32η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2022 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2022)
: Είναι η ισχυσία και δημιουργία εξόδων για εργοδοτικές συσφορές, δαπάνες για αντικάλυψη συνταξιδότησης υπαλλή Λουιδάχ και έκτακτη επιχορήγηση του νομικού προσώπου Δημιουργική Κοινωνική Αλληλική Προσχολική Αγωγή Καβάλαση. Υπάρχουν ερωτήσεις? Θέλετε να τοποθετήσετε, κύριε Καλλανταρίδη, κατά τοποθέτηση και ψήφιση. Είμαστε θετικοί, πρόεδρε. Εγκρίνεται ομόφωνα το πρώτο θέμα. Δεύτερο θέμα, έγκριση γενόμενων δαπανών προηθησών αποτυπά για προκαταβολή. Αφορά την κοινότητα Καβάλαση. Είμαστε σε συμφωνή? Ναι, συμφωνούμε. Ευχαριστούμε, μόφωνα το δεύτερο θέμα. Τρίτο θέμα, έγκριση γενόμενων δαπανών προηθησών αποτυπά για προκαταβολή. Αφορά τη δημοτική κοινότητα κρινίδων. Κύριε Καταραίτη. Ευχαριστώ, πρόεδρε. Λοιπόν, έχω πει επανελειμμένος ότι και ως διοίκηση αλλά και ως άτομο προσωπικά ήμουν από αυτούς και εξακολουθώ να είμαι που στηρίζω πραγματικά την παγία των προέδρων γιατί δίνει λύσεις σε πολλά έκτακτα, να το πω έτσι, προβλήματα. Από κει και πέρα όμως παρά το ότι έχουμε περάσει τόσα χρόνια εφαρμογής αυτής της δυνατότητας εξακολουθούμε να βλέπουμε από την πλευρά των προέδρων θα μου επιτρέψει να το χαρακτηρίσω τσαπατσουλιές. Κάτι αντίστοιχο έχουμε και εδώ. Μπορεί κάποιος βέβαιο ο οποίος δεν γνωρίζει λίγο να μην αντιλαμβάνεται βλέποντας ότι όλα τα δικαιολογικά είναι εντάξει. Παρ' όλα αυτά όσοι γνωρίζουνε λίγο τα μέρη θα έλεγα εγώ, ιδίως τις κοινότητες, μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Θα πρέπει κάποτε οι προέδροι άσχετα αν είναι κόπος να φροντίζουνε να παρεγγέλνουν και να κόβουν τα τιμολόγια σύμφωνα με τις εργασίες που κάνουνε και να μην τα τσουβαλιάζουν όλα μαζί. Καταλαβαίνετε νομίζω τι θέλω να πω, δεν θέλω να το συνεχίσω. Για αυτόν τον λόγο και επειδή γνωρίζω το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο αναφέρεται η πρώτη παγεία, έτσι και επειδή με 25 σακιά τσιμέντο για παράδειγμα και τρία κυβικά άμμο θα μπορούσαμε να το ξαναχτίσουμε όλο από την αρχή όλο αυτό το πάρκο, γι' αυτό το θέμα εμείς θα είμαστε παρόντες. Ευχαριστώ. Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία το τρίτο θέμα. Ε, συγγνώμη, το μόνο. Να παρώνει, συγγνώμη, το μόνο. Τέταρτο θέμα. Έκριση και νόμινο δαπανόπιρο θεσσό να ποντυπάγει προκαταβολή και κοινότητα πολύνερου. Καλησπέρα. Μιας λοιπόν και έχουμε εδώ στο τρίτο θέμα τρεις διαφορετικές παγίες, τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, θα ήθελα να προσθέσω το εξής και να ψηφίσω εκ νέου, να ψηφίσουμε μάλλον εκ νέου. Στο όσον αφορά την πρώτη παγία, το πρώτο τιμολόγιο ισχύουν αυτά τα οποία σας είπα. Όσον αφορά την πρώτη παγία, το πρώτο τιμολόγιο ισχύουν αυτά τα οποία σας είπα. Όσον αφορά όμως το δεύτερο και το τρίτο τιμολόγιο, εδώ παρατηρούμε το εξής. Κάτι κατεμέ που είναι τελείως offside. Ας μου επιτραπεί μια ποδοσφαιρική έκφραση. Την ίδια ημερομηνία, την ίδια μέρα δηλαδή, έχουμε δύο ξεχωριστά αιτήματα για τα ίδια ακριβώς υλικά. Αυτό, όπως γνωρίζετε αγαπητοί συνάδελφοι, είναι, θα έλεγα, ο ορισμός της κατάτμησης. Δεν μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα, έτσι. Αν θέλετε να το περάσετε, δεν έχουμε εμείς πρόβλημα, δικό σας είναι το πρόβλημα, έτσι. Εμείς όμως, μιας και θα πρέπει να ψηφίσουμε εξολοκλήρου για το τρίτο θέμα, θα είμαστε αρνητικοί. Ενώ για το πρώτο, εκεί δεν έχουμε και τόσο τρελές διαφωνίες, εδώ υπάρχει όμως μεγάλο πρόβλημα, έτσι. Στο δεύτερο και τρίτο τιμολόγιο, η ίδια ημερομηνία, η ίδια υλικά, δύο φορές. Για αυτό το λόγο, λοιπόν, αρνητική, ευχαριστώ. Θα το αποσύρουμε το θέμα, αν συμφωνεί και το σώμα, για να το ξετάσουμε, να δούμε πώς έχει γίνει κάτι εκ παραδρομής και θα το επαναφέρουμε. Οπότε το τρίτο θέμα αποσύρεται. Τέταρτο θέμα, έγκριση γενόμενου δαπανόπυροθυσσών από την πάγια προκαταβολή, τοπική κοινότητα πολυνέρου. Είμαστε συμφωνείς? Παρόν, Πρόεδρε. Για τους ίδιους λόγους που αφορούν το πρώτο προηγούμενο. Εγκρίνεται ομόφωνα. Πέμπτο θέμα, έγκριση γενόμενου δαπανόπυροθυσσών από την πάγια προκαταβολή, κοινότητα Φιλίπων. Είμαστε συμφωνείς? Παρόν, Πρόεδρε. Εγκρίνεται ομόφωνα. Έκτο θέμα, απαλλαγή και έγκριση απόδοσης λογοριασμού. Είμαστε συμφωνείς? Ναι. Εγκρίνεται ομόφωνα. Εύδομο θέμα, έγκριση κίνησης οχείματος του δήμου εκτός έδρας στη Θεσσαλονίκη, αφορά το πρόβλημα που υπάρχει με το πδάει της Ξάθης. Είμαστε συμφωνείς? Ναι. Ομόφωνα. Όγδο θέμα, προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτ προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του δήμου Καβάλα στο 2022. Υπάρχουν ερωτήσεις? Ναι. Με τον προγραμματισμό προσλήψεων. Θα ήθελα να πω κάποια πράγματα εδώ. Πρόεδρε, ερωτήσεις δεν έχω, οπότε προχωράω κατευθείαν στην τοποθέτησή μου. Ναι. Τι βλέπουμε εδώ, βλέπουμε το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Έτσι, μέσα σε μια εβδομάδα από τη στιγμή που παίρνει και με εγκύκλιο και συγκεκριμένα στις 14 Δευτερού στέλνει το έγγραφο προς τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα προκειμένου να το απαντήσουν. 14 Δευτερού, Φεβρουάριος. Αυτοί λοιπόν που βιάζονται πολύ, το τμήμα καθαριότητας, απαντάει μετά από 3,5 μήνες. 25 Πέμπτου. Έτσι, που βιάζονται πολύ, που δεν έχουν προσωπικό. Προφανώς έχουν και πολλή δουλειά και δεν προλαβαίνουν να συντάξουν ένα έγγραφο, οπότε απαντάν μετά από 3,5 μήνες. Είναι αντιθέσιμο εαυτούς, όπως θα έπρεπε να είναι. Βλέπουμε ότι το τμήμα οχημάτων απαντάει αμέσα, έτσι. 23 Δευτερού και προς τιμήν τους οι άνθρωποι. Άλλωστε, νομίζω ότι όποιος βιάζεται φροντίζει να τρέξει να το πω έτσι και η δουλειά. Το τμήμα ηλεκτροφωτισμού πάλι θα έλεγα εντός ενός χρονικού διαστήματος, το οποίο μπορεί να γίνει αποδεκτό σχεδόν σε ένα μήνα, έτσι. Βλέπουμε, λοιπόν, την διαφορά, θα έλεγα εγώ, αντιμετώπισης του ίδιου θέματος από τρία διαφορετικά, τρεις διαφορετικές υπηρεσίες, αν το θέλετε, μέσα στον ίδιο δήμο, έτσι. Και το επαναλαμβάνω κιόλας, αυτοί που βιάζονται πιο πολύ, γιατί έχουν την πιο πολύ δουλειά, το γνωρίζουμε όλοι, έτσι. Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει, δεν ξέρω τι άλλο να πω, 3,5 μήνες σχεδίαζαν, έτσι. Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα, προφανώς, εκπαραδρομής λάθος, το οποίο έχουμε εντοπίσει. Και συγκεκριμένα, όσον αφορά την περίπτωση Γ για το Τμήμα Ελεκτροφωτισμού, σας διαβάζω ακριβώς τι λέει με τα μαύρα γράμματα. «Όσ' εκ τούτου απαιτείται η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, εν χωρώνου οχτάμινης διάρκειας, συνολικά τριών ατόμων, εκ των οποίων τρεις είναι ηλεκτρολόγοι και ένας χειριστής μηχανήματος». Αυτοί είναι τέσσερες, όπως καταλαβαίνετε, και επειδή το έλεγξα με το σύνολο, προφανώς ισχύει το τέσσερα, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει το σύνολο των 41 στο τέλος. Θα έπρεπε, λοιπόν, εδώ να λέει συνολικά τεσσάρων ατόμων, δείτε το κι εσείς, εγώ αυτό κατάλαβα. Ναι, έτσι και τα δύο είναι λάθος, σωστά. Οπότε, αυτά θέλαμε να σχολιάσουμε λίγο, όσον αφορά την αναγκαιότητα, το γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνει αυτό, έτσι. Απλώς νομίζω ότι τα ανακλαστικά μας θα έπρεπε να είναι λίγο καλύτερα. Και τώρα γεννάται, λοιπόν, το ερώτημα, όπως λέει η αγαπητή συνάδελφος εδώ, η Ευαγγελία. Εμείς τώρα θα στείλουμε το ποιο είναι οι ανάγκες μας. Θα πρέπει να εγκριθούν, ωραία, να έρθει η έγκριση και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία πρόσληψης τους ΜΥΣΟΑΣΕΠΟ. Είναι για το 22 αυτό σας θυμίζω. Άρα το 23 Ιανουάρι 23. Αυτά. Αυτά όσον αφορά τα σχόλια, είμαστε θετικοί γιατί γνωρίζουμε την ανάγκη. Ευχαριστώ. Μπορώ να απαντήσω λίγο γιατί... Εμένα. Γιατί να μη θέλω χωρίς... Ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός έκτακτου προσωπικού για το 2021 ενεργοποιήθηκε στο τέλος του 21 και αρχές του 22 καλύφθηκαν οι ανάγκες έκτακτου προσωπικού της υπηρεσίας καθαριότητας. Άρα περίμενε αυτή τη στιγμή τα 38 άτομα τα οποία μαζί με το τμήμα συντήρησης μηχανημάτων μόνο αυτοί οι δύο είχαν στο σχεδιασμό του προσωπικού του έκτακτου για το 2021. Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία έχει το προσωπικό το οποίο απαιτείται για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του. Το έτοιμα που έστειλε το έγγραφο που έστειλε το Υπουργείο δεν βάζει καταληκτική μερμηνία. Θέλει ο σχεδιασμός για τις προτλήψεις του 22 να γίνει μέσα στο 22 και να ξεκινήσει η διαδικασία των προτλήψων μέσα στο 22 και αυτό θα κάνουμε. Επειδή θέλαμε να είμαστε ακριβείς σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις με τα χρήματα, περιμέναμε να έχουμε μία πλήρη λειτουργία των συναδέλφων στην Καθαριότητα, μία πλήρη μισθοδοσία, ώστε η δέσμευση των αντίστοιχων πιστώσεων να προσεγγίσουν ή το δυνατόν την πραγματικότητα. Θα πάμε, οι συνάδελφοι τελειώνουν προς το τέλος του 22 και προς το τέλος του 22 θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία προτλήψων μέσω ΑΣΕΠ. Δεν είμαστε η μοναδική δήμη που ακολουθούμε αυτό. Ταυτόχρονα ξέραμε ότι θα ξεκινήσει το Κοινοφελές την ίδια περίοδο, θεωρούσαμε πλεονασμό για την ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή ΑΝΙΞΙ 22. Μέχρι και το χειμώνα του 23 να έχουμε από τρεις διαφορετικές πηγές προσωπικό. Κάναμε το σχεδιασμό ώστε ο δήμος την περίοδο των 8 μηνών, τους πρώτους 8 μήνες του 23 να μην είναι χωρίς προσωπικό και ειδικά η καθαριότητα. Σε ό,τι αφορά έχετε δίκιο, τώρα το είδα κι εγώ, παρόλο που τη διάβασα αρκετές φορές αλλά καμιά φορά το μάτι ξεγελάει, έχετε απόλυτο δίκιο για το τρία, είναι όντως τέσσερα. Και επειδή ακριβώς τα δύο τμήματα οι ανάγκες είναι συγκεκριμένες και ειδικά στο τμήμα ηλεκτροφωνισμού με την έλλειψη χειριστών, ήταν ένα σχεδιασμός που το ξέραμε εξ αρχής και μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε μία χωριστή πρόσκληση για χειριστές και για το υπόλοιπο προσωπικό στην καθαριότητα. Αυτό για διευκρίνηση αποδέχομαι πλήρως ό,τι έχει πει ο κ. Καλανταρίδης αλλά σας λέω πώς ήταν ο σχεδιασμός στο μυαλό μας σε σχέση με το ύπαρξη προσωπικού συνεχό σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστούμε κι εμείς. Εκρίνω το μόφωνα το 8ο θέμα. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ. Να περάσουμε στο 1ο θέμα. Περιέκριστη ενέργεια συμελεκτρονικών διαγωνισμών άνω των ορίων της προμήθειας με τέτολο προμήθεια υλικών για το τύμα ηλεκτρονοφωτισμού και συντήρησης οδών κτιρίων και κοινόξητων χώρων των εγγράφων της σύμβασης των όρων του διαγωνισμού. Είμαστε σύμφωνοι με το 1ο θέμα. Πρόεδρε μπορώ να έχω το λόγο. Ναι παρακαλώ. Ή εμείς δεν το καταλαβαίνουμε καλά ή με το copy-paste έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Τι θέλω να πω. Αν δούμε λίγο αναλυτικά τη μελέτη στο τι αφορά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν 7 διαφορετικά τμήματα στο διαγωνισμό. Αυτά 7 ομάδες. Στο ισηγητικό όμως το οποίο συνοδεύει λέει το εξής. Η επιλογή του αναδόχου για την εκτέλεση της προμήθειας θα γίνει με ηλεκτρονικό διαγωνισμό άνω των ορίων για τα τμήματα 1, 2, 3, 4, 6, 10, 12. Τμήματα 10, 12 δεν υπάρχουν όπως καταλαβαίνετε. Και με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για τα τμήματα 5, 7, 8, 9 και 11. Και σας ξαναλέω ότι τα τμήματα είναι 7. Ναι αλλά εδώ όλος ο διαγωνισμός τώρα είναι ότι ναι. Δεν υπάρχουν τα τμήματα τα οποία περιγράφει. Γιατί το διάβασα, το ξαναδιάβασα, είδα τη μελέτη αναλυτικά. 7 είναι τα τμήματα, δεν υπάρχουν άλλα. Σας ευχαριστούμε. Να προτάξουμε λίγο το 10 το θέμα μέχρι να έρθει προς τα μήνια να μας δώσει την ευκαινία για το 1ο. Περί έγκρισης διενέργειας με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό κάτω των ορίων της υπηρεσίας με τίτλο δράσεις ενημέρους και βεστοποίηση για τη διαχείριση των αστικών αποδειμάτων της ομότητας πράξης των εγγράφων της σύμβασης των όρων του διαγωνισμού. Είμαστε σύμφωνοι για τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Να έχουμε προτάξει το 10 και περιμένουμε κάποιες ευκαιρινήσεις. Ναι, Πρόεδρε. Ομόφωνα το 10. 10 το θέμα, επικύρωση του πρακτικού 42622 για ηλεκτρονικού ανοιχτό διαγωνισμό κάτω των ορίων με τίτλο παροχή υποστηρικών κρισιών για την επέκταση και ανάλυση και προσαρμογή διαξαγωής λεκτικών διαγωνισμών με το εσυδείς αριθμό 159485 για την αξιολόγηση των δικαιολογητικών κατακύρωσης. Είμαστε σύμφωνοι? Να ρωτήσω λίγο κάτι, Πρόεδρε, αν ξέρεις να μου πεις, γιατί όταν είχε γίνει η σχετική συνεδρία στις οικονομικές έλειπα από τι είδα. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι η εξής. Ο διαγωνισμός αυτός αφορά ένα έτος, το γνωρίζεις αυτό το γνωρίζεις? Από όταν θυμάμαι, αφορά και μπαίνει και στο επόμενο έτος. Και θα είχαμε, αν θυμάμαι καλά, τώρα και εγώ, είχαμε πει ότι θα κρίνουμε και από τις ανάγκες της υπηρεσίας και αναλόγως θα δούμε αν θα συνεχίσουμε ή όχι. Σε κάθε περίπτωση και αυτό όμως μπορεί να μας τα απαντήσει, κύριε Χιμή Συμβουλπία θα έρθει, φαντάζομαι, αλλά από ό,τι θυμάμαι είναι σε δύο έτη με πολύ μεγάλη προσέγγιση. Παρόνο Πρόεδρε. Ομόφωνα το 11ο θέμα. 12ο θέμα Ορισμός Μελών Επιτροπών Διενέργειας Αξιολόγηση και Παραλαμή σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρο 72 του Νόμου 3852 του 10 και της τροποποίησης αυτού. Ναι, να επανέλθουμε στο ένα το θέμα. Είναι η κυρία Χιμή Συμβουλπία εδώ να μας δώσει τη διευκρινήση για το ένα το θέμα και να το ξαναπάρουμε το ένα το θέμα από την αρχή λίγο. Λοιπόν αυτό το που διαπιστώσαμε το ένα το θέμα είναι το εξής. Ενώ η μελέτη αφορά συνολικά 7 τμήματα 7 ομάδες στην εισήγηση μιλάει για ομάδες 10 12 9 11 8. Υπάρχει το τεύχος που έχει όλες τις ομάδες και τις 12. Από αυτές ένα κομμάτι. Την έχεις εκεί ηλεκτρονικά. Παρακαλώ. Εντάξει. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Παρακαλώ. Να το αποσύρουμε να το ξαναδούμε. Παρακαλώ. Αν θέλεις να πάρεις το λόγο και να το διευκρινήσεις και να πάρεις το λόγο και να το διευκρινήσεις και να πάρεις το λόγο και να το διευκρινήσεις και να πάρεις το λόγο και να το διευκρινήσεις και να πάρεις το λόγο και να πάρεις το λόγο και να διευκρινήσεις και να πάρεις το λόγο και να διευκρινήσεις και πώς τις Μιλάμε για το ένα το θέμα, λίγο μια επησήμαση. Από ό,τι κατάλαβα από τις διευκολίες υπηρεσίες εκ παραδρομής, δεν ενσωματώθηκε σε αυτό το οποίο βλέπουμε εμείς ηλεκτρονικά όλο το σώμα του διαγωνισμού, παρά μόνο εφτά ομάδες οι οποίες προφανώς έχουν και μια διαφορετική αριθμίση στο σώμα, έτσι, ωραία. Και τώρα, εκείνο το οποίο καταλαβαίνουμε, αν εξαιρέσουμε τα νούμερα τα οποία θα διορθωθούν, προτείνεται ένα κομμάτι να γίνει απευθείας ανάθεση, χρησιμοποιώντας εκ της νομοθεσίας το δικαίωμα του 20% και μέχρι 80.000, ωραία, και το υπόλοιπο να γίνει με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Και αυτό γίνεται προφανώς, γιατί έχουμε φτάσει μέσα του χρόνου, έχουμε κλείσει το πρώτο το εξάμινο, και υπάρχει έντονη αναγκαιότητα της απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια κάποιων υλικών, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Λοιπόν, η εισήγηση είναι βασισμένη στην μελέτη και στο αρχικό έτοιμα που ήρθε από την υπηρεσία. Γι' αυτό βλέπετε και τις ομάδες, μέχρι τις 12 ομάδες. Δηλαδή βλέπετε το τμήμα που θα πάει με λόγω ευκαιρίας, και το τμήμα που θα πάει με απευθείας ανάθεση. Κανονικά, στο συλλημένο αρχείο που είναι η διακήρυξη, το σχέδιο της διακήρυξης και συμπεριλαμβάνει και στο παράρτημα δύο της τεχνικής προδιαγραφής, και το παράρτημα την αρνητική περιγραφή, η φυσικού και οικονομικού αντικειμένου, θα έπρεπε να είναι το σύνολο των ομάδων και των 12, που αυτό είναι δικό μας λάθος που δεν το βάλαμε. Λοιπόν, τώρα, όσον αφορά το κομμάτι γιατί φτάνουμε σε αυτό το σημείο, να το κάνουμε με το μισό απευθείας ανάθεση και το μισό με διαγωνιστική διαδικασία, σε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε έτσι. Δηλαδή, ας μη πούμε ότι φτάσαμε στο αμήν, είναι ένα δικαίωμα που έτσι κι αλλιώς έχουμε το άρθρο έξω. Ναι, θα μπορούσαμε, όχι από μία γεννώριο, από όταν είχαμε προϋπολογισμό. Άρα, το κομμάτι που διαπιστώσετε, και σίγουρα ότι υπάρχει λάθος, ναι, υπάρχει λάθος, θα διορθωθεί. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι αυτό που λέμε ότι... Τώρα, αν σας προβληματίζει η αρίθμηση, γιατί βλέπετε 12 ομάδες στην εισήγηση, μπορώ να συμπληρώσω στην εισήγηση ότι όσον αφορά την δεύτερη παράγραφο που λέμε θα είναι σύμφωνη, και το γράφω κιόλας, με τις τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης. Είναι πραγματικά της μελέτης και το κάνουμε, μόνο τις 7 ομάδες και με αρίθμηση, 1, 2, 3, 4, για να μην μπερδέψουμε αυτούς που θα συμμετέχουν στη διακήρυξη και θα συμμετέχουν στον ηλεκτρονικό, να μην τους δημιουργούμε σύγχυση. Αυτά από μένα, δεν ξέρω αν σας κάλυψε. Μπορούμε να το στείλουμε ξανά με ορθή επανάληψη με τις διορθώσεις που λέτε? Είναι δυνατό, είναι φυτοκίνητο όλο αυτό. Ναι, φυσικά, και άμεσα. Οπότε προτείνω να στείλει σαν ορθή επανάληψη και να περάσει το θέμα τώρα να ψηφιστεί. Κύριε Καλανταρίδη, κυρία Δέα Δρακονάκη Φιλάνη. Λοιπόν, επειδή δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε έξτρα χρόνο καθυστερήσεις και επειδή εγώ τουλάχιστον προσωπικά ξέρω τι σημαίνει και μια από τομάδα καθυστέρηση για αυτά τα ζητήματα, υποθέτω ότι έχει γίνει συνομιλία με τις αντιστοίχες υπηρεσίες για το ποια κομμάτια και ποια υλικά θέλουν άμεσα να προηγηθούν με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για να συντομεύεται το χρόνο. Θα περιμένουμε όντως την ορθή επανάληψη. Μετά τις διευκολίσεις δεν έχουμε κανένα λόγο να το φυσβητήσουμε. Παρ' όλα αυτά, εμείς δεν είμαστε παρόντας, Πρόεδρε, διότι, ναι, το δίνει το δικαίωμα νομοθέτησης για την απευθείας ανάθεση μέχρι το 20% με χτόριο των 80.000 ευρώ, αλλά καταλαβαίνετε ότι το οικονομικό όφελος σε έναν δήμο προκύπτει μόνο μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία, η οποία, αν ξεκινήσει έγκαιρα, τουλάχιστον το μήνα Μάρτιο, που έχει ξεκινήσει η λογοραφία με τις υπηρεσίες, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για ένα οικονομικό όφελος του Δήμου Καβάλλας. Είμαστε παρόντες, δεν θα αλλάξει κάτι με την αποστολή της ορθής επανάληψης. Είναι τυπική διαδικασία και για όλους τους συναντέρφους θα το ψηφίσουν. Οπότε, για να μη σας αφιστερούμε και που μετά από μια εβδομάδα, για τον ίδιο λόγο που θα επιμείνετε στη διαδικασία της αυρακτίας αρνάθεσης στον πολιστό που δικαιούσετε, ναι, βάσει του νόμου, είμαστε παρόντες σήμερα και προτείνουμε να συζητηθείς σήμερα αμα αυτές τις διορθώσεις. Σε ευχαριστούμε. Πότε εγκρίνεται ο μόφωνα το ένα το θέμα. Έχουμε ήδη συζητήσει το δέκατο, το εντέκατο και το δωδέκατο. Να περάσουμε στο δέκατο τρίτο. Έγκριση διακήρυξης των όρων κεντρονιστικών τεχνών δημοπράτησης του έργου Διάνοιξη δευτερεύοντα κύριο οδικού άξονα στην περιοχή του Περιγιαλείου Ανατολικά της ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων. Είμαστε σύμφωνοι? Συμφωνούμε. Ομόφωνα το δέκατο τρίτο θέμα. Δέκατο τέτατο θέμα. Διαβέβαια στο πρακτικού δείο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Λυκείου Κρινίδων για έγκριση. Είμαστε σύμφωνοι με το πρακτικό. Συμφωνούμε. Πάρτε και τον κόκορα κύριε Ιακοβίδη. Η σχέση μας είναι για τη φιλοξενία του σχολείου το διάστημα αυτό. Και θα ήθελα να πω άλλη μια φορά ότι είναι βάσιμες οι προοπτικές, ότι θα είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε και το Λύκειο και το Γυμνάσιο. Στη φιλοξενία των μαθητών. Η βιονικότητα δεν έφτασε εγώ μίσα τέτοια. Οπότε γκρίνεται ο Μόχουνα το δέκατο. Συγγνώμη, συγγνώμη. Στο δέκατο τέταρτο είμαστε. Είμαστε σύμφωνοι με το πρακτικό δείο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Λυκείου Κρινίδων για έγκριση. Συγγνώμη, συγγνώμη. Στο δέκατο τέταρτο είμαστε. Κυρία Κουβίδη για το συγκεκριμένο θέμα. Πήγαμε ως σχολείο και κάναμε αυτοψία για να δούμε τις αίθουσες λίγο. Αυτό το οποίο έχουμε ήδη ενημερώσει τουλάχιστον τον υπάλληλο που ήρθε εκεί για να σας το μεταφέρει, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε κι εσείς, είναι ότι φέτος το Γυμνάσιο Κρινίδων θα έχει περισσότερες τάξεις. Ούτε εμείς το γνωρίζαμε. Είμαστε σύν μία τάξη. Θα πρέπει λίγο αυτό να το δούμε, γιατί, ναι, έφταναν οι τάξεις, τώρα όμως έχουμε σύν μία που πρέπει να γίνει αυτή η τάξη. Δεν γίνεται να μην την κάνουμε. Θα πρέπει να δούμε λίγο αυτό το θέμα. Καταρχήν μας χαροποιεί το ότι έχουμε ξει θέμα. Λοιπόν, αλλά φτάσαμε στο διατάφτα για να το διαπιστώσουμε, αν όντως κι εσείς τώρα το ανακαλύψετε εν πάση περίπτωση. Και βλέπω μια δυσκολία στο να το υλοποιήσουμε. Η πρότασή μου είναι να συμμαζέψουμε λίγο κάποιες παράπλευρες δραστηριότητες, βιβλιοθήκες, εργαστήρια. Έχουμε συμφωνήσει 7 λιώμενες αίθουσες. 5 για το Λυκείο και 2 για το Γυμνάσιο. Αυτός ο προγραμματισμός γίνεται εδώ και 6 μήνες. Αυτό γίνεται και στις πέντε χρόνια. Ναι, ναι. Όχι, με ανησυχεί και εμένα πάρα πολύ αυτό. Σας ευχαριστούμε πολύ. Λοιπόν είχαμε πει ομόφωνα το 14ο θέμα. Δεκατό πέμπτο, διαβίβεση του πρακτικού 1 για το έργο συντηρίας σχολικών κτήριων Δήμου Καβάλλας έτους 2023 για έγκριση μη. Εγκρίνεται ομόφωνα? Ναι. Δεκατό έκτο θέμα, διαβίβεση του πρακτικού 2 για το έργο κατασκευή τυχίου αντιστήριξης στον οικισμό Φιλίππο Δήμου Καβάλλας. Εγκρίνεται το πρακτικό 2? Ναι. Δεκατό έβδομο θέμα, συγκρότηση επιτροπών διενέδη διαγωνιών μελετών τεχνικών και λοιπόν συναφών επιστημονικών επισίων σύμφωνα με το άρχοντα 221 του 4412 όπως τροπουήθηκε από το άρχοντα 108 του 4782 για το έργο διάνοιξη δευτερευόντων κυρίου οδικού άξονα στην περιοχή Περιγυαλείου ανατολικά της ανοιχτής δομής φλοξενίας προσφύγων. Είμαστε σύμφωνοι για τη συγκρότηση επιτροπών. Σε ευχαριστούμε πολύ, καλή σας ημέρα. Ομόφωνα το δεκατό έβδομο θέμα.