γρήγορα. Εκεί σε μένα σκριν. Εδώ. Ρολάρισε. Όχι. Έλα πίσω. Έλα ρε. Έλα πίσω. Έτσι. Έτσι θα γυρίσεις. Πάμε. Πάμε. Έλα. Προς το πόδι. Εδώ. Δέσκο καλά. Προς πίσω με αυτό το πόδι. Προς πίσω. Όμο με όμο. Ρολάρισμα. Ραχαίο πίβοτ. Ραχαίο. Έτσι. Πάμε. Μέσα έξω. Γρήγορα. Έλα. Αριστερό χέρι τρίπλα. Πατάς σε μπάλα. Προσπίηση εκεί. Έλα όμο με όμο. Προσπίηση αριστερά και φεύγεις δεξιά. Ρολάρισε. Μπράβο. Πάμε. Έτσι. Και μετά ρολάρισε έτσι. Αυτό. Πάμε. Έλα. Έλα πιο γρήγορα. Βλέπε το καλάθι μόλις πάρεις την μπάλα. Έτσι. Προσπίηση. Όμο με όμο. Γόνατο με γόνατο. Τώρα εσύ. Γύρισες πιο νωρίς. Πάμε. Δώσ' την μπάλα. Σε εμένα. Σε εμένα. Σε εμένα. Και ρολάρισε. Όχι. Έλα εδώ. Έλα εδώ. Έτσι. Μπράβο. Έλα ρολάρισε. Πολύ ωραία. Πάμε. Ξεμαρκάρισμα. Πήρες μπάλα. Είδες καλάθι. Είδες καλάθι. Μπορεί να βάλεις κασούν. Να σου πάρεις. Με το πάρεις την μπάλα το καλάθι κοιτάς. Πάμε. Στοπ. Έτσι και φύγε από την άλλη. Μόνο που κάνουμε βήματα. Ταθερό πόδι πρέπει να είναι το δεξί τώρα. Δώσ' την μπάλα. Έλα κάνε σκηνή σε εμένα. Και μετά ρολάρισε. Πάμε φύγε. Με το που περάσεις ρολάρισε. Αριστερό τριπλά. Κάνε σκηνή σε εμένα. Όμως σου έτσι. Έτσι μπράβο. Πρωτού ξύσεις το σκην κάνεις όμως προσπίες. Πολύ ωραία. Πώς ρολάρεις. Μπράβο. Τώρα πασάρω μέσα. Πάσα μέσα. Πάσα μέσα. Το καλάθι κοιτάς παλικάρι μου. Το καλάθι. Πάσα μέσα. Πάσα μέσα. Σε αυτόν που ρολάρεις. Δώσε την πάλα εδώ. Βάλε καλάθι ρε. Τερπος. Ιδιώσασε λάτα από εδώ. Όσοι δεν έχετε μπάλα λάτα από εδώ. Πολύ ωραία. Με το αριστερό τριπλάρισε όμως. Προσπίηση εκεί. Στοπ. Έρχεσαι εδώ. Περνάς ομω με ομω. Πάσα μέσα. Μέσα. Προσπίηση πρώτα. Πώς θα πάρεις την πάλα. Κάνε προσπίηση. Αλλιώς δεν θα σε αφήσει ο αμυντικός να πάρεις την παλάδα ρε. Βγες. Ξεμαρκάρισμα ρε. Δεν το κάνατε. Περίμενε να σε κάνει σκηνή. Περίμενε. Τώρα προσπίηση. Παμε μέσα έξω πρώτα. Δες το καλάθι σου. Προσπίηση πρώτα αντίθετα. Δες το καλάθι σου. Προσπίηση. Μπράβο παλικάρ μου. Έτσι ρολάρεις σωστά. Έτσι. Πάσα μέσα. Πάσα μέσα. Πάσα μέσα. Δες καλάθι πολύ ωραία. Μπράβο. Μπράβο αυτό το ζευγάρι. Μπράβο αυτό το ζευγάρι. Έτσι. Και το σκηνή σωστά και το ρολάρισμα. Βλέπε καλάθι. Κάνε προσπίηση τέλεια. Έτσι. Βλέπε καλάθι. Κάνε προσπίηση τέλεια. Έτσι. Βλέπε καλάθι. Άντε μπράβο. Πάρα πολύ ωραία δουλεύετε τώρα. Έτσι. Πάσα μέσα. Μετά τη δεύτερη τρίπλα. Πάσα μέσα. Άνοιξε το χώρο. Εδώ. Δύο τρίπλες και πάσα. Δεν θέλουμε πάνω από δύο τρίπλες. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Πιο γρήγορα το ρολάρισμα. Άρχισες να ρολάρεις. Μέσα έξω. Για να δω. Μια, δύο τρίπλες. Μια, δύο και μετά πάσα. Πιο γρήγορα. Πιο γρήγορα τώρα. Έλα. Θέλουμε δύο τρίπλες για να δώσω χρόνο να ρολάρει. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Μια, δύο και πάσα. Σημε sudden. Σημεоротο τ Eevee. Σε acceso. אAsk. Άντε μπράβο! Κάτι κάνετε παιδιά! Κάτι κάνετε! Αριστερό χέρι τρίπλα! Έτσι! Γιατί από μέσα είναι άμυνα, από έξω είναι η γραμμή. Έλα! Περίμενε! Περίμενε! Δες το καλάθι σου! Το είδες! Είσαι μόνος! Το είδες που είσαι μόνος! Δεν έχεις άμυνα! Μπορεί να σου τάρεις! Πρώτα αυτό θα δεις! Μετά βλέπεις το pick and roll! Προσπίησε ότι θα πας από εκεί και φεύγεις από εδώ! Και βλέπε πάσα! Πολύ ωραία! Μπράβο ρε παιδιά! Μπράβο! Έτσι μπράβο! Έλα ξεμαρκάρισμα! Πιο γρήγορα! Δες το καλάθι σου! Κάνε fake! Πολύ ωραία! Έλα! Έλα! Έλα! Πιο γρήγορα λίγο! Προσπίηση πρώτα! Προσπίηση πρώτα! Τέλεια! Μπράβο! Δεν σταθήκαμε ρε καθόλου! Δεν σταθήκαμε να κάνουμε λίγο διατάσεις! Αριστερό χέρι! Τώρα κάνω jump shot! Jump shot! Πάμε! Δε βλέπεις λίγο! Πάμε! Δε σκαλάθει πρώτα! Κάνε προσπίηση! Με το που περάσεις από το screen και κάνεις jump shot! Πολύ ωραία! Μπράβο! Όταν η άμυνα είναι πίσω, jump shot! Πάμε! Ρε! Jump shot λέω! Εσύ! Όχι! Πάμε! Αριστερό χέρι τρίπλα! Πόσες φορές σου το πω ρε παλικάρι μου! Με το που βγήκες από το screen, jump shot! Μπράβο! Μπράβο! Έτσι! Μπράβο! Πάμε! Με το που βγαίνεις από το screen, jump shot! Δύο τρίπλες και shoot! Μπράβο! Μπράβο! Βλέπε το καλάθι! Βλέπε το καλάθι! Κατευθείαν! Μπράβο αγόρι μου! Έτσι! Με το που πάρω την μπάλα, βλέπω το καλάθι! Δες το καλάθι! Έτσι! Εδώ σε μένα, ρολάρεις εσύ κανονικά και εσύ jump shot! Πάμε! Πάρα πολύ ωραία! Μπράβο αγόρι μου! Εδώ! Μια, δύο τρίπλες και shoot! Εγώ κάνω το screen, δεν μπορώ να έρχομαι πλάτη! Μπορείς, αλλά δεν το θέλουμε τώρα! Δεν θα το διδάσεις αυτό! Μόνο αυτό! Αν θα πάρεις εδικότητα, θα πούμε πολλά πράγματα! Τώρα μάθε τρία πραγματάκια! Δεν θα σε ζητήσει κανείς τίποτα άλλο! Μόνο στήθος και ραχαίο στο κοντινό πόδι, στο καλάθι! Πάμε! Πολύ ωραία! Μπράβο! Σε πού παίζεις? ΠΑΕΦΚΑ! Πώς το ονομάσεις? Πώς? Όχι βάση, μόνο shoot κάνω τώρα! Μπράβο! Βρες ρυθμό όμως! Κάνε 1-2 τρίπλες να βρεις το ρυθμό! Να πατήσεις καλά! Μην βιάζεσαι! Πάμε! Κάνε 2 τρίπλες να πατήσεις καλά! Τέλειο! Μπράβο! Be the beat ήταν πολύ καλό το πάτημα! Αυτό με διαθέτει! Να έχεις καλή ισορροπία! Πάμε! Όταν βγαίνω από το screen, καλή ισορροπία! Μην βιάζεσαι να πάρεις το shoot! Μπράβο! Τώρα σηκώνω με για shoot και πασάρω σε αυτόν που ρολάρει! Τέρπος! Πάμε! Θα σηκωθείς για shoot και θα πασάρεις μέσα στον τέρπο! Πάμε! Σήκω! Είπαμε δύο τρίπλες! Δύο τρίπλες για να δώσεις τον χρόνο να ρολάρει! Πάμε! Ρολάρισε και σγήσε τα μπάλα! Ανοίγουμε το χώρο! Για αυτό θέλω δύο τρίπλες! Γύρνα γρήγορα! Αριστερό χέρι τρίπλα! Έφυγες! Μπράβο Τέρπος! Μπράβο! Όχι έτσι! Σήκω για shoot! Σηκώνουμε για shoot πρώτα! Πάμε! Προσπίσει! Προσπίσει! Έτσι περνάς σώμα με όμως! Σήκω για shoot και στον αέρα τον βλέπεις! Έλα! Πάμε! Όχι αυτό! Θα πατήσεις jump shoot! Η πρώτη σου επιλογή είναι το shoot! Άμα τον δεις κάτω από το καλάθι, την κατεβάσεις κάτω από το καλάθι! Πάμε! Προσπίσει πρώτα! Σήκω για shoot κανονικά! Έτσι μπράβο! Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο! Έτσι προλάρισε! Πολύ καλό! Εσύ πάνε για το rebound! Βλέπεις και την μπάλα! Μπορεί να σου έρθει κάτω από το καλάθι η μπάλα! Εσύ πας στο καλάθι! Δεν ξέρεις τι θα κάνει αυτός! Δεν ξέρουμε τι θα κάνει! Πάντα περιμένεις την μπάλα! Τώρα κάντε ό,τι θέλετε! Ό,τι θέλετε! Πάμε! Πασάρω! Σουτάρω! Μπάσιμο! Πολύ ωραία! Μπράβο! Μπράβο παιδιά! Μπράβο! Μπράβο! Πολύ καλά διαβάζεις! Μπράβο! Μπράβο! Βάλτο μωρέ το καλάθι! Έτσι! Έτσι! Μπράβο! Πάμε! Βερό χέρι την τρίπλα! Δεν πειράζει! Δεν πειράζει αγόρι μου! Πάμε! Γύρναν σωστά τώρα! Δεν ξέρεις άμα θα σε πασάρει! Πρέπει να γυρίσεις και να πας στο καλάθι! Αν τυχόν σου τάρει πας στο rebound! Πρέπει με το που έφυγε από τον όμως τελείωσε η δουλειά σου! Πάμε! Έλα! Εσύ με το που περνάει όμο με όμο τελειώνει η δουλειά σου! Πάτε στο καλάθι! Πάτε όλοι κάτω! Όλοι σε μια γραμμή! Στο κέντρο ο τέρπος! 30! Όχι! Όλοι σε μια γραμμή! Πάνω στην κέντρινη εδώ γραμμή του βόλι! Κέντρινη! Ναι! Ναι! Μέχρι τέρμα! Απλωθείτε! Είστε τις μπάλες έξω! Η πρώτη κίνηση που κάνουμε είναι τραβάμε το γόνα τόσο πιο ψηλά γίνεται στο στήθος και σηκώνουμε στο γαστροκνήμιο! Πάμε! Πάμε τέρπος! Πιο ψηλά όμως! Να ανοίξει καλά ο γλουτιέος μας! Πάμε! Κάθε τρία βήματα αλλάζω και κάνω το άλλο πόδι! Όλοι μαζί σε μια ευθεία γραμμή! Μετά το κέντρο ελαφρώ τρεξιματάκι μέχρι κάτω! Μαλακό τρεξιματάκι! Τώρα το χέρι ψηλά, πιάνω το πόδι, τραβάω το πόδι στο γλουτό και μετά σηκώνουμε πάλι στο γαστροκνήμιο τραβώντας το χέρι στο ταβάνι! Τράβα το χέρι ψηλά όμως! Σήκω και στο γαστροκνήμιο! Να ανοίξει καλά! Και ο τετρακέφαλος αλλά και η πλευρά που σηκώνω το χέρι! Μετά το κέντρο ελαφρώ τρεξιματάκι! Γρήγορα! Πάμε! Μπράβο! Μπράβο! Προσπαθήστε να είστε σε μια γραμμή! Αυτός που έχει κάποιο πρόβλημα το κάνει πιο μαλακά! Το ίδιο πράγμα! Σηκώνουμε στη γάμπα! Μιά το ένα πόδι κάθε τρία βήματα! Στην αρχή μαλακά! Και μετά θα πάω ψηλά! Πάνω απ' τα μάτια θα βγει το πόδι! Πάμε! Άνοιξε καλά παλικάρι μου! Μπράβο! Μπράβο! Έτσι! Ο δικέφαλος! Δικέφαλος! Το ίδιο πράγμα! Μόνο που τώρα! Κάνω μπροστά! Και γυρίζω και κάνω και πίσω! Πάμε! Μπροστά! Παράλληλα! Και τραβάω με ένταση πίσω! Τζεσμετζής πρόσεχε λίγο εσύ! Την πίσω κίνηση πρόσεξε! Σκύψε παράλληλα! Πάρα πολύ ωραία! Όπως είμαι! Κάνω το πόδι και το τραβάω! Πάμε! Και το άλλο χέρι πιάνει το γόνατο! Πολύ ωραία! Προβολή του ποδιού μπροστά! Για τον Λαγωνοψοίτη! Κάνω μια υπερέκταση! Και στρίβω στον πρωστινό πόδι! Εδώ θέλουμε να πιέσουμε λίγο! Πάμε! Πρώτα υπερέκταση! Για τζεσμετζής εσύ πρόσεχε τα λίγο αυτά! Παλάκα τα κάνεις! Εσύ θα πρέπει να τα κάνεις αυτά μισή ώρα πιο μπροστά! Κάθε φορά θα πρέπει να τα κάνεις μισή ώρα πιο μπροστά! Όπως είμαι εδώ! Ανοίγω τα πόδια! Κάνω προσαγωγό! Τα κλείνω λίγο! Παίρνω καλή θέση! Πάμε! Και προχωράς με ραχαίο πίβοτ με τα προχωράς! Παίρνω καλή θέση! Και κάνω ραχαίο πίβοτ ή με το πιο! Ό,τι θέλεις! Άνοιξε! Κατέβαινε πιο κάτω! Άνοιξε καλά! Καλά άνοιξε! Όλοι βλέπετε εμένα ή μάλλον βλέπετε όλοι από εκεί πρώτα και πάλι όταν θα γυρίσουμε θα βλέπουμε από εκεί! Και δουλεύουμε μία το ένα πόδι μπροστά, μία το άλλο και τα χέρια αντίθετα για τη σπονδυλική στήλη! Πάμε! Εκεί βλέπετε! Γύρα τη λεκάνη κι άλλο! Κι άλλο τη λεκάνη! Εκεί βλέπετε παλικάρι! Ωραία! Το ίδιο βλέποντας πάλι εδώ το άλλο πόδι μπροστά! Πάμε! Πάρα πολύ ωραία! Πάμε! Πάμε εδώ! Χόπλες έλα! Φύγαμε! Πολύ ωραία! Οι μπάλες είναι εκεί! Έξι μπάλες εκεί! Όχι δεν φτάνει, φτάνει! Έχει πολλές ασκήσεις! Τις κάναμε όλες τις ομάδες! Έξι μπάλες εκεί! Πάμε! Έξι χωρίς μπάλα εδώ! Φέρε ένα! Φέρε ένα ακόμη εδώ βάλε! Βάλε ένα ακόμη εδώ! Όχι εδώ εδώ! Μετά θα πάρεις κι εσύ! Θες μετζής πρώτος! Ξεμαρκάρισμα! Εδώ είναι η γραμμή σας! Ξεμαρκάρισμα! Πήρε την μπάλα εδώ! Προσπίηση μέσα! Έρθεις εξτίνης κρίνεις εμένα! Προσπίηση από εδώ! Όμο με όμο γόνατο με γόνατο! Ρολάρις! Πάμε να κάνουμε πάσα μέσα μόνο! Μία φορά θα το επαναλάβουμε και μετά θα δείξουμε την άσκηση! Φύγαμε! Ξεμαρκάρισμα! Εσύ εσύ! Ξεμαρκάρισμα! Δώσε πιστόπ! Μέσα! Έλα καλή γωνία! Ανάποδο! Δεν θέλουμε είπαμε τέτοιο γύρισμα! Γιατί δεν θέλουμε τέτοιο γύρισμα! Έλα να το δείξω μια φορά! Μπορεί να είναι πιο γρήγορο! Έλα λίγο! Έλα! Δώσε την μπάλα! Και προσπάθησε να κάνεις το γύρισμα με το πιέο πίβοτ! Αν αυτός κάνει με το πιέο πίβοτ! Και πάει να γυρίσει φύγε! Εγώ μπορώ να το βάλω τρικλοποδιά! Εδώ που είναι τα πόδια μου μπορώ να το βάλω τρικλοποδιά! Ενώ αν γυρίσει έτσι! Κοντά μου! Και με δώσει με το ποπό του λίγο! Το χέρι αυτό δείχνει μέσα! Δεν μπορώ να το βάλω τρικλοποδιά! Καταλαβαίνετε τι λέω! Αν εγώ εδώ έχω το πόδι μου! Και αυτός πάει να γυρίσει έτσι! Το βλέπε το πόδι μου! Ενώ άμα γυρίσει έτσι! Ανοίγει το χέρι! Με κρατάει εδώ! Και παίζουν δύο αντίον ενός! Εντάξει παλικάρι μου! Ωραία! Πάμε! Εσύ! Εσύ παίξε! Έτοιμος ο δεύτερος! Πάμε! Μέσα έξω! Μέσα πρώτα! Ξεμαρκαρίσου! Πάμε! Έλα άλλη μια φορά! Φύγαμε! Φύγαμε γρήγορα! Τα χέρια σου που είναι στα γεννητικά σου όργανα είπαμε! Τα χέρια σου στα γεννητικά σου όργανα! Βλέπε το καλάθι προσποίηση! Άργησες να ρολάρεις! Πιο γρήγορα ρολάρεις! Τέρπος γιατί είμαστε έτσι! Πολύ ωραία! Φτάνει! Πάμε παίξε κι εσύ! Ωραία! Ο τσεσμετζής να πάει εκεί άμυνα! Ο τέρπος να είναι εδώ άμυνα! Έλα εσύ επίδεση! Η άμυνα έχει τα χέρια στις τσέπες! Στις τσέπες ή εδώ! Ή πιάνει τη φόρμα αν δεν έχει τσέπες! Ξεμαρκαρίσου! Στοπ! Στοπ! Κάνεις μέσα και βγαίνεις έξω! Πάμε! Πήρε την μπάλα! Δώσε την μπάλα! Στοπ! Κάνεις προσπίεση και έλα να κάνεις σκριν! Στοπ! Πολύ ωραία! Για να μην τα λέω πολλές φορές! Ο τσεσμετζής! Τον παπά σου λέει Γιάννη, τον μικρό σου! Ο Δημήτρης! Ο Δημήτρης φωνάζει στον Νίκο! Από την πλευρά που έρχεται το σκριν, τώρα από πού έρχεται? Αριστερά! Αριστερά! Τον φωνάζει! Σκριν! Αριστερά! Για να τον ενημερώσει! Αν και αυτός πρέπει να ρίχνει πάντα λοξές ματιές δεξιά-αριστερά! Γιατί ο Νίκος μπορεί να κοιμηθεί! Ο Νίκος λέει ο Δ... Ο Νίκος λέει ο Δημήτρης! Εσύ! Ο Δημήτρης μπορεί να κοιμηθεί και να μην το πεις σκριν-αριστερά! Με το που λέει αυτό σκριν-αριστερά! Ο Νίκος φωνάζει χώρο! Και ο Δημήτρης κάνει ένα βήμα πίσω! Με το που έκανα βήμα πίσω και πάει να γίνει το σκριν-στοπ! Περίμενε! Περίμενε! Αυτός ή ξέρει το παιχνίδι! Το ξέρεις δρε και το έκανες! Ή το έκανε αυθόρμητα! Αμέσως πρέπει να περάσει όμως εδώ! Να βάλει εκεί τα πόδια του! Περίμενε ρε! Εκεί! Ένα πόδιο εδώ, ένα εκεί! Έτσι! Γιατί αν αυτός προλάβει! Και τη στιγμή που πάει να περάσει! Κάνει αυτό το πράγμα είναι πολύ πιο δύσκολο! Θα πρέπει δηλαδή να πάει πολύ πιο πίσω! Και αυτό διδάσκουμε εμείς! Για να δώσει χώρο σε αυτό να σουτάρει! Άρα η άμυνα! Έλα πάλι! Πρέπει αμέσως να βάλει το ένα πόδι μέσα! Πάμε! Χώρο! Γρήγορα το πόδι σου μέσα! Εκεί! Για να μπορέσεις να περάσεις! Γιατί αυτός άμα είπαμε σε ρολάρι! Άμα κάνει ριπίκ δηλαδή άμα ξανακάνει! Δηλαδή! Ξανακάνει από δω! Μπορεί να του κάνει να το δει έτσι! Και να έρθει από δω! Και να σουτάρει! Αυτός! Καταλαβαίνετε τι λέω! Για αυτό πρέπει αμέσως τα πόδια σου! Να μπούνε μέσα! Πάμε! Φώναξε! Στην αριστερά! Στην αριστερά! Εσύ! Στόπε! Εσύ τι θα πεις! Χώρο! Χώρο! Πάμε! Πάμε! Πολύ ωραία κι είμαστε μια χαρά! Πώς συνεχίζεται η άσκηση! Για να κάνει και ο άλλος χώρο! Βγαίνει αυτός εδώ! Πρόσχε λίγο! Βγαίνει αυτός εδώ! Δώσε την πάλα! Κάνε προσπίεση! Στόπ! Έλα! Στη σε σκρήν! Φωνάζει ξανά αυτός στην αριστερά! Χώρο! Χώρο! Αντίθετα! Περνάς από δω! Και μετά κάνουμε ό,τι θέλουμε! Η επίθεση! Μπορεί να πασάρει μέσα! Μπορεί να σουτάρει! Μπορεί να κάνει drive! Να τα ξαναδείξουμε! Γίνονται δηλαδή δύο σκρήν! Για να δουλέψουν και οι δύο! Ποια άμυνα! Χώρο! Μόνο αυτό θα ξέρετε! Ούτε δυναμικό πέρασμα! Ούτε αλλαγή! Προσέξτε! Ο επόμενος τρόπος! Ε! Μιλάω ρε! Είναι η αλλαγή! Δώσε την πάλα! Πάμε! Πάμε! Πάμε! Πάμε! Πάμε! Πάμε! Πάμε! Δώσε την πάλα εδώ! Πέαιση! Σκρήν! Σκρήν αριστερά! Και φωνάζει αλλαγή! Οπότε αυτοί αλλάζουνε πέχτες! Αν κάνουν αλλαγή όμως, ο ψηλός θα είναι με tempo! Δεν θέλουμε αλλαγή εμείς! Και το άλλο είναι δυναμικό πέρασμα! Δώσε την πάλα πάλι. Πάνε για screen! Με το που βλέπει τον screen! Με το που βλέπει το σκρίν, τώρα αυτό είναι κακό σκρίν, κι αυτός που το έστησε αλλά πιο πολύ αυτός που το πήρε, αν δηλαδή περάσεις εσύ από εκεί, εγώ περνάω από πάνω, καταλαβαίνετε, πρέπει να περάσει όμο με όμο, πρέπει να περάσει όμο με όμο κι εγώ με δυναμικό χέρι να περάσω ανάμεσα, εντάξει, πάμε άλλη μια φορά δυναμικό περάσμα, κάτσε εδώ πάμε, δυναμικό περάσμα, έτσι πολύ ωραία, αυτό είναι το δυναμικό περάσμα, βέβαια αυτός βοηθάει λίγο στο δυναμικό περάσμα και καλύπτει τον drive προς τη στιγμή έτσι και μετά πάει γρήγορα στο μπέκ εμείς τι θα εξεταστούμε, μόνο χώρο, άμυνα στο screen μόνο χώρο, πάμε, μια φορά το δείχνουμε και το κάνετε ημισή κάτω ημισή εδώ, ξεμαρκάρισμα, στοπ δεν έχει τέτοιο, πάνε μέχρι στο καλάθι μέσα, βγες έξω, πήρες μπάλα, πολύ ωραία, χώρο μπράβο, στοπ, ναι, έλα πάλι, έλα πάλι περνάς από εκεί είπαμε, πας εκεί την μπάλα, ξεδετάγεται αυτός έξω, δώσ' την μπάλα, κάνεις δεύτερο screen, screen αριστερά, χώρο, εντάξει αυτό το πράγμα θα κάνετε τώρα, αυτοί που κάνανε επίθεση γίνονται άμυνα, οι αυτοί που να παίξουν παίζουν επίθεση, πάμε, ποιος έκανε επίθεση, ποιος έκανε επίθεση, εσείς οι δύο θα είστε άμυνα και εσείς οι δύο θα είστε επίθεση, πάμε ξεμαρκάρισμα πρώτα, προς πίσω, στοπ, στοπ, στοπ, καλά ρε άμα είσαι εκεί αυτός θα στοχώσει, έλα κοντά του, έλα κοντά του, στοπ, στοπ, εσύ τι θα πεις, screen αριστερά, εσύ τι θα πεις, χώρο, πες, χώρο, πολύ ωραία έλα έξω, δώσ' την μπάλα εδώ, τώρα εσύ τι θα πεις, screen αριστερά, χώρο, στοπ, στοπ, στοπ, έλα πάλι, εσύ θα πεις χώρο, σε λέει screen αριστερά, χώρο, μόλις σε πει χώρο θα κάνεις έτσι πίσω, θα κάνεις πίσω να τον ανοίξει το χώρο μόνο χώρο είπαθα εσύ θα μάθετε, πάμε, χώρο, πολύ ωραία, εντάξει, η επίδεση άμυνα, η άμυνα πίσω, η επίδεση άμυνα, η άμυνα έξω, ας την μπάλα λοιπόν, πάντε, ένας, δύο, πάντε κάτω, έλα παίξτε εσείς, παίξτε εδώ είσαι, πάντε άλλοι δύο κάτω και το ζευγάρι, πάνε ακόμη ένας κάτω έτσι, πολύ ωραία, φύγαμε, η επίδεση είναι άμυνα στόπ, στόπ, στόπ, έλα δεν πειράζει, δεν πειράζει, έλα λίγο, έλα δεν πειράζει αγορίνα μου, χώρο, φωνάζεις χώρο, και περνάς, έλα δώσ' την μπάλα εδώ, όχι, έλα εδώ κάνε, έλα δώσ' τον παίκτη σου σε φωνάζει σκην αριστερά, εσύ αμέσως τι κάνεις, χώρο, να σ' ανοίξει χώρο για να περάσεις ανάμεσα και όπως περνάει αυτός θα είσαι και εσύ μαζί του, δεν θα κάνουμε αλλαγή, έρχεστε εδώ, βγες εσύ έξω τώρα, δώσ' την μπάλα, στόπ, προσπίηση μέσα, κάνει σκην αριστερά, χώρο, πολύ ωραία, εντάξει, πάμε αυτοί που κάνανε επίθεση, κάνουν άμυνα, έτσι, ξεμαρκάρισμα, στόπ, στόπ, στόπ, χώρο σε είπε και εσύ πας αλλαγή, ποιος είναι ο παίκτης σου, εσύ θα πας τον παίκτη σου, δεν κάνεις αλλαγή, αφού σε λέει χώρο, άμα σε πει αλλαγή, τότε, αλλά δεν θα σε πει καμιά φορά αλλαγή, μόνο χώρο θα σε λέει, πάμε δώσ' την μπάλα εδώ έλα σκην αριστερά εσύ, εσύ τι λες, έλα πάλι, δεν πειράζει θα το καταλάβεις σιγά σιγά, έλα πάλι εδώ αγόρι μου εσύ, δώσ' την μπάλα, δώσ' την μπάλα και κάνε σκην, κοντά του είσαι εσύ, λες χώρο, φώναξε και περνάς ανάμεσα, περνάς ανάμεσα από ποιον, από αυτόν που σε κάνε σκην και ο συμπαίχτης σε βοηθά για να πάει λίγο πίσω, καταλαβαίνεις, οπότε το μυαλό σου εσένα, εσύ τώρα τα έχεις όλα μπερδεμένα, ποιος θα είναι ο στόχος σου αυτός, αυτόν θες να κατασπαράξεις, αυτόν θες να εκμηδενήσεις, από αυτόν δεν θες να φας καλάθι και αυτός σε βοηθάει να μην φας καλάθι, άρα το μυαλό σου δεν θα είναι εδώ πέρα, το μυαλό σου θα είναι εδώ και μόλις περάσει θα πας από εδώ μαζί του τρέξε γρήγορα, καταλαβαίνεις, πάμε, η επίδεση άμυνα δεν πειράζει θα το κάνουμε πολλές φορές Πάμε, μίλα, χώρο, πολύ ωραία, μπράβο αυτό το ζευγάρι, δώσ' την παλακή, έλα στο μπέχτη σου ρε αγόρι μου, το έφαγες, το έφαγες το καλάθι, δεν φεύγεις πάντα το μυαλό σου εσύ στο μπέχτη σου, πάμε Χώρο, όχι, δεν πειράζει, θα έχουμε και τέτοιες περιπτώσεις, πάμε πάλι, έλα, είναι και καλύτερη, πιο ικανή, επθετική γι' αυτό Χώρο, έλα σκηνάριστερά, φώναξε, χώρο, μπράβο, πάμε, η επίδεση άμυνα Χώρο, μπράβο, πάμε έξω την παλά και ξανά το ίδιο, σκηνάριστερά, χώρο, μπράβο, πολύ καλό Πάμε, ας την πάλαξε μαρκαρί σου, πάρε στον μπέχτη σου ρε, πολλές φορές θα γίνει και λάθος, δεν θα σταματήσουν, δεν φανταστείς ότι όλα γίνονται τέλεια, θα γίνει λάθος, θα τρέξεις φαλιώς, έφαγες το σκηνί τρέξε, πάμε Σκηνάριστερά, στόπ, στόπ, στόπ, τώρα τα μπέρδεψες τελείως, τώρα είσαι άμυνα, τώρα είσαι άμυνα, θα σπάσεις το σκηνί, θα αντιμετωπίσεις το σκηνί, καταλαβαίνεις, τώρα άλλαξες ρόλο από επίδεση έγινες άμυνα Τι πας ρε, άμυνα ξέρεις τι σημαίνει, τι σημαίνει, να μη φας καλάθι, αυτό είναι, ό,τι γίνεται αυτό, δώσ' την παλακή, αυτός θα είναι επίδεση, θα κάνει σκρίν, θα συμφωνάξεις σκρίν αριστερά και θα πας πίσω Ναι θα πας πίσω για να μην κάνει διπλό σκρίν, άμα είσαι εσύ εδώ, γίνεται διπλό σκρίν σε αυτόν, στον δικό σου το συμπέκτη, άμα πας πίσω περνάει ανάμεσα Άλλη μια φορά πάμε, οι ίδιοι, για να δω, το κατάλαβες τώρα, άντε μπράβο Ωραία η άλλη, επίδεση άμυνα, πάμε, και εσύ δεν παίζεις και τέρπος και τσεσμεζής δεν παίζεις, βοηθάς μόνο μιλάτε τώρα, τους μιλάτε, πάμε Σκρίν αριστερά, στάμα στάμα, σε είπε πολύ ωραία η σκρίν αριστερά, έλα πάλι, εσύ τι έπρεπε να πεις, χώρο έτσι, έλα εδώ, εσύ θα κάνεις χώρο πάνε πίσω έτσι, έλα αγόρι μου εδώ, και όπως φεύγει αυτός θα περάσει σαν άμψελο Θέλαμε! Ωραία, βγαίνεις έξω εσύ. Κάνε τρίπλες, άνοιξε το χώρο. Δώσε εδώ την μπάλα. Δώσε την μπάλα εδώ. Μαρκαρέτον. Σκρίν αριστερά. Στοπ! Φώναξε σκρίν αριστερά. Τώρα ο παίκτης σου κάνει σκρίν. Τον ενημερώνεις. Σκρίν αριστερά. Άντε, δώσε. Δώσε. Δώσε σκρίν. Ωραία... Σκρίν αριστερά. Μπράβο, μπράβο, μπράβο. Έτσι. Η επίδεση γίνεται άμυνα. Εσύ γίνεσαι άμυνα τώρα. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου. Παρακαλώ παιδί μου.