Αμαλία Παπαδοπούλου- Το Σπίτι του Πασά και το γιαουρτζίδικο-Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ (Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ, 2020)
: Μια χείρα με την κόρη της, ξαναπαντρεύτηκε η χείρα κάποιον κύριο, μάλλον θα είχε τόσα πολλά προσόδια ή ήτανε τόσο καλός ο γιος του, που λεγότανε στην κειτονιά, άρα κουτσοβολεύανε και δίνε και παρατσούπια στην κειτονιά. Φιμολογείτον λοιπόν ότι έχει και τη μάνα και την κόρη, εξού και ο πασάς. Από το σπίτι του πασά ήταν γεωτσίδικο. Έμενε αυτό που βλέπουμε τώρα με την τζαμωτή την πόρτα, με το σπίτι του πασά, αυτό ήταν το γεωτσίδικο και επάνω έμενε η οικογένεια του γεωτσίδικου. Από εκεί αγοράζεμε γεωτσί όλη η γειτονιά και απέναντι ήτανε ένα μάνα που είχε κλείσει με μηχανή. Μουσική